[ viktor2004 @ 22.08.2011. 23:55 ] @
Na forumu sam nasao neke stvari koje su me zanimale, a ako sam neke propustio nemojte mi zameriti ako postavim pitanje na koje vec negde postoji odgovor Tu ima puno informisanih ljudi, i siguran sam da ce se neko naci ko ce mu pruziti odgovor/odgovore. Radi se o sledecem...postoji neka ideja da otvorim kafic/pivnicu. Poslovni prostor, kao i lokacija nije problem. Zanima me, kako se sklapa dogovor oko sponzorstva za inventar? Frizideri, tocilice itd itd...prvenstveno me zanimaju pivare, najvise Apatinska pivara. Za kafe aparate sam cuo da vodece firme u tom polju zahtevaju ogromnu kolicinu prodate kafe, ukoliko vam dostave kafe aparat. Oko otvaranja firme...tu cu naravno potraziti pomoc agencije za knjigovodjstvo, ali s obzirom na moje veliko ne znanje u poslovanju, moracu postaviti par pitanja. Kao osnivac firme/preduzeca da li postoje propisi oko koliko treba placati doprinose i platu? Sto se tice uplate pazara u banku, da li osnivac slobodno koristi ta sredstva? Imacu sasvim sigurno jos pitanja, ali za sad sam ispao dovoljno glup :| pa cu ih ostaviti za neki drugi put. Unapred se zahvaljujem odgovorima! |