[ Horvat @ 26.07.2011. 13:53 ] @
| ne znam je l se neko skoro (ne zna od kada je ovo postavljeno) vozio autoputem ispod bg-a, al na ulazima su stavili "elektronsko placanje" putarine (ne placas putem kartice, nego dobijes kartonce na kom pise kad i di si usao i s kojim vozilom)
e, pa ovo radi,al' za malo...
bas neki dan sam isao iz jagodine i oznaka vozila je "xx-0xx-xx" i umesto 0 na kartoncetu su napisali U :D (nisam uslikao, mislio sam da ce vratiti ponisteno kartonce)
bas me zanima da li je jos nekome ovako "tacno" procitao sadrzaj plocice
tablica nije imala ni jedno slovo sa kukicama i kvakicama, zanima me kako to raspoznaje
p.s. bice veselo ako su ovako tacne ove nove automatkse kamere kod bg-a sto ste ih pominjali, pa kad nekom ni krivom ni duznom stigne kazna :P
(mozda je ovo za autozone) |
[ milivoje t @ 26.07.2011. 14:08 ] @
Evo vam informacije iz prve ruke. Sistem automatskog ocitavanja tablica na naplatnim rampama na srpskom autoputu ne moze tacno da ocitava brojeve i slova na novim tablicama.
2 razloga.
1. jadan font, jos jadniji i teze citljiv na zaprljanim tablicama
2. nemogucnost prepoznavanja kvaka i kuka, isprekidane nule, nekih brojeva...
resenje i problemi
operateri za sada rucno unose tablice u sistem sto x puta usporava proces
operateri ne unesu rucno pa problem nastane ako dve rampe istu tablicu razlicito procitaju
[ bakara @ 26.07.2011. 14:58 ] @
Citat:
Horvat:
p.s. bice veselo ako su ovako tacne ove nove automatkse kamere kod bg-a sto ste ih pominjali, pa kad nekom ni krivom ni duznom stigne kazna :
Drugacije su ove kamere po gradu.
[ anon115774 @ 26.07.2011. 15:51 ] @
Citat:
Horvat: ne znam je l se neko skoro (ne zna od kada je ovo postavljeno) vozio autoputem ispod bg-a, al na ulazima su stavili "elektronsko placanje" putarine (ne placas putem kartice, nego dobijes kartonce na kom pise kad i di si usao i s kojim vozilom)
Ti bas nisi skoro isao tim putevima :) To je postavljeno ima bar pet godina... ali skoro nikad ne radi kako treba niti sam bilo kad imao problem zbog toga.
[ peka @ 26.07.2011. 22:59 ] @
Zanimljivo, a ja svaki put kada sam isao radilo je besprekorno.
[ anon115774 @ 27.07.2011. 08:56 ] @
Ja uvek pogledam izlazni semafor na rampi i na njemu uvek pise pogresan broj :)
Doduse, Horvat prica o juznom delu autoputa odnosno Beograd-Nis a meni se ovo najcesce desava na delu Simanovci-Sid.
[ Horvat @ 27.07.2011. 10:09 ] @
Citat:
Informer: To je postavljeno ima bar pet godina... ali skoro nikad ne radi kako treba niti sam bilo kad imao problem zbog toga.
tim gore, da za 5 godina nisu resili/prestali to da koriste...
a kako strancima radi to (mislim za stranjske oznake), posto "svaka" drzava ima drugaciji tip tablice i vrstu slova (font)?
Citat:
bakara: Drugacije su ove kamere po gradu.
dobro je, barem to
[ anon115774 @ 27.07.2011. 10:30 ] @
Pojma nemam kako njima radi ali koliko sam shvatio to je sasvim nebitno. Niko to ne gleda na izlazu :)
[ Horvat @ 27.07.2011. 23:02 ] @
pa koji k su onda to i ubacili ako nije bitno i niko ne gleda?!
je l i to u domenu site-ova koji na pola rade,a debelo su placeni?
[ anon115774 @ 28.07.2011. 07:08 ] @
Pa kako bi drugacije "kraduckali"? :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.