Pogledajte nove licne karte! Informacije sa licnih karata se cuvaju u jednom mestu u najvecoj bazi podataka na svetu. Planira se da za 30 godina ta baza podataka sadrzi informacije o svim ljudima na planeti, to jest da se prikljuce sve drzave sveta.
Naravno nasa ulizicka vlast od petog oktobra je sve trceci malte ne prva pristupila tom zlocinackom fasistickom sistemu, tim vladarima iz senke koji pretenduju da budu svetska vlada.
Nasa drzava je danas okupirana. Svi vi koji ne zelite da prihvatite okupaciju nemojte uzimati nove licne karte. Ako uzmete vi dobrovoljno pristajete na okupaciju i dobrovoljno postajete robovi.
Pogledajte nas sajt skupstine! Pogledajte pri dnu, SAD ga kontrolise, oni se vise i ne kriju!!!!
Samo se zahvaljuju amerima na donaciji za izradu sajta. Isto kao i one table pored puteva, tj rupa na putevima. Uz to srpska posla: Mešanje latinice i ćirilice. Neka je ćirilica 100000000000% pravo srpsko pismo, ali ona ipak nije za internet, pogotovo ne za linkove.
Lako je to reći nemojte uzimati nove lične karte, ali jednog dana stare više neće važiti. A šta onda? Lična karta ti je potrebna za sto stvari i ako je nemaš onda si u škripcu. Da ne govorim o tome da svaki punoletni građanin ove države mora da ima LK po zakonu. Kad već predlažeš da se ne uzimaju reci konkretno kako bez lične karte?
P.S. Daj mani se takvih tema više.
[ iizuzetan @ 22.06.2011. 22:41 ] @
Citat:
VlaK: Lako je to reći nemojte uzimati nove lične karte, ali jednog dana stare više neće važiti. A šta onda? Lična karta ti je potrebna za sto stvari i ako je nemaš onda si u škripcu. Da ne govorim o tome da svaki punoletni građanin ove države mora da ima LK po zakonu. Kad već predlažeš da se ne uzimaju reci konkretno kako bez lične karte?
P.S. Daj mani se takvih tema više.
KAKO?
Vrlo lako jednostavno vecina ne zeli takve licne karte i onda vlast ce biti primorana da vrati stare licne karte bez cipova i bez licnog broja koji ce se cuvati u bazi podataka na zapadu. Stvarno nikad lakse da se izadje iz ropstva, samo kazemo NE licnim kartama i eto. Znaci volja vecine jednostavno se mora postovati jer u suprotno nastace kolaps drzave.
A osim toga eto toliko godina stare licne karte su lepo funkcionisale i stvarno ne postoji ni jedan jedini racionalan razlog zbog cega su u prednosti nove, osim sto su nametnute sa zapada posto smo postali protektorat vladara iz senke koji pretenduju da budu svetska vlada.
[ popusicko @ 23.06.2011. 00:52 ] @
Xexe mali offtopic.
Ocenio sam te sa 10 ,da ti malo dignemo rejting pa da srecno nadjes sebi neku finu zenicu i da nam ne turas na forum vise kojekakve belosvetske zavere.
[ konislav @ 23.06.2011. 02:19 ] @
Ja sam dobrovoljno dao svoje podatke 20.12.2006 godine.
Otiske svih deset prstiju,
skenirane zenice oba oka,
pet slika (iz pet pozicija) moje tintare,
uzorak krvi i mokrace,
opis i lokaciju oziljaka i tetovaza po telu.
Broj racuna u banci,
podatke o osiguranju i ko moze da podigne pare ako ja poginem.
Tako da me sad zabole kita za sve, meni je lako.
Isto predlazem i postavljacu teme, jednostavno se mozes opustiti i uzivati. Tvoji podaci ionako ne vrede k*urcu, a ako nekome slucajno budu vredeli, nacice vec nacina da dodje do istih.
Takodje bih ukazao postavljacu teme da je mnogo bolje biti prijatel Amerikanaca nego Rusa. Amerikanci uglavno posteno placaju, dok Rusi samo uzimaju, tesko da nekome nesto plate.
Kod prijateljstva sa Amerikancima presudno je NE SLUSATI sta ti govore(savetuju) vec iskljucivo gledati sta oni rade i slediti njihov primer. U tom slucaju, ucinak je zagarantovan.
@popusicko:
Nije lepo sto mu svetujes da se zeni. Kod naprednijih stadijuma paranoje veoma cesto se pojavljuje ljubomora. Tako da se crno pise toj jadnoj zeni kad joj muz ima toliko neprijatelja.
[ triac @ 23.06.2011. 06:34 ] @
Citat:
konislav:
Tvoji podaci ionako ne vrede k*urcu, a ako nekome slucajno budu vredeli, nacice vec nacina da dodje do istih.
U sustini nije tu nesto ni vazno sta pise ali mi se svidja stil, kraljevski za sve sise pa jos malo mindze pride
[ pbenka @ 23.06.2011. 11:01 ] @
@iizuzetan, ako ti druže misliš da tvoji podaci neće ući u centralnu bazu kada ne uzmeš novu ličnu kartu, mislim da se grdno varaš. Ja sam ubeđen da u svakom mestu svaki odbor neke partijice ima ceo birački spisak sa sve tvojim JMBG, adresom i ostalim podacima, iako bi to trebalo da bude tajni podatak. Isto tako ni oni koji nisu uzeli LK sa čipom nisu baš ništa postigli, njihovi podaci su i dalje u bazi, jedino što sad neko mora da ukuca JMBG da bi došao do njih :)
[ gigamg1 @ 23.06.2011. 11:49 ] @
Komadica su nasli bez licne karte a tebe kao nece naci jer nemas cipovanu?
Ajde bre to je glupost. I na dnu ove stranice pise RSS feed sto je engleski izraz pa bi po toj tvojoj logici trebalo i ES da pripada amerima. Ne mozes ti glumiti nesvrstanog u vreme globalizacije. Samo ces sebi navuci nepotrebnih problema.
Koliko je skoli u srbiji sredjeno donacijama japana? Jel to automatski znaci da oni poseduju te skole??
A to sto je sada ""fancy" biti antiprotivan po dvostrukim arsinima to je druga stvar. Svi su protiv globalizacije i prikljucenju ostatku sveta a kada zavrse sa propagiranjem toga na FB, koji je uzgred receno gle cuda americki, onda ustaju i proveravaju poruke na novom Iphone-u i usput odgovaraju na iste sa lol, wtf i lmao
[ Miroslav Jeftić @ 23.06.2011. 12:01 ] @
Citat:
pbenka: @iizuzetan, ako ti druže misliš da tvoji podaci neće ući u centralnu bazu kada ne uzmeš novu ličnu kartu, mislim da se grdno varaš. Ja sam ubeđen da u svakom mestu svaki odbor neke partijice ima ceo birački spisak sa sve tvojim JMBG, adresom i ostalim podacima, iako bi to trebalo da bude tajni podatak. Isto tako ni oni koji nisu uzeli LK sa čipom nisu baš ništa postigli, njihovi podaci su i dalje u bazi, jedino što sad neko mora da ukuca JMBG da bi došao do njih
Kad sam se učlanjivao u DVD klub na ćošku, morao sam da pokažem (staru) ličnu kartu, tako da i taj DVD klub ima sve moje podatke u nekoj svesci Inače se slažem sa konislavom, većina tih ličnih podataka ne vredi papira (ili plastike) gde su štampani
[ Odin D. @ 23.06.2011. 14:42 ] @
iizuzetan se vjerovatno rodio negdje u sumi bez svjedoka - nedokumentovano, zavrsio vecernju osnovnu skolu anonimno, pa mu evo sad smeta sto ce negdje da ga zapisu.
Treba covjeka razumjeti...
Ocena profila: 6.666666 !!! Mozda tu bas nisu cista posla?
[ AMD guy @ 24.06.2011. 18:13 ] @
iizuzetan me mnogo podseca na Jovanovica iz serije Ljubav, navika i panika. Onako po postovim sto stavlja.
"Ja jesam lud, al se pravim na nisam"
[ AstralPro @ 25.06.2011. 18:02 ] @
Nostradamus
Tarabici
Jehovini svedoci
Kule strazara
Trece oko
iizuzetan
[ Alexxandar @ 19.07.2011. 09:38 ] @
If you have nothing to hide, you have nothing to fear.
[ vaske71 @ 19.07.2011. 11:03 ] @
Pazi, opasno je cipovanje ljudi ,jer na taj nacin neko moze da upravlja sa tobom - na daljinu . Dakle pristanes da ti se ugradi potkozni cip i buduca vlada x (iz senke) vidi da si ti na primer radikal i pritisne dugme, a ti na primer dobijes srcani udar (nedo bog nikome)
Ovako, uvodjenjem novih licnih karti , ja ne vidim nista sto neka vlada x (iz senke) vec nema o bilo kome od nas .
Obzirom da te danas prate i prisluskuju mobilnim telefonom (na primer) i tacno mogu da te lociraju putem satelita unutar 100 tinak metara ne vidim bas razlog ,zbog cega bi ostali na starim licnim kartama ...
Mislim ,nekoj vladi x (iz senke) je potreban novac pa gledaju da kupe nesto sto gotovo ne vredi nista a prodaje se kako se vec prodaje .
Kada im opet ponestane para tad su na udaru vozaci itd,itd
Dakle vlada x (iz senke a i ona koja nije iz senke ) ima tvoje podatke o kojima ti govoris , jos dok si bio materijal u sastavu DNK lanca tvog pokojnog cukundede...
Pozdrav
[ konislav @ 19.07.2011. 12:21 ] @
Citat:
vaske71: Pazi, opasno je cipovanje ljudi ,jer na taj nacin neko moze da upravlja sa tobom - na daljinu . Dakle pristanes da ti se ugradi potkozni cip i buduca vlada x (iz senke) vidi da si ti na primer radikal i pritisne dugme, a ti na primer dobijes srcani udar (nedo bog nikome)
Ovako, uvodjenjem novih licnih karti , ja ne vidim nista sto neka vlada x (iz senke) vec nema o bilo kome od nas .
Obzirom da te danas prate i prisluskuju mobilnim telefonom (na primer) i tacno mogu da te lociraju putem satelita unutar 100 tinak metara ne vidim bas razlog ,zbog cega bi ostali na starim licnim kartama ...
Mislim ,nekoj vladi x (iz senke) je potreban novac pa gledaju da kupe nesto sto gotovo ne vredi nista a prodaje se kako se vec prodaje .
Kada im opet ponestane para tad su na udaru vozaci itd,itd
Dakle vlada x (iz senke a i ona koja nije iz senke ) ima tvoje podatke o kojima ti govoris , jos dok si bio materijal u sastavu DNK lanca tvog pokojnog cukundede...
Pozdrav
Cipovanje je ustvari ugradnja RFID tag-a i nema apsolutno nikakve veze sa ovim sto pises. RFID sadrzi u svojoj memoriji samo jedan broj i ne moze izvrsavati nikakve rednje, to je pasivna kompnenta koja ja kad udje u polje citaca emitira samo jedan broj koji je upisan u memoriji uredjaja, tako da nemozes dobiti nikakav srcani udar.
To je ustvari minijaturna verzija tag-ova koje stavljaju na proizvodima po radnjama da bi se zastitili od kradje.
[ 3way @ 19.07.2011. 12:27 ] @
E to ti mislis. Centri moci su na osnovu znanja Grejsa odavno napravili autonomne cipove koji se krecu kroz telo i uz pomoc vestacke inteligencije uticu na nase ponasanje. Njima cak i ne treba signal sa satelita da bi dejstvovali. U velikoj su zabludi oni koji misle da ce ih zastiti stavljanje aluminijumske kape na glavu ili sakrivanje u dubok podrum.
[ vaske71 @ 19.07.2011. 12:53 ] @
Citat:
konislav: Cipovanje je ustvari ugradnja RFID tag-a i nema apsolutno nikakve veze sa ovim sto pises. RFID sadrzi u svojoj memoriji samo jedan broj i ne moze izvrsavati nikakve rednje, to je pasivna kompnenta koja ja kad udje u polje citaca emitira samo jedan broj koji je upisan u memoriji uredjaja, tako da nemozes dobiti nikakav srcani udar.
To je ustvari minijaturna verzija tag-ova koje stavljaju na proizvodima po radnjama da bi se zastitili od kradje.
Tako bi trebalo da bude kako si napisao , medjutim znamo da nije gotovo nikad onako kako treba da bude.
Naravno to nam ne garantuje da vec sada imamo zastupljenu nano tehnologiju koja seta nasim krvotokom a koju smo uneli putem hrane a koja itekako moze biti kontrolisana na mnogo nacina ( i ovo nije SF) Jedina povoljnost trenutno je to da je ovakva tehnologija vrhunski skupa (sto znaci da ne moze svako da je ima) pa se i ne primenjuje na obicne gradjane .
Zeleo sam da napisem da je cipovanje veoma opasna stvar - odnosno pristati dobrovoljno na cipovanje je vrhunsko ludilo , jer to znaci dobrovoljni pristanak na buducu manipulaciju vaseg tela .
[ 3way @ 19.07.2011. 13:08 ] @
jos ludje je koristiti internet i mobilni telefon a pogotovo os koji nije open source, dok verujes u sve ovo
[ Sceka @ 19.07.2011. 13:26 ] @
Pa... Ne znam sta da Vam kazem... Ja sam pre nepuna dva meseca uzeo licnu kartu, vozacku dozvolu i saobracajnu dozvolu - sve u isto vreme. Licna karta i saobracajna dozvola imaju chip a vozacka nema?! Malo cudno?! Da nije ove teme mozda ne bih reagovao ali sad kapiram da se u stvari nekako cudno osecam od kad sam uz'o nova dokumenta! Nekako me neki trnci prolaze kad prolazim odredjenim delovima grada i nesto kao da pulsira sa desne strane ceonog reznja kad se uputim Ibarskom Magistralom pa uspori kad prodjem pandure kod odvajanja za Lipovicu pa opet isto posle 1,3 kilometra. Pazi, ne kazem da to ima veze ali nije to slucajno da se to desava bas od kada sam dobio nova dokumenta!!! I zasto licna karta i saobracajna imaju chip a vozacka dozvola nema?! U stvari ima logike, bitno je da se imaoc licne karte negde krece (zato ima saobracajna dozvola chip!) a nije bitno da li on to radi legalno ili ne (ima voz. dozvolu ili ne)! On se krece, to jest', ja se krecem pravcem tim i tim i nikako ne mogu da tvrdim da se ja tamo nisam nalazio u tom i tom trenutku, a mozda je vazan taj trenutak!!!
Jako korisna tema, bravo postavljacu!
Pozdrav!
[ vaske71 @ 19.07.2011. 13:45 ] @
Citat:
3way: jos ludje je koristiti internet i mobilni telefon a pogotovo os koji nije open source, dok verujes u sve ovo
Lucent je jos 2004 u SAD-u patentirao otkrice za koje tvrdi da omogucava pracenje lokacije mobilnog telefona koriscenjem samo jedne bazne stanice. Trenutno, lociranje temeljeno na baznim stanicama zahteva dve ili vise baznih stanica kako bi se merenjem uglova odredila lokacija, dok Lucentovo otkrice koristi polarne koordinate kako bi se pomocu samo jedne bazne stanice odredila lokacija.
Novom metodom, udaljenost izmedu mobilnog telefona i bazne stanice se racuna koriscenjem RTD (Round Trip Delay - kasnjenje) vrednosti signala primljenog od mobilnog telefona. Zatim se odredi AOA (Angle Of Arrival - ulazni ugao) primljenog signala na osnovu merenja signala sa svakog sektora visesektorske antene. Ulazni ugao je odredjen na osnovu spremljenih mernih podataka visesektorske antene, kod kojih se kombinacija razlicitih podataka iz razlicitih sektora poklapa sa jednom informacijom o uglu. Koriscenjem vremenskog kasnjenja i izmerenog ulaznog ugla, moze se odrediti lokacija mobilnog telefona. Ovaj nacin lociranja se cini idealan za koriscenje lokacijskih servisa (usluge koje se prilagodjavaju trenutnoj lokaciji korisnika) na ruralnim podrucjima gde su mobilni telefoni retko u kontaktu sa vise od jednom baznom stanicom istovremeno.
Dovoljno?
[ 3way @ 19.07.2011. 13:56 ] @
Da ponovim:
Jos je ludje koristiti Internet i mobilne telefone, a verujes da te neko prati putem cipova.
[ DaliborP @ 19.07.2011. 14:22 ] @
Citat:
Sceka: Nekako me neki trnci prolaze kad prolazim odredjenim delovima grada i nesto kao da pulsira sa desne strane ceonog reznja kad se uputim Ibarskom Magistralom pa uspori kad prodjem pandure kod odvajanja za Lipovicu pa opet isto posle 1,3 kilometra. Pazi, ne kazem da to ima veze ali nije to slucajno da se to desava bas od kada sam dobio nova dokumenta!!!
Ne bih ja rekao da je da je to pulsiranje slucajno.
Bolje ti otidji da snimis glavu (kod nekog kome mozes da verujes, nikako u drzavnu bolnicu!)
Ko zna sta tu moze da se pregleda...
[ Sceka @ 19.07.2011. 14:36 ] @
Citat:
DaliborP: Ne bih ja rekao da je da je to pulsiranje slucajno.
Bolje ti otidji da snimis glavu (kod nekog kome mozes da verujes, nikako u drzavnu bolnicu!)
Ko zna sta tu moze da se pregleda...
Ma bio ja pre neki dan ali mi sumnjivo sto su bili ljubazni i predusretljivi, kao da su znali da dolazim!!! Kazu, sve je u redu, mozete mirno da idete kuci!!! Kako oni znaju da ja idem kuci?!?!?!
Pozdrav!
[ DaliborP @ 19.07.2011. 14:37 ] @
Interesantno, meni pulsira sa leve strane kad idem na sever, a sa desne kad idem na jug. Jesi li to primetio?
Isto kako sam nabavio nova dokumenta. Mozda saljemo signale avalskom tornju?
[ Miroslav Jeftić @ 19.07.2011. 14:38 ] @
Citat:
Sceka: U stvari ima logike, bitno je da se imaoc licne karte negde krece (zato ima saobracajna dozvola chip!) a nije bitno da li on to radi legalno ili ne (ima voz. dozvolu ili ne)!
Znači kretanje bez vozačke dozvole je nelegalno? Jel smem onda da uđem u gradski autobus ako nemam položeno za D?
[ Sceka @ 19.07.2011. 14:47 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić: Znači kretanje bez vozačke dozvole je nelegalno? :D Jel smem onda da uđem u gradski autobus ako nemam položeno za D? :D
Nije valjda da to radis?!?!?!?! Pa ce ti posle vlast biti kriva a u stvari ti se 'neregularan' vozas graCkim prevozom!!! Pa, bre, sta su ludi oni koji polazu za D?!?!?!
Citat:
DaliborP: Interesantno, meni pulsira sa leve strane kad idem na sever, a sa desne kad idem na jug. Jesi li to primetio?
Isto kako sam nabavio nova dokumenta. Mozda saljemo signale avalskom tornju?
Pazi, interesantno zapazanje! Evo ja cu da vicem direktno u licnu kartu "Daliboreeeee" a ti priblizi tvoju licnu kartu uvetu, chip na obraz - i ja cu tako (tranzijenti su jaci), pa javi kako me cujes!!!!!
Pozdrav
[ mulaz @ 19.07.2011. 16:01 ] @
Citat:
vaske71: Lucent je jos 2004 u SAD-u patentirao otkrice za koje tvrdi da omogucava pracenje lokacije mobilnog telefona koriscenjem samo jedne bazne stanice. Trenutno, lociranje temeljeno na baznim stanicama zahteva dve ili vise baznih stanica kako bi se merenjem uglova odredila lokacija, dok Lucentovo otkrice koristi polarne koordinate kako bi se pomocu samo jedne bazne stanice odredila lokacija.
Novom metodom, udaljenost izmedu mobilnog telefona i bazne stanice se racuna koriscenjem RTD (Round Trip Delay - kasnjenje) vrednosti signala primljenog od mobilnog telefona. Zatim se odredi AOA (Angle Of Arrival - ulazni ugao) primljenog signala na osnovu merenja signala sa svakog sektora visesektorske antene. Ulazni ugao je odredjen na osnovu spremljenih mernih podataka visesektorske antene, kod kojih se kombinacija razlicitih podataka iz razlicitih sektora poklapa sa jednom informacijom o uglu. Koriscenjem vremenskog kasnjenja i izmerenog ulaznog ugla, moze se odrediti lokacija mobilnog telefona. Ovaj nacin lociranja se cini idealan za koriscenje lokacijskih servisa (usluge koje se prilagodjavaju trenutnoj lokaciji korisnika) na ruralnim podrucjima gde su mobilni telefoni retko u kontaktu sa vise od jednom baznom stanicom istovremeno.
Dovoljno?
Da, i? I u gsm standardu treba da se preracuna udaljenost od bazne stanice, da bi se sredila sinhronizacija (mislim da u kvantima po 35m (nisam siguran)), i ta udaljenost se salje sa signalizacijom. AOA je malo(!) noviji kod gsm-a, ali udaljenost je stvar originalne gsm specifikacije (1991). Inace imas i radioamaterski 'lov na lisicu' :))
I kakve veze ima otvoren OS na telefonu, kad imas zatvoren radisjke deo telefona i zatvoren SIM?
Ako neces da te prate, iskljuci telefon i izvadi bateriju.
Citat:
vaske71: Tako bi trebalo da bude kako si napisao , medjutim znamo da nije gotovo nikad onako kako treba da bude.
Naravno to nam ne garantuje da vec sada imamo zastupljenu nano tehnologiju koja seta nasim krvotokom a koju smo uneli putem hrane a koja itekako moze biti kontrolisana na mnogo nacina ( i ovo nije SF) Jedina povoljnost trenutno je to da je ovakva tehnologija vrhunski skupa (sto znaci da ne moze svako da je ima) pa se i ne primenjuje na obicne gradjane .
Zeleo sam da napisem da je cipovanje veoma opasna stvar - odnosno pristati dobrovoljno na cipovanje je vrhunsko ludilo , jer to znaci dobrovoljni pristanak na buducu manipulaciju vaseg tela .
Ma kakva bre nanotehnologija :) Cak i gps sonde su ogromne... i telo bas ne voli strana tela u sebi.. ni velika ni mala :) Sa druge strane jedva naprave interfejsu izmedju zivaca i robotske ruke, gde su direktno vezani na nervni sistem, da bi mogli da urade nekoliko jednostavnih pokreta sa feedbackom... a ti bi preko hrane da unosis sve to? Jedan sam tranzistor je reda velicine 30nm, a treba ti ih mnogo... a baterija? a "motori"? a antena?
[ Sceka @ 19.07.2011. 16:10 ] @
Citat:
mulaz: ... i telo bas ne voli strana tela u sebi.. ni velika ni mala :) ...
Sve dobro zboris osim ovoga sto je citirano! Mislim da tu puno gresis jer ja garantujem da mnoga tela vole strana tela u svojim telima, pa iz svojih tela, pa u svoja tela...!!! Da ne bih zvucao nepristojno, mislim upravo ono sto svi misle samo sa ogradom da preferiram da dva tela moraju biti, hmmm da se tako izrazim..., razlicite..., razlicitog..., ma nemam pristojnijeg izraza od recimo..., ma kao kod magneta, krajevi magneta su razlicitih... I tako...
Pozdrav!
[ mulaz @ 19.07.2011. 16:44 ] @
Citat:
Sceka: Sve dobro zboris osim ovoga sto je citirano! Mislim da tu puno gresis jer ja garantujem da mnoga tela vole strana tela u svojim telima, pa iz svojih tela, pa u svoja tela...!!! Da ne bih zvucao nepristojno, mislim upravo ono sto svi misle samo sa ogradom da preferiram da dva tela moraju biti, hmmm da se tako izrazim..., razlicite..., razlicitog..., ma nemam pristojnijeg izraza od recimo..., ma kao kod magneta, krajevi magneta su razlicitih... I tako...
Pozdrav!
:D
mislim da to vazi samo za otprilike polovinu ljudi, pa i ta polovina posle to izbaci iz sebe (a ponekad i iz sobe na kauc, ili cak iz kuce... a ponekad posle 9mes. jos jedno 'strano' telo izadje iz istog otvora) :))
[Ovu poruku je menjao mulaz dana 19.07.2011. u 17:56 GMT+1]
[ vaske71 @ 19.07.2011. 17:02 ] @
@mulaz@
Nije jednostavno, mada ne i nemoguce, izdvojiti ciljanu vezu od onih koje su za prisluskivaca neinteresantne. Iako se na teritoriji koju pokriva jedna bazna stanica, u jednom trenutku ostvaruje vise istovremenih veza. Pracenjem i analizom podataka sa servisnog kanala moguce je dobiti informacije o svim vezama koje su u toku, o tome na kojim kanalima se odvijaju i u kojim vremenskim segmentima, kao i identifikaciju svih SIM kartica bez obzira na to da li su aktivne ili na stend baj rezimu. Na taj nacin, uz odgovarajucu opremu, moze se slusati svaki razgovor pojedinacno, naravno ne istovremeno, nego jedan po jedan. Stotinak istovremenih razgovora nije tesko "izlistati" radi glasovne ili sadrzajne identifikacije. Kada se prisluskivani telefon odredi na taj nacin, prisluskivac saznaje broj SIM kartice sto mu ubuduce olaksava posao.
Hvatanje" broja SIM kartice moguce je i na drugi nacin, ako se u neposrednoj blizini mobilnog telefona u trenutku prijave telefona na mrezu slusa kontrolni kanal. Takodje, kada je telefon ukljucen, ali ne i aktivan, kada je na "stend baj" rezimu rada, on se u nekim vremenskim intervalima "javlja" baznoj stanici. To se moze dokazati smetnjama koje se javljaju na radio ili televizijskom aparatu, iako telefon ne zvoni. To je neka vrsta prozivke kojom se ustanovljava gde se nalazi potencijalni korisnik i koju baznu stanicu moze da koristi pod najoptimalnijim uslovima. Ako prisluskivac ima vizuelni kontakt s prisluskivanim, ako vidi da li razgovara ili ne, metodom eliminacije moze suziti izbor brojeva SIM kartica. Kombinacijom ove dve metode u toku vremena, identifikacija ciljanog telefona nije problem.
Kad bolje porazmislim , ma ustvari u pravu ste, sve je to SF i desice se za 1000 godina - niko ne moze da vas kontrolise putem elektronike a nano tehnologija za sada ne postoji a nece ni postojati ...
Ziveli
[ mulaz @ 19.07.2011. 17:21 ] @
Ajmo od pocetka,
prvo sto sam rekao je, da moze gsm da se prati, i da moze i da se iskljuci (to moze korisnik da uradi sam... ako toga nije sposoban, moze da ga ostavi kod kuce).
Kao drugo, ako hoce policija da sazna (ili udba ili cia ili kgb,...) moze lepo da ide do operatera i ne treba da slusa kanal za signalizaciju. Cak moze i broj sim kartice da dobije direktno od operatera.
Citat:
Nije jednostavno, mada ne i nemoguce, izdvojiti ciljanu vezu od onih koje su za prisluskivaca neinteresantne. Iako se na teritoriji koju pokriva jedna bazna stanica, u jednom trenutku ostvaruje vise istovremenih veza. Pracenjem i analizom podataka sa servisnog kanala moguce je dobiti informacije o svim vezama koje su u toku, o tome na kojim kanalima se odvijaju i u kojim vremenskim segmentima,...
Sa odgovarjucom opremom (skupom) jeste moguce pokupiti svu komunikaciju na svim kanalima, znaci sve veze. Naravno sve te veze su kriptirane, ali A5/1 i A5/2 su provaljeni, pa time mogu da se probiju. Naravno policiji to ne treba, jer moze direktno par nivoa vise (na bazni stanici ili gde hocu) da snimaju tvoj razgovor, bez obzira na to gde se ti nalazis, cak ne moraju ni na teren, samo pozovu tvog operatera. Kriminalcima je malo teze... ali i oni mogu nekoga da ubace kod operatera, i moze da izadje cak jeftinije od opreme za prisluskivanje.
Citat:
kao i identifikaciju svih SIM kartica bez obzira na to da li su aktivne ili na stend baj rezimu.
Neaktivni (stand-by) telefoni se javljaju samo kao keepalive (jednom u ~1h ili cak redje), ili kad menjaju LAC podrucje (ne znam kako je u srbiji, u celoj sloveniji ima 14 LAC-ova ako se dobro secam, tako da poznavanje u kom LAC-u se nalazi telefon ne znaci bas nesto puno).
Citat:
Na taj nacin, uz odgovarajucu opremu, moze se slusati svaki razgovor pojedinacno, naravno ne istovremeno, nego jedan po jedan. Stotinak istovremenih razgovora nije tesko "izlistati" radi glasovne ili sadrzajne identifikacije. Kada se prisluskivani telefon odredi na taj nacin, prisluskivac saznaje broj SIM kartice sto mu ubuduce olaksava posao.
Moze i istovremeno, sa odgovarajucom opremom. Na istoj baznoj stanici ni nema stotinjak razgovora, jer se zbog frekventnog multipleksa obicno koristi 1-5 mozda 6 kanala, pa kad uzmes tdm, je to jos faktor 8 (znaci 48 razgovora), pa signalizacija (42.. mozda negde do 45 razgovora).
Citat:
Hvatanje" broja SIM kartice moguce je i na drugi nacin, ako se u neposrednoj blizini mobilnog telefona u trenutku prijave telefona na mrezu slusa kontrolni kanal. Takodje, kada je telefon ukljucen, ali ne i aktivan, kada je na "stend baj" rezimu rada, on se u nekim vremenskim intervalima "javlja" baznoj stanici. To se moze dokazati smetnjama koje se javljaju na radio ili televizijskom aparatu, iako telefon ne zvoni. To je neka vrsta prozivke kojom se ustanovljava gde se nalazi potencijalni korisnik i koju baznu stanicu moze da koristi pod najoptimalnijim uslovima. Ako prisluskivac ima vizuelni kontakt s prisluskivanim, ako vidi da li razgovara ili ne, metodom eliminacije moze suziti izbor brojeva SIM kartica. Kombinacijom ove dve metode u toku vremena, identifikacija ciljanog telefona nije problem.
tako je.. ali opet, policija moze sve to lakse :)
E sada.. kako bi ti da upakujes telefon u nanometarsku velicinu, i da ga stavis u hranu, pa da prezivi kuvanje, ljudski stomak, kako da udje u krv, i kako da kontrolise coveka?
prvo sto sam rekao je, da moze gsm da se prati, i da moze i da se iskljuci (to moze korisnik da uradi sam... ako toga nije sposoban, moze da ga ostavi kod kuce).
Kao drugo, ako hoce policija da sazna (ili udba ili cia ili kgb,...) moze lepo da ide do operatera i ne treba da slusa kanal za signalizaciju. Cak moze i broj sim kartice da dobije direktno od operatera.
tako je.. ali opet, policija moze sve to lakse :)
E sada.. kako bi ti da upakujes telefon u nanometarsku velicinu, i da ga stavis u hranu, pa da prezivi kuvanje, ljudski stomak, kako da udje u krv, i kako da kontrolise coveka?
Uf... pa kako te ne mrzi... :)
Inace, ja sam sluzio vojsku u Sentvidu, plavac, PVO... Ujak i dva brata mi jos uvek zive u Ljubljani... Ja nisam bio odavno... Mozda do kraja godine... Mali restorani ispod Grada... :) Off ali neka!!! :)
Pozdrav!
[ vaske71 @ 19.07.2011. 18:05 ] @
I ja sam sluzio pre 20 godina ko padobranac blizu Zagreba pa sta sad to ima veze sa temom ?
A kako vas pojedince ne mrzi da imate po 20 nikova i da pisete sami sebi ?
Ako vam je zadatak da oterate ljude sa foruma (umesto da ih zbunite drzeci ih na okupu) ,trolujuci non stop na bilo koju temu u tome zaista uspevate i svaka vam cast ...
[Ovu poruku je menjao vaske71 dana 19.07.2011. u 19:15 GMT+1]
[ 3way @ 19.07.2011. 18:18 ] @
Poenta je u tome sto se ti bunis protiv necega sto je jos uvek SF i daleka buducnost, a isto to ti ne smeta kada ti je pred nosom i kada bi zbog toga morao da se odreknes gomile udobnosti koje imas...Znaci bez obzira sto neko moze da zna svaki tvoj korak samo na osnovu toga sto koristis mobilni telefon i internet (a mozda i dodatno da te spijunira posto koristis XP, ili tako nesto), sto ce te dnevno snimiti gomila kamera, ti ces nastaviti da koristis sve to, jer je previse udobno odreci se toga...Umesto toga ti se bunis protiv stvari koje su prisutne u filmovima...
[ Sceka @ 19.07.2011. 18:35 ] @
Citat:
vaske71: ...
A kako vas pojedince ne mrzi da imate po 20 nikova i da pisete sami sebi ? [Ovu poruku je menjao vaske71 dana 19.07.2011. u 19:15 GMT+1]
Tako je, mislim za te sa 20 Nick-ova! Ja nemam Nick, imam ime, prezime i nadimak i to jasno moze da se vidi!
Citat:
vaske71: ...(umesto da ih zbunite drzeci ih na okupu) [Ovu poruku je menjao vaske71 dana 19.07.2011. u 19:15 GMT+1]
:)))))) Ovo je do jaja!!! Kazi kako da zbunimo ljude, molim te?! :)]
Citat:
vaske71: I ja sam sluzio pre 20 godina ko padobranac blizu Zagreba pa sta sad to ima veze sa temom ?
[Ovu poruku je menjao vaske71 dana 19.07.2011. u 19:15 GMT+1]
Nema nikakve, totalni Off, pa sta - jedna recenica, ja ti ne zameram!
Pozdrav!
[ vaske71 @ 19.07.2011. 19:08 ] @
Ja cu nadalje da se javljam samo na strucni deo foruma ES-a .
Ako je cilj da na bilo koju temu u MZ ne treba da odgovaram ja ili bilo ko drugi zbog trolovanja pojedinaca, mislim da ce MZ biti uskracen za dobar broj klikova
O ovome bi trebalo da porazgovara strucni deo tima ,makar na jednoj temi - a na mestu na kome vec razgovara i da preduzme nesto povodom konstantnog trolovanja nicim izazvanog
[ anon70939 @ 20.07.2011. 07:36 ] @
Hehehe, paranoja... Ameri ce imati moje podatke... Sta ce biti onda sa mnom?
Isto tako sam se cudio ljudima koji su nasli negde da FB "poseduje" sve moje podatke kad se registrujem... Sta li ce oni da urade sa mojim podacima? Uzeti moju neku fotku i okaciti na bilbord?
[ Ovaj @ 20.07.2011. 10:24 ] @
^^^
Podaci se cuvaju.
Tvoji nisu nikome interesantni, pa nikoga i ne zanimaju ... niti je moguce obraditi tolike kolicine, niti ima potrebe itd.
Medjutim ... ako bi ti, na primer, postao premijer vlade Srbije za 20 godina, e onda bi neko malo pregledao tvoj "profil", da vidi gde si "najranjiviji", sta si radio, sta si razmisljao, sa kim si se druzio, sta si pisao po forumima, koje novine citas ...
A neko ce biti premijer za 20 godina.
Kapiras?
[ yolja624 @ 20.07.2011. 11:01 ] @
Sto bi to bilo lose? Sta znas o Cvetkovicu, gdje je bio, sta je radio prije 20 godina? O cemu je mislio? Nista! Znas samo ono sto je mozda frizirano od te vlasti pa pusteno u javnost. Ukratko, lik je iz relativne anonimnosti postao glavna faca izvrsne vlasti sa mandatom od 4 godine.
A kad se o svima bude znalo puno vise, mozda ce se tad pazljivije i birati na nekim buducim izborima.
Onaj ko bi mogao da "zloupotrebljava" odredjena saznanja, vec ce naci nacin da nesto iskopa. I do sad su odredjeni krugovi vrsili pritiske na neke ljude zbog njihove proslosti i bez NET-a i podataka koji se na njemu skupljaju.
[ Sceka @ 20.07.2011. 13:34 ] @
Citat:
yolja624: Sto bi to bilo lose? Sta znas o Cvetkovicu, gdje je bio, sta je radio prije 20 godina? O cemu je mislio? Nista! Znas samo ono sto je mozda frizirano od te vlasti pa pusteno u javnost. Ukratko, lik je iz relativne anonimnosti postao glavna faca izvrsne vlasti sa mandatom od 4 godine.
A kad se o svima bude znalo puno vise, mozda ce se tad pazljivije i birati na nekim buducim izborima.
Onaj ko bi mogao da "zloupotrebljava" odredjena saznanja, vec ce naci nacin da nesto iskopa. I do sad su odredjeni krugovi vrsili pritiske na neke ljude zbog njihove proslosti i bez NET-a i podataka koji se na njemu skupljaju.
Tako je! Pa u Rusiji se to radilo nenormalno od vajkada, sta je bilo sa Causeskovom vladavinom, sta je radjeno u Americi (belezeno kad je predsednik drzave sekao nokte...), sta je sa nasim cuvenim 'dosijeima gradjana' koji su pre izvesnog vremena bili aktuelni a danas vise niko ne obraca paznju na to. Ako neko hoce da se bavi politikom to se zna vec u mladosti, takve zovemo streberi i kako sve ne i takvi su, po pravilu, dobri i ispravni do jaja i vode prilicno dosadan zivot. Tek kada postanu politicari onda nauce da lazu, kradu, varaju i ostalo sto se tad uci ali zato imaju besprekornu proslost!
A za nas koji nemamo politicke ambicije nije vazno koliko ce da nas prate! Pa ja se ne krijem ni na forumu a ne nesto drugo!!! :))
Pozdrav!
[ anon70939 @ 20.07.2011. 14:13 ] @
Ma da... Pa i nas bivsi ministar policije je bese opljackao neki kiosk u mladosti? A pazi, nije bilo FBa da iskopa te podatke. Ko hoce, lako moze o bilo kome da iskopa bilo kakve podatke iz proslosti. Proseta se do komsiluka, uvek se nadje neko ko te bas ne voli... pogotovo kad postanes poznat pa kad pocnu da zavide...
A sto kaze @yolja624, s neke druge strane, cak i ako se gleda tako da ce za 20 godina ko bude izabran, sve ce se znati iz proslosti, za nas obicne gradjane to moze biti samo bolje... Jedino oni koji kriju nesto, treba da budu paranoicni.
[Ovu poruku je menjao CoyoteKG dana 20.07.2011. u 20:48 GMT+1]
[ monkeyjob @ 21.07.2011. 14:28 ] @
ovo je klasican primer spoja teorije zavere i pismenosti,
bas ce neko da prati preko nove licne karte i pasosa ( a pri tom ne znas cemu sluzi cip na njima),
ako neko hoce da te prati prvo ce koristiti tvoj mobilni, pa bankovni racun, pa mejl...). Ne verujem bas da ce tebe neko da prati koji u dzepu imas 1000 dinara.
Sto se tice licnih dokumenata oduvek policija je mogla da te nahvata jako brzo kad god je htela. To samo popovi i njihovi slepi vernici, propovedaju o djavolskim kodiranim licnim kartama gde je sveko obelezen sa 666, a pri tom ni jedan od njih ne zna cemu taj cip sluzi, eventualni odogvor je ako se preselis, da ti lakse promene adresu, a da ne moras da menjas LK., xaxaxa. Pa to bi po meni bilo nesto na petom mestu.
Neko je u tekstu pomenuo jehovine svedoke, samo da napomenem da su jehovini svedoci 27 puta predvidjali smak sveta i zamisli svih 27 puta omanuli.