[ Branko Santo @ 11.01.2012. 10:22 ] @
Hteo bih na leto da se otisnem malo po evropi na produzene vikende i trebao bi mi auto u kojem mogu da se udobno voza 4 osobe 5-6 sati u komadu.
Od raznih tema procitao sam svasta tako da opcije 3-4 godine starog auta vise klase mi se cine kao najpametnije.

Ima li kakvih predloga?
[ Zarko Silic @ 11.01.2012. 10:27 ] @
Superb

(Ukoliko je rec o ceskom Brnu?)

ima da biras

http://suchen.mobile.de/fahrze...axPrice=15001&fuels=DIESEL
[ Branko Santo @ 11.01.2012. 10:33 ] @
Jeste taj Brno :)

Zahvaljujem na predlogu.
[ Rumpletstilskin @ 11.01.2012. 10:35 ] @
Za 15 k bi trebalo da moze da se nadje rav4 star 3-4 godine, letos sam presao oko 4000 km po evropi za manje od nedelju dana, ogroman prostor unutra, dovoljno mesta za kofere za 4 osobe, po normalnim putevima ide k'o ladja
[ Java Beograd @ 11.01.2012. 10:44 ] @
Pod uslovom da koristiš autoputeve i ostale puteve za motorna vozila: Volvo S80

http://suchen.mobile.de/fahrze...se&negativeFeatures=EXPORT

Bolji komfor za te pare nećeš naći.
[ Branko Santo @ 11.01.2012. 10:55 ] @
Uopste mi ne treba da se mucim po gradu, na posao idem peske. Iskljucivo za od grada do grada u duzim trasama.
Vozio sam se jednom u S80 i bilo je vrlo vrlo udobno mogu reci i isao je vrlo lepo (za mene koji ne vozi redovno i jos je bio iz rent-a-car).
[ Java Beograd @ 11.01.2012. 11:07 ] @
Citat:
Branko Santo: Uopste mi ne treba da se mucim po gradu ...
Ne, hteo sam da potenciram da je neisplativo kupovati terenca, ako ćeš da voziš po autoputevima i ostalim putevima za motorna vozila . (Osim možda, ako je budžet neograničen.)
[ deki77 @ 11.01.2012. 11:43 ] @
Citat:
zarsilic: Superb

(Ukoliko je rec o ceskom Brnu?)

ima da biras

http://suchen.mobile.de/fahrze...axPrice=15001&fuels=DIESEL

Ali iskljucivo DSG
Uverio sam se da je potrosnja(u D) 5,9l dizela na superb-u 4x4
[ Doberman @ 11.01.2012. 12:48 ] @
Evo i mog predloga, sa napomenom ako ti ne smeta da kupis godinu dve stariji mozes da prodjes jeftinije a da kupis bolji auto ( sa manjom kilometrazom )
Na autoputu trosi neverovatno malo ( 6-7l pri 150km/h) za svoju kubikazu i snagu uz to je vrlo komforan i udoban za voznju.

Code:
http://tinyurl.com/86uel5g
[ Java Beograd @ 11.01.2012. 12:58 ] @
Dobar je ovaj bembara. Što jes-jes, za 15 k€ može da se nađe dobra polovna limuzina.
[ etjen @ 11.01.2012. 16:19 ] @
neko je pomenuo RAV4, ne znam šta ćeš da odabereš ali to nemoj. Taj auto nikako nije udoban. Prvo što je bučan, pa onda ostalo.
Za taj novac bilo koja limuzina će ti prijati. Možda C5 ili ako ti treba baš puno prostora, onda Espace ili nešto na taj fazon...
[ cika dacha @ 11.01.2012. 18:59 ] @
ja iz iskustva preporucujem C5 ! nema udobnijeg i sigurnijeg auta! a za te pare ima najnoviji model da se nadje u extra stanju!
[ Dule 021 @ 11.01.2012. 19:13 ] @
Kao sto Dacha rece Citroen C5 je za duga putovanja. Dan danas se secam kad je lik na placu automobila na kom sam tad radio rekao kako je to jedini auto iz kog izadje u Atini a krene iz Novog Sada bez pauze.
Konkretno ga ima jedan moj kolega u top stanju u Ecxlusive opremi kao iz salona 2007 sa 100% originalnom kilometrazom a cifra je daleko ispod te koju si rekao i mislim da trazi 8000 pa ako ti je interesantno pisi pp pa cu ti dati njegov broj telefona.
[ botr @ 11.01.2012. 19:46 ] @
Dule, Branko zivi u Ceskoj.
[ jnk @ 11.01.2012. 21:37 ] @
Svako ce sad terati vodu na svoju vodenicu tako da nema smisla dalje raspravljati koji automobil. Jedino smisleno sto ti mogu odgovoriti je da ako stvarno trazis auto za putovanja onda je definitivno za te pare bolje uzeti polovan veci auto jer nov auto za putovanja ces tesko naci a da je stvarno dobar(c segment se ne moze uporediti sa putnim automobilima). I naravno SUVove otpisi jer su bucniji, neudobniji i generalno skuplji.
[ Branko Santo @ 12.01.2012. 04:24 ] @
@jnk
Tom logikom se i vodim. Nisam u zurbi jer rezonujem da uvek mogu da se nagledam i isprobavam dok ne potrefim bas ono sto m i treba.

@zarsilic
Pretpostavljam da je u odabir Superb-a ukljuceno i to sto bi trebalo da majstora i delova bude na svakom koraku?
[ Java Beograd @ 12.01.2012. 07:25 ] @
Što se tiče "majstora i delova na svakom koraku" - pogrešno razmišljaš.

Za automobile iz ove klase, delovi ti neće ni trebati (osim potrošnih). Majstore sa ćoška zaboravi, i sve šta ti treba to je jedan jedini brendirani servis u gradu, koji će jednom godišnje da odradi šta treba i to je to.
[ jnk @ 12.01.2012. 07:55 ] @
Nemoj da si naivan Po meni uvek treba računati na dobar independent shop(da se tako moderno izrazim) koji zna šta radi i neće te odrati od para a u ovlašćenom servisu eventualno radiš servise da bi ostao u garanciji. Takvih je u Češkoj za Škodu verujem dosta. U nestručnost i bahatost ovlašćenih servisa sam se uverio nebrojeno puta.
[ Nocni @ 12.01.2012. 12:54 ] @
Citat:
Java Beograd: Što se tiče "majstora i delova na svakom koraku" - pogrešno razmišljaš.

Za automobile iz ove klase, delovi ti neće ni trebati (osim potrošnih). Majstore sa ćoška zaboravi, i sve šta ti treba to je jedan jedini brendirani servis u gradu, koji će jednom godišnje da odradi šta treba i to je to.

Strahovito pogresno razmisljanje... Auta se kvare i djelovi su potrebni mnogo vise u tim vecim klasama nego u malim... Sto se tice ovlascenih servisa sve zavisi o kojem se konkretno servisu radi... ali vecinom u njima rade slabi majstori (cast izuzetcima) koji su monteri novih djelova... vecinom su ograniceni na redovno odrzavanje a bilo kakvu komplikovaniju popravku ne mogu uraditi...

Probaj da popravis recimo, pokvaren automatski menjac u ovlascenom servisu... mozda ces i uspjeti ali ce tvoj menjac biti poslat na popravku u drugi servis ili u fabriku gdje ce biti zamijenjen za remontovani... to ce i trajati nedjeljama... Na stranu to sto ce takva usluga biti 5 puta skuplja nego u pristojnom opremljenom servisu koji se time bavi a koji nije ovlascen...
@jnk je dobro objasnio a vjerovatno je to shvatio na tezi nacin, odnosno imao je licno probleme sa ovlascenim servisom...

Kad bih ti rekao da su i meni vise puta dovozili auto na slep sluzbi iz ovlascenog servisa po mraku da im ja popavim odredjeni elektronski sklop a to posle tamo musteriji naplatili puta tri... izgledalo bi kao reklama a u stvari je surova istina...

E, da, sto se tice teme... za to sto tebi treba najbolji je mercedes.

[Ovu poruku je menjao Nocni dana 12.01.2012. u 14:08 GMT+1]
[ Zarko Silic @ 12.01.2012. 15:43 ] @
Citat:
Branko Santo

@zarsilic
Pretpostavljam da je u odabir Superb-a ukljuceno i to sto bi trebalo da majstora i delova bude na svakom koraku?

Da, naravno.

I ne samo to, sa Superbom dobijas najbolji kompromis svega: udobnosti-ekonomicnosti-godisnjih troskova registracije-servisne usluge-performanse-spoljni gabariti (upravljivost) i svega ostalog, da ne redjam.

Za tvoje potrebe, a vodeci racuna o lokaciji gde zivis i radis, Skoda nema konkurenciju. (Nema ni na mnogim drugim mestima, ali je to za tebe nebitno).

Obzirom da zivis tamo gde zivis, i da i ja relativno dobro poznajem konfiguraciju terena kao i, na primer, broj sneznih dana u godini, automopbile sa zadnjiom vuciom mozes odmah odbaciti u startu. Znaci Mercedes i BMW, niks.
[ inobradovic @ 12.01.2012. 16:42 ] @
ima mercedesa i bmw sa 4x4
[ Zarko Silic @ 12.01.2012. 19:22 ] @
Svakako da ima, samo tu postoji jedan problem.

Mercedes i BMW 4x4 kostaju preko 50.000 eura kao novi pa se postavlja pitanje kakvi su oni primerci koji se prodaju za 15.000 eura, koliko postavljac teme misli da izdvoji?

Ima jos jedan dodatni problem: cena servisa 4x4 je drasticno veca od cene servisa obicnog vozila. Kada su u pitanju MB i BMW ova cifra ume da bude veoma bolna.
[ su27killeryu @ 12.01.2012. 19:32 ] @
sto neko rece Volvo S80, a ima ga i sa 4 vuce...pogotovo ako ga kupujes polovnog, jer Volvo uglavnom voze ozbiljniji ljudi
[ etjen @ 12.01.2012. 21:02 ] @
pa reče čovek da mu treba za putovanja. Ne verujem da baš treba posebno da vodi računa o konfiguraciji terena tamo gde živi ako će koristiti auto za putovanja...
Ipak, to je samo moje mišljenje, mođda će i putovati po planinskim predelima...
[ hobbista @ 12.01.2012. 21:38 ] @
Pod pretpostavkom da ti auto ne treba svakodnevno, vec za povremene produzene vikende (ako sam dobro razumeo), jeftinije ce ti biti da koristis rent-a-car. Uz to mozes svaki put da probas neki drugi auto.

Ako kupis auto, za godinu dana kosta te:
- registracija
- 1 redovan servis (koji bi bilo pametno da uradis kada kupis polovan auto)
- gubitak na ceni (1 godinu stariji)
- kamata koju bi uzeo da orocis te pare na godinu dana

Da kazemo grubo da je ovo preko 2.000 eura, a za te pare mozes da se navozas rent-a-carom :)
[ Doberman @ 12.01.2012. 22:31 ] @
Ja sam ti napisao vec svoj predlog a sad se javljam samo da bi prokontarisao neke neistine ( ili zablude ) a to je da automobili sa pogonom na zadnjim tockovima nisu dobri za zimu. Mislim da nijedan automobil nije dobar za zimu pa cak ni oni sa 4x4, u vreme kad su vejavice i zaledjeni putevi najbolje je izbeci bilo kakvo putovanje, ali, da se vratimo na tvrdnju da zadnja vuca nije dobra za zimu to je samo delimucno tacno ako pricamo o automobilima koji su se proizvodili pre 25-30 godina a cak i tad su postojali oni kod kojih to nije bilo tako izrazeno ( BMW ). Posto sumnjam da imas nameru da kupujes neku Ladu koja je proizvedena pre 20-ak godina ili neki mercedes 123 ( mada ni 124 nije nesto po tom pitanju ), savremeni automobili ozbiljnih proizvodjaca sa pogonom na zadnjim tockovima se ponasaju podjednako dobro (ili lose) zimi kao i oni koji imaju pogon na prednjim tockovima. Uostalom ako si dokon doji na Kopaonik pa gledaj kako ljudi sa tim automobilima koji su "losi" za zimu izlaze gore bez lanaca a oni koji imaju "dobre" moraju da stanu nede na pola puta i da namestaju lance da bi nekako uspeli da izadju gore. To kako se neki auto ponasa na poledici prilicno mnogo zavisi i od vozaca ali veliki uticaj na to ima i raspored tezine u automobilu ( tj opterecenja po osovini ). Subaru je jedan od retkih proizvodjaca koji uspeva da taj odnos kod vecine automobila koje proizvede bude 50:50 ( sto je idealno ) kod BMW-a taj odnos je uglavnom 60:40 a kod merecedesa ( ako se nesto nije promenilo u medjuvremenu ) 70:30. Moj predlog je da ako si u mogucnosti iznajmis ove automobile koji su ti predlozeni i da sam vidis koji od njih ti najbolje odgovara.
A ako vec razmisljas o nekom automobilu iz VW koncerna onda uzmi Audi a ne Skodu pa makar se ona zvala i Superb.
Sto bi rekao Jeremy Clarkson It's a skoda lol.
Jos da napomenem da nisam vozio superb ali oktaviju jesam i to je sr..e neopevano, vozio sam i C5, vrlo udoban auto, a i ovog bmw-a koji sam ti predlozio i meni se najvise svidja BMW, mada sto ljudi sto cudi. Volvo sam imao 460 i s60 i nisu losi automobili ovaj manji 460 je imao motor i menjac od renoa i pravio se u Holandiji a ovaj veci je bio iz Svedske sto je prednost ali ujedno i mana jer su svi srafovi na njemu colovni.
I jos da dodam da automobili sa zadnjom vucom imaju znacajno bolji radijus okretanja, iz prostog razloga, jer prednje tockove mozes vise da okrenes jer im ne smeta homokineticki zglob. Zato auto sa zadnjom vucom mozes da okrenes u manjem prostoru od onog sa prednjom a to je prilicno bitno ako je auto malo veci.

[Ovu poruku je menjao Doberman dana 12.01.2012. u 23:46 GMT+1]
[ su27killeryu @ 12.01.2012. 23:09 ] @
pazi u 99,99% situacija ce sa zimskim gumama proci i sa dobrom zadnjom vucom ali problem je onih 0,01% :) eto i ja sam od onih koji se tuda po Srbiji i CG voza po snijegu sa BMWom ali ne bih bas krenuo na duze putovanje (>1.000 km) sa njim zimi..
[ Branko Santo @ 13.01.2012. 05:02 ] @
Citat:
hobbista: Pod pretpostavkom da ti auto ne treba svakodnevno, vec za povremene produzene vikende (ako sam dobro razumeo), jeftinije ce ti biti da koristis rent-a-car. Uz to mozes svaki put da probas neki drugi auto.

Ako kupis auto, za godinu dana kosta te:
- registracija
- 1 redovan servis (koji bi bilo pametno da uradis kada kupis polovan auto)
- gubitak na ceni (1 godinu stariji)
- kamata koju bi uzeo da orocis te pare na godinu dana

Da kazemo grubo da je ovo preko 2.000 eura, a za te pare mozes da se navozas rent-a-carom :)

Dve stavke koje si promasio cini mi se :)
- Superb kosta oko 130-140e po danu (ako jos neko vozi, a to je u planu)
- U Brnu mogu da dobijem samo male autice sto znaci da bih trebao dva sata busom do Praga/Beca/Bratislave da bih uzeo rent-a-car
[ Java Beograd @ 13.01.2012. 07:48 ] @
Ama o kakvom vi to snegu i smetovima pričate. Čovek planira da vozi evropskim autoputevima, a ne na Žabljak ili preko Čakora. Pa šta rade zimi onih stotine i stotine hiljada evropljana koji poseduju BMW ? Voze Juga ?
[ filka @ 13.01.2012. 08:28 ] @
Za te pare mozes da uzmes MB E Klasa, a to je za duza putovanja najbolje nesto: Velik i prostran auto,dobar prtljaznik ,jos ako u zimskim mesecima imas i 4 nove Zimske gume-Ondak nemas za sta da se brines.Ja sam bas sada na takvom putovanju "krenuo 27-mog iz Makedonije-momentalno u IT a vracam se 19-tog. Presao oko 4000km do sada i snega na auto putu u Eropi NISAM video. Vozim manju mecu C200 CDI i ona je dobra za putovanja al ima malo tvrdiju voznju od E klasu. Pozzz...
[ su27killeryu @ 13.01.2012. 09:44 ] @
E klasa je za pare za koje se prodaje sasvim sigurno najgori moguci izbor, iz milion razloga..pogotovo noviji mercedesi cija elektronika radi kao zmigavac (radi ne radi)
[ Nemanja @ 13.01.2012. 11:01 ] @
Da ne skrecem sa teme ... za pare koje si naveo ( mozda hiljadu vise ) se moze uzeti nova Skoda Octavia ... sasvim je ok za duza putovanja,
a ljudi koji su vozili prethpdnu ( pre restylinga ) i ovu verziju kazu da je prethodna bila bas onako ... ceska ... a da je ova nova nemacka :)

I imas nov auto a ne polovan od 15.000 e na kojem te kvar moze stajati 2.000 evra ... Just my two cents.
[ Zarko Silic @ 13.01.2012. 11:16 ] @
Upravo tako.

Ako malo dodas moze pasti i Superb

http://suchen.mobile.de/fahrze...T&lang=de&pageNumber=1

Verujem da se nov u Ceskoj za iste novce moze pronaci.
[ smark @ 13.01.2012. 12:35 ] @
SuperB ili Passat. Ja sam skoro kupio oktaviju TDI i za sada sam skroz zadovoljan.

Kolega je, isto skoro, kupio BMW 3 (neko 2006 god valjda) i ne zali se na tu zadnju vucu nesto, mada ove godine jos i nije bilo pravog snega.
[ Branko Santo @ 13.01.2012. 15:01 ] @
Bas gledam i ima 8-10k Superb na ponudi samo tako :)
Bolje onda ostatak para da ulozim u gorivo i hotele :)
[ Zarko Silic @ 13.01.2012. 15:27 ] @
Citat:
Branko Santo: Bas gledam i ima 8-10k Superb na ponudi samo tako :)
Bolje onda ostatak para da ulozim u gorivo i hotele :)

oho,
a moglo bi nesto ostati i za poneku devojcicu.

Mislim,...

sta bi inace radio sam u hotelu?
[ smark @ 13.01.2012. 15:33 ] @
Koju to Superb imas za 8-10k? Sigurno onaj stari model?
Ja sam toliko dao za oktaviju, do duse 2008 godiste.
[ Branko Santo @ 13.01.2012. 15:44 ] @
Citat:
zarsilic: oho,
a moglo bi nesto ostati i za poneku devojcicu.

Mislim,...

sta bi inace radio sam u hotelu?

Ma imam jednu za dzabaka ;)

@smark
http://otomoto.cz/skoda-superb...-cr-2008-prodej-C22185323.html
[ smark @ 13.01.2012. 16:08 ] @
Da da. Na tu sam mislio.
Mada ova nova je bas super. Izgleda skroz mocno.
[ Java Beograd @ 13.01.2012. 17:09 ] @
Citat:
Nemanja: Da ne skrecem sa teme ... za pare koje si naveo ( mozda hiljadu vise ) se moze uzeti nova Skoda Octavia ... sasvim je ok za duza putovanja,
a ljudi koji su vozili prethpdnu ( pre restylinga ) i ovu verziju kazu da je prethodna bila bas onako ... ceska ... a da je ova nova nemacka :)
Škoda oktavija je na zadnjoj klupi udobna koliko i klupa u parku.
[ jnk @ 13.01.2012. 17:31 ] @
Ja sam bio ubedjen da je dovoljno imati dobre zimske gume i malo iskusnije voziti kad zatreba i da zadnja vuca nece predstavljati problem. Medjutim presao sam nekih 7,000 km u zadnjih mesec dana od kojih dobar deo po planinskim delovima Italije i Austrije i zakljucio sam da ukoliko bih ziveo tamo da bi stvarno bilo pozeljno imati 4x4. Cak ni Austrijanci koji vaze za najbolje putare nisu mogli da rese problem sa snegom i ledom po autoputevima i pri 80-90 vrlo je neprijatno prestrojavati se iz leve u desnu traku a verujem da bi sa 4x4 imao neku dodatnu sigurnost.

Za to vreme mi se dva puta desilo da sam morao da stavljam lance jer jednostavno nije bilo moguce da se uspenjem uz neko brdo. Pritom to je bilo 1200 km od BG-a i u tom trenutku dok se ja mucim da se popnem staje pored mene audi a6 quattro sa BG tablama i pita me da li imam sajlu za vucu da me izvuce do gore. Sa prednjom vucom mozes nesto da pokusavas okretanjem volana levo desno i davajuci lagani gas dok sa zadnjom ne mozes apsolutno nista. Ne znam kakvo je stanje u Brnu ali ukoliko 5-6 meseci imas surove uslove ja bi razmislio o 4x4.
[ BB308 @ 14.01.2012. 21:29 ] @
A Audi A6, jel moze i on da se nadje za te pare.I jel zna neko koliko su pouzdani ti motori 2.0 TDi vredi li to uzimati ili ne?Pozdrav.
[ Branko Santo @ 15.01.2012. 09:13 ] @
@jnk
Kao sto rekoh nije mi namera da se vozam po Brnu koji je ionako pristojno ravan i njegovo okruzenje (blize). U svakom slucaju namera je uzivati u putovanju u periodima April-Septembar
[ botr @ 15.01.2012. 09:40 ] @
Citat:
BB308: A Audi A6, jel moze i on da se nadje za te pare.I jel zna neko koliko su pouzdani ti motori 2.0 TDi vredi li to uzimati ili ne?Pozdrav.

Verovatno moze, ali malo stariji 2004-2005. Sad sto se pouzdanosti 2.0 tdi motora tice, jel se ti to salis? tdi spada medju najpouzdanije dizel motore.
[ BB308 @ 15.01.2012. 10:10 ] @
Znam da su tdi dobri motori, ali mozda taj 2.0 tdi da nije malo preslab za karoseriju od Audi A6, ili mozda Skode Superb.A ovde ih znam dosta koji su imali problem sa golfom V sa motorom 2.0 tdi.Valjda su to isti motori?
[ botr @ 15.01.2012. 10:28 ] @
Imao je i jedan forumas problem sa 2.0 tdi motorom, pisao je u nekoj temi. Mozda se Ventura javi pa ponovo napise. Uglavnom, problem je bio sa glavom ili blokom (ne secam se tacno) kod prvih serija, kasnije je to otklonjeno. Za Suberb nije tezak, on je napravljen na platformi passata. A6 iz 2005 ima 1540 kg, treba mu do 100 10,3 sec, a fabricki podaci kazu 4,8 litra potrosnje na otvorenom. Tako da ne bih rekao da je tezak za taj motor.

[Ovu poruku je menjao botr dana 15.01.2012. u 13:55 GMT+1]
[ Zarko Silic @ 15.01.2012. 12:10 ] @
Svi su oni dobri koliko su dobri, ali za 15.000 eura treba kupiti nov automobil.
[ BB308 @ 15.01.2012. 12:31 ] @
Razmisljao sam i o novom automobilu.Ali ipak bi neki veci auto za duza putovanja da kazem ne krece mi se na put sa nekim da kazem autom tipa Peugeot 206, 207...A i posto se ne vezem puno za auto ne bi ga zadrzavao duze od 3,4 god zar ne bi izgubio vise na novom od polovnog?Poz.
[ Doberman @ 15.01.2012. 18:05 ] @
To koliko koji auto gubi na vrednosti mozes da proveris i sad ovi modeli koji su ti predlozeni se proizvode sa manjim izmenama vec 7-8 godina tako da vec sad mozes da uporedis cene onih od 7-8 godina i ovih od 3-4. MAda ti to nije nikakva garancija je ko zna sta sve moze da se desi za te 3-4 godine. A ako vec razmisljas os Skodi Superb onda makar kupi Pasata jer je ionako ona napravljena na njegovoj platformi samo sa malim "kompromisima" po pitanju kvaliteta i opreme. I cisto da napimenem da pasat nije u istoj klasi automobila kao c5 i BMW serija5, sto ne znaci da nije dobar. Ako kupujes auto za duza putovanja i ako ti je udobnost na prvom mestu onda superb i pasat nisu ono sto trazis. Ako si pak spreman da malo zrtvijes udobnost zarad cene registracije i osiguranja onda go for it. I jos jedna napomena tvrdnja da je skoda "nemac" je ista kao i tvrdnja da je linksys cisco a i sam znas da to nije istina, mada lepo zvuci.
[ BB308 @ 15.01.2012. 19:27 ] @
Licno razmisljam o A6 ali karavan, jer mi se vise dopada od limuzine, ne kazem da ne bi uzeo limuzinu al dobro.Peugeot i Citroen me ne zanimaju u toj klasi tipa C5 ili 407, jer mislim da mnogo brze gube na ceni od pomenutog A6.E sad 3.0tdi Q on mi je naj blize izboru.Pitanje samo pomenuti 2.0 ili 2.7 tdi igraju li ulogu, koliko su dobri.Poz
[ Zarko Silic @ 15.01.2012. 19:36 ] @
Citat:
BB308: E sad 3.0tdi Q on mi je naj blize izboru.

Ne trazi dalje.
[ BB308 @ 15.01.2012. 19:43 ] @
Ok.Tako sam i mislio, e sad km 100-130 mkm jel to puno? Racunam na prvog vlasnika, servisnu knjizicu, znaci pravu km.
[ Zarko Silic @ 15.01.2012. 19:46 ] @
Ne, tek razradjeno.
Pod uslovom da nije lazirano.

A6 Avant je veoma mocan a istovremeno i praktican auto. Nije prevelik potrosac. Sa dobrom i kvalitetnom korekcijom softa uz cetrdesetak konja vise i uz malo pazljiviju voznju, potrosnja moze biti neshvatljivo mala.

Gledaj da menjac bude manualan mada su im i automatici korektni (za razliku od onih iz prethodne generacije).

P.S. Koliko u Fr iznose godisnje dazbine za jedan ovakav automobil od 232 KS i 3000 ccm?

[Ovu poruku je menjao zarsilic dana 15.01.2012. u 20:58 GMT+1]
[ su27killeryu @ 15.01.2012. 20:18 ] @
za manje pare moze da nadje Volvo V70 2.5T sa sekventom..da ne slusa traktor ispod haube i da mu se ne trese ruka od volana nakon voznje (vozio sam par tih novijih supermodernih dizela i SVAKI trese, ne osjeti se nakon 20-30 km ali nakon duzeg puta itekako), a tek sto im je raspon korisnih obrtaja tipa od 2 do 3.500...meni je sve to dio kategorije udobnost
[ BB308 @ 15.01.2012. 20:22 ] @
Taj auto sam hteo i pre 3god da uzmem ali samo avant i automatik Q, S line trazio sam par meseci. Nista drugo, ne limuzinu, 2.7 tdi ali nije lako naci ni ovde sve sto te zanima ili nije bio avant ili Q,S line, prvi vlasnik... uvek nesto falilo.Naletim na Ml W 164 320 cdi, prvi vlasnik mercedes, auto od distributera, knjizica oko 170 mkm garancija 12m.Kad pogledas realno nista za taj motor. Izujem se bar 5m eura vise al najbaksuzniji auto do sad koji sam imao.Malo, pa malo nesto crkne, te sijalica, pa mi iscureo amortizer zadnji levi u Srbiji na ibarskoj u rupu na putu bukvalno mislim da sam cuo kad je pukao.Zajebem se naspem obican diesel u Srbiji do cepa 95l upali mi se ona lampica od motora neki senzori, nemam pojma al zamenjeno, pa onaj pipak sto se podize kad otvoris vrata, prvo prednja desna pa zadnja desna.I na kraju slag na tortu reduktor ili diferencijal, predracun u mercedesu 4800e.(Nisam uradio, ne dam.)
Inace osiguranje me izadje oko 1500e godisnje otprilike. Tako je i za A6, mozda 100e manje.Poz
[ BB308 @ 15.01.2012. 20:30 ] @
Citat:
SVAKI trese, ne osjeti se nakon 20-30 km ali nakon duzeg puta itekako), a tek sto im je raspon korisnih obrtaja tipa od 2 do 3.500...meni je sve to dio kategorije udobnost?

Ne znam da li mislis na isti auto kad kazes trese?U cugu predjem od Fr do Srbije oko 2500km da kazem da ih ne osetis, kao ladja na putu Nemacku pregazis vozis oko 180km na osetis da ides tako uopste.Nije hteo vise od mislim da je bilo malo vise od 210km.

[Ovu poruku je menjao zarsilic dana 15.01.2012. u 23:48 GMT+1]
[ jnk @ 15.01.2012. 21:04 ] @
Trese se ako si naviko na majbaha pa predjes u 3.0 tdi. Ne znam kakvi su ti prioriteti sto se tice voznje ali ja bih gledao bmw 5icu, 525d ili 530d, malo je tvrdji od e klase ali je za duza putovanja idealan. To sve pod uslovom da stvarno za 15k moze da se nadje 1. vlasnik 100-120k km.
[ etjen @ 15.01.2012. 23:13 ] @
i ja da se uključim. U principu ne volim dizele zbog buke koju proizvode ali ako je sve ispravno apsolutno ne sme da se trese, a naračito ne na putu (možda nešto zanemarljivo na leru a i to kod niže klase automobila)
[ Zarko Silic @ 15.01.2012. 23:22 ] @
O kakvoj buki pricate u Audiu A6 V6 3.0 TDI?

Jel to nekakav vic?

[ DrJekyll @ 16.01.2012. 10:12 ] @
Verovatno su vozili fiat mareu 1.9td, pa su zakljucili da i a6 sigurno tako trese, jer dizel je dizel..

[ kik01 @ 16.01.2012. 21:16 ] @
i pazari li zemljak putnicki automobil? i koji model voljeli bi znat
[ botr @ 17.01.2012. 06:21 ] @
Citat:
DrJekyll: Verovatno su vozili fiat mareu 1.9td, pa su zakljucili da i a6 sigurno tako trese, jer dizel je dizel..

Dobra marea jtd ne trese. U leru radi savrseno mirno, jedino se motor malo vise cuje prilikom ubrzanja.
[ Branko Santo @ 17.01.2012. 06:39 ] @
@kik01
Ako mislis na mene nisam nista pazario, posto i dalje istrazivanje traje :)
Najblizi sam opciji Skoda Superb za 10k ili manje to je otprilike 2008 ili godinu starije.

Jer kako je predoceno i sa daljim istrazivanjem moglo bi biti logicno sa 15k onda skociti i na 20k pa birati i nove aute ali odlucio sam se za jeftiniju opciju zbog mogucnosti da ne budem mogao da ga koristim onoliko koliko zelim i da stoji vise nego sto se vozi.
[ Stoj @ 24.01.2012. 20:33 ] @
Moj ti je predlog ako hoces udobnost,snazan motor a da budes poseban i jedinstven,onda uzmi citroen c6 ili peugeot 607 i to 2.7 hdi.Nisu skupi ali su posebni.Kada izracunas da ih manje platis a malo im vise pada cena u odnosu na A6 ili BMW na kraju mu dodje isto.
[ AleXandarZ @ 22.02.2012. 23:15 ] @
Vozio sam skodu superb i odlicna je i potrosnja i udobnost sve je odlicno. Ja sam se odusevio. Preporuka za ovo auto