[ dstepanovic @ 16.09.2011. 09:30 ] @
Znam da je mogućnost pronalaženja rešenja za ovaj problem, u startu, sveden na par promila verovatnoće i znamo svi da je bilo koja vrata Juga moguće otvoriti bukvalno dinarom ili vrhom bilo kog ključa. Otvaram ovu temu zbog toga što mi jako često obijaju Juga i svaki put mi povade svu obaveznu opremu iz kola. Znajući da stupa na snagu zakon vezan za obavezu imanja nove prve pomoći koja košta ~2500din, verujem da će se učestalost obijanja drastično više povećati. Juče sam bio kod ključara u nameri da me posavetuje da li postoji mogućnost ugraditi neku bravu u Juga koja neće tako laći moći da se obije. Na žalost, naravno odgovor je bio ne. Ako ima nekog na forumu ko je uspeo da reši ovaj problem ili da ugradi neku bravu ili neki zajjebb koji otežava obijanje, jako bih voleo da čujem ideje. Rešenje za gepek koje sam uspeo da nađem je da sam samu bravu na gepeku probušio bušilicom (kroz obe pločice brave) i onda kada zatvorim gepek, iznutra u tu rupu gurnem parče čelične šipke ili ekser, tako da kada neko pokuša da otvori bravu gepeka, jezičak brave koji otključava, zapne za tu žicu i ne otvara se brava. Ukoliko nekoga interesuje zakačiću slike. Sa druge strane za brave za vozačeva i suvozačeva vrata nisam našao nikakvo rešenje. Hvala svima unapred! |