[ mmix @ 28.07.2011. 22:29 ] @
|
Citat: New NASA Data Blow Gaping Hole In Global Warming Alarmism:
NASA satellite data from the years 2000 through 2011 show the Earth's atmosphere is allowing far more heat to be released into space than alarmist computer models have predicted, reports a new study in the peer-reviewed science journal Remote Sensing. The study indicates far less future global warming will occur than United Nations computer models have predicted, and supports prior studies indicating increases in atmospheric carbon dioxide trap far less heat than alarmists have claimed.
"The satellite observations suggest there is much more energy lost to space during and after warming than the climate models show," Spencer said in a July 26 University of Alabama press release. "There is a huge discrepancy between the data and the forecasts that is especially big over the oceans."
In addition to finding that far less heat is being trapped than alarmist computer models have predicted, the NASA satellite data show the atmosphere begins shedding heat into space long before United Nations computer models predicted.
Together, the NASA ERBS and Terra satellite data show that for 25 years and counting, carbon dioxide emissions have directly and indirectly trapped far less heat than alarmist computer models have predicted.
Ima li jos ko da podrzava globalno zagrevanje? |
[ vlada131 @ 28.07.2011. 22:34 ] @
^ Osećam teorije zavere uskoro
[ 3way @ 28.07.2011. 22:54 ] @
HAARP ce biti spomenut 100%.
[ Igor Gajic @ 28.07.2011. 23:02 ] @
[ triac @ 28.07.2011. 23:02 ] @
Citat: vlada131: ^ Osećam teorije zavere uskoro
Nema reci "teorija" vec samo zavera.
[ Java Beograd @ 29.07.2011. 07:21 ] @
Citat: mmix: Ima li jos ko da podrzava globalno zagrevanje? Podržavati nešto ili ne - to je subjektivno osećanje, i delovanje prema tom osećanju. Ali, podržavao ja ili ne, snegova Kilimandžara više nema !
[att_img]
Ni mnogih evropskih glečera više nema. Otac mi je pričao da se Dunav kod Beograda ledio svake druge godine (otprilike) pa se u Pančevo moglo bez skele ! Pešaka preko reke ! I to je bilo normalno.
Dalke, to su FAKTI. Koliko tolote dolazi, odlazi, dali je to zbog delovanja ljudske vrste ili ne, otome se može diskutovati. O faktima se ne diskutuje. Znam, možda će neko reči da su se snegovi Kilimandžara i evropski glečeri istopili zbog toga što je sve hladnije, i to je za diskusiju.
Jedino ne podržavam kokodkanje o "globalnom zagrevanju" zato što se leti temperatura popne na 40 C ili poneka zima bude blaga.
[ Tyler Durden @ 29.07.2011. 07:58 ] @
NASA može da ga duva!
Da se ne bi tu mnogo raspravljali, vidjećemo za 50 godina kako će sve to da izgleda.
Daj bože da budu u pravu oni koji tvrde da je sve sjajno i bajno.
[ d.vader @ 29.07.2011. 08:14 ] @
Na osnovu uzoraka kore leda sa dubine.... utvrđeno je da je zemlja i ranije prolazila kroz razne cikluse otopljavanja i zahlađenja. Očigledno je da ima neke svoje cikluse a pošto niko nema 100% tačnu definiciju, imamo svakojaka tumačenja.
Ko kaže da, možda, cela situacija koja nije sjajna nije zloupotrebljena od strane moćnih kompanija zarad profita.
Sve je u igri dok nema jasnih i opipljivih dokaza za bilo koju tvrdnju.
[ mmix @ 29.07.2011. 08:27 ] @
Pa duvala ga ili ne duvala nisu u pitanju teorije vec izmerene vrednosti. Cinjenice koji pobijaju teorije. Teorije zbog kojih se pravi kocenje ekonomskog razvoja. Ekonomskog razvoja koji reba da spreci ljudsku civilizaciju da se urusi u sebe. Tako da nije bas svejedno i lezerno pa da kazemo videcemo za 50 godina, 50 godina od sada ce izgledati drasticno drugacije sa ili bez UN polisa o globalnom zagrevanju.
[ Tyler Durden @ 29.07.2011. 08:39 ] @
Zaista sam prevelika ljencina da potrazim linkove o izmjerenim vrednostima koje bi potvrdjivale suprotno od onoga sto NASA kaze. Znamo svi da toga ima, tako da nema potrebe da se cimam.
A sve poslije tvoje prve recenice se slazem u potpunsti.
Jedino sto ja mislim da smo u opasnosti da se urusimo u sebe, ako sada ignorisemo sadasnje klimatske promjene, tako sto cemo uzeti za krajnji i ultimativni parametar NASA-ino mjerenje.
I ako mogu malo da filozofiram...
Ako bi morali na slijepo da biramo - i izaberemo pogresno - nekako mi bolje zvuci da se urusimo u ekonomskom smislu, nego da se urusimo u uslove nemoguce za zivot ljudskih bica.
[ espresso @ 29.07.2011. 08:42 ] @
Niko ne spori postojanje globalnog zagrevanja nego njegov uzrok. Glavni uzrok je pojačana aktivnost Sunca a ne gasovi. Polarne kape na Marsu se tope isto kao i na Zemlji. Video sam da je primećeno povećanje temperatura i na još nekim planetama koje su dalje od Sunca.
[ mmix @ 29.07.2011. 08:48 ] @
Mislim da ta distinkcija vise ne postoji, ta opcija je nestala nastankom atomskog oruzja i urusavanje civilizacije ce imati podjedanok onesposobljavajuci efekat na planetu. Kad budale vise ne budu mogle da se istrebljuju puskama prstace atomke.
I sto kaze espresso, nisam se dobro izrazio, trebao sam da kazem man-made globalno zagrevanje.
PS: Nadam se da nije link na one podatke koji su se posle pokazali kao falsifikati
[ Shadowed @ 29.07.2011. 09:11 ] @
Koliko ja vidim, oni su izmerili samo da se sa Zemlje oslobadja vise toplote nego sto se mislilo i da je zagrevanje sporije nego sto je predvidjeno. Ne i da zagrevanja nema.
[ mmix @ 29.07.2011. 09:19 ] @
Pa, u osnovi posmatrano naucnim metodom nisu ni to. Oni su samo pokazali da je model globalnog zagrevanja neispravan, ali je indikretno napadnuta teorija man-made globalnog zagrevanja jer je model u sustini baziran na istom (tj na predikciji da ce emisija gasova povecati vlaznost i oblacnost sto se nije desilo). Sad kad je hype oboren napravice se novi model, najverovatnije kroz interpolaciju prikupljenih podataka i ako u taj model ljudska emsijia ne faktorise ili faktorise marginalno onda mora doci do promene stava UN.
[ d.vader @ 29.07.2011. 09:56 ] @
Ne znam da li oni iz NASE prate ES?
[ zorg @ 29.07.2011. 10:49 ] @
Paradoksalno, ali zagrevanje može relativno brzo izazvati globalno zahlađenje iliti ledeno doba. Poremećajem saliniteta u okeanima usled otopljavanja leda i sledstveno prestankom strujanja u okeanima i promenom klime...
[ Odin D. @ 29.07.2011. 11:17 ] @
Sta ima veze sve i da se Zemlja zagrijava i da se polovi otapaju!?
Ko uopste kaze da je sadasnji izgled Zemlje najbolji moguci?
Mozda ce biti bolje kad malo otopli i nivo vode se podigne. Mozda ce biti vise ribe, mozda ce i Srbija i Madjarska dobiti more...
Ogromna prostranstva u Sibiru, Grenlandu i sjeveru Kanade ce postati prijatna mjesta za zivot, mozda i sam Antarktik...
Ja ne vidim razloga za uzbudjivanje svejedno da li grije ili hladi ili nista od toga...
[ NicholasMetropolis @ 29.07.2011. 20:30 ] @
Vrlo zanimljivo. A jel se neko od vas, pre nego što ste skočili da viknete, "Još jedan ekser..." potrudio da pročita originalni rad.
Oni koji jesu su verovatno imali priliku da pročitaju da se u radu ne tvrdi ništa ni nalik onome što piše u članku linkovanom u prvom postu (članak je BTW napisan od strane osobe sa Heartland instituta koja je dobro poznati američki konzervativni "think tank" sa vrlo jasnom političkom agendom i finansijskim interesom)
[ Wajda.W @ 30.07.2011. 11:24 ] @
Meni je ovo smesno. Sta sad ako ne postoji globalno zagrevanje ili ako je ono prisutno u mnogo manjoj meri ili ga mi ne izazivamo toliko mnogo ko sto smo mislili to znaci da mi treba da krenemo da vise zagadjujemo planetu?
Stvarno smesno. :)
Edit: Evo resenja, ova devojka ima sjajnu ideju za resavanje problema zagrevanja ako on uposte postoji. :)
http://www.buehnenbildner-berl....todaysbigthing.com/2011/06/20
[ Aleksandar Đokić @ 30.07.2011. 11:46 ] @
Citat: Paradoksalno, ali zagrevanje može relativno brzo izazvati globalno zahlađenje iliti ledeno doba
pa naravno, topljenje grenlanda rastvara tesku slanu vodu golfske struje koja bi trebalo da potone, i struja se gasi, zadnji put kad se golfska struja ugasila evropa je usla u ledeno doba na 1000god
[ vaske71 @ 30.07.2011. 12:25 ] @
Globalno zagrevanje zavisi iskljucivo od nagiba zemljine ose ... tako je oduvek bilo ,tako ce i biti
[ mmix @ 30.07.2011. 12:28 ] @
Citat: Wajda.W: Meni je ovo smesno. Sta sad ako ne postoji globalno zagrevanje ili ako je ono prisutno u mnogo manjoj meri ili ga mi ne izazivamo toliko mnogo ko sto smo mislili to znaci da mi treba da krenemo da vise zagadjujemo planetu?
Stvarno smesno. :)
Pa zapravo nista u tome nije smesno, mi smo jos daleko od tgoga da imamo idealno resenje za opstanak ljudske vrste, u ovom trenutjku dobata se vodi oko biranja izmedju dva zla. Tako da, da, u pravu si, ako ljudi ne izazivaju globalnbo zagrevanje onda da, MOZEMO da zagadjujemo vise (indirektno) kroz ukidanje ekonomskih destimulacija kao sto je npr green tax da bi se stvorilo vise poslova.
[ NicholasMetropolis @ 30.07.2011. 14:39 ] @
Uf čoveče, sve klimatolog do klimatologa na ovom forumu.
Da sam znao, uopšte ne bih gubio toliko vremena da čitam radove po naučnim žurnalima, koje su napisali neki tamo levi likovi koji paradiraju sa svojim doktoratima, laboratorijama i matematičkim modelima. Trebalo je samo da dođem na forum i da pitam.
[ mmix @ 30.07.2011. 16:44 ] @
Pa tu pomoci nema, sledeci put ces znati bolje
[ Keez-a @ 30.07.2011. 19:09 ] @
@SuperMod: na zalos' ni ti ni ja necemo za naseg zivota znati bolje od NASA-e, UN-a, FastFood-a i ostalih pisaca ovog i slicnih foruma.
Kada "Klimavci" budu imali nest konkretno i na duge staze, da im verujemo
[ EmmaR @ 30.07.2011. 21:11 ] @
A teorija da pravi interglacijal podrazumeva potpuni izostanak glečera?
Imamo ledeno doba. Gotovo sve je pod ledeno-snežnim pokrivačem, zatim taj led počinje da se topi i topi... pa postane "manjina" i na kraju ga nema, pa opet počinje da se stvara i tako u krug.
Kraj jednog doba obeležen je naglim, neočekivanim klimatskim pojavama koje mogu da zavaraju.
Sudeći po zagovornicima globalnog zahlađenja, ovo su samo poslednji trzaji toplog vremena a ova godina bi trebalo da bude prelazna.
Da su samo oni prvi u pravu: ne bi padao sneg u Africi posle xx godina.
Da je HARP toliko moćan, pa prvo bi Amerikanci naveli kišu da pada u njihovim pustinjama i bolje bi kontrolisali vremenske prilike u svom dvorištu - i oni imaju rekordne snežne padavine, katastrofalne poplave, šumske požare velikih razmera, višemesečne suše, toplotne udare.
Nemam ništa protiv toga da nam okruženje bude čistije, baš nešto ne volim da živim na deponiji tako da podržavam zelene tehnologije.
S druge strane, arogantno je proglasiti čoveka za glavnog krivca za klimatske promene. Uostalom, o nekom globalnom praćenju temperature može se govoriti samo za poslednjih 100 godina. Stariji podaci su više lokalnog tipa a kada se prati na lokalnom nivou rezultati su šarenoliki - ima mesta gde prosečna godišnja temperatura pada već najmanje jednu deceniju, a ima mesta gde prosečna godišnja temperatura raste; na oba mesta se beleže temperaturni rekordi. Šta reći o tome? Jednima se sprema globalno zahlađenje, a drugima globalno zagrevanje.
[ kandorus @ 31.07.2011. 01:44 ] @
Priča se da je izvesni Milutin Milanković predvideo da će dolazak ledenog doba shebati sve to globalno otopljavanje i ostale man-made toplotne katastrofe. Možda će se tada do Pančeva moći peške i u Julu.
[ EmmaR @ 01.08.2011. 22:24 ] @
Citat: kandorus: Priča se da je izvesni Milutin Milanković predvideo da će dolazak ledenog doba shebati sve to globalno otopljavanje i ostale man-made toplotne katastrofe. Možda će se tada do Pančeva moći peške i u Julu.
izvesni Milutin Milanković? Gde ti, živiš?
U skraćenoj varijanti: Poznat po tome što je izračunao, i što se pokazalo tačnim, da klimatske promene zavise od astronomskih parametara, tj od odnosa Zemlja-Sunce i aktivnosti Sunca.
ČUVENI MILUTIN MILANKOVIĆ
[ kandorus @ 01.08.2011. 23:59 ] @
^EmmaR: "Gde ti, živiš? "
Tu, u neposrednoj blizini Marsa. Zato znam po čemu je poznat Milutin Milanković. Medjutim, kako se diskutuje na ovoj temi učinilo mi se da mnogi ne znaju kao da su pali s Marsa.
[ EmmaR @ 03.08.2011. 21:48 ] @
Citat: kandorus: ^EmmaR: "Gde ti, živiš? "
Sa ove planete definitivno nisam, a odakle sam, nemam pojma!
Živim na trećoj planeti zvezdanog sistema klase M, koju ovdašnji domorodci zovu Sunce, a koja se nalazi gotovo na samom kraju kraka spiralne galaksije (ovde poznate kao: Mlečni put, Kumova slama).
Što ovo pišem: Zato što se često osećam ko da sam pala sa NEBA (Mars, je mnnogo blizu) i ništa mi u poslednje vreme nije jasno (ne mislim samo na ovu temu).
Svet je definitivno otišao u 3pm, tako da je klima najmanji problem.
[ kandorus @ 03.08.2011. 22:59 ] @
Hmmm, kod tebe postoje simptomi overheating-a. Dobro bi ti došao izlet do Neptuna ili Plutona. U stvari nisam te pitao "Gde ti, živiš?" već sam citirao tvoje pitanje i odgovorio na isto.
No, dobro, sad znamo da i ti živiš ne dalje od 400 miliona (plus 100) km od Marsa.
U stvari, ono predavanje (od pre 15 godina) o Milutinu Milankoviću (povodom neke godišnjice ne sećam se čega) sam odslušao (čitaj prespavao) po službenoj dužnosti. Zato mi je ostalo nerazjašnjeno ko je i u kojoj meri zaslužan za razvoj teorije o ledenim dobima.
[ EmmaR @ 03.08.2011. 23:03 ] @
Uh, šta sve ispade od neuspelog citiranja!
[ Nedeljko @ 04.08.2011. 09:55 ] @
mmix,
NASA je najnovijim preciznim merenjima dokazala da je odnos obima i prečnika kruga između 7 i 8.
Ma, daj, ne mlati. "Preciznim merenjima" ćeš da oboriš nešto što je očigledno bez ikakvih merenja.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|