O njima je vec bilo reci.
Izgleda da ima malo pomaka u ovoj oblasti, evo teksta mene zanima koje su njene lose osobine, ako nuklearna energija moze izazvati katastrofu poput radio aktivnog zracenja sta moze hladna fuzija?
HLADNA FUZIJA POSTALA STVARNOST?
Dva znanstvenika sa Sveučilišta u Bologni, fizičar Sergio Focardi i inženjer Andrea Rossi, prije nekoliko dana su svijetom proširili senzacionalnu vijest. Talijanski naučnici tvrde da su postigli uspjeh u jednom od najvećih izazova ispred suvremene znanosti - hladnoj fuziji.
U industrijskoj zoni nadomak Bologne, znanstveni tim je u petak 14 siječnja ove 2011. godine izveo eksperiment i time održao praktičnu demonstraciju rada ovog sustava pred odabranom publikom novinara, istraživača i profesora. Dobivanje energije nuklearnom fuzijom na niskim temperaturama je intrigantna tema puna nada i razočaranja još od 1989 godine kad su Martin Fleischmann i Stanley Pons čovječanstvu najavili mogućnost za rješavanje energetske krize na ovaj način.
Izveštaj sa preskonferencije, dan kasnije
Bologna, 15 siječnja 2011 - Iako si možda među rijetkim odabranim sretnicima, u objekat kojem pristup kontroliraju zaštitari možeš ući samo ako potpišeš izjavu da se svojom prisutnošću pristaješ izložiti eventulanim rizicima eksperimenta koji bi mogao izazvati revoluciju u sektoru proizvodnje energije. Po prvi put u Italiji, u industrijskom dijelu grada zavijenom u maglu, pred očima stručnjaka, realizirana je ideja hladne fuzije upotrebom nikla i vodika, procesa koji je u stanju proizvesti nevjerojatno više energije od one koja je potrebna za stvaranje same nuklearne reakcije. Time je otvoren put prema dobijanju čiste energije uz niske troškove.
"Novost je u tome da se nuklearna reakcija odvija u uređaju koji funkcionira poput kućne električne grijalice", objašnjava izumitelj Andrea Rossi, inače inženjer. Uz njega je fizičar visokog kalibra, profesor Sergio Focardi.
Andrea Rossi
Focardi je talijanski pionir u ovom istraživačkom području. Događaj u Bologni je prvi eksperiment takve vrste proveden u prisustvu vanjskih promatrača.
Sergio Focardi
Energetski katalizator je veličine stola. Iznos proizvedene energije je izračunat na temelju mjerenja količine vode koja isparava u jednoj sekundi. Po završetku eksperimenta, Rossi zaključuje: "Potrošeno je 600 kW/sati, a proizvedeno 12.000 kWh".
Prototip je već zaštićen patentom, Maddalena Pascucci, inače Rossijeva supruga, osoba je na čije ime glasi licenca. Izum je spreman za proizvodnju i komercijalizaciju.
Energy Catalyzer first test - Bologna-Italy: Grafikon pokazuje rast temperature tokom
ogleda
Znanstvenici su naravno jako radoznali, a Andrea Rossi replicira: "Mi smo tvrtka, da pred njima otvorim uređaj, trebao bih platiti odštetu investitorima. Cijena i troškovi? Mogu reći da aparatura uz jedan gram nikla košta dvije tisuće eura po kilovatu".
Besplatna energija? Hladna fuzija je veliki korak čovječanstva prema progresu koji nikako ne bi smio doživjeti tužnu sudbinu veličanstvenih izuma Nikole Tesle. Pitanje koje se nameće: Kako će reagirati naftni i nuklearni lobiji?
Journal Of Nuclear Physics
Video prikaz ogleda i diskusije:
Da, pratio sam ovu priču u novembru kad je bio zakazan demo.
Šta da kažem. Smrdi na prevaru do neba. Ali lik tvrdi da je prodao već desetak prototipova i sklopio ugovore sa nekim ozbiljnim firmama za kontrolersku elektroniku. Čak tvrdi da je prvobitni kupac NATO, odnosno američka vojska. Ima na youtube video demonstracije, cenzurisan do bola. A inače demo setup je tako klimavo sklopljen da bi mene bilo sramota da se pojavim na takmičenju "tehnika mladima" za osnovce sa takvim projektom. Eto. Inače članak čiji si prevod citirao je sa sajta Journal of Nuclear Physics koji je vlasništvo Rossija. Tako da trt. Čisto sumnjam da tu ima nešto.
[ mmix @ 23.01.2012. 23:41 ] @
Sve i da je istina ne vidim kako ce ovo da uzdrma energetske lobije, po njegovim procenama small scale paratura kosta 2000evra po kWe, to izadje na 2 milijarde evra za 1GWe ne uzimajuci u obzir disproporcionalni rast troskova za sekundarne sisteme hladjenja. I to sve pod uslovom da tehnologija moze da se skalira.
Lozana, ali ne ona iz Svajcarske, vec ova nasa sa kukicom.
[ Java Beograd @ 24.01.2012. 07:16 ] @
Ako je tačno, ovo je prvi korak, kojim se dokazuje da je takvo nešto uopšte teoretski moguće. Stoga, trenutna cena energije koja se dobija ovim putem ne može da bude reper za poređenje.
[ Pirossi @ 24.01.2012. 08:07 ] @
drugi korak je ultramadzone.
[ mist @ 24.01.2012. 10:17 ] @
Evo ga originalni link na vest kada je održan poluzatvoreni demo za prvog kupca 1MW agregata.
Primetićete da je sve vrlo klimavo i skoro smešno postavljeno.
Na kraju je ispalo da je agregat uspeo da proizvede 500kW. A nisu ga otkačili sa struje, pošto je struja trebala ne_znam_za_šta. :)
I onda je on to navodno prodao za par miliona.
A evo ga novogodišnji intervju sa Rossijem, sa dajdžestom ispod videa da ne biste gledali 2 sata kako gnjavi.
Čovek već, navodno, naveliko ugovara gradnju fabrike kućnih generatora (toplote, ne struje za sada) od 5kW valjda. Koji će koštati oko $500. Biće veličine desktop računara, menjaće se kertridž sa niklom na 6 meseci i koštaće oko $10. Too good to be true.
[ negyxo @ 24.01.2012. 10:29 ] @
Ali meni je interesantno sto vecina ljudi se loze na ove stvari, ali zaista. Ono, pitam se kada se ukljucuje BS alert, posto izgleda sto je vise misticno sve vise zvuci "realno".
Covek nek lepo uzme i namesti jedan koji radi i gotovo. Mislim, da bilo ko od nas poseduje zaista znanje za tako nesto da izvede da RADI, bio bi milijarder.
[ Boza48 @ 28.10.2014. 17:34 ] @
Kad su Martin Fleischmann i Stanley Pons prvi put uspeli u svom eksperimentu, nisu ni slutili
da su imali nevidljivog pomagaca, u laboratoriji. Pomoc je dolazila iz razvodnih ormana, na
zidovima laboratorije a manifestovala se kao elektromagnetni talasi.
Kad ukrstite dve elektro-magnetna polja, dobijate stojeci talas. Jos je Telsa, u svojim eksperimentima
o stojecim talasima, pokazao da se u toj zoni menjaju atributi materije; specificna gustina (ne tezina)
na primer. Kad masi promenite specificnu gustinu, ona vise, u tako izmenjenom stanju, ne moze da opstane
na postojecim koordinatama u prostori nego "ide", doslovce, na nove koordinate, na kojima je u balansu
sa vreme/prostor atributima.
Imam informaciju sta je potrebno dodati elementima ovog eksperimenta.
to su:
- Signal generator
- H.F. pojacalo, do 100Wati
- Dva solenoida na feritnom jezgru
Nekoliko puta sam se obracao Vinci i Vojnom Zavodu, bez odgovora.
Neozbiljno!
Znate, statistika je neumoljiva nauka. Ako Vam prijatelj, koji se vratio iz Amazonije, kaze da je video
ljude plave koze, sa po tri prsta na rukama i okom na potiljku, statistika kaze da je mogucnost da je to
istina, 50%.
Ako je informacija koju imam istinita 50%, s' obzirom na vaznost te informacije, onda su tih 50% veliki kao kuca.
Iz razumljivih razloga ne mogu ovde da dam sve detalje, kako treba da se realizuje ovaj eksperiment, ali,
ko je ozbiljno zainteresovan, moze , ako je na takvom polozaju, da animira Gospodu iz Vince i Vojno-tehnickog Zavoda.
Sve podatke cu izneti iskljucivo "u kontrolisanim uslovima", sto podrazumeva potpisivanje formulara, koji
ce od prisutnih traziti da pod krivicnom, materijalnom i moralnom odgovornoscu, nece iznositi u javnost
informacije sa eventualnog sastanka.
[ Bik Koji Sedi @ 28.10.2014. 17:50 ] @
Da, ako ti ja kažem da će ti sutra neko na ulici pokloniti milion dolara, kolika je statistička verovatnoća za to? Možda će ti pokloniti, možda neće, znači 50%?
[ Odin D. @ 28.10.2014. 18:10 ] @
Dabome. Ako do kraja nedelje svaki dan bude izlazio na ulicu da čeka milion dolara - vjerovatnoća da će da ih dobije do nedelje se približava 100%.
Ako mu ih niko ne pokloni do nedelje to će - po njegovoj neumoljivoj nauci - biti pravo čudo, maltene paradoks.
[ zica49 @ 28.10.2014. 18:15 ] @
Citat:
Boza48:
Imam informaciju sta je potrebno dodati elementima ovog eksperimenta.
to su:
- Signal generator
2 mjeseca i 3 dana od zadnjeg strucnjaka koji posjeuje "energetski gral" ha ha ha :)
[ vladd @ 28.10.2014. 20:20 ] @
A u kom su to eksperimentu Flajsman i Pons uspeli?
[ Boza48 @ 28.10.2014. 21:54 ] @
Ljudi su nekad verovali da je zemlja ravna i da mozes da padne sa ivice!
Zao mi je sto sam upao u pogresno drustvo.
[ Boza48 @ 28.10.2014. 21:58 ] @
Informacija do koje sam ja dosao, dostupna je i drugima.Nalazi se na Internetu, na mestu koje Balkanci ne obilaze.
Ali, neko sa Zapada ce to naci, a onda ........
Ja sam mator, necu jos dugo, pa necu biti u prilici da se nerviram.
[ Odin D. @ 28.10.2014. 22:11 ] @
Citat:
Boza48:
Ljudi su nekad verovali da je zemlja ravna i da mozes da padne sa ivice!
Zao mi je sto sam upao u pogresno drustvo.
Da, sasvim je jasno da bi ti to nekadašnje društvo mnogo bolje odgovaralo.
No, ko zna, možda u sledećoj reinkarnaciji budeš imao više sreće u pogledu epohe rođenja...
[ hotchimney @ 28.10.2014. 23:01 ] @
Srbi su davno otkrili Hladnu Fuziju. Masovno je koriste toplane po Srbiji ali ljubomorno skrivaju patent.
[ lucky88 @ 28.10.2014. 23:44 ] @
Neznam za ovu hladnu fuziju, verovatno je neka smicalica u pitanju, a ako je prava stvar, verovatno će ti ljudi biti ućutkani ili zatvoreni,
plaćeni da ćute i slično.
A statistika je neumoljiva, prema statistici su u manjini oni koji negiraju sve ovo.
[Ovu poruku je menjao lucky88 dana 29.10.2014. u 00:56 GMT+1]
[ mr. ako @ 29.10.2014. 05:11 ] @
Tesko da ce neko tako lako da ucutka Lockheed Martin i gomilu ljudi koji su ukljuceni u projekat. :)
Lockheed announces breakthrough on nuclear fusion energy
Citat:
Lockheed Martin Corp said on Wednesday it had made a technological breakthrough in developing a power source based on nuclear fusion, and the first reactors, small enough to fit on the back of a truck, could be ready for use in a decade.
Tom McGuire, who heads the project, said he and a small team had been working on fusion energy at Lockheed’s secretive Skunk Works for about four years, but were now going public to find potential partners in industry and government for their work.
theguardian.com, Wednesday 15 October 2014 16.57 BST
Mislio sam da se nalazim u drustvu ozbiljnih ljudi.
Molim administratora da obrise ovu temu.
[ dule_ns @ 29.10.2014. 07:27 ] @
Ma šta temu, ceo forum.
[ Java Beograd @ 29.10.2014. 08:04 ] @
Citat:
Boza48:Imam informaciju sta je potrebno dodati elementima ovog eksperimenta.
to su:
- Signal generator
Nekoliko puta sam se obracao Vinci i Vojnom Zavodu, bez odgovora.
Neozbiljno!
Evo ja sam ozbiljan. Doduše, nisam siguran šta ti je to "H.F. pojačalo, ali:
Ako je H.F. pojačalo zapravo Hi Fi pojačalo (muzičko) a ako signal generator treba da generiše sinusoide, evo, ja imam sve šta ti je potrebno.
Obogatićemo se !
[ bin.sys @ 29.10.2014. 08:14 ] @
Nemoj samo da misliš na bogaćenje. Motiv treba da ti bude dobrobit čovečanstva. Ugledaj se na Teslu.
[ Odin D. @ 29.10.2014. 13:08 ] @
Citat:
Boza48:
Mislio sam da se nalazim u drustvu ozbiljnih ljudi.
Prvo si upao u pogrešno društvo, pa si pogrešno mislio... izgleda da imaš veliki procenat promašaja po broju napisanih poruka.
Šta kaže ta tvoja "neumoljiva statistika" kolike su šanse da ti je i ono iz prve poruke promašaj?
[ vladd @ 29.10.2014. 15:55 ] @
Ni sesto culo nije javilo intenzitet "pogresnog drustva". Za neke stvari izuzetno pogresno.
Hladna fuzija ima status "phenomenon"-a, teorije, iz koje se izvlace neki zakljucci na kvantnom nivou, poprilicno korisni za dalji rad i neka razumevanja, svemira ili prirode..jako pojednostavljeno da se izrazim.
Nikakva opstekorisna svakodnevna enerija nije proizvedena iz "prvobitne", osnovne ideje "hladne" fuzije.
Termin je "slobodan", nije patentiran, pa se moze koristiti i za spektakularne manippulacije i kojekakva saniranja..
A sa "pojacalom" od 100W, ili kilovata, moze da se slusa Ceca ili sl...
[ Pirossi @ 29.10.2014. 21:03 ] @
Citat:
Boza48:
...
Ja sam mator, necu jos dugo, pa necu biti u prilici da se nerviram.
nemoj samo da te kremiraju.
imamo običaj da se otimamo o urne zaslužnih građana.
[ bin.sys @ 29.10.2014. 21:38 ] @
Hladna fuzija je isto što i fisija u Sibiru.
[ lucky88 @ 31.10.2014. 08:24 ] @
Citat:
Odin D.:
Dabome. Ako do kraja nedelje svaki dan bude izlazio na ulicu da čeka milion dolara - vjerovatnoća da će da ih dobije do nedelje se približava 100%.
Šta kaže ta tvoja "neumoljiva statistika" kolike su šanse da ti je i ono iz prve poruke promašaj?
Ko bi uopšte hteo i da razmišlja o ovakvim argumentima. Takvi statistički podaci ne postoje.
Menjanje mišljenja po potrebi je izgleda postalo popularna naučna disciplina. Zato i jeste statistika neumoljiva jer prikazuje stvarnost
a ne divlje ideje.
Sačuvaj nas bože pogrešne logike i kvazinaučnika .
[Ovu poruku je menjao lucky88 dana 31.10.2014. u 10:57 GMT+1]
[ mihojla @ 31.10.2014. 14:43 ] @
Neka grupa stručnjaka je po prvi put simulirala kako bi dva fotona koja putuju kroz vreme uticala jedan na drugi i dokazali, da je barem na kvantnom nivou, tako nešto moguće.
[ hotchimney @ 31.10.2014. 14:55 ] @
Citat:
I upravo će pozivanje na boga doprineti razvoju logike i nauke.
A što je opšte poznato još iz vremena kad su lomače prekovremeno "uterivale" Kosmos da se vrti oko Zemlje.
Citat:
dva fotona koja putuju kroz vreme uticala jedan na drugi i dokazali, da je barem na kvantnom nivou, tako nešto moguće.
Naravno da su dokazali kad ionako vreme i prostor na kvantnom nivou nemaju isto značenje kao na makro nivou.
[ Branko.R @ 31.10.2014. 15:19 ] @
Hladna fuzija je podigla mnogo buke pre četiri godine. Italijanski fizičari su ponovili ogled poznat od 20.ih godina – elektrolizu „teške vode“. Njihov uređaj je radio sa vodonikom i niklom. Višak toplote nije mogao da se objasni samo toplotnim dejstvom struje ili vodonikom – on se nije trošio. Pojavila se takođe slaba radijacija i dobijeni su tragovi bakra. Drugim rečima, postojali su svi znaci ne hemijske, već upravo termonuklearne reakcije. Ali nije sve bilo tako jednostavno. Praktični uređaj za zagrevanje kuća na principu hladne fuzije do danas se nije pojavio, mada su Italijani odavno obećali da će pokrenuti njegovu masovnu proizvodnju.
[ vladd @ 31.10.2014. 17:00 ] @
Hladna fuzija je ostala bez finansijske podrske, pre svega, zvanicno zbig nemogucosti ponavljanja ili uspostavljanja eksperimenta.
A mozda je i taj razlog zaista u najvecoj meri tacan, da ne ulazimo u zavere naftnih lobija, koji bas i ne bi imali veci uticaj u nekim zonama sveta..zonama sposobnim da dovrse eksperiment...odnosno zamisao.
[ Branko.R @ 01.11.2014. 07:28 ] @
Citat:
vladd: Hladna fuzija je ostala bez finansijske podrske, pre svega, zvanicno zbig nemogucosti ponavljanja ili uspostavljanja eksperimenta.
A mozda je i taj razlog zaista u najvecoj meri tacan, da ne ulazimo u zavere naftnih lobija, koji bas i ne bi imali veci uticaj u nekim zonama sveta..zonama sposobnim da dovrse eksperiment...odnosno zamisao.
Ima istine u ovome što si rekao.
Pre par godina sam čitao da je Toyota dobila ogromne pare od naftnog lobija da zaustavi istraživanja na izradi elektomobila.
Rusi, koji su u ovome dosta daleko otišli, pucali bi sebi u nogu. Prihodi od prodaje energenata im omogućavaju da ulažu sve više novca u armiju i za ostale potrebe. Možda bi tada i petro dolar otišao u zaborav, pošto ga najviše "hrani" Saudijska Arabija.
[Ovu poruku je menjao pajaja dana 01.11.2014. u 15:01 GMT+1]
[ vladd @ 01.11.2014. 10:54 ] @
Nije toliko bitan naftni lobi, kao sto se mistifikuje.
Da je bilo "stofa" u pretpostavci, sigurno bi se nastavilo i uspelo u hladnoj fuziji.
Dosta saznanja je nastalo i iz pogresne ideje, saznanja o nekim molekulskim vezama, strukturi materijala...
Ali to nije opravdalo cilj i sredstva, sustinu eksperimenta, i to je NAJVECI razlog.
U krajnjoj liniji, ne bi vojske koristile klasicne nuklearne reaktore na svojim plovecim "bazama", vec hladnu fuziju, poprilicno bezbedniju. Bez obzira na "naftne lobije" i "petro dolare", posto su rat i pljacka i dalje najrofitabilniji biznis.
Ali, naucna zajednica je bila poprilicno jednodusna u datom trenutku, pa i sada, da je to poprilicno u domenu teorije, ili cak pogresna zamisao...
Mozda ce nesto da iznikne u kombinaciji sa hladnom plazmom, ali za sada hladna fuzija nema "podrsku" u dolarima..petro ili nepetro:)
[ paterson @ 02.11.2014. 00:05 ] @
A šta kažete za ovo?
Nezavisni analitičar Sergej Albertovič Sallj, doktor fizičko-matematičkih nauka, docent, sekretar Sankt Peterburbuškog dijela "Ruskog društva fizičara"i pomoćnik predsjednika "Ruskog društva fizičara" podijelio je jedinstvene informacije o dostignućima sovjetske nauke i svjetskog monopola nad znanjem.
Zašto se nauka u SSSR aktivno razvijala samo 15 godina? Zašto hladnu nuklearnu fuziju, pronalazak fizičara Ivana Filimonenka, nijesu mogli koristiti Koroljev, Kurčatov i Gluškov? Šta stoji iza misterionih smrti ovih velikih naučnika? Zašto je program hladne nuklearne fuzije u Sovjetskom Savezu proglašen pseudonaučnim? Zašto su širom svijeta, uključujući i Sjedinjene Američke Države ubijeni izvanredni naučnici? Šta se desilo sa glavnim projektantom peterbuške kompanije koja se bavila proizvodnjom motora na osnovu hladne nuklearne fuzije? Čime se zapravo bavi "Komisija suzbijanje pseudonauke"? Zašto Japanci nijesu u mogućnosti da sprovedu u svojoj industriji alternativnu tehnologiju? Kakvu je istinu otkrio bivši ministar ekonomije Japana - Heizō Takenaka? Šta se krije iza tragedije Fukushima? Da li postoji geo-fizičko oružje?
2) SUNCE PROIZVODI ENERGIJU POMOĆU ANTIGRAVITACIONE SILE!
Kopernik je svoju naučnu i filozofsku revoluciju napravio menjajući samo polozaj Sunca i Zemlje. Sada ja menjam fizičko-hemijsku gradju Sunca i energetski proces kojim Sunce proizvodi energiju! Ovo je naučna i filozofska revolucija do sada nevidjenih razmera, ne samo da je stvaranje Nove Fizike neminovnost, nego će kao požar izazvati stvaranje drugih Novih Nauka kao i Nove Filozofije!
Dokazi za 1. tvrđenje:
• Najnoviji snimci Sunca ( NASA Stereo Mision, SOHO, Solar Dynamic Observatory ) jasno pokazuju kako Sunce izgleda. Nikada ranije nismo videli Sunce bolje i jasnije nego sada. Potpuno jasno se vidi šta je materija u gasovitom agregatnom stanju a šta je tečna usijana kipuća magma. Pogledajte pažljivo i sami zaključite šta je šta! Nikakva matematika ili proračuni nisu potrebni! Sve je jasno vidljivo! NASA STEREO video snimci.
• Zemlja je tečna usijana magma sa veoma tankom ohlađenom korom! To isto su i druge planete Sunčevog sistema. Planete i ostali članovi Sunčevog sistema su samo kapljice sa Sunca koje je ono izbacilo u okolni prostor prilikom velikih eksplozija i oni su tačan pokazatelj Sunčeve burne prošlosti!
• Do sada je otkriveno oko 350 planeta koje kruže oko drugih zvezda i njihov broj će se samo povećavati! Planetarni sistemi oko zvezda su pravilo u kosmosu a ne izuzetak! Teorija da su planete nastale kondenzacijom teške prašine sa veoma udaljenih Supernova je potpuno apsurdna! Nikakva kondenzacija nije moguća u uslovima Solarnog vetra koji postoji oko svake zvezde! Obrazac, da oko gasovitih zvezda sastavljenih od H i He, kruže tečne i čvrste planete sastavljene od težih i najtežih elemenata je potpuno apsurdan!
• Pomoću apsorpcionih linija Sunčevog spektra do sada je na Suncu detektovano preko 70 hemijskih elemenata koji se pojavljuju u prirodi, sto ne znači da nema i preostalih pedesetak (do danas je u Periodni sistem elemenata uvršteno 118), pa čak i težih nego što ih mi imamo na Zemlji! Slične rezultate daje i hemijska analiza Sunčevog vetra! Otkud svi ovi elementi na Suncu ako ono, prema važećoj teoriji, treba da počne proizvodnju težih elemenata od He tek za 5 milijardi godina?
• Površinska temperatura Sunca je sa prvobitno procenjenih 5800 K smanjena na 3500-4500 K što odgovara realnosti! To je temperatura koja odgovara temperaturi magme na Zemlji!
• Helioseizmologija pokazuje sve sličnosti sa zemaljskom seizmologijom! Uočeni su slučajevi cunamija na Sunčevoj površini. Posebno je interesantan zabeležen slučaj odbijanja, verovatno meteora, od Sunčeve površine, isti kao kad se pločasti kamen bačen pod malim uglom odbije od površine vode! Video.
• Snimak nestajanja Sunčeve pege, na kome se vidi kako se Sunčeva površinska magma preliva preko oboda pege i počinje da ispunjava levkasto udubljenje ( što je pravi opis pege )! Pege stvara hemijski teža Sunčeva magma koja je pomoću Sunčevih vulkana izbačena na površinu iz dubljih slojeva Sunca! Video.
• Shvatajući da su zvezde: tečna, usijana, kipuća magma, rešavamo problem nedostajuće mase u Kosmosu ili kako je danas zovemo, Tamne Mase! Nije masa tamna, tamno je naše shvatanje Prirode!
Dokazi za 2. tvrđenje:
• Moja Eureka o antigravitaciji dobivena je prilikom gledanja u veliku vatru! Da je vatra, odnosno plamen, antigravitacioni fenomen lako je dokazati posmatrajući njegov oblik. Da je u pitanju Arhimedov zakon onda bi izgled plamena bio srcolik ( kapljica sa vrhom nadole ) ali pošto je izgled plamena obrnuto srcolik tj. kapljica sa vrhom nagore, to dokazuje da je tu antigravitacija na delu! Plamen sveće u beztežinskom stanju ima oblik idealne polulopte ( ova pojava je zapažena i snimljena na Svemirskoj Stanici ) ali i na Zemlji u NASA laboratoriji koja omogućuje uslove nulte gravitacije!
• Smanjenje gravitacione sile Zemlje je registrovano u okolini vulkana, takodje Jeloustonu, i može se detektovati i na drugim mestima gde je temperatura Zemljine kore povišena!
• Termo-nuklearna ili vruća fuzija je prirodno nemoguć proces koga onemogućava antigravitaciona sila! Samo je hladna fuzija prirodno moguć proces!
• Veliki nedostatak neutrino čestica, koje predviđa Standardni Model Sunca. Neutrini se detektuju u skoro dva puta manjem broju od predviđenog!
• Eksperimentalno utvrđeno (1999.-2000. ) sve brže i brže širenje Kosmosa pokazuje porast intenziteta antigravitacione sile!
OTVORENA PITANJA!
• Ako nismo do sada ispravno razumeli: antigravitacionu silu, fizičko-hemijsku građu Sunca i energetski proces kojim Sunce proizvodi energiju, šta smo uopšte mogli ispravno da razumemo?
• Kako smo zaključili da je Sunce gasovito usijano telo sastavljeno od H i He, koje proizvodi energiju fuzijom H u He?
• Koliko smo drugih pogrešnih zaključaka izveli, ne samo u Fizici, nego i u svim drugim naukama?
JOŠ PITANJA!
• Zašto i dalje usavršavamo APSOLUTNO NEMOGUĆ MODEL ATOMA?
• Zašto i dalje pričamo o NEMOGUĆEM BIG BENGU?
• Zašto i dalje pričamo o NEMOGUĆIM CRNIM RUPAMA?
• Zašto i dalje trošimo svoje dragoceno vreme na APSURDNE TEORIJE U SVIM NAUKAMA?
• Šta mi i koliko uopšte znamo o prirodi i kosmosu?
MOGUĆI ODGOVORI NA GORNJA PITANJA:
Probajte da otkrijete bar deo istine i odgovora na gornja pitanja u knjizi Uvod u novu fiziku, koju možete besplatno preuzeti u elektronskom obliku klikom ovde.
Knjiga sadrži mnogo više detalja i obrazloženja o celoj problematici.
Možete takođe odštampati celu knjigu na papir ili je preporučiti prijateljima.
Bolju budućnost možemo izgraditi samo zajedno i samo sada!
Posla ima za hiljade mozgova, uključite i vi svoj!
[Ovu poruku je menjao paterson dana 02.11.2014. u 02:49 GMT+1]
[ mr. ako @ 02.11.2014. 01:48 ] @
Citat:
Dokazi za 2. tvrđenje:
• Moja Eureka o antigravitaciji dobivena je prilikom gledanja u veliku vatru! Da je vatra, odnosno plamen, antigravitacioni fenomen lako je dokazati posmatrajući njegov oblik. Da je u pitanju Arhimedov zakon onda bi izgled plamena bio srcolik ( kapljica sa vrhom nadole ) ali pošto je izgled plamena obrnuto srcolik tj. kapljica sa vrhom nagore, to dokazuje da je tu antigravitacija na delu! Plamen sveće u beztežinskom stanju ima oblik idealne polulopte ( ova pojava je zapažena i snimljena na Svemirskoj Stanici ) ali i na Zemlji u NASA laboratoriji koja omogućuje uslove nulte gravitacije!
^ Ovo je laz, snimak je napravljen na ISS (International Space Station) u okviru NASA-inog The Flame Extinguishment - 2 (FLEX-2) experimenta. :D
Science Objectives
The Flame Extinguishment - 2 (FLEX-2) experiment is the second experiment to fly on the ISS which uses small droplets of fuel to study the special spherical characteristics of burning fuel droplets in space. The FLEX-2 experiment studies how quickly fuel burns, the conditions required for soot to form, and how mixtures of fuels evaporate before burning. Understanding these processes could lead to the production of a safer spacecraft as well as increased fuel efficiency for engines using liquid fuel on Earth.
Earth Applications
Watching fuel burn in a perfect sphere provides a unique view of fire that would be impossible to recreate on Earth. Better knowledge of fire’s dynamics could lead to improved fuels for vehicles and aircraft, including efficient, environmentally friendly mixtures of chemicals that burn well together and produce less soot. Soot results from the incomplete burning of a hydrocarbon, and it is harmful to human and environmental health. The FLEX-2 experiment provides a unique view on soot formation that would be impossible under the influence of Earth’s gravity.
Space Applications
The FLEX-2 experiment measures soot buildup, flame heat and the burning rates of various types of fuels and fuel mixtures. Understanding how fuels burn in microgravity could improve the efficiency of fuel mixtures used for interplanetary missions by reducing cost and weight. It could also lead to improved safety measures for manned spacecraft.
Conditions for this test:
Test conducted with 50/50 fuel mixture of iso-octane and heptane in a standard air environment (21% oxygen and 79% nitrogen at 1 atm). Burn with 3-mm droplet experienced flame oscillations, which appear as a hole in the flame shell that repeatedly opens and closes. These oscillations create asymmetries in the flame, resulting in a force imbalance on the droplet.
Space Station Live commentator Pat Ryan talks with Dr. Tom Avedisian of Cornell University, a co-investigator of the FLEX-2 experiment, about his research into the special spherical characteristics of burning fuel droplets in space that may lead to more efficient engines.
@paterson Prestani da siris lazi, pruzi prave i proverive informacije, mozda ce te neko i shvatiti ozbiljno.
[ lucky88 @ 02.11.2014. 07:28 ] @
Citat:
hotchimney:
Citat:
I upravo će pozivanje na boga doprineti razvoju logike i nauke.
A što je opšte poznato još iz vremena kad su lomače prekovremeno "uterivale" Kosmos da se vrti oko Zemlje.
Citat:
dva fotona koja putuju kroz vreme uticala jedan na drugi i dokazali, da je barem na kvantnom nivou, tako nešto moguće.
Naravno da su dokazali kad ionako vreme i prostor na kvantnom nivou nemaju isto značenje kao na makro nivou.
Hvala ti za Informacije, ali ne zaboravi ko je upravljao Naukom tada, i kako su završili oni koji su se usudili da tvrde drugačije.
Ipak, mada nepriznato od Nauke ili nepoznato, postoje tekstovi stariji od hiljadu godina koji opisuju univerzum i van sunčevog sistema,
i ne sa planetama kao ravnim pločama.
U vezi "pozivanja na boga", to je samo uzrečica, a ponekada su je koristili i poznati ljudi.
Vreme i prostor imaju isto značenje i na kvantnom i na makro nivou, ali je to za sada nedostupno za praktične eksperimente.
Ima dosta istine u ovome što je @paterson naveo. Ali je situacija još komplikovanija, i od tih tvrdnji.
Pa će tako pitanje hladne fuzije jednom biti razrešeno, verovatno ne tako brzo.
Fuzija bi trebalo da izaziva burne reakcije u principu, to što oni zovu to Hladnom fuzijom je pogrešno u principu, to je neki drugi proces,
a ne fuzija elemenata.
[ vladd @ 02.11.2014. 10:46 ] @
Pravi nacin da hladnu fuziju praznim naklapanjem preselimo u UMZ...
[ vladd @ 02.11.2014. 13:33 ] @
Da pokusamo da zadrzimo hladnu fuziju u razumnoj zoni. U skladu sa naslovom.
Staro pisanije, pokusacu da dodjem do celog teksta, mada je i ovo dovoljno...vidljiv je zakljucak. Iz vremena kada se pocela praviti, i kasnije napravljena, niskofonska lab u Institutu za Fiziku..
Dva ukrstena elekromagnetna polja u zoni ukrstanja, prave Skalarni/stojeci talas; to vec svi znamo.
Ono sto do skora nismo znali jeste da skalarno polje menja atribute materije; Specificnu gustinu (ne tezinu),
"Time frame" i koordinate u prostoru, gde mora da "ode" da bi se prilagodila novim atributima/promenama.
Klasicnu aparaturu treba staviti u zonu ukrstnja dva el. magnetna polja i to je to.
Ugao izmedju solenoida treba da se krece od 0 do 90 stepeni, preciznije; 30, 45, 60.
Ono sto je vazno i krajnje nerazumljivo, jeste da oba solenoida treba da imaju isti polaritet, na strani koja je
blize Uredjaju.
Kolika traba da bude frekvencija (ista za oba solenoida), kakav oblik signala i koja jacina u Gaussima,
to treba da se ustanovi eksperimentom.
Jos jedna vazna stvar; Posto skalarno polje menja atribute materije, i zive i mrtve, ne bi trebalo prilaziti
toj zoni na manje od 4 do 5 metara, za svaki slucaj. Remote control!
Eto, sad svi znate, a verovatno sad znaju i hakeri iz inostranstva. Pa sad, ko pre napravi!
[ branko tod @ 26.11.2014. 17:52 ] @
Moram da vas obavestim da sam se lično uverio u rezultate hladne fuzije.
Bili su fantastični i potpuno uspeli , makedonski kiseli kratavčići ,srpski
majonez i želeniš i nemačka šunka u ruskoj salati, a rashlađeno u
japanskom frižideru.
Nepnovljiv uspeh internacionalne fuzije !!!
[ Java Beograd @ 27.11.2014. 08:12 ] @
Da ali bez C2H5OH jedinjenja, takva fuzija nema smisla.