Citat:
Java Beograd: Vidiš, Žarko, posle će jedan ovakav, "vrsni majstor" (ne mislim na nebojsu986 već na njegovog prijatelja) da predstavlja "autoritet" i da svojim savetima (čitaj: lupetanjima) da zavlači desetine i stotine ljudi.
Onda će neki diplomirani pravnik ili lekar (pametan, ali bez klikera za tehniku) da kaže: "Meni je jedan iskusan majstor (nebojšin prijatelj) peporučio ulje XYZ za koje on tvrdi da je za Fijata bolje od Selenije, a i menja mi sve filtere na 5.000 km jer on misli da je tako sigurnije".
Ti bi to kao Mujo cajnik..umlatiti dok su "mali"...
Bavim se i ja slicnim aktivnostima(ne umlacujem cajnike
), ali mi nije pao na pamet takav program, da ga kupujem ili koristim piratski.
Prvo zbog veoma retkog angazovanja, pa imam dosta vremena da izanaliziram problem, nema zurbe i nema prometa, mislim nema toliko bespomocnih poznanika...
Velika kolicina informacija se moze naci na netu, kao prvo, kao drugo, moraju se poznavati neki masinski elementi, od vrsta srafova, vrsta spojeva, nekih tehnickih instrukcija, tipa principa projektovanja i namene sklopova, da bi se bez obuke, uz ovakav program, koji smatram listingom aktivnosti(kao i doticne naocare sto pruzaju sled aktivnosti) mogao kvalitetno napasti problem na nekom vozilu..
Nema vise ni proste zamene svecica, bez specificnih pribora ili saznanja o svakom delicu sklopa(kada treba a kada ne mora da se koristi alat za skidanje lule...npr).
Takav program ne nudi principe, ima ih u tragovima, i indirektno su prezentovani, ovakav program moze da sluzi nekome ko na brzinu zeli da pokrije veliki asortiman vozila bez puno glavoloma, i da sto brze zavrsi posao.
Taj detalj "sto brze" je odlika profsionalnog servisa...a ne pojedinca koji "pomaze"..
Da se ne zavaravamo..nema lake zarade na duze staze..
Poz