[ pisac @ 24.05.2011. 01:00 ] @
Poliranje plastičnih farova (spolja), kako, čime?

Reflektujuća površina farova je odlična, ali je providna plastika puna sitnih ogrebotina i to počinje polako da guši svetlost.
[ vaske2 @ 24.05.2011. 06:58 ] @
Najbolje je pastom za zube,samo treba strpljenja i 15-20 min trljanja(po faru) i rezultati ce biti odlicni cak iznenadjujuci...

Bolji nego sa mnogim skupocenim sredstvima za poliranje.
[ Java Beograd @ 24.05.2011. 08:12 ] @
Ili može i sledeća varijanta, ako su brazde u plastici nešto dublje i veće:

1. Prvo vodenom šmirglom granulacije 1.800, šmirglati uz neprestano kvašenje
2. Zatim najfinijom vodenom šmirglom, granulacije 2.000, šmirglati uz neprestano kvašenje
3. I onda finiš, kako je vaske rekao, pastom za zube. Kolinos je dobar izbor, jer je abrazivna.
[ jnk @ 24.05.2011. 08:26 ] @
http://www.youtube.com/watch?v=GgkqFRJ2PxI
[ axone @ 24.05.2011. 10:44 ] @
I ja sam gledao da to uradim ovih dana ali ne stizem:

Uglavnom prvo zastitis karoseriju da ne bi i nju izsmirglao,
zatim ides od smirgle 1000, pa 1800 pa na kraju 2000(ili 2500) sa
sve non-stop prskanjem(zato je zgodna ova sprej flasica sa klipa),
prebrisati krpom, pa poliranje kaladontom ili namenskom pastom.

Preporucuju posle svega toga premazatai far
nekim specijlanim sredstvom- nesto kao providni lak za plastiku
da bi efekat(cistog/poliranog fara) duze trajao.
[ gigamg1 @ 24.05.2011. 11:54 ] @
nebih preporucio providni lak jer on ipak ima neku boju ali i ako je nema, posle nekoliko tretmana sunca imace je.
Onu lepu zutu svima nama omiljenu
[ pisac @ 25.05.2011. 22:51 ] @
Nađoh da je skoro bila identična tema, ali sa drugim naslovom: http://www.elitemadzone.org/t4...je-farova-od-pozutelih-naslaga

Meni su inače farovi u daleko boljem stanju nego bilo koji od ovih što su na slikama i videima, tako da bih ja ako već budem rešio da ih ispoliram (bez potrebe) eventualno mogao direktno da skočim na zadnji korak: pastu za zube. Znači, namažem pastu na far i sačekam da se osuši ili ne čekam već odmah startujem polir mašinu (tj. brusilicicu ili bušilicu sa nastavkom za poliranje)?
[ Java Beograd @ 26.05.2011. 09:32 ] @
Nikako brusilicu, nikako bor mašinu ! Ili polir mašinu, ili rukom ! Ovde je broj obrtaja jako važan !
I nema čekanja, namežeš i odmah poliraš.
[ Promocija @ 23.06.2011. 19:29 ] @
Pasta za zube je zakon oko te problematike... SAT+ je imao tekst o tome u svoj casopisu i bili su zadovoljni na kraju...