|
[ davidm91 @ 13.11.2011. 20:25 ] @
| caoo svima!
Resio sam da malo poboljsam prednju rasvetu auta i posto u ponudi ima nekoliko mogucnosti,hteo bi da mi kazete sta je najbolje resenje...
ponude glase ovako:
-H4 svetla narva (mislim da su u pitanju halogena svetla)
-Xenon neki plavicast sa nekim relejima i potrebno mi je da nadjem neke dodatne adaptere...
i hteo bih da ugradim i maglenke...
e sad . . . recite :) |
[ vladd @ 13.11.2011. 20:51 ] @
Uzmes masku od Golfa GTI i imas dodatni par farova
Ksenon jedno 10000K, mislim da policija necce primetiti razliku
Ipak je za preporuku H4, koji god, uz dodatne releje..
Eto, probao sam da pogodim...
Poz
[ davidm91 @ 13.11.2011. 21:58 ] @
a ha aha ahaha... bas duhovito vladd... ;) mozda bolje od bmw a takodje ima 2 para svetala :D
[ codeNO @ 13.11.2011. 22:14 ] @
Uzas...
Prvo: Koji auto je u pitanju?
Drugo: Ako ce da bude rasprava kao sa Yugom da je cvrsci od 206 onda nista od teme
Trece: Ne mozes tek tako da rasturas auto i ubacujes farove koje ti se svide, tu je odabir uzak. Uzimas tipske originalne ili aftermarket. Budzenje drugih farova je izvodljivo samo ako znas da radis sa limarijom i varenjem iste, gitovanjem, radis sa pleksiglasom.....(nije neka mudrost al ajde) i ako imas dovoljno vremena.
Cetvrto: Postoji tema ako si hteo informacije za xenone, a budzenje sa nekim "Xenon plavicast sa nekim relejima i potrebno mi je da nadjem neke dodatne adaptere..." nerazumno...da li ovo znaci da imas vec balaste a trebaju ti sijalice? ili imas releje sa starog telefona pa ....???? 10k ti je suvise plavo, tako da spomenutih 10k nisi spomenuo zbog poboljsanja vidjlivosti, vec zbog poboljsanja da te bolje vide...ili cupike ili panduri....biraj, i jedni i drugi ce da te zaustavljaju...i sa takvim 10k po magli i kisi ce izgledati kao da nisi ni ukljucio svetla....a upravo takvi dani i dolaze
[ sasa022 @ 13.11.2011. 22:52 ] @
U kakvom su ti stanju farovi ?
Koji auto je u pitanju ?
[ davidm91 @ 13.11.2011. 23:32 ] @
heh... mozda sam grubo postupio u vezi teme cvrstoce pezoa, hvala sto ste me uputili... izvinjavam se ako sam nekoga uvredio... Nisam imao veze u vezi limarije,a sada sam i vise nego upucen,hvala jos jednom...
mmm,u vezi sadasnje teme ovako
Auto je jugo,pa sam hteo da menjam kruske za neki bolji tip svetla... ja sam razmisljo da kupim nove PAL farove za juga,i da ubacim ili xenon ili halogena svetla...
koliko sam u to upucen,trebace mi sem novih farova i releji i verovatno jos nesto... ne netu sam gledao silver star i night breaker xenone,pa odatle znam za one plavicaste xenone,hteo sam da vidim iskustva ljudi sa halogenkama...
i mislim da je ukupna investicija za plavicaste xenone 100 +- evra
[ codeNO @ 14.11.2011. 01:21 ] @
Znaci vladd je pogodio......
nadji masku od G1 sa duplim farovima jer pasuje za juga bez ikakvog budzenja...i opet te ne razumem zasto ides u plavo....??????.......i zasto lupati glavu sa "relejima" i nekim PAL Rc kit kada imas komplet HID od 4300 do 12000 K za 40e. I opet...zasto lupati glavu i menjati H4 kada u far od Yuga ne moze nista drugo, cak i da nabudzis onda nemas duga, ili ako ubudzis drugi far moras da se zezas oko elektrike i limarije, a sa H7 ili H1 ti ne dobijas procentualno jacu sijalicu vec samo manju sijalicu
Najjednostavnija kombinacija i najjeftinija....novi far za Yuga sa H4-3 ili H4-4 HID sijalicom koje god hoces boje i maglenke
[ sasa022 @ 14.11.2011. 04:37 ] @
Citat: davidm91ne netu sam gledao silver star i night breaker xenone,pa odatle znam za one plavicaste xenone,hteo sam da vidim iskustva ljudi sa halogenkama...
Nisi dobro gledao - zaslepele su te "plavicaste" HALOGENKE - SilverStar i NightBreaker - http://www.osramindia.com/osra...Products/Headlights/index.html
Koristi malo Google i Pretragu - nema potrebe da "lupas gluposti"........
[ vladd @ 14.11.2011. 07:10 ] @
Citat: codeNO: Znaci vladd je pogodio......
65%..
Da nema releje, da ima "kruske", to da, ali sam bio ubedjen da je Golf1...
Kada postavljac teme misli da svi znamo sta on vozi..kao da smo komsiluk..
Poz
[ jnk @ 14.11.2011. 07:51 ] @
Sta su kruske?
[ bakara @ 14.11.2011. 09:23 ] @
One praistorijske sijalice, vise im se ni naziva ne secam....zvali su ih i balonjare.
[ Zarko Silic @ 14.11.2011. 13:09 ] @
[ codeNO @ 14.11.2011. 13:19 ] @
[ bakara @ 14.11.2011. 15:38 ] @
@zare, sta ce ti ova kruska na slici, samo smeta?
[ Zarko Silic @ 14.11.2011. 15:44 ] @
Pa, lepo pitao covek kako izgledaju kruske;
U nasem kraju one ovako izgledaju.
Tek toliko da se zna.
[ vladd @ 14.11.2011. 16:30 ] @
Kak tek izgledaju halogenke kada neki zele da menjaju kruske
Poz
[ bakara @ 14.11.2011. 17:06 ] @
Citat: vladd: Kak tek izgledaju halogenke kada neki zele da menjaju kruske
Poz
khm...zare kako izgledaju halogenke?
[ veon @ 14.11.2011. 20:18 ] @
jel zna neko koliko su kvalitetne one bele sijalice sto ih svuda ima i dal poboljsavaju ista?
[ sasa022 @ 14.11.2011. 21:34 ] @
Citat: bakara: khm...zare kako izgledaju halogenke? :)
@veon
Odlicne su za zaslepljivanje ostalih ucesnika u saobracaju...
[ Zarko Silic @ 14.11.2011. 22:07 ] @
A neeee, nema toga kod nas.
Uglavnom su ove sa kruskama i ima onih kada bostan dobro rodi.
[ davidm91 @ 15.11.2011. 14:28 ] @
hahaha... smesno!!! BAS STE VICKASTI :D pa vidi se da nisi iz mog komsiluka vladd,ljudi ovde pomazu drugima ne filozofiraju praveci se prepametni i ismejavajuci,ali to si ti...
Hvala na objasnjenjima,generalno mislim da nemate pojma i da je u pravu samo ono sto admin. kazu...
Generalno sve sto sam pitao mogao sam da nadjem i na google pretrazivacu,ali to su iskoristili neki od vas da se naprave pametni a ispali su poprilicno nestrucni... zato necu da gubim vreme sa hvalisavcima kojima smetaju istomisljenici
... zbogom!
[ Zarko Silic @ 15.11.2011. 17:28 ] @
Odgovore koje si dobio u srazmeri su sa kvaletom postavljenog pitanja.
P.S. Na ovom forumu postoji desetak tema koje detaljno diskutiju o ovoj problematici. Samo malo da si se potrudio, saznao bi sve sto te zanima.
[ vladd @ 15.11.2011. 20:17 ] @
Citat: davidm91: hahaha... smesno!!! BAS STE VICKASTI :D .pa vidi se da nisi iz mog komsiluka vladd,ljudi ovde pomazu drugima ne filozofiraju praveci se prepametni i ismejavajuci,ali to si ti..
Hvala na objasnjenjima,generalno mislim da nemate pojma i da je u pravu samo ono sto admin. kazu...
Generalno sve sto sam pitao mogao sam da nadjem i na google pretrazivacu,ali to su iskoristili neki od vas da se naprave pametni a ispali su poprilicno nestrucni... zato necu da gubim vreme sa hvalisavcima kojima smetaju istomisljenici
... zbogom!
Moram da odgovorim, hladnije glave..da zaista nismo iz komsiluka, moj komsiluk ima dijametralno suprotno misljenje..sa jedne strane..
Kao drugo, zaista ne mogu da razumem ljude koji se toliko stope sa internetom, da zamisle kako svi koji koriste internet znaju sta se rucalo danas, koja se kola voze, kao da smo zaista bliski komsiluk za nickovima kao nadimcima..
O Yugu, peglici, raznim "oldtajmerima" iz 80-90-ih je napisano i previse, za ukus mnogih majstora, jedino priznajem da nismo sami formirali DIY sekciju, ali smo linkovali sta kome treba, gde ima i slika, struja, releji, farovi i ostali problemi, prerade ili nadogradnje su izdiskutovani, a tehnicka objasnjenja koja su pruzena su i vrapcima postala jasna...
Poz
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|