Ono kao, reklamira se poboljsanje necega (u ovom slucaju fizicke snage, ravnoteze, trt mrt) a to niti je potvrdjeno necim niti moze biti potvrdjeno, s obzirom da je ovo prevara.
[ Vole Domu @ 16.08.2011. 09:20 ] @
hahaha
MOĆNA NARUKVICA je udobna i moderna silikonska narukvica, koja putem holograma balansira energetsko polje, povećava snagu, elastičnost mišica, poboljšava ravnotežu, štiti od negativnih zračenja i prevenstivno utiče na poboljšanje opšteg stanja organizma, doprinoseći pozitivnom raspoloženju
pa pobogu mogli su barem malo da se potrude oko smisljanja. putem HOLOGRAMA, hahahah
[ Shadowed @ 16.08.2011. 09:20 ] @
Pa, postoji i zakon protiv parkiranja na biciklistickoj stazi pa ja opet sizim svakog dana zbog idiota i zbog idiota koji ne primenjuju zakon na idiotima.
[ anon70939 @ 16.08.2011. 09:25 ] @
kako ubacise rec hologram tu... :)
[ Count Zero @ 16.08.2011. 09:30 ] @
A tek
Citat:
MOĆNA NARUKVICA se sastoji četiri iz prirodne komponente – joni kiseonika, infracrveni zraci, elektroni germanijuma i magnetni talasi – koji svoje blagotvorno dejstvo pokazuju na različite načine
Znači ove stvari nastaju recikliranjem starih televizora.
[ 3way @ 16.08.2011. 09:32 ] @
Mislim da protiv ovoga ne postoji zakon. Reklamira se nesto sto moze da pomogne, ali i ne mora. K'o neki, recimo keks, a ne lek.
Uostalom, naivcinama pare ionako ne trebaju...
[ jnk @ 16.08.2011. 09:32 ] @
Imate li vi dokaz da ta narukvica ne funkcioniše? Power band je poznata u svetskim razmerama i njena dejstva su dokazana na velikom broju ispitanika.
[ nkrgovic @ 16.08.2011. 09:35 ] @
Ja bi stvarno voleo da mi neko objasni sta je to elektron germanijuma. Ali najozbiljnije.
Ja sam siguran da je elektron - elektron. Lepton, postpuno isti da li je slobodan ili u kojoj vec orbitali nekog atoma. Ali ajde, pre nego sto kazem da coveku treba odbiti 78% od place zbog ispuljavanja kretenizma..... :D
[ X Files @ 16.08.2011. 09:36 ] @
Citat:
kako ubacise rec hologram tu... :)
Odlično! Upisao sam ti jedan LIKE za komentar... Stvarno, ovakve sprave nekom nevidljivom silom privlače razne naučne termine pod svoju kapu. Eto gde leži moć ove sprave!
[ Shadowed @ 16.08.2011. 09:40 ] @
Citat:
jnk: Imate li vi dokaz da ta narukvica ne funkcioniše?
Ne moramo. Onaj ko tvrdi da funkcionise je zaduzen za dokazivanje toga. A s obzirom na kolicinu gluposti koja je napisana u opisu definitivno ne zasluzuju da im se veruje na rec.
Citat:
jnk: Power band je poznata u svetskim razmerama i njena dejstva su dokazana na velikom broju ispitanika.
Moze neki link do tih dokaza ili nesto slicno? Btw, da li ti dokazi ukljucuju i resavanje problema placeba?
[ 3way @ 16.08.2011. 09:42 ] @
Citat:
jnk: Imate li vi dokaz da ta narukvica ne funkcioniše? Power band je poznata u svetskim razmerama i njena dejstva su dokazana na velikom broju ispitanika.
Zato sto se ne moze dokazati da ne radi, zato se i prodaje. Naravno da nijedan jedini 'ispitanik' nije popravio jonski balans ovom rukavicom niti je neko od njih reducirao energetsko polje.
Kada se ovakva stvar pojavi, onaj ko je plasira je duzan da dokaze da to radi, a ne javnost (ili ko god) da dokazuje da ne radi.
[ stil @ 16.08.2011. 09:49 ] @
Busted
Citat:
BBC News
22 November 2010 Last updated at 12:44 GMT
Power Balance band is placebo, say experts
The bands' hologram is said to be embedded with frequencies which react with the body's energy field
Experts have cast doubt on the science behind a hologrammed rubber bracelet which claimed to improve balance, strength and flexibility among users.
The Power Balance band has been spotted on the famous wrists of David Beckham and Cristiano Ronaldo.
But a BBC Wales investigation using scientific tests found it made no difference to athletes' ability.
Power Balance say they do not make any medical or scientific claims about their products.
BBC Wales' X-Ray programme decided to investigate the bands, which retail at £29.99, after a global phenomenon which has seen them worn by some top sporting stars.
It asked researchers at the University of Wales Institute Cardiff, (Uwic) to use recognised scientific tests to put Power Balance through its paces.
'Natural frequencies'
And the results showed there was no difference between wearing a dummy band or wearing the Power Balance band.
The makers of Power Balance say millions of people in more than 30 countries are enjoying its benefits.
One video previously on its UK website claimed wearing it helps improve balance, strength and flexibility - and encouraged users to take their tests to prove it.
“
Start Quote
"The physiology and the biology of the performer won't have changed by putting this band on at all. ”
Dr Gareth Irwin
University of Wales
The craze recently spread to Wales with the Cardiff Blues wearing them and flanker Martyn Williams saying he had seen a definite impact on his performance.
Cardiff City strikers Jay Bothroyd and Michael Chopra also appear on Power Balance's Facebook page, having trialled the product.
Ice hockey team the Cardiff Devils have also put their faith in the bands and earlier this year announced a partnership with the company.
Head of bio-mechanics at Uwic, Dr Gareth Irwin, agreed to carry out the tests using 10 randomly selected athletes.
They were asked to do four simple exercises with and without the Power Balance band.
The tests did not replicate the tests Power Balance had on their website but were standard tests for the sports industry.
Those taking part completed the exercises wearing the Power Balance band and separately with the dummy substitute.
All were blindfolded when the band was placed on their wrist.
Dr Irwin said: "Very simply the tests show that there was no difference between wearing this dummy band or wearing the Power Balance band. We tested it statistically as well and found that there wasn't a statistical difference.
Dr Andrew Dearden said the bands amounted to 'pseudo-science'
"The physiology and the biology of the performer won't have changed by putting this band on at all.
"There may be some changes in performance because of the placebo effect, which is a strong tool."
His views were shared by Dr Andrew Dearden of the British Medical Association Wales, who criticised the bands as "pseudo science".
Incorrect information
Power Balance said it had removed the promotional video as part of ongoing changes to its UK website.
The company is also in the process of shutting down all non-official Power Balance sites to limit the amount of incorrect information in circulation.
In response to the results of the investigation, a spokesman said they believe in Power Balance but are not trying to convince everyone, which is why they offer a full refund to anyone who is not completely satisfied.
They said the teams and individuals who advocate the band in the UK were given their products for free and were not paid to wear it.
In the US they have paid some athletes for rights to use their images.
The Cardiff Blues team said it had not received payment but that some of its players felt they have benefited from wearing the wristbands.
jnk: Imate li vi dokaz da ta narukvica ne funkcioniše? Power band je poznata u svetskim razmerama i njena dejstva su dokazana na velikom broju ispitanika.
Btw to sr*nje sam primetio pre par meseci kod nekih klinaca sto su kod nas radili letnje poslove.
Dobih od njih informacije da je to apsolutni fckn trend i da tresu i po 15€ za to :D
Posle sam video da ta firma sama trese ozbiljan kes da poznati likove nose to - od Bekama do Pi Didija, tako da je ciljna grupa jasna.
[ Onaj @ 16.08.2011. 10:18 ] @
Kako smeju da prodaju?
Pa videli kako se uspešno i nekažnjeno uvaljuju one crkvene narukvice - brojanice. Isti princip drugo pakovanje.
[ barcode @ 16.08.2011. 10:20 ] @
Citat:
Cini se da si je vec kupio.
Avaj, zakasnio sam sa temom.
U Australiji su distributere naterali da sa pakovanja skinu 'health benefits'.
Pa to i kažem. Videli su šta crkva preporučuje pa i oni primenili isti princip samo uz moderniji pristup.
Zato ovo nije isto kao na primer onaj "MMS - čudesni mineralni dodatak" od kog ti stradaju eritrociti, bubrezi itd. nego je više kao sve one crkvene džidža bidže, samo modernije.
Citat:
barcode: Steti novcaniku. Po cemu je ovo drugacije od 'skidanja magije'? I to ne steti pa je zabranjeno jer je prevara, dovodjenje u zabludu.
A ti si kompetentan da kažeš šta je prevara? I otkad je to "skidanje magije" zabranjeno? Zabranjeno je ako navodno lečiš nekoga tim skidanjem magije, ukoliko to koristiš kao instrument za nanošenje štete nekome - u suprotnom nije zabranjeno.
Skidanje magije je prevara u onoj meri koliko je to i crkva. Sloboda praktikovanja i jednog i drugog spada u osnovna ljudska prava. To je ono što zakon kaže. Pusti ti šta ti crkva tj. pop kaže - po njima su "zabranjene" i sve druge zakonito registrovane verske zajednice. Konkurencija im je jaka pa grizu.
[ barcode @ 16.08.2011. 10:57 ] @
Odavno je donet zakon protiv gatara, koji ukljucuje i 'skidanje magije'.
Mislim da se taj zakon odnosi samo na reklamiranje na televiziji.
A "skidanje magije" itekako steti. Tamo ne ide dokona osoba, nego osoba koja je zbog necega dovedena do ivice razuma, pa se hvata za zadnju slamku i pokusava na "poslednji" nacin da resi svoju neku situaciju.
Da li je humano iskoriscavati takve osobe, otimati im verovatno i poslednji dinar, ulivati laznu nadu...
I treba da se zabrani!
[ jnk @ 16.08.2011. 11:19 ] @
Zašto prvo nešto ne probate nego pljujete bez da ste imalo upoznati sa dejstvom health benefit narukvice? Te narukvice nose vrlo značajne ličnosti poput Dejvida Bekama a skeptika koji ni u šta ne veruju će uvek biti.
[ stil @ 16.08.2011. 11:30 ] @
Citat:
Head of bio-mechanics at Uwic, Dr Gareth Irwin, agreed to carry out the tests using 10 randomly selected athletes.
They were asked to do four simple exercises with and without the Power Balance band.
The tests did not replicate the tests Power Balance had on their website but were standard tests for the sports industry.
Those taking part completed the exercises wearing the Power Balance band and separately with the dummy substitute.
All were blindfolded when the band was placed on their wrist.
Dr Irwin said: "Very simply the tests show that there was no difference between wearing this dummy band or wearing the Power Balance band. We tested it statistically as well and found that there wasn't a statistical difference.
Dr Andrew Dearden said the bands amounted to 'pseudo-science'
Ajde onda kad čvrsto veruješ da postoji takav zakon daj mi link do tog zakona.
Koliko ja znam to se može podvesti samo pod "Remećenje javnog reda i mira" ali se oprezno primenjuje da se ne bi narušavale Ustavom zagarantovane slobode a ti linkovi su upravo ono što ti ja i kažem - dokazana zlonamernost. Slično može da odgovara bilo ko ma čime da se bavi, ukoliko svoj posao dokazano zloupotrebljava na štetu drugih (na primer neki zlonamerni lekar, pekar, apotekar, itd).
[ mmix @ 16.08.2011. 11:57 ] @
Ja sam za to da se ovakve stvari potpuno dozxvole za prodaju pod uslovom da se prave u Srbiji. Budale ionako nece moci da spasu svoj novac od sebe, bar da nesto od kinte stimulise lokalnu ekonomiju.
[ mist @ 16.08.2011. 11:58 ] @
Kad sam video da moja izabrana lekarka na jednoj ruci nosi tu narukvicu a na drugoj onu crkvenu sa slikama svetaca, došlo mi da promenim izabranog lekara. Ali nije mi se dalo. Ipak je dobar lekar. Zadovoljan sam kako me leči i kakav odnos ima prema meni kao pacijentu.
Sad malo offtopic (pošto topic ionako nema smisla), hteo sam da pitam sledeće: kako je moguće da, eto, lekar, veruje u takve gluposti (energetske narukvice i brojanice sa ikonicama), a da bude istovremeno dobar lekar? A očigledno je moguće. Nije ova moja doktorka jedini primer, siguran sam. Tu ne ubrajam ekstreme kao što je nadasve čuvena, sumasišavša, dr Tatjana Đorđević ( http://www.dr-tatjanadjordjevic.com/ ).
[ anon70939 @ 16.08.2011. 12:02 ] @
A šta je na kraju bilo sa onim magnetnim narukvicama koje su jedno vreme bile baš popularne?
[ Shadowed @ 16.08.2011. 12:04 ] @
@mist, moguce je npr. u slucaju da se ta doktorka ponasa profesionalno. Dakle, obavlja svoj posao u skladu sa pravilima tog posla i to je to. Mozda se to ne uklapa u njene licne stavove, ali sta sad, licni zivot sa poslom ne mora (i ne treba) da se mesa.
Ima tu sigurno jos necega.
I Bekamova zena nosi isto i bas puca od zdravlja.
[ mmix @ 16.08.2011. 12:07 ] @
To je kao da pitas kako neko moze da bude naucnik i vernik u isto vreme, kanda moze :)
[ 3way @ 16.08.2011. 12:08 ] @
Citat:
mist: Kad sam video da moja izabrana lekarka na jednoj ruci nosi tu narukvicu a na drugoj onu crkvenu sa slikama svetaca, došlo mi da promenim izabranog lekara.
Sto da ne?
Dok god te leci medicinom, a ne zabama i stonogama, ne vidim da je problem i da nosi pilece koscice...
[ Onaj @ 16.08.2011. 12:09 ] @
Citat:
mist: Kad sam video da moja izabrana lekarka na jednoj ruci nosi tu narukvicu a na drugoj onu crkvenu sa slikama svetaca, došlo mi da promenim izabranog lekara.
O tome i pričam, te crkvene i ove moderne su isti princip samo drugo pakovanje.
Najveća razlika je u tome što se ove moderne ne prave ručno već mašinski i plaća se porez od njihove prodaje.
Kod ovih crkvenih čovek koji je u dilu sa crkvenim "biznismenima" pronalazi ljude sa viškom vremena (pretpostavljam da su uglavnom u pitanju loši studenati, oni imaju najviše vremena) koji onda ručno prave te crkvene narukvice brojanice. Onda te narukvice od njih po smešnoj ceni otkupi popov čovek koji ih šatro nosi u neki od poznatijih manastira (navodno da ih osvešta) i onda ih kod nekog manastira i sl. utrapljuje ekskurzijama i drugim zainteresovanim kupcima ali po nešto većoj ceni ("osveštano" = skuplje). A porez se u tom slučaju izbegava.
Dakle isto je kao ove crkvene, samo je legalnije.
[ Onaj @ 16.08.2011. 12:32 ] @
Citat:
Mislim da se taj zakon odnosi samo na reklamiranje na televiziji.
Da, rekao bih zahvaljujući nečijem projektu zvanom "Tarot Milan".
Evo jedne prilično dobre definicije sa Vukajlije:
Citat:
milan tarot
Čovek koji je, ubeđen sam, dobio zadatak da uništi veru ljudi u onostrano. I pored javne, evidentne i lako dokazive obmane i nadrilekarstva niko ga ne dira niti ga hapsi. Setiće ga se verovatno tek onda kada slučaj ne bude mogao da bude pokrenut zbog zastarelosti.
Gledateljka: "Prijaviću te u miliciju!"
Milan Tarot: "U, baš sam se usr..."
Isak666: Ima tu sigurno jos necega.
I Bekamova zena nosi isto i bas puca od zdravlja.
Onu su pucali od zdravlja i pre nje, a u pravu si da ima jos nesto u toj narukvici a to je gomila kesa zbog koje je sigurno i nose Bekam i njegova zena.
[ Isak666 @ 16.08.2011. 13:26 ] @
@stil
Ovo baca potpuno drugo svetlo na celu temu.
Jos kad se doda da se blizi 2012.....
Moram pozuriti sa narudzbinom moje narukvice.
[ milivoje t @ 16.08.2011. 17:38 ] @
Pa ovo je odlicno, mislim ova narukvica je odlicna stvar, znaci debili u ova vremena sami sebi stavljaju vizuelni identifikator gluposti da ih lakse prepoznas iz daljine.
[ burex @ 16.08.2011. 17:46 ] @
Citat:
elektroni germanijuma
Au bre, ovo je diskriminacija protiv elektrona bilo kog drugog hemijskog elementa! :D
[ Zarko Silic @ 16.08.2011. 23:05 ] @
A zasto se neko ne zapita da li se smeju prodavati na primer lose i tehnicki neprihvatljive kocione plocice? Ili mozda lose i neispravno ulje za servo sisteme kod vozila?
Da li se mozda neko zapitao koliko se stvari prodaju a direktno uticu na zivot?
Da li se mozda neko zapitao zasto se prodaju alkoholna pica i cigarete?
Da li je mozda ova narukvica stetnija od akohola?
Da ne redjam dalje jer, mali ce biti ES za sve “sto se prodaje, a ne valja”.
Sto se tice same narukvice i njoj slicnih predmetima, odgovor je relativno prost:
Ako neko u nju veruje onda mu sigurno pomaze.
Najsmesniji su mi oni protivnici energetskih pomagala koji se javno deklarisu da u to i takve stvari ne veruju, a onda krisom, kada niko ne vidi, isprobavaju carobna dejstva.
Da bi paradoks bio jos veci, upravo su takvi likovi najveci protivnici magicnih formula.
[ burex @ 16.08.2011. 23:28 ] @
Većina proizvoda na tržištu služi određenoj svrsi, i da li taj proizvod zadovoljava potrebe i kvalitetno odrađuje posao je nešto što se ispituje i proverava bilo od strane nadzornog tela, ili od strane potrošača. Proizvod o kome se priča ovde ima svrhu da uradi sve i svašta, kao dokaze ima najveću moguću bljuvotinu (kao da je neko kliktao po Wikipediji i kopirao sa svake stranice po 2 reči), a naučno je dokazano da ne funkcioniše. Alkohol deluje. Cigarete deluju. Ovo ne deluje.
[ Zarko Silic @ 17.08.2011. 08:55 ] @
Kako i sta deluje moglo bi se, takodje beskonacno diskutovati, ali bi najprimerenija diskusija bila o karakterima osoba koje o necemu diskutuju, a ne o samom predmetu diskusije .
Cesto (redovno) karakter dikutanta vise govori o ishodu diskusije nego sto su to argumeni u samoj temi.
Isto je i u ovom slucaju gde se mogu izdvojiti dve grupe diskutanata. U prvu grupu spadaju oni koji poznaju, ili delimicno poznaju evolutivni razvoj coveka kao svesnog bica (osobine koji ga razlikuje od ostaka zivog sveta) i znacaj amajlija od njihovog nastanka pa sve do danasnjih dana (amajlija u sirokom znacenju od, recimo raznih kamencica pa sve do obelezja poput grbova, crvenih petokraka i sl.). Koliki je znacaj takvih simbola nije potrebno posebno naglasavati. Isto tako, tema se moze prosiriti i na jednu drugu stranu: na stranu necega gde neko nekom, represivnim merama namece svoju simbolistiku, gde si prisiljen, protiv svoje volje, i da kupis i da je kacis na sebe, i tako dalje.
I postoji druga grupa ljudi koji veoma malo znaju o bilo cemu, pa i o ovome vezano za pokretanje ovakve teme. Ta druga grupa ljudi je posebno opasna. Svesna (mozda i nesvesna) svog neznanja, ali zahvaljajucu svoj drcnosti i grlatosti, pokusava da nametne svoj stav protivno svim demokratskim principima, cesto i protiv osnovnih principa ljudskosti. Ovakve galamdzije su posebno nama dobro poznate.
Ali i to je diskusija za nekakvu drugu temu, da ne sirimo.
Sto se tice ispravnosti proizvoda koji se nude na trzistu stvari stoje ovako:
Praksa je da se ne ispituje korisno dejstvo (niti je to uopste i moguce) vec samo stetno; pa, kada se kaze da nesto ima sertifikat od takve i takve institucije, onda se podrazumeva da je nadlezna institucija ispitala (uslovno ispitala) SAMO steno dejstvo.
Tako na trzistu imamo bezbroj raznih preparata iz medicinske oblasti iza kojih stoje razne medicinske institucije kao garant da se korisniku nista lose nece dogoditi. Ni jedna od tih institucija ne garatuje da ce preparat nekome pomoci, vec samo da nece prouzrokovati stetne posledice.
Stetno dejstvo ovakve narukvice svakako ne moze sa da se konstatuje ni na koji nacin; to je valda jasno, a sto se tice korisnog delovanja na pojedince, to je stvar subjektivne procene onoga koji tako nesto koristi.
Da li je neko nepotrebno dao novac za nesto, ili nije, neka sam proceni.
Nema niko pravo da mu namece svoje misljenje. Uostalom, takavo ponasanje prevazilazi kodekse kulturnog ponasanja.
[ jerryrain @ 17.08.2011. 09:42 ] @
Ne znam da li je vec bio link ali i sami tvorci narukvice su bili prinudjeni da priznaju da je narukvica beskorisna:
Najomiljenija grupa ljudi su mi ljudi koji su ceo ljudski rod podelili u dve grupe(a pritom se ne šale).
[ burex @ 17.08.2011. 11:45 ] @
Citat:
Tako na trzistu imamo bezbroj raznih preparata iz medicinske oblasti iza kojih stoje razne medicinske institucije kao garant da se korisniku nista lose nece dogoditi. Ni jedna od tih institucija ne garatuje da ce preparat nekome pomoci, vec samo da nece prouzrokovati stetne posledice.
To što ne škodi, a "ne zna se da li deluje" se zovu dijetetski suplementi. Odeš do apoteke i pročitaš šta piše na gingseng ekstraktima, srebrnoj vodi i sl., videćeš da je to tako, jer lekovi koji su ispitani i deluju se zovu... lekovi!
[ vaske71 @ 18.08.2011. 10:47 ] @
E nemojte tako !
Amajlija pomaze 100% i uvek je pomagala ! Evo pravog objasnenija ... (istoriskog)
Amajlija je u pravom smislu - "mala torbica" koja sluzi da se u njoj stavi LEK a nosi se oko dela tela gde ne moze da se zaboravi (oko ruke,oko vrata ... ) . Na ovaj nacin amajlija vam je uvek prisutna gde god posli . Prve amajlije bile su pravljene od koze i konske dlake (3400 b.c.) - mada da ne tupim previse istorijom koja vas ne zanima , treba da shvatite da je amajlija bila ostava za neki lek , nprmer u skorijoj istoriji ,Norveski moreplovci (1900 i neka ) su nosili amajlije u kojima je kao lek bio prisutan valjda suseni smleveni beli luk a njima su lecili bolest skorbut ili tako nesto ...
E sad amajlije u vidu kamenja ili tako neceg, mogu da pomognu jedino ako se njima udarate u glavu - ali to i nisu amajlije , iako ih pokusavaju zvati amajlijama ...
[ anon70939 @ 18.08.2011. 11:41 ] @
A cemu sluzi lancic sa krsticem oko vrata? Kako mogu da ih prodaju, a ne stite nas od cega vec... Jel dokazano da nas stite?
[ milivoje t @ 18.08.2011. 12:15 ] @
Krst dokazano stiti, kao i muslimanska brojanica, krst sa raspecem, slika bogorodice. Lepo okacis o retrozvizor zavisno od nac. lokacije na balkanu gde se nalazis i imas zasttu pokretnosti na parkingu.
I to bez plamudjenja o elektornima germanijuma, magnetnom polju i infracrvenim zracima, plus kosta manje, plus radi.
[ anon70939 @ 18.08.2011. 13:45 ] @
zastitu pokretnosti na parkingu?
[ 3way @ 18.08.2011. 14:19 ] @
Stiti od popa.
Ako imas krst, automatski dobijes popust 20% na razne ceremonije.
[ anon70939 @ 18.08.2011. 14:47 ] @
kad li će oni početi da plaćaju porez državi i da izdaju fiskalne račune za svoje ceremonije :). Dobra se lova tu okreće.
[ 3way @ 18.08.2011. 15:09 ] @
Nikad. Nema tu nikakve cene, niti zvanicnog cenovnika. Kad pop uzme pare, on lepo kaze "Kolko das (al da nije manje od xxx evra)" i onda 'radi'. U suprotnom ne izvede ceremoniju lepo, pa ti nabaci baksuz.
[ Onaj @ 18.08.2011. 17:58 ] @
Citat:
3way: Stiti od popa.
Ako imas krst, automatski dobijes popust 20% na razne ceremonije.
Dobiješ popust, kako da ne, pa ako pop vidi da dobro trzaš na krst platićeš i više :D
[ a1200 @ 22.08.2011. 01:25 ] @
Sta reci...
Citat:
Špijunka: Šutanovac brine o balansu
U borbi protiv umora i stresa ministar odbrane od pre nekoliko nedelja koristi još jedan ”metod odbrane” - energetsku narukvicu ”bodi balans”