Nekoliko vozača automobila iz Bora prijavilo je Policijskoj upravi u Boru da je na novom putu Bor-Zaječar videlo lebdeću pojavu u obliku žene sa bidermajerom, potvrđeno je agenciji Beta u policiji.
Osobe koje tvrde da su videle tu pojavu vozile su se različitim automobilima, a u policiji je rečeno da oni nisu jedini koji su im rekli da su videli tako nešto.
Jedan od očevidaca je opisao da su videli ženu u venčanici koja je držala bidermajer i pružala ga ka kolima. "Svo troje smo bili užasnusti prizorom. Pružila je ruku na svega pola metra od automobila koji se kretao. Umalo da sletimo s puta", rekao je sagovornik agencije Bete.
Kako je rečeno, istu pojavu su videle i osobe koje su se vozile automobilom koji ih je pretekao i koji ih je potom sačekao na ulazu u Bor kako bi proverili da ne haluciniraju.
U policiji je potvrđeno da je bilo nekoliko prijava sličnog događaja ali da policijska patrola na tom nenaseljenom mestu nije primetila ništa neobično.
I koje je tvoje vidjenje dogadjaja? Komentar? Nesto? Nista?!
U cemu je poenta tvog copy/paste?
[ vlada131 @ 31.08.2011. 20:01 ] @
Citat:
yolja624: I koje je tvoje vidjenje dogadjaja? Komentar? Nesto? Nista?!
U cemu je poenta tvog copy/paste?
Kad vidim neku zanimljivu vest, ja je prenesem. Ako imam neko mišljenje, o toj temi ili bilo kojoj drugoj, iskazaću ga. Uz dužno poštovanje, tebi ili bilo kome drugom nemam nameru da polažem račune zašto nešto postujem, ili (ne)komentarišem.
Pozdrav
[ Igor Gajic @ 31.08.2011. 20:11 ] @
U istocnoj Srbiji retko ko ide nocu sam... Svasta se tamo dogadja nocu...
[ yolja624 @ 31.08.2011. 20:14 ] @
Uzvracam postovanjem! Ali mislim da je bezveze kopirati nesto sa b92 bez ikakvog misljenja o temi. Mislim da bar 95% nas zna da nadje b92, od cega bar 50% jednom dnevno otvori tu stranicu.
yolja624: Uzvracam postovanjem! Ali mislim da je bezveze kopirati nesto sa b92 bez ikakvog misljenja o temi. Mislim da bar 95% nas zna da nadje b92, od cega bar 50% jednom dnevno otvori tu stranicu.
Slažem se sa tobom, b92 jeste vrlo popularan među svima i većina ljudi će naići sami na vesti tamo. Postovao sam je samo jer se nešto ne sećam da sam tamo ikada pročitao nešto ovako, i ultra madzone mi je odmah pao na pamet A što se komentara tiče - stvarno ne bih znao šta da kažem, jer sama vest je štura i bez nekih posebnih informacija. Verovatno su videli nekog obučenog u nevestu; e, sad, da li je baš lebdela u vazduhu ....
[ Isak666 @ 31.08.2011. 20:27 ] @
Citat:
vlada131: Kad vidim neku zanimljivu vest, ja je prenesem. Ako imam neko mišljenje, o toj temi ili bilo kojoj drugoj, iskazaću ga. Uz dužno poštovanje, tebi ili bilo kome drugom nemam nameru da polažem račune zašto nešto postujem, ili (ne)komentarišem.
Pozdrav
Dobro je, nisi bot, pises i postove :D
[ Count Zero @ 31.08.2011. 20:27 ] @
[ abyss @ 31.08.2011. 20:51 ] @
Citat:
Igor Gajic: U istocnoj Srbiji retko ko ide nocu sam... Svasta se tamo dogadja nocu...
Pogotovu se svasta dogadja kada se ljudi vracaju sa slave :)
[ jnk @ 31.08.2011. 22:25 ] @
Ne mogu da verujem da niko ništa pametno da iskomentariše. Alo ljudi ovde je više nepovezanih svedoka posvedočilo istu stvar a vest je objavila renomirana medijska agencija Beta.
Moje mišljenje je da je to neka mlada što je nekad davno poginula na tom putu pa sad njen duh upozorava ljude.
[ Milos911 @ 31.08.2011. 22:30 ] @
Daj sta skacete u svakoj temi na ljude koji c/p vest, ako vam smeta imate predloge i pitanja pa se zalite.
A c/p druzini stvarno hvala, da nema vas bio bih totalno neinformisan. Nemam zivaca da citam razne nebuloze na domacim sajtovima, tako da mi povremene vesti na es-u dobro dodju.
Inace, vest je u stilu pise kurir - prenosi press. Budalastina kao i sve ostale...
[ misaj @ 31.08.2011. 22:34 ] @
Da davno je poginula na nedavno izgradjenom putu Bor-Zajecar :)))
Posto je vise ljudi videlo isto, bice da su zaista videli to sto su videli. Sta god to tacno bilo, hologram, duh, nesto trece... Smesni su mi ovi sto odma pominju rakiju :)
[ Slobodan Milivojevic @ 01.09.2011. 08:36 ] @
Da nisu isli da beru pecurke?
[ Onaj @ 01.09.2011. 11:11 ] @
A možda samo nisu dobro videli?
[ SStudio @ 01.09.2011. 12:42 ] @
Ako nije delo vlaške magije i sličnih stvari, tri razloga koja bi objasnila ovo
1 "Čist" Borski vazduh koji je doveo do kolektivnog premećaja
2 Svi nabavljaju travu kod istog čoveka
3 Klinci sa laptopom i projektorom pored puta
Krivci, dvojca brace saljivdzija protiv kojih naravno nece biti podignuta optuznica niti ce ih verovatno iko ikada videti iako se kod nas svaka susa trpa da bude pred TV ekranom.
Dacic kaze, krivac muckarac sa psihickim problemima
Ideja ovde je jednostavna. Menjas zvanicnu pricu jedno 4-5 puta dok se svima prosto ne smuci od teme i odluce da se vise ne interesuju za temu/problem/dogadjaj. Jer su u medjuvremenu postali toliko zbunjeni da vise ne znaju sta da misle o svemu tome. Pa jednostavno prestanu da misle. Ne bi me cudilo da se misterija "resi" jos jedno 2-3 puta za svaki slucaj.
Naravno ni jedno ni drugo objasnjenje/resenje nemaju blage veze sa onim sto su svedoci zaista videli.
[ abyss @ 02.09.2011. 17:36 ] @
Citat:
Ankalagon the Black:Naravno ni jedno ni drugo objasnjenje/resenje nemaju blage veze sa onim sto su svedoci zaista videli.
A sta su to zaista videli??
[ Ankalagon the Black @ 02.09.2011. 17:56 ] @
Ako mene pitas sta su videli, iskreno, apsolutno nemam pojima. Moze da bude svasta i nista.
Ako te interesuje sta svedoci kazu da su videli, onda procitaj s pocetka teme sta su izjavili za novine.
Iako policija sumnja u ljudsko maslo, poručuju da dobro znaju šta su videli
Citat:
- Možete da me slikate, ispričaću vam šta mi se desilo, ali molim vas nemojte da mi objavljujete ime. Neću da misle da sam luda, jer dobro znam šta sam videla! Vraćali smo se iz Zaječara nešto posle ponoći, nas dvoje i još jedan drug, kada nas je tačno na ovom mestu presrelo to stvorenje. Ne znam šta je, ali je jezivo i sigurno nije sa ovoga sveta. Stvorenje je bilo ogromno, više od dva metra, obučeno u snežnobelu venčanicu, držalo je u jednoj ruci bidermajer metalik boje. Krenulo je ka našim kolima, a najstrašnije je bilo to što je lebdelo bar pola metra iznad zemlje! Nismo stali, nismo smeli, a kada smo se okrenuli, više ga nije bilo - priča nam preplašena devojčica, vraćajući sa užasom film.
Citat:
- Stvorenje u belom primetio sam na udaljenosti od par stotina metara, ali se za tili čas stvorilo pored automobila. Pružilo je ruku ka kolima i prošli smo na samo pola metra od utvare.
Citat:
Istraga će biti nastavljena, a jedan policajac nam je potvrdio da su prijave stigle od više osoba koje su se vozile različitim automobilima, kao i da je saznao da se nešto slično već desilo pre desetak dana.
Ovo ne bi smelo da se dozvoli u svakom slucaju:
Citat:
- U ovim krajevima ovakve stvari se i ne smatraju za incident, s tim što ih je u prošlosti bilo daleko više. Ljudima se priviđaju demoni, utvare, razna stvorenja, što u našem narodu sa sobom nosi određena značenja. Veruje se da će se onima koji vide utvare desiti nešto loše, da će se povrediti, umreti, ili će umreti neka njima draga osoba - objašnjava Suzana Mijić, a onda shvata šta je upravo rekla.
Zbog ovoga sledeceg :
Citat:
Iako je poslednju rečenicu izgovorila upola glasa, D. D. i N. S. su je ipak čuli. I, mada se činilo da ne mogu biti uplašeniji nego što već jesu, ispostavilo se da su ih verovanja još više prestravila. Sluđeni mladić posle nekoliko minuta ćutanja i uzdisanja počeo je naglas da razmišlja o odlasku kod najbliže vračare:
- To ne liči na mene, kunem vam se, ali posle onoga što sam video, verujem u sve. Nikad više ovim putem... Nikad!
Sto nas vraca na moj prethodni post.
[ 3way @ 02.09.2011. 17:57 ] @
Kako sta?
Pa vanzemaljce, ali CIA ne dozvoljava da to izadje u javnost.
[ 3way @ 02.09.2011. 18:01 ] @
Citat:
- To ne liči na mene, kunem vam se, ali posle onoga što sam video, verujem u sve. Nikad više ovim putem... Nikad!
Opet CIA svercuje naftu tim putem.
[ Ankalagon the Black @ 02.09.2011. 18:08 ] @
Ne lupaj zaraza/3way.
Jedini pravi odgovor u ovakvim slucajevima je ne znam. Ali ljudi ne mogu da zive sa ne znam, tj. ne znam ih tera da razmisljaju i da rese stvar. Medjutim, preveliko razmisljanje populacije dovodi do previse turbulencije u drustvu, a to nije dobro za stabilnost i kontrolu. I naravno, ne znam, izaziva prilicnu kolicinu straha i panike, sto se iz clanka u press-u veoma jasno vidi.
[Ovu poruku je menjao Ankalagon the Black dana 02.09.2011. u 19:18 GMT+1]
[ Odin D. @ 02.09.2011. 18:20 ] @
^ Tacno. Upravo si nam demonstrirao kao ljudi "razmisljanjem" dodju do budalastina, i zbog toga svjetska vlada nastoji uticati na takve da sto manje razmisljaju jer time sebi nanose prilicnu stetu, a i ljudima oko sebe koji za njih moraju da se brinu.
[ 3way @ 02.09.2011. 19:05 ] @
Citat:
Jedini pravi odgovor u ovakvim slucajevima je ne znam.
Kako onda znas da nije nesto od ona 2?
[ Ankalagon the Black @ 02.09.2011. 19:23 ] @
Pa pogledaj sta su ljudi rekli da su videli. Da je okacena lutka kao u slucaju br. 2 ili da je neki lik setao obucen u vencanici, kao u slucaju br. 1 nikada ne bi mogao/mogli tako da istripuju ljude.
Svi ti ljudi su barem isto toliko normalni kao i ti. Da li bi se ti istripovao od lutke pored puta na taj nacin ili od muskarca obucenog u haljinu ? Naravno da ne bi. Kao sto nisu ni oni.
Iz razloga koje sam naveo je neophodno dati ljudima neko objasnjenje. Cak i nebulozno objasnjenje je bolje nego da ostavis ljude da panice i sire tu paniku i strah na druge ljude. Primetices da oba objasnjenja dolaze iz policijskih izvora. Jedno, ni manje ni vise nego od ministra a drugo od anonimnog policajca.
[ vaske71 @ 02.09.2011. 19:52 ] @
Ovakve stvari je uvek tesko sakriti kada na primer svedoci dogadjaja odmah obaveste medije . Drzavni organi naravno pristupaju odmah po unapred napisanom scenariju - veoma slicnom scenariju koji je napisao Ankalagon the Black stim sto im u tome pomaze nesvesno i sama javnost u ismevanju svedoka dogadjaja (sto je najace oruzje) .Inace nisu ovo jedini svedoci ima masa njih koji ne zele uopste da daju komentar upravo zbog ismevanja ...
[ 3way @ 03.09.2011. 00:40 ] @
Citat:
Ankalagon the Black: Pa pogledaj sta su ljudi rekli da su videli. Da je okacena lutka kao u slucaju br. 2 ili da je neki lik setao obucen u vencanici, kao u slucaju br. 1 nikada ne bi mogao/mogli tako da istripuju ljude.
Cuj ne bi...
Kada se nocu vozis po neosvetljenim putevima i od mnogo glupljih stvari istripujes kojesta, a kamoli ako se neko namerno sprda....
Ali razumem....ako je zvanicno - znaci nije tacno, sto dalje znaci da su to vanzemaljci ili CIA.
[ Ankalagon the Black @ 03.09.2011. 08:51 ] @
E, da mi je tvoj mozak da se odmorim malo...
[ Odin D. @ 03.09.2011. 08:57 ] @
Ma da je tebi bilo kakav mozak... pa da i mi malo odmorimo....
[ DrFill2Good @ 06.09.2011. 06:33 ] @
Citat:
Braća iz Bora su sedela u automobilu koji je bio sakriven u grmlju i, kada bi čuli da nailazi vozilo, puštali su lutku kroz šiber, odnosno otvoreni krov automobila. Lutka bi poletela, pa je šoferima izgledala kao avet koja lebdi iznad kolovoza. A kada bi se vozilo približilo, braća koja nemaju policijski dosije su pomoću kanapa spuštali lutku do samog puta, zatim je vukli levo-desno, pa vraćali kroz šiber u automobila.
Nakon „provoda“, braća su otišla u jedan borski kafić i hvalila se prijateljima šta su učinila. Kada su doznali da je policija izašla na lice mesta, odmah su spalili lutku i venčanicu i tako uništili sve materijalne dokaze o famoznoj „utvari“.
- Iako znamo o kome se radi, zakonski smo nemoćni čak i da braću privedemo na informativni razgovor. Te večeri, nijedan od vozača nije podneo prijavu zbog zastrašivanja, ometanja saobraćaja ili narušavanja javnog reda i mira. Nažalost, svi do jednog su prijavili da su na putu videli „utvaru“, što niti je krivično niti prekršajno delo. Ruke su nam vezane. A ukoliko ih privedemo na razgovor, mogu da tuže policiju za uznemiravanje i da parnicu bez problema dobiju na sudu - kažu u policiji.
Sto bi narod rekao - i vuk sit i ovce na broju. Bravo policijo!
[ Ankalagon the Black @ 06.09.2011. 08:54 ] @
I naravno, stize jos jedno resenje misterije. I naravno bez imena i bez dokaza. Sve po planu i programu.
- Hvala bogu da je to konačno razjašnjeno. Iako ne verujem u duhove, osvrtala sam se pre neki dan i nimalo mi nije bilo prijatno kada sam prolazila pored mesta gde se ljudima, navodno, prikazala ta utvara - kaže jedna Boranka.
Ovo ce valjda biti dovoljno za sada :)
Da mi je samo znati sta je Dacicu bilo u glavi kada je odlucio da sa svoje ministarske pozicije izjavi da je u pitanju "muskarac sa psihickim poremecajima". Mislim, veoma je pohvalno sto stavlja sebe u nezgodan polozaj zbog viseg cilja, smirivanja populacije, medjutim, mogao je i nesto smislenije da izjavi. Kao npr. "imamo osnovanu sumnju da se iza svega krije osoba muskog pola", nesto u tom fazonu.
U celoj priči najgore su, ipak, prošli policijski službenici iz Bora kojima su se, danima posle pojave „utvare na putu“ javljali ljudi, kako iz grada tako i iz okolnih sela, i prijavljivali da im „slike igraju po zidovima, da im se tresu prozorska stakla, kerovi uplašeno zavijaju“.
E sad, zamislite da se desi nesto "veceg obima". Pa populacija bi se totalno otrgla zdravom razumu. Nastao bi haos koji vise niko ne bi mogao da kontrolise. A takvo stanje stvari, neophodno, zahteva da se informacije kriju od generalne populacije. I kljucno pitanje je, da li se uopste nesto radi da se takav mentalitet (ili kako bi vec psihijatri nazvali takvu situaciju/stanje) promeni na bolje u buducnosti ili se neradi nista ili se radi upravo suprotno na produbljivanju strahova i zatucanosti.
Da postoje mehanizmi i da se oni koriste za manipulisanje misljenja i osecanja populacije trebalo bi da je jasno svakome ko obraca paznju. Osim u ovakvim, ociglednim slucajevima, gde se oni jos koriste ? I na osnovu kojih principa? Kosovo, NATO, EU, ovo, ono... da li je bitnije kako ce populacija da misli o tim i drugim pitanjima ne zavisno od toga koje je pravo stanje stvari?
Da li je prihvatljivo za nas, kao obicne ljude, da nam se kaze sta da mislimo ?
[Ovu poruku je menjao Ankalagon the Black dana 06.09.2011. u 10:21 GMT+1]
[ Java Beograd @ 06.09.2011. 09:44 ] @
Ja mislim da je cela priča sa helijumom smišljena da se umirio narod. I ono objašnjenje kako je lutka - balon izbacivana iz auta ... Sve mi deluje kao jedna velika izmišljotina koja služi da prikrije istinu: niko zapravo ne zna ništa o tom fenomenu !
[ Ixtis @ 06.09.2011. 09:58 ] @
Ako se "fenomen" ponovi još koji put, neće moći da lažu narod ovakvim objašnjenjima.
Uostalom videćemo uskoro kakav je odgovor mlade sa bidermajerom!
[ Onaj @ 06.09.2011. 10:24 ] @
Citat:
Ixtis: Uostalom videćemo uskoro kakav je odgovor mlade sa bidermajerom! ;)
Popgrešila je put, krenula je u Jagodinu pošto Palma organizuje sklapanje brakova sa starijim neženjama.
[ Isak666 @ 06.09.2011. 11:36 ] @
Citat:
Ixtis: Ako se "fenomen" ponovi još koji put, neće moći da lažu narod ovakvim objašnjenjima.
Ma di ces takav narod da lazes, ne da se on prevariti nekim objasnjenjima.
Ovaj narod ima svoje pravo na progon od aveti, na vijanje duhova po krovovima i slicno.
I to ce da brani.
[ kaćunčica @ 06.09.2011. 12:11 ] @
Da sve ovo ima veze sa životom, "uznemiravani" građani bi dobili uputstvo kako da podnesu tužbe za uznemiravanje i eventualno dobiju satisfakciju za to što su pretrpeli strah, koji je možda ostavio i posledice na njihov sadašnji duševni mir.
[ Odin D. @ 06.09.2011. 12:55 ] @
Je li, @Anakalgone
ima li neko na ovom planetu, osim tebe, da ne pripada tajnoj vladi ?!
Iz tvojih postova vidimo da su pod direktnom upravom tajne vlade neki lijevi policajci u nekim Pripickovicima, Ivica Dadic sa pratecim orkestrom srpskih ministara, opstinski sluzbenici, dvojica brace mangupa koji su "lagali" za tajnu vladu, njihovi rodjaci i prijatelji i svi posjetioci kafane u kojoj su ispricali zajebanciju, ukljucujuci i tetkicu sto cisti WC, blagajnik lokalne zadruge za otkup govedjih rogova i papaka, svi novinari svih medija u Srbiji, Tomislav Nikolic, i naravno Dzej.
Daj bar pocni tu "tajnu" vladu da nazivas nekim drugim imenom, posto je suludo zvati "tajnom" nesto u cijoj je sluzbi nekih 4-5 milajrdi ljudi.
[ Ankalagon the Black @ 06.09.2011. 14:01 ] @
Citat:
kaćunčica: Da sve ovo ima veze sa životom, "uznemiravani" građani bi dobili uputstvo kako da podnesu tužbe za uznemiravanje i eventualno dobiju satisfakciju za to što su pretrpeli strah, koji je možda ostavio i posledice na njihov sadašnji duševni mir.
Neko je mogao da se toliko uplasi da sleti sa puta u panicnom pokusaju da izbegne sudar sa "lebdecom nevestom". Nije mi jasno, kako je to prekrsaj seks na javnom mestu, koji nikoga prakticno ne ugrozava a nije prekrsaj, cak ni za informativni razgovor, kada neko/nesto na takav bizaran nacin ometa saobracaj i direktno ugrozava bezbednost na putu.
Da neko to uradi u Americi recimo, odma bi ga hapsili prakticno kao teroristu.
Ne postoje levi policajci - samo neimenovani policijski izvor.
Dacic - samo radi svoj posao.
Mangupi - ne postoje. Nikada se nece cuti njihova imena, nikada nece dati intervju za novine, nikada se nece pojaviti ni njihov prijatelj imenom i prezimenom da ih identifikuje. Ovde ne bi pomogla ni Mica Ubica u identifikaciji doticne gospode.
[ Odin D. @ 06.09.2011. 14:54 ] @
Citat:
Ankalagon the Black: Mangupi - ne postoje. Nikada se nece cuti njihova imena, nikada nece dati intervju za novine, nikada se nece pojaviti ni njihov prijatelj imenom i prezimenom da ih identifikuje.
Oces reci da su novinari koji su objavili ovu "raskirnkavajucu" vijest kompletno izmislili mangupe, policajce, kafanu, goste, prijatelje, rodjake, bracu, Dacica i sve njihove izjave... samo da bi tebe "umirili" !?
Poslednjim informacijama od koga ? Pa od drugova policajaca, od koga bi drugog. Ne daj boze da neko posalje novinara da istrazi malo.
Znaci postoji samo jedan jedini izvor: MUP. Sta oni kazu, novinari prenesu dalje. Jasnije malo ?
[ Odin D. @ 06.09.2011. 18:00 ] @
Citat:
Ankalagon the Black: Znaci postoji samo jedan jedini izvor: MUP. Sta oni kazu, novinari prenesu dalje. Jasnije malo ?
Nije bas. Posto je MUP jedini izvor, kako kazes, onda su i izjave onih "ocevidaca" koje si naveo takodje izmiljene, jer novinari ne prenose nista sto im MUP ne naredi.
Znaci, nikakve "utvare" ni slicnog dogadjaja mozda nije ni bilo, jer novinari objavljuju samo sto im MUP kaze, a MUP je mogao izmisiti citavu pricu, tj. dobio je nalog od tajne vlade da izmisli pricu da neka "utvara" senluci nocu po cesti ?!
Znaci, dogovori se sam sa sobom da li novinari pisu samo sta im MUP kaze, ili imaju i druge izvore, posto si kontradiktoran sam sebi.
Ajde, porazmisli malo, pa probaj opet.
[ 3way @ 06.09.2011. 18:33 ] @
Zejebho se Dacic kad je rek'o da su to mangupi. Sad svi znaju da nisu mangupi nego vanzemaljci.
Da je rekao da su to vanzemaljci, svi bi, lepo, znali da su mangupi.
[ vaske71 @ 06.09.2011. 20:59 ] @
Ovo je (us)Serbija ovde sve moze da se dokaze a ministri imaju zadnju rec .Nebi me zacudilo da ministar izjavi da su svedoci dogadjaja zapravo videli supersonicnu kravu ... Mislim izbori su cudo ...
[ Ankalagon the Black @ 06.09.2011. 21:51 ] @
Vas dvojca ste malo sporiji, zar ne ?
Citat:
Zejebho se Dacic kad je rek'o da su to mangupi.
Dacic je rekao da je u pitanju muskarac sa psihickim problemima obucen u vencanicu. Saberi se malo sa cinjenicama pre nego sto zines nesto da kazes.
Svedoke su novinari videli samo taj dan kad je izbio problem. Posle toga niko nije ulozio ni malo truda da dodje do tzv. brace saljivdzija. I sto bi rekla Rumenka "Niti ce!"
[ Odin D. @ 06.09.2011. 22:09 ] @
Citat:
Ankalagon the Black: Svedoke su novinari videli samo taj dan kad je izbio problem.
Otkud znas da te nisu i za to nasamarili, kad vec tvrdis da sluzbuju u sluzbi obmanjivaca?
Kako ti od onoga sto dopre do tebe odredjujes sta je istina, a sta izmisljaju - kad i jedno i drugo dobijas preko istih sredstava informisanja i od istih ljudi?
Citat:
Ankalagon the Black: Dacic je rekao da je u pitanju muskarac sa psihickim problemima obucen u vencanicu.
Sad si jos postao i paranoican. Do sada si tvrdio da se citav svijet urotio da tebe obmanjuje, a sada tvrdis i da ti pokusavaju pripisati kojekakve marifetluke...
[ Ankalagon the Black @ 06.09.2011. 22:26 ] @
Vreme ce pokazati. Ja sam dovoljno dobro objasnio sta sam hteo da kazem.
Citat:
Kako ti od onoga sto dopre do tebe odredjujes sta je istina, a sta izmisljaju - kad i jedno i drugo dobijas preko istih sredstava informisanja i od istih ljudi?
E to je dobro pitanje. Ti vidis samo 0 i 1. Ja vidim i ono izmedju. Trudim se bar. Postoji samo jedan razlog zasto je Dacic za tako kratko vreme posle incidenta lupio da je u pitanju "muskarac sa psihickim problemima" a to je da bi smirio ljude, jer su ga obavestili da su se ljudi previse uspanicili. Dalje u slicnom kontekstu sledi razvoj situacije gde je kako je gore kolega forumas rekao "I vuk sit i ovce na broju"
Da sam na mestu policije/drzave i ja bih uradio skoro sve identicno. Tako mora da bude iz gore isto razloga sto sam naveo.
Ali, oni koji imaju oci mogu da vide kako funkcionise mehanizam iza cele te price.
Sad si jos postao i paranoican. Do sada si tvrdio da se citav svijet urotio da tebe obmanjuje, a sada tvrdis i da ti pokusavaju pripisati kojekakve marifetluke...
Ove recenice nemaju nikakvog smisla ni veze sa do sada recenim. Nidje veze, sto bi neko rekao.
[Ovu poruku je menjao Ankalagon the Black dana 06.09.2011. u 23:41 GMT+1]
[ jnk @ 07.09.2011. 00:58 ] @
Ima tu nešto. Čim su se našli svi živi ministri i ceo vrh policije se uključio u ovaj incident znači da tu nisu čista posla i da je počelo.
[ Odin D. @ 07.09.2011. 07:57 ] @
Citat:
Ankalagon the Black: Ove recenice nemaju nikakvog smisla ni veze sa do sada recenim. Nidje veze, sto bi neko rekao.
Ne vidis ti brajko ni 0 ni 1, a ono izmedju mozda, ali ne culom vida.
[ Ankalagon the Black @ 07.09.2011. 12:59 ] @
Ajde kad si ti tako pametan, reci zasto ne postoji ni jedna jedina licna informacija i "braci saljivdzijama". Mislim kad se vec zna da u braca i da su saljivdzije, zasto ne ne zna ni gde zive, ni koliko imaju godina, ni cime se bave...
[ Odin D. @ 07.09.2011. 13:28 ] @
A gdje zive utvare, vanzemaljci i clanovi tajne vlade, koliko imaju godina i cime se bave?
[ 3MAJ86 @ 07.09.2011. 14:11 ] @
Citat:
Ankalagon the Black: Ajde kad si ti tako pametan, reci zasto ne postoji ni jedna jedina licna informacija i "braci saljivdzijama". Mislim kad se vec zna da u braca i da su saljivdzije, zasto ne ne zna ni gde zive, ni koliko imaju godina, ni cime se bave...
- Šta ako su maloletni pa ne mogu da objave informacije?
- Možda su zamolili/tražili da im se ne objave podaci, to može da bude posebno štetno u maloj sredini jer bi posle svi upirali prstom u njih (možda bi i trebalo, ali hajde sad...).
- Možda zato što ne žele da prave od komarca magarca. Zar treba mesecima da se raspreda o ovako nečemu, ili da se cela stvar što pre zataška, jer neobrazovanom svetu svašta pada na pamet (kao i učestali pozivi građana policiji i prijavljivanjem kako im kerovi uplašeno zavijaju... mis'iiim).
- Možda žele da što pre završe sa time, i da se što manje o tome priča, jer mogu opet neki klinci da urade isto kopirajući ove prethodne, a ovakvi "nestašluci" mogu biti vrlo opasni noću na putu. Neko može biti povređen ili još gore zbog dečije gluposti.
- ... još bezbroj drugih razumnih objašnjenja :)
Ne, nego je lakše smisliti priču o nekoj zaveri :D
Ankalagone ti nisi kralj, ti si car! :D
[ Odin D. @ 07.09.2011. 14:43 ] @
U javnim glasilima je zakonom zabranjeno objavljivati licne podatke privatnih lica bez izricite saglasnosti lica ciji se podaci objavljuju, dozvole policije ili nekog drugog predstavnika zakona ovlascenog da daje takva ovlascenja.
Neki ljudi ne poznaju ni "obicaje" u svom selu, ali zato izvrsno poznaju galakticke prilike...
[ Ankalagon the Black @ 07.09.2011. 15:47 ] @
@3MAJ86 , znam taj vic :D C c c, pazljivo samo :P
[ Ankalagon the Black @ 07.09.2011. 15:59 ] @
Dobro, a zasto je Dacic rekao da je u pitanju muskarac sa psihickim problemima ?
[ Odin D. @ 07.09.2011. 16:09 ] @
Da narod ne bi krenuo u masovnu potragu za vanzemaljcem i tako ugazio usjeve kukuruza i psenice, cime bi nanio ogromnu materijalnu stetu srbijanskom ogranku tajne vlade.
[ Ankalagon the Black @ 07.09.2011. 16:19 ] @
Aha, priznajes znaci da je to rekao namerno iz jedinog razloga da spreci paniku ?
[ 3MAJ86 @ 07.09.2011. 16:44 ] @
Ma Dačić je mamlaz, i to je rekao samo da bi nešto rekao.
Mislim poznati su "profajleri" u našoj policiji, a plus kada se Dačić lati tog posla... :) čudo zaista nije rekao da policija traga za malim zelenim :)
Kažem ti, nemoj praviti od komarca magarca. Tačno je da je cilj da se cela stvar "ućutka" što pre iz prostog razloga da nekome ne bi palo na pamet da učini nešto slično ponovo.
Neko može da pogine zbog toga. Evo primera kako se to radi kada hoćeš da se zabaviš:
Prvo, ne verujem da je Dacic to rekao bez veze. Jedno je kad objasnjava strancu, sta znaci kalemegdan a drugo kada je posao u pitanju. Nije on rekao da je u pitanju profil osumnjicenog vec da jeste tako, kao da on ustvari zna ko je to uradio. A mislim da je ovde svima jasno da sigurno u tom trenutku nije imao pojima sta se desilo.
Evo, u svakom clanku stoji lepo da policija "ne sme" cak ni na informativni razgovor da ih privede. Ako to nije ohrabrenje svima ostalima da prave jos vece gluposti onda ne znam sta je.
Naravno daje mogao neko da pogine, po izjavama ocevidaca se lepo vidi koliko su bili isprepadani. Cak je i cudo sto neko nije povredjen. Zato je van svake pameti da ih policija ne uhapsi i ispita. Nek posle sudiji objasnjavaju da li su ili nisu saljivdzije. Ajmo sad svi na autoput sa helijumskim lutkama. Da vidis za koliko ce interventna da dodje da te priupita za zdravlje.
[Ovu poruku je menjao Ankalagon the Black dana 07.09.2011. u 19:21 GMT+1]
[ Ankalagon the Black @ 07.09.2011. 18:23 ] @
Dobro, i sada kad smo se slozili da je Dacic slagao da umiri uspanicene ljude, da li je logicno da ce policija da nastavi delovanje u tom stilu dok se ljude ne smire ?
[ Odin D. @ 07.09.2011. 21:23 ] @
Jok, sad ce da preuzme vojska, tajna sluzba ce da likvidira ocevidce, naci ce neku bracu koja ce za gomilu para pristati da lazu da su to bili oni, a ti ces udariti jos jednu recku u svesku sa spiskom zavjera koje si raskrinkao.
Nego, reci mi, postoji li po tebi ijedan jedini slican slucaj, a da se neko zaista zajebavao?
Nego, ako ja sad npr. kazem da sam kao klinac ucestvovao u smisljanju u izvodnjenju slicnih zajebancija sa ostalim klincima, oces li ti da "objasnis" ovdje ljudima da ja radim za tajnu vladu i da sam to izmislio samo da odvratim ljude od prave istine, a to je da na ovom svijetu ne postoji zajebancija radi zajebancija, nego samo "izmisljena" zajebancija s ciljem prikrivanja "prave" istine - o vanzemljacima?
[ Ankalagon the Black @ 07.09.2011. 22:14 ] @
Citat:
Jok, sad ce da preuzme vojska, tajna sluzba ce da likvidira ocevidce, naci ce neku bracu koja ce za gomilu para pristati da lazu da su to bili oni, a ti ces udariti jos jednu recku u svesku sa spiskom zavjera koje si raskrinkao.
Ako se incident/incidenti ponove verovatno ce tako nesto biti neophodno. Bez likvidacija ali pretnje da.
Citat:
Nego, reci mi, postoji li po tebi ijedan jedini slican slucaj, a da se neko zaista zajebavao?
Mi ovde pricamo o konkretnom slucaju.
Citat:
Nego, ako ja sad npr. kazem da sam kao klinac ucestvovao u smisljanju u izvodnjenju slicnih zajebancija sa ostalim klincima, oces li ti da "objasnis" ovdje ljudima da ja radim za tajnu vladu i da sam to izmislio samo da odvratim ljude od prave istine, a to je da na ovom svijetu ne postoji zajebancija radi zajebancija, nego samo "izmisljena" zajebancija s ciljem prikrivanja "prave" istine - o vanzemljacima?
Ako ti uspe da istripujes ovoliko ljudi, da se prakticno kunu da su videli nesto sa "onoga sveta" ja skidam kapu odma.
Nego pitanje za ovde tehnicki potkovane. Koliko veliki helijumski balon je potreban da bi se na njega mogla okaciti vencanica a da on i dalje moze da lebdi ? Znaci, tezina vencanice jednaka potisku balona. Evo bidermajer cemo da zanemarimo, sto znaci da idemo na stranu sigurnosti. Mozete sami da proverite racun, za svaki kilogram (masa ne tezina) potrebna je zapremina helijuma od oko 1 metra kubnog. Neka prosecna tezina vencanice je recimo 4-5 kilograma.
Kako ces da smestis helijumske balone u vencanicu ? Jednostavno nema dovoljno "zapremine" u vencanici za tako nesto.
[ Odin D. @ 07.09.2011. 22:37 ] @
Da da, jasno je da se radi o utvari ili vanzemaljcu.
Ajde sad obuci gace naopako, zavezi crveni konac oko palca, opasi se bijelim lukom i stavi aluminijusmsku foliju na glavu, pa na spavanje, sutra te ceka pun dan cudesa....
[ Ankalagon the Black @ 07.09.2011. 22:40 ] @
Citat:
Da da, jasno je da se radi o utvari ili vanzemaljcu.
Ko je to rekao ? Ja nisam. Lepo sam rekao da nemam pojima sta je u pitanju. Nisam ja kriv sto su zvanicne price (sve 3,4 koliko ih ima) suplje ko svajcarski sir.
[ Odin D. @ 07.09.2011. 23:11 ] @
Normalno je da ce biti "suplje", posto niko nije lud da angazuje vojsku, policiju, vatrogasce, tajnu drzavnu sluzbu, Lava Gersmana i Memedovica da istraze do tancina obicnu seosku zajebanciju uz trosak od 9 miliona dolara.
Moze biti da je tebi jos nesto suplje sem tih prica....
Da, izuzetno je bitno da li su se zajebavali Marko i Janko ili Stevo i Branko. Dok se to ne utvrdi - sve je suplja prica...
A i to kad se sazna, onda da se vidi jesu li Stevo i Branko od Laze i Mare ili Stevo i Branko od Pere i Smiljke....
Nisu tu cista posla dok se sve ne istjera na konac.
A kad Stevo i Branko od Pere i Smiljke priznaju da su to bas oni radili - to je zato jer su pod pritiskom morali dati takvu izjavu ili im je placeno od strane tajne vlade da tako izjave.
Nema sta, nenadjebiv si u svome sportu...
[ Ankalagon the Black @ 08.09.2011. 00:20 ] @
Nemoj da se nerviras samo molim te :) Obrati paznju na poentu ovoga :
Ovo nije vezano samo za to kako osoba vidi boje vec i kako vidi celokupnu realnost. Ima veoma veze sa ovim slucajem i razlogom zbog cega neko vidi dublje sta se desava a neko ne iako svi citaju isti tekst u novinama.
[ Odin D. @ 08.09.2011. 00:26 ] @
Samo ti gledaj dublje, nemam ja vremena da obracam paznju na tvoje halucinacije, imam pametnija posla...
[ 3way @ 08.09.2011. 06:44 ] @
Citat:
Ankalagon the Black:
Ovo nije vezano samo za to kako osoba vidi boje vec i kako vidi celokupnu realnost. Ima veoma veze sa ovim slucajem i razlogom zbog cega neko vidi dublje sta se desava a neko ne iako svi citaju isti tekst u novinama.
Dacicu, priznaj ad su vanzemaljci, spasi nas ovih muka.
[ Odin D. @ 08.09.2011. 09:44 ] @
^ Sta vredi i da prizna, ovaj ce odma reci: "To je zato sto je nesto drugo vaznije u pitanju, pa da zavaraju trag...."
Ne postoji apsolutno nista sto se moze uraditi, reci, priznati... a da on to ne produzi dalje u sledeci korak zavjere.
To je u psihologiji vec objasnjeno pod pojmom perzistirajući sumanuti poremećaj u kombinaciji sa paranoidnom shizofrenijom u nekom pocetnom stadijumu.
Osoba pogodjena ovim poremecajem ce naravno reci da je i to izmisljeno od strane psihologa pod uticajem tajne vlade da bi se ljudima koji "znaju istinu" oduzeo kredibilitet proglasavajuci ih poremecenima...
Ljecenje je dugo i komplikovano sa neizvjesnim ishodom.
[ Ankalagon the Black @ 08.09.2011. 10:35 ] @
Ne zelim ja da nasilno menjam vas sistem verovanja. Tako da nema potrebe da se gubite ovde sa nekim kvazi medicinskim postovima.
Rekao sam lepo da ce da se pojavi jos koje objasnjenje misterije (razlicito prethodnih) i to se i desilo. Takodje sam objasnio logiku i imperativ iza takvog razvoja situacije. To je prosto tehnika koja se decenijama unazad uspesno primenjuje u psiholoskim operacijama i funkionise.
Naravno, ako biste priznali sam u pravu onda bi to pokrenulo neka druga pitanja. Koja bi vodila ka prvoj recenici u ovom postu.
Tako da, opusteno samo. Kao i obicno, mene je totalno briga sta vas dvojca mislite. Deal with it.
[ vaske71 @ 08.09.2011. 11:24 ] @
Razgovor sa prijateljim koji od svega najvise mrzi laz
1
- Mozes li mi otprilike reci sta je to bilo obzirom da si na tom putu veoma cesto ? Sta se prica i tako to ...
- Ja licno nisam nista video iako vozim na tom putu vise od 10 godina ,stovise -5 sati nakon dogadjaja sam bio tamo zbog posla koga vec radim
- Sta prica narod tamo?
- Narod ko narod jedni su u panici pa je skocio broj poseta vracarama ,drugi sumnjaju na bolesnu zahebanciju ,treci veruju da dolazi 2012 ; ali ima jedna grupa ljudi koja suska o nekom liku koji je nasao nesto veoma vredno, sto nije trebao niko da vidi , pa je paznja javnosti usmerena na sasvim drugi kraj ,dok lik ne prodje s pratnjom !?
- cekaj dali uopste postoje akteri dogadjaja koji se navode da ih je policija razotkrila ?
- interesantno je da jedni navode jedne ,drugi,druge,treci trece , sto samo znaci da ljudi pojma nemaju ko su zapravo ti bolesnici koji su se oblacili u vencanice ...
- sto bolesnici :-) mozda su se ljudi samo zahebavali :-)
- sto bolesnici !???!! zamisli da je obukao belu vencanicu na kojoj bi za primer nasuo ''kecap'' ...
- nebih da zamisljam ali u pravu si ... bilo bi svasta ...
- bilo bi ,bilo bi ...
- Dali uopste ljudi veruju i u kolikom procentualnom broju po tvom misljenju da je to zaista bila prikaza ...
- Pa rekao bih u mnogo velikom broju , mozda i u 80% da je to zaista bila prikaza , jer postoji zaista lokalna prica o tome ...
- sta licno ti verujes ?
- i ja sam uz narod ...
- ima li nesto sto je zanimljivo tebi u vezi dogadjaja koji se desio ?
- mislim da nista ljudsko ne moze da uporedo prati automobil koji ide 80 km/h a da ga vidite 2 metara do vas ...
- ???
- ali mediji kazu drugacije
- da,ali i narod kaze drugacije ...
Pozdrav
[Ovu poruku je menjao vaske71 dana 08.09.2011. u 12:39 GMT+1]
[ 3MAJ86 @ 08.09.2011. 11:35 ] @
Pa taj tvoj prijatelj ne voli laž, ali zato voli bapske priče i vračare izgleda. :D
Zašto je svima toliko neverovatno da su se dva klinca zahebavala sa helijumskim balonom, već vam je verovatnija priča da je u pitanju nešto nadrealno?
Ili ste samo trolovi, a ja, naivan, naseo i to žestoko? ;)
[ vaske71 @ 08.09.2011. 11:42 ] @
Moj prijatelj je to cuo a ne video
drugo procitaj opet tekst veoma dobro narocito posle broja 2012 ...
ima tu nesto sto oci javnosti ne treba da vide ...
[ 3way @ 08.09.2011. 11:48 ] @
Citat:
vaske71:
- mislim da nista ljudsko ne moze da uporedo prati automobil koji ide 80 km/h a da ga vidite 2 metara do vas ...
Nije to nista, pravi vanzemaljci prate avione koji lete 800km/h.
Mozda je ovde u pitanju vanzemaljski podmaladak i kurs "Kako najlakse prestrasiti Zemljanina"
[ 3MAJ86 @ 08.09.2011. 11:54 ] @
Gde piše da je utvara išla paralelno sa automobilima? Koliko sam ja pročitao, ta utvara je "izletela" ispred vozila.
[ Ankalagon the Black @ 08.09.2011. 13:30 ] @
Citat:
ali ima jedna grupa ljudi koja suska o nekom liku koji je nasao nesto veoma vredno, sto nije trebao niko da vidi , pa je paznja javnosti usmerena na sasvim drugi kraj ,dok lik ne prodje s pratnjom !?
Vidim imamo jos jedno, 5 valjda po redu, resenje misterije koje je takodje nelogicno. Bice da ta "grupa ljudi" prima platu od MUP-a. Bar oni koji su takve glasine zapoceli. Mada ljudi su itekako sposobni da sami izmisle ovako nesto.
Citat:
- cekaj dali uopste postoje akteri dogadjaja koji se navode da ih je policija razotkrila ?
- interesantno je da jedni navode jedne ,drugi,druge,treci trece , sto samo znaci da ljudi pojma nemaju ko su zapravo ti bolesnici koji su se oblacili u vencanice ...
Zato sto ne postoje.
[ kandorus @ 08.09.2011. 16:50 ] @
"Pukla" je krivična prijava protiv nepoznatih izvršilaca koji su prošle nedelje u venčanici plašili vozače na putu Bor-Zaječar.
Dakle laž je da je u pitanju "umno poremećena osoba".
BOR - Nekoliko očevidaca, koji su policiji prijavili de ih je prošle srede iza ponoći, na novom putu Bor - Zaječar, presrela “žena u beloj venčanici, sa plaštom preko lica i bidermajerom u rukama”, podneli su ovdašnjem Osnovnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv NN lica zbog zastrašivanja i izazivanja opasnosti.
- Pošto nadležni u MUP Srbije tvrde da znaju ko su osobe koje su, navodno, iz automobila sa šiberom puštale lutku napunjenu helijumom, preko koje je bio navučen beli veo, sada imaju i zakonski osnov da javnosti saopšte o kome se radi - ističe jedan od podnosioca krivične prijave. - Jer, objašnjenje da niko nije podneo prijavu zbog ugrožavanja bezbednosti i sigurnosti ili remećenja javnog reda i mira, već da su svi prijavili pojavu utvare, što nije krivično delo - više ne stoji!
Naš sagovornik kaže da očekuje da policija obelodani ko se to grubo “našalio” sa vozačima, jer je, kaže, “zbog tog štosa neko mogao i da pogine”.
Sad vec postaje interesantno. Ako sam ja pogresio u shvatanju situacije ona navodna "dva brata saljivdzije" ce biti privedeni u kratkom vremenskom roku. A ako sam bio u pravu policija ce na sve nacine izbeci da privede bilo koga, verovatno pod izgovorom da je prijava na "obradi" ili da su dvojca brace u bekstvu i da je potraga za njima ili nesto slicno sto ce da potraje jedno 10 godina ili ce da se pojave kao privedeni ljudi za koje niko nikada nije cuo u tom kraju.
U svakom slucaju, svaka cast ocevidcima na pravilnoj reakciji i podnosenju prijave.
[ Ankalagon the Black @ 12.09.2011. 08:14 ] @
Vec je proslo nekoliko dana od podnosenja prijave protiv NN lica za ugrozavanje javne bezbednosti,medjutim policija izgleda do sada nista nije uradila po tom pitanju ?! Ko bi rekao. Valjda ih malo sramota posle onih silnih objasnjavanja zbog cega nisu mogli da ih privedu na prvom mestu :)
[ Odin D. @ 12.09.2011. 08:50 ] @
Oces reci da su se utvare ili vanzemaljci uplasili prijave protiv NN lica, pa ne smiju vise da strase ljude?
[ llux @ 12.09.2011. 09:30 ] @
Neki strucnjak za helijum tvrdi da takva lutka ne bi izdrzala teret vencanice. To je u blicovoj vesti pod "Hronika"
[ Odin D. @ 12.09.2011. 10:37 ] @
Citat:
llux: Neki strucnjak za helijum tvrdi da takva lutka ne bi izdrzala teret vencanice. To je u blicovoj vesti pod "Hronika"
To on ne moze da tvrdi, bez da se konsultuje sa strucnjakom za vencanice.
Ima raznih vencanica, i dok se ne utvrdi kakva je tacno "vencanica" koriscenja, strucnjak za helijum pravi od sebe budalu.
[ Ankalagon the Black @ 12.09.2011. 11:58 ] @
Kao sto sam na 4 strani rekao, da bi se podigao 1 kg potrebno je otprilike 1 metar kubni helijuma. A ukupna tezina je jednaka lutka na naduvavanje + vencanica + bidermajer, a to sve ako je recimo 4 kg sto je prilicno konzervativan procena iznosi zapreminu 4 metra x 1 metar kvadratni povrsina baze. A to je mnogo vece nego sto su ocevidci prijavili. Myth busted , sto bi rekli MythBusters-i.
[ jnk @ 12.09.2011. 12:22 ] @
stručnjak za helijum.
ankalagon: znači mit je da je bila venčanica sa helijumom ali nije mit da su bili vanzemaljci?
[ Ankalagon the Black @ 12.09.2011. 12:43 ] @
Nemam pojima sta je to bilo. Medjutim, sigurno nije lutka pustena iz automobila od strane 2 brata saljivdzije. Ne samo zbog tezine materijala i potrebne zapremine helijuma za potisak vec iz zbog jednostavne cinjenice da niko od ocevidaca nije prijavio da je uopste video automobil iz koga je navodno "pustana" lutka.
A za vanzemaljce pitaj Galactic Federationa, mozete da cekate zajedno da se sastavi planeta Marduk ponovo :)
[ DrFill2Good @ 12.09.2011. 12:48 ] @
Citat:
znači mit je da je bila venčanica sa helijumom ali nije mit da su bili vanzemaljci?
Nije mit vec ordinarna glupost cija je svrha da rastereti umna naprezanja mase navikle da "svjetska vlada" razmislja umesto njih.
[ daksi990 @ 07.10.2011. 05:43 ] @
To sa balonima ne verujem uopste jer se ta pojava javlja jos odavno to je policija pustila pricu zbog zatackavanja slucaja.A i pricao mi je covek koji je to video a i njegova zena (bili su zajedno u kolima) + njegovi prijatelji u drugom automobilu.Kaze da je bukvalno prosao kroz tu utvaru ili sta vec.A i logicno zasto bi se neka 2 momka zadnjih 10 godina zezali tako sto bi plasili ljude?
[ Ankalagon the Black @ 07.10.2011. 07:14 ] @
Neki od svedoka su podneli prijavu pre podosta vremena zbog ugrozavanja bezbednosti saobracaja. Naravno, kako sam i rekao, jos uvek niko nije uhapsen niti saslusan.
[ jnk @ 07.10.2011. 07:50 ] @
[ Ankalagon the Black @ 07.10.2011. 08:43 ] @
Vecina ljudi je previse egocentricna da bi mogla da poveruje da uopste postoji aspekt realnosti za koji oni vec ne znaju. Jer, zaboga, da ima bilo sta od nekakve vece vaznosti oni bi za to znali vec.
lutku ili neku masku vezses za istoimenu spravu..nocu je to mnogo uverljivije.Letece utvare,vencanice,lutke i sl.
[ DrFill2Good @ 07.10.2011. 12:30 ] @
Citat:
daksi990: To sa balonima ne verujem uopste jer se ta pojava javlja jos odavno to je policija pustila pricu zbog zatackavanja slucaja.A i pricao mi je covek koji je to video a i njegova zena (bili su zajedno u kolima) + njegovi prijatelji u drugom automobilu.Kaze da je bukvalno prosao kroz tu utvaru ili sta vec.
A mozda su baloni bili napunjeni helijumom spolja umesto iznutra upravo zato da bi automobili mogli da prodju kroz njih?
[ Java Beograd @ 07.10.2011. 12:38 ] @
Citat:
DrFill2Good: A mozda su baloni bili napunjeni helijumom spolja umesto iznutra upravo zato da bi automobili mogli da prodju kroz njih?
Ekstra ! Biće da je to u pitanju !
[ daksi990 @ 07.10.2011. 21:31 ] @
Ma ne vredi vidim ja da je ovo skup dileja koji samo kvare teme ja vam lepo pricam sta je covek video i to pre no sto je to izaslo u javnost ma da sigurno 2 debila nemaju sta da rade pa plase ljude po putevima zadnjih 10 godina? ukljucite i vi malo mozak! Ako ne verujete nemoj te i ne pravite debile od sebe slusajuci onog dileju Dacica i neke "dokaze" koja je milicija nasla.Isto tako se desilo sa Poljskim drzavnim vrhom natovarili Rusi sve to u avion i nema ih pa posle navodno neki kvar na avionu i cvrc nista nigde sve zatackano i posle ce neko da mi prica da veruje u politicke gluposti i lazi? Nego vidim ja da ovde pojedinci samo vole da se sprdaju iako nemaju pojma o cemu se radi oni su culi Dacica i verovatno nekog inspektora kako su pronadjeni ostaci vencanice i balona i odjedanput su krivci pronadjeni i slucaj zatackan.
[ 3way @ 07.10.2011. 21:39 ] @
Pa sta ako su videli?
[ daksi990 @ 07.10.2011. 21:56 ] @
Pa nista i nemojte to onda da osporavate a zanima me posto nisam nasao na netu kako se zovu ta dvojica? kolika im je kazna izrecena?koliko godina vec rade to zastrasivanje ? molim vas ako mozete da mi nadjete taj podatak.I jos nesto malo ne vezano za temu sta znate o ljudima koji su rodjeni u subotu ili takozvani subotari (ali ne sektasi nemaju veze sa njima)?
[ 3way @ 07.10.2011. 23:30 ] @
Ti rodjeni u subotu su najgori.
Ja sam rodjen u utorak, pa sam malo bolji.
Ako je nista, sto ih onda spominjes?
[ daksi990 @ 07.10.2011. 23:45 ] @
Pa vidim da nemas pojma o tome a kazes da su najgori neko ko je mozda to i doziveo sigurno to nece ovde da iznosi jer naravno odmah ga naprave na budalu.Ajd neka mi neko iskopa podatke o tim mladicima posto ja nisam nasao nista konkretno.
[ 3way @ 07.10.2011. 23:51 ] @
A sta si ocekivao da pronadjes?
[ daksi990 @ 07.10.2011. 23:59 ] @
Pa zelim da znam sta je bilo sa njima,ko su oni,dai su kaznjeni,koliko vec to rade to sam vec naveo ako su to oni uradili da vidimo neke dokaze i detalje okrivljenih.A posto milicija nema nista od dokaza mogu samo da lupaju gluposti i smiruju narod.da li je to neka anomalija ne znam ali da postoji verovatno da postoji.
[Ovu poruku je menjao daksi990 dana 08.10.2011. u 01:15 GMT+1]
[ 3way @ 08.10.2011. 00:40 ] @
Okrivljenih za sta?
[ deki77 @ 08.10.2011. 06:39 ] @
Ok, da ne idemo previse u off.
A gde su tvoji dokazi da je bas "taj" neko video utvaru.On samo prica da je video.Ja sam dao linkove o tome sta moze da bude.I da masta moze da igra kljucnu ulogu.Isto je fora sa NLO.Svi su snimili slikali,a dal je to bas ono sto misle.
[ Ankalagon the Black @ 08.10.2011. 10:02 ] @
Citat:
daksi990: Pa zelim da znam sta je bilo sa njima,ko su oni,dai su kaznjeni,koliko vec to rade to sam vec naveo ako su to oni uradili da vidimo neke dokaze i detalje okrivljenih.A posto milicija nema nista od dokaza mogu samo da lupaju gluposti i smiruju narod.da li je to neka anomalija ne znam ali da postoji verovatno da postoji.
[Ovu poruku je menjao daksi990 dana 08.10.2011. u 01:15 GMT+1]
Ne postoji nikakav podatak. Niko nije ni uhapsen ni priveden iako su neki od ocevidaca podneli prijavu protiv NN lica za ometanje saobracaja i ugrozavanje bezbednosti. Postoje samo izjave nekih zvanicnika gde su se najvise trudili da objasne zbog cega ne mogu da izvrse hapsenje a cak ni privodjenje odgovornih osoba. Zbog toga sto su ih naravno izmislili da bi smirili narod.
Citat:
deki77: Ok, da ne idemo previse u off.
A gde su tvoji dokazi da je bas "taj" neko video utvaru.On samo prica da je video.Ja sam dao linkove o tome sta moze da bude.I da masta moze da igra kljucnu ulogu.Isto je fora sa NLO.Svi su snimili slikali,a dal je to bas ono sto misle.
Vidi, u redu je to da se ukljuci i masta. Ali samo u domenu gde odgovara cinjenicama. Ne mozes mastom da menjas cinjenice. Masta moze samo da posluzi da se pretpostave objasnjenja koja nisu na prvi pogled intuitivna ali su moguca. Kao ogranicavajuci faktor maste treba da uzmes izjave svih dostupnih svedoka i podataka. Resenje koje predlozis trebalo bi da se uklapa u te ogranicavajuce faktore sa izvesnom razumnom dozom prostora ostavljenom za greske. Kao sto su greske u interpretaciji dogadjaja, greske u pamcenju svedoka, greske u izrazavanju svedoka.... Tamo gde imas toliko veliki broj svedoka kao u dve oblasti koje si naveo sve te greske se u globalu smanjuju sa povecanjem broja svedoka. I kada uzmes u obzir sve dostupne faktore dobijes polazni model u koji treba da uklopis izmastano resenje. Nikako ne obrnuto, kako veliki broj ljudi pokusava da uradi a pozivaju se na nekakvu svoju logiku.
[ daksi990 @ 08.10.2011. 13:26 ] @
Ma nemaju dokaza i vidite neko je naredio da se prica zatacka i niko to vise ne pomije.Ankalagon the Black dali si upoznat da pojedini ljudi rodjeni u subotu takodje vidjaju razne stvari mozda ne bas utvare ali desava se da vide stvari koji ljudi rodjeni u ostalim danima ne mogu da vide?
[ StORM48 @ 08.10.2011. 13:38 ] @
Pa da, evo ja sam rođen u subotu i svaki dan viđam koješta!
Pozdrav
[ daksi990 @ 08.10.2011. 13:51 ] @
Ma dobro vama je do zezanja ali ja vam kazem da pojedinci vidjaju cudne stvari.Naime moj drug je pre par godina vracajuci se od drugara oko 2 pola 3 posle ponoci video je kod jedne skole koja se nalazi pored crkve decu kako se igraju.On onako zbunjen je otrcao do tog mesta da vidi koja su to deca i kad je stigao tamo svatio je da to sigurno ne mogu biti deca u to vreme i bukvalno se ukocio od straha.Sutradan kada je to poceo da prica sta je video mestani su ga pravili da je bio pijan,drogiran i td.Ali jedan covek mu je onda rekao da se ne plasi jer je i njegova zena cula tu decu jer zive tu pored skole.E sve to ajde ne mora da bude istina ali sto je najgore cak je i moj otac koji je rodjen u subotu kad je bio mali i sa roditeljima isao na autobus u slcno vrema tako 2 pola 3 posle ponoci na tom istom mestu stao i poceo da gleda.Njegova keva moja baba ga je pitala sta to gledas on je rekao gledam svadbu!.Baba se onako zgranuta samo prekrstila i to se tako zavrsilo.Kaze da je vidjao jos tosta takvih stvari koje ne moze svako videti ali ne zeli da prica o tome da ne bi ispao kao moj drug.
[ Ankalagon the Black @ 08.10.2011. 14:09 ] @
Citat:
daksi990: Ma nemaju dokaza i vidite neko je naredio da se prica zatacka i niko to vise ne pomije.Ankalagon the Black dali si upoznat da pojedini ljudi rodjeni u subotu takodje vidjaju razne stvari mozda ne bas utvare ali desava se da vide stvari koji ljudi rodjeni u ostalim danima ne mogu da vide?
Sticajem okolnosti i ja sam rodjen u subotu ali nisam nikada video stvari koje opisujes. Zbog toga sto kalendar nije savrsen, (otuda i korekcija svake 4 godine, prestupna godina), pa onda kontinualna evolucija solarnog sistema, uticaji varijabilnog zracenja iz solarnog sistema i kosmosa... vezivanje za datume po kalendaru, kao subotu na primer kao uzrok ili neku posebnu vezu sa paranormalnim vidjanjima gledam jako sumnjicavo. Kao sto si i rekao, neki ljudi rodjeni u subotu vide razne stvari. Prilicno sam siguran da ih vidjaju i ljudi rodjeni u svim ostalim danima. Ja recimo nikada nisam video nesto tog tipa. Par puta sam video nesto sto bi se najbolje okarakterisalo kao UFO, ali u tom trenutku to nije bio nikakav big deal.
Ukratko ne vidim nista sto bi subotu izdvajalo kao nekakav poseban dan. Ako imas nekakav link, izvor, ka materijalu koji malo bolje objasnjava to sa subotom mozes da postavis pa da vidimo malo bolje o cemu se radi.
[ daksi990 @ 08.10.2011. 14:14 ] @
Ne znam sto bas subota postoje neka starinska verovanja vezana za te ljude koji su rodjeni u subotu u kojima nisam upucen ali za ovo siguno znam sto su videli i culi da mogu samo oni koji su rodjeni u subotu.
[ StORM48 @ 08.10.2011. 14:19 ] @
Pričaj još malo o tome, postaje zabavno.
Pozdrav
[ daksi990 @ 09.10.2011. 20:40 ] @
Ma dobro ja vam pricam sta sam cuo ovo za mog oca sam 100 % siguran jer covek nema potrebe da laze jer se takve price najcesce pricaju na veseljima (ako ih ne pretekne politika :-) ) Ali kazem vam ne zeli to nikom da prica jednom sam samo krisom cuo kada je pricao o tome jednoj zeni (ne znam ni zasto je to pricao jer nisam cuo ceo razgovor :-) ) .Nisam upucen u to starinsko verovanje ''Subotar" negde sam procitao ako je dete rodjeno na neki veliki praznik u subotu onda valjda vidja takve stvari,do duse moj drug koji je to video kaze da nije rodjen na nikakav praznik .Cak sam cuo da je svestenik pricao da se na tom mestu (pored crkve)desilo nesto pre mnogo godina ali nisam toliko zalazio u detalje ako nekada budem imao prilike pitacu ga licno.Mozda ovo zvuci kao uvod u horor film ali sigurno postoje neke anomalije,vise sile i dr.U vecini slucajeva covek sam sebe uplasi vidi neku senku ili nesto slicno pa se uplasi i u tom srahu mu deluje sve stvarno.Ko zna na svu srecu nisam imao takvih dogadjaja ali smo zato na tom mestu o kome sam pricao ja i moj brat tako isprepadali jednog druga da je od straha otrcao do prve kuce i poceo da lupa ljudima na vrata da ga puste unutra.I mi onako sta cemo da nas komsija ne odrobija otisli kuci.I da situacija bude jos gora ni taj komsija nije smeo da ga otprati kuci vec je morao da spava kod njega.I da nismo sutradan rekli sta se desilo to mesto bi postalo ukleto a taj drug ne bi smeo vise nikad nocu da izadje iz kuce.
[ Ankalagon the Black @ 09.10.2011. 22:42 ] @
Kako objasnjavas to da vi imate moc da odlucite da li ce mesto biti ukleto ili ne u zavisnosti od toga da li vi kazete sta ste videli ili ne ? Licno ne verujem u ukleta mesta, ali ajde da uzmemo razmisljanja radi da je to moguce. Mesto bi valjda bilo ukleto ili ne, kakve veze ima da li je neko to primetio ili nije ili da li je nekome drugom rekao o tome ili nije ?
[ daksi990 @ 09.10.2011. 22:54 ] @
Nisi zarumeo ne pricam ja o nikakvoj moci. Nego ili bi ljudi poceli da se plase tog mesta ili bi i tog druga napravili na drogiranog,pijanog,ludog.Jer da smo cutali sigurno ne bi bilo svima sve jedno.To sto kazes ukleta mesta ja sam to rekao kako bi mozda ljudi pricali.Ja se ne razumem u te natprirodne moci ili kako god to moze da se objasni,znam da obicno ljudi kazu da je to mesto "ukleto" gde se pojavljuju te natprirodne pojave a sad kako to drugacije moze da se objasni ne znam.
[ Odin D. @ 09.10.2011. 23:26 ] @
Eto, upravo si sam objasnio kako nastaju "utvare", "ukleta mjesta", "natprirodne pojave" i sl. : - neki zajebanti precute ujutro sta su radili prethodnu noc.... Bolji primjer nisi mogao da das, iako si njime sam sebe ukopao...
[ kandorus @ 09.10.2011. 23:34 ] @
Citat:
Ankalagon the Black:
Mesto bi valjda bilo ukleto ili ne, kakve veze ima da li je neko to primetio ili nije ili da li je nekome drugom rekao o tome ili nije ?
Ukleta mesta i nadprirodne sile deluju samo na ljude. U odsustvu ljudi sva "ukleta" mesta su obična. "Ukletost" nekog mesta raste prenošenjem saznanja o postojanju ukletih sila na tom mestu.
Dakle, ako niko ne primeti da je mesto ukleto onda to mesto i nije ukleto.
[ daksi990 @ 09.10.2011. 23:40 ] @
Citat:
Odin D.: Eto, upravo si sam objasnio kako nastaju "utvare", "ukleta mjesta", "natprirodne pojave" i sl. : - neki zajebanti precute ujutro sta su radili prethodnu noc.... Bolji primjer nisi mogao da das, iako si njime sam sebe ukopao...
Ja sam samo naveo primer a na tom mestu su stvarno vidjene te pojave taj drug je video decu a moj otac svadbu.Dakle ako neke stvari ne mogu svi videti ne treba ih praviti ludim kao sto sigurno znam da moj otac nije lud zato on i ne prica o tome jer to ljudi odmah prevode u izmisljotine i drogu.
[ 3way @ 09.10.2011. 23:41 ] @
A sta cemo sa ovima sto su rodjeni u subotu u razlicitim casovnim zonama?
Da li to vazi samo za one sto su u Srbiji ( ili odgovarajucoj casovnoj zoni ) rodjeni u subotu ili mozda njihovo vidjanje pojava zavisi od casovne zone.
Na primer, jedan je rodjen u Srbiji negde uvece, a tada je u Australiji vec nedelja. Da li on isto vidi u Australiji ili to vazi samo za Srbiju?
[ 3way @ 09.10.2011. 23:43 ] @
Citat:
daksi990:Dakle ako neke stvari ne mogu svi videti ne treba ih praviti ludim kao sto sigurno znam da moj otac nije lud zato on i ne prica o tome jer to ljudi odmah prevode u izmisljotine i drogu.
Milion puta sam rekao do sada.
Kada covek vidi nesto - to ne znaci NISTA. U lancu dokazivanja neke pojave covek je najslabija karika. Cak i sudovi vidjenja svedoka ne uzimaju za merodavna ukoliko ne postoje odgovarajuci materijalni dokazi.
[ daksi990 @ 09.10.2011. 23:48 ] @
"3way" ti si za mene spam i nista vise zabole mene da ja tebi iznosim neke dokaze i vec sam ti rekao ako ne verujes nemoj da kvaris temu tvojim glupim komentarima "pa sta" pa nista smaraj na nekoj drugoj temi nemoj ovde.
[ 3way @ 09.10.2011. 23:51 ] @
Za vas sto verujete u svakakve kojestarije svaki razuman komentar kojim se neko trudi da logicno objasni nesto i jeste spam :)
To mi je poznato odavno :)
[ daksi990 @ 09.10.2011. 23:57 ] @
Ma jel to tvoj problem ? ako ja verujem u nesto to je moja stvar sta ti objasnjavas? jel moj otac lud? da nije mozda alkoholicar ili pije lekove za zivce? ako jos neko veruje ili je doziveo nesto slicno pusti ljude neka pricaju jer je Ultra MadZone zbog toga napravljen a ne da neki smarator samo kvari teme.
[ 3way @ 10.10.2011. 00:01 ] @
Otkud ja znam dal je tvoj otac lud ili pije lekove. A i da ne pije.
Procitaj opet ono sto sam napisao o svedocima.
[ vlada131 @ 23.12.2011. 22:12 ] @
Citat:
Bor: Detalji o utvari u venčanici
Izvor: Večernje novosti
Bor -- Dva rođena brata, koja su početkom septembra, obučeni u venčanicu, sa velom i bidermajerom, plašila vozače na putu ka Zaječaru nesvakidašnju „šalu“ su snimili.
Namerni da se pohvale prijateljima - pre nego što su uspeli da snimak postave na „Jutjub“, što im je i bio cilj - pohvalili su se nekolicini prijatelja i, „za probu“, posredstvom mobilnih telefona, prosledili im svojevrsne spotove.
Snimljena dogodovština, veoma brzo, postala je hit u gradu, ali je braću - policiji od ranije poznatu po posedovanju manjih količina narkotika - silno uplašila reakcija ministra Dačića. U panici, spalili su i venčanicu, i kasetu na kojoj je zabeleženo kako su plašili vozače, a onda su - uz mnogo molbi, zaklinjanja, pa i pretnji - uspeli da i prijatelje ubede, kako bi i oni iz svojih telefona izbrisali video-zapis...
Inače, da je pojavljivanje „utvare“ na putu Bor - Zaječar prošlo kako su braća zamislila, već naredne večeri, bili su planirali da se, na istom mestu gde je viđena „mlada“, pojavi i „mladoženja“: u crnom odelu, sa sve karanfilom zadenutim za rever! Po „scenariju“, u mrklom mraku, on bi nailazio vozilima u susret i pružao ruke - kao da duh ženika traga za odbeglom nevestom...
Netačna je i informacija da su braća u belu venčanicu obukla lutku napunjenu helijumom. Naprotiv, jedan od njih bio je obučen u belu svadbenu haljinu, a ispod „kostima“ nosio je trenerku i crne patike, pa se vozačima činilo kao da utvara lebdi iznad puta. Na kraju, posle mahanja ili pretrčavanja puta, neke šokirane učesnike u saobraćaju su i stopirali!
Iako policija zna ko su braća, protiv njih nije mogao biti pokrenut bilo kakav postupak. Jer, „potkovani“ za razgovor sa organima reda, mogli bi da izjave kako su samo stopirali, a mogu da se obuku kako god žele, pa i u venčanicu...
3way: A sta cemo sa ovima sto su rodjeni u subotu u razlicitim casovnim zonama?
Da li to vazi samo za one sto su u Srbiji ( ili odgovarajucoj casovnoj zoni ) rodjeni u subotu ili mozda njihovo vidjanje pojava zavisi od casovne zone.
Na primer, jedan je rodjen u Srbiji negde uvece, a tada je u Australiji vec nedelja. Da li on isto vidi u Australiji ili to vazi samo za Srbiju?
Citat:
Subota je – kao „poslednji”, ali i „ženski” dan – nesrećan i nečist dan. Ona je i dan mrtvih, odnosno zadušni dan. Subota je po svom mestu u nedelji „zaklopit” dan (zaklapa sedmicu), te je i zato nesrećan dan. Na ovaj dan čovek treba da bude oprezan da mu se ne desi kakvo zlo. U Bosni se kaže: „Subotom dalje od jezera.” Ovaj dan nije povoljan za počinjanje poslova jer neće dobro napredovati, a ni povoljno završiti. Subota je nesrećan dan za početak tkanja i svih ženskih poslova, veruju u Boljevcu. Dete rođeno u subotu biće neobično i nesrećno, smatra se u mnogim srpskim krajevima. Ko se rodi u ovaj dan, njemu će se „priviđati” natprirodna bića, kažu u Gruži. Za ovo dete veruje se da je vidovito, da može da vidi i što drugi ne vide.
Neverovatno, jos jedna verzija dogadjaja. I jos uvek stoji sve sto sam rekao o ovom slucaju:
1. nikada se nece cuti ni saznati imena ili bilo kakav drugi identifikacioni podatak ove brace. A o pomenutom video snimku moze samo da se sanja posto ni on ne postoji kao ni braca.
2. drzava nastavlja sa menjanjem zvanicne price po ko zna koji put iz razloga i sa efektima koje sam vec davno naveo.
[ dava @ 24.12.2011. 16:31 ] @
A najjači je zadnji pasus. Nisu ih priveli ni na razgovor jer su ovi "potkovani" pa su mogli da izmisle neki izgovor. Ahahaha
[ nekavambude @ 24.12.2011. 21:57 ] @
Ma mogu oni da lupaju koliko hoce i izmisljaju zasto lepo ne postave skrivenu kameru i videce o cemu se radi za taj slucaj se zna jos od ranije,sad da su ti isti plasili i pre 10 godina cisto sumnjam nego ajd da zatackaju situaciju.
Boris Tadic - sreda
Toma Nikolic - petak
Slobodan Milosevic - sreda
V. Seselj - ponedeljak
Ivica Dacic - subota
Z Djindjic - petak
itd...mogu da se kladim da bi otprilike 1/7 politicara koje bi uzeli u analizu bilo rodjeno u subotu.
[ 3way @ 24.12.2011. 22:06 ] @
Citat:
nekavambude: Ma mogu oni da lupaju koliko hoce i izmisljaju zasto lepo ne postave skrivenu kameru i videce o cemu se radi za taj slucaj se zna jos od ranije,sad da su ti isti plasili i pre 10 godina cisto sumnjam nego ajd da zatackaju situaciju.
A sto ti ne postavis kameru? Ili sto se ne nacrtas tamo sa mobilnim telefonom, pa snimis utvare ili vanzemaljce, sta god da je, pa to okacis na YT?
MIslim, ovo je stvarno mad...ocekujete da se policija bavi kojekakvim glupostima...
Ako smatrate da nesto nije u redu, put pod noge, vozite se tim putem, snimajte iz kola i izvan kola, pa da vidimo...
[ nekavambude @ 24.12.2011. 22:26 ] @
Pa tebi su sve gluposti a to sto neko od straha moze da izazove udes to nema veze to su za tebe gluposti pa i da su to dvoje u pitanju treba pokrenuti istragu stavljanje kamere je mnogo lakse od klasicne sacekuse.
[ 3way @ 24.12.2011. 22:29 ] @
Pa sad, tacno je da od straha neki mogu da izgube kontrolu nad volanom. Medjutim, kod nas se i mnoge druge stvari ne istrazuju...nema to veze sa zaverom.
A ti, ako mislis da treba postaviti kameru, ocigledno znas na kom se to mestu desava. Zasto TI ne postavis kameru, pa snimis autenticnu sablast?
[ nekavambude @ 24.12.2011. 22:37 ] @
A zasto ti ne prekines da se pravis naivan i glup? Da je to moj posao zasto da ne ? da sam neki novinar,imam opremu pa hajde.Mada opet to je prvenstveno stvar policije jer se ugrozava bezbednost saobracaja e kada oni zavrse posle toga moze da ispituje ,snima i dr.
[ 3way @ 24.12.2011. 22:40 ] @
A koji mislis da ce rezultat istrage da bude?
"Naredjuje se sablastima da ne ugrozavaju saobracaj. Ukoliko ne ispostuju naredjenje, zvacemo Ghostbusters."
Mislim, ako su duhovi, policija tu ne moze nista.
[ nekavambude @ 24.12.2011. 22:47 ] @
Pa ako su duhovi! ako nisu neka lepo nadju te koji to rade i privedu ih pravdi a ne da izjavljuju tu neke nebuloze samo da bi zatackali stvar.Slicna situacija kada su se dvoje vojnika navodno poubijala na strazi i sta je bilo sa tim slucajem? Nista sve je zatackano.
[ 3way @ 24.12.2011. 22:49 ] @
Ne kaze se zatackano, nego zataskano, tj. zataškano.
Ne vidim kakve veze vojnici imaju sa ovim, ali ako neko na ovaj nacin ometa saobracaj i treba da snosi posledice.
Mada, ovde se iznose tvrdnje da to nisu ljudi koji ometaju saobracaj....
[ nekavambude @ 24.12.2011. 23:00 ] @
Vojnike sam napomenuo jer je takodje bila i afera sa tim slucajem da su se vojnici poubijali ili je pak jedan vojnik usmrtio tog svog druga pa je potom ubio sebe.Tvrdnje se iznose jer je ceo taj slucaj kako ljudi plase vozace jako sumnjiv jer ako policija nekog zeli da privede pravdi oni to mogu da urade ali vec ako ne zele ili pak nemaju dokaza a mogu da ih dobiju to je vec stvar zavere.
[ 3way @ 24.12.2011. 23:02 ] @
Uopste ne mora da bude zavera. Kod nas je sve moguce.
[ Teratron @ 25.12.2011. 09:32 ] @
Zavera se u ovom slucaju desila samo ako je nesto bilo u pozadini price.Narod kao narod reaguje kako vec reaguje nemocan pred neobjasnjivim .
Madjionicar prilikom izvodjenja trika svu paznju ljudi ispred sebe usmerava na sam trik, dok resenje trika vide samo ljudi kraj njega ili u pozadini.Na osnovu iskaza ljudi, tamo se zaista ''nesto'' neobjasnjivo dogodilo a cim se umesa i drzava ,obicno sa nevestim demantima ,prica samo dobija na tezini ( slicno kao i desavanjima u Americi u zoni 51) .
Temu sam procitao i mislim da je samo jedan od ucesnika teme, negde na polovini iste , spomenuo ovakav scenario ,cak je naveo i da ima nekog prijatelja kao vozaca na tom putu, ako sam dobro shvatio .
[ Ankalagon the Black @ 25.12.2011. 09:46 ] @
Problem je ovde što su Srbi veoma sujeverni i skloni strahu od nepoznatog. Stavite se na mesto policije. Policija jednostavno ne može da dopusti sebi luksuz da kaže da nema pojima šta je to bilo jer bi onda krenula masovna panika u tom kraju. Ko je čitao novinarske članke kada se slučaj dogodio mogao je da vidi koliko su pojedinci bili uplašeni. To bi značilo da policija priznaje da ne može da zaštiti narod od utvare ili šta god je to bilo.
Zato je neophodno dovesti slušaj na neki banalan nivo. Otuda izmišljena priča o braći šaljivdžijama. Neko je mislio da je to priča koju će ljudi najlakše prihvatiti. Problem je u tome što nikakva ovako iskonstruisana priča ne odgovara činjenicama na terenu i ljudi to vide. Pogledajte komentare ispod tih novih članaka o slučaju. Više od 90% čitalaca misli da je ta zvanična priča koja se non stop menja obična glupost i zataškavanje onoga što se stvarno dogodilo.
Jednoga dana neko će morati da počne da govori istinu. Ljudi se plaše nepoznatog a država se plaši reakcije ljudi. Ko je imao u školi časove sociologije, ustava, istorije - tamo je objašnjeno da je osnovna funkcija država održavanje same sebe. Ne može da se kaže svakog pojedinca u narodu jer je sasvim prihvatljivo sa uvreženog stavovišta da pojedini pripadnici naroda mogu da pate za dobrobit većine. Veoma lep izgovor.
U slučaju utvare ima se izgovor da se mogu lagati ljudi od strane političara koje su ti isti ljudi doveli na vlast.
U u drugom slučaju 2 vojnika su odlučila da se međusobno poubijaju iz ''čista mira'' jer opet je neko imao izgovor da je bolje tako nego da se sazna istina šta su ti vojnici eventualno videli i znali. Načina na koji je vođena cela istraga i premeštanje/unapređenje ljudi iz kasarne na neka druga mesta veoma jasno govori kakve mutne radnje su tu u pitanju.
Sve u ime nacionalne bezbednosti. Koja predstavlja najviši postojeći koncept razmišljanja u bilo kojoj modernijoj državi.
[ nekavambude @ 25.12.2011. 15:09 ] @
Sve u svemu tu MUP nesto prikriva samo ne znam zasto tako menjaju price jer postaje jos sumnjivije.Pa iskreno na sta bi to licilo da Policija objavi da je rec o nekoj natprirodnoj pojavi? sta vise sramota za zemlju mada opet kazem da bi trebalo taj slucaj detaljnije ispitati postavljanjem skrivenih kamera.Prem pricama navodno ta utvara koja se pojavljuje je neka devojka koja je pre mnogo godina na tom delu puta sahranjena iz nepoznatih razloga.I kada se pravio put ljudi su naisli na taj skelet i neki deda im je rekao da to ne pomeraju jer je to prokletstvo i oni ga naravno nisu poslusali i sada ta devojka se pojavljuje posle ponoci ali valjda samo odredjenim danima...
[ Teratron @ 25.12.2011. 19:18 ] @
Citat:
I kada se pravio put ljudi su naisli na taj skelet i neki deda im je rekao da to ne pomeraju jer je to prokletstvo i oni ga naravno nisu poslusali ...
Moram priznati da sam malo zbunjen .
Ako se pravi put na tom mestu , kako ste vec napisali a to nije groblje, zar selidba te mrtve devojke na neko groblje nije normalna potreba ? Mislim da bi bilo krajnje necivilizovano ako bi taj isti put prelazio preko groba te devojke .
Ispravite me ako gresim .
[ nekavambude @ 25.12.2011. 20:04 ] @
Iskreno ne znam celu tu pricu ili legendu kako god... Na tom mestu nije bilo groblje nego su valjda tu devojku-mladenevestu sahranili pored tog puta ali ne znam zbog cega i kada su pravili taj novi put kako su kopali naisli su na taj skelet e sad dali su tu devojku premestili na groblje a to valjda nisu smeli da rade nego je trebala tu da ostane.Necu da te lazem jer ni ja ne znam pravu pricu...
Ovde kod nas prošao put preko groblja: grobovi preseljeni (i to bez ikakvog opela jer se put pravio u jeku komunizma) a duhova niti je bilo niti ih ima. Uz sve to put, iako magistralan, nije nešto prometan. Noću može da prođe i više od 2 sata a da ne prođe nikakvo vozilo.
[ nekavambude @ 26.12.2011. 01:27 ] @
Cuo sam za jos jedan slucaj u nekom selu pored Knjazevca da se na nekom mostu takodje desavale cudne stvari kao na primer da se ljudima desavalo da im ispred tog mosta ugasi automobil i da ne mozete da ih startujete pritom se desavalo da cuju neke jezive zvuke ovaca i dr...Ali necu da kvarim pricu pitacu druga koji mi je ispricao za ta desavanja na tom mostu pa da vam iznesem vise podataka ovako je glupo.
[ Odin D. @ 27.12.2011. 14:32 ] @
Lele! Ja sam do sada mislio da takve stvari nisu moguce!
Ali, evo sad kad si nam ti ispricao sta si cuo od svog druga koji je od nekog cuo - moram priznati da si me potpuno pokolebao u mom nevjerovanju.
Jedva cekam da nam ispricas jos detalja, pozuri molim te!
[ Count Zero @ 27.12.2011. 14:39 ] @
Odine, Odine... :\ Ne sili čoveka, vidiš da neće da kvari drugarevu priču, glupo je, kaže - a ja se slažem da jeste.
Strpi se do sledeće epizode!
[ nekavambude @ 27.12.2011. 17:14 ] @
U sto se ja sekiram na te vase provokacije pfff!!!! To drugo ukleto mesto se nalazi izmedju gornjeg i donjeg Zuničija na tom kamenom mostu pored koga postoji spomenik i navodno se i na tom mostu desavaju razne stvari (gasenje automobila,prividjanje aveti...) To se upravo desilo coveku koji radi-ili je radio u Erozija Knjazevac.Dok je vozio sluzbeni naravno ispravni automobil bas na tom mestu su mu se iz cista mira ugasila kola,i onda je video tu avet ali je imao srecu pa je naisao neko iz suprotnog pravca sa drugim kolima i auto je odjednom proradio a Avet nestala.Naravno to je bilo u sred noci.To je jedan primer sta je covek na tom mestu doziveo a ima jos dosta njih koji su bas na tom mestu doziveli slicna desavanja tako da to iskljucuje mogucnost slucajnosti.Ko ne veruje ne mora neka se i sam raspita.
[ Odin D. @ 27.12.2011. 17:44 ] @
Evo ja se maloprije raspitao i kaze mi jedan covjek da je njemu jedan drugi covjek iz Donjeg Zunicija rekao da su to sve naklapanja pijanih budaletina.
Ja sam sad skroz zbunjen. Sta je tu sad od svega istina?!
[ kandorus @ 27.12.2011. 18:32 ] @
Citat:
nekavambude:
onda je video tu avet ali je imao srecu pa je naisao neko iz suprotnog pravca sa drugim kolima i auto je odjednom proradio a Avet nestala.
Dakle, kad je čovek sam avet napada. Srećom avet se plaši dvojice ljudi. Štaviše i dejstvo avetinjskih moći nestaje pojavom drugog čoveka, tj. auto se počinje ponašati kako se i očekuje od (treznog) auta.
Na osnovu opisanog sledi da je bito da se ukrste dva čoveka (ili auta) iz suprotnih pravaca i to izgleda onesposobljava avet.
Neko naivan (ili pakostan) bi pomislio da je vozač (službenog) automobila napunio gaće. A u strahu su velike oči. Naravno ovde nije reč o strahu već o stvarnom dogadjaju, jer je očigledno reč o hrabrom i neustrašivom ljudini kome su čak i auto dali na poverenje.
[ deedee6 @ 27.12.2011. 18:45 ] @
... niti auto, niti čovek više nikada nisu bili isti...
[ kandorus @ 27.12.2011. 22:12 ] @
Naravno da više nisu isti. Nije isključeno da je neko autu umesto benzina sipao šljivovicu. A sa pijanim autom se nikad ne zna. Pri tome treba primetiti da avetinjske moći nemaju dejstvo na čoveka. Ne, ne, ni u ludilu. Auto je otkazao dok je naš dasa sve to hrabro podneo i očuvao razum.
[ nekavambude @ 27.12.2011. 22:58 ] @
Pa vi pametnjakovici drugo i ne znate nego da lupate po forumu ja sam vam rekao da se raspitate ako ne verujete a ne da lupetate samo.Taj covek je jedan od njih koji je video te paranormalne aktivnosti na tom mostu pa sad vi lupajte i dalje i sprdajte se.E da ono najvaznije "pa sta ako je video? to se na sudu ne moze uvaziti kao dokaz"