[ Nothingman @ 21.07.2011. 17:57 ] @
Nisam siguran da li je ovo pitanje za madzone, ali nisam siguran gde bih je drugo postavio. Ugovaram sa fizickim licem iz Francuske kupovinu licence za odredjeni sofver, koju on poseduje poslednje dve godine, a sada je prodaje po prilicno povoljnoj ceni jer je presao na noviju verziju istog softvera. Firma koja prodaje doticni softver je iz Italije, i oni nemaju nista protiv toga da se izvrsi prenos licence. Procedura za prenos je sledeca: covek koji poseduje licencu obavestava firmu/proizvodjaca o tome da zeli da je ustupi drugom licu, sa svim podacima o licu na koga se vrsi transfer. Firma mu zatim salje "letter of destruction" koji on potpisuje, skenira i salje nazad. Nakon toga firma salje novom vlasniku (u ovom slucaju meni) njegovu licencu. Mene zanima kako je najsigurnije izvesti ceo ovaj postupak. Posto se radi o cifri vecoj od 1000 evra, ni on ni ja ne mozemo ici na neko poverenje :) Ako ja njemu prvi posaljem novac, niko mi ne garantuje da ce on stvarno da potpise letter of destruction i da ga posalje Italijanima. A ako on prvi potpise, njemu niko ne garantuje da cu mu ja poslati novac. Da li postoji neki dobar nacin da se cela stvar izvede preko interneta? Hvala unapred. |