[ espresso @ 18.09.2011. 21:14 ] @
| Pozdrav. Nedavno mi je istekla vozačka pa bi mi značio podatak o roku za vađenje nove ako on uopšte postoji. Raspitivao sam se i dobio dve različite informacije. Kolega kaže da kada je on vadio, rečeno mu je da je rok za vađenje nove 3 meseca od isteka stare. A ja odem u saobraćajnu policiju i pitam radnicu na šalteru koja izdaje dozvole. I dobijem odgovor da ne postoji nikakav rok i da vozačka može da se izvadi kad god hoću posle isteka stare.
Ima li neko konkretan odgovor na ovo? |
[ 3emyh @ 18.09.2011. 21:27 ] @
Ja sam izvadio nakon vise od godinu dana nakon isteka stare. Tako da, sluzbenica na salteru je u pravu.
[ jnk @ 18.09.2011. 21:46 ] @
Znam za slucaj da posle nekoliko godina od isteka(>5) lik morao ponovo da polaze.
[ Zarko Silic @ 18.09.2011. 21:56 ] @
Citat:
espresso: Pozdrav. I dobijem odgovor da ne postoji nikakav rok i da vozačka može da se izvadi kad god hoću posle isteka stare.
Tako je.
Ovo sto jnk kaze je bilo nekada davno.
Ne ponovilo se.
[ espresso @ 18.09.2011. 22:09 ] @
Ljudi, hvala vam na odgovorima. Bar da znam da ne žurim bez potrebe.
[ vilil1 @ 18.09.2011. 22:34 ] @
Citat:
jnk: Znam za slucaj da posle nekoliko godina od isteka(>5) lik morao ponovo da polaze.
Kada i gde se to desilo? Moja svastika je sad u julu izvadila novu bez problema, a stara joj je istekla pre 17. godina. Cak je nije ni podigla nego je dala ovlascenje tastu koji je podigao.
[ espresso @ 18.09.2011. 23:01 ] @
A koja je pocedura oko davanja ovlašćenja? To bi mi odgovaralo.
[ vilil1 @ 18.09.2011. 23:11 ] @
Ono najobicnije, overeno u opstini. Ja...ovlascujem...da moze u moje ime podici vozacku...
[ botr @ 19.09.2011. 07:59 ] @
Citat:
espresso: A koja je pocedura oko davanja ovlašćenja? To bi mi odgovaralo.
Da bi izvadio vozacku moraces da odes do SUP-a, jer sada tamo slikaju za novu.
[ jnk @ 19.09.2011. 08:18 ] @
vilil: pre par godina, mada ako laže mene ja lažem vas.
[ vaske2 @ 19.09.2011. 11:39 ] @
Citat:
espresso: Ljudi, hvala vam na odgovorima. Bar da znam da ne žurim bez potrebe.
Ne moras žuriti...ako ne vozis,ali ako vozis...kazne za koriscenje istekle vozacke dozvole sada vise nisu tako male.
[ del-boy @ 20.09.2011. 07:28 ] @
Izvinjavam se što upadam u temu, ali izgleda da je već odgovoreno, a moje pitanje je slično.
Naime, položio sam u jednom gradu dok sam tamo živeo, preselio se i prijavio promenu boravka za promenu u LK i pasošu, ali nisam nikad promenio adresu u vozačkoj. Pre neko veče me zaustavi policajac i reče mi da je kazna, otprilike - ne sećam se tačno, 20.000 dinara za neprijavljivanje promene adrese i da je zakonski rok 30 dana da se adresa promeni. Tad me je samo upozorio, tako da nisam plaćao ništa, ali kontam da bih trebao to da uradim. I što je zanimljivo - u toku ovih 5 godina koliko sam u drugom gradu par puta me policija zaustavljala zbog raznih stvari i nikad niko ništa nije rekao na tu temu, ovaj je bio prvi. Čak mi je i pokazao član u nekom pravilniku/uredbi/zakonu što je imao uz sebe.
E sad, mene zanima, pošto očigledno moram da menjam adresu, a imam još 3 godine do isticanja vozačke, da li mogu odmah da uzmem ovu novu vozačku? Kad već moram da se cimam po SUP-u i redovima da ne moram opet za koju godinu? Da li mora stara vozačka da istekne da bih dobio novu?
Hvala...
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.