[ anon70939 @ 17.08.2011. 16:10 ] @
Moze li neko da preporuci neki dobar A4 HP Color Laser stampac. Mesecna stampa mi je otprilike 1500-2000 listova obicnog teksta. Najcesce u samo dve boje (crna i crvena). U tih mesec dana mozda se pusti na stampu i 100-200 stranica koje su neke brosure a nisu bas full color. Dobro bi bilo ako bi moglo obostrano da se stampa, odnosno ako ima duplex, ali nije prioritet. Interesuje me da li mogu da se refiluju toneri takvog nekog stampaca i koliko kosta refilovanje. Koliko uspe stranica da se odstampa sa jednim refilovanim kertridzem. Da li taj kertridz moze vise puta da se refiluje? Gledao sam na HPovom sajtu i vidim neki ovakav stampac HP Color LaserJet CP2025 i njegova cena je oko 400E, koja mozda nije merodavna jer sam je iskopao negde na netu malopre. Da li takav stampac moze da stampa nekoliko godina u tom tirazu oko 2000 listova mesecno? Posto povremeno stampam u A3 na nekom Inkjet koji je pri izdisaju, da li postoji neki jeftiniji Color Laser koji moze da stampa na A3 a da nije puno skuplji? U opticaju mi je i neki HP Business InkJet 2800 koji je A3, kosta 490E. Problem je sto su toneri za laser CP2025 po priblizno 100E, ne znam koliko bi bili refilovani. A novi za Inkjet su 35E. Da li ovi laserski mogu da odstampaju 3x vise sa tim kertidzima nego inkjet sa svojim 69ml od 35E |