[ Milan M. Radovic @ 24.10.2011. 14:33 ] @
Koliko goriva sme da se prenese preko BiH granice? ne racunajuci kolicinu koja stane u rezervoar (u mom slucaju 60L)
Najpostenije bi bilo da se prenese "kolicina rezervoara" + kolicina u rezervoaru.

Koliko je max dozvoljeno?
[ yolja624 @ 24.10.2011. 15:27 ] @
Samo u rezervoaru.
Gorivo se smatra zapaljivom materijom i nije dozvoljeno da se prevozi van fabrickog rezervoara. Doduse, mozes da probas "na nevidjeno" - ali postoji mogucnost da te vrate.
[ sasa022 @ 24.10.2011. 17:04 ] @
Pancevac,a hoce da vuce gorivo iz BiH
[ milivoje t @ 24.10.2011. 18:42 ] @
Sto da ne, ako vec prolazi tim putem. Cene u Srbiji se formiraju na dva nivoa jedan je kartel prodavaca goriva koji dogovaraju cenu, na taj nacin su ubili mogucnost slobodnog formiranja cene, a drugi nivo je drzava, sa akcizama i tolerisanjem neleganog kartela.

Usteda na jednom rezervoaru je jednaka ceni 45 vekni hleba. Na dva rezervoara, bi imao 3 meseca besplatan hleb. Ne vidim razlog zasto ne bi mogao da sipas gorivo u kantu\kanister za gorivo, metalni i tako ga prenes preko granice.
[ yolja624 @ 24.10.2011. 19:41 ] @
@milivoje t
E svasta!
[ sasha015 @ 24.10.2011. 20:08 ] @
Mozes i cisternu,ako imas vezu na obe strane.
Bes veze,samo pun rezervoar.
[ deki77 @ 25.10.2011. 06:06 ] @
gorivo u BiH je 25din jeftinije u odnosu na Srbiju.
mozes preneti manji kanister 10l pod izgovorom da ti treba za motornu testeru.
do te kolicine "prastaju"
[ Milan M. Radovic @ 25.10.2011. 09:29 ] @
Citat:
deki77: gorivo u BiH je 25din jeftinije u odnosu na Srbiju.
mozes preneti manji kanister 10l pod izgovorom da ti treba za motornu testeru.
do te kolicine "prastaju" 8)

au... pa ne prolazim bas tim putem :) ali reko da se malo bacim u sverc za licne potrebe.

To na nevidjeno je rizik... ali u vektru bi mi stalo jedno 200L u gepek garant... e sad ako me vrate...
Druga varijanta je da prenosim rezervoar po rezervoar do kombija... jedno 10ak puta predjem granu u toku jednog dana sto opet moze biti sumnjivo :)
joj sto nemam neko duplo dno.. ili tako nesto :)

Citat:
sasa022: Pancevac,a hoce da vuce gorivo iz BiH :D :D :D

Pa zamisli kako ja nama jadnim pancevcima.... rafinerija nam ispred nosa a placamo skupo gorivo... i pola pancevaca radi tamo :P
A vezu u rafineriji nemam.... od kad su "braca rusi"... nema srkanja goriva.
[ Java Beograd @ 25.10.2011. 09:36 ] @
Citat:
Milan M. Radovic: od kad su "braca rusi"... nema srkanja goriva.
Ima srkanja goriva, ali ne za vas. Sad neko drugi to radi.
[ deki77 @ 25.10.2011. 09:53 ] @
Citat:
Milan M. Radovic: au... pa ne prolazim bas tim putem :) ali reko da se malo bacim u sverc za licne potrebe.

To na nevidjeno je rizik... ali u vektru bi mi stalo jedno 200L u gepek garant... e sad ako me vrate...
Druga varijanta je da prenosim rezervoar po rezervoar do kombija... jedno 10ak puta predjem granu u toku jednog dana sto opet moze biti sumnjivo :)
joj sto nemam neko duplo dno.. ili tako nesto :)

Nabavis neki bojler(kazan)ofarbas u crno stavis u gepek pod izgovorom da vozis auto na plin.A u stavri naspes gorivo.Ako te neko usput zaustavi i pomisli da je to boca za plin kazes da je bojler koji ide na servis.
Samo treba ukljuciti mastu.
[ yolja624 @ 25.10.2011. 13:07 ] @
E sad ako su likovi na granici ograniceni ko balkon, to ce da prodje. Doduse, ima takvih, ali vjerujte mi na rijec da ima i malo kvalitetnijih. Na njih ako udaris sa 200L rezervoarom to se vidi na 2 km... I to je vec malo veca zaje8ancija... ne samo da te nece vratiti, vec ce ti istovariti i taj rezervoar i sadrzaj + prijava prekrsaja. Al opet, ko voli nek izvoli.
[ deki77 @ 25.10.2011. 14:26 ] @
Citat:
yolja624: E sad ako su likovi na granici ograniceni ko balkon, to ce da prodje. Doduse, ima takvih, ali vjerujte mi na rijec da ima i malo kvalitetnijih. Na njih ako udaris sa 200L rezervoarom to se vidi na 2 km... I to je vec malo veca zaje8ancija... ne samo da te nece vratiti, vec ce ti istovariti i taj rezervoar i sadrzaj + prijava prekrsaja. Al opet, ko voli nek izvoli.

samo se zeeezam, naravno...da sam protiv sverca
[ jandrino jato @ 25.10.2011. 22:41 ] @
legalno jedna fricovka tj 20l preko svake granice u eu!
[ yolja624 @ 26.10.2011. 05:01 ] @
izmedju njemacke i austrije cak i 2 fricovke... :P
[ Popudopulus @ 27.07.2015. 21:42 ] @
Koliko je sada moguce preneti goriva u kanisteru preko Madjarske granice?