[ ludidzora28 @ 14.01.2012. 11:26 ] @
Evo posto zavrsavam generalnu na autu, Daewoo Nexia 1.5 16V, da pitam nesto u vezi klipova. Isao sam danas do masinske radionice koja je radila obradu po blok i klipove koje su oni narucili. I video sam da ima razlike, na kutiji pise Daewoo 1.5 DOHC ali su "ulubljeni" dok su ovi moji ravni cak i malo "izbaceni" na celu izmedju ventila. Evo i slike, prva je ovi sad sto su a druga kakvi su bili...

Pitanje je jel skodi sta? Tj. jel ce imati manju kompresiju? Ili istu, posto sad kako gledam ove slike ovi su vise ostrugani tu gde "idu vetili" pa mu mozda dodje na isto. I kopajuci po netu sam samo nalazio ove nove, dok sam stare uspeo tek posle pretrage na ruskom...

[ vladd @ 14.01.2012. 13:11 ] @
Ovi dole su ozbiljno napravljeni klipovi, ovi gornji mi deluju kao fus, adaptiran klasicni klip, izuzetno jeftin u proizvodnji.

Ja bih sebi odabrao ovaj donji par sa malo vecom kompresijom i raspodelom sile, ojacanim celom klipa, nego ove klasicne gornje..

Mada ce raditi i jedni i drugi, jedino ce performanse biti malo drugacije, kao i trajnost.

Poz
[ ludidzora28 @ 14.01.2012. 15:38 ] @
E bas cu lepo popizdeti... Ja sam pre jedno 20-ak dana narucio sve delove u prodavnici i odneo klipove do radionice da busi po njima, bili su kao ovi na drugoj slici, tj. kao i sto su bili u motoru, ali je covek na masinskoj obradi digao dzevu posto su klipovi bez bolicni (placeni 9000 bez karika) a posto on isto nabavlja delove ponudio mi je da te vratim a u katalogu sto on gleda su isto 9000 sa bolcnama. I evo sad su mu stigli, nabacio ih na klipnjace i izbusio blok po njima, i kaze isto je to nemoj da brines... Uvek meni mora nesto da se desi sto ne valja...

Nego, sto se tice kvaliteta zakljucio si po oblilku klipa? I preformanse pretpostavljam idu u korist donjih a trajnost???

[Ovu poruku je menjao ludidzora28 dana 14.01.2012. u 17:04 GMT+1]
[ ludidzora28 @ 15.01.2012. 13:11 ] @
Evo i mene opet. Upravo dosao od majstora sa sklapanja motora i naisao na jos jedan problem. Neko je debelo za***ao i platice posteno, toliko sam prso... Karike sam kupio u prodavnici gde sam i dobio prve klipove, prva spec. Na kutiji od karika pise 0.25, dok je "majstor koji je radio obradu narucio klipove prve spec. i busio blokove, samo sto je kod njega prva spec 0.50mm??? Znaci ove karike su mi male. Sad se postavlja pitanje gde je greska i kolika je spec. kod njega? Ako je 0.25 onda je ovaj posteno za***ao stvar i ima da plati debelo. Mislim stvarno nema smisla, mesec dana me zavlaci i na kraju ispadne da ne valja.

A evo i slika bas mojih klipova, jedan uz drugi uporedo. Onaj pre na slici bas i nije kao ovaj moj stari, ima veca udubljenja za klipove nego ovaj sto je bio u motoru ali lice. Evo i slika i definitivno je velika razlika i to cu mu vratiti. Nek placa, kupouje nove, ne zanima me. Zar ne?

Levi je novi a desni stari...