[ Chandler Bing @ 26.12.2011. 11:04 ] @
Da li zna neko gde bih mogao naci silne intervjue koje je Miroslav Lazanski vodio sa svetskim politicarima i generalima kroz svoju karijeru?Nema puno vajde od guglanja. |
[ Chandler Bing @ 26.12.2011. 11:04 ] @
[ djura63 @ 26.12.2011. 13:48 ] @
Nema ničeg edukativnog u njima. Možda zabavnog?
http://www.youtube.com/watch?v=niyLY1trIFw&feature=related http://www.e-novine.com/entert...-amar-Miroslavu-Lazanskom.html Prorusko-komunjarski nazovi vojno-politički analitičar [Ovu poruku je menjao djura63 dana 26.12.2011. u 15:13 GMT+1] [ Chandler Bing @ 26.12.2011. 18:21 ] @
Hehehe, hvala ali ne interesuje me tvoje misljenje. :)
[ Braksi @ 26.12.2011. 19:40 ] @
nesto se ne secam da je Lazanski pravio intervjue "sa svetskim politicarima i generalima kroz svoju karijeru". On je vise bio analiticar, a onda je poceo da kritikuje reforme zutih pa je malo zglajzno.
[ Tyler Durden @ 26.12.2011. 20:17 ] @
jao, lazanjski
[ pri3rak @ 26.12.2011. 20:33 ] @
Od njega je samo Drecun veca uzivancija
[ Nedeljko @ 26.12.2011. 20:54 ] @
Sećam se kada je NATO 1999 pogodio kolonu albanskih izbeglica. Na Studiju B je bio za vesti u 10 uveče najavljen specijalni izveštaj Miroslava Lazanskog o tome kako je sa avaksa snimljena komanda po kojoj je prvo rečeno "gađaj", pa da je pilot odgovorio da je to civilna kolona, pa da je usledila potvrda komande "gađaj". Sačekam ja vesti i krene Lazanski da priča sasvim drugu priču, kako se sa snimka vidi da je avion bio na manje od 3500 stopa, a sa te visine sve može jasno da se vidi. Puste snimak, sa koga se ništa ne razume, jer je šifrovan. Posle snimka Lazanski priča kako se ništa ne može razumet, ali da je bitna ta visina od 3500 stopa, koja se takođe na snimku nije čula.
Da li je proruski komunjarski ili pro neki drugi ne znam kakav trol nebitno je. Bitno je da je trol, koje boje bio. [ Braksi @ 26.12.2011. 20:55 ] @
po meni Drecun je strasan REPORTER. Jeste malo onako patetican kad krene da prosipa svoje teorije, ali rad sa terena mu je fenomenalan. Retko i hrabar novinar. Zao mi je sto nema veca sredstva pa da ide malo po svetu da snima. Ima uvek materijala.
[ djura63 @ 26.12.2011. 21:18 ] @
Citat: Tyler Durden jao, lazanjski Ne radi ti naša latinica LaŽanjski [ Teratron @ 26.12.2011. 22:10 ] @
Zaista je interesantno kada mlad covek sebe samoopterecuje vojskom ili politikom .
[ Aleksandar Đokić @ 27.12.2011. 04:01 ] @
apsolutno!
[ bora61 @ 27.12.2011. 07:53 ] @
U Srbiji se svi razumeju, savrseno, u tudj posao.
Za svoj, nisam siguran. [ morpheusxxx @ 01.01.2012. 22:36 ] @
Citat: bora61: U Srbiji se svi razumeju, savrseno, u tudj posao. Za svoj, nisam siguran. Bravo covek.. sve si objasnio!!! [ morpheusxxx @ 01.01.2012. 22:49 ] @
Citat: Braksi: nesto se ne secam da je Lazanski pravio intervjue "sa svetskim politicarima i generalima kroz svoju karijeru". On je vise bio analiticar, a onda je poceo da kritikuje reforme zutih pa je malo zglajzno. Da,ne secas se,to si dobro rekao...... Intervjuisao je, između ostalog, komandante NATO snaga generala Bernarda Rodžersa (oktobra 1982) i generala Džona Galvina (1990). Takođe je intervjuisao maršala Sovjetskog Saveza Sergeja Ahromejeva (1982), komandanta Varšavskog pakta Viktora Kulikova (1986), ministra odbrane Sovjetskog Saveza maršala Dmitrija Jazova (1988), šefa KGB-a generala armije Vladimira Černavina, komandanta sovjetske ratne mornarice i tridesetak drugih ministara odbrane i načelnika generalštaba različitih armija širom sveta. Izvor:Wiki... I da dodam,bio prvi novinar zemlje koja nije u NATO paktu,kome je dozvoljen ulazak u komandu NATO pakta u Briselu.. takodje prvi koji je boravio na jednom americkom nosacu aviona... A sto se tice naklapanja pojedinaca,pro ruski komunisticki reporter... neznalica... bla bla... Sve znate,svaka vam cast... zadivljen sam... Citat: Nedeljko:Da li je proruski komunjarski ili pro neki drugi ne znam kakav trol nebitno je. Bitno je da je trol, koje boje bio. A ja bih postavio pitanje,ima li veceg trola na ovom forumu od tebe? A koja je to komunisticka Rusija? [ djura63 @ 03.01.2012. 17:36 ] @
Citat: morpheusxxx A koja je to komunisticka Rusija? Od Lenjina do Putina. [ Braksi @ 03.01.2012. 19:22 ] @
Putin nije komunista. Da jeste, ne bi sad demonstrirali komunisti protiv njega (druga snaga Rusije), a on najpre ne bi pljuvao po komunistima kojima sve duguje. I on i Rusija.
Putin je oligarhista, kreator oligarha i vodja kontrolisane demokratije. [ Nedeljko @ 04.01.2012. 09:08 ] @
Putin je ruski patriota. To je pravi izraz za njega.
Citat: morpheusxxx: A ja bih postavio pitanje,ima li veceg trola na ovom forumu od tebe? Pa, evo, jedan se upravo javlja. Ljudi lepe etikete drugima da su trolovi, bez ikakvih obrazloženja svojih stavova (i ostalih, a ne samo stavova o tome koga smatraju trolom). Zanimljivo je da me samo takvi nazivaju trolom, a niko ko poštuje pravila dijalektike. [ Braksi @ 04.01.2012. 12:16 ] @
Citat: Putin je ruski patriota. To je pravi izraz za njega. Putin mora da bude patriota jer se kao i svaki predsednik zakleo na ustavu i ne treba zato da bude heroj i ne treba fantazirati puno oko patiotizma jer su ljudi vec doneli i ustav i zakone i za mene je svaki predsednik koji se drzi ustava i zakona patriota. To se od njega trazi. Ja sam imao par prijatelja Rusa ovde u Italiji. Problem je bio sto su neodoljivo bili zadojeni mrznjom prema Putinu pa nisam uspeo da shvatim pravu sliku, a pored toga oni vec dugo i ne zive u Rusiji (ali Rusi su). Medjutim cak i oni slazu se da je Putin odigrao veliku ulogu posle Jelcina, ali dodadaju da su tad tako bili pukli, da su mogli samo na bolje da idu. Sve ostalo najcrnje o njemu pricaju, sto najverovatnije nije prava istina. Ipak cinjenica je i onaj Ruski bloger navodi da je problem odliva para u privatne cepove tajkuna veliki problem i da Putin to ne samo da nije resio vec je ovako uradio: tajkune iz doba Jelcina je preveo na svoju stranu (Abramovic) ako su bili kooperativni ili ih je uhapsio (Hodorkovski) ili su pobegli (Berezovski), ali on je u medjuvremenu kreirao i svoje oligarhe i to mu zameraju jer ne vredi prica da nije imao snage da se obracuna. Nije hteo. [ Nedeljko @ 04.01.2012. 17:11 ] @
Patriota treba da bude svako, a ne samo onaj ko postane predsednik. To je nešto što se u svim ozbiljnim zemljama podrazumeva.
E, sad, daleko od toga da mislim da je Putin bio idealan, ali oni koji kritikuju njega, a ističu Jeljcina kao "boljeg" su jednostavno zlonamerni. U Rusiji to mogu samo bitange kao što je Gari Kasparov. [ morpheusxxx @ 05.01.2012. 10:00 ] @
Citat: Nedeljko: Putin je ruski patriota. To je pravi izraz za njega. Pa, evo, jedan se upravo javlja. Ljudi lepe etikete drugima da su trolovi, bez ikakvih obrazloženja svojih stavova (i ostalih, a ne samo stavova o tome koga smatraju trolom). Zanimljivo je da me samo takvi nazivaju trolom, a niko ko poštuje pravila dijalektike. Mhm,obrazlozi svoj stav da je Lazanjski trol?Prvi ti nisi obrazlozio! Lupio si coveku neku etiketu.... I sta je u opste trol? Nikad nisam cuo da neko nekome u real life lupa tu etiketu... Druga je stvar da li ti njega "volis ili ne " a u njegov posao se razumes ko Marica u kriv... isto koliko ja znam matematiku, a ti je znas... [ Nedeljko @ 05.01.2012. 10:09 ] @
Obrazložio sam u istoj poruci u kojoj sam izneo takvu konstataciju. I ko je onda trol? Ti ili ja? Lazanski je očigledan populista, koji kod mene ne prolazi, a ti mu se klanjaj do zemlje. Može on da napravi intervju sa kim god hoće, ali to i dalje ne znači da je dobar novinar/analitičar. U stvari, očigledno je dobar, jer se sve meri po tome koliko postiže svoj cilj, a on očigledno ima svoju publiku.
[ djura63 @ 05.01.2012. 18:05 ] @
On je popularnost stekao riplijevskim tekstovima npr. raspon krila, broj ispaljenih metaka/min ili još bolje u sekundi etc, etc... Ali to ne znači da je on nekakav vojno-politički analitičar. Naprotiv, to samo jedan od 1000 ili 10000 novinara u Srbiji.
[ morpheusxxx @ 05.01.2012. 21:26 ] @
Citat: djura63: On je popularnost stekao riplijevskim tekstovima npr. raspon krila, broj ispaljenih metaka/min ili još bolje u sekundi etc, etc... Ali to ne znači da je on nekakav vojno-politički analitičar. Naprotiv, to samo jedan od 1000 ili 10000 novinara u Srbiji. A znas li ti te podatke? Sad sve sve moze naci,na dva pritiska tastera.... 80tih apsolutno nije... Ja sam naveo one silne intervjue sa poznatim generalima tog doba... Imas li ti tako tako nesto u svom zivotu? Mozes se slagati ili ne slagati sa necijim stavovima... to je apsolutno pravo svagog od nas.. ali nipodastavanje necijeg rada,to je vec postalo lajt motiv u srblja.. [ Braksi @ 06.01.2012. 01:02 ] @
Lazanski je vise onako smeker, ali ako se vec toliko lozi na vojsku i slicno njesra mogao bi jednom da ode negde gde je gusto kao recimo Drecun ili nekada Slavko Sajtinac.
[ Nedeljko @ 06.01.2012. 11:22 ] @
Citat: morpheusxxx: A znas li ti te podatke? Sad sve sve moze naci,na dva pritiska tastera.... 80tih apsolutno nije... Ja sam naveo one silne intervjue sa poznatim generalima tog doba... Imas li ti tako tako nesto u svom zivotu? Imam drugara koji se ložio na vojne avione i znao je tehničke specifikacije svih važnijih aviona. Bilo je dovoljno pratiti odgovarajuće vojne časopise, koji su se mogli naći u slobodnoj prodaji, a ako hoćeš da pišeš za njih, ideš po odgovarajućim sajmovima, pratiš strane vojne časopise itd. Te stvari su bile dostupne koliko i tehničke specifikacije automobila, računara ili bilo čega drugog. Što se poznatih generala tiče, sretao sam se recimo sa čuvenim matematičarima današnjice. Ako ti je to cilj, idi na odgovarajuće konferencije i srešćeš ih po nekoliko. To nije nikakav problem. [ Nedeljko @ 06.01.2012. 11:59 ] @
2010. godine je u Beograd dolazio Vilani, dobitinik Fildsove medalje za matematiku za 2010. godinu, a 2011. Novikov, dobitnik Fildsove medalje za 1970. godinu, koji je dao intervju za politiku. Što bi sa generalima bilo drugačije?
[ morpheusxxx @ 06.01.2012. 18:34 ] @
Citat: Nedeljko: Imam drugara koji se ložio na vojne avione i znao je tehničke specifikacije svih važnijih aviona. Bilo je dovoljno pratiti odgovarajuće vojne časopise, koji su se mogli naći u slobodnoj prodaji, a ako hoćeš da pišeš za njih, ideš po odgovarajućim sajmovima, pratiš strane vojne časopise itd. Te stvari su bile dostupne koliko i tehničke specifikacije automobila, računara ili bilo čega drugog. Što se poznatih generala tiče, sretao sam se recimo sa čuvenim matematičarima današnjice. Ako ti je to cilj, idi na odgovarajuće konferencije i srešćeš ih po nekoliko. To nije nikakav problem. Post se apsolutno nije odnosio na tebe... no,nek ti bude... I ja sam se lozio i lozim se na sve to, i takodje znam teh. specifikacije..... ali me niko nije pozvao u komandu NATO pakta u Briselu... niko me nije pozvao na USS Nimitz... Tako da ti prica ne pije vodu... jer ih nigde nije sreo slucajno.... ne se..te po tudjem poslu.. Opet kazem,moze njegov posao da ti se svidja ili ne,mozes da verujes ili ne.... ali ne s.ri po tudjem radu,ma sta mislio o njemu... [ Nedeljko @ 06.01.2012. 19:56 ] @
Čekaj, jesu li Lazanjskog ZVALI u NATO komadu u Briselu da im on objasni neke stvari ili se on kao novinar interesovao da napravi intervju, pa su mu izašli u susret?
Sresti poznate ljude, ne slučajno, već namerno, nije nikakav problem ako se time baviš i znaš da ćeš medijskoj kući da prodaš intervju. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|