Citat:
Shoshone: Trzisna inspekcija kaze sledece: Posto u mom slucaju, fiskalni racun nemam ( razlog sto ga nemam nije vazan ) a imam racun koji sam dobio od plasticke kartice sa kojom sam platio, fiskalni racun mi nije potreban jer je ovaj racun takodje validan.
Nesto ti tu nisi dobro razumeo...
Slip iz pos terminala nije nikakv racun vec potvrda kupcu i prodavcu da je roba placena (posto nema opipljivog kesa koji se izbroji na kraju dana radi kontrole) .
Zasto ne moze da se vrati roba sa slipom?
Kad je tebi roba prodata prilikom kucanja fiskalnog racuna ta roba se skida sa stanja lagera, a kada ti hoces istu da vratis trgovac tu robu mora nekako da "stavi / vrati" na stanje, i tom prilikom se pravi nalog za ispravku uz koji se prilaze fiskalni isecak (bez toga ne moze) i radi se povracaj robe od kupca a roba se ponovo stavlja na stanje.
Bez fiskalnog isecka nije moguce to uraditi jer da bi se uradio nalog za ispravku treba dosta detalja iz tog racuna i original racun, takodje trgovac na osnovu tog naloga umanjuje pazar koji treba da uplati a to svakako kontrolise trzisna inspekcija vrlo detaljno, bas zbog tog umanjnja pazara.
Citat:
Nabukodonosor: Pa sad ne znam koliko je tacna ta informacija da je njihova dobra volja da li hoce da ti zamene.
Ukoliko roba nema nedostatak, prodavac nije duzan da ti menja proizvod, takodje u trzisnoj mozes dobiti i informaciju da je kupac pre kupovina duzan da se informise pre kupovine.
U praksi prodavac obicno izlazi u susret kupcu, i to tako sto ne vraca novac nego menja za drugu robu.
Citat:
Laki024: I posle se zalite kako su vam prodali polovnu stvar kao novum, u nekoj drugoj temi. Zbog te pojave su krivi upravo ovakvi neodgovorni kupci,a ne neodgovorni prodavci.
Apsolutna istina!
Moj savet je da kao kupci uvek pazljivo otvarate ambalazu da bi posle ako zatreba mogli bez problema da vratite.
Sa unistenom ambalazom nema smisla da menjate robu.