[ nikola_1997 @ 22.09.2011. 19:39 ] @
moze li mi neko reci kako da pripitomim malog aleksandra,sive boje,ne znam koliko je star,imam ga tacno 1 mesec. |
[ nikola_1997 @ 22.09.2011. 19:39 ] @
[ vidan kv @ 22.09.2011. 19:47 ] @
....samo se seti one narodne "da je batina iz raja izrasla".....šalim se,naravno
[ [REaS0n] @ 22.09.2011. 19:54 ] @
Ja to nogom.
[ Aleksandar Đokić @ 22.09.2011. 20:17 ] @
ako mislis na psa imas super emisiju "Dog Whisperer" pa skini sa neta, ako si '97 taman, a imas i svakog dana na national geographic
[ Bata @ 23.09.2011. 07:44 ] @
Jel reč o papagaju ? Ako jeste, onda je nezgodno ako si nestrpljiv i nepažljiv. Ja imam papagaje već više od 20 godina
i nikada nisam očekivao da se pripitome, već sam isključivo bio posvećen tome da ih tretiram sa pažnjom i smirenošću, pa vremenom se neki pripitome dovoljno da se maze i džonjaju na ramenu i na ruci, a neki ostanu nepoverljivi do kraja. Imaš sajt papagaji.info na kojem ima i forum, pa se više informiši. Ipak ima jedna stvar koju sam, na žalost, primetio kod mnogo ljudi koji uzmu papagaje ili druge životinje koje se "isporučuju" u kavezu/terarijumu , oni ih shvate kao "ljubimca koji ne traži mnogo" , to jest kao nešto što mogu da stave u ćošak i kada im je do zabave da se zabavljaju, a kada imaju "pametnija posla" onda pokriju krpom ili ugase svetlo, i to je to. Ima jedan sjajan citat koji se ponavlja među ljubiteljima papagaja (ponavljaju kao papagaji) , a to je da je za papagaja kavez isto što i za psa pseća kućica. To znači da se papagaj mora više držati otvoren, i u mogućnosti da leti, da se kreće po kući i što je najvažnije, da se kreće među ukućanima. Pa će on da odabere kada će i kome da se pripitomi. Sve druge priče, kao što su ucenjivanje hranom i vodom (što mene izvede iz takta kada neko predloži) , ili još gore - kada neko predloži da se ptica na silu hvata u ruke "da bi navikla" , to je idiotluk. Imam ja mnooogo da ispričam na tu temu, ali ti prvo odgovori da li je u pitanju papagaj , ili si dobio mlađeg brata ;) [ anon70939 @ 23.09.2011. 07:57 ] @
Mislis na mladjeg brata?
hmmm.... tesko! [ Miroslav Jeftić @ 23.09.2011. 08:38 ] @
Citat: Bata: Imam ja mnooogo da ispričam na tu temu, ali ti prvo odgovori da li je u pitanju papagaj , ili si dobio mlađeg brata Najbolje da je mlađi brat sive boje i da nije siguran koliko je star Citat: Bata:Ima jedan sjajan citat koji se ponavlja među ljubiteljima papagaja (ponavljaju kao papagaji) , a to je da je za papagaja kavez isto što i za psa pseća kućica. To znači da se papagaj mora više držati otvoren, i u mogućnosti da leti, da se kreće po kući i što je najvažnije, da se kreće među ukućanima. Pa će on da odabere kada će i kome da se pripitomi. Sve zavisi. Moj (nimfa) se redovno zapuca u zid ili bilo koji drugi objekat na putu. Jedini način da ga pustim napolje je da mu prvo isečem krila, pa onda da šeta po podu. Inače bi pre ili kasnije slomio vrat. [ sasa022 @ 23.09.2011. 09:56 ] @
Posto je trenutno aktuelna najezda vanzemaljaca mozda je @nikola_1997 dobio jednog
@Bata Podmicivanje zivotinja omiljenom hranom itekako moze da da pozitivne rezultate.... @Miroslav Jeftić Tvoj papagaj nije stekao vestinu letenja - on samo nevesto pokusava da leti,pa se "zakucava" u prepreke na pravcu u kom je krenuo. Da imas veliku praznu halu gde bi slobodno leteo - stekao bi rutinu. [ lelorinel @ 23.09.2011. 10:46 ] @
Citat: guslac: ako mislis na psa imas super emisiju "Dog Whisperer" pa skini sa neta, ako si '97 taman, a imas i svakog dana na national geographic ovde je sve objasnjeno www.youtube.com/watch?v=TpFRJ2S4BeA [ Sceka @ 23.09.2011. 11:24 ] @
Odlicno! Dobio je razne savete a nije rekao o cemu se radi! :) Svaka cast, ako je to bila namera...
Pozdrav! [ Bata @ 23.09.2011. 11:30 ] @
Citat: Miroslav Jeftić: Sve zavisi. :) Moj (nimfa) se redovno zapuca u zid ili bilo koji drugi objekat na putu. Jedini način da ga pustim napolje je da mu prvo isečem krila, pa onda da šeta po podu. Inače bi pre ili kasnije slomio vrat. Boje da ptica beži, nego da se kreće po podu ili nameštaju pa da je kad-tad povredite. Citat: sasa022: Podmicivanje zivotinja omiljenom hranom itekako moze da da pozitivne rezultate.... Da imas veliku praznu halu gde bi slobodno leteo - stekao bi rutinu. Ne znam, o kakvim halama pričaš, sasvim običnan dnevni boravak je ok. [ Miroslav Jeftić @ 23.09.2011. 11:34 ] @
Citat: Bata: Možda je iz nekog razloga slab u krilima (bolest ili starost) ili ako brzo i snažno leti ali se ipak zakuca to je onda neveštost, ili ti je soba premala da bi imao prostora da manevriše. Sečenje pera na krilima nije u redu jer se ptica izdeprimira, takođe se oseti ugroženom (više nego obično) jer je njen let njen jedini adut, ovako je veeelika mogućnost da je zgnječite, vrlo ozbiljno kažem. Boje da ptica beži, nego da se kreće po podu ili nameštaju pa da je kad-tad povredite. Nije ptica slaba, ali soba jeste mala. Jbg, radije bih živeo u trosobnom nego jednosobnom stanu, ali ko me pita Inače udvoje smo obično sekli krila, jedna osoba drži, a druga seče krilo, ali jeste zeznuto tako da sam uglavnom odustao [ kaćunčica @ 23.09.2011. 11:53 ] @
Ako je mače, spremi mu pesak u kupatilu i nabavi broj dobrog tepih-servisa, trebaće ti jednom nedeljno, i dobrog tapetara, da ti povremeno presvuče nameštaj.
Ako je golub, pusti ga, hrani ga, napravi mu skrovište na terasi i privikni se na gomilu g**ana. [ Goran Mijailovic @ 23.09.2011. 12:01 ] @
Ako je pacov nemoj da ga pripitomljavas, bolje je po tvoje usi.
[ dava @ 23.09.2011. 12:07 ] @
Daj mu sira, ako jede onda je miš, a dresuru miševa nisam čuo da neko radi osim nekih naučnika kad vrše eksperimente nad njima.
Znam da nisam pomogao, al' bar nisam ni odmogao. [ 3way @ 23.09.2011. 12:29 ] @
Ako je ork, napravi mu mali luk i strelu.
[ Odin D. @ 23.09.2011. 12:36 ] @
Ako je Aleksandar Makedonski ne davaj mu geografski atlas...
[ sasa022 @ 23.09.2011. 12:37 ] @
Citat: Ne znam, o kakvim halama pričaš, sasvim običnan dnevni boravak je ok. Prostorija duzine 10-20m,sirina nije preterano bitna i visine 3-4m. 4-5m u duzinu je kratko - taman poleti i onda se vec posle par zamaha krilima "zakuca" u prepreku jer nema vestinu da se odrzi i okrene u vazduhu... [ nikola_1997 @ 23.09.2011. 16:42 ] @
pa naravno da se radi o papagaju imam ga 1 mesec i jos ga nisam pustio iz kaveza dali da ga pustim i kad ???
[ Bata @ 23.09.2011. 17:07 ] @
to nije lepo prema maloj ptičici >:(
obrati pažnju da ti ne ostane neki otvoren prozor, možeš i komarnike da zatvoriš ako imaš, ja kod mene zatvorim komarnike, i navučem zavese i to je dovoljno da ptica ne pokušava da izađe, a opet prozori nisu zatvoreni u ovo letnje vreme. obrati pažnju takođe da nemaš neke sitne stvari koje bi mogao da obori i polupa, kao što su keramičke figurice. postoje i druge stvari koje papagaj može da "napadne" , a to su razne sitnice koje može da gricka, kao što su kablovi, končići, drveni delovi, ali samo gde je čisto drvo, lakirano drvo ne diraju. papir i karton vole da grizu, pa mu daj neki papir i karton i čisto drvo koji ti nisu važni, a ono što ti je važno ti skloni. nemoj da papir bude od novina, da se ne otruje od štamparske farbe, mada tu nema mesta velikoj brizi, jer ne jedu oni sve to , nego samo "troše kljun". Jako važno je da mu daš neki tanjirić ili činijicu vode, odmereno napunjen i veličine primerene veličini ptice, da se okupa. sigurno si video napolju kako se kupaju ptice , pa tako proceni veličinu posude i dubinu vode. nemoj ga terati ninašta, samo pazi da se ne povredi (šporet, ventilator..), da ne načini štetu (kablovi...). ako ne bude hteo da uđe u kavez, ti ga nemoj terati ni loviti u ruke ili u krpe, nego ga ostavi na miru, kad ogladni i ožedni ući će sam. takođe, ako možeš, probaj da mu prineseš kavez sa vratima prema njemu, samo strpljivo i bez ljutnje i naglih pokreta. budi spreman da postavljaš papire na pod gde bude stajao i ispuštao "teret" , ali videćeš to će biti jedno ili dva ustaljena mesta, ništa nepodnošljivo. [ nikola_1997 @ 23.09.2011. 20:32 ] @
hvala...ali kako da procenim da li je divlji ili je rucno hranjen...posto sam ga kupio na vasaru i prodavac mi je rekao da nista nezna....????
[ Miroslav Jeftić @ 23.09.2011. 20:46 ] @
Citat: nikola_1997: hvala...ali kako da procenim da li je divlji ili je rucno hranjen...posto sam ga kupio na vasaru i prodavac mi je rekao da nista nezna....???? Naravno da je divlji... ptice koje su ručno hranjene su obično dosta skuplje od standardnih, a i čisto sumnjam da ih ima na vašaru [ nikola_1997 @ 23.09.2011. 20:51 ] @
pa da li ce teze da se pripitomi...i da li treba drugacije postupiti sa njime i kako postupiti...???
[ Sceka @ 23.09.2011. 20:51 ] @
Citat: nikola_1997: hvala...ali kako da procenim da li je divlji ili je rucno hranjen...posto sam ga kupio na vasaru i prodavac mi je rekao da nista nezna....???? :) Pa do ja*a! Mozda sam glup ali jos uvek ne razumem sta/koga si kupio na vasaru?! Sta/ko je divlji ili rucno hranjen... Jedino se nadam da ti covek sa vasara nije prodao neku bebu, ljudsku bebu (znamo da mu je ime Aleksandar!)! :) Pozdrav! [ nikola_1997 @ 23.09.2011. 20:56 ] @
pa rekao sam da je PAPAGAJ....
[ Miroslav Jeftić @ 23.09.2011. 21:00 ] @
Citat: nikola_1997: pa da li ce teze da se pripitomi...i da li treba drugacije postupiti sa njime i kako postupiti...??? Kao što je već pomenuto, zavisi od same ptice, nema nekog univerzalnog rešenja koje 300% garantuje uspeh [ nikola_1997 @ 23.09.2011. 21:04 ] @
znaci da je pustim odmah sutra kad se probudim...
[ plague @ 23.09.2011. 21:14 ] @
Gde bre da je pustis? Ako je pustis da odleti uginuce, dolazi zima.
Vreme, pripitomljavanje se svodi na vreme i na zadavanje sto manje stresa ptici. Znaci bez nasilnih pokusaja mazenja, drzanja i slicnog. [ nikola_1997 @ 23.09.2011. 21:16 ] @
ma da je pustim bre u sobi brate....ti mislis da ja tako lako odustajem a i nisam lud da pustim da pare odlete...:D
[ Shadowed @ 23.09.2011. 21:18 ] @
Mislim da je ipak hteo samo iz kaveza da je pusti, ne totalno.
Edit: pretece me :) [ nikola_1997 @ 23.09.2011. 21:46 ] @
pa sutra kad je pustim sta da radim samo da sedim i da se ne mrdam...???
[ Goran Mijailovic @ 24.09.2011. 07:41 ] @
Probaj da cvrkuces sa njom...
[ nikola_1997 @ 24.09.2011. 08:09 ] @
ok...a ima li mogucnosti da mi ona odmah stane na rame ili ne...???
[ Pirossi @ 24.09.2011. 08:51 ] @
ukoliko imaš perut, sleteće ti na rame bez problema.
[ nikola_1997 @ 24.09.2011. 09:04 ] @
xaxaxaxaxa...nemam perut...
[ anon70939 @ 24.09.2011. 09:53 ] @
a koju melodiju da cvrkuce s njom? :):):)
[ Goran Mijailovic @ 24.09.2011. 10:56 ] @
Može nešto lakše, neke lagane melodije recimo neki džez ili tako nešto kao ovi iz BG filharmonije.
[ milivoje t @ 24.09.2011. 11:58 ] @
[ nikola_1997 @ 24.09.2011. 12:01 ] @
trenutno sam otvorio kavez i nece da izadje....brzo pricajte sta da radim...???
[ nikola_1997 @ 24.09.2011. 12:58 ] @
sada je izasao udario je nekoliko puta u zid i sada se ukacio na policu i ne silazi sa nje...
[ Count Zero @ 24.09.2011. 13:03 ] @
[ anon70939 @ 24.09.2011. 15:20 ] @
nikola_1997 se vec duze vreme ne javlja :).
Izgleda juri malog aleksandra po komsiluku [ nikola_1997 @ 24.09.2011. 15:24 ] @
ej udario je nekoliko puta u zid...i kada je video da ne moze pobeci stao mi je na rame i 5 min se nije pomerao...kada se je pomerio stao je na luster i evo ga jos stoji izgleda je zaspao...
[ anon70939 @ 24.09.2011. 15:26 ] @
:).
Eto ispunila ti se i zelja da ti stoji na ramenu :) [ nikola_1997 @ 24.09.2011. 15:27 ] @
pa da...samo kako posle da ga ubacim u kavez....???
[ anon70939 @ 24.09.2011. 15:29 ] @
probaj hranu da mu stavis u kavez. Mozda ce uci sam kad se malo smiri
[ nikola_1997 @ 24.09.2011. 15:36 ] @
ok...
[ milivoje t @ 24.09.2011. 15:50 ] @
Priblizi mu kavez dovoljno blizu da sam zakorazi sa njega sa predmeta na kome trentutno stoji. Onda ce sam pronaci ulaz ili ga usmeri ka ulazu u kavez dok hoda po kavezu. Treca opcija je da ga uhvatis i ubacis.
[ nikola_1997 @ 24.09.2011. 16:28 ] @
stavio sam mu jabuku na vratanci ma i u kavezu i on je usao a ja sam zatvorio kavez...
[ Bata @ 25.09.2011. 07:53 ] @
Citat: nikola_1997: sada je izasao udario je nekoliko puta u zid i sada se ukacio na policu i ne silazi sa nje... Citat: nikola_1997: ej udario je nekoliko puta u zid...i kada je video da ne moze pobeci stao mi je na rame i 5 min se nije pomerao...kada se je pomerio stao je na luster i evo ga jos stoji izgleda je zaspao... Citat: nikola_1997: stavio sam mu jabuku na vratanci ma i u kavezu i on je usao a ja sam zatvorio kavez... Drago mi je da je prvo poletanje (i povratak, što je još važnije) prošlo dobro. Iz svega ovog što si napisao, a ja stavio u citat, rekao bih da si dobio dobru ptičicu. (da li možeš da postaviš neku sliku ?) To što ti je stao na rame bi mogao da bude dobar početak lepog prijateljstva, samo ako ne napraviš neke početničke greške na koje smo te ovde više puta upozorili (nestrpljivost, nagli pokreti, zastaršivanje, ljutnja, vika, buka, hvatanje u ruke, teranje metlom...) To isto važi i za druge ukućane (ni na njih nemoj da vičeš i da praviš preteće pokrete ;) ), džaba tvoj trud ako ga neko drugi šikanira. Budi spreman da otrpiš poneki jači ugriz tokom početnog perioda upoznavanja. Kad to kažem, ne mislim da treba da mirno stojiš dok ti on jede meso, nego da ako te štipne jače, da ti ne postupiš burno (glasno jaukanje, mahanje rukama, skakanje, preteći pokreti...) već da se samo povučeš iz kontakta. Na primer, ako ti gricne prst dok mu u kavezu menjaš hranu, ti samo izvuci ruku i na momenat se povuci od kaveza. Ili ako ti gricne uvo dok ti stoji na ramenu, ti samo "sakrij" uvo tako što ćeš prema njemu okrenuti svoj potiljak (nemoj da okrećeš svoj nos prema njemu, bar ne iz početka...) Vremenom ćeš naučiti da razlikuješ da li je njegov pokret(i ugriz) izraz ljutnje to jest straha, ili radoznalosti, ali iz početka je to uglavnom strah i odbrana, a onda polako počinje da bude radoznalost. Bitno je da on shvati kavez kao svoju "sigurnu teritoriju" , a ne kao kaznu ili tamnicu. To ćeš postići tako što ćeš ga , na prvom mestu redovno i često puštati van kaveza (seti se uvek onog poređenja sa psećom kućicom) , i tako što ćeš se ponašati tako da je u kavezu uvek on "glavni" - ako te štipne ili se samo nakostreši, izvlači ruku i udalji se od kaveza. Redovno (svakodnevno) mu menjaj hranu i vodu (vodu i češće ako je vrućina) , i čisti mu što češće možeš kavez. Ne moraš baš svaki dan, ali nemoj ni da ga ostavljaš neočišćenog po pet dana. Što se tiče mesta na kojima stoji kada je pušten, to će uglavnom biti neka visoka mesta na kojima se oseća sigurno i nedohvatljivo. Vremenom će se osloboditi i početi da tumara po celoj kući, ali to glavno sigurno mesto (ili više takvih mesta, zavisi od prostora) će da ostane "baza". Na takvim mestima bi bilo dobro da ispod njih postaviš parče novina (ili nečeg drugog) da na to pada izmet, ali to ćeš vremenom videti koja su mesta i šta i kako. Čudi me da je stao na luster, verovatno nije bilo uključeno svetlo. Ako nemaš neku bolju poziciju u sobi/stanu , možda bi mogao da samo za njega na neko pogodno mesto nakačiš nešto na čemu bi mogao da stoji. Na primer postolje za saksiju, ali drvena površina da bude, nemoj metalno kao što je ovo sa slike. Ili neku drvenu policu namesti, ili ako već imaš neku policu a ti je prilagodi za novog ukućana. [ nikola_1997 @ 25.09.2011. 14:18 ] @
a kako da ubacim sliku...???
[ Shadowed @ 25.09.2011. 14:30 ] @
http://www.elitesecurity.org/faq pod 6. a po potrebi i 22.
[ nikola_1997 @ 25.09.2011. 14:34 ] @
ok hvala...ova zadnja slika to sam mu ja napravio da stoji i da se ljulja...ovo dole je ljuljaska a gore stoju...
[ Bata @ 25.09.2011. 16:30 ] @
Ih bre, pa ti si stvarno 97. godište, jesi li siguran da je papagaj mlađi od tebe ? ;)
Mesec dana si držo jadnika u kavezu, a on ti i pored toga došo na rame i sliko se - hm, mora da ti smišlja neku kompleksniju odmazdu. Onaj medvedić će mu/joj dobro doći kad mu/joj prorade hormoni, ako mu/joj ne planiraš društvo. Jesi li siguran kojeg je pola ? Što se kaveza tiče, dobro je što su rešetke vodoravne, zbog njegovog penjanja. Pozicija bi trebala da bude takva da ptica ima (bar) jednu stranu uz zid ili neki drugi "siguran" i nepromenjiv objekat. Recimo da ostane tu gde jeste, ali malo bliže zidu, pa da i ispred kaveza ima površinu po kojoj može da se kreće kada ulazi i izlazi, i da se prostor između kaveza i zida ne koristi za česta odlaganja raznih stvari (kao što je ona crna torba), da to bude njegova zona. Ali to je sve nevažno ako će on biti najveći deo vremena slobodan, na tvom ramenu dok ti sediš za kompom, ili na onoj "šipki za zgibove" što si mu sredio ispred prozora (odlično). Sad mi neprijatno što si maloletan, pitaće se ljudi šta sam se toliko angažovao oko tebe, i tvog papagaja ... Jesu li ti išta pomogli ovi moji romani ?! [ nikola_1997 @ 25.09.2011. 17:19 ] @
brate hvala......pomogli su mi veoma....hvala svima koji si pisali da mi pomognu da pripitomim mog malog aleksandra....Danas sam ga pustao isto....i veoma sam zadovoljan kada stavim ruku do njega on skoci na nju i ja mu dam jabuku.....
[ anon70939 @ 25.09.2011. 17:40 ] @
ovo su fotke od pre 3 godine :). Salim se
lep papagaj. meni je ekstra kad neko od malena nalazi forume da samostalno sazna ono sto mu je potrebno. [ ctrl alt del @ 25.09.2011. 19:51 ] @
Sudeći po veličini tvoj papagaj nije baš pile, ima on godinu ili više.
Takođe sudeći po brzini kojom je došao do tebe vrlo je moguće da ga je prethodni vlasnik/odgajivač već navikao na kontakt sa ljudima i time ti značajno olakšao posao. [ Bata @ 26.09.2011. 19:22 ] @
Citat: nikola_1997: brate hvala......pomogli su mi veoma....hvala svima koji si pisali da mi pomognu da pripitomim mog malog aleksandra....Danas sam ga pustao isto....i veoma sam zadovoljan kada stavim ruku do njega on skoci na nju i ja mu dam jabuku..... I drugi put. Kad god te nešto zanima ti pitaj na ovoj temi. Samo , slikaj ga bez blica, oćoraviće. (sad kad vidim koliko sam nakucao samo na ovoj temi, a nisam ni deo svega što znam napisao, dođe mi da sastavim neki sajt ili blog... jesu li blogovi još uvek aktuelna stvar na internetu ? ) [ nikola_1997 @ 13.02.2012. 14:30 ] @
Cao drusxtvo pozz od mene.....imam josx jedan problem sa mojim malim aleksandrom......on se veoma opustio svaki dan ga pustam igram se sa njim ali jos uvek napada moj PRST i to me izludjuje dugo ga imam ali jos uvek napada...moj tata kaze da ga je prethodni vlasnik mnogo hvatao rukom i zato napada....kad mu dajem hranu iz ruke on uzme bez problema ali kad je na stolu i ja igram komp on dodje do ruke i grize me i bilo kada kad vidi moju ruku bez hrane on napada....sxta da radim kako da ga ubedim da mu moja ruka ne zeli zlo....
[ a1200 @ 13.02.2012. 15:39 ] @
Govori tiho, i nosi hranu sa sobom :)
[ milivoje t @ 13.02.2012. 16:28 ] @
klepisx ga i resxen problem.
[ anon70939 @ 13.02.2012. 16:32 ] @
basx si mu poucxno odgovorio
[ nikola_1997 @ 14.02.2012. 13:12 ] @
xaxax...:DDD
[ Bata @ 17.02.2012. 13:51 ] @
opet ja...
ako sam dobro razumeo, ptica se ne plaši, već samouvereno dolazi na radni sto kada se zanimaš kompjuterom i gricka ti prste ? ili samo jedan određen prst ? jedna je stvar ako se ptica plaši i u samoodbrani ujeda kada se šakama približiš više nego što je spremna da toleriše, ali sasvim drugo ako on sam dođe do tvojih šaka, u trenucima kada se ne baviš njime nego kompjuterom, i krene da te gricka. ako je ovo drugo, to znači da se on ne plaši. onda (iz mojeg iskustva) možeš samo da mu pokazuješ da ti to smeta tako što ćeš da sklanjaš ruke od njega. koliko se do sada pripitomio ? da li dozvoljava da ga dodirneš ili pomaziš ? opiši malo kako ga zabavljaš. možda, a to sam viđao, ako se sa njim igraš previše hitrim pokretima ruku, kao što se ljudi inače zezaju sa psima ili mačkama, onda ga to možda uplaši, pa kada mu primičeš ruku bez hrane, on očekuje to zavitlavanje koje ga uznemiri, i odgovara agresivno. [ Poli Aleksandar @ 12.09.2014. 21:56 ] @
Caos svima,imamopar pitanja u vezi Malog Aleksandra! Uzelismo ga pre 2 nedelje ,ima 3 meseca ali nije rucno hranjen,kada mu gurnemo ruku u kavez sa jabukom,treba mu dosta vremena da pridje ruci ali hoce da je uzme,vrlo je nepoverljiv i dosta se boji ali nece da ujede nije agresivan,ono sto nas zanima je da li ce se on totalnoprivici da hoce da nam sleti na ruku da smemo da ga pustimo iz kaveza,da se ne boji,znaci da li ce se on pripitomiti ilije to iskljucivo sa rucno hranjenim izvodljivo,hvala puno unapred,cekamo brz odgovor :)
[ Bata @ 13.09.2014. 08:35 ] @
@Poli Aleksandar
pročitajte sve što sam napisao na ovoj temi (pročitaću i ja da se podsetim), mislim da ćete saznati ono što treba. ukratko: samo polako sa pticom, bez pritisaka i zastrašivanja. [ anon70939 @ 14.03.2015. 08:09 ] @
Hahaha, pazite oglas, :)
Doduse ovde je bitan komentar, ali odmah sam se setio teme [ branko tod @ 14.03.2015. 11:04 ] @
Kako pripitomiti velikog Aleksandra
[ Trick Fix @ 14.03.2015. 15:34 ] @
Citat: nikola_1997: moze li mi neko reci kako da pripitomim malog aleksandra,sive boje,ne znam koliko je star,imam ga tacno 1 mesec. Odavno nisam video gluplji naziv teme + opis koji ide posle toga, Nit životinje, niti se kaže o kojoj se ptičurini radi, niti se i malo nagoveštava o kom je STVORU REČ !!!! EBT, To je ona ista NEPISMENOST kad neko da oglas tipa : Prodajem Felne ! +bez slike. Pa idi bre u 3 PM, ---barem daj neke OSNOVNE podatke o tome čime barataš ! Šta se desilo sa "Ovaj Narod" ???.....nemam pojma... Ovolika nepismenost neće da izađe na dobro.... pOz [ Flo33 @ 14.03.2015. 16:25 ] @
Korela koza ovcu.
[ X Files @ 14.03.2015. 16:27 ] @
"Mali aleksandar" je odomaćeni prevod jedne vrste papagaja:
http://sr.wikipedia.org/sr/mali_aleksandar [ Shadowed @ 14.03.2015. 16:53 ] @
[ branko tod @ 14.03.2015. 17:28 ] @
Ja pitam za velikog Aleksandra-Acu V.
[ Trick Fix @ 14.03.2015. 17:49 ] @
Shadowed,
Kad je reč o Moderatoru, odmah Poklekneš, :-) [ anon70939 @ 14.03.2015. 18:19 ] @
Citat: X Files: "Mali aleksandar" je odomaćeni prevod jedne vrste papagaja: http://sr.wikipedia.org/sr/mali_aleksandar Eto vidiš, pojma nisam imao :). Mislio sam da je ovaj klinac tako nazvao svog papagaja :) [ X Files @ 14.03.2015. 18:28 ] @
Citat: CoyoteKG: Eto vidiš, pojma nisam imao :). Mislio sam da je ovaj klinac tako nazvao svog papagaja :) Eto, vidiš, (ni ja) pojma nisam imao :) ... sve dok se nije pojavilo dete u kući. Sad znam dosta o kornjačama, ribicama, pticama... Srećom, o psima (u kući) ne znam mogo, al' bila je borba! [ Lacika.1991 @ 14.03.2015. 18:45 ] @
E onda sledi upoznavanje sa ostalim reptilima,zmijama,tarantulama :D
[ Shadowed @ 14.03.2015. 19:05 ] @
Citat: O cemu ti? [ Windows2 @ 14.03.2015. 21:34 ] @
Alexander the small.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|