[ milorad @ 28.05.2011. 08:04 ] @
Garancija za mog punta je 2 god. opsta , medjutim prvi servis je na 15000 . posto sam ja presao 10500 za godinu i deset meseci , i nisam izvrsio prvi servis , a lonac zadnjeg auspuha mi je progoreo interesuje me da li ce mi priznati zamenu auspuha .Sve slusam da je prvi servis do 15000 ili jednu godinu . e ovo nigde u uputstvu nisam nasao da tako pise .Pise samo redovni servisu su na 15 30 45 60 ....nigde se nespominje vremenski kad treba da se uradi.
[ Zarko Silic @ 28.05.2011. 08:56 ] @
Procitaj pazljivije. Treba da pise 15.000 km, ili godinu dana. Sta pre istekne.

Auspuh nije povezan sa vremenskim intervalom zamene ulja i, ukoliko je rec o ozbiljnom prizvodjacu, a nadajmo se da je tako, trebali bi ga zamenuti novim u garantnom roku jer je ocigledno rec o fabrickoj gresci. Lonac ne sme ni pod kojim uslovima propasti za 2 godine: ma gde i ma kako vozio svoj automobil.

P.S. Nemoj pristati da te ubede kako je rec o potrosnoj robi.

[Ovu poruku je menjao zarsilic dana 28.05.2011. u 11:41 GMT+1]
[ etjen @ 28.05.2011. 09:01 ] @
prosto je neverovatno da auspuh progori za tako kratko vreme.
Dobro pogledaj da nije mehaničko oštećenje u pitanju u kom slučaju, naravno, nemaš garanciju.
[ milorad @ 28.05.2011. 15:39 ] @
U ponedeljak odma teram u servis...pa cu izneti epilog ...
Citat:
zarsilic: Procitaj pazljivije. Treba da pise 15.000 km, ili godinu dana. Sta pre istekne.

[Ovu poruku je menjao zarsilic dana 28.05.2011. u 11:41 GMT+1]

pa bas zato sam procito celo uputsvo o odrzavanju od strane 155 do178 , a narocito poglavlja redovno servisiranje , raspored redovnih servisa ,raspored godisnjih provera...mozda je ovo bitno ali nije obavezno pise :
#za automobile koji godisnje predju manje od 15000 ( na primer oko 10000 km ) preporucuje se sledeci raspored godisnjih provera :
1.....nesta kao prvi servis...
eto to je to
[ Zarko Silic @ 28.05.2011. 23:20 ] @
Citat:
milorad: U ponedeljak odma teram u servis...pa cu izneti epilog ...

Svakako ce to biti korisna informacija na forumu.
[ milorad @ 30.05.2011. 10:52 ] @
Evo sad se vratih iz servisa ...nista nisu pitali za servis ..samo su se cudili kako je moguce da lonac auspuha onako korodira i progori i oko cevi koja ulazi u lonac a i sam lonac je oko krajeva skroz korodiro i zardjo ...samo su slikali i auspuh i moju garanciju( godinu i 10 meseci) i kazu da ce da posalju u zastavu -fijat i da traze novi auspuh kao doci ce za desetak dana i da ce me pozvati kad stigne eto tako je bilo ...pa cu nastviti kad se sve zavrsi.
Pozdrav