|
[ anon70939 @ 14.10.2011. 17:41 ] @
| prelepio bih opel astru crnom mat folijom.
Do sada sam zalepio 1000 kvadrata ravnih bilborda, ali auto samo jedan i bas sam se namucio. Zezao sam se 3 dana po 6-7h
Sada bih prelepio jednom prijatelju, pa me interesuje ako neko ima iskustva sa tom mat folijom.
Kod obicne "sive metalik" folije, dosta sam je razvlacio sa fenom. Interesuje me da li bi fen ostavljao tragove po mat foliji dok bih je peglao?
1. Dajte preporuku od kog proizvodjaca da uzmem foliju. 3M, Oracal...? Ima li nekog boljeg od njih?
2. Koji su nedostaci mat crne folije? Da li se lako prlja, odnosno, jel ostaju masne fleke od prstiju i slicno? Znam kad koristim mat foliju, koja je za obicne table, tekst, koju secem na kateru, ako pipnem rukom, cesto ostanu masnjikave fleke. Da li je tako i sa ovom folijom za auta?
3. Odrzavanje? Moze da se pere kao i bilo koji drugi auto?
4. Kakav rakel je bolje da se koristi pri lepljenju, ovakav ili i ovakav desni filcani. Ili neka kombinacija?
Znam da je bitno da je oštar rakel kad treba da se zavuče negde folija, ili pređe preko kanalića, ali da li je ovaj filcani bolji po ravnim povrsinama. Ne ostavlja nikakve tragove i slicno...?
5. Kada se zavlaci folija preko ruba, da li je bolje ostaviti recimo dosta ispod blatobrana, nekih 2 cm, ili je bolje iseci po liniji, cisto da se ne vidi nista ispod. Interesuje me zbog zimske soli i slicnih uslova, sta su manje sanse da se razlepi.
6. Fen, svejedno koji se koristi, bitno da greje?
gledam ovog kako lepi ovaj ferari, pa mi nije jasno kako dozvoljava ovoliko da mu se guzva folija. Ne vidim dobro, cini mi se da koristi filcani rakel, a i fen mu nije neka perverzija.
Cesto vidjam po taksijima, da posle nekog vremena razlepljuje im se folija na onim pregibima iza zadnjih tablica, i tako slicnim mestima. Pretpostavljam da se posle nekog vremena skuplja folija pa im se to desava. Kako izbeci to? Ovi skuplji automobili sumnjm da imaju takvih problema.
[Ovu poruku je menjao CoyoteKG dana 14.10.2011. u 19:00 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao CoyoteKG dana 14.10.2011. u 19:00 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao CoyoteKG dana 14.10.2011. u 19:00 GMT+1] |
[ Lavlja_Jazbina @ 26.01.2014. 17:12 ] @
Stara tema,ali daj neko iskustvo posle ovolikog vremena.
Po meni AVERY folija ( oko 12€/m2) Orakal spaklica,sa jedne strane ostra plastika a sa druge strane filc.
Ne nagriza ni nafta ni so,a ivice sa ostrim delom sabiti pa posle iseci.Za fen se ne bi slozio.Dobar,bosch i na tim krivinama sekundarno
prislanjati i ova firma folije koju sam naveo sama klizi i lepi se po krivudavim udubljenjima.Deluje strokavo ako pada kratka kisa ali se lako
kao i obican auto pere.
Da naglasim da od ove firme folija je stvarno mat,ne kao neke druge koje imaju nijansu sjaja.
[ pajapop @ 26.01.2014. 21:40 ] @
A gde ima da se kupi ova folija (na pr u BG, moze preko PP), i koja je najmanja kolicina koja se moze uzeti? Meni nesto pada na pamet...imam neku sitnu trulezinu na sajtni koju cu sam da odradim na prolece, pa mesto farbanja (sto mi je skupa verijanta) mislim da nalepim to neko malo parce preko toga. Ima kod mene u kraju (vidim reklamu u prolazu) neki servis koji se bavi tim folijama, al nikako da svratim da pitam...malo me i sramota za tako malo...al moracu...
[ sasa022 @ 27.01.2014. 05:59 ] @
@pajapop
Sredi sajtne ( pragove ) i rubove , ofarbaj zastitnom bojom , a onda preko nanesi kobit / plastobit.
[ Lavlja_Jazbina @ 27.01.2014. 07:22 ] @
Negde u Prvomajskoj,na kraju kod pumpe.Pitacu drugara.Lepili smo,(suflirao i pridrzavao)
a da sam tada video temu,dobio bi parce free od restlova jer je on za pikap potrosio 15m.Stvarno je dobra.Kako prineses fen tako pada na obline,stvarno.
Inace radi reklame i od 40m duzine,da ne reklamiram.JBG.Dok mi neko ne stavi brnjicu,guracu nos svuda.:).Zvacu ga danas pa ti javljam.
[ pajapop @ 27.01.2014. 18:36 ] @
Lave hvala ti na trudu...Pregledao sam sajt, ali nisam primetio da se radi o auto folijama. Ona folija koju si naveo je za stampu. Ali u svakom slucaju, nazvacu ih telefonom, pa ko zna...a mozda i oni znaju, al probacu da malo izguglam na netu. Ma... naci ce mo...
[ pajapop @ 27.01.2014. 18:42 ] @
Heee... Evo nasao sam... http://www.autofolijecobra.com/folijeuboji.php. Moje komsije...(vidjena reklama). Samo jos da odem do njih...
[ pajapop @ 08.02.2014. 23:04 ] @
I evo...najzad nadjoh malo vremena, i svratim u doticni servis...Ne prodaju foliju...ali da mi srede krilo, na Mazdi 323 sedan, kosta 3000din. Znatno manje nego sto bi kostalo farbanje metalik farbom. Ali ne mogu da potrefe nijansu, poznavace se. Ali sajtne ne rade jer ce se odlepljivati. Oblepljivanje celilh kola kosta 300evra. Pa i to je vise nego duplo jeftinije nego lakiranje.
[ anon70939 @ 08.02.2014. 23:24 ] @
Samo budi svestan da lakiranje moze da ti traje 15-20 godina, a folija 5-6 godina. nekad i manje
Lakiranje kasnije mozes da poliras, voskiras i odrzavas, foliju mozes samo da odlepis i lepis drugu.
Odlepljivanje celog auta ne moze ispod 50E, i uvek postoji sanse da razlepis i lak.
[ Lavlja_Jazbina @ 10.02.2014. 22:34 ] @
Kada smo vec kod folija(zatamnjivanje), da pomenem posto sam gledao skidanje na jednom "teretnom" dzipu na zadnjem staklu.
Podigla se malo nit za grejanje zadnjeg stakla a ovaj iz servisa kaze ako soferka nije starija od 3 godine,radice.
Mozda slabije,ali za vise od 3 godine se postavlja pitanje jacine i funkcije.Skidali jer ne moze da prodje tehnicki sa zatamljenim zadnjim staklom.
[ pajapop @ 04.06.2014. 14:52 ] @
Bez zelje za obnavljanjem teme, samo da obavestim sve zainteresovane, da ima u maloprodaji da se nadju Oracal auto folije. Kupuju sa na kvadrat, moze se uzeti koliko hoces, ima i dodatni pribor, spakle sa filcom i sve sto treba. Ja sam upravo kupio pola kvadrata i spaklu da izvrsim malu reparaciju na sajtni. Nema bas svh mogucih nijansi boja, ali bice bolje nego sto je sad. Posto nema reklamiranja, koga interesuje nek u pretrazivacu ukuca Oracal auto folije i naci ce prodajno mesto...
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|