Ruski milioner usmrtio motociklistu a policija nije ni pokrenula istragu.
Citat:
citat:
Ruski milioner Aleksandar Zaribko (49) je, naglo skrećući u vožnji svoj mercedes, oborio i na mjestu usmrtio mladog motociklistu na šta je ruska policija reagovala tako što nije pokrenula nikakvu istragu, izvijestili su ruski mediji.
Nesreća se desila 27. avgusta na auto-putu za Novu Rigu a čitav je tok događaja snimljen kamerom iz kola koja su vozila neposredno iza mercedesa.
Vozač mercedesa, Zaribko, suvlasnik lanca supermarketa Victoria Russian čije bogatstvo Forbs magazin procjenjuje na 170 miliona eura, izjavio je za sajt LIFEnews da je vozio pravo i da nije mijenjao pravac kretanja.
Snimak događaja govori, međutim, donekle drugačije. Automobil, naime, bez žmigavca naglo skreće na lijevu stranu i udara u motocikl koji se ruši u zaštitnu ogradu.
Snimak se završava kadrom tijela 24-godišnjeg motocikliste Stanislava Lopatkina u neprirodno iskrivljenom položaju.
"Naši istražitelji smatraju da nema potrebe za istragom", izjavila je za agenciju RIA novosti portparolka moskovske policije Oksana Čilatkina.
Izgleda da ko ima viska para ne mora odgovarati ni za klasicno ubistvo koje je jos snimila i kamera.
[ Ivan Dimkovic @ 03.09.2011. 10:28 ] @
Pazi, jos je i dobro - mogli su jos da zaplene imovinu familiji motocikliste zato sto je njegov motor ostetio auto cenjenog VIP-ovca.
[ bakara @ 03.09.2011. 10:35 ] @
Meni na snimku deluje da vozac mercedesa nije ni primetio motociklistu.
sa snimka se vidi da se kretao po liniji a ne u svojoj traci, a ovaj nije ni mogao da ga vidi...
[ Nocni @ 03.09.2011. 10:51 ] @
To sto ga nije vidio ne umanjuje njegovu krivicu... prestrojavao se bez najave, bez zmigavca, da je pogledao u spoljni retrovizor prije prestrojavanja morao bi ga vidjeti...
Nije pitanje je li on kriv vec je problem sto nije ni pokrenuta istraga da se to utvrdi
Ovako je moglo i kod nas za vrijeme Milosevica sa parama da se zavrsi sve... nismo ni danas odmakli od toga mnogo... ali bez pokretanja bilo kakve istrage je stvarno uzasno... pa kao da je pregazio psa...
[ bakara @ 03.09.2011. 11:26 ] @
Citat:
Nocni: To sto ga nije vidio ne umanjuje njegovu krivicu... prestrojavao se bez najave, bez zmigavca, da je pogledao u spoljni retrovizor prije prestrojavanja morao bi ga vidjeti...
Da je vozac motora bio u svoj traci, mogao ga je i videti, ali ne...on se kretao po liniji i prisao mercedesu velikom brzinom kada je ovaj resio da predje u levu trake, motor je bio u mrtvom uglu on ga je bukvalno odgurnuo na bankinu...verujem da ga nije ni primetio jer bi bar na tren mahinalno pritisnuo kocnicu.
Citat:
Nocni:
Nije pitanje je li on kriv vec je problem sto nije ni pokrenuta istraga da se to utvrdi
Da li je pokrenuta istraga ostaje da verujemo novinarima, ali posto je poznat vozac verujem da je ipak bilo nekakvog saslusanja i uzimanja izjave.
Slucaj je otprilike kao da je udario nekoga ko je pretrcavao auto put...
[ cozmo_im @ 03.09.2011. 11:26 ] @
Nema teorije da ga je video. Ovo se meni desavalo XX puta na svu srecu bez udesa. Na autoputu, pa jos kad ti sunce ide u oci, teorije nema da primetis motor osim kad je pored tebe, a i covek je kocio. Mrtav ugao, i to zesci.
Slazem se da je potrebna istraga, a taj milioner snosi deo krivice posto nije dao znak za preticanje. Inace, koliko vas na autoputu daje zmigavac kad pretice? Verujem jako jako mali procenat! Uostalom ni motor nije dao zmigavac. Takodje, zna se - u preticanje kreces kad se uveris da je sve bezbedno a to ovaj motorista nije uradio. Kako je motor uzak, vozac iz mrtvog ugla ne moze da ga primeti, jos pri toj brzini. Ne mora apropo ruski milijunas biti masovni ubica u saobracaju samo zato sto ima love. Nesrecan slucaj. Za policiju naravno ostaje pitanje nepokretanja istrage, ali... pitanje je kako bi se tu vestacilo.
Mislim da on nije uopste vido ovog na motoru dok nije bilo kasno.
[ Zarko Silic @ 03.09.2011. 12:10 ] @
Tome treba dodati i mogucnos da se iza novinskih clanaka krije mnogo sto sta. Od sarlatanstva u izvestavanju pa sve do razlicitih interesa iza napisane reci.
[ superbaka @ 03.09.2011. 12:24 ] @
1 manje, idemo dalje...
kada ih budemo pregaizli dovoljno, valjda ce obratiti paznju kako voze... a roditelje koje kupuju maloletnicima skutere nabiti u zatvor dozivotno!
[ sasa022 @ 03.09.2011. 13:11 ] @
Nazalost ni kod nas nije nista bolje.Pokrene se istraga,ali se zapisnici "sminkaju" i leze u fijokama dok ne zastare....
Setite se samo par slucajeva iz NS i BG sa smrtnim ishodima,a koje su prouzrokovali "poznate face".
Sto se snimaka tice - ovo je samo jedan od gomile snimaka auto-moto nesreca iz Rusije - da li je kod njih obaveza ili "moda" da imaju kamere u vozilima ?
[ DrJekyll @ 03.09.2011. 13:40 ] @
@superbaka +1
Stalno se spominje neko neobracanje paznje na motocikliste, a kad oni voze po beloj traci i preticu dva automobila kroz sredinu (kao ovde) onda nikom nista
[ vladd @ 03.09.2011. 13:50 ] @
Kakva istraga treba da se pokrene, kada je sve jasno. Motorciklista je kontinuirano ugrozavao saobracaj, i bilo je samo pitanje trenutka kada ce da padne, ovako ili onako.
Sa druge tacke gledista, situacija..X... tajkun(ili tajkuncic) u Rusiji, snimaju ga iz kola, on prolazi to vozilo.. priblizava mu se ozbiljan motorcikl koji navodno ablenduje, dolazi u paralelu...ko zna kome je tajkun nesto duzan i sta ga ceka..njegova kalkulacija je da je bolje da snimaju pad motora nego pucanje iz heklera u prolazu.
Vozilo sa kamerom staje...snima sta snima(to je valjda najvaznije), mota se na mestu nesrece, valjda da unisti tragove...
Ja bih snimak jednostavnije nazvao "neuspesan pokusaj atentata..."
Dovode se ljudi u specificne situacije, a onda kmece i traze "pravdu"...
Kao trece, ako se vec vozi bezobrazno, ako vec svako ko kupi kres roket oseca obavezu da naplati trosak divljanjem po dzadi, onda neka u "vestinu" voznje ukalkulise da nisu svi misevi na cetiri tocka roboti, koji 120% postuju zakon i sitne uredbe, npr o davanju migavca..cisto kao savet..za prezivljavanje zadovoljstva..
Poz
[ botr @ 03.09.2011. 15:14 ] @
I jedan i drugi su krivi, rekao bih da je veci deo krvice na motociklisti, jer se u jednom trenutku, i ako se to ne vidi na snimku, nasao izmedju dva vozila i dve trake! Nije ga ubio milioner vec cista nepromisljenost!
[Ovu poruku je menjao botr dana 03.09.2011. u 18:34 GMT+1]
[ ventura @ 03.09.2011. 15:48 ] @
Citat:
superbaka: 1 manje, idemo dalje...
kada ih budemo pregaizli dovoljno, valjda ce obratiti paznju kako voze... a roditelje koje kupuju maloletnicima skutere nabiti u zatvor dozivotno!
Nisi dobro ukapirao... Da smo na jednom drugom forumu, vrlo brzo bi te ubedili da bajker nikada ne može da bude kriv za saobraćajku...
U Obrenovcu ga podigne na zadnji, raspali 150kmh tako na zadnjem točku, prođe kroz crveno svetlo i udari u pešaka koji je prelazio ulicu. Komentari 'bajkera' na forumu: nije kriv, kriv je matori što je pretrčavao ulicu bez da gleda
Skoro lik u Karađorđevoj navrne gas do daske da pretekne kolonu, prokliže, podleti pod kamion, ubije i sebe i devojku od 20 godina. Komentari 'bajkera': Da se organizuju i protestvuju zbog katastrofalni postavljenih šina na toj deonici... To što je obrtomer zakucan na 13.000 obrtaja, to nema nikakve veze sa nesrećom...
Ja lično vozim motor, ali nisam 'bajker'... Sramota me je da se tako nazovem zbog tih morona... Samo me čudi kako to da na 1 poginulog skuteraša dođe 10 poginulih na većim motorima.. Skuter je isto motor, isto ga niko ne vidi i 'oduzima mu prednost', ima još manje točkove pa može lakše da strada na lošem putu... Sve isto, samo ne može da zavrće gas kao ovi veliki... Tako da, biće da zavrtanje gasa ima neke veze sa tim saobraćajkama...
[ Milojkovic @ 03.09.2011. 18:11 ] @
Po tim :bajkerskim" forumima se uglavnom polemse o alkoholu i skupovima gde ce se isti lokati u enormnim kolicinama.
Iza svega stoji goli interes pojedinih samozvanih predsednika kojekakvih nazovi bajkerskih klubova koji se tale sa nekolicinom iz odabranog kruga za lovu koju peljese od ostalih lakovernih clanova.
Neki su tu da bi lokali i zdrali na tudj racun, drugi tu pelejse lovu, treci skupljaju politicke poene a neki rade sve ovo a plus su tu da diluju razne opijate kojekakvim ocajnicima i nesrecnicima.
Licno vozim motor i nekad sam voleo da odem na moto skup da se vidim sa normalnim ljudima....kazem nekada.
Bio sam clan vecine bajkerskih foruma , nikad nisam bio clan kluba ,neke sam forume pomogao da se ofrome ali sam ih redom napustio a sa nekih sam bogami i izbacen kad sam retoricki razvalio i razgolitio lihvare koji sebe nazivaju bajkerima.
Ta po flasi bratija mi je pretila da ce mi uraditi ovo pa ono , zakazivali su mi megdane i trista cuda ali od te price ne bese nista jer kad sam se pojavio na zakazanom megdanu mokra druzina se redom razbezala i podvila je repove.
Posle sam u inat njima nastavio da pisem na svom forumu i tamo sma ih sve redom nakrpio i ismejao sto cinim i dan danas.
Ja lično vozim motor, ali nisam 'bajker'... Sramota me je da se tako nazovem zbog tih morona...
Ja sam vozio. Slozio bih se. Cudan je to svet, jedan covek sa nogama na zemlji, a potpuno drugi covek kada sedne na motor. Danas je gore jer klinci kupuju trkacke motore koji imaju vecu specificnu snagu od porsea, ferarija i formule jedan.
I tako bandoglavi, neiskusni, nalozeni, iskompleksirani zavrnu gas na necemu sto ima 1000 kubika....
To je dvokomponentni problem.
Jedan deo ide na dusu drzave i policije koja ne sankcionise i ne regulise tu oblast. Pustanjem klinaca da voze trkacke masine, nemogucnosti da sankcionisu brzu voznju, nemanje tablica, sakrivanje tablica, voznju kradenih motora, voznju bez dozvola, voznju u mortus pijanom stanju...
Patrola takve vozace ne moze da zaustavi, pa onda ni ne pokusavaju.
Druga stvar je do vozaca i njihove psihologije.
Da se ne uvrede, normalno gradjen muskarac balkanac, tesko moze da vozi te trkacke masine, jer su dizajnirane za kepece. Tim motorima se lece razliciti kompleksi licnosti. Dok je alkohola i devojaka koje bi da ga jasu na motoru, samo zbog motora, bice i budala koje ce te devojke uspesno mamiti voznjom na zadnjem tocku.
problem je sto da bi vozio tu masinu moras imati sposobnosti i reflekse fandja i sumahera, a to normalni ljudi nemaju.
Da nismo mi najgori pokazuju zapadno evropske zemlje gde bajkerski klubovi drze monopole na kriminalne biznise, reket, prodaju droge itd...
p.s. to ne menja cinjenicu da vozaci autmobila strasnim neznanjem cesto ugrozavaju vozace dvotockasa
[ 3way @ 03.09.2011. 20:00 ] @
Citat:
ventura: Nisi dobro ukapirao... Da smo na jednom drugom forumu, vrlo brzo bi te ubedili da bajker nikada ne može da bude kriv za saobraćajku...
Ah da....ime jednog od tih foruma ih najbolje i opisuje...
Od svih padova i smrtih slucajeva nikad auto nije kriv.
Ukoliko bajker padne, obavezno se postavlja pitanje "Da ga neko nije isekao?"...Jer jebga, kada sa 200 uleces u krivinu, pa jos malo zagazis u suprotnu traku, bas je nezgodno kada te neko isece...
[ jnk @ 03.09.2011. 20:03 ] @
Neverovatna količina idiota na ovom forumu je ovog puta prevazišla svoje uobičajene mere