|
[ Sonec @ 29.10.2011. 20:28 ] @
| E ovako momci, sutra je mom bratu 22 rodjendan, i ja sam mislio da mu kupim neku knjigu (nisam stigao ovih dana da to uradim, al nikad nije kasno). Sutra idem na sajam, valjda cu naci nesto. E sad, ako mozete vi da mi preporucite neku knjigu bio bih vam zahvalan. Evo kratak opis mog brata, da biste mogli da pretpostavite sta mu se svidja:
- voli da filozofira, vec ima 2 knjige od Artura Sopenhaure i valjda ima neku od Platona
-od pisaca, znam da voli Kafku, evo bas u fioci ima knjigu "Pisma Mileni" (valjda mu je to dala drugarica Milena :))
- u poslednje vreme dosta slusa jazz, cak i pise neke rencenzije za neke jazz novine
- inace, studira ETF, ako i to nesto znaci
Hvala unapred :) |
[ Isak666 @ 29.10.2011. 20:35 ] @
Mozda neki vaucer kao poklon u nekoj knjizari, pa neka izabere sta bi voleo?
[ morihei ueshiba @ 29.10.2011. 21:06 ] @
"Praško groblje" Umberta Eka - ako je prevedena kod nas.
Ukus je tesko pogoditi,samo nagadjam - i meni je Kafka najomiljeniji,a volim i sve od Eka,pa to mozda i ima neke veze. A mozda i da ga pitas sta bi zeleo...
[ nkrgovic @ 29.10.2011. 21:18 ] @
Autostoperski vodic kroz galaksiju, Daglas Adams. Omiljeno stivo na ETF-u, a dosta fora su na racun klasicne filozofije (Nemacke).
Kuga, Alber Kami. Mada je malo tesko delo.... i ne znam koliko je za rodjendan. Tematika je malo mucna, mada je knjiga odlicna.
[ Sonec @ 29.10.2011. 21:31 ] @
Citat: Isak666: Mozda neki vaucer kao poklon u nekoj knjizari, pa neka izabere sta bi voleo?
Hteo bih da mu ja kupim :)
Citat: morihei ueshiba: "Praško groblje" Umberta Eka - ako je prevedena kod nas.
Ukus je tesko pogoditi,samo nagadjam - i meni je Kafka najomiljeniji,a volim i sve od Eka,pa to mozda i ima neke veze. A mozda i da ga pitas sta bi zeleo...
"Praško groblje" zvuci zanimljivo, pogledacu malo kritike :) A ne bih da ga pitam, ipak bi da ovo bude iznenadjenje (msm da ne ocekuje nista od mene).
Citat: nkrgovic: Autostoperski vodic kroz galaksiju, Daglas Adams. Omiljeno stivo na ETF-u, a dosta fora su na racun klasicne filozofije (Nemacke).
Citao sam i ja i brat Autostoperski vodic, super je knjiga, al nazalost, ta opcija otpada :(
[ morihei ueshiba @ 29.10.2011. 21:43 ] @
Ako poranis na sajam,mozda ces ugrabiti neki primerak zadnjeg pisanija D.Cosica,kazu da je razgrabljeno
Zezam se.Aj, pa javi sta si izabrao.
[ 3way @ 29.10.2011. 21:44 ] @
Mozda Holisticka detektivska agencija Dirka Dzentlija ( Adams takodje )?
Ako Vodic otpada, onda mozda neki Teri Precet?
Slicno je kao Adams, samo meni mnogo bolje. Mnogo "ozbiljnije" u svoj toj ludosti.
[ Sonec @ 29.10.2011. 21:48 ] @
Jbg 3way, Holisticku detektivsku agenciju Dirka Dzentlija je citao, a msm da je procitao bar 20 knjiga od Terija Praceta. Ako bas nista ne nadjem uzecu nesto od Praceta. Hvala na pomoci.
[ vaske71 @ 29.10.2011. 22:11 ] @
Mislim da ce onaj predlog o vauceru biti najaci pogodak ...
[ Sceka @ 29.10.2011. 22:35 ] @
Posto si vec zahvalio na pomoci, izvini za glupost koju cu reci:
Kupi po svom izboru knjigu, izmedju cetrdeset osme i cetrdeset devete stranice stavi 100 eura i sa osmehom pokloni bratu! Mislim da ces ga obradovati!
Pozdrav!
[ Aleksandar Đokić @ 29.10.2011. 22:40 ] @
nisam bas siguran da je to glupost :)
[ Count Zero @ 29.10.2011. 22:41 ] @
Da ne ispadne glupost: što dosadniju knjigu odabereš, to bliže početku stavi pare.
OFF
Ne idem na sajam (nažalost) i ne idem na rođendan skoro, ali su mi ove ideje taman zagolicale maštu i motivisale me da pročitam nešto novo.
:)
[ 3way @ 29.10.2011. 22:46 ] @
Citat: Sceka:
Kupi po svom izboru knjigu, izmedju cetrdeset osme i cetrdeset devete stranice stavi 100 eura i sa osmehom pokloni bratu! Mislim da ces ga obradovati!
To samo ako procita knjigu.
[ Sceka @ 29.10.2011. 22:54 ] @
Citat: 3way: To samo ako procita knjigu.
:) Pa... "sam pao - sam se ubio"!
Pozdrav!
[ anon70939 @ 30.10.2011. 01:37 ] @
tako je jednom moja majka davno dobila bombonjeru za rodjendan od neke tetka i unutra 100 maraka.
Nije ni probala bombonjeru, bio je neki rodjendan u komsiluku i poklonila je bombonjeru njoj.
Komsinica se nedelju dana zahvaljivala majci na poklonu, majka nije ni znala zasto dok joj ova nije na kraju rekla sta je kupila za 100DM :)
[ Sonec @ 30.10.2011. 14:55 ] @
E momci, red bi bio i da vam odgovorim sta uradih.
Brata sam (ipak) lepo pitao sta bi on zeleo, i kupio sam mu knjigu "Dablinci" od Dzejmsa Dzojsa.
@morihei ueshiba tebi posebno hvala na preporici "Praško groblje" Umberto Eko, kupio sam tu knjigu za cala, posto je i njemu uskoro rodjendan, a i on obozava Umbertove knjige, tacnije "Fukoovo klatno", meni i bratu je bar milion puta rekao kako je to odlicna knjiga.
Kupio sam jos 2 knjige, jednu za drugaricu ("Una" Momo Kapor, ona trazila) i jednu za majcinu koleginicu ("Pan" Knut Hamsun).
A naravno, morao sam i sebe da castim, sebi sam kupio "Kombinatoriku" Pavla Mladenovica
Hvala jos jednom momci
[ morihei ueshiba @ 30.10.2011. 17:04 ] @
@Sonec
Pozdravi caleta
[ Count Zero @ 30.10.2011. 17:11 ] @
Citat: A naravno, morao sam i sebe da castim, sebi sam kupio "Kombinatoriku" Pavla Mladenovica
LOL!
[ Sonec @ 30.10.2011. 17:35 ] @
Obavezno
Nzm sta ti je ovde smesno, meni ova knjiga (zbirka) zaista treba za predmet koji se zove Diskretna matematika, asistent nam ju je preporucio, ja sam slucajno naleteo, 300 din, sto da ne...
Inace, studiram matematiku
[ Count Zero @ 05.11.2011. 10:14 ] @
Ma znam da se baviš matematikom, ali je bilo smešno što posle navedene raznorazne beletristike za kupovinu sledi "hardkore" literatura.
[ član @ 09.11.2011. 11:36 ] @
burazer sa ETF-a, filozof, knjiga na poklon... nešto mi govori da je rođendanski pary izgledao ovako:
:)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|