[ etjen @ 11.08.2011. 13:17 ] @
| Šta mislite o ovom automobilu? Prvenstveno o 1.2 sa 86 konja?
Imao sam test vožnju, oduševljen sam. Apsolutno sve nema nikakve veze sa prethodnim Aveom. Šasija je drugačija, i navodno motori i menjači.
Utisak u vožnji je više nego odličan. Menjač je precizan, udobnost primerna, ležanje odlično... Jedino je motor trom, ali sve druge strane su mu odlične tako da bih to progutao (a i vozio sam ga sa 200 pređenih km, pa će se verovatno malo razraditi posle koje hiljade)
Jedina stvar koja mi smeta je potrošnja. U Chevroletu kažu da je to isti motor koji ide u novu Corsu. Šta mislite o tome? Imate li neka iskustva sa novom Corsom?
U principu bilo koja lična iskustva sa Chevroletom bi mi dobro došla. Sve što je moglo na netu da se nađe to sam i sam našao, tako da neka lična iskustva bih voleo...
Dodao bih još da je i završna obrada u novom Aveu daleko bolja od cenovne konkurencije...
p.s.
molim moderatora da ubaci slike iz prikačenih fajlova u poruku, nisam to davno radio i ne mogu sada da se setim kako
[Ovu poruku je menjao etjen dana 11.08.2011. u 20:03 GMT+1] |
[ cozmo_im @ 11.08.2011. 13:37 ] @
Mislim da je bolje ipak kupiti nesto drugo.
[ etjen @ 11.08.2011. 14:11 ] @
zašto?
[ Nebojsa Milanovic @ 11.08.2011. 14:11 ] @
Lično, ne bih ga pogledao pored novog Swifta :)
Ali to je samo moje mišljenje ;)
[ cozmo_im @ 11.08.2011. 14:16 ] @
Eto:) Ima tu jos kandidata... eto zasto:)
[ etjen @ 11.08.2011. 14:18 ] @
ljudi, ajde sada pustite druge automobile.
Da li imate neka iskustva sa Chevroletom - novijim tipa Cruze, novi Spark i sl.
Da li imate neko mišljenje o ovom Aveu?
[ cozmo_im @ 11.08.2011. 14:37 ] @
Ja sam vozio Cruze. Korektno ali samo toliko. Opel je ispred, i to dosta. Kia Ceed je bolja za voznju i kvalitetnija od Cruzea recimo. Motori su malo stariji, sto se oseti i vidi po potrosnji i performansama. Nivo zavrsne obrade je ipak losiji, kao i sama plastika.... doduse jeftin je... ali mi ne uliva poverenje da se dugorocno druzim s tim autom.
Recimo kad iz Cruzea sednes u Auris ili Ceed osetis da si u potpuno drugom vozilu, pocevsi od zvucne izolacije, obrade, materijala, performansi, utisku u voznji...
Mislim za te novce Cruze je solidan izbor, ali dolazimo do postprodaje, voznje na duze staze... tu vidim problem.
Znam da prosli model Avea nije za poredjenje ali moja sestra ga ima i uveliko zeli da ga se ratosilja. Nije se kvario, ali je jednostavno konfekcijski auto. Kolko para tolko muzike, a muzika nije bas sjajna.
[ etjen @ 11.08.2011. 14:45 ] @
pa da, čuo sam više priča o tome kako se prethodni Aveo nikome nije kvario, ali niko nije ni nešto preterano oduševljen...
Prethodnom Aveo je definitivno falio ''personality'' i plus nije nikako prošao na NCAP-u
Sa ovim Chevrolet očekuje 5 zvezdica a i čini mi se da mu personality ne fali. Ne znam...
Zanimljivo kod njega je što stvaeno ima lepu opremu za svoju cenu, tipa tempomat, blue tooth, odličnu muziku, ESP, pa čak i hill holder(pomoć u kretanju uzbrdo) a i zanimljiv je sa digitalnom tablom...
[ Zarko Silic @ 11.08.2011. 15:09 ] @
Taj model Avea cije si slike postavio nije bas previse jeftin. U toj opremi njegova cena je na nivou trenutne cene Pro Ceeda u osnovnom paketu koji isto tako, nije bas zanemariv.
[ Nocni @ 11.08.2011. 16:52 ] @
Zanimljivo bi ga bilo postaviti na dyno da se vidi prava snaga koju to malo govance ima... vjerovatno mnogo manje od tih nazivnih 86 ks... vozio sam ga, brzi je punto onaj sa 65 ks od njega.
To sto su ti rekli da je to motor iz nove korse je laž.
edit: Sto se tice cruze-a... imas ovu temu gdje ga je cosmo prosle godine onako bas dobro opisao
http://www.elitemadzone.org/t327536-94#2726649
[Ovu poruku je menjao Nocni dana 11.08.2011. u 18:12 GMT+1]
[ etjen @ 11.08.2011. 19:02 ] @
nocni, kako ti se činio u vožnji osim toga što je kilav?
Meni je delovao skroz OK, interesuje me, s obzirom da si imao prilike da ga voziš, kako ti se sveobuhvatno čini? (naravno ako govorimo o ovom modelu sa slike iz moje prve poruke)
[ Nocni @ 11.08.2011. 19:19 ] @
Nisam ti ja mjerilo nikakvo jer se meni auto te klase nikako ne svidja nijedan ali, sasvim je pristojan za voznju i dobro je rijesen jer se, uslovno receno, malo visocije sjedi sto daje osjecaj veceg prostora... Nisi naveo koliko kosta... ja sam ga probao u Italiji...
Vjerovatno ima i boljih varijanti za kupovinu od njega... mozda punto? Iako je model star vec 5-6 godina meni se grande punto vise svidja nego taj aveo, mislim da im je cijena ista... treba li napominjati da je vise pouzdan, evo npr. taj 1.2 kod punta je jedan od motora kojem kad se otkine ili preskoci zupcasti kais nista se ne desi...
[ etjen @ 11.08.2011. 22:57 ] @
ovaj model o kojem sam govorio, dakle sa većim nivoom opreme tj, 7 vazdušnih jastuka, BC-om, ABS, ESP-om, hill controlom, tempomatom i bluetoothom u metalik boji je 10550, ali mogu da ga dobijem sa nekim još manjim popustom.
Grande Punto mi nije opcija jer se gospođi ne sviđa, kao ni Swift (ne odgovara joj položaj sedenja, pre bi se odlučili za Splasha ako se radi o Suzukiju) a s'obzirom da zajednički kupujemo auto treba nam nešto što će nas oboje zadovoljiti.
Colt nam je oboma odličan ali je mnogo skup, ako nije sa onim ćopavim 3 cilindra motorom-a on nam se najviše ne sviđa najviše zbog vibracija koje pravi na leru - bilo da je to Yaris, Colt ili Splash...(+ Yaris više ne može da se kupi, čeka se novi model)
Renault Clio takođe otpada zbog položaja sedenja.
Kia Ceed je takođe mnogo skupa (11000) a i troši mnogo jer nam auto prevashodno treba po gradu
Ostale varijante tipa Corsa, Fabia, Fiesta, su uglavnom za te slične pare vrlo ogoljeni, npr, imaju samo 2 vazdušna jastuka i sl...
U principu je najveća nepoznanica kod Avea potrošnja, ne bih voleo da troši preko 8 po gradu nikako(a da uz to i ne ide kako valja), u tom slučaju bi pre uzeo Splasha 1.2.
Ono što mi se ne sviđa kod Splasha je to što je to stari model a i nije mi baš zanimljiv enterijer a voziću se u njemu bar 5 godina (jer na toliko uzimamo i kredit)
[ Nocni @ 11.08.2011. 23:43 ] @
Ja sam mislio da je taj aveo 7.500 ili 8.000... za 10.500 se moze uzeti dosta drugih auta... ima ona kia venga ona je lijepa kao igracka je... mozda pezo 207 koji je imao restajling... ukusi su razliciti ali svakako ja nebih dao 10.500 za chevroleta nikad...
[ Zarko Silic @ 11.08.2011. 23:56 ] @
Za 500 eura vise mozes kupiti Grande Punto 13 MJTD, auto koji ce i posle 5 godina biti auto: i lep i atraktivan i koji sigurno ne trosi 8 litara pa makar ga vozio non stop i prvom stepenu prenosa u rezimu stani kreni.
http://www.deltaautomoto.rs/up...IAT%20GRANDE%20PUNTO%20avg.pdf
[ cozmo_im @ 12.08.2011. 06:43 ] @
10550?
Pa tu vec imas i Hyundai I30... znatno bolji i veci auto... i jos dosta modela...
[ etjen @ 12.08.2011. 10:01 ] @
pazi ovako, još uvek nismo odlučili šta ćemo, u principu me sad zanima mišljenje o Chevroletu (i dobro generalno sam ga dobio od svih učesnika)
Dakle, nikom se ne sviđa, iako niko ne zna tačno da mu navede mane i da kaže tačno zašto, osim da ga ne bi nikad uzeo... Mislim, OK, to je vaše mišljenje i to sam i tražio...
Meni se novi Aveo vrlo sviđa. Nekom će zvučati bezveze ali je meni daleko lepši od i30 i od svih tih neevropskih malih i malo većih. A što se konkretno i30 tiče, on nam se ne sviđa a i troši po gradu sigurno preko 8 litara sa 1.4 motorom.
Plus, dodao bih, on košta u osnovnoj verziji 10500 Eura, pa plus metalik, pa plus neka oprema i eto lepe cene...
Kada gledate po oglasima i sajtovima, čini vam se da možete da nađete OK auto za do deset hiljada, ali kad odete po salonima vidite da je to sve potpuno ogoljeno za te pare.
Neko reče da je mislio da je ovaj Aveo oko 8000. To je toliko smešno da je neverovatno. Za 8000 ne može da se kupi praktično ništa osim Zunta.
Novi model auta, sa ovoliko opreme mora da košta preko 10000.
Poređenja radi, Colt sa 1.3 motorom sa uvelikom slabijom opremom i sa 4 zvezdice na NCAP-u košta 11690 Eura!
Mislim da mnogo potcenjujete novog Avea, to je jedan jako zanimljiv auto. Ja sam poslednjih meseci gledao skoro sve što se nudi u toj ceni. Aveo je najlepši i sa ako ne najkvalitetnijim, onda među najkvalitetnijim enterijerima u ponudi. Gomila opreme i nov model za najmanje para.
Dakle, jedino što je Chevrolet i to se i meni nikako ne sviđa, Da je isti takav sa znakom Suzukija ili nekog evropskog proizvođača svi bi ga hvalili na sva usta... :)
Zarsilic Grande punto nije u igri jer se ženi ne sviđa(rekoh već) a i cena mu je 11000 Eura sa 2 vazdušna jastuka. Stvarno ne želim da kupujem auto u 2011 godini sa 2 vazdušna jastuka - ko zna šta mu još sve ne fali od opreme,
[ cozmo_im @ 12.08.2011. 10:24 ] @
I30 u osnovnoj opremi ima sve sto i Aveo (osim ESP-a). Veci je i udobniji auto. I proveren. Motor od 109KS je sasvim kako treba i ne trosi previse, u gradu je tu 8 do 9 litara sa klimom.
Elem, da li znas da na Aveu dobijes maglenke tek sa 1.6 motorom i cenom od 12650 evra (LTZ oprema)?
Inace taj 1.2 ume da popije 11-12 litara po gradu.
[ Danilo Cvjeticanin @ 12.08.2011. 10:32 ] @
Na autoputu pri brzini od 150km-h guta 14 :)
[ Nebojsa Milanovic @ 12.08.2011. 10:37 ] @
I ne samo to, verujem da taj motor ima bar 10-tak konja manje od deklarisanog...
Kada bih uzimao za 10-tak k izbor bi mi bio I30 ako bih želeo jedan auto u porodici (univerzalan), a ako bih želeo manji, šmekerskiji, poželjno drugi auto u porodici - onda Swift.
Etjen, već sledećeg meseca izlazi potpuno novi I30 koji ni ne liči na postojeći:
Cenim da ća da počisti konkurenciju u donjem podsegmentu C segmenta.
[ tdusko @ 12.08.2011. 10:43 ] @
^
Citat: This is the first official design sketch of the 2012 Hyundai i30, which gets its public debut at the Frankfurt Motor Show in September.
http://www.autotrader.co.uk/ar...ndai/i30/hyundai-i30-first-pic
Inace da, kod moje devojke u firmi su svi sluzbeni automobili aveo sa 1.2 motorom i nijedan ne trosi manje od 10l u gradu, a idu kao kucici sa prebijenim sapama
[ etjen @ 12.08.2011. 11:04 ] @
baš lepo izgleda taj novi i30 :) Samo što će mu cena verovatno biti veća a i ko zna kod će stići kod nas.
Hvala vam svima na savetima, pokolebali ste me u vezi Avea moram priznati. Performanse manje više, ali potrošnja mi je najveći problem... Čini mi se da će Splash sada izbiti u prvi plan :) Samo još možda da sačekam akciju.
Ako ima još saveta recite, bez obzira što se ipak tema pretvorila u predloge za druge automobile
Inače, gledali smo i novi Picanto. Mislism da je skroz bezveze. Plastika na volanu je iz dve vrste i izgleda kao neki play station. Srebrna plastika ''diše'' u odnosu na crnu na volanu DALEKO lošije nego kod Avea u završnoj obradi i plus je cena za 1.2 motor valjda 11000 i više. Mislim, besmisleno skroz.
[ cozmo_im @ 12.08.2011. 11:37 ] @
I30 i Ceed su bestbuy.
Jes gledo Klio? Avantage sa odlicnom opremom i NEVEROVATNIM 1.2 TCE (Turbo) motorom je 10690!!!
Imao sam prilike da ga cesto vozim i auto je prostran gotovo kao I30, s tim sto je tisi i udobniji na nasim putevima. Lako se vozi a 1.2TCE motor prosto odise snagom za tu tezinu. Vrlo lepe performanse i niska potrosnja.
[ etjen @ 12.08.2011. 12:47 ] @
Hmmm, nisam znao da je ta cena sada za 1.2 TCE.
Imam 2 problema sa Cliom - prvi je što mi žena ima 1.60cm i da bi normalno vozila mora da digne sedište skroz, a onda joj šoferka dođe bukvalno ispred nosa :(
Drugi je što je to prastari model i što već sledeće godine stiže novi :(
A i žalili su se na taj motor, naime ima solidnih problema sa našim gorivom :(
A i ispada iz cenovnog ranga, mada Reno ima odlično finansiranje pa i ne ispada toliko puno...
Ne znam šta da kažem, u principu sam gledao sve živo i nisam ni hteo da postavljam temu šta kupiti jer ih i ima koliko hoćeš, ali šta znam, možda mi nešto promakne(eto nisam znao da je TCE sada toliko).
Hvala na trudu svakome :)
[ Nocni @ 12.08.2011. 14:26 ] @
Nemoj da se naljutis ali cim ti govoris u mnozini "nama se ne svidja" ili "mi mislimo" zena se tu pita a ne ti!
[ etjen @ 12.08.2011. 14:36 ] @
ne ljutim se, a i zašto bih?
U principu imamo sličan ukus (oće to posle 16 godina zajedno )
Auto je i za mene i za nju. Zaajedno ga plaćamo i zajedno ćemo ga voziti. Ako ne odgovara jednom, onda ne odgovara ni drugom... Šta ćeš...
Nego, možda neko mišljenje o Splashu? Meni je najsvetlija tačka spoljni izgled i odličan motor od 95 ''konja''.
Imao sam prilike malo da ga probam po parkingu. Prosto čupa
[ Nocni @ 12.08.2011. 14:40 ] @
Bolji ti je duplo od chevroleta. Nema potrebe da se nabraja, po svim aspektima je bolji. Inace, veoma popularan u Hrvatskoj... on i swift su svako trece auto, jos nisam cuo nekog da se zalio.
[ Ka2 @ 12.08.2011. 20:42 ] @
Imas u danasnjem BLIC-u opis novog Avea...
[ etjen @ 12.08.2011. 21:00 ] @
hvala, nadam se da će da bude i net izdanje, jer ne kupujem novine
[ sasa022 @ 12.08.2011. 23:46 ] @
[ etjen @ 19.08.2011. 18:37 ] @
Ljudi, bilo koje mišljenje bi mi pomoglo.
Da ne objašnjavam mnogo sve što sam do sada rekao pada u vodu i izbor se suzio na
Suzuki Splasha 1.0 (3 cilindra Šta mislite o tom motoru)
I Suzuki Swfta 1.2
Razlika u ceni je skoro 2000 Eura (Ratosiljaju se lagera pa je zato Splash mnogo povoljniji)
Jasno mi je da je Swift bolji (i bolja oprema i bolji motor) ali da li vredi te razlike u ceni?
I ako neko zna, kako se kao polovnjaci kotiraju japanski trocilindraši?
Odluka mora manje-više do sutra da se donese, pa vas molim za bilo kakvo mišljenje.
Hvala!
[ jnk @ 19.08.2011. 20:10 ] @
Ne znam za konkretne motore ali generalno trocilindraši su bučniji, neuglađeniji i više vremena im treba da se zagreju. Sedeo sam u splashu i novom swiftu jednom prilikom i mislim da imaju interesantne enterijere i ergonomiju(položaj vozača i komandi) u odnosu na konkurenciju.
Što se tiče razlike od 2,000e, ti najbolje znaš da li vredi ili ne. Jedino mogu da ti garantujem da ako uzmeš splasha s vremena na vreme ćeš pomisliti da bi ti bilo bolje da si uzeo swifta. Ako uzimaš na kredit mislim da i nije neka razlika a ipak je swift malo veći automobil od splasha i ima jači i konstrukcijski bolji motor(da ne pominjem opremu) što ipak znači.
[ etjen @ 19.08.2011. 22:21 ] @
da uzimam deo na kredit, i i ja mislim da bih se uvek pomalo jeo što nisam uzeo Swifta, iako je dosta Splash jeftiniji.
Tako da... Verovatno će biti Swift na kraju :) Ipak je noviji model i moderniji auto a i sigurno će imati OK cenu kao polovnjak od prvog vlasnika :)
[ Nebojsa Milanovic @ 19.08.2011. 22:31 ] @
Da je Swift značajno bolji izbor u to nema sumnje, pomenuh to odmah. Nego reci šta se desilo sa Aveom, što si se odjednom tako razočarao u njega? btw, lično sam vozio samo novog Sparka, te ti iskustva sa njim nisam pominjao da se ne bi preterano razočarao.
Ali sada kada i ti to kažeš, pojasni na osnovu čega toliki zaokret u mišljenju?
[ etjen @ 19.08.2011. 23:17 ] @
pa, imao sam još jednu test vožnju. Aveo je mnogo agilniji nakon pređenih 1200km nego kad sam ga ja probao sa 100km na satu.
Dakle, nije više trom i to je super.
Ali...
Iz nekog razloga auto cima (to sam i prvi put primetio ali sam mislio da je to neki moj trip, nisam mogao da verujem da je to moguće za nov auto! A i nije bilo toliko izraženo...)
To cimanje se manifestuje kao da su pobrkani kablovi na svećicama, dakle taj trip (ne znam kako drugačije da objasnim... barem ne ovako u pisanoj formi) nikad ne primi gas odmah, nego ga prima kao da secne par puta...
A i potrošnja sa izuzetnim maženjem gasa je bila 8.4 litara na drugoj test vožnji.
A i naposletku, vozio sam ga odmah posle kraćeg testa Swifta. Jednostavno je neuporedivo. Swift je legao savršeno (znaš ako si ga vozio) a i potrošnja po kompu mu je u gradu sa maltretiranjem 7.3 L.
Tako da je svakako Aveo izgubio (ali da ne bude zabune, najviše zbog tog cimanja, koje je nepodnošljivo, jer je Aveo ipak kud i kamo veći auto)
Inače, jel znaš nešto o ovom novom 1.2 motoru u Swiftu? Jel neću imati nekih iznenađenja?
[ Nebojsa Milanovic @ 19.08.2011. 23:49 ] @
Taj Suzuki 1,25 16V je vrlo sličan Hyundai-ju 1,25 16V i to su na svetu trenutno jedini motori te klase koju imaju varijaciju i usisnih i izduvnih ventila.
Razlika između njih je u tome što je Hyundai prilično elastičniji, ali je u piku nešto slabiji. Hyundai ima veći obrtni momenat i to na znatno manjim obrtajima (4000 vs. 4800, a oba razvijaju najveću snagu u istoj tački na 6000).
U praksi to rezultuje da se Hyundai vozi na znatno manjim obrtajima nego Suzuki, što dovodi do toga da mu je potrošnja minimalna moguća. Međutim, nemoj misliti da Suzuki puno troši, naprotiv, to je vrlo savremen motor i iako mu je max. obrtni momenat visoko, zbog duple varijacije ventila ima snage i u donjem području obrtanja (ne kao Hyundai, ali je zato nešto jači u maksimumu). Rekoh već, Swift bi mi sada bio izbor u toj klasi, i da nisam pre dve godine uzeo I10 1,25 kao drugi auto, sad bih uzeo njega (prethodni Swift mi se nije sviđao).
Naprosto, novi Swift je kompletan auto koji vrlo lako može da se koristi i za duža putovanja, a opušteno može biti i jedini u porodici. Znatno više mi se sviđa nego I20 recimo, jer iako I20 možeš da dobiješ sa još jačim motorom (mada konstrukcijski nešto starijim) 1,4 16v Gamma, sve drugo na Swiftu je bolje nego na I20.
Da li si razmišljao o I30? On je možda malo ružnjikav, ali je za klasu iznad Swifta. Daje nepobediv odnos kvalitet-cena i za jedini auto u kući predstavlja odlično rešenje u tom cenovnom razredu.
edit: par slova
[Ovu poruku je menjao Nebojsa Milanovic dana 20.08.2011. u 01:46 GMT+1]
[ DrJekyll @ 20.08.2011. 00:37 ] @
Kupi Hyundai I30 jarane, on za 20 godina postaje legenda ko golf dvojka sad, vjeruj mi, zivi bili pa vidjeli, vremenom sve vise ljudi konta kolko je dobar, poz!
[ cozmo_im @ 20.08.2011. 07:13 ] @
I30 i vozi se ko covek. Em najjaci motor od svih pomenutih, potrosnja nije bitno veca, em velik i udoban i tih auto.
Ne mora sve po izgledu da se kupuje. A sluzice dugo i bez kvarova kao i Swift.
[ etjen @ 20.08.2011. 13:01 ] @
ipak je izbor na Swiftu.
Javiću utiske kad završim oko kredita i gluposti...
Hvala svima koji su učestvovali :)
p.s.
i30 mi je prevelik auto i pored činjenice da nam se ne sviđa, ne treba nam toliki auto (a popiće on po gužvi i 10 litara, to je sigurno)
[ sasa022 @ 20.08.2011. 13:20 ] @
i30 1.4 Sport i Ceed/ProCeed 1.4 su oko 11000€,kao i Splash 1.2 i Swift 1.2.
Zbog cega se Ceed mnogo redje pominje od i30 ( tj. sta to i30 toliko odvaja od Ceed-a ) ?
I jos jedno pitanje za one koji su vozili/testirali Grande Punto Evo 1.2 i Swift 1.2 kakav je tu "odnos snaga" ?
[ Nebojsa Milanovic @ 20.08.2011. 14:03 ] @
I30 je dugo vremena imao nešto bolju ponudu nego Ceed. Davao je nešto više opreme i bio nešto jeftiniji u kupovini, a naročito pri servisu.
Međutim, restiling na Ceed-u je odrađen jače nego na I30, a i cene Ceeda su čini mi se pale na nivo I30, pa sada nijanse odlučuju. U svakom slučaju, oba modela predstavljaju najbolji odnos kvalitet-cena u rangu 10-15k.
Preko toga već nastupa Octavia sa TSI motorima koja je po meni broj 1 u rangu 15-20k.
Ali ne treba zaboraviti da u narednih godina dana i I30 i Ceed i Octavia dobijaju nove modele. Nakon toga, konkurenciji u non-premijum podsegmentu C segmenta ne predviđam svetlu budućnost.
[ etjen @ 02.09.2011. 12:39 ] @
evo ja da javim, stigao mi je novi Swift :)
Za sada su utisci odlični :)
Ako nekog nešto interesuje u vezi istog, neka pita slobodno.
Jeste da tema nije inicijalno postavljena o Swiftu, ali eto... A, ako bude više pitanja o Swiftu, može, naravno da se odvoji tema...
[ bora61 @ 22.11.2011. 07:16 ] @
Doslo je vreme da moram da pazarim neki auto.
1. Opcija - NOV -
Zbog ogranicenog budzeta zbor je spao na gore pomenuti auto.
Cena je oko 10700€.
Ono sto sam zeleo je Opel Astra Classic 1600/4 vrata za 12600 € , ali je otpao zbog velike cene.
Dolazio je u obzir Chevlote Cruse 1600/5 vrata za oko 11500 €, koji je isto otpao.
I za ovaj Aveo, sam se nategao.
Da li je neko vozio novi Aveo ili ima nekih iskustava.
Ako moze bez komentara, u smislu za te pare ima mooogo bolji auto, OK . KOJI ?
2. Opcija -POLOVAN-
Nije problem, ali samo da znam koju je Km presao. Zna se sta moze da se ocekuje na kolima
od pravih 120K km, i onih koji su sa 300K km spustena na tih famoznih 120K-140K km.
Svi su po pravilu presli oko 120K-140K km .
Koja cena moze da dodje u obzir. MAx ~8000€
Hvala, svim ljudima dobre volje.
[ cozmo_im @ 22.11.2011. 07:33 ] @
Ja sam vozio glanc novi Aveo, doduse 1.2 70KS. Prijatelj i komsija ga je kupio pre neke 2 nedelje. LS Plus je oprema.
Po meni, auto nije bas neki. Puno tvrde plastike, kao igracka deluje unutra. Sedista su tvrda i nekomforna, mesta ima malo vise nego u recimo Clio III.
Tvrd je, cuju se rupe, a to na tim sedistima nije bas neki ugodjaj. Ima doduse veliki gepek ali je ulaz uzan pa recimo u tih 500 litara ne mozes da uguras kolica bez madjionicarskih trikova. Nekako je sve kruto, menjac, nozne komande, volan cudan. Meni se ne svidja ni izrada ni osecaj u voznji ni komfor. Hyundai I30 je avion za Aveo.
Pozitivno je sto ima bocne airbagove i 5 zvezdica na NCAP testu.
U svemu je bolji Clio III koji sam isto vozio i koji za 10690 imas sa 1.2 TCE (turbo motorom) sa istom opremom kao taj Aveo!
[ Java Beograd @ 22.11.2011. 07:52 ] @
Ako već možeš da izdvojiš > 10.000 EUR a cijani model je iz klase malih porodičnih automobila, onda nemoj da kupuješ polovnjaka. Osim jedino, ako ti prodaje rođeni brat ili najbolji prijatelj, pa stvarno znaš šta kupuješ.
Velika je ponuda modela u tom cenovnom rangu.
[ sasa022 @ 22.11.2011. 09:08 ] @
Da li si gledao Hyundai i30,Kia Rio/pro cee´d ?
Fiat Grande Punto/Linea ?
[ Zarko Silic @ 22.11.2011. 10:02 ] @
Kao nov, i30 ili G. Punto.
Kao polovnjaka za pola para kupi imenjaka (Boru) sa TDI motorom od 101 KS ili benzincem od 102 (105) ks. Tada moras racunati na jos 1000 do 1500 eura da bi bio tip-top.
[ Java Beograd @ 22.11.2011. 10:12 ] @
Naravno. Hyndai i30 1.4 sa klimom i još mnogo opreme za 10.590 EUR
Mislim, može diskusija da se povede da li ima boljih automobila (jok i nema ) ali ovo je sasvim pristojan auto koji ćeš dugo dugo voziti bez problema.
[ cozmo_im @ 22.11.2011. 10:34 ] @
Tacno tako. Ovaj novi Aveo deluje kao da vozis staru generaciju Opela. Nekako nemas utisak da je to vozilo nove platforme. Mislim novo je novo, ali ako vec dajes te novce imas mnogo drugih boljih automobil trenutno u cenovnicima:)
Imas I30, imas Clio sa turbo motorom...
[ Java Beograd @ 22.11.2011. 10:59 ] @
Ili ako ne voliš korejance imaš FIat Linea, današnja akcijska cena 9.999,00. Stvarno je bolje od polovnjaka.
[ cozmo_im @ 22.11.2011. 11:06 ] @
Chevrolet Aveo mu je isto koreanac...
[ etjen @ 22.11.2011. 13:53 ] @
ja sam pikirao na novi Aveo pre jedno 4 meseca, čak imaš i temu gde sam sve opisao lepo http://www.elitemadzone.org/t434811-0-Novi-Chevrolet-Aveo
Ja sam se na kraju odlučio za novog Swifta ali meni nije bila puno bitna veličina kola. (Swift je potpuno druga priča od Avea i od bilo kog drugog vozila u istom cenovnom rangu, jedino što je mali)
Mislim da je novi Aveo jedan vrlo dobar auto i meni mnogo lep. Kvalitet plastike i sedišta je u vrhu cenovnog ranga (bez obzira šta priča cozmo), po nekim stavkama bolji od i30.
Ja sam odustao od njega prvenstveno zbog potrošnje po gradu (1.2 86 konja) i zbog nekog čudnog trzanja koje je imao test model (a vrlo lepo sam ga istestirao.
Ovde će uglavnom svi biti protiv Chevroleta, najbolje pogledaj linkovanu temu, tamo imaš sve, a mogao bi i moderator da ih spoji.
[ cozmo_im @ 22.11.2011. 14:16 ] @
Citat: etjen:Mislim da je novi Aveo jedan vrlo dobar auto i meni mnogo lep. Kvalitet plastike i sedišta je u vrhu cenovnog ranga (bez obzira šta priča cozmo), po nekim stavkama bolji od i30.
Ne slazem se. Ovaj LS Plus sto je kupio komsija - plastika je tvrda, lose uklopljena, sve deluje prejeftino. Sedista takodje. Ne znam da li si vozio duze I30 ili Clio III ili neki drugi auto - ja jesam i Aveo je losiji od svih navedenih. Naravno pricam od najnovijem modelu. Taj LS Plus je oko 9800e. Po meni preskupo za to sto nudi. Jedino, kazem, bezbednost i sto ima tempomat i ESP, to je svetla tacka. Zvucna izolacija je dobra dokle god se vozi 50-60kmh... sve preko toga postaje bas bucnije od konkurencije.
Motor koji je on uzeo (1.2 70KS) je jednostavno preslab za bilo kakvo ubrzanje ili brze preticanje i vrlo je grub. To je onaj stari Corsin motor.
Za 1.4 ne znam kakav je.
Ja ga ne bih nikako uzeo u razmatranje, zato sto za te novce ima boljih automobila.
Sad, ako je neko vozio Yuga ili starog Golfa i slicno (kao moj komsija, imao je staru Corsu i neku poluraspad Vectru iz 1989) njemu ovo dodje kao premija na lutriji... a on se zaleteo, dali su mu izlozbeni primerak 300e jeftinije...
[ Zarko Silic @ 22.11.2011. 15:13 ] @
@cozmo_im,
kako je moguce da sviojim znanjem, svojim autoriterom, znanjem i skustvom svoje brace i kumova, nisi uspeo ni svog komsiju da ubedis u nesto drugo?
[ etjen @ 22.11.2011. 15:26 ] @
cozmo slažemo se da je motor slab. Nisam siguran da je to motor iz stare Corse jer je to detunovan motor (mada nije ni bitno odakle je)
Ja sam vozio onaj sa 86 konja, pa je i on slab, ali verujem da je druga priča sa 1.4.
Ne sećam se sad za koji sam ja bio zainteresovan model tačno, ali su sedišta odlična, materijali na sedištima isto (npr, sedeo sam isti dan u Ceedu i u Aveu, i mnogo bolji osećaj mi je bio u Aveu, onaj model što su Imali u Kiji je imao neki odvratno kineski materijal sedišta(iako je bio neki dizel, pa samim tim i skuplji dosta) slično kao u novoj Fijesti (koja nema bočne jastuke) ili SX4 (takođe bez bočnih jastuka)
Komandna tabla je stvarno OK kvaliteta kod Avea i pre svega vrlo zanimljiva (mada je to stvar ličnog ukusa)
Mada, sad se setih, primetio sam u jednom Aveu u salonu da je komandna tabla ka vratima sa strane loše sklopljena (ima zazor)...
Ali, s druge strane, gledao sam u Kiji i novog Picanta, to je tek katastrofa. Volan se sastoji iz dve vrste plastike i pri tom ''žvaće'' jedna u odnosu na drugu. Prednji branik na Picantu u salonu je vidno loše uklopljen, sa bočne strane ka krilu nema uopšte zazora, a ka faru ima pola cm. I kad sam to video, za mene je Kia završila priču (da ne grešim dušu u Hyundaiju nisam bio)
inače
Citat: . a on se zaleteo, dali su mu izlozbeni primerak 300e jeftinije...
da nije onaj braon bakarni metalik što je bio u Đelmašu?
[ cozmo_im @ 22.11.2011. 16:40 ] @
Citat: zarsilic: @cozmo_im,
kako je moguce da sviojim znanjem, svojim autoriterom, znanjem i skustvom svoje brace i kumova, nisi uspeo ni svog komsiju da ubedis u nesto drugo?
Sta cu - komsija je policajac :D
Ok, ukusi su razliciti... meni se auto ne svidja, probao sam ga, podelio sam svoje utiske...
[ bora61 @ 23.11.2011. 06:57 ] @
da, to je bio moj prvi izbor polovnjaka. ALi, brate, gde da dam velike pare za TDI koji je upucao 300K Km?
[ etjen @ 23.11.2011. 10:15 ] @
ako razmišljaš o novim kolima oko 10, 11 KEura, po meni je besmisleno da daješ 8000 ili slično za polovan... (postoje dobre šanse da te izađe isto kao i nov na kraju.
[ cozmo_im @ 23.11.2011. 12:24 ] @
Citat: etjen:da nije onaj braon bakarni metalik što je bio u Đelmašu?
Nije. On je isao u Atopromet, primerak je bele boje.
[ Zarko Silic @ 23.11.2011. 14:59 ] @
Svakako je uvek bolje, sigurnije i pametnije kupiti nov automobil.
Kalulacija oko polovnjkaka postoji samo ako se pronadje dobar primerak (mada nije lako pronaci) za oko 5000 eura sa relativno poznatom istorijom (kontakt sa prethodnim vlasnikom) i ako to mora biti karavan; po mogucnonosti sto veci.
U tom slucaju postoji kalkulacija jer su takvi novi automobili poprilicno skupi. Pogotovo su skupi novi dizelasi karavani.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|