|
[ Count Zero @ 26.08.2011. 09:38 ] @
| Baš sad preturam nešto po linkedinu i primetim i tamo, ono što primećujem često inače - ljudi kao slike profila postavljaju fotografije na kojima su sa svojom decom.
Znači, stoji ime i prezime taj-i-taj, a u profilu drži dete, pa dete se igra pored, pa šta-znam.
I toga ima svuda, pa i na elitemadzone.
I na skajpu, msn-u, facebook-u naravno.
Neki to "prevaziđu", a kod nekih ostane.
Ne kapiram baš u čemu je fora, valjda da se pohvale, šta li.
Svaka čas', lepo je što se ima i voli i to, ali mi je taj pristup ono... čudan.
disclaimer: nemojte da se vređate vi što imate takve slike u profilu, nije zlonamerno, već više radoznalost. |
[ Sceka @ 26.08.2011. 10:32 ] @
^
Nikada to nisam mogao da shvatim. Sta to tera ljude da stavljaju takve slike na 'profil', to sam i pitao nekolicinu poznanika - odgovor je bio "pa kad mnogo volim svoju decu"?! Pa zar se to ne podrazumeva? I kakve to veze ima, ljubav prema svojoj deci, sa kacenjem slika na Internet-u? Apsolutno ne razumem.
Pozdrav!
[ anon70939 @ 26.08.2011. 10:34 ] @
a kad stavljaju u avatar svoje slike kad su bili deca?
[ jnk @ 26.08.2011. 10:37 ] @
Pretpostavljam da ćete shvatiti zašto ako budete imali decu.
[ nkrgovic @ 26.08.2011. 10:54 ] @
Ja imam decu i ni pod razno necu da stavljam nhihove fotke na net. Mogu da posaljem nekome na mail, ali da javno kacim slike svoje dece da ih razni kreteni gledaju - neka hvala.
I da, ja svoju decu ne fotografisem golu. Nikada. Bez obzira sto su bebe.
[ Count Zero @ 26.08.2011. 10:55 ] @
Citat: Pretpostavljam da ćete shvatiti zašto ako budete imali decu.
Hehe, pa to i jeste interesantno - imam decu, a i dalje mi je neobična ova pojava.
Slikam ih, imam album na picasi i to, ali ne osećam potrebu da sa njima delim sliku na profilu pod svojim imenom.
[ fanfon @ 26.08.2011. 11:06 ] @
Meni se cini da je u pitanju podsvesna zelja pojedinaca da sa tom slikom pokazu da su "zreliji" i da ih drugi clanovi foruma vise postuju zbog toga. Mada licno ne kontam zasto bih ikog postovao zato sto ima vise godina od mene ili vise dece ili je porodican covek. To mi je glupo. Ljude mogu postovati zbog njihovih vrlina, a ostalo mi nije logicno. To sto neko ima duplo vise godina ne znaci da je bolji ili iskusniji od onog sa duplo manje. Znam osobe koje su sa svojih 25 prozivele i videle vise nego neko sa 70...
[ jnk @ 26.08.2011. 11:07 ] @
Pretpostavljam da to shvataju kao svoj najveći uspeh(što i jeste) i žele na taj način da ga podele sa internetom.
[ Java Beograd @ 26.08.2011. 11:30 ] @
Citat: jnk: Pretpostavljam da to shvataju kao svoj najveći uspeh(što i jeste) i žele na taj način da ga podele sa internetom. Pre svega da se zna: ja imam dva sina. Imati sina nije uspeh. Uspeh (u vezi potomaka) može biti (ne mora da znači) kad sin/ćerka završe škole, diplomiraju, zaposle se, postanu zdrave i normalne osobe, osnuju svoje porodice, budu cenjeni u svom okruženju/na poslu. Mada i to ne mora biti uspeh roditelja.
[ sasa022 @ 26.08.2011. 11:43 ] @
Ja sve to vidim kao pomodarstvo - ono u fazonu nisi u trendu i nisi faca ako nisi na fejsu
[ bachi @ 26.08.2011. 11:46 ] @
Hmmm, zašto držim sliku na kojoj sam moje dete i ja? Nemam pojma ni sam, dođe mi, ponekad stavim sliku gde sam sam, ponekad gde je i moje dete, ponekad gde smo dete, moja devojka i ja, nema pravila.
Jedino dok sam bio single sam držao sliku sa detetom na nekim sajtovima sa razlogom, a to je da devojke odma' znaju da sam ćale i da ne gubim vreme na chatovanje sa cicama koje odma pobegnu čim čuju da sam samohrani roditelj. :D
PS. moja 2001. poruka ovde. :D
[ anon70939 @ 26.08.2011. 12:19 ] @
Citat: jnk: Pretpostavljam da to shvataju kao svoj najveći uspeh(što i jeste) i žele na taj način da ga podele sa internetom.
Da ga podele sa internetom? Ja mislim da interneta bas briga...
salim se...
Nema nista lose u tome. Verovatno su ljudi presrecni s tim, trebalo bi da je to nesto najlepse sto im se desilo u zivotu, pa onda podele sa drugima.
To je slicno pitanje, kao recimo, zasto ljudi pokazuju svoju tetovazu na profilu, ili pokazuju sebe na moru... Jednostavno to im je nesto u tom momentu lepo i dele s drugim.
Zasto su uopste na FBu? Zele da podele svoje neke informacije, fotografije, sa drugima i da vide od drugih...
Kao sto tebe cudi to, mene cudi zasto neki napaljeni "bilder" fotografise sebe u nekim bilderskim pozama i to stavlja na profil?!!?
Citat: bachi:
PS. moja 2001. poruka ovde. :D
zar se poruke ostavljene na madzone broje na tom counter-u?
[ bachi @ 26.08.2011. 12:24 ] @
Pod ovde mislim na ES forumu, ne broje se poruke sa MadZone-a. :D
[ mr_w @ 26.08.2011. 14:08 ] @
A ja recimo neću nikada razumeti tu paranoju "neću da mi neko gleda dete na internetu", pre svega toliko ima fotografija dece koja za nekog nepoznatog posmatrača u potpunosti izgledaju kao i vaše dete da je totalno besmisleno očekivati da će baš određeno dete nekome zapasti za oko. Ako već postoji briga o tome ko vam gleda dete, onda obratite pažnju na to ko ga gleda na ulici, dok se šetate, u parkiću ili kakav komšija iz susedne zgrade.
Druga stvar koju neću razumeti jeste da ljudi u 2011 šalju slike email-om, umesto da ih okače na pikasu ili nešto slično, ako treba i u privatni album i onda dele link sa familijom i prijateljima. Slanje slika emailom je na nivou korišćenja IncrediMail-a za slanje istog.
[ Sceka @ 26.08.2011. 14:21 ] @
Citat: mr_w: A ja recimo neću nikada razumeti tu paranoju "neću da mi neko gleda dete na internetu", pre svega toliko ima fotografija dece koja za nekog nepoznatog posmatrača u potpunosti izgledaju kao i vaše dete da je totalno besmisleno očekivati da će baš određeno dete nekome zapasti za oko. Ako već postoji briga o tome ko vam gleda dete, onda obratite pažnju na to ko ga gleda na ulici, dok se šetate, u parkiću ili kakav komšija iz susedne zgrade.
Druga stvar koju neću razumeti jeste da ljudi u 2011 šalju slike email-om, umesto da ih okače na pikasu ili nešto slično, ako treba i u privatni album i onda dele link sa familijom i prijateljima. Slanje slika emailom je na nivou korišćenja IncrediMail-a za slanje istog.
Ma poenta je u naslovu teme. Zasto, sta tera ljude, kako razmisljaju... kad stavljaju slike svoje dece na Internet profilima, kao Avatar-e... To je ono sto je tema i sto je i meni interesantno, nacin razmisljanja koji vodi do toga. Sve ostalo ima realna opravdanja, razloge... Slanje slika isto, neko voli ovako, neko onako, nebitno je, bitno je da nismo vise na DialUp-u, sve ostalo je manje vazno! :)
Pozdrav!
[ Luccio @ 26.08.2011. 15:29 ] @
Meni se čini da je tebi jaaaaaaako dosadno kada postavljaš ovakva pitanja sebi . Ili nama ? A zašto se zemlja okreće ? A zašto je voda mokra ? Zašto se iz puške puca ? Zašto ljudi stavljaju slike svojih potomaka kao slike profila ? A zašto stavljaju slike likova iz crtaća ? ili najbolje da se zapitaš zašto smo mi na internetu i zašto filozofiramo na ovu temu? Pa ionako ćemo jednog dana svi mi umreti . I čemu ovakva pitanja uopšte ? Izađi bre napolje , lepo je vreme , opusti se , gledaj u sunce ili tako nešto . Mani se slika naše dece na profilima .
[ anon70939 @ 26.08.2011. 15:36 ] @
@Luccio jesi li se mnogo iznervirao? uuuhhh....
[ Luccio @ 26.08.2011. 15:49 ] @
Ma jok bre :))) nego mi to zvuči kao da te klinac pita nešto tamo , bezveze . A zašto drvo raste ? :)))
[ Sceka @ 26.08.2011. 16:05 ] @
A zasto tebi smeta da budes dete? Ti si, kao, odrastao pa si sad ozbiljan, mozda i bradu imas pa delujes jos ozbiljnije? Pa te 'detinjasta' pitanja iritiraju? Pa, eto, izvini, ja necu vise, ciko, mame mi! :)
Pozdrav!
EDIT
A nesto razmisljam, stvarno zasto drvo raste?! Koji je njemu ****c, bre?!
[ mmix @ 26.08.2011. 17:44 ] @
Iskreno ja sam takvu sliku stavio jer mi je zanimljiva i skroz je nekako podsecanje na jedan lep dan na selu kad smo skakutali i pevali pesmice i razgalim se svaki put kad je vidim. I mislim da je to u osnovi i svih ostalih, ucini im dan lepsim. Nista zlokobno i nista specijalno.
[ Ixtis @ 26.08.2011. 22:53 ] @
Malčice se osećam prozvanim ovde, al` iskreno zabole me ko šta misli o ovoj temi. Eto, ja sam okačio ovu sliku sa svojim juniorom, i ona je odraz mojih osećanja i ljubavi prema ovoj maloj pufni.
A ponosan sam na ovog malecnog čovečuljka zato što je rođeni fajter, i kao takav je prebrodio sve probleme koji su ga sačekali na rođenju. Dva puta se junačina vraćao sa onoga sveta, i iako otpisan od skoro svih doktora uspeo da se izbori sa svim mukama koje su ga zadesile. A ta borba je, Boga mi, potrajala skoro čitavih pet meseca! On je za mene dokaz da su čuda moguća, i dok je nekom zanimljivije da kači svoje slike iz pasoša, sa mora, kraj broda, u bifeu, prirodi, ... , meni je zanimljivije da okačim sliku sa svojim najvećim životnim uspehom! TAČKA!
[ anon70939 @ 27.08.2011. 00:16 ] @
Bravo!
[ Bata @ 28.08.2011. 10:36 ] @
Citat: Ixtis: .... sa svojim najvećim životnim uspehom! TAČKA!
Nije on tvoj najveći životni uspeh, nego tvoja najveća životna odgovornost, koju si preuzeo na sebe - da ga odgajiš u osobu dostojnu poštovanja.
Ne želim da ovo zvuči lično, ovo je samo moje opšte razmišljanje kada je reč o gajenju deteta; ljubav i emotivni zanos u vezi detetove budućnosti su jedna
(uglavnom iracionalna i instinktivna) stvar , ali da bi stvarno bili od koristi deci kao roditelji-vaspitači , moramo funkcionisati vrlo
racionalno, trudeći se da tokom svih godina detetovog odrastanja budemo "u kondiciji" po mnogim pitanjima: da imamo zdrava prijateljstva i
familijske veze, da karijera bude korisna za porodicu i ide sigurnim putem, da očuvamo zdravlje da bismo bili korisni detetu kako u 10. tako i u 20. godini...
Sve to je veeeliki zadatak, i svakodnevno vidimo u nekom neposrednom primeru (komšiluk, familija, kolege...) da mu mnogi nisu, uopšte ili u pojedinim momentima,
dorasli, i da na prvoj, desetoj, ili stodvadesetšestoj prepreci neko "padne" kao roditelj.
Ukratko: još mnogo (srećnih) rođendana je pred vama dvojicom, i tek onda ćeš moći da kažeš da li je on tvoj najveći uspeh, ali samo ako se i on složi.
A posle ovog off-a , mogao bih (iz kurtoazije) da kažem i nešto na pitanje teme;
Stavljanje slike sa detetom u internetski profil je stvar emocije i poimanja svoje ličnosti (imidža).
Ne bi trebalo da utiče na ton diskusije u kojoj učestvuje držalac takve slike, kao ni na odnos drugih prema držaocu takve slike,
ali (moram da priznam) malo bi mi glupo bilo da vidim takav ID na nekom forumu gde se diskutuje o pijančenju, sexu, i raznim devijantnostima.
[ ChanMaster @ 28.08.2011. 19:07 ] @
Ja slike sa decom postavljam jer je to trenutno deo mog zivota, ranije smo se ponosili sa raznim sisatim ribama, sad se odraslo pa se ponosimo pravim zdravim porodicnim zivotom...
[ Count Zero @ 28.08.2011. 19:26 ] @
Citat: Stavljanje slike sa detetom u internetski profil je stvar emocije i poimanja svoje ličnosti (imidža).
Ne bi trebalo da utiče na ton diskusije u kojoj učestvuje držalac takve slike, kao ni na odnos drugih prema držaocu takve slike,
ali (moram da priznam) malo bi mi glupo bilo da vidim takav ID na nekom forumu gde se diskutuje o pijančenju, sexu, i raznim devijantnostima.
Apsolutno.
Nažalost, bude tema, pa i na EM, koje poprime onako... neprijatan, pa i uvredljiv ton, neko ko se tako izražava drži sliku sebe i bebe u profilu, diskusija dobija grotesknu notu.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|