[ robert63 @ 20.07.2011. 15:45 ] @
Više puta doživeh da " NEKO " sa pomenutog broja pozove na kučni fiksni,
zazvoni kratko i prekine.

Al' kad se taj broj pozove onda se odmah (i pre uspostavljanja veze) javi govorni automat na engleskom:

-Pozvani broj nije u " Sevisu " --pozovite kasnije ( i tako 100 x )
-------------------------------------------------------------------------

-Imate li iskustava sa pomenutim dogadjajem ?
-Kako to da Pošta NEMA POJMA !!!--čiji je to broj ?---u sred GLAVNOG GRADA SRBIJE ???

Na INFO-988 vele da: Ništa NE znaju o postojanju takvog broja u Beogradu,
-zamisli !

Internet je prepun sumnjičavih konstatacija na temu Tel.Br 011-715-0725

Svako iskustvo je dobrodošlo

Pozdrav

[ Jbyn4e @ 20.07.2011. 16:45 ] @
Gde je to internet prepun konstatacija o tom broju?
[ robert63 @ 20.07.2011. 16:59 ] @
Jbyn4e:
-Na Google-u

Ja potražio broj i kao rezultat sve nešto sumnjičavo,skriveno ili tajanstveno-nepostoječe,

a iz Beograda je -???

A mlada "Sagovornica " sa 988 ne sme da pisne,--kao da joj NEKO Drži nešto pod " grlom" -?!
[ Jbyn4e @ 20.07.2011. 17:48 ] @
Gde na google-tu? Ovih 8 rezultata, od kojih je jedan ES? Ili mi gledamo google drugacije ili neki drugi google?
[ robert63 @ 20.07.2011. 17:55 ] @
.
[ squirll @ 20.07.2011. 19:37 ] @
pa nema samo beograd 011 pozivni
[ anon70939 @ 20.07.2011. 21:35 ] @
A jel dozvoljeno po pravilima foruma napisati javno ovako broj?

Sta ako se mozda zelis osvetiti devojci pa stavis taj broj na sred foruma i pravis se lud. I sada raznorazni ljudi pocnu da zivkaju taj broj...
[ sasa022 @ 21.07.2011. 00:59 ] @
Nesto se veoma cudno desava u Telekomu :(

Meni su sa nepoznatog 064 broja stizale neke nebulozne poruke na 063.
Nedavno prijatelje zove rodjak i kaze da ima par propustenih poziva sa njihovog fiksnog broja,a oni ga sigurno nisu zvali u to vreme jer i nisu bili kod kuce....

Znam i za slucaj izuzetno visokog racuna za MTS internet,a siguran sam da toliki saobracaj ( kolicina prenetih podataka ) sigurno nije ostvaren....
[ vlada131 @ 21.07.2011. 01:03 ] @
Citat:
sasa022
Meni su sa nepoznatog 064 broja stizale neke nebulozne poruke na 063.

Nešto ovako?
[ sasa022 @ 21.07.2011. 01:19 ] @
@vlada131

Da. ( Poruke za vrucinu )
[ robert63 @ 21.07.2011. 15:30 ] @
@CoyoteKG
misli Ti šta god hočeš,
Citat:
CoyoteKG:Sta ako se mozda zelis osvetiti devojci pa stavis taj broj na sred foruma i pravis se lud.

Ovo jeste MadZona ali privatne stvari (kao Br.Tel devojke) IPAK NE SPADAJU u javno iznošenje.

Ovde se radi o nečem drugom,tako da Coyote ne moraš da brineš.

Poz
[ magnat @ 21.07.2011. 19:15 ] @
To su najverovatnije pozivi sa SKYP-a ja sam podesio da izgleda kako da zovem sa mobilnog, mogu da stavim bilo koji broj. Ta opcija je sasvim mogucha.
[ kokolica @ 23.07.2011. 13:04 ] @
Svasta. Ne znam da li moj slucaj ima veze s ovim gore slucajevima, ali pre 2-3 godine mi je dosao ogroman racun za mob. (064) i ja znajuci da nisam napravila toliko, trazim listing, kad ono ima sta da se vidi. Brdo nekih komercijalnih poruka, ja pitam sta je to, a meni neka sefica kaze da sam glasala na nekim kvizovima, i slicno. Ja tv cak i ne gledam, grozim se glasanja i takvih stvari, jednostavno nikad u zivotu nisam iskoristila svoj telefon za bilo sta osim klasicnih sms, mms poruka i poziva. Pokusala sam da objasnim ali dzaba. Na kraju su me ubedjivali da mi je neko zloupotrebio telefon!!! Cak i ta varijanta otpada jer sam tih 10 dana kada su se dogodile misteriozne poruke, bila potpuno sama. Jedino ako moj pas nije kradom od mene slao, drugi niko nije mogao. Svasta sam im rekla, ubedjivala ih i na kraju sam morala da platim. Zaista strasno, vredjanje inteligencije.
[ cozmo_im @ 23.07.2011. 14:57 ] @
I ja imam na fiksnom propusten poziv sa tog broja!
[ EmmaR @ 23.07.2011. 18:08 ] @
Nema ga u tel imeniku.
Šta je bilo sa drugim fiksnim provajderima?
Ili je drugi provajder, ili je u pitanju neka super-tajna organizacija, ili neki paranoičan korisnik (znam neke koji imaju fix tel a nema ih u imeniku a nisu pod sistemom zaštite svedoka), ili se neko igra.
Kupite faxeve pa će da dobijate fax iz BG preko Nemačke ili Austrije. Rešenje ove misterije je potpuno jasno: novopečeni biznismeni kupili polovne mašine iz inozemstva, a oni ličlno i njihovo "stručno" osoblje ne znaju da se na fax-u lako podešava odlazna identifikacija (broj i naziv firme).

Nemojte previše da obraćate pažnju na to. Ako vas budi zvonjava u 2 ujutru, isključite telefone ili bar utišajte ton.
[ Hattalasat @ 24.07.2011. 14:08 ] @
Ja svakodnevno imam veliki tel saobracaj sa inostranstvom i imam cesto vise 011 brojeva koji se pojavljuju uvek kada mene zovu.....zazvoni par puta i prekine se, da bi odmah posle toga zazvonio i prikazao realni ,inostrani broj ,i sagovornik kaze da se nesto malopre prekinulo tj on je zvao....

Imam aktiviranu uslugu ino call plus ......
[ huanitastaff @ 25.07.2011. 12:33 ] @
Meni se relativno cesto desava da dobijam pozive od nepoznate osobe, a na ekranu mi pise "nepoznato". Dakle, sakriven broj. Telefon ga u dolaznim pozivima ne registruje uopste, kao da me niko nije pozvao. Ako se javim na taj poziv, poziv se prekida, ako se ne javim, zvoni do kraja i opet ga nemam u propustenim pozivima. Posto se ti pozivi desavaju nekad danju, nekad nocu (4-5 ujutro), zabrinula me svrha tih poziva. Pozovem telekom da pitam kako mogu da saznam ko je osoba od koje su upuceni pozivi ili bar kako mogu da se zastitim od uznemiravanja. Odgovor je krajnje banalan. Trebam da prijavim poziv sa tacnim vremenom, 15 dana ce pratiti taj broj i ukoliko se ponovi uznemiravanje doticna osoba ce dobiti opomenu. Ako se i posle toga uznemiravanje nastavi, toj osobi ce iskljuciti broj. Pa rekoh, ta osoba ce ponovo mozda kupiti drugi broj i sve ispocetka...A identitet te osobe u svakom slucaju necu saznati nikad od strane telekoma. Sve je bezveze, kao korisnici nismo zasticeni uopste.Uzasno je neprijatno kada vas neko u kasne sate pozove sa sakrivenog broja, a ne znate cilj i svrhu.
[ anon115774 @ 25.07.2011. 13:36 ] @
Citat:
huanitastaff: na ekranu mi pise "nepoznato". Dakle, sakriven broj.

Nepoznat broj nije sakriven broj vec upravo ono sto pise - nepoznat.
[ huanitastaff @ 25.07.2011. 15:27 ] @
Sta to ustvari znaci onda?
[ Sceka @ 25.07.2011. 15:40 ] @
Citat:
Informer: Nepoznat broj nije sakriven broj vec upravo ono sto pise - nepoznat.

Nije nepoznat nego je sakriven jer je korisnik ciji je to broj platio da bude sakriven! Ne postoji pojam nepoznat broj!

Pozdrav!
[ Marko_L @ 27.07.2011. 10:11 ] @
Nema tu ničeg misterioznog. U pitanju je poziv preko nekog VOIP provajdera, SIP trunkinga ili skajpa, a tih brojeva naravno nema u imeniku fiksnih brojeva. Mnoge firme ih koriste za telemarketing recimo, a sudeći po onome što si napisao (zvoni kratko, pa prekine), najviše liči upravo na to, jer se obično sam softver za pozivanje nasetuje da zvoni 10-15 sekundi pa prekine i ide dalje da se ne bi gubilo vreme na tog što se ne javlja. A razlog zašto ne možeš da dobiješ nikoga na tom broju je verovatno zato što je na centrali nasetovano da su mogući samo outbound pozivi, a da se inbound odbijaju, tako što se pozivaocu pusti neka random poruka. U svakom slučaju, najbolja šansa da saznaš ko te zove jeste da se sledeći put javiš na telefon. Ako neko zove i ćuti, onda može biti da te neko zeza tako što je uplatio nešto kredita na skajpu i zakupio 011 broj. Mislim, jeste to malo skupa varijanta za zezanciju, ali je moguće...

[Ovu poruku je menjao Marko_L dana 27.07.2011. u 11:54 GMT+1]
[ d.vader @ 27.07.2011. 10:19 ] @
Za skype ne može, odnosno, da bi dobili neki broj za indetifikaciju mora se poslati zahtev u vidu SMS-a za koji broj se zahteva indetifikacija. To mogu, kod nas biti samo mobilni brojevi, jer na zadati ili traženi broj vam šalju kod na osnovu koga funkciju aktivirate i taj broj će biti dodeljen za indetifikaciju.
Znači, broj sa prefiksom 011 ne može jer na njega ne može biti upućen kod u vidu SMS-a za aktiviranje te usluge.
[ anon115774 @ 27.07.2011. 10:27 ] @
Ok, ajde da pojasnim posto neki ocigledno pricaju napamet.

- Sakriven broj - desava se u slucaju kada centrala na kojoj je terminacija dobija sve informacije o dolaznom pozivu ukljucujuci i oznaku da je broj privatan i na osnovu te oznake odlucuje sta ce da radi. Centrale u Srbiji uvek kada dobiju takvu oznaku ne prodledjuju kroz "poslednju milju" podatak o broju vec samo proslede oznaku da je broj privatan i u tom slucaju telefon ispisuje "Privatan broj".

- Nepoznat broj - centrala na kojoj je terminacija nije dobila bilo kakve osnovne podatke o pozivaocu i ne zna odakle taj poziv dolazi i tada prosledjuje sve sto ima kroz "poslednu milju" a telefon posto nije dobio nista prikazuje "Nepoznat broj". Centrala moze da zna kojom rutom je stigao poziv odnosno koja je susedna centrala koja je poziv prosledila tako da se metodom "od centrale do centrale" moze doci do pozivaoca. Takvi pozivi su uglavnom iz inostranstva (najcesce VoIP koji dolazi preko nekih banana drzava)
[ huanitastaff @ 27.07.2011. 11:22 ] @
Hvala na odgovoru. Malo sam zbunjena i dalje jer ne znam nikoga ko se pretplatio da ima sakriven broj, a koja li je uopste svrha toga? Koja je covece uopste svrha cimanja nekoga na tel.? Ne mogu to da razumem...
[ d.vader @ 27.07.2011. 11:25 ] @
Koliko se sećam, telekom je ukinuo funkciju skrivanja broja? Jedino ako je ponovo nije uveo?!
[ huanitastaff @ 27.07.2011. 11:27 ] @
Citat:
Informer: Ok, ajde da pojasnim posto neki ocigledno pricaju napamet.

- Sakriven broj - desava se u slucaju kada centrala na kojoj je terminacija dobija sve informacije o dolaznom pozivu ukljucujuci i oznaku da je broj privatan i na osnovu te oznake odlucuje sta ce da radi. Centrale u Srbiji uvek kada dobiju takvu oznaku ne prodledjuju kroz "poslednju milju" podatak o broju vec samo proslede oznaku da je broj privatan i u tom slucaju telefon ispisuje "Privatan broj".

- Nepoznat broj - centrala na kojoj je terminacija nije dobila bilo kakve osnovne podatke o pozivaocu i ne zna odakle taj poziv dolazi i tada prosledjuje sve sto ima kroz "poslednu milju" a telefon posto nije dobio nista prikazuje "Nepoznat broj". Centrala moze da zna kojom rutom je stigao poziv odnosno koja je susedna centrala koja je poziv prosledila tako da se metodom "od centrale do centrale" moze doci do pozivaoca. Takvi pozivi su uglavnom iz inostranstva (najcesce VoIP koji dolazi preko nekih banana drzava)

Hvala i tebi na odgovoru, ovo zadnje u vezi "banana drzava" deluje najlogicnije....hvala jos jednom (premda i dalje nemam pojma ko bi mogla biti ta budala)....najgore je sto kada se pozivi odvijaju u jutarnjom satima, pomislim-joj neko je umro!!! stvarno bzvz.
[ pisac @ 29.07.2011. 22:58 ] @
Delimično razjašnjenje brojeva 715... se može recimo naći ovde:

Citat:
MrEyeFromTheSky:Neki dan sam imao zadatak da pustim u rad Business Trunk Telekoma Srbija.
Nije islo lako, ali uspeli smo.
...
Da bi odlazni pozivi funkcionisali bitno je da CID (Caller ID) bude neki od brojeva is pool-a koji je dodeljen pretplatniku. CID se definise kao fiksni za ceo Trunk (override Extensions CID) ili pojedinacno za svaku ekstenziju I to u formatu 38111715xxxx

E, sad, čiji je konkretno taj broj 715-0725 se tu neće naći.

Citat:
d.vader: Koliko se sećam, telekom je ukinuo funkciju skrivanja broja? Jedino ako je ponovo nije uveo?!

Pustio je ponovo.