[ Vole Domu @ 01.06.2011. 08:03 ] @
Treba danas da idem do Pančeva (iz Beograda), pa bi mi značilo kada bi mi neko rekao kako? Da li blokada i dalje traje (nemam tv)? Vredi li ići beovozom, ili će biti prevelika gužva zbog blokade upravo? |
[ Vole Domu @ 01.06.2011. 08:03 ] @
[ Emil Ranc @ 01.06.2011. 11:04 ] @
Vredelo/ne vredelo, beovoz je jedini način da stigneš do Pančeva kopnenim putem. Gužve su strašne, i vozova je malo, ali izbora nemaš. Naravno, i bicikl je opcija, od pančevačkog mosta do cenrta Pančeva imaš 14 km, ako imaš dobar bajs možeš da spičiš to za pola sata :)
E da, možeš i 108 sa Bogoslovije do Malog Raja/Duboke bare, odatle imaš 2-3km do Pančeva... [ Java Beograd @ 01.06.2011. 11:10 ] @
Nije mi jasno kako ova idiotska i nesposobna država dozvoljava da ceo jedan grad bude ui blokadi danima !?
OK, razumem, protest ! Blokiraš puteve, ulice, bude to nekoliko sati, izađe vest u svim medijima, i to je to ! Ali, čoveče, ovo je bukvalno BLOKADA, OPSADA, termini iz vojnih doktrina ! [ stil @ 01.06.2011. 11:39 ] @
Ma čekaj, nisu oni blokirali puteve nego policija koja im ne da da se protestno provozaju kroz Beograd. Barem se tako kaže na vestima.
[ Slobodan Miskovic @ 01.06.2011. 11:40 ] @
Zar ne shvatate da su beogradjani visa klasa. Oni ne smeju da budu blokirani a pancevce ko sisa...
[ Deep|Blue @ 01.06.2011. 11:44 ] @
Da li neko zna da li su blokirani prilazi Pančevu preko Kovina?
[ milivoje t @ 01.06.2011. 11:45 ] @
Srbija radi Beograd se gradi !
[ Emil Ranc @ 01.06.2011. 11:49 ] @
Citat: Deep|Blue: Da li neko zna da li su blokirani prilazi Pančevu preko Kovina? Juče su i oni blokirani. Sumnjam da su u međuvremenu odblokirani. Inače čujem sad da linijski taksiji idu do mosta (onog u Pančevu, jelte), do tačke blokade. Treba proveriti sa linijskim taksistima ispod mosta u 29. novembra... [ vladd @ 01.06.2011. 11:56 ] @
Citat: milivoje t: Srbija radi Beograd se gradi ! Koliko vidim "Srbija" blokira puteve(i btw "ne radi") zato sto je jedan iz Macve prebegao u Beograd....da "radi"... Tako da "zamoljavam" vise paznje i razmisljanja sa pritupim parolasenjem. Poz [ karadima @ 01.06.2011. 13:56 ] @
Ja sam juce isao iz Beograda preko Grocke , Smedereva i Kovina do Panceva. Nije bilo blokada ujutru ... verovatno su popodne blokirali i most Smederevo-Kovin. Kad sam se vracao isao sam pored silosa pa nekim putem kroz kukuruz (nemojte da idete tim putem ako volite svoj auto) pa sam izasao na novi put prema beogradu posle blokada. Rekli su mi da moze i u pravcu iz Beograda da se iskljuci posle JP pumpe na iskljucenju za sljunkaru , pa da se ukljucis sa druge strane i vozis sa sva 4 u kontra pravcu prema Pancevu i opet kroz te njive da udjes u PA... mada nisam siguran kako bi policija reagovoala na takav prekrsaj :)
[ milivoje t @ 01.06.2011. 15:11 ] @
Citat: vladd: Koliko vidim "Srbija" blokira puteve(i btw "ne radi") zato sto je jedan iz Macve prebegao u Beograd....da "radi"...:) Tako da "zamoljavam" vise paznje i razmisljanja sa pritupim parolasenjem. Poz Prateci ti logiku propustio si na par reci da stavis navodnike. E, da, sarkazam. Ako ne morate autom da ulazite u grad, nemojte biti ludi da idete preko Smedereva i Kovina to je ihaj, do bele stene pa camcem preko dunava. [ eeestablishment @ 01.06.2011. 15:26 ] @
A kakve to subvencije pominju traktoristi ?
Jedan rece kako ima 150hektara i da mu drzava svake god daje ( duguje ) 24000evrova na ime nekakvih subvencija ??? Da li to znaci da ce svake sledece god otprilike u isto ovo vreme da nas sve kolektivno masiraju i opterecuju blokadama. [ sonus70 @ 01.06.2011. 16:32 ] @
Citat: milivoje t: .... Nego ko je taj iz Macve ? Ministar poljoprivrede, voćarstva, šumarstva, ratarstva, pilićarstva i za iskopavanje ruda i gubljenja vremena. [ sasa022 @ 01.06.2011. 18:00 ] @
Mora vec jednom da se shvati da je Beograd samo jedan og gradova u Srbiji - da u Srbiji postoji jos dosta gradova i sela koja treba da imaju jednak status kao i Beograd i da svi trebaju da podjednako dele i dobro i zlo.
Mnogi koji su u BG nemaju pojma sta se desava i kakvo je stanje na samo 20km od Beograda - e takve treba blokirati,ostaviti ih da budu gladni i zedni,pa da se vec jednom "probude" i shvate gde se nalaze i sta se desava........ [ mmix @ 01.06.2011. 21:09 ] @
Prica sa subvencijama je aktuelna imho zato sto ti paori ne umeju da objasne u cemu je problem i time nalvace gnev gradske raje.
Kao sto vam je poznato privrednici generalno imaju povracaj PDVa za poslovne troskove. Zemljoradnici zbog zastrelog zakona o poljoprivredi to nemaju. Kad su se pobunili jesenas receno im je da plate regularno sve racune sa PDVom a da ce sada (kontajuci da ce prodati lelekom) da im povracaj PDVa isplate kao subvenciju jer je to pravno-formalni okvir kroz koji su mogli da dobiju te pare. Dakle nije u pitanju nikakava subvencija vec vracanje seljacima para koje im jje drzava vec uzela jesenas kroz PDV. Kako lelekom nije prodat drzava je resila da svoje obaveze jednostavno izbrise. Ja ovo do danas nisam uopste znao i ne bih ni znao da mi nije receno u direktnom razgovoru i bio sam zestoki protivnik njihovog senlucenja traktorima jer sam isto mislio da oni traze leba bez motike, situacija je medjutim drugacija, oni su pokradeni od strane drzave. [ Vole Domu @ 01.06.2011. 21:27 ] @
hvala na ovom razjasnjenju!
inace danas sam otisao shinobusom (sa dunav stanice, ka zrenjaninu), a vratio se beovozom. u oba pravca (polazak 1130, povratak 1745(znaci spic maltene)) nije bilo guzve preterane, sedeo sam... [ Shadowed @ 01.06.2011. 22:46 ] @
mmix, vi'sh, korisna informacija, nisam znao za to. Al' opet, kad pogledas, wtf on meni (ne bukvalno, jelde) blokira put. Mislim, nisam ga ja opljack'o.
[ triac @ 01.06.2011. 23:23 ] @
Pancevo, gde je to
Zar nema svega u Beogradu [ squirll @ 02.06.2011. 08:24 ] @
mmix bice da ti nisi razumeo nesto ...
Zemljoradnici imaju povrat PDV-a na gorivo i vestak(a neki su i registrovali preduzece za ratarstvo da ne moraju biti u pdv istemu), samo se on naknadno vraca... I to nije toliki problem VEC ...pre se davalo 10k dinara po hektaru kojem obradjujes bez ogranicenja koliko radis... i drzava/banke davale razne kredite za zemljoradnike, oni ljudi pokupovali traktore(koji su u proseku 80k evra), kombajne (koji su u proseku 120k evra) i sl masinerije i sad tu dolazi belaj .. drzava je odlucila da isplati subvencije samo za 10hektara koje radis ... znaci ako ti radis 300hektara dobices samo za 10hektara pare... I to se njima ne svidja jer su u kreditima do guse, gorivo skace, vestak isto skace zbog goriva, cene psenice u sezoni je niska i oni ne mogu da redovno pokriju svoje troskove... [ mmix @ 02.06.2011. 09:38 ] @
Cuj, da sam ja to cuo od nekog od ovih traktorista pa ajde, moj izvor je drugar iz srednje koji nije klasicni paor, covek ima zavrsenu medicinu i specijalista je hirurgije i zemlju ima iz nasledstva i radi je "korporativno" preko familije sto bi rekli jer mu je osnovna delatnost nevezana za poljoprivredu. Ja ne verujem da je on pogresno razumeo celu pricu jer je intelektualno i obrazovno u gornjoj polovini belove krive i to sto je rekao itekako ima smisla. Sve to navodno treba da bude regulisano novim zakonom o poljoprivredi koji nikako da udje u proceduru i njemu vise odgovara da ima isti princip povreacaja PDVa kao privrednici nego da ovako stalno rizikuje dal ce drzava da resi da ih iskulira. Da bi ostvario pravo na subvenciju morao ju da registruje gazdinstvo sa kompletnim planom sejanja i kultura, da prilozi SVE racune za seme, gorivo, repromaterijal i neke kupone za dizel koje nisam bas najbolje skapirao sta su (valjda dokaz da je kupljeno za poljoprivredni rad) i sve manipulativne troskove. Nikakav povracaj PDVa nije dobio.
[ Isak666 @ 02.06.2011. 09:41 ] @
Mapa sa blokadama
http://maps.google.com/maps/ms...;spn=1.549095,2.469177&z=9 [ squirll @ 02.06.2011. 12:42 ] @
@mmix ne moras meni da pricas to jer i ja imam registrovano gazdinstvo i hektara zemlje... tako da situaciju poprilicno znam.
I nije kupon za dizel vec fiskalni racun za dizel gorivo koji je overen pecatom i potpisom na pumpi gde je toceno. [ Vole Domu @ 02.06.2011. 12:50 ] @
i sta ti kazes, squirll na sve ovo. imaju li pravo?
[ .sasa. @ 02.06.2011. 13:25 ] @
bolje pitanje je da li imaju pravo da to rade preko nase grbace?
[ triac @ 02.06.2011. 14:14 ] @
Samo nek se strajkuje do poslednjeg, pa ko izdrzi...to je pravo resenje i svi treba da ispastaju...ako !
[ squirll @ 02.06.2011. 14:23 ] @
Cek cek, oni su krenuli za Beograd, njih je policija zaustavila i blokirala, znaci ne prave oni blokaru (jer oni hoce da idu) vec policija...
Neko je rekao da je ovo "opsada" .. pre bi rekao da je ovo zabrana slobodnog kretanja (u ovom slucaju seljaka) Toma shtrajkovao gladju i odmah svi oko njega...a da su zemljoradnici isto uradili ne bi niko ni pogledao na njih ... oni su nesto drugo uradili .. Ispashtamo svi (i ja, ni ja ne mogu da idem nigde van grada) ali ruku na srce, nisu ljudi krivi sto hoce svoj dinar, oni nisu otisli i kupovali propala preduzeca i prali novac, vec su otisli na njivu sa raznim hemikalijama da se truju ..i na kraju jos im ne daju lovu... Nije fer od drzave nikako. Citat: Vole Domu: i sta ti kazes, squirll na sve ovo. imaju li pravo? Svako ima pravo da izkaze svoje misljenje pa tako i oni... Citat: .sasa.: bolje pitanje je da li imaju pravo da to rade preko nase grbace? Pa da tvoja grbaca, ti ko da ne znas kako se dobija taj hleb sto ga svaki dan jedes... Nisu seljaci bog i batina nigde, ali ih ne treba zanemarivati, jer ako oni ne poseju dovoljno useva, drzava ce moraci povecati (i ovako veliki) uvoz i eto nama sranja.... Problem je kod nas sto se ne ceni rudarstvo, energetika, poljoprivreda i sve ostale grane koje su bitne za zivot.. No to je vec off topic... [ Shadowed @ 02.06.2011. 14:28 ] @
Citat: squirll: Cek cek, oni su krenuli za Beograd, njih je policija zaustavila i blokirala, znaci ne prave oni blokaru (jer oni hoce da idu) vec policija... Receno je vec. Negde je policija blokirala puteve da ne bi otisli u Beograd, negde su oni blokirali. Citat: squirll: Toma shtrajkovao gladju i odmah svi oko njega... E, sad, nemoj generalizovati. Ja sam rekao da ga treba pustiti da umre od gladi (a to misljenje imam i o ostalim strajkacima gladju). Citat: squirll: Nije fer od drzave nikako. Tako je. Nije fer od drzave. Al' sta sam ja tu kriv? Citat: squirll: Pa da tvoja grbaca, ti ko da ne znas kako se dobija taj hleb sto ga svaki dan jedes... Ja nikakav hleb nisam dobio. Svaki sam pojedeni hleb platio. [ .sasa. @ 02.06.2011. 14:33 ] @
Citat: squirll: Pa da tvoja grbaca, ti ko da ne znas kako se dobija taj hleb sto ga svaki dan jedes... Pa i te subvencije koje traze ja placam... I sta sad? Jel ja imam pravo da blokiram prilaz tvojoj kuci jer npr. zahtevam povisicu plate zbog rasta inflacije? Hajde reci mi iskreno. Citat: squirll:Svako ima pravo da izkaze svoje misljenje pa tako i oni... Svako ima pravo ali bez ugrozavanja prava drugih. [ Wajda.W @ 02.06.2011. 14:35 ] @
Meni se cini da te blokade nece jos duga se rese jer Beograd nije zahvacen time.
Sta ima veze sto je cela Vojvodina u kolapsu, bitno da je BG u normalnom stanju... [ Ivan Dimkovic @ 02.06.2011. 14:49 ] @
Citat: squirll: Pa da tvoja grbaca, ti ko da ne znas kako se dobija taj hleb sto ga svaki dan jedes... Dobija se radom i prodajom, i svi koji ga jedu ga PLACAJU. Oni sto proizvode psenicu i hleb to rade zato sto su PLACENI za to. Ni po cemu oni nisu razliciti od bilo koga drugog ko radi. Citat: squirll:Svako ima pravo da izkaze svoje misljenje pa tako i oni... Imaju naravno, samo sto blokiranje ulica nije "izrazavanje misljenja" vec nesto drugo. Dovlacenje traktora u centar grada je cista opstrukcija saobracaja. Kako bi se tebi svidelo da ja dodjem i blokiram ti izlaz ispred tvoje kuce - i to nazovem "iznosenjem mog misljenja"? Citat: Wajda.W Sta ima veze sto je cela Vojvodina u kolapsu, bitno da je BG u normalnom stanju... Tja... ima Vojvodina svoju regionalnu skupstinu i organe vlasti, pa mogu slobodno da deluju ako hoce. [ triac @ 02.06.2011. 15:32 ] @
Citat: Wajda.W: Sta ima veze sto je cela Vojvodina u kolapsu, bitno da je BG u normalnom stanju... Ebes Beograd, treba ga udaviti u smradu i guzvi pa da onda pederici i sminkerke vide da ima i problema van kruga dvojke p.s Vrazji gradski retardi, da im je popiti i lepo se obuci i spavati do dva popodne... [ HeYoo @ 02.06.2011. 15:50 ] @
Citat: Tja... ima Vojvodina svoju regionalnu skupstinu i organe vlasti, pa mogu slobodno da deluju ako hoce. Tja uredbu nisu promenile regionalne vlasti mada su svi oni ista ekipa. Ne kontam sto je ok da se blokira citava vojvodina a nije ok blokada ispred skupstine. Zasto onomad nije bilo ok da izbeglice udju u Beograd. Ocigledno je bitna slika koja ne bi mogla tako lako da se prenosi kao trecerazredna vest. Ratko jede jagode, Daca masta o Kosovu, a Bota drzi recitat o regionalnom liderstvu i napredku [ Ivan Dimkovic @ 02.06.2011. 15:57 ] @
Odgovor nije bio na uredbu, vec na pricu "bitno je da je BG u normalnom stanju". Ocigledno iz nekog razloga vlast u Vojvodini ne zeli da ocisti tu glupost sa ulica i oslobodi ih za normalan saobracaj.
Citat: triac Vrazji gradski retardi, da im je popiti i lepo se obuci i spavati do dva popodne... Super. Ne znam zasto onda svi hoce da dodju da bucu i urlicu kod "gradskih retarda i pedercica". Divljina je daleko adekvatnije mesto za to. [ 101010 @ 02.06.2011. 22:30 ] @
Citat: triac: Ebes Beograd, treba ga udaviti u smradu i guzvi pa da onda pederici i sminkerke vide da ima i problema van kruga dvojke p.s Vrazji gradski retardi, da im je popiti i lepo se obuci i spavati do dva popodne... :D [ Isak666 @ 02.06.2011. 22:36 ] @
^^
lol [ triac @ 03.06.2011. 00:04 ] @
Meni treba prevod za onaj gore liliputanski, ja tu retardaciju ne razumem nista...samo neko te-ti-di-try-tu-du-tu-tu...
p.s Isak666..podseti me na ...ljepoticu...(verovatno slika iz mladjih dana) [ Wajda.W @ 03.06.2011. 08:47 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Imaju naravno, samo sto blokiranje ulica nije "izrazavanje misljenja" vec nesto drugo. Dovlacenje traktora u centar grada je cista opstrukcija saobracaja. Ti verovatno mislis da treba da imaju neki prostor za protest, tipa u nekoj vuko*ebini gde nikom nece smetati. To zvuci lepo, ali mozda u drzavi koja ima malo vecu svest od nase. Da kod nas oni ne blokiraju put, ne urade nesto radikalno niko ih ne bi fermao ni 2%. Ovo je veruj mi jedini nacina da se dodje do nekog rezultata. Bilo bi:"moz' misliti, pusti ih da protestuju tamo koliko 'oce, nikom ne smetaju." Znas kad bi ih neko smatrao ozbiljnim da oni protestuju negde u nekom uredjenom prostoru za proteste daleko od saobracaja i svega drugog. [ dejanet @ 03.06.2011. 08:51 ] @
Juce sam malo shacnuo vesti na "balkanskom bbc-u" (b92), vezano za protest poljoprivrednika, ono je ljudi dno dna, kao u vreme Mile Shtule&Komrakov&Co..
[ .sasa. @ 03.06.2011. 10:59 ] @
Citat: Wajda.W: Ti verovatno mislis da treba da imaju neki prostor za protest, tipa u nekoj vuko*ebini gde nikom nece smetati. To zvuci lepo, ali mozda u drzavi koja ima malo vecu svest od nase. Da kod nas oni ne blokiraju put, ne urade nesto radikalno niko ih ne bi fermao ni 2%. Ovo je veruj mi jedini nacina da se dodje do nekog rezultata. Bilo bi:"moz' misliti, pusti ih da protestuju tamo koliko 'oce, nikom ne smetaju." Znas kad bi ih neko smatrao ozbiljnim da oni protestuju negde u nekom uredjenom prostoru za proteste daleko od saobracaja i svega drugog. A sada su prakticno legalizovali blokadu puteva kao politicku opciju. Pitacu te za mesec-dva da li isto mislis kada nam putevi budu vise blokirani nego prohodni od raznih 'koji samo zele svoj deo'. [ Wajda.W @ 03.06.2011. 14:47 ] @
@.sasa. Hajde ti meni reci kako bi ti organizovao protest?
Verovatno bi izabrao neku soluciju koja nikom ne smeta, ali od toga ne bi bilo 'leba. Protest u ovoj drzavi pali samo kad je ovakav, kada spreci gomilu ljudi da obavljaju svoje svakodnevne poslove i kad stvori opste nezadovoljstvo kod gradjana cele drzave. Onda ti gradjani ustvari osudjuju vlast koja mora da popusti, nema joj druge. Da protest ne utice na ostale gradjane koji nemaju veze sa tim protestom ne bi imao nikakav efekat. Zamisli ovakav protest: Seljaci nezadovolji pa uzeli svaki u svom dvoristu da protestuju sa transparentima, i tako u celoj vojvodini. Mislis da bi nekog interesovalo sto hiljade i hiljade seljaka sede po svojim dvoristima? [ eeestablishment @ 03.06.2011. 15:03 ] @
. . . . . . . . na ulice jos kakooooooo . . . . .
eto procitah negde danas da i prostitutke u Francuskoj strajkuju i to javno . . . pa ko bi ih i video da strajkuju RADNO ? [ .sasa. @ 03.06.2011. 15:32 ] @
Citat: Wajda.W: @.sasa. Hajde ti meni reci kako bi ti organizovao protest? Verovatno bi izabrao neku soluciju koja nikom ne smeta, ali od toga ne bi bilo 'leba. Protest u ovoj drzavi pali samo kad je ovakav, kada spreci gomilu ljudi da obavljaju svoje svakodnevne poslove i kad stvori opste nezadovoljstvo kod gradjana cele drzave. Onda ti gradjani ustvari osudjuju vlast koja mora da popusti, nema joj druge. Da protest ne utice na ostale gradjane koji nemaju veze sa tim protestom ne bi imao nikakav efekat. Zamisli ovakav protest: Seljaci nezadovolji pa uzeli svaki u svom dvoristu da protestuju sa transparentima, i tako u celoj vojvodini. Mislis da bi nekog interesovalo sto hiljade i hiljade seljaka sede po svojim dvoristima? Mislis da je seljake interesovalo kad su se bunili prosvetari? Ili radnici Zastave? Nisam video da su se nesto solidarisali. I sad zamisli da svake nedelje neko strajkuje blokadom puteva, na sta bi to licilo? Nemam nista protiv protesta ali zahtevajuci svoja prava ugrozavanjem tudjih nesto ne mirisem. To je ista analogija kao kad NATO bombarduje za mir. Ne ide. [ Wajda.W @ 03.06.2011. 15:36 ] @
@.sasa. Nisi mi odgovorio.
Kako bi ti organizovao protest? [ .sasa. @ 03.06.2011. 15:48 ] @
Prijavio miting sa definisanim vremenom i mestom kao sto se radi u civilizovanom svetu. Sad ces reci da su to uradili ali da ih je blokirala policija. Ali na miting se ne ide traktorima sa ciljem da se blokira ceo grad. Zato su ih zaustavili.
Nisi ti meni odgovorio sta bi radio da svake nedelje neka grupa blokira puteve zahtevajuci svoja prava? I recimo da su svi u pravu. Da li bi ih podrzavao? Koliko dugo? [ milivoje t @ 03.06.2011. 19:22 ] @
Vidi ga primitivac koji borbu seljaka koristi da ponosno paradira svoje komplekse nize vrste u odnosu na kolege radnike iz grada.
Nadji ortake istomisljenike pa prijavi vasu paradu ponosa u Beogradu, to ce sigurno biti odobreno. [ Wajda.W @ 03.06.2011. 19:48 ] @
@.sasa. Da su u pravu podrzavao bih ih, u suprotnom naravno ne bih. Ako ce nam godinu dana biti blokirani putevi i ako cemo posle toga imati normale zakone na kojima moze zemlja da se razvija ja sam za, iovako se godine i godine gube tapkajuci u mestu.
Da, miting je lepa stvar, ali je to za uredjene zemlje, kod nas ne bi urodio plodom. I ja bih voleo kad bi mi imali takvu vlast sa visokom svescu koja bi razmotrila detaljno svaki predlog ljudi koji bilo gde protestuju, a ne samo onih koji blokiraju pola drzave. Ali to se na zalost nece desiti. Ne kazem da je ovo najsrecniji nacin, ali je dobar jer stvara rezultate, efektivan je, a to je ono sto je bitno. [ milivoje t @ 03.06.2011. 20:18 ] @
Koja svest vlasti Vladimire kada nemaju pare. Moze pas da ih ujede. Sta mislis odakle ce dati paorima kesh ? Iz pozajmice ili iz prodaje zlatnih krava, trece nema. Meni je zao zemljoradnika, ali da se ne lazemo ti paori sa tim velikm traktorima su ipak gazde. Ima mnogo jadnika sa malim njivama koji nemaju sta da izvezu na ulicu, oni su sazvakani i ispljunuti. Njima su svi okrenuli ledja. Meni je tetka pristojan zemljoposednik u Vojvodini. Ne radi nista, stara zena, samo izdaje te njive i zivi ko bubreg u loju, pomaze porodice sinova koji zive u beogradu. Sad neko da mi kaze kako nemaju. Nemoj da me farbate. Kad odem kod nje, ovi sa novim traktorima, pa to se voze dobra kola, deci motori da divljaju, sredjene kuce. Nema se ? A onaj sa malom njivom, vozi raspali imt star 30 godina, raspada se fasada na kuci, od penzije krpi gubitke sa njive.
Nek se bore ljudi ako su ih zavrnuli, ali i ja se borim za moj posao i zivot. A kada te blokade ugroze meni posao i zivot, mene ne interesuje da li su to taksisti, paori ili prosvetari. [ Wajda.W @ 03.06.2011. 22:11 ] @
@Milivoje Ja ovde nisam mnogo zalazio u ekonomsku situaciju poljoprivrednika, ja sam najvise paznje posvetio nacinu na koji su oni realizovali protest, to da li oni imaju ili nemaju i to sto je drzava u minusu odavno, a vadi pare iz sesira mene iskreno ne zanima. Znam da su ih zavrnuli, da su zato oni izasli da protestuju i da je lose sto drzava njih zakida da bi imala da plati druge strajkace (prosvetare, zdravstvo, policiju, ostale koji su se bunili). A ovaj nacin za protest je jedini nacin na koji oni mogu da dodju do toga sto zele. Ja sam najvise to komentarisao, EFEKTIVNOST njihovog protesta.
A ne mozes sad ni ti gledati ko koliko ima i na osnovu toga pisati zakon. Nije drzava robin hud. [ triac @ 04.06.2011. 05:10 ] @
Citat: Wajda.W: Nije drzava robin hud. E to si se zeznuo.... Drzava je Robin Hud za one koji je vode.... [ boki78 @ 04.06.2011. 13:44 ] @
@Wajda.W
Nije mi jasno što misliš da ovaj način protesta ima efekta? Beograd funkcioniše sasvim normalno, aktuelnoj vlasti ovo ne smeta i nisu ugroženi, 100.000 građana Pančeva su taoci ali to samo oni osete a oni nisu ti koji treba da isplate poljoprivrednike. Moja je stvar da li ja svaki dan idem u BG da popijem kafu ili radim tamo ili hoću da šetam...ne bitno. Oni su meni uskratili pravo na slobodno kretanje a ja niti sam im dužan niti ću ih isplatiti. Dakle za ovo uopšte NEMA OPRAVDANJA! Ako su hteli nešto da urade i da skrenu pažnju državi na probleme koje imaju trebali su lepo da probiju policijske blokade,da rizikuju da budu uhapšeni ali da ne odstupaju u borbi za svoje pravo. [ dejanet @ 04.06.2011. 13:48 ] @
Citat: Drzava je Robin Hud Yep, otima sirotinji da bi dala bogatima.. [ a1200 @ 04.06.2011. 14:22 ] @
Citat: Yep, otima sirotinji da bi dala bogatima.. Drzava je superhik, superhik ljudi :) (Alan Ford) [ eeestablishment @ 04.06.2011. 17:10 ] @
Citat: a1200: Drzava je superhik, superhik ljudi :) (Alan Ford) Krkobabic je Jeremija . Djelic . . . . . Bob Rock Cvetkovic . . . . Shef . . . . . . . . . . . . . [ Wajda.W @ 05.06.2011. 11:16 ] @
@boki78
Meni se cini da su im udovoljili => ima efekta. [ boki78 @ 05.06.2011. 19:52 ] @
@Wajda.W
Biće mi drago ako je tako, međutim njima je samo obećano da će dobiti a s obzirom u kakvoj državi živimo bojim se da ne bude po onoj našoj "Obećanje ludom radovanje...". [ .sasa. @ 06.06.2011. 16:07 ] @
http://www.blic.rs/Vesti/Drust...avili-blokade-puteva-od-9-juna
Nije proslo ni tri dana kako su seljaci podigli blokadu. Citat: Wajda.W: @.sasa. Da su u pravu podrzavao bih ih, u suprotnom naravno ne bih. Ako ce nam godinu dana biti blokirani putevi i ako cemo posle toga imati normale zakone na kojima moze zemlja da se razvija ja sam za, iovako se godine i godine gube tapkajuci u mestu. Da, miting je lepa stvar, ali je to za uredjene zemlje, kod nas ne bi urodio plodom. I ja bih voleo kad bi mi imali takvu vlast sa visokom svescu koja bi razmotrila detaljno svaki predlog ljudi koji bilo gde protestuju, a ne samo onih koji blokiraju pola drzave. Ali to se na zalost nece desiti. Ne kazem da je ovo najsrecniji nacin, ali je dobar jer stvara rezultate, efektivan je, a to je ono sto je bitno. Hajde sad, podrzi ih. A kada oni odu nastupa sledeca grupa. Sada bi seljaci, da su pametni, trebali da izdaju traktore i ostalu mehanizacuju svim zainteresovanima za blokadu puteva. Odlican biznis. [ Wajda.W @ 06.06.2011. 18:38 ] @
Cini mi se da oni nisu u javnom sektoru, neko je njih privatnik za**bao.
Tako da ovde strajk blokadom puta nije na mestu po mom misljenju. Ovde nije drzava direktno odgovorna (odgovorna je indirektno) tako da treba naci drugo resenje. Tipa da svi odustave radove ili tako nesto. Blokiranje puta mi deluje efektivno samo dok je u pitanju rasprava sa drzavom. [ .sasa. @ 06.06.2011. 18:50 ] @
Kome je bitno da li je drzava direktno ili indirektno odgovorna? Putevi su nam svakako blokirani.
Sada se desava ono sto sam govorio: pruzajuci legitimitet jednoj grupi da blokira puteve otvaras vrata svima koji misle da ce tako postici neki svoj cilj. [ Wajda.W @ 06.06.2011. 22:30 ] @
Meni je bitno, jer cu jedne podrzavati, a druge ne.
[ .sasa. @ 07.06.2011. 11:05 ] @
A sta ces raditi sa ovima koje ne podrzavas?
[ Wajda.W @ 07.06.2011. 12:31 ] @
Osudjivacu ih, kao da mogu da radim nesto posebno.
[ .sasa. @ 07.06.2011. 14:06 ] @
A njih ce to toliko boleti... Nadam se da sad razumes zasto drzava to nije smela da dozvoli na prvom mestu.
[ Wajda.W @ 07.06.2011. 14:27 ] @
U neku ruku si u pravu. Ali ja ne vidim neki drugi nacin na koji bi se oni izborili za svoja prava.
To bi moglo da su oni protestovali nekim mitingom ispred skupstine pa da im je drzava ispunila zahteve. Onda bi i ostali primenjivali takav protest. Ali ne verujem da bi drzava takvom protestu pridavala neki ozbiljniji znacaj. Sto nas opet dovodi do svesti ljudi na vlasti i odabire metode protesta po kriterijumu efektivnosti. [ .sasa. @ 07.06.2011. 17:05 ] @
Mogli su da pokusaju da probiju kordon koji im je policija postavila. Ali ne, posto nisu imali cojones odlucili su da drze celu pokrajinu kao taoce.
I nemoj misliti da su to radili za nase dobro. Boli njih uvo za dobre zakone i savesnu vlast. Oni su samo hteli svoj deo sa drzavne sise. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|