[ MatezYU @ 12.05.2011. 14:09 ] @
| Kada auto stoji malo duže vreme, prilikom vožnje (prvih 5 minuta) čuje se blago češanje iz prednjih diskova. Primetio sam to dok sam vozio pored zida (bolje se čuje zbog odbijanja zvuka), ovako u gradu se ništa ne primeti iz kabine.
Kada se blago pritisne kočnica - češanje nestaje. Posle 5 min sve je normalno. Češanje nestane.
Da li neko ima predstavu o čemu se radi?
Da li je moguće da su one cevčice gde prolazi kočiono ulje blago zapušene pa klješte ne razdvajaju dovoljno dobro? |
[ Java Beograd @ 12.05.2011. 14:55 ] @
Nisu cevčice.
Kad auto stoji malo duže, uhvati se rđa na kočionim diskovima. To je površinska rđa, ništa ozbiljno. I kad kreneš, "rđa se čuje" zato što dodiruje kočione pločice. Posle svega dva-tri obična kočenja, rđa se skine, i diskovi budu glatki i svetli.
Sasvim normalna i obična pojava, neka te ništa ne brine.
[ etjen @ 13.05.2011. 11:40 ] @
opusti se. Česta i relativno normalna pojava. Ne diraj ništa.
[ MatezYU @ 13.05.2011. 12:11 ] @
Verovatno je to u pitanju.
Auto nije garažiran - trpi sve vremenske uslove (sneg, kiša, sunce). Moguće da se uhvatila rđa na diskovima.
Doduše, slabo ga i vozim. Možda jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje.
Da li je moguće da se ta rđa pojavi svaki put posle 10 dana stajanja?
[ etjen @ 13.05.2011. 13:50 ] @
i mnogo pre a ne 10 dana
[ pisac @ 14.05.2011. 00:14 ] @
Verovatno imaš čelične felne čim ne vidiš diskove... rđa počne odmah da se hvata već posle 1 dan na kiši.
[ MatezYU @ 14.05.2011. 09:04 ] @
Da, čelične su.
Prošle godine sam menjao pločice a diskovi su bili još dobri pa me zato to zbunilo.
[ savasa @ 15.05.2011. 07:16 ] @
Moj je garažiran pa mi se to par puta desilo. Najverovatnije je od rđe koja je normalna pojava(tako kažu stručnjaci sa ovog foruma). Imaš na forumu vrele gume podforum o puntu pa tamo ima i tema o kočnicama. pozz
[ Zarko Silic @ 15.05.2011. 15:27 ] @
Obrusire "repove" na obodu diskova (i spoljni i unutrasnji) koji su nastali od trosenja samog diska.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.