[ anon70939 @ 11.11.2011. 08:38 ] @
Kako da dodjem do ovoga???
Ne mogu da nadjem gde moze da se kupi.
[ bakara @ 11.11.2011. 08:59 ] @
Pa kupi ga, ali cena bez ugovora je 750$.
http://wireless.amazon.com/dp/...p;pf_rd_t=101&pf_rd_i=G001
[ anon70939 @ 11.11.2011. 09:04 ] @
na trenutak sam se ponadao :).

Kako smaraju sa ovim idiotskim naslovima u novinama...

To kao da sad oni procitaju kod nas da Samsung Galaxy kosta 1 din, odnosno samo 0.01331 USD. Fenomenalna akcija!
[ bakara @ 11.11.2011. 09:12 ] @
Pa ima i kod nas telefona i slicnih ponuda...uz ugovor naravno!

[ Nabukodonosor @ 11.11.2011. 11:39 ] @
Citat:
Inače, ovaj binarni datum neki obeležavaju i kao Nerdovsku Novu godinu

Nerdovsku?!? Mislim, Nerdovsku?! Jel moze nesto u ovom nasem jeziku i da se prevede?! Ne vidim kako neko moze da ukapira sta znaci Nerdovska nova godina, ako ne vidi kako se cita u originalu?! Y*ebem ti vise ove novinare.
[ maliradojca @ 11.11.2011. 11:55 ] @
Sta ocekujes za 0 dinara koliko si platio citanje te vesti?
[ commissar @ 11.11.2011. 12:01 ] @
Moze da se prevede, ali "sa gubicima".
Moze da skapira svako ko je gledao:
- Simpsonove
- Bilo koji americki film gde se makar jednom pojavljuje takav lik
- Bilo koju americku serju -II-
[ Nabukodonosor @ 11.11.2011. 23:58 ] @
Ahaa. Znaci Ameri su izmislili taj pojam i mi nemamo nijednu drugu rec koju bi mogli da sklepamo pa da pricamo na sprskom, bez ubacivanja americkih?! U redu, nisam znao.
[ 3way @ 12.11.2011. 00:03 ] @
Ko ne zna sta je nerd, a hoce RAZR i ne treba da ga ima - a ni da razume vest.
[ gavrantije @ 12.11.2011. 02:25 ] @
Citat:
bakara: Pa ima i kod nas telefona i slicnih ponuda...uz ugovor naravno!

Izvini, a gde to ima ?

Našim operaterima nisu potrebni nikakvi ugovori. Dovoljna im je zarada od telefona koje prodaju svojim „povlašćenim“, vernim klijentima.
Elem, ovih dana VIP me, po isteku ugovora, obavestio da izaberem jedan od telefona „iz njihove široke ponude, već za jedan dinar“.
Pošto mi novi telefon ne treba, reko’ da obradujem ćerku. Šta ćeš, koji ćeš ? Dete nije preterano zahtevno - Samsung Wave II.
Ok, odem u VIP i evo cene za proverenog korisnika:

http://www.vipmobile.rs/mobiln...jaji/samsung-wave-ii.1184.html
Obrni, okreni, oko 350 eura.

Pogledam na Amazonu.uk:
http://www.amazon.co.uk/Samsun...&qid=1321061952&sr=8-5

Znači, oko 180 eura, skoro duplo jeftinije bez ikakvog ugovora. Sve pod uslovom da VIP kontejnerima kupuje od Amazona.co.uk
Tu poludim, setim se da su mi neki ortaci u Londonu momentalno, pogledam engleski E-bay i kupim:

Ovo je, inače, mts ponuda za taj telefon:
http://www.mts.telekom.rs/index.php/nokia-n8.html

Više nego dupla zarada. samo na telefonu, uz gomilu dodatnih pretplatničkih uslova.
Ljudi, dokad ćemo biti ovce za šišanje i danekažemšta ?

p.s. telefon je stigao

[ llux @ 12.11.2011. 03:42 ] @
Pa taj n8 jeste za zahtevne
[ gavrantije @ 12.11.2011. 07:55 ] @
Pa i kupio sam ga samoinicijativno, poredeći cenu Samsung Wave od skoro 250 eura u mom tarifnom paketu smart 550.
Dodje mu isto, bez ikakve obaveze.
Poenta je u tome da nas svi operateri bezobrazno zavaljuju, pretpostavljam trostruko od nabavne cene, a mi još treba da skačemo od sreće što smo kupili telefon „za jedan dinar“.
[ bakara @ 12.11.2011. 09:14 ] @
Citat:
gavrantije: Izvini, a gde to ima ?

Pa na istom linku koji si ostavio taj samsung ima i za 1 din, naravno uz veci paket.
U ostalom ja sam ostavio i link sa amazona da je tako i tamo moze za 111$ a moze i za 750$, pa bira ko sta hoce.

Citat:
Pogledam na Amazonu.uk:
http://www.amazon.co.uk/Samsun...&qid=1321061952&sr=8-5

Znači, oko 180 eura, skoro duplo jeftinije bez ikakvog ugovora. Sve pod uslovom da VIP kontejnerima kupuje od Amazona.co.uk
Tu poludim, setim se da su mi neki ortaci u Londonu momentalno, pogledam engleski E-bay i kupim:

Da, ali to nije cena u prodavnici nego na ebayu, a evo sada gledam isti telefon i rekao bih da je prosecna cena oko 380-400$ za free telefon, sto dovoljno govori koliko si ti dobro prosao.

[ gavrantije @ 12.11.2011. 10:48 ] @
Svejedno, ne mogu da se otrgnem utisku da nas naši operateri udaraju po ušima i to junački. Valjda kao nagradu što ćemo naredne dve godine trošiti pare kod njih, a ne kod nekog drugog.
Pošto se dosad nismo kačili Telenora, molim da mi neko objasni ovo:

Na Amazonu Nokia E7 free košta 325 eura
http://www.amazon.co.uk/Nokia-Mobile-WH-205-Stereo-Headset/dp/B004TA5J44/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1321094054&sr=8-1

U Telenorovoj ponudi, blizu 600
http://www.telenor.rs/sr/Priva...do=phone_info&phone_id=339
[ anon70939 @ 12.11.2011. 12:04 ] @
"pa ti gledaj film u novinama"

pa ti kupi na amazonu :)
[ ki111er @ 12.11.2011. 12:24 ] @
Ovaj MTS puko skroz, nema neki "normalni" telefon. Ne mogu da verujem da u ponudi nemaju SGS, SGSII, neka NOKIA ili HTC...strasno
Sta se to desilo sa MTS-om?
[ commissar @ 12.11.2011. 16:55 ] @
@Nabukodonosor:
[off]Ne znam sta ima problematicno oko toga da se u neki jezik ukljuci po koja
rec iz nekog stranog, to je normalan proces u svim jezicima, pa tako i srpskom....
Ja se ubih razmisljajuci, ali ne mogu da budem nacisto koja tacno rec
u nasem jeziku moze da bude idealan prevod za izraze poput "nerd", "geek", i sl.
Imas li ti neku ideju?[/off]
@ki111er:
Bilo je kod MTS-a zanimljivih stvari negde krajem leta. Mozda ce pred NG da iznenade....
[ StORM48 @ 12.11.2011. 17:51 ] @
Svaki, ali apsolutno svaki telefon se u slobodnoj prodaji, legalno, može naći jeftinije nego što nude naši "operateri". Samo se malo treba potruditi i uraditi domaći (prost račun troškova u ugovoru i potraga za telefonom).

Pozdrav
[ DrJekyll @ 12.11.2011. 18:17 ] @
Ne pratim trenutnu ponudu, ali kad sam kupovao htc preko telenora (pre god. dana) bilo je jeftinije nego da ga kupim u prodavnici

Lepo zvuci taj amazon dok se telefon ne pokvari, a kupovinom kod nas dobijas garanciju dve godine

[ gavrantije @ 12.11.2011. 20:04 ] @
Citat:
DrJekyll:

Lepo zvuci taj amazon dok se telefon ne pokvari, a kupovinom kod nas dobijas garanciju dve godine

Može se reći i obrnuto- lepo zvuči ta dvogodišnja garancija dok vam se zaista ne pokvari telefon.
Moje, porodično, iskustvo- u oba slučaja je bio Samsung u pitanju :

1.Zaista poverovao u tu garanciju i odneo telefon tamo gde sam ga kupio (mts), sa svim papirima, računima, itd.
Vraćen, posle skoro dva meseca, nepopravljen.
Naravno da sam popi3deo, ali šta je trebalo da radim ? Da čekam još dva meseca ?
Platio popravku kod servisera i završeno.

2.Čovek mi pošteno izneo opcije (VIP) : prvu i drugu. Druga je da mi on popravi telefon za dva dana, sa njegovom garancijom, za toliko i toliko para.
Pristao odmah na drugu.

[ DrJekyll @ 12.11.2011. 20:27 ] @

Trebao si zvati inspekciju, tvoja greska

Ja se ne razumem bas puno, ali rekao bih da majstor zika ipak nema delove za telefon koji je izasao na trziste pre 2-3 meseca

[ fanfon @ 12.11.2011. 20:45 ] @
Ja sam krajem prosle godine zakljucio u VIP-u postpaid ugovor na 2 godine i doplatio jos 2000 din za ZTA racer(VIP Android) i dobio VIP EASY(takodje kineski model). Cena paketa za 2 godine me izasla oko 22 000 din sa tih 2000 doplate. Prvi sam prodao za 9000 odmah, a drugi posle 10 meseci za 1000. Znaci 12000 me izadje paket za 2 godine sto je po meni izuzetno povoljno. Sve zavisi kako se covek snadje.
[ IT_DooX @ 12.11.2011. 21:11 ] @
Ja bih voleo kada bi VIP uveo otplatu telefona kroz telefonski racun, onda bi to sve imalo nekog smisla, jbg pre isteka ugovora sam 5 meseci skupljao pare kako bih kupio HTC Wildfire (koji ako cemo iskreno i nije nesto extra telefon), bolje da pljuckam po malo svakog meseca kada sam vec vezan ugovorom na dve godine nego da im platim odjednom iznos od u to vreme 13 000 dinara. Ovo je postalo sasvim normalno u Svajcarskoj recimo, sestra je kupila iPhone na taj nacin,a zet proslog meseca N9. Ostaje nam nada samo?
[ DrJekyll @ 12.11.2011. 21:23 ] @

To moze u telenoru,

da ne ispadne sad da ih hvalim, mozda to moze i mts, ne znam
[ Milos911 @ 12.11.2011. 21:33 ] @
Offtopic:
"Ja bih voleo kada bi VIP uveo otplatu telefona kroz telefonski racun,"
Imas to, ali ako sam dobro ukapirao samo na 3 ili 6 meseci...
[ IT_DooX @ 12.11.2011. 21:33 ] @
Citat:
DrJekyll: To moze u telenoru,

da ne ispadne sad da ih hvalim, mozda to moze i mts, ne znam

Istina,cuo sam i ja da kod njih moze tako, ja sam presao u VIP dosta davno, treca godina kako sam tamo, mozda ima i jace nisam siguran i presao sam jer su oni jedini imali ponudu koja mi odgovara, i mislim da su jedini sa takvom ponudom. Za fiksnu cenu mesecno, imam minuta ka svim fiksnim i mobilnoj mrezi + 1000 minuta u okviru VIP mreze kad iskoristim ove minute, jednak broj MMS i SMS poruka i GPRS neta koji ne mogu da potrosim. Kod svih ostalih fali barem jedan od ovih faktora, a kod nekih je bogami i misaona imenica uvesti minute ka fiksnoj mrezi, i iz tog razloga mi se ne menja operater. Jos da ne govorim da otplata na sest meseci nije bas nesto posebno, vezujes se ugovorom na dve godine, daj otplatu na dve godine. Operater je taj telefon vec platio, ne znaci mu mnogo da li ce dobiti pare za sest meseci ili dve godine, jer je najbitnije zadrzati korisnika zbog konkurencije.