|
[ Marko83 @ 09.08.2011. 09:51 ] @
| "Prošle godine je na primanja 135 radnika u JP NOS otišlo 267,8 miliona dinara, a planirano je da se u 2011. broj zaposlenih poveća na 158 i za zarade izdvoji 335,9 miliona dinara."
"Prošle godine je na reklame dala gotovo dva miliona dinara, a za reprezentaciju 3,77 miliona dinara, dok su za taj luksuz u 2011. namenili 15,5 miliona dinara."
"Poslovodstvo NOS-a ne štedi ni u zaradama zaposlenih, tako da je prosečna plata u ovom preduzeću oko 165.000 dinara."
izvor
Ako ste ranije lose spavali zbog nasih nuklearnih elektrana koje bi mogle podivljati, znajte da od ove godine dodatnih 25 zaposlenih brine o nasoj sigurnosti
Fukusima se nikad nece dogoditi u Srbiji
|
[ Horvat @ 09.08.2011. 10:50 ] @
Citat: avno Preduzeće „Nuklearni objekti Srbije” je jedina institucija nadležna i obavezna da obezbedi sigurnost svih vrsta nuklearnog materijala i zdravlje svih ljudi koji rade sa nuklearnim materijalima na teritoriji Republike Srbije.
Naši klijenti su sve institucije, organizacije i preduzeća koja u svojoj delatnosti koriste nuklearne materijale.
* Industrija –metalna, zatim naftna, kao i mobilna telefonija, kao i svaka delatnost u kojoj se koriste radiografija i defektoskopija, kao i zavarivanja velikih obima
* Medicina – klinički centri, instituti i svi koji obavljaju radijacijsku i nuklearnu dijagnostiku i radio-terapiju
* Pojedinci – Pored nadležnosti za zdravlje i bezbednost zaposlenih koji rade sa nuklearnim izvorima, „Nuklearni objekti Srbije“ su ovlašćeni za uklanjanje svih nekontrolisanih ili neovlašećnih izvora na teritoriji Republike Srbije s kojima građanstvo može doći u kontakt
cek,zar za ovo vec ne postoji atom ili kako se vec zove? agencija za at. energiju?
Citat: Javno Preduzeće „Nuklearni objekti Srbije” osnovala je Vlada Republike Srbije, (Sl. Glasnik RS, br. 50/09), kao okosnicu i oslonac nuklearne radiacione bezbednosti i sigurnosti građana, objekata i čitave države Srbije.
Posedujemo znanje, stručnost, iskustvo i opremu koji su potrebni za to da ovaj zadatak obavljamo redovno i odgovorno, u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti od jonizujućih zračenja i o nuklearnoj sigurnosti, kao i u skladu sa svim relevantnim međunardnom standardima.
Tu smo da svim građanima, a naročito ustanovama i industrijama koje operišu ili dolaze u čest kontakt sa nuklearnim tehnologijama i izvorima jonizujućeg zračenja, ponudimo svu potrebnu podršku, uključujući ekspertski nadzor, bezbednosne procedure, merenja i mere zaštite.
Uvek smo vam na raspolaganju. Za sigurnu budućnost.
pogledajte plan njihovog "postrojenja"
[ MTodorovic @ 09.08.2011. 15:30 ] @
Hm, je l ovo neka šala? Prosečna opština u Srbiji od 10 000 stanovnika jedva da ima ovoliki budžet ... A ako je ovo sa platama tačno ... u nadležnosti kog ministra je ovo JP?
[ VladaSu @ 09.08.2011. 17:26 ] @
Jedini zakljucak koji mogu da izvedem na osnovu informatora je to da ce uskoro da se desi neki nunklearni rat i mi cemo svi biti pripremljeni i zasticeni.
[ make_lele @ 09.08.2011. 21:10 ] @
2 miliona za koju reklamu??? Kad 95% ljudi ni ne zna da postoji taj NOS.
Da nemamo mozda i Agenciju za istrazivanje postojanja zivota u svemiru???
[ pri3rak @ 09.08.2011. 22:51 ] @
Ako i nemamo, garant si nekome zagolicao mastu
[ Marko_L @ 10.08.2011. 07:19 ] @
Hm, a agencija koja bi se bavila osmišljavanjem novih agencija koje su "potrebne" Srbiji ?
[ Markoxxx @ 10.08.2011. 08:54 ] @
I sajt imaju.. ko zna koliko je to miliona placeno tek..
a sad citam ovih putarima blokirali izlaze iz fabrika kad su hteli da krenu u blokadu...
ma dobro, dok cutimo tako nam i treba ;)
[ New Village DC @ 10.08.2011. 11:19 ] @
Leshinari i banda lopovska. Srbija je bogata zemlja, samo su sredstva lose kanalisana...
[ Srđan Pavlović @ 10.08.2011. 14:33 ] @
Citat: Hm, a agencija koja bi se bavila osmišljavanjem novih agencija koje su "potrebne" Srbiji ?
Da, ali onda bi morala i "Agencija za superviziju Agencija za osmisljavanja novih Agencija potrebnih Srbiji".
[ a1200 @ 10.08.2011. 14:45 ] @
A odmah zatim i "Agencija za uskladjivanje rada Agencija osmisljenih od strane Agencije za osmisljanvanje novih Agencija sa master planom"
[ Danilo Cvjeticanin @ 10.08.2011. 15:11 ] @
Mali demant,bila je lepa prepiska na Facebook-u danas na temu NOS-a.
Bicu slobodan da citiram gospodju Mitic koja se javila na facebook i dala sledece informacije.
"Pozdrav svima, radim u NOSu i želim da podelim sa vama istinite podatke, jer dobar deo toga što je Press izneo neistina ili poluistina, stavljena u kontekst koji njima ili nekome odgovara. U našem zakonu nuklearni objekat je onaj koji ima veze sa nuklearnim ili radioaktivnim materijalima, i u tom smislu imamo dva nuklearna reaktora - RA i RB, tri hangara za skladištenje radioaktivnog otpada, i dva objekta za pripremu radioaktivnog otpada za skladištenje. Za reaktore ste sigurno čuli, RA je u procesu dekomisije i njegovo istrošeno nuklearno gorivo smo otpremili za Rusiju krajem prošle godine, a RB je nulte snage i koristi se u naučno-istraživačke svrhe. To šta radimo je ozbiljno, profesionalno i u skladu sa svim domaćim i međunarodnim standardima sa sigurnost i bezbednost građana i države, pri tom ste svi dobrodošli u NOS da sami vidite šta i kako radimo. Direktor nam nije baš vešt u izjavama"
ako neko želi dodatne informacije."
Nema na čemu Miloje, samo još da dodam da tačne podatke o prihodima, rashodima i investicijama možete videti ovde: http://www.nuklearniobjekti.rs/wp-content/uploads/Informator-o-radu-2011.pdf. Važno je da znate da automobile, promotivne aktivnosti, reprezentacije u potpunosti finansiramo od prihoda sa tržišta a ne novcem građana Srbije. Svesna sam da pojedini, ako ne i svi iznosi sigurno zvuče bahato i rasipnički, ali vas molim da pre nego što donesete sud pogledate Informatore drugih ustanova, preduzeća, imate u vidu da nas država finansira 70% a ne 92% kako je pres naveo i da su cifre projekcije a ne koliko ćemo stvarno da potrošimo dok Vlada sledeće godine ne usvoji sledeći plan poslovanja. Slobodno me kontaktirajte ako neko želi dodatne informacije.
http://www.nuklearniobjekti.rs...ads/Informator-o-radu-2011.pdf
[ Marko83 @ 10.08.2011. 15:33 ] @
Pregledah na brzinu dokument....
Prihodi od prodaje roba i usluga: 6,40%
Finansijski prihodi: 1,71%
Ostali prihodi: 0,03%
Prihodi od premija, subvencija, donacija i od budžeta: 91,86%
Sa ovolikim brojem zaposlenih nije ni cudna raznovrsnost usluga koje pruzaju :-D
-Pregled specijaliste neuropsihijatra
-Pregled specijaliste ginekologa.....i svasta jos nesto na 19, 20-toj strani ;-)
Naravno sve ono sto bi trebalo da radi agencija za : NUKLEARNE objekte Srbije
Edit:
Pronadjoh i za plate
"konto:52 - Troškovi zarada, naknada zarada i ostali lični rashodi (2011) 335.974.000din (2010)267.805.000din"
Kontam ja da je ovo bruto iznos ali da nema ove agencije ne bi ni postojali troskovi od 268 miliona dinara samo za zarade
ili bar da rade samo svoje poslove sa manje zaposlenih a da ove druge usluge ostave da obavljaju oni koji su placeni za to....
Edit 2:
@Danilo Mozes li je pitati sledeci put STA je tacno izmisljotina?
[Ovu poruku je menjao Marko83 dana 10.08.2011. u 16:51 GMT+1]
[ ArsenLupen @ 10.08.2011. 15:36 ] @
Ovo je devijacija u nivou varijante onog postara koji da otkaz u PTT i dobije gomilu evra na ruke i sasvim opusteno ode da trazi novi posao. Plate dobijamo sa DS tm samo 70%, a ono sto zaradimo, pa sta zna dete sta je Skoda od 3,6 litara motor. Zaboga, pa pogledajte kako se drugi rasipaju pa niko o njima ne pise, dodjite i vidite kako mi radimo jer mi nista ne krijemo.
[ Horvat @ 10.08.2011. 16:00 ] @
@danilo, pitaj je di su ovi objekti
Citat: tri hangara za skladištenje radioaktivnog otpada, i dva objekta za pripremu radioaktivnog otpada za skladištenje
[ Pirossi @ 10.08.2011. 18:04 ] @
tri šupe, dve barake i dva reaktora od kojih jedan ne radi.
kakva zemlja takvi i nulearni objekti.
[ StORM48 @ 10.08.2011. 19:17 ] @
Meni nije jasan opis nadležnosti ovog javnog preduzeća. Oni se brinu o zračenju, objektima, ovo ono, a čemu onda služi Agencija za zaštitu od jonizujućeg zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije?
Pozdrav
[ a1200 @ 10.08.2011. 19:37 ] @
Pa ovi su zaduzeni za "nuklaerne objekte", a ovi za "jonizujece zracenje i sigurnost"... i taaaaakooooooooo... rek'o bi covek da mi pola zemlje imamo u nuklearkama, kad su nam ovolike Agencije neophodne :)
[ 3way @ 10.08.2011. 20:10 ] @
Neko mora da nadgleda sve te nuklearne podmornice...
[ Danilo Cvjeticanin @ 10.08.2011. 21:55 ] @
Oni sluze da im Albanski hakeri par puta ruse sajt u par meseci.. :)
[ dulsrules @ 10.08.2011. 22:02 ] @
Zakon smo :D
[ dule_ns @ 11.08.2011. 08:34 ] @
Citat: Javno preduzeće Nuklerani objekti Srbije osnovano je odlukom Vlade republike Srbije, br 023-4293/2009, u Beogradu 9. jula 2009. godine.
...
5. Spisak najčešće traženih informacija od javnog značaja
Javnom preduzeću u periodu od osnivanja do 22. jula 2011. godine nije dostavljeno nijedno pitanje vezano za informacije od javnog značaja.
Zanimljivo.
Citat: Po završnom računu za 2010. godinu neto dobit je 118.026 hilj. dinara i biće raspodeljena u odnosu od najmanje Osnivaču 50% - Preduzeću 50%, najkasnije do decembra 2011. godine, a u skladu sa Zakonom o budžetu.
Oće li ovo ići u bonuse ili šta već?
[ Agnus Dei @ 11.08.2011. 08:45 ] @
Htedoh da pogledam zavrsni racun na sajtu APR-a, kad tamo samo zavrsni racun za 2009., za 2010. nisu dostavili podatke....
http://fi.apr.gov.rs/prijemFI/...;godina=2009&pk_zag=115066
[ madamov @ 11.08.2011. 08:59 ] @
Možda jesu, ali su nešto pogrešili. Imam sličan problem, moja knjigovođa pogrešila, trebalo je dva meseca da odgovore, onda sam poslao ispravku, čekao još dva meseca da bih dobio instrukciju da treba ponovo da uplatim taksu, poslao pre neki dan, očekujem barem još dva meseca dok ne dobijem odgovor.
[ New Village DC @ 14.08.2011. 14:24 ] @
[ BiF @ 29.08.2011. 15:33 ] @
Prošlo je par dana od kad sam pročitao u novinama, ali pošto niko nije pisao evo ja ću... Možda je za neke oftpic... Za mene nije, uopšte
http://www.blic.rs/Vesti/Tema-...u-za-istragu-pomorskih-nesreca
Dali još neko sumnja da se vlada nedomaćinski odnosi prema sredstvima poreskih obveznika?
[ Devanagari @ 29.08.2011. 16:46 ] @
Već treća tema na kojoj se spominje osnivanje te agencije…
[ MagicMaster @ 11.09.2011. 22:11 ] @
"Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena!"
[ bozabaksuz @ 30.09.2011. 10:51 ] @
Vi se samo zajebavajte, ja saljem tamo svoj CV :)
[ rade.zrnic @ 06.11.2011. 16:23 ] @
Božo, jesil' ti tamo ili si ozračen pa nemereš da nam javiš kakve su sitovacije....
[ HoT_Steppa @ 07.01.2012. 17:04 ] @
Zuti, padate ove godine kao zrele kruske....
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|