[ skysrb @ 30.04.2011. 14:58 ] @
Naime cini mi se da je turbina skroz crkla, ne cuje se nikako a ima vucu kao obican dizel iako je motor 1905 ccm i 66 kw interkuler 95 godiste.. Crevo koje ide od pumpe do interkulera je zatvoreno kada sam ga otvorio potrosio mi je dosta ulja ali i dalje nije imalo efekat.. Sve mi se cini da je turbina riknula ili je mozda nesto drugo. Razmisljam o kupovini polovne jer sam je nasao za 100e a servis ove stare je od 250 e pa navise .. Dali je neko imao slicne probleme,,,
[ dekster2 @ 30.04.2011. 17:49 ] @
Citat:
skysrb:Crevo koje ide od pumpe do interkulera je zatvoreno kada sam ga otvorio potrosio mi je dosta ulja ali i dalje nije imalo efekat.. ,

Misliš na crevo za ulje koje podmazuje osovinu turbine.Intercooler ti je za vazduh.
[ skysrb @ 01.05.2011. 20:39 ] @
Pa crevo ide od pumpe za gorivo ili ispod nje i kaci se u interkuler, mozda samo neki vakum prolazi kroz njega al znam da je na interkuleru bilo zacepljeno i kada sam ga vratio u fabricko stanje potrosio mi je mnogo ulja... evo i slike
http://www.imageupload.org/?d=4DBDB50F1
[ dekster2 @ 02.05.2011. 00:12 ] @
Nemoj me pogrešno razumeti,ali da bi rešio problem moraju se usaglasiti termini Interkulera i ta potrošnja ulja.
Na slici turbine je to crevo u sredini koje podmazuje,a mogao bi tu gubiti ulje kroz auspuh.Ispraviće me ako grešim.
http://www.nsautoforum.com/index.php?topic=374.0
[ skysrb @ 04.05.2011. 16:34 ] @
Ok nebitno onda al problem je 100 % u turbini posto ona ne daje nikakve znake zivota, prelazimo na pitanje 2.. Dali da kupim polovnu turbinu za 100 e ili da uradim servis koji minimalno kosta 250 e??
[ dekster2 @ 04.05.2011. 16:54 ] @
Pom meni ako kupuješ polovnu,treba proveriti koliko ima lufta u osovini,a to podrazumeva mehaničara uz sebe.
Ako imaš finansija servis.Ja bi tako.Možda ima i ovde ljudi koji bi ti najpre pomogli.Vidi.
[ skysrb @ 06.05.2011. 10:53 ] @
Tek sada sam kad sam ga ostavio da radi duze u mestu primetio sam da baca ulje na auspuhu, sta to znaci??