[ Holkan @ 17.01.2012. 21:50 ] @
Pozdrav svima. Obraćam vam se povodom jedne stvari koja me muči duže vreme,a to je u vezi računa za fiksni telefon i njegov limit. Pala mi je na pamet sledeća situacija: Odete negde na putovanje od 15 dana. U međuvremenu vam uđe u kuću neka osoba koja želi da vam se osveti. To može biti i virus ili recimo lopov. Čini sledeće. Poziva Hot Line u Papui Novoj Gvineji i ostavlja telefon uključen 15 dana kompletno!!! Ukupna cena poziva iznosi fantastičnih 372 miliona dinara. Da li je ovaj scenario moguć ili bi u telekomu isključili liniju nakon recimo 20 000 hiljada, odnosno da li ima neko sigurnosno ograničenje u potrošnji ili poput fiksne telefonije u Kvakvatriknistanu nema uopšte? Znam da kada sam uzimao postpejd rekla mi je da ne može da se postavi limit na recimo 3 000, ali da će oni sami isključiti na 15 000 - 20 000 hiljada ukoliko mi neko ukrade. Dodatno pitanje je da li oni u mobilnoj telefoniji zaista nemaju softver kojim bi stavili limit na račun (mada sumnjam da je za tako nešto potrebna neka napredna tehnologija) ili to neće samo da bi zgrabili koji nesrećni dinar više. |