Pozdrav svima.
Od pre koji mesec se prica u Subotici da su dosli Pakistanci, Libijci, Iranci i sl drzavljani. Legalno su usli i hteli su u Austriju ali ih je Madjarska odbila da pusti i oni su nekako uspeli da se vrate kod nas.
Ja u tu pricu nisam verovao i bilo mi bas cudno jer se pricalo o malo vecim brojkama, i mislio sam kako drzava to dozvoljava.
Drugar je imao informaciju da se na kraju jednog dela grad na nekoj livadi (koja je zarasla)/njivi nalaze Pakistanci, krenuli smo uvece da ih vidimo.
Isli smo nekim putem koji je sa obe strane imao plastenike (paradajz, krastavci ..etc) i na kraju su bile njive kukuruza.. Nismo nikog videli i poceli se vracati nazad kad nas je docekao neki cica koij tu zivu i krenuo sa pricom "pa gde tu ideti, jer ne znate da su tu pakistanci oni?"
I tu smo mi krenuli pricu snjim(da vidimo "kakvo je razspolozenje u narodu" :) ).
On nam kaze da ih ima 300, da je policija dosla par puta i u maricu stavilia njih 28, oni se razbeze al se vrate. Svi imaju mobilne, ATM kartice, lepo su obuceni, mole se Alahu redovno, idu u obliznje prodavnice kupuju helb i pavlaku i sl.
Osim toga oni i kradu, obrali su kukuruz coveku (steta preko 1000evra), paradajz, jabuke, grozdje i sve u okolini. On krene na njih otera ih a oni onako lagano bez straha odu, i vrate se kad on ode. KAze da je policija cak dolazila i sa pirotehnicarima pa su bacali petarde na njih ali su se vratili. On se licno boji za sebe jer kad dodje hladnije da oni ne krenu po kucama da ulaze. Policiju boli briga izgleda. Kaze da je pre neki dan dosao covek i doneo im 3 velike torbe hrane a oni iz trave dolazili sa svih strana uzeli i otisli. Vesto se skrivaju. Da ih prebace u Austriju traze 1200e , i oni te pare imaju.
Kazu da su jako uredni i da se peru na nekom potoku obliznjem, navodno tvrde da su iz Grcke dosli a neki mladic mu je rekao da je sa 12god napustio Pakistan i da se do sad stalno selio a sad ima 18god, e da i znaju tecno da pricjau engleski.
Posle 45min price sa njim krenuli smo nazad, ja malo razocaran sto nisam video "zivi dokaz" svega ovoga... Kako smo odmakli nekih 800m dalje iz tog krsa izadje crnac(libijac verovatno) i krenuo negde glavnim putem, mi smo nastavili svojim i nekih 200m dalje napustena kafana i na terasi sede 3 Pakistanca, jos dalje blize zgradama na klupama je sedeo jos jedan Pakistanac, posle smo jos dvojicu sreli.
I bilo je tacno, svaki je imao mobilni, lepo su obuceni (sako,farmerice) i nisu pravili problema. Povecanost policije u tom delu grada je primetan.
Ono sto je meni zapalo za oko je gde pune te mobilne, odakle im para na tim karticama?
Sto drzava ne preduzme nista? Neka deportacija nesto?
Meni se sve cini da ce tu biti mnogo gora situacija, ne daj boze da krenu po tim kucama to su sve stariji ljudi 65+ godina, a policija nema **** da resi tu situaciju.
E da ima i prica tu kod mene malo dalje da ima Libijaca dosta , da su na nekoj njivi razapeli satore i da ulaze po kucama bez pardona. To nisam proverio pa ne znam.
[ Isak666 @ 01.10.2011. 23:43 ] @
Citat:
squirll: pa su bacali petarde na njih ali su se vratili.
Pa ako petarde nisu pomogle, ja ne znam sta ce tim jadnim nasim ljudima pomoci.
[ morihei ueshiba @ 02.10.2011. 00:23 ] @
Bez brige,nadlezni su preduzeli odgovarajuce korake :
[ a1200 @ 02.10.2011. 01:57 ] @
Citat:
Sto drzava ne preduzme nista?
Koja drzava? Nih izgleda sve zajedno boli... ko sto rece covek iznad.
[ dejan s @ 02.10.2011. 03:35 ] @
Tako je la_odvala prosvetli njih (nas) obično pućanstvo i objasni im (nam) naše živote i kaži im (nam) šta da radimo pošto si izvukao sve potrebne zaključke o njima (nama) na osnovu jednog jedinog stava.
Hvala ti veliki vođo.
[ La_odvala @ 02.10.2011. 05:33 ] @
Sta da ti kazem deki ja sam rodjen da budem vodja samo se moje pleme raspalo.... Inace vidim tebi nista ne fali,bancis nocu ( sigurno si i ti jedan od njih iz drustvenu firmu ) drugo furas sedmicu ( to ne moze svaki kompjuter da pokrene sem ako nisi kupio ono za 25 000 sve gotovo odmah da ti kazem da si se zaj... ) ali posto vidim da si PAMETAN onda znam da nisi kupio to nego nesto JOS jace. Vas vodja dole se bahati vise nego alibaba koj je imao 40 razbojnika. Jedni ga pljuju drugi hvale treci kazu e moj brale... Nego to ce sve ovi pakistanci platiti. LOL
[ Branko Santo @ 02.10.2011. 06:06 ] @
[OT]
Ako ih je vec 300 mogli su da traze azil u Sparti
[/OT]
Pa postoji valjda stvar koja se zove deportacija, ako imaju vize za Srbiju ok, kada isteknu mogu da traze produzenje/azil kod nas i da dobiju/ ne dobiju.
[ a1200 @ 02.10.2011. 06:33 ] @
Mislim da mi je neko rekao da je problem sto njihova maticna zemlja nece da ih primi, ili likovi jednostavno nemaju pasos i prave se mutavi... pa onda nashi i kad ih uhvate ne mogu da ih deportuju jer nema gde. Onda ih drze u nekim centrima... a to kosta (kapaciteti popunjeni). I onda su shvatili, bolje mi da ih ne diramo, oni lepo zive u kukuruzima :), jedu tudje... tj. boli nas k*rac... pa ce valjda pre ili kasnije da zapale preko grane kad se snadju, na nesto bolje :)
[ Horvat @ 02.10.2011. 08:18 ] @
ako ti se traze ilegalci, otidji na spartak (gradski stadion), skroz na kraj, na zadnji pomocni teren i prodji kroz ogradu u onu sumicu
tamo kampuju ;)
[ squirll @ 02.10.2011. 08:32 ] @
@Horvat a sta mislis gde sam bio? :) Puna prozivka njih.
@mmix i ja sam mislio da je sprdnja i da nije moguce kad ono ...video svojim ocima..
@DaliborP razmisljao sam da kodiraju za hranu...nadam se da od njih 300 par 1% zna da kodira :) cheap code, why not?
@vlada131 to je policijski izvestaj...
@La_odvala vidim da si pametan covek i da sve znas, kako znas da sam BENZIN potrosio? I umesto sto si rekao da gledam sebe bolje da si gledao sebe jer sa tim tvojim "ROFL LOL LMAFAO" i sl sranjima bolje sidji sa neta malo..
@a1200 da strpice se oni dok ne predji...al kako ce zimu provesti ? Ima da se posmrzavaju...a ako nece da se posmrzavaju onda moze svasta da bude..
[ Bata @ 02.10.2011. 08:37 ] @
Uh, to je jaaako strašno !
Neki strani ljudi, azijsko-tursko-severnoafričkog porekla i izgleda, sposobni da žive od malo resursa, ali čvrsto organizovano po
plemenskom sistemu, i od nezakonitih aktivnosti,
počeli su naseljavati ruralne sredine naše države, uglavnom napuštene ili naseljene starim i odumirućim domaćinstvima.
Državni organi zbog klasične, ili političke korumpcije, ili naprosto nekvalitetnog kadra, ne reaguju adekvatno na tu pojavu,
zbog čega postoji opasnost da opisana problematična populacija preuzme kontrolu nad pogođenim područjem.
To nam se nikada nije dogodilo.
Opustite se, to je samo mali promilčić afro-azijske emigrantske najezde na EU , koji verovatno nemaju ama baš nikakvu nameru
da se zadržavaju u našoj "državi" više nego što moraju.
[ DrFill2Good @ 02.10.2011. 08:52 ] @
Citat:
squirll:
E da ima i prica tu kod mene malo dalje da ima Libijaca dosta , da su na nekoj njivi razapeli satore i da ulaze po kucama bez pardona. To nisam proverio pa ne znam.
Pa ajde proverite i to pa okaci jos koji ovakav poste, extra je. :LOL
[ Horvat @ 02.10.2011. 08:56 ] @
Citat:
Bata:
počeli su naseljavati ruralne sredine naše države, u
gradski stadion se nalazi odmah "iza" najgusce naseljenog dela grada subotice ("sve" same zgradice preko 5 spratova), tako da, to nije ruralni deo ;)
[ Braksi @ 02.10.2011. 09:06 ] @
prozivka je sve samo ne ruralni deo Subotice, stavise ja i ne znam deo grada koji ima vise stambenih zgrada !
Mi da smo pametni mi bi te ljude zaposlili ioanko nasi sede po citav dan u kaficima.
[ squirll @ 02.10.2011. 09:31 ] @
@Bata, ne smeta nikom da oni žive negde tamo ali je problem što kradu/ uništavaju useve, tom čiči su obrali kukuruz, čovek radi preko cele godine da ne bi morao od bedne penzije da živi pa je uzeo i ratarstvo i onda seji, špricaj, obrađuj vamo namo cele godine i dođu neki kurdi i za čas posla ko vrapci oberu i nema ih .. I što kaže on da oni hoće onda njemu pomoći kao ajde uzeli smo od tebe pa da ti pomognemo da okopaš i sl. ma jok njih boli dupe leže po ceo dan i onda dođu i kukaju kako su gladni, a imaju para samo neće da troše.
I to nije ništa zabačeno to je livada pored zgrada, gde zivi veći deo Subotice i gde ima doooosta dece koje se tamo igraju/šetaju. I treba neko sr*nje da napravi i kako ćeš ti onda naći ko je kriv?
[ anon70939 @ 02.10.2011. 09:46 ] @
Da je cica platio neko osigurnje, sad ne bi bio na trosku... salim se... doduse, steta od 1000E, bas verujem u tu cifru. Sta rade oni sa tim kukuruzom?
Pustite ljude neka zive. Ne bojte se, nece ni oni ovde da ostanu. Verovatno samo da nadju prvu priliku da predju granicu i nece ih biti...
[ Bata @ 02.10.2011. 10:47 ] @
Pa dobro, valjda razumete šta sam hteo da kažem u suštini - nebitno da li je Subotica ili bilo šta drugo.
Ne poznajem Suboticu, a takođe, iz početne poruke sam stekao sliku da se radi o nekom poljoprivrednom kraju jer se govori o plastenicima, njivama...
Takođe, te priče o krađi roda na njivama i u voćnjacima, pa toga ima uvek. Često se Romi optužuju za te stvari, i kad je istina i kad nije.
Mogu da se kladim da je svaki pečeni i kuvani kukuruz koji se proda na šetalištima naših gradova , na taj način došao do potrošača. Preduzetnik (neodređene nacije)
prođe automobilom pored njive, zastane da "protegne noge" , a onda se posle pola sata, prtljažnika punog mladog kukuruza, zaputi prema svojoj tezgi.
Evo jedne gadne ideje:
Ti XY-stanci (mi smo Srbistanci, a Romi su Ganci :) ) to su ljudi bez ikakvog pravnog statusa - niti su državljani, niti su turisti, a nisu ni azilanti - kao što ste rekli,
njih naši državni organi "kao da ne vide".
To su ljudi "ni tamo ni ovamo" što bi po legendi rekao Knjaz Miloš.
Zašto se vi lokalci ne bi , po ugledu na neke hilbilije iz američkih horor filmova, neku noć prepustili primalnim porivima (ne mislim na sex) , i dali do
znanja tim "uljezima" koliko su dobrodošli ? Jel ste nindže il ste ... ?
Opustite se, i probajte neki posao da napravite dok su tu, sa preprodajom hrane i potrepština, ako neki policijsko-krimo-partijski elementi to već ne rade,
pa vi ne smete da se mešate u biznis.
[ squirll @ 02.10.2011. 11:10 ] @
e da, sad si me podsetio. Po recima policije, pomaganje ilegalnom gradjaninu spada u krivicno delo za koje se naravno odgovara... I sad kontam da te nece vijati ako im pomognes jedanput/dva puta....ali ako ti pocnes pare da obrces...eto tebi za vratom "pravda" :)
a to sto su njive i sl ..pa subotica je specijalna po tome...u sred centra grada ima koji svinje uzgajaju i sl ... :)
[ Bata @ 02.10.2011. 11:43 ] @
Citat:
squirll: e da, sad si me podsetio. Po recima policije, pomaganje ilegalnom gradjaninu spada u krivicno delo za koje se naravno odgovara... I sad kontam da te nece vijati ako im pomognes jedanput/dva puta....ali ako ti pocnes pare da obrces...eto tebi za vratom "pravda" :)
Ma kakvi, neće se oni mnogo mešati u svoj posao, osim ako nisu zainteresovani za "ugradnju". Zato i kažem, ako već u takvom poslu nije neko "njihov" , to jest neko čiji su oni, vi možete slobodno, pa ako treba i njima da date "njihov deo" .
Citat:
a to sto su njive i sl ..pa subotica je specijalna po tome...u sred centra grada ima koji svinje uzgajaju i sl ... :)
Stvarno ? Ko bi to rekao ? A ovamo se forsira imidž da su Vojvođani bečka škola, da je sve kulturno i da se zna gdi je sokak, a gdi salaš...
[ milivoje t @ 02.10.2011. 11:53 ] @
Haha, kakva privilegija za Suboticane, mozete da dozivite kako je to ziveti u EU. Vidjati pakisitance, avganistance i razne crnce na ulicama. Pa kakav je osecaj ? :D
Eh, uvek ste bili bilizi evropi od nas juzno ...
[ Mefisto_soad @ 02.10.2011. 13:06 ] @
Poz.
[ Horvat @ 02.10.2011. 14:30 ] @
Citat:
Bata:Opustite se, i probajte neki posao da napravite dok su tu, sa preprodajom hrane i potrepština, ako neki policijsko-krimo-partijski elementi to već ne rade,
pa vi ne smete da se mešate u biznis.
ovaj, a cime ce ti to platiti? ;)
ja stvarno ne znam sta oni jedu, ali piju vodu iz spartaka (ima tamo jedna slavina (voda je inace odvratna,al je mokra), dodju lepo s flasama,napune ih i nazad u kampove)
[ anon70939 @ 02.10.2011. 15:59 ] @
pa sigurno su posli sa nekim novcem. Gde procitah da prbacivanje preko granice placaju po 1200E.
Nasi ljudi preko granice koji i imaju papire kukaju kako se lose ophode prema njima. Berluskoni kako je svojom vladavinom izbacio ili stavio u nepovoljan polozaj gomilu nasih ljudi, pa Sarkozi... A zadnjhi meseci gomila nasih po Svajcarskoj dobijaju papire za Izgon.
Pretpostavljam da veci deo forumasa koji zivi "preko", zna sta cistokrvni "Evropljani" misle o nama.
Sad mi je smesno kako se nasi ljudi ponasaju kao svi rodjeni Italijani, Francuzi, Svajcarci... pa se pitaju "kada ce jednom nasa vlast da ucini nesto protiv toga".
Stvarno smo smesni... A sto je najgore, ovi ni ne pokusavaju da ostanu kod nas posto i nismo bas neka drzava.
Ovi ljudi imaju svoju muku, teraju ih da ratuju u svojoj zemlji, imaju pravo na zivot...
[ La_odvala @ 02.10.2011. 18:54 ] @
@squirll pa ako mi das tvoj linux onda cu biti JOS pametniji posto bih se izdvajao od onih pametnih sto rade POD Windows tako da bi automatski za bio za klasu ispred njih. LOL!!!!
@CoyoteKG Lepo si im objasnio samo sto ONI to nemogu da shvate ....
[ Ivan Dimkovic @ 02.10.2011. 19:04 ] @
Nista, naterajte ih da otvore kebab prodavnice - pa da ima da se kupi dobar shish kebab u 4 AM :-)
[ morihei ueshiba @ 02.10.2011. 20:45 ] @
Citat:
Nasi ljudi preko granice koji i imaju papire kukaju kako se lose ophode prema njima. Berluskoni kako je svojom vladavinom izbacio ili stavio u nepovoljan polozaj gomilu nasih ljudi, pa Sarkozi... A zadnjhi meseci gomila nasih po Svajcarskoj dobijaju papire za Izgon.
Kakvi su to papiri za izgon i kako se dobijaju? Imas li neki primer konkretan?
Citat:
Pretpostavljam da veci deo forumasa koji zivi "preko", zna sta cistokrvni "Evropljani" misle o nama
Ima u toj EU par stotina miliona ljudi i isto toliko misljenja. Vecina nema nikakvo misljenje o nama,niti ih zanimamo.
Berluskoni je svojom vladavinom upropastio pre svega Italijane,pa onda logicno i sve ostale koji zive i rade u Italiji. Mnogo su se gore poneli Slovenci prema bosanskim radnicima koji su im izgradili pola zemlje.
[Ovu poruku je menjao morihei ueshiba dana 02.10.2011. u 22:30 GMT+1]
[ anon70939 @ 02.10.2011. 21:34 ] @
Imam tri primera.
1. Vencani i krsteni kum,
2. Najbolji prijatelj s kojim sam otisao "da se snadjem" u Zenevi,
3. Zena u cijem sam stanu ziveo godinu dana.
i jos mnogo ljudi za koje sam cuo od njih, ali ih ne poznajem...
Svi su u roku od nedelju dana u svojim postanskim sanducicima nasli crvenu kovertu u kojoj na francuskom pise nesto tipa "U Vasoj zemlji se popravila situacija i imate rok da napustite Svajcarsku do 22. jula, ili da podnesete zalbu u roku od 8 dana."
Ta zena koju sam pomenuo nije imala love i evo je sad u srbiji, a kum i ovaj prijatelj su podneli zalbu i prolongiralo im se na par meseci. Sad su opet podneli zalbu ali advokati kazu teska posla...
Sto je najsmesnije nisu bili azilanti, nego su dobili permi C tako sto su se ozenili. Pa ta prica "u vasoj zemlji se popravila situacija" je malo cudna
ovo je 1000% istinita prica koju nisam procitao u novinama ili nacuo...
A sto se tice toga kako nas gledaju, ne zalim se, samo mi smesno kako smo mi sada bitni pa posmatramo isto tako pakistance, kineze i koga sve, a 90% ljudi bi dupe dalo da odu za svajcarsku ili nemacku i zive tamo
Grupa ilegalnih migranata fizički je u subotu uveče napala čuvara subotičke ciglane Dušana Preradovića i naneli mu povrede. Preradović je juče otpušten iz subotičke Opšte bolnice sa dijagnozom naprsnuća rebara, povredama glave i nagnječenjima, saznaje Magyar szo.
Preradović, koji kao čuvar radi i živi u krugu subotičke ciglane, rekao je da su u subotu predveče četiri migranta pojavili tražeći da napune svoje mobilne telefone i da su, nakon što je to odbio, postali nasilni, zbog čega je pozvao i policiju. – Policajci su i izašli i zajedno smo otišli do šume gde su migranti podigli šatore. Kada smo čuli vrisku, uključio sam baterijsku lampu koja ima dosta dugačak svetlosni snop. Policajci su uočilu da je više njih, naoružanih toljagama, krenulo ka nama. Okrenuli smo se, policajci su uspeli da uteknu i odu po pomoć, ali su mene nečim udarili u glavu i pao sam. Bio sam pri svesti i da ne govorim kakve sam bolove preživljavao. Uzeli su mi mobilni telefon i novac iz džepa. Posle su došli drugi i podigli me i samo pokazivali da bežim. Ali, kako sam mogao da bežim, nisam mogao ni da dišem, dva su mi rebra naprsla – ispričao je napadnuti čuvar. Dodao je da su posle stigli policajci sa pojačanjem, koji su pozvali i hitnu pomoć.
–Kada su stigli policajci, bilo je tu svega, jedan policajac je i povređen dok se situacija nije smirila – posvedočio je još Preradović, napominjući da sada živi u strahu, budući da se fabrički ulaz ne može pošteno ni da zaključa i da je noću sam, da se ulaz lako može provaliti, te da ne može sam da se odbrani. – Bila su ovde dva inspektora i predložili su da se na nedelju dana povučem negde, na nekom drugom mestu. Ali, kuda da idem, nemam nikog ovde – posvedočio je Preradović, navodeći da je i sam izbeglica, da je došao ovamo iz Hrvatske 1995. godine.
Pa ako je izbeglica i ako je dosao tada iz hrvatske, sigurno je i njemu trebala bilo kakva pomoc, pa iz tog razloga bi trebalo da ima razumevanja prema njima.
Mogao je da im ucini i napuni telefone. Ja ne vidim razlog, zasto to ne bih uradio kad bi me zamolili.
[ burex @ 10.11.2011. 14:52 ] @
^
Daj bre čoveče... Ako si čuvar, a dođe ti neko uveče i traži da napuni mobilne telefone, zar ti to neće uključiti lampicu iznad glave!? Čovek je uradio ispravnu stvar.
Komedija je što je murija bežala i ostavila čoveka na cedilu. More, repetirati i pucati, zatim zvati pojačanje na motorolu... kakve bre toljage...
[ anon70939 @ 10.11.2011. 15:24 ] @
pa cak i u najgorem americkom scenariju, da su hteli da "opljackaju ciglanu" i uzmu sve cigle, pa sta ako si cuvar... skloni se sa strane, pusti ljude da rade svoj posao, pozovi policiju i tako resi problem. To sto si cuvar ne znaci da treba zivotom da cuvas cigle.
Ko zna na koji nacin je on njih odbio, kad su odlucili da "budu nasilni". Ko zna sta se podrazumeva s tim.
Sto bi ti recimo, kad bi zamolio nekog da ti napuni telefon, koji bi razlog imao da "budes nasilan"? Ako ti covek ljubazno kaze da ne sme, da mu je posao takav, OK odes i okrenes se. A ako mu kazes "mrs u p*z*u materinu odakle si i dosao, ovde si dosao da prljas moju Suboticu i jos da mi trazis da ti punim telefon (i pljunes ga), i uzmes i kamen da ga oteras kao psa", ti ne bi bio nasilan?
Ne vidim razlog da ti ljudi budu bez potrebe nasilni. Pogotovo kad znaju da nisu pozeljni ovde i da malo fali da budu uhapseni i proterani. Pored toga, sta znaci to "nasilan". Da su bili nasilni, verovatno bi ga toliko polomili od batina, da sigurno ne bi mogao da ih juri sa policijom posle toga.
I ja sam bio u njihovoj kozi u nekoj mnogo kulturnijoj zemlji od nase, i ne mogu da zamislim sebe da povredim nekog svajcarca ili budem nasilan prema njemu, ne zato sto sam ih voleo, nego bas zato da sebe ne bih zakopao i vratio nazad.
[ gajo2 @ 10.11.2011. 15:54 ] @
Nije bas tako, u nekim zemljama se rasprave po defaultu resavaju pesnicom i nema niceg cudnog u tome da su oni doneli svoje obicaje sa sobom.
Btw. otkud novine znaju da su oni ilegalni imigranti i ako stvarno jesu, onda kad ce da se pokrene istraga kako i gde su usli u zemlju?
[ burex @ 10.11.2011. 15:55 ] @
Citat:
ti ne bi bio nasilan?
Sigurno. I onda bi od nasilnika oteo mobilni telefon i novčanik jer me je, eto, opsovao.
[ anon70939 @ 10.11.2011. 16:13 ] @
Citat:
gajo2: Nije bas tako, u nekim zemljama se rasprave po defaultu resavaju pesnicom i nema niceg cudnog u tome da su oni doneli svoje obicaje sa sobom.
Btw. otkud novine znaju da su oni ilegalni imigranti i ako stvarno jesu, onda kad ce da se pokrene istraga kako i gde su usli u zemlju?
Da. Nase misljenje jeste da su Pakistanci divljaci :). Ali ne mozes tako da nagadjas. Kakvi smo mi? Sta mislis kako neke druge zemlje gledaju nas? Moj Ujak i Ujna kada su dolazili iz Australije kod nas u goste pre 10 godina prvi put, na poslu su se sa placnim glasom pozdravljali sa mojom Ujnom, ocekujuci da postoji mogucnost da se nece ziva vratiti iz teroristicke zemlje, koja je bombardovana godinu dana pre toga, u kojoj su bili bratoubilacki ratovi nekoliko godina pre toga i slicno...
Mozda je bas neki takav nasilnik koji je iz tamo neke Hrvatske proteran jer ko zna koga je sve tamo zaklao, ispekao i pojeo, pa mu dosao sada neduzni pakistanac koji je posao trbuhom za kruhom, i ovaj pokusao da pojede i njega, dobio po pi*ki i onda pozvao policiju i novinare.
ajde, jos uvek verujemo slepo i 100postotno verujemo u te panda price koje nam prosipaju novine...
Citat:
burex: Sigurno. I onda bi od nasilnika oteo mobilni telefon i novčanik jer me je, eto, opsovao.
pa eto, u privatnom zivotu ako bih te zamolio nesto negde nekada, i ako bi me tako kvalitetno izvredjao kao sto sam ti opisao i pljunuo, verovatno da bih ti zveknuo samarcinu, i onda bih bio nasilnik. Jos ako sam ciganin, pakistanac uhhh... eto materijala za novine
A siguran sam da nisam jedini u ovoj zemlji koji bi tako postupio. Eto toliko o tome koliko smo mi drugaciji od pakistanaca
[ Branko Santo @ 10.11.2011. 16:27 ] @
Ispade covek placeni ubica na zadatku da provocira ilegalne imigrante a maskirao se kao cuvar ciglane?
[ gajo2 @ 10.11.2011. 17:11 ] @
Citat:
CoyoteKG: Da. Nase misljenje jeste da su Pakistanci divljaci :). Ali ne mozes tako da nagadjas.
Dobro nisam bio u Pakistanu ali jesam u jednoj drugoj azijskoj zemlji koja je recimo "kulturno na visem nivou", a i tamo je bilo potpuno normalno da se ljudi tuku na ulici iz cista mira. Tako je bilo i ovde na ovim prostorima, dodje ti komsija kaze imas lepu kapu, daj mi, ti kazes necu a on tebe sekirom u glavu. U medjuvremenu su se kod nas civilizacijski standardi nesto poboljsali ali to ne znaci da je tako i po celom svetu, a u Pakistanu, jednoj od prvih na listi propalih drzava, se to sigurno nije desilo.
[ burex @ 10.11.2011. 17:12 ] @
@CoyoteKG
Gle, ja znam da ljudi preteruju kada su u pitanju ilegalni imigranti. Neće svaki od njih da siluje, kolje i krade, podrazumeva se. Ali oni su došli do čuvara ciglane, i čuvar ima potpuno pravo da se skine go i da im gestikuliše ka međunožju po potrebi kao ritual odbijanja za punjenje mobilnih, a oni mogu samo da gledaju ili da odu, a ne da ga prebiju zbog uvrede i na kraju da mu maznu lične predmete. Ovo nije prvi put da se ovako ponašaju. Od prijatelja sam dobio informaciju da su u jednom dvorištu u naselju "Mali Bajmok" se imigranti ugnezdili u potkrovlje neke matore šupe, a stariji žitelj i vlasnik šupe je primetio da nešto nije u redu kada je video da naokolo ima praznih kesa supe i kojekakvog smeća, tvrdi da nije smeo nikoga da zove. Ipak, njegov komšija preko puta je imao priliku da to uradi jer su se imigranti uhvatili njegovog dvorišta... nonšalantno su upali unutra i koristili spoljnu česmu da se peru. Kada je vlasnik izašao iz kuće i uzeo da ih tera napolje, oni su zauzvrat uzeli da se deru na njega, da se skupljaju u gomilu i da mu prete sve dok nije došla murija i dok nisu pohvatali par njih.
[ squirll @ 10.11.2011. 17:53 ] @
da da polako krece.. zato sam i otvori ovu temu jer sam mislio da ce doci do ovoga...al neku se me odmah na kolac bacili ...
a ovo sto burex prica...cuo sam i ja slucnu pricu ...
[ mmix @ 10.11.2011. 22:10 ] @
Kakav je uopste njihov pravni status? Jesu oni usli ovde legalno pa poljubili kapiju u Madjarskoj ili su ilegalno ovdee, o cemu se radi?
meni deluje neverovatno da nasa murija ne moze da ih pohvata, oni su stranci, mahom ne znaju jezik, nemaju nikakav sistem podrske ovde sem njihovog sopstvenog coporativnog udruzivanja.
[ Branko Santo @ 11.11.2011. 06:15 ] @
Ja kako sam cuo UN finansira te sto traze azil. A Srbija ko Srbija verovatno je neko rekao ok 500e po azilantu mesecno, koliko ono imamo mesta 80? Ajde pusti jedno 3.000 da udje to nam je da ucarimo 1.500.000e a trose pare samo za 80.
Iz keca u keca da je to tacno sta se desilo!
[ dava @ 11.11.2011. 07:27 ] @
Čuvar ciglane je samo htio da malo ubije monotoniju na poslu ganjajući pakistance po šumi, kad ono...
Mislim da se na kraju zapitao: a što im nisam jednostavno napunio telefone?
Moguće je ovo što je Branko rekao, jer je očigledno da ih murija toleriše. Još ako oni to znaju, pa ima da žive u čijem hoće tavanu i da se kupaju pod čijom god česmom hoće.
[ mmix @ 11.11.2011. 09:15 ] @
A sto bi njih UN finansirao?
[ Branko Santo @ 11.11.2011. 09:54 ] @
Ma bilo u nekim od silnih clanaka online da te azilante pomaze UN ili neka grana istog.
[ mmix @ 11.11.2011. 10:21 ] @
Da ne bih svakog pojedinacno upozoravao. Iako im ovde nije mesto, i i ako neki od njih daleko od toga da predstavljaju olicenje civilizovanog, ipak su LJUDI.
Uzdrzite se od derogativne generalizacije i svakako od govora mrznje. Svako pominjenja konacnog resenja, hladnjaci i ostalih gluposti bice resavano shodno pravilniku.
[ Horvat @ 11.11.2011. 14:19 ] @
Citat:
mmix: Kakav je uopste njihov pravni status? Jesu oni usli ovde legalno pa poljubili kapiju u Madjarskoj ili su ilegalno ovdee, o cemu se radi?
meni deluje neverovatno da nasa murija ne moze da ih pohvata, oni su stranci, mahom ne znaju jezik, nemaju nikakav sistem podrske ovde sem njihovog sopstvenog coporativnog udruzivanja.
"prica se", da nemaju nikakve papire, pa ih nasi "ne mogu" sutnuti natrag odakle su dosli, jer ne znaju jesu li iz alzira, pakistana ili odakle vec
a kad predju madjarsku,njihovi panduri ih samo pokupe i vrate preko granice jer znaju da su tu presli granicu
azil ocito nisu trazili (secam se da sam, pa...ima tome pola godine, na tv-u cuo dacica kako prica da trenutno ima nekih 100njak azilanata u citavoj drzavi, ali da manje vise niko od njih nema nameru tu da se zadrzi,nego je ovo samo usputna stanica ka eu)
[ Branko Santo @ 11.11.2011. 14:53 ] @
A kako li samo Madjari znaju a mi ne znamo. To znaci da su nam granice suplje ko neki dobar sir (a i ne cudi).
[ Horvat @ 11.11.2011. 15:09 ] @
zato sto lepo preko kamere vide da su odavde presli i samo ih tu vrate
da, problem je sto mi nemamo takve sisteme bezbednosti na jugu
[ Horvat @ 16.11.2011. 22:37 ] @
Citat:
Policija raščistila groblje od imigranata
U ponedeljak subotička policija je realizovala akciju hvatanja imigranata i tri puna autobusa je otpremila na predviđenu destinaciju. Prema našim informacijama uhvaćeno je oko 150 lažnih azilanata. Pojačane akcije hvatanja imigranata su realizovane na celoj teritoriji naše zemlje.
Prekršajnom sudu u Subotici je podneto 1429 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv 1700 lica zbog povrede Zakona o državnoj granici i Zakona o strancima. Do nedavno je u Subotici boravilo oko 500 imigranata i lažnih azilanata Pakistana, Libije, Avganistana, Indije i drugih zemalja koje su zahvaćene ratom. Aleksandrovačka bara, odnosno gradska deponija je mnogima bila mesto stanovanja, a još uvek je onima koji su uspeli da pobegnu policiji. Niko nije očekivao ovako organizovanu akciju. U Preksršajnom sudu u Subotici objašnjavaju da nedeljno imaju i po 70 prekršajnih prijava zbog povrede Zakona o nedozvoljenom prelasku granice i Zakona o strancima.Uglavnom se izriču novčane kazne, a ukoliko lice ne može da plati 1000 dinara se menja za jedan dan zatvora. U slučaju da je reč o povratniku, licu koje je više puta uhvaćeno da ilegalno pokušava da pređe granicu dobija kaznu zatvora.
U Srbiji je podneto 2700 zahteva za dobijanje azila u našoj zemlji. Imigranti najčešće dolaze u Srbiju tako što prelaze granicu sa Makedonijom u koju dolaze iz Grčke, a krajnja destinacija su im zemlje Evropske unije.Kontrola na graničnim prelazima ka Mađarskoj je u poslednje vreme strožija, ali prema Sporazumu o readmisiji koji su ratifikovale zemlje EU, ali i Srbija, imigranti se vraćaju u našu zemlju. Ovakav sporazum Srbija ima sa Makedonijom, ali se čeka potpisivanje protokola o readmisiji.
zanima me koja je "predvidjena destinacija", ako neko zna
a i vezano za ovo, cujem danas na radiju, u novom pazaru nema mesta u kasarnama za smetaj azilanata, jer je jedna data panduraciji, a druga je spremna za prodaju, za koju su se javili mnogi zainteresovani investitori (lol)
[ commissar @ 16.11.2011. 22:47 ] @
Ma, koja predvidjena destinacija....
Idu tamo dokle mogu da stignu,
a odakle ih nece lako oterati......
[ Mefisto_soad @ 16.11.2011. 23:50 ] @
Meni je najzanimljivi ovaj deo clanka .
Imigranti najčešće dolaze u Srbiju tako što prelaze granicu sa Makedonijom u koju dolaze iz Grčke, a krajnja destinacija su im zemlje Evropske unije.
Poz.
[ Horvat @ 17.11.2011. 12:03 ] @
vrlo jednostavno, ne mogu sesti u avion i odletiti za de, jer nemaju legalne putne isprave i/ili ulazne dozvole, pa zato moraju pesice
[ Shadowed @ 17.11.2011. 12:16 ] @
Poenta je iz Grcke u zemlje EU...
[ Horvat @ 17.11.2011. 22:09 ] @
kontao sam sta je hteo reci, oksimoron, jer je i grcka sama zemlja eu
samo "pojasnjavam", zasto ta zemlja kao da ni nije eu (u ovom slucaju)
[ flighter_022 @ 18.11.2011. 10:58 ] @
Slucaj koji je indirektno vezan za temu.
Presao sam pre 2 meseca u novu firmu (i dalje Nigerija). Juce gazda libanac dovodi novog momka. Decko ima 19-20 godina, metalac (radi sve i svasta oko limarije i konstrukcija). Otac od tog momka je duze vremen molio gazdu da ga primi jer je u Siriji sra*e znamo kakvo, i vlast hoce da ga otera ponovo u vojsku (odsluzio je odavno) pa u rat.
Sto rece neko pre mene, svako ima neku svoju muku.
[ gajo2 @ 18.11.2011. 12:16 ] @
Citat:
flighter_022: Sto rece neko pre mene, svako ima neku svoju muku.
Niko ne tvrdi da nemaju, nego zasto onda prebijaju ljude i kradu? Niko nije ozbiljno obracao paznju na njih dok nisu postali nasilni.
[ anon70939 @ 18.11.2011. 13:00 ] @
Pa verovatno ne rade to nicim izazvani.
Ne kazem da treba da rade, ali ako nisi iz tog kraja onda ne mogu da ti verujem ni jednu rec koju si procitao u novinama. Kao ni novinarima.
Ako si iz tog kraja, pa si slusao neke nezadovoljne price od tamo nekih ljudi koji su nezadovoljni zivotom, nezadovoljni svim i svačim, nikad ništa pozitivno ni ne pričaju. Zamisli od takvih ljudi koliko tek možeš da očekuješ da pričaju o tamo nekoj "nižoj rasi". Pa onda kad se preneseod uveta do uveta i na kraju od buve naprave slona...
A svaki taj bi dupe ljubio nekom Nemcu koji mu je gore ubijao ne tako daleke pretke samo da radi u Nemackoj, ima platu 1500E, vozi Golfa... I tada mu ne bi preterano smetalo što je "niža rasa", a privatno bi opet bio nezadovoljan što ga Nemci ne poštuju kao rođenog.
A ako si lično doživeo neko nezadovoljstvo, prebili su te, ukrali ti nešto, a gledao si svoja posla i trudio si se da izbegneš sve, onda bih ti poverovao.
Isto kao pre 15 godina kad su počeli kinezi da nam masovno dolaze u gradove, svi smo bili nezadovoljni. "Smrdeli su nam", "ponašali se kao najgori primitivci", roba im je smrdela, pričali smo priče kako spavaju po 20 njih na smenu u garsonjerama, "jeli su kučiće"... ko zna šta se sve još pričalo... Smetali su nam u svakom slučaju.
A što je najgore, bar u KGu, retko kad naletim na njih, osim baš kad prođem pored njihove radnje. Nit me gledaju popreko, niti me uznemiravaju, rade svoj posao, ne teraju me da ulazim u te prodavnice, ni mene ni bilo koga drugog. Ali eto, opet, smeta nam što su tu.
Sada su nam dobri, pune im prodavnice naših ljudi koji nemaju love za nešto kvalitetnije.
edit: a jos i naslov "najezda", ne da su niža rasa, nego kao da su skakavci
[Ovu poruku je menjao CoyoteKG dana 18.11.2011. u 14:17 GMT+1]