|
[ MasterRW @ 26.05.2011. 11:33 ] @
| Nema potvrde o hapšenju Mladića
Iz BIA rečeno RTS-u da za sada nema potvrde o hapšenju haškog begunca Ratka Mladića. Vest o hapšenju preneli su prvo hrvatski, a potom i neki domaći mediji.
Jovan Stojić, šef kabineta direktora BIA, izjavio je za RTS da ne može da potvrdi vest o hapšenju haškog begunca Ratka Mladića.
Vest o hapšenju preneli su prvo hrvatski, a potom i neki domaći mediji, navodeći da je reč o osobi pod imenom Milorad Komadić, za koga se sumnja da je Ratko Mladić.
-RTS
Beograd -- Pre nekoliko sati u tajnoj operaciji je uhapšen Milorad Komadić, za koga se sumnja da je Ratko Mladić, potvrđeno za B92. U toku DNK provera.
Prethodno je tu informaciju objavio hrvatski Jutarnji list, koji se pozvao na policijske izvore u Srbiji.
Prema nezvaničnim informacijama, hapšenje je izvršila BIA, ali zvanične potvrde te informacije nema. Prema saznanjima dopisnika B92 iz Zagreba, hrvatskom MUP-u je potvrđeno hapšenje najtraženijeg haškog optuženika.
Međutim, RTS-u je iz BIA-e rečeno da ne mogu da potvrde informaciju da je Mladić uhapšen.
B92 je pokušala da u policiji proveri ove informacije i kratko nam je rečeno da je u toku provera identiteta i DNK analiza. Kako je za B92 rečeno u policiji, za potpunu proveru DNK-a analize potrebno je tri dana.
Zagrebački Jutarnji list piše da je specijalna jedinica MUP-a Srbije u tajnoj operaciji na teritoriji Srbije uhapsila Milorada Komadića, ali se ne navodi tačan lokacija hapšenja.
Hrvatski list navodi i da je Komadić uhapšen zbog sumnje da je on u stvari Ratko Mladić. Hapšenje je navodno usledilo nakon dojave da Komadić raspolaže nekim "identifikacijskim oznakama Ratka Mladića kome je i fizički vrlo sličan".
Predsednik Srbije Boris Tadić održaće u 13.00 sati u Predsedništvu Srbije konferenciju za novinare.
-B92
Bezbednosno Informativna agencija pre pet sati uhapsila je Ratka Mladića, saznaje "Blic". Mladić je uhapšen u Srbiji, a koristio je lažna dokumenta pod imenom Milorad Komadić.
Nakon hapšenja sprovedena je DNK analiza za potvrdu identita.
-Blic |
[ fanfon @ 26.05.2011. 11:39 ] @
LOL! 3 dana za DNK analizu. Bolje nek zovu Horejšia da to obavi za par sati...
[ Nibble @ 26.05.2011. 11:44 ] @
Nekadasnji heroj, a danas obicna roba kojom se trguje zarad EU poena.
[ NoneVi @ 26.05.2011. 11:45 ] @
Nice
[ Nibble @ 26.05.2011. 11:47 ] @
Hah, dobro je ime i prezime odabrao:
Milo-radKo-madić
ratko-milomadic
ratko mladic
[ Slobodan Milivojevic @ 26.05.2011. 11:50 ] @
Osećam neku "gužvu" u Beogradu danas
[ deerbeer @ 26.05.2011. 11:53 ] @
Da , u akciji podrske ratku mladicu "oslobodjeno" je 250 pari "air max" patika
[ jnk @ 26.05.2011. 11:53 ] @
Svaka mu čast za anagram.
[ goranvuc @ 26.05.2011. 12:10 ] @
Ono što je još interesantno je da nećete naći nikog sa prezimenom Komadić u telefonskim imenicima Srbije i Bosne, a prezime kao prezime je postojalo:
Poreklo prezimena Komadić
Al' ga je odabrao...
[ Devanagari @ 26.05.2011. 12:16 ] @
Pa zar im ništa nije sveto?? Izdajnici!
[ mozdasamjaamozdainisam @ 26.05.2011. 12:16 ] @
Potvrdjeno i od strane vlade sada...
[ Count Zero @ 26.05.2011. 12:16 ] @
Citat: Ono što je još interesantno je da nećete naći nikog sa prezimenom Komadić u telefonskim imenicima Srbije i Bosne
Pa, čovek koristio prepaid.
[ goranvuc @ 26.05.2011. 12:23 ] @
Nisam ni mislio da je imao telefon na svoje ime :)
Interesantno je da je odabrao prezime koje više niko ne nosi - na to sam mislio.
[ Count Zero @ 26.05.2011. 12:26 ] @
Šalim se malo.
Eh, da mi je 50 para za svaki put kada sam čuo ovo ime (RM)..
Sad će biti još jedno 2-3 meseca halabuke i to je to.
[ MasterRW @ 26.05.2011. 12:26 ] @
Odbegli haški optuženik Ratko Mladić uhapšen je jutros, potvrdio je predsednik Srbije Boris Tadić. Prema za sada nezvaničnim informacijama, Mladić je uhapšen u selu Lazarevu kod Zrenjanina, a krio se pod imenom Milorad Komadić. Detalje hapšenja saopštiće predstavnici Bezbednosno-informativne agencije.
Osoba uhapšena jutros pod imenom Milorad Komadić je odbegli haški optuženik Ratko Mladić, potvrdio je predsednik Srbije Boris Tadić. Prema za sada nezvaničnim informacijama, uhapšen je u selu Lazarevu kod Zrenjanina.
-RTS
[ goranvuc @ 26.05.2011. 12:46 ] @
Bio kod rodbine ...
[ burex @ 26.05.2011. 12:48 ] @
Citat: Nekadasnji heroj, a danas obicna roba kojom se trguje zarad EU poena.
Citat: Pa zar im ništa nije sveto?? Izdajnici!
Buhahaha! Vaše suze mi daju neviđenu radost!
Cry, cry some more!
[ AMD guy @ 26.05.2011. 12:48 ] @
[ NoneVi @ 26.05.2011. 13:10 ] @
Sad pričam sa skvo mi, koja je iz lazareva, kaže da se to desilo na sto metara od njene kuće. Eh kako je blizu bilo tih deset miliona :-)
[ Marko83 @ 26.05.2011. 13:13 ] @
Citat: burex: Buhahaha! Vaše suze mi daju neviđenu radost! :D
Cry, cry some more!
Da je neko ko ti je drag, danas ziv, zahvaljujuci njemu ne bi ovako pricao....
[ deki77 @ 26.05.2011. 13:14 ] @
new pictures arrested Ratko Mladic
operacija :D
[ fanfon @ 26.05.2011. 13:18 ] @
U bazi MUP-a ne postoji niko sa prezimenom Komadić.
[ goranvuc @ 26.05.2011. 13:20 ] @
Kao sto rekoh :)
[ deerbeer @ 26.05.2011. 13:28 ] @
^ Aaaaaa znaci ti si pokupio nagradu cim znas sve te detalje :)
[ mmix @ 26.05.2011. 13:29 ] @
Citat: Marko83: Da je neko ko ti je drag, danas ziv, zahvaljujuci njemu ne bi ovako pricao....
Ja iako nisam bio tamo realno ne sumnjam da je on spasio podosta ljudi tokom rata, niti mislim da iko to dovodi u pitanje. Ali to mu nije dalo za pravo da postane ratni zlocinac i sprovede etnicko ciscenje i genocid nad nenaoruzanim civilima i decom. Dobro delo i zlocin se ne potiru. Mozda je burex-ov ton mozda malo zlurad ali isto razumem i njegov stav jer on vec duze vreme, kao i mi ostali, trpi zbog njega i dispariteta izmedju njegovog stava o tome da je Srpski junak nasuprot njegovom odbijanju da snosi posledice za svoja dela. Ratnim zlocincima je mesto iza resetaka.
[ kandorus @ 26.05.2011. 13:31 ] @
[ goranvuc @ 26.05.2011. 13:32 ] @
Citat: deerbeer: ^ Aaaaaa znaci ti si pokupio nagradu cim znas sve te detalje :)
Ma ne, to su se on i rodbina dogovorili, njemu dosadilo da bezi, a njima zafalilo para...
[ fanfon @ 26.05.2011. 13:33 ] @
Tereti se, ali jos nije dokazano da ih je i počinio. Znači još uvek je samo optuženik, a ne i ratni zločinac
[ mmix @ 26.05.2011. 13:36 ] @
Citat: fanfon: Tereti se, ali jos nije dokazano da ih je i počinio. Znači još uvek je samo optuženik, a ne i ratni zločinac
Pravno formalno da, u pravu si, ispravljam se, on je optuzen za ratne zlocine, nije osudjeni ratni zlocinac.
Neformalno, pak, kolicina dokaza protiv njega je jednostavno povelika, a tu je i pitanje njegovih sopstvenih dnevnika.
[ missortr @ 26.05.2011. 13:38 ] @
optuzen je velika razlika od osudjen
na kraju krajeva sve marionete tj. ljudi koji su ucestvovali raspadu SFRJ su optuzeni, ni jedan osudjen, svi su pokojni (bog da im dusu prosti) a ovo malo sto ih je ostalo hapsi se pred sam kraj zivota ???
[ fanfon @ 26.05.2011. 13:46 ] @
http://www.b92.net/info/vesti/..._category=64&nav_id=514635
Ima smisla, ali mozda se nikad nece saznati prava istina...
[ Vole Domu @ 26.05.2011. 13:51 ] @
ako je on toliko nevin i toliki heroj, zašto se lepo ne preda i ne brani, ko šešelj?
ako bi tamo uspeo da dokaže svoju nevinost, skinuo bi veliku ljagu sa srpskog imena...
ipak, on, HEROJ, se šteka u lazarevu. koliko je ljudi dalo život za njega, on je mogao lepo da ode u hag...
[ missortr @ 26.05.2011. 13:52 ] @
mozda, prava istina za Jasenovac otkrivena je tek 80-tih ako ne grijesim, a ovaj game Srbija-Mladic meni izgleda ovako nekako .....
[ kandorus @ 26.05.2011. 13:59 ] @
Već su osudjeni mnogi koji su bili pod Mladićevom komandom i izdržavaju višedecenijske kazne. Zločini su dokazani i nema sumnje da je Mladić Ratko zločinac po komandnoj odgovornosti. Ono za šta još treba da odgovara to je udruženi zločinački poduhvat, genocid i drugo što tereti samo njega lično. Ali po već izvedenim dokazima Mladić zaslužuje najveću moguću kaznu. U proteklom vremenu se mogao braniti od tih optužbi, to što nije je njegov problem.
[ dejanet @ 26.05.2011. 14:12 ] @
Videcemo da li je ovog puta Mladiceva glava servirana za TANJIR KUPUS-a kao i obicno..
Inace mi se iscudjavamo Hagom-> kao politicki sud ovo ono -> eto jos jedan doktorat za seselja, wtf, vecina sudova su politicki, pogledajmo onog
jeb-cha iz mmf-a kako je popio namestaljku, pa preko Berluskonija, pa do ove nase buranije...
[ MasterRW @ 26.05.2011. 14:17 ] @
Mladić kooperativan pri hapšenju
Kako B92 saznaje, Ratko Mladić nije bio prerušen, nije imao bradu, veoma je ostario, a prilikom hapšenja je bio vrlo kooperativan.
Kuća u kojoj je uhapšen Ratko Mladić (Beta)
-B92
[ missortr @ 26.05.2011. 14:19 ] @
pred smrt?
[ konislav @ 26.05.2011. 14:33 ] @
Nema nista nobicnog u hapsenju Ratka Mladica, ovo je samo nastavak tradicije koja datira jos od vremena Karadjordja. Samo se malo promenila metodologija rada, nekad se nosila glava, a sad se vodi ziv covek (povecali se apetiti, glava je malo, treba se izivljavati).
Novom vladaru mora da se prilozi zrtva (kod nas se kaze "kurban"- to je kad se zakolja ovza i stavi se u temelje kuce), osim toga bice to dobra mediska senzacija da bi se postigli neki veliki manipulatorski ciljevi. Da se svima pokaze kako je "pravda" neprikosnovena, kako se sa velikim silama ne treba za*ebavati, da se malo zaboravi na Gadafija. Odlicno istempirano. Divim se organizacionim sposobnostima mojih bivsih poslodavaca.
[ Wi-Fi @ 26.05.2011. 15:15 ] @
Citat: Vole Domu: ako je on toliko nevin i toliki heroj, zašto se lepo ne preda i ne brani, ko šešelj?
ako bi tamo uspeo da dokaže svoju nevinost, skinuo bi veliku ljagu sa srpskog imena...
ipak, on, HEROJ, se šteka u lazarevu. koliko je ljudi dalo život za njega, on je mogao lepo da ode u hag...
+1
[ Nedeljko @ 26.05.2011. 15:25 ] @
Ja i dalje tvrdim da ovo nije Ratko Mladić, već Milorad Komadić, koji se zbog nagrade od 10 miliona evra lažno predstavlja kao Ratko Mladić.
[ MasterRW @ 26.05.2011. 15:34 ] @
Prijavio sam sebe zbog nagrade, a nagradu će preuzeti strina dok je on u pritvoru? :D
[ Wi-Fi @ 26.05.2011. 15:35 ] @
[ Vole Domu @ 26.05.2011. 15:45 ] @
jao, ja sad samo cekam chortanku da objavi vest "Warwho Youngman was arrested today in Lazarsplace in Dukeland. He was going by the name Eagertowork Littlepiece"
[ Wi-Fi @ 26.05.2011. 15:53 ] @
he he he
[ pisac @ 26.05.2011. 15:55 ] @
Ma dobro, Mladić u Hagu, Hag je pravda, i druge koještarije.
Nego, kad će neko da počne da hapsi ove NATO generale koji mogu da prosipaju kasetne bombe i smišljeno gađaju civilne ciljeve nekažnjeno? E, dok ne počne njima da sudi, taj Hag je obična zajebancija.
Tako da, niko ne treba da se dobrovoljno preda Hagu (ni Gotovina ni Mladić ni bilo ko drugi), jer to nije sud koji sprovodi pravdu nego sud koji glumi pravdu zarad nečijih interesa.
[ Wi-Fi @ 26.05.2011. 15:58 ] @
Reci to Sekiju, kad se vrati, pa objasni kako ih je za*ebavao godinama, na kraju pobedio i jos (verovatno) naplati odstetu... U svakom slucaju bolje nego skrivanje heroja. Razumem da se krimosi skrivaju, ali heroji nikako. Cak i da im preti smrtna kazna po kratkom postupku, a ne dugogodisnje sudjenje i ladjenje j@j@
[ Milos911 @ 26.05.2011. 16:00 ] @
Tek tri strane? Sad ce da krene jedan woooooooooooossssssshhhh i kad se vratim sledeci put, ima da bude 53 strane :D
"U svakom slucaju bolje nego skrivanje heroja. Razumem da se krimosi skrivaju, ali heroji nikako. Cak i da im preti smrtna kazna po kratkom postupku, a ne dugogodisnje sudjenje i ladjenje j@j@"
+1
[ djura63 @ 26.05.2011. 16:02 ] @
Citat: burex: Buhahaha! Vaše suze mi daju neviđenu radost! :D
Cry, cry some more!
Citat: Marko83
Da je neko ko ti je drag, danas ziv, zahvaljujuci njemu ne bi ovako pricao.... Ali, upravo je obrnuto. Mnogi nama dragi, zahvaljujući njemu, nisu više sa nama. A i čemu takva kuknjava, pa ne odvode ga na streljanje kao ,,Škorpioni'' one dečake. Uostalom on treba da deli istu sudbinu kao i njegovi generali.
[ pisac @ 26.05.2011. 16:03 ] @
@Wi-Fi
Šeki je pobeogao pre ubistva Đinđića jer je znao da će se to ubistvo desiti pošto je solidno upleten. Takođe mu nije odgovaralo da se krije pošto je on ipak politička ego-ličnost, pa bi mu skrivanje bilo kao smrtna kazna.
[ Wi-Fi @ 26.05.2011. 16:06 ] @
Takodje je i stvarno nevin pa ga bas zabole... Kod ovog Milorada se to ne zna, sta vise, sam je sebe zakopa(va)o tim bezanjem/skrivanjem
[ pisac @ 26.05.2011. 16:16 ] @
Ha. Evo i ja sam stvarno nevin, pa se ne bih dobrovoljno javio u Hag da provedem desetak godina svog života tamo dok se to ne utvrdi. Zabole me za pare koje bih (eventualno) dobio posle, jer meni pare ne znače mnogo.
[ burex @ 26.05.2011. 16:16 ] @
Citat: Marko83
Da je neko ko ti je drag, danas ziv, zahvaljujuci njemu ne bi ovako pricao....
Imam mrtvih u porodici. I još smo privremeno u to vreme udomili 2 porodice iz daljeg srodstva - izbeglica jer su morali da bacaju put pod noge od onog krvoprolića.
Mladić, Karadžić, Gotovina, nebitno... ima da im se svima smejem ispred malog ekrana, naročito onim dijabolama koji ih uz suze podržavaju, ma na kom trgu bili.
[ pisac @ 26.05.2011. 16:17 ] @
A NATO generalima, što se njima ne smeješ?
Ah, da, oni imaju imunitet, mogu da terorišu civile nekažnjeno.
Baš je pravedan taj Hag, ali selektivno
[ a1200 @ 26.05.2011. 16:20 ] @
Kad vas lokalini krimos i sledzija bude jurio da vam sudi, mislim da je najbolje da se predate :) - mislim ako ste heroji. Jer ce on svakako da vam sudi posteno i po meri.
Daj bre koje nebuloze... ko jos veruje u "objektivnost" ovog suda, cista politika i pritisak. Nego, zivjeo Naser Oric, Haradinaj, sve "heroj do heroja", tj. slobodarske dusice koje su bile na strani "pravde" - ni mrava nikad nisu zgazili, a kamoli bili odgovorni po komandnoj odgovornosti... evo "dokazano" crno na belo... od najobjektivnijeg suda na planeti.
[ mmix @ 26.05.2011. 16:25 ] @
Mene recimo NATO generali ne interesuju mnogo, njihovi su i njima na cast i savest nakon onog sto su nam uradili. Sa druge strane mi je neprihvatljivo da se neko "nas" krije iza mene i buducnosti mog deteta, narocito ako taj neko ima tudju decu na dusi. Isto me ne interesuju ni haradinaj ni oric ni ostali balkanki krvnici, to je pitanje za nasu diplomatiju i njihov zadatak da njihove pristalice suoce sa svojim "herojima" na jedan ili drugi nacin.
Ja zelim da nasa kuca bude ociscena od takvih.
[ pisac @ 26.05.2011. 16:28 ] @
A ja eto želim da svaka kuća bude očišćena od takvih. Međutim, ako neće svaka kuća, onda bogami ne mora ni moja.
Može tu samo neko interno suđenje, u okviru kuće. Međutim, ako će neko spolja da glumi pravdu tako što će da bira kojoj kući će da sudi a kojoj kući će da gleda kroz prste, e to ne dolazi u obzir. Neka hvala.
[ bojan_bozovic @ 26.05.2011. 16:37 ] @
Da je bio vojnik borio bi se kao vojnik, i poštovao pravila ratovanja kojih vojska mora da se pridržava, iako to protivnik možda ne čini, upravo da služi za primer šta vojnik treba da bude...
Šta reče Niče... Ako se sa čudovištima boriš, moraš da paziš da sam čudovište ne postaneš, jer ako gledaš suviše u ponor i ponor će gledati u tebe
pisac, ako tvoja kuća ne mora da bude ćista, za neke od nas mora da bude, to da znaš, za neke od nas cilj ne opravdava sredstva
[ Isak666 @ 26.05.2011. 16:40 ] @
Sretan put.
[ burex @ 26.05.2011. 16:41 ] @
Citat: pisac: A NATO generalima, što se njima ne smeješ?
Baš je pravedan taj Hag, ali selektivno :D
Da se ne lažemo... ono što su oni uradili ne može ni da prsmrdi našim lokalnim remek-delima, koja ujedno i služe kao povod za bilo kakve NATO intervencije. Mladić je pridobio poverenje svih - od svetskih državnika do lokalnog stanovništva, a zatim je to poverenje zloupotrebio i uradio ono što je uradio. Tako će mu se to i obiti o glavu.
Citat: pisac: A ja eto želim da svaka kuća bude očišćena od takvih. Međutim, ako neće svaka kuća, onda bogami ne mora ni moja.
A što bi ti držao crknutu kravu ispred kuće, ako to radi i komšija? "Braća Hrvati" u još gori od nas po pitanju saradnje sa hagom, evo, već ih po 55ti put odlažu za EU - treba li na njih da se ugledamo? Ja bi da očistim svoje dvorište, hvala lepo... za tuđe me manje više zabole.
[ stil @ 26.05.2011. 16:42 ] @
[ DaliborP @ 26.05.2011. 16:44 ] @
Ako ne valjda taj sud, zasto Srbija ne moze sama da podigne optuznice protiv potencijalnih zlocinaca na osnovu postojecih dokaza i sama ih procesira na nasim sudovima?
[ Milos911 @ 26.05.2011. 16:44 ] @
Citat: pisac: A NATO generalima, što se njima ne smeješ?
Baš je pravedan taj Hag, ali selektivno :D
Ja mislim da ce ovaj argument, kad ga treci put ponovis imati jos vecu tezinu.
Citat: mmix: Mene recimo NATO generali ne interesuju mnogo, njihovi su i njima na cast i savest nakon onog sto su nam uradili. Sa druge strane mi je neprihvatljivo da se neko "nas" krije iza mene i buducnosti mog deteta, narocito ako taj neko ima tudju decu na dusi. Isto me ne interesuju ni haradinaj ni oric ni ostali balkanki krvnici, to je pitanje za nasu diplomatiju i njihov zadatak da njihove pristalice suoce sa svojim "herojima" na jedan ili drugi nacin.
Ja zelim da nasa kuca bude ociscena od takvih. Opet +1 :)
Nego, dzaba ti to pises, jer se onima koji ga podrzavaju ne moze utuviti u glavu da prvo raspreme svoje dvoriste, pa onda gledaju u tudje.
Citat: pisac:Međutim, ako neće svaka kuća, onda bogami ne mora ni moja. I sta dalje reci :)
[ a1200 @ 26.05.2011. 17:01 ] @
Ako treba da mu se sudi nek' mu se sudi ovde...
Ovde se ne radi o "raspremanju svog dvorista" - jer da se radi sudilo bi mu se u Srbiji. Ovde se radi primarno o selektivnom pisanju istorije, i opravdavanju podrske/ucesca velikih sila, kao i zlocina nacinjenih sa druge strane, a koju su podrzavali i naouruzavali - jer oni nikad nece biti osudjeni istom merom i metrikom (kao sto smo i imali prilike da vidimo). Tj. njihovo dvriste niko nece cistiti... barem ni 10% od onog sto bi trebalo.
Cinjenica je da istoriju pishu pobednici onako kako im odgovara - ovde je samo pitanje da li je Srpski narod dovoljno glup, ponizan i prodan, pa da ucestvuje u tome... ja mislim da je Srbija odlican kandidat.
[ DaliborP @ 26.05.2011. 17:05 ] @
Citat: a1200: Ako treba da mu se sudi nek' mu se sudi ovde...
Pa sta je problem, zasto nije? Ispada da ne treba da ide u Hag jer sud nije fer, necemo da mu sudimo ovde iz ko zna kojih razloga, znaci nikom nista, zlocina nije ni bilo.
[ Nedeljko @ 26.05.2011. 17:06 ] @
A zašto ovde da mu se sudi? Niti je naš državljanin, niti je optužen za zločine u Srbiji. Misliš, da se sprovede u Srebrenicu da mu se tamo sudi? Daj, molim te!
[ bojan_bozovic @ 26.05.2011. 17:07 ] @
a1200 zar trebamo opet da ratujemo sa nato? ne verujem da neko može ovo da kaže... mi jesmo izgubili nešto (teritorija, politički uticaj) ali smo i dobili. pridruživanje EU, pa možda i nato, dakle vrlo moguće saveznike u bliskoj budućnosti... ili si od onih koji su da idemo sa rusima u savez, onda nema šta da se priča sa tobom... kako je u belorusiji, npr. a kako je u portugalu, malo common sense i sve je jasno, ujka sem nije tako loš, a od rusa se je malo ko ofajdio, radili su uvek samo za sebe. Postoji i treća opcija, da budemo balkanska švajcarska, takodje... ali opet smo vezani za eu a ne za ruse ;)))
[ Isak666 @ 26.05.2011. 17:10 ] @
^^
Pa nece biti osudjeni istom metrikom jer su dve razlicite sile u pitanju.
Tako bilo, tako ce biti.
Pravo je pitanje kako je jedan narod bio toliko glup da dodje u situaciju da mora da se zahebava sa nekim likom sa Romanije i da ga stavlja kao svoj reper ponosa nakon par godina s*anja koje ni jedna zemlja od kojih zavisi kako ces gace nositi nije podrzala.
Ali ok, i ovo je legitimno.
[ a1200 @ 26.05.2011. 17:11 ] @
Citat: mi jesmo izgubili nešto (teritorija, politički uticaj) ali smo i dobili.
Mi nista nismo dobili... ali to je tesko da se shvati. Iz prostog razloga sto su sve ove Balkanske teritorije od uvek predvidjene da budu deo EU. Ono sto se dogodilo na ovim prostorima je da se namerno potpomogla implozija jedne zemlje po nacionalnim osnovama - kako bi nekretnina posle toga bila jeftinija za kupovinu i laksa za kontrolisanje. Moram priznati da je to maestaralno dobro uradjeno. Zavadi pa vladaj.
[ DaliborP @ 26.05.2011. 17:11 ] @
Citat: Nedeljko: A zašto ovde da mu se sudi? Niti je naš državljanin, niti je optužen za zločine u Srbiji. Misliš, da se sprovede u Srebrenicu da mu se tamo sudi? Daj, molim te!
Ne ovde, ne u Hagu, ne u Bosni... pa sta da radimo sa njim? Da ga posaljemo kao azilanta u Holandiju? Cinjenica je da prima penziju u Srbiji, ima kucu a rekao bih i drzavljanstvo. A koliko vidim i zivi u Srbiji.
[ Nedeljko @ 26.05.2011. 17:13 ] @
Nema ni penziju ni državljanstvo u Srbiji.
[ a1200 @ 26.05.2011. 17:14 ] @
Ako ima nashe drzavljanstvo, i ako je uhapshen na ovoj teritoriji, onda ovde. Uz opsezno prezentovanje svih cinjenica koje su se dogodile pre/u toku/i posle navodnih zlocina za koje se tereti... pa da sve lepo udje u istoriju - iz svih uglova.
P.S. On je vajda bio Jugoslovenski general, a Srbija+CG je bila ono sto je ostalo od Jugoslavije tada, federacija tada nije postojala kao zemlja, to je bio gradjanski rat u Jugoslaviji. Mislim, ako cemo da cistimo "nashe" dvoriste - a ako ne, pa mozemo azil da mu damo, kao sto recimo UK radi sa Cecenskim zlocincima. :)
[ tdjokic @ 26.05.2011. 17:18 ] @
Da li je "komsijino" dvoriste cisto ili ne je nevazno dok komsija ne pocne sebe da proglasava za nepogresivog i uzme pravo da sudi svima ostalima zbog njihovih dvorista. Jeste, onaj video gde vode one momke na streljanje pored puta je jeziv ali streljala je i druga strana, da li su i ti video snimcki prikazani? To su mediske manipulacije. Jedan je zlocinac jer je njegov zlocin prikazan na TV a drugi nije, jer "nije bilo na TV".
Imamo svez primer u Libiji. Neku zenu su tamo silovali vladini vojnici, tako bar ona kaze. Taj slucaj se razvlaci vec nedeljama "ona ovo, ona ono, sad je ovde, sad onde". Moze li neko odgovorno i kategoricki da tvrdi da i druga strana nije radila nesto slicno? Pa cak ni ne mora to da radi, oni rade mnogo gore stvari, zar nisu pobili neke Gadafijeve unuke i sina, za koga eno od juce Berluskoni poce da tvrdi da je to laz, da on nije bio tamo, a ne kaze koga su onda ubili, jer jedan covek je bio ubijen kao Gadafijev sin.
Video sam video snimak gde "mirni i fini" pobunjenici maltretiraju zarobljene vladine vojnike, da li je to onda u redu?
Lopov nije onaj koji ukrade nego onaj koga uhvate u kradji. Zlocin Zapada u Jugoslaviji je neuporedivo veci od Mladicevog, jer je Zapad podstakao i podrzao pobune nekoliko republika i jedne AP i - nikome nista! Zasto se priznavanje Kosova zaustavilo na brojci 75 ako je to pravilno i dobro? Sirom Jugoslavije je stradalo stotine hiljada ljudi, a najveca krivica je upravo na Zapadu i NATO. Mladic ovde dodje kao neki sitan dzeparos u gradu u kome mafijasi imaju desetine kupleraja i diluju drogu na veliko. Ima li neko normalan da kaze sta je strasnije i veci zlocin - Srebrenica ili Irak i Avganistan, gde je broj izginulih Amerikanaca verovatno vec presegao broj zrtava u napadu 9/11, sto je kao bio osnovni cilj za borbu protiv terorizma. Kakav teror je sprovodio Gadafi protiv njih? Kazu - Lokerbi a uvek "zaborave" da je Lokerbi usledio nakon sto su Gadafiju ubili (jedinu?) cerku u jednom prethodnom napadu slicnom ovima sada!
Nikako ne opravdavam zlocine Mladica, niti ih prihvatam, ali tvrdim da su u datoj situaciji marginalna stvar.
[ DaliborP @ 26.05.2011. 17:18 ] @
Citat: Nedeljko: Nema ni penziju ni državljanstvo u Srbiji.
Pa ima penziju Jugoslavije koliko citam. A opet nisi odgovorio na pitanje. Sad kad razmislim, krije se vec 10 godina, ko zna koje drzavljanstvo i pasos je onda imao.
[ stil @ 26.05.2011. 17:21 ] @
Citat: Zvanično, njegova vojna karijera u VRS završava se polovinom 1997. godine, dok nezvanično oficir VRS ostaje sve do penzionisanja, 7. marta 2002, kada ukazom predsednika Republike Srpske "prestaje profesionalna vojna služba general-pukovnika Ratka Mladića."
Međutim, general Mladić je imao status aktivnog vojnog lica i u SRJ, sve dok ukazom predsednika SRJ Vojislava Koštunice nije penzionisan 28. februara 2001. godine.
Penziju je uredno primao do novembra 2005, kada mu je, pod pritiskom zapadnih zemalja i sve učestalijih zahteva Haškog tribunala za izručenjem, ona ukinuta. http://www.rts.rs/page/stories...Biografija+Ratka+Mladića.html
[ Isak666 @ 26.05.2011. 17:24 ] @
Citat: tdjokic:
Lopov nije onaj koji ukrade nego onaj koga uhvate u kradji. Zlocin Zapada u Jugoslaviji je neuporedivo veci od Mladicevog, jer je Zapad podstakao i podrzao pobune nekoliko republika i jedne AP i - nikome nista!
Pa da.
Trebali su svi da okupiraju republike koje su htele da se odcepe i da im objasne gde im je mesto i da budu sretni.
Ne kao ludi Cesi i Slovaci da se rastave normalno.
[ Devanagari @ 26.05.2011. 17:29 ] @
Citat: burex: Buhahaha! Vaše suze mi daju neviđenu radost!
Cry, cry some more!
Dobro bre, zar ne vidiš da sam se zaje*avao…? Ko još normalan ozbiljno piše onakve stvari?
[ burex @ 26.05.2011. 17:34 ] @
Citat: Ko još normalan ozbiljno piše onakve stvari?
Uključi TV, ako se usuđuješ ;)
[ bojan_bozovic @ 26.05.2011. 17:37 ] @
A kako je primao tu penziju do 2005. na koju adresu se je vodio bankovni račun??!
Mutno....
[ kandorus @ 26.05.2011. 18:19 ] @
Mladić Ratko ima penziju kao penziner JNA. Nakon "nestank" 2002. godine penziju je podizala supruga. Medjutim isplata penzija mu je stopirana do daljnjeg da bi se sprečilo pomaganje njegovog skrivanja.
[ Texas Instruments @ 26.05.2011. 18:29 ] @
Meni se čini da se opet pravi od ovog događaja pogrešna slika u narodnim masama koje podržavaju ovo, kao da ćemo mi sad nešto dobiti od EU. Tek sada će se videti nesposobnosti naših vlada u sprovođenju reformi ka pridruživanju EU, kada krenu pravi uslovi da se postavljaju. Ovo je bila ogromna prepreka, na koju su mogli svi da se vade, a sada će se videti šta je zapravo prava prepreka bržem ulasku Srbije u EU, a to je sama vlast koja sve radi kontra.
[ bojan_bozovic @ 26.05.2011. 18:34 ] @
Zanimljivo. A ja mislim da je neko "odozgo" onemogućio da se njegovi članovi porodice adekvatno prate i prisluškuju, i do njega dodje, još tamo 2000-2001... Baš kao sto ni u Pakistanu nisu znali da je Bin Laden 200m od vojne akademije u Abotabadu. Verujem ja u sve to, kao što verujem u Rozvel! Kako su isporučili Miloševića, mogli su naći i Mladića, i isporučiti i njega, jedino ako njegovo izručenje nije odlagano da bude diplomatska karta, što mi je najmanje verovatno.
Svakako, moguće je da grešim.
[ gajo2 @ 26.05.2011. 18:49 ] @
Glupo je misliti da je sadasnja vlast mogla da isporuci Mladica "samo da je htela", time dajes prevelik kredibilitet ljudima koji su se u vise navrata dokazali da su... ljudi niske inteligencije, da se tako lepo izrazim. Vise mi je verovatno da se Mladic sam predao jer je zabrinut za svoje zdravlje.
[ fanfon @ 26.05.2011. 19:06 ] @
Bas sad kad su zapretili ponovnim uvodjenjem viza? Ne bih rekao...
[ Isak666 @ 26.05.2011. 19:23 ] @
Citat: Texas Instruments: Meni se čini da se opet pravi od ovog događaja pogrešna slika u narodnim masama koje podržavaju ovo, kao da ćemo mi sad nešto dobiti od EU. Tek sada će se videti nesposobnosti naših vlada u sprovođenju reformi ka pridruživanju EU, kada krenu pravi uslovi da se postavljaju. Ovo je bila ogromna prepreka, na koju su mogli svi da se vade, a sada će se videti šta je zapravo prava prepreka bržem ulasku Srbije u EU, a to je sama vlast koja sve radi kontra.
Sta ocekuju oni da ce dobiti od EU?
Funkcionalniji sud?
Postovanje zakona?
Borbu protiv korupcije?
Sredjivanje javnih finansija?
Da otpusti par desetina hiljada sa drzavne sise?
Da pocne da proizvodi i sama sebi izvozi iz Srbije da bi ispunila kvote koje je dala Srbiji sporazumom o stabilizaciji, a koje su daleko od iskoristenih?
Nesto je debelo krivo nasadjeno u Srbiji medju ljudima koji kontaju da ce negde nesto dobiti jer su uradili to i to.
[ bojan_bozovic @ 26.05.2011. 19:30 ] @
A šta smo trebali da dobijemo od EU, nagradu? Kakvo je to detinjasto razmišljanje? Dobijamo ovim nešto drugo, mogućnost da se pregovori oko pridruživanja EU vode normalno, bez prepreke koju je neizručenje Ratka Mladića pretstavljalo.
[ fanfon @ 26.05.2011. 19:31 ] @
Ja ih potpuno razumem. Isto kao sto je gomila njih posle 2000-te nekoliko puta glasala na izborima za "demokratske snage" navucena obecanjima da ce biti bolje isto tako se i sad hvataju za nadu da ce EU stvarno "otkljucati" sva vrata i da ce nam biti bolje. Tipican primer poslovice: "davljenik se i za slamku hvata". To im je jedini izbor jer ako ih neko plasi da im nece biti bolje ako ne izaberu tu varijantu, oni ce to podsvesno prihvatiti u strahu da se ne desi to cime ih plase. A kad uzemo u obzir sramotnu i katastrofalnu "opoziciju", onda je jasno zasto je gomila za.
[ dejanet @ 26.05.2011. 19:39 ] @
Citat: A šta smo trebali da dobijemo od EU, nagradu?
Tanjir kupusa, naravno, kao i do sada(sta su dobili Djiki ili Kostunjavi za silne isporuke generala i politicara)..
Citat: sad hvataju za nadu da ce EU stvarno "otkljucati" sva vrata i da ce nam biti bolje.
Da bi se prismrdelo EU, za pocetak bi Vlast trebala da prestane sa falsifikovanjem bruto dr. proizvoda, a zatim da ga poveca jedno 3-4 puta, sto je naravno nemoguce..
[ fanfon @ 26.05.2011. 19:56 ] @
Pa jeste. Mi smo godinama daleko od ispunjenja tehnickih uslova za prijem u EU. Ali to je vecom zaslugom i politika iste te EU prema Srbiji i politika SAD. Losim politickim odlukama domacih politicara i interesima stranih sila dosli smo u situaciju da nas bombarduju i uniste infrastrukturu u vrednosti nekoliko desetina milijardi dolara, tako da i zbog te cinjenice sad mnogo kaskamo za ostalima. Ajde sto smo preziveli sankcije i inflaciju, ali to fizicko unistenje materijalnih dobara je bio ogroman udarac nasoj ekonomiji...
[ JankoNIS @ 26.05.2011. 20:17 ] @
Jel neko primetio da ga nema Lesli? Bas indikativno...
[ bojan_bozovic @ 26.05.2011. 20:25 ] @
Možda glasanje za opoziciju (SNS) nije baš u našem interesu. Šta će biti sa stranim investitorima ako SNS npr. dodje na vlast? A sa pregovorima o kandidaturi u EU?
[ vlada131 @ 26.05.2011. 20:35 ] @
Citat: bojan_bozovic: Zanimljivo. A ja mislim da je neko "odozgo" onemogućio da se njegovi članovi porodice adekvatno prate i prisluškuju, i do njega dodje, još tamo 2000-2001... Baš kao sto ni u Pakistanu nisu znali da je Bin Laden 200m od vojne akademije u Abotabadu. Verujem ja u sve to, kao što verujem u Rozvel! Kako su isporučili Miloševića, mogli su naći i Mladića, i isporučiti i njega, jedino ako njegovo izručenje nije odlagano da bude diplomatska karta, što mi je najmanje verovatno.
Svakako, moguće je da grešim.
Ja se sećam da je pokojni Đinđić još tamo negde 2001-2002 izjavio da bi hapšenje Mladića izazvalo građanski rat...
[ dukanizi @ 26.05.2011. 20:37 ] @
Citat: bojan_bozovic: Možda glasanje za opoziciju (SNS) nije baš u našem interesu. Šta će biti sa stranim investitorima ako SNS npr. dodje na vlast? A sa pregovorima o kandidaturi u EU?
Trenutno ne mozemo da se odbranimo od stranih investitora, a sto smo blizi EU sve bolje zivimo?! :)
[ DusanSukovic @ 26.05.2011. 20:39 ] @
Citat: vlada131: Ja se sećam da je pokojni Đinđić još tamo negde 2001-2002 izjavio da bi hapšenje Mladića izazvalo građanski rat...
Hah! Imao je pokojni Djindjic bisera..:)
[ NoneVi @ 26.05.2011. 20:47 ] @
Citat: DusanSukovic: Hah! Imao je pokojni Djindjic bisera..:)
vidiš šta je desetak godina pacifikcije. Nije Đinđić mnogo pogrešio, ako se setimo npr. haosa posle hapšenja Šljivančanina, ali danas je izgleda narodu dosta Mladića o čemu svedoči i par stotina demonstranata na ulicama.
[ mmix @ 26.05.2011. 20:49 ] @
Pa tada smo bili prilicno kur*eviti a pokojni premijer je imao samo ovlas sliku o tome koliko je ta struktura zla upletena u drzavni vrh. To neznanje mu je na kraju i doslo glave, tako da nisam bas ni siguran da je bio daleko od istine tada. Tada se isto nisu znale mnoge stvari o tome sta je zapravo optuzeni uradio niti se tada ta poruka primala u mozgovima ljudi.
[ Count Zero @ 26.05.2011. 20:51 ] @
Citat: Jel neko primetio da ga nema Lesli? Bas indikativno...
Sa $10.000.000 na računu se ni ja ne bih majao po forumima.
[ bojan_bozovic @ 26.05.2011. 20:53 ] @
@vlada131
A možda nije bio u pravu? Žašto njegovu tadašnju procenu uzimaš kao tačnu, na osnovu kojih činjenica? Iz 2008. kad je Karadžić izručen? Ili sadašnjih, kad je, sve mirno? ;)
@dukanidzi
Tačno, sve bolje živimo! Ili je za vreme Slobe bilo bolje? Ne sećaš se, možda si mlad, kako je bilo za vreme Slobe, jad i beda... I hiperinflacija kakve nikad na svetu nije bilo! I još, kako se pridružujemo EU, i ista nas bude primoravala da se oslobodjamo zaostalih tekovina komunizma, sve će nam bolje biti! Kartice rade, da kupuješ u inostranstvu. Viza nema ako hoćeš malo u šengensku zonu. Ima, vidim na [es] temama, da pošiljke iz inostranstva stižu normalnije, pa ću možda i ja karticom početi da kupujem robu sa Amazona i sličnih prodavnica u EU i USA, dosad sam plaćao samo usluge, poput hostinga.
Bolje je. Ili su bombe bolje. ;)
@mmix
Dvehiljadita i oslobadjanje od Slobinog režima mogli su biti temeljniji, kad je već sam Milošević pao. SDB je trebala smesta da se demontira. Kad su mogli Rumuni sa svojim Čaušeskuom i njegovom Sekuritateom, mogli smo i mi.
[ MyWay @ 26.05.2011. 21:01 ] @
Citat: NoneVi: vidiš šta je desetak godina pacifikcije. Nije Đinđić mnogo pogrešio, ako se setimo npr. haosa posle hapšenja Šljivančanina, ali danas je izgleda narodu dosta Mladića o čemu svedoči i par stotina demonstranata na ulicama. Kakva pacifikacija?? Letargija, apatija, kriza... zovi kako hoćeš ali ovaj narod je ubijen u pojam posle 11 godina krađa i laži i nema volje ni za šta.. Da su nas (kad bi nas) primili u EU isto toliko bi bilo ljudi na ulicama koji proslavljaju prijem (ako izuzmemo političare i aktiviste).
Uostalom ljudi više ni na izbore ne izlaze jer nemaju ni vere ni nade da će se nešto desiti. Nekoć davno smo glasali/demostirali protiv jednog čoveka i jednog režima, i bila je ona energija i ona nada da smo blizu bolje budućnosti, ali sa ovom ekipom smo daleko bliži prošlosti nego budućnosti..
[ vlada131 @ 26.05.2011. 21:02 ] @
Citat: @vlada131
A možda nije bio u pravu? Žašto njegovu tadašnju procenu uzimaš kao tačnu, na osnovu kojih činjenica? Iz 2008. kad je Karadžić izručen? Ili sadašnjih, kad je, sve mirno? ;)
Ne, jasno je da je on mislio na tadašnje vreme, a ne generalno. Spomenuo sam jer je drastična razlika između tada i sada po pitanju hapšenja haških optuženika; čak i između hapšenja Karadžića pre nepune tri godine (protesti, demoliranje po BG-u, jedan mrtav) i ovih 200 ljudi što se raziđoše začas.
[ Isak666 @ 26.05.2011. 21:05 ] @
Citat: bojan_bozovic: Možda glasanje za opoziciju (SNS) nije baš u našem interesu. Šta će biti sa stranim investitorima ako SNS npr. dodje na vlast? A sa pregovorima o kandidaturi u EU?
Mislim da je broj firmi koji imaju priliku da zarade novac u Srbiji, a da bi od toga odustali jer se ne slazu sa programom SNS ravan nuli :D
Sto je ravno broju firmi koje su dosle da zarade zbog programa DSa.
[ NoneVi @ 26.05.2011. 21:13 ] @
Citat: MyWay: Kakva pacifikacija?? Letargija, apatija, kriza... zovi kako hoćeš ali ovaj narod je ubijen u pojam posle 11 godina krađa i laži i nema volje ni za šta.. Da su nas (kad bi nas) primili u EU isto toliko bi bilo ljudi na ulicama koji proslavljaju prijem (ako izuzmemo političare i aktiviste).
Uostalom ljudi više ni na izbore ne izlaze jer nemaju ni vere ni nade da će se nešto desiti. Nekoć davno smo glasali/demostirali protiv jednog čoveka i jednog režima, i bila je ona energija i ona nada da smo blizu bolje budućnosti, ali sa ovom ekipom smo daleko bliži prošlosti nego budućnosti..
na to sam i mislio pod pacifikacijom. Po meni je najveće zlo današnje vlasti upravo to ubijanje u pojam cele države.
[ bojan_bozovic @ 26.05.2011. 21:14 ] @
@Isak666
Nisam baš tako siguran, kakva bi bila procena rizika i sve to što se uzima u obzir kad se posluje sa nekom zemljom, jer ipak je Nikolić bio Šešeljev čovek, koji je osnovao sopstvenu partiju, doduše umereniju i moderniju. Što se mene tiče, kako je u njihovom programu jačanje vojske (valjda za ratovanje, samo sa kim, možda ćemo biti bolje sreće da sa Rusima zaratimo ovaj put, a ;) meni je to dovoljno da me navede na razmišljanje...
[ Isak666 @ 26.05.2011. 21:17 ] @
^^
Mislim kad bi se malo ozbiljnije udubio u ovaj tvoj post i to uporedio sa npr funkcionisanjem sudova i izborom sudija koje je i EU kritikovala, a koji su presudni za sprovodjenje zakona, pa zalio to birokratijom - skontao bi da nikakve promene ne bi bilo.
Ovo za ratovanje je neozbiljno uopste i razmatrati.
[ fanfon @ 26.05.2011. 21:17 ] @
Zanimljivo je videti kako nas mediji bombarduju raznim informacijama za koje se ispostavlja da su netacne, a neko ih namerno protura. Ceo dan objavljuju da je Mladic koristio ime Milorad Komadic, a malopre Dacic to negira i kaze da je imao samo svoju isteklu licnu kartu. Znaci neko je namerno pustio prvu informaciju da stvori sto vecu konfuziju i malo raspline atmosferu.
[ Count Zero @ 26.05.2011. 21:24 ] @
Sad gledam - Rasim pokazuje "fotorobota" kojim su navodno raspolagali.
I padaju tu još neke priče.. A građani ovog mesta nemaju pojma o njemu. Malo mesto, a ne znaju za čoveka.
Dobro, znam, Okamova oštrica, jeste.. Nego, ipak, ima tu mutnog
[ vlada131 @ 26.05.2011. 21:26 ] @
Ipak ne može bez "protesta", izgleda:
Citat: Protesti i u Novom Sadu
Demonstranti, kojih je bilo skoro 500, danas su pokušali da uđu u prostorije Radio-televizije Vojvodine.
Oni su uzvikivali "Ustaše" i psovali ministra policije Ivicu Dačića. Demonstranti su prevrtali večeras i kontejnere za đubre, palili baklje, bacali takozvane topovske udare i uzvikivali pogrdne parole.
Oni su se okupili na centralnom gradskom Trgu slobode, potom su se zaputili prema zgradama Skupštine i Vlade Vojvodine, a kontejnere su prevrtali na Bulevaru oslobođenja.
Uzvikivali su pogrdne parole, poput "Nož, žica, Srebrenica", "Spasi Srbiju i ubij se, Borise", "Tadiću, ustašo", kao i "Ustanak", "Ustani, Srbijo". Reč je uglavnom o srednjoškolcima i o malo starijim osobama.
Skup obezbeđuje policija u punoj opremi za razbijanje demonstracija, dok saobraćajna policija obezbeđuje trasu kretanja kolone demonstranata, koja se ponovo uputila ka Trgu slobode.
http://www.b92.net/info/vesti/..._category=16&nav_id=514750
[ bojan_bozovic @ 26.05.2011. 21:41 ] @
Citat: Isak666: ^^
Mislim kad bi se malo ozbiljnije udubio u ovaj tvoj post i to uporedio sa npr funkcionisanjem sudova i izborom sudija koje je i EU kritikovala, a koji su presudni za sprovodjenje zakona, pa zalio to birokratijom - skontao bi da nikakve promene ne bi bilo.
Ovo za ratovanje je neozbiljno uopste i razmatrati.
Što se sudija tiće izabraćemo ih opet, sve dok EU ne bude zadovoljna, jer je to u, najpre našem interesu.
A što se vojske tiče, evo ti sa sajta SNS, kud će bolje...
http://sns.org.rs/sr/2010-06-05-00-10-55.html
Citat: 6. Vojna neutralnost je jedino logično i razumno rešenje za srpsku državu u uslovima oštre konfrontacije NATO-a i Rusije. Vojna neutralnost podrazumeva i efikasnu, tehnički opremljenu, profesionalizovanu, snažnu srpsku vojsku, koja će vratiti poljuljano narodno poverenje, ali koja će u svakom trenutku biti i odvraćajuća sila za svakog potencijalnog agresora.
Prazna retorika, da se troši državni budžet na zastarelo oružje, koje će skupo da nam prodaju. Da, to gore ja razumem kao program za jačanje vojske, "vraćanje poljuljanog narodnog poverenja", ne govori li to malo izmedju redova?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|