[ Dr.sima @ 23.01.2012. 13:04 ] @
Da li je potrebno medjunarodno ovlascenje za porodicni automobil, tj automobil koji se vodi na mog oca?

[ djoka_l @ 23.01.2012. 13:24 ] @
Da, ako on ne sedi u kolima...
Velika verovatnoća je da ti niko neće tražiti ovlašćenje i ako tvoj otac nije u kolima, ali je bolje imati ga....
[ nnn @ 23.01.2012. 13:36 ] @
Ja sam presao jedno 5-6 granica sa autom koji se vodi na mog druga, niko mi nije trazio ovlascenje..
[ djoka_l @ 23.01.2012. 13:40 ] @
Ja sam prešao granicu više stotina puta tuđim automobilom, a samo su mi jednom tražili ovlašćenje (i to na Hrvatskoj granici). Zato i kažem, najverovatnije će se proći i bez ovlašćenja, ali dovoljan je i taj jedan put, pa da moraš da se vratiš sa granice i vratiš po ovlašćenje, ili da pokušaš na drugom prelazu...

Uzgred, jednom su u Banja Luci hteli da me kazne zato što nemam ovlašćenje, ali se to rešilo brzom razmenom 10 KM...
[ Zarko Silic @ 23.01.2012. 14:01 ] @
Potrebna je posebna punomoc koju izdaje AMSS. (Klasicna, overena punomoc ne vazi.)

U 90% slucajeva pri izlasku iz zemlje, nasa policija trazi ovaj dokument. Pogotovo ako vozis malo bolji automobil.
[ Dr.sima @ 23.01.2012. 14:20 ] @
Hvala...
[ vaske2 @ 23.01.2012. 14:36 ] @
A narocito ako napraviš neki prekršaj ili (ne daj bože)neko čukanje...
[ vidan kv @ 23.01.2012. 21:24 ] @
Makedonci uglavnom traže na samoj granici,Bugari ako im staneš na žulj(tj ne daš neku kintu ako traže),hrvati kako im se dopadneš....BiH,CG neće te ni pitati...pozzz!
[ mmmilan @ 23.01.2012. 23:23 ] @
Evo da dodam i ja.
Cesto prelazim automobilom koji se vodi na sestru. Hrvati ne prave problem, ponekad zatraze, jednom sam cak zaboravio da ponesem i nije bilo problema. Isto prezime, adresa stan do stana...
Madjari isto ne traze, samo jednom sam dao, trazili.
U Makedoniju sam isao samo jednom i nisu trazili.
Bosanci nikad ne traze, tu najcesce i prelazim granicu, na Raci. Nekad upitaju ciji je auto.
I za kraj, pre jedno godinu dana su me Nemci zaustavili kad sam stao da sipam gorivo i trazili sva dokumenta, izmedju ostalog i medjunarodnu dozvolu i ovlascenje.
Da podvucem, nije lose imati ako cesce putujes po inostranstvu.

@zarsilic meni nikad nasa policija nije trazila punomocje, sto naravno ne znaci da je pravilo...

Pozdrav