[ SStudio @ 24.01.2012. 23:21 ] @
Vlada Srbije razmatra da pomogne subvencijom US Steel u Smederevu jer je pitanje opstanka proizvodnje!!

Em dobiju firmu za bagatelu, em dobiju najjeftiniju radnu snagu em dobiju sva moguća i nemoguća oslobođenja od taksi poreza taksi na korišćenje priobalja dunava čak im je i ekološka taksa umanjena.
Da ne pominjem da u civilizovanom svetu ne bi mogli da purnjaju dimnjacima kao kod nas a da im neka eko agencija ne zakuca na vrata. I još propadaju pa daj da im vlada srbije da malo para da da se oporave, pod krilaticom moraćemo da nađemo sredstva za pomoć, u prevodu dignućemo kredit od amera da pomognemo njihovu firmu uz povoljnu kamatu.
Pa gde to ima, hebote više ovo je previše, što ste koj moj prodavali ako sad treba da ih finansirate, koja bre to država finansira privatne korporacije, koje još nisu iz matiče zemlje?

Mislim da je vreme da se otvori novi pod forum VLADA SRBIJE ULTRA ULTRA MAD ZONE.

http://www.tanjug.rs/novosti/31137/pronaci-najbolje-resenje-za-zelezaru.htm
[ Pirossi @ 25.01.2012. 00:26 ] @
što bre?
kad su mogli Zastavu i one njene nesposobne radnike da tetoše tolike godine, što ne bi malo US steel?

krivo mi što vlada i pripadajuća joj ministarstva subvencionišu same sebe.
[ kandorus @ 25.01.2012. 02:36 ] @
Neće bude da se zatvara onolka železara pred izbore. Niko ih zbog toga neće prozivati, čak ni EU komisije. Tako da im je propast US Stil-a došla ko kec na desetku, da pokažu kako su "brižni".
[ SStudio @ 25.01.2012. 08:50 ] @
Na stranu to što će uzeti još po neki za narod skup poen, već je problem što mi pomažemo američku firmu, još crnjak verovatno američkim kreditom koji će oni da naštampaju preko noći.
Ovo me podsetilo na situaciju od pre mesec i više kad su "stručnjaci" izjavili da je evro bezbedan kod nas, a pola evrope udarilo na lelek.
[ cika dacha @ 25.01.2012. 17:52 ] @
US still je privatna firma i zasto se drzava mesa u njena poslovanja??? treba da je samo zanima da amerikanci ispunjavaju obaveze iz ugovora koji su potpisali prilikom privatizacije!!! ne zelim moj pdv da ide nekim tamo amerikancima!!! ako ne znaju da vode zeljezaru nek je vrate drzavi nazad! al pomoc nikakva ne dolazi uobzir jer to onda nije privatna firma!!!
[ Pirossi @ 25.01.2012. 19:27 ] @
pa jedno je pomoći joj a drugo "vratiti je državi", koja ionako nije znala šta će sa njom.
[ kandorus @ 26.01.2012. 09:39 ] @
Šta reći? Evo na primer Telekom postaje 100% u vlasništvo države, kažu postaje "srpski". Dakle, posle 30 godina ođ tumaranja po socrealizmu, reformama, tranzicijama, privatizaciji, "demokratiji" (i ko zna šta sve još), Srbija ponovo "otkriva" socrealizam. Objašnjenje je - telekomunikacije su "specifične", ne važi da je država loš vlasnik, mogućnost da se kompanija razvija, proširila se na Telekom "republike srpske", Telekom Crne Gore, bla, bla, bla.

Gde si bio nigde - šta si uradio ništa.
[ Teratron @ 26.01.2012. 10:22 ] @
Citat:
kandorus: Neće bude da se zatvara onolka železara pred izbore. Niko ih zbog toga neće prozivati, čak ni EU komisije. Tako da im je propast US Stil-a došla ko kec na desetku, da pokažu kako su "brižni".

Potpisujem
[ nekavambude @ 04.02.2012. 00:36 ] @
To je ono o cemu ja pricam! Sadasnji politicari samo sto ne brisu zadnjicu Amerima a cemu to ? Oni koliko ja primecujem za ulazak u EU bi gazili i preko mrtvih a ovamo pricaju neku pricu kako se nece odreci Kosova a ista ta EU im kao prica da moraju resiti problem sa Kosovom (samo sto nisu rekli priznajte ne zavisno Kosovo!) E sad ja ne znam da se neka clanica odrekla nekog dela svoje zemlje kako bi postala clanica EU.Juce sam gledao interviju sa Veljom (verovatno je jos gori nego sadasnja vlade ali nema veze)On kaze da je Kina htela da da Srbiji kredit po najnizom kamatom od 3 % ali su za uzvrat hteli da izgrade svoju banku u Srbiji takodje su i Rusi to hteli ali to naravno Srpska vlada nije htela da odobri jer im izgleda vise odgovara kamata od EU koja iznosi oko 12% ako se ne varam.I sada mi vi kazite gde ova zemlja ide kada ova vlada igra po EU pravilima? Kakva crna Evropska Unija kad oni lepo kazu da mi moramo resiti problem Kosova da bi postali KANDIDAT ZA EVROPSKU CLANICU! Znaci ne clanica nego kandidat! Sto znaci da mogu da nas vrte jos 10 godina.Tako da vam u ovom slucaju odredjuje EU dali ce te vi normalno zaradjivati ili ne dakle oni izgleda hoce da im se mi pokorimo i klecimo za parce hleba i hoce da ljudima isperu mozak sa tom Evropskom Unijom kao da ce nam se otvoriti nebo.Pogledajte samo Grcku pa ce te videti koliko im je lepo.
[ deedee6 @ 04.02.2012. 00:51 ] @
Citat:
nekavambude: Tako da vam u ovom slucaju odredjuje EU dali ce te vi normalno zaradjivati ili ne

Oni našli da se kače sa ekonomskim tigrom, stubom stabilnosti na balkanu, liderom u regionu...
[ nekavambude @ 04.02.2012. 01:35 ] @
Ma to ti je sve politika tako i u Srbiji uvode neke EU zakone na koje narod nije ni spreman kao na primer da ne mozes da zakoljes prase ili peces rakiju nego to sve moras nekom da placas.Ti Evropski zakoni funkcionisu tako da covek ne moze na legalan nacin da zaradi neki pristojan novac barem ne u Srbiji znaci ili moras nekog da podplacujes ili pak da radis na crno jer i sami primecujete da gde god ste mogli da zaradite neki novac oni su uveli neki pdv i jos mnogo gluposti pa vas samim tim navode da radite na crno.Kao sto se ni poljoprivreda u zadnje vreme uopste ne isplati cisto presipanje supljo u prazno.Umesto da poboljsaju poljoprivredu i proizvodnju rudnog bogadstva oni izgleda namerno hoce da ljudi dignu ruke od svega jer iako malo stavite na papir sta radite (pricam o poljoprivredi i stocarstvu) videcete da je u vecini slucajeva to cist promasaj.
[ Odin D. @ 04.02.2012. 02:19 ] @
Citat:
nekavambude: jer iako malo stavite na papir sta radite (pricam o poljoprivredi i stocarstvu) videcete da je u vecini slucajeva to cist promasaj.

To je zato sto ne znaju da peku rakiju i kolju prasad kako treba.
[ nekavambude @ 04.02.2012. 14:24 ] @
Citat:
Odin D.: To je zato sto ne znaju da peku rakiju i kolju prasad kako treba.

E jadan ti pa ko ti je kriv sto ne zivis u srbiji i ne znas ni kako se pravi rakija a tu nesto pametujes ne znaju stvarno si specijalni slucaj.
[ Odin D. @ 04.02.2012. 15:14 ] @
Bitno je da ti znas kako se "stavlja na papir".
Da je jos dvojica takvih kao ti u Srbiji - jedan da pravi rakiju, drugi da kolje prasad, a ti da stavljas na papir - pa gdje bi Srbiji bio kraj...
[ nekavambude @ 04.02.2012. 16:06 ] @
Citat:
Odin D.: Bitno je da ti znas kako se "stavlja na papir".
Da je jos dvojica takvih kao ti u Srbiji - jedan da pravi rakiju, drugi da kolje prasad, a ti da stavljas na papir - pa gdje bi Srbiji bio kraj...

Pa preko Hrvatske sigurno zbrisali bi vas kao gumicu.
[ Odin D. @ 05.02.2012. 00:28 ] @
Citat:
nekavambude: Pa preko Hrvatske sigurno zbrisali bi vas kao gumicu.

A vi brisete gumice?!

Ako vam je na tom nivou higijena i kod klanja prasadi i pecenja rakije - pa nije ni cudo sto ocedu da vam zabranu!
[ nekavambude @ 05.02.2012. 00:52 ] @
Blago tebi i tvom mozgu da mi je barem na par dana bas me interesuje u kojim iluzijama ti zivis i kakve nebuloze pricas.Pokusavas mene da isprovociras ali ja sam ti rekao da to kod mene ne pali! Ako si toliki mozak objasni onda kakvom bi politikom Srbija trebala da se bavi.
[ Odin D. @ 05.02.2012. 01:31 ] @
Citat:
nekavambude: Ako si toliki mozak objasni onda kakvom bi politikom Srbija trebala da se bavi.

Pa ja mislim da bi Srbija trebala da se bavi jednom umjerenom, ali cvrstom i odlucnom politikom; da slijedi moderne tokove, ali da se ne odrice svojih tradicionalnih vrednosti, da idemo ka Evropi kao i prema bratskoj Rusiji, da se yebemo a da nam ne udje, da stvaramo nova radna mjesta i zadrzavamo svoje mjesto lidera u regionu, da jasno definisemo nase nacionalne ciljeve Karlobag-Ogulin_Virovitica-Jare-i-Pare, te da reformisemo crkveni kalendar, kao i da sve to stavimo na papir.
[ nekavambude @ 05.02.2012. 05:10 ] @
Kakva bre usmerena politika kad se vise i ne zna ko vise krade? Kakva crna Evropa to se nece desiti barem ne za 20 godina do tada ce se EU verovatno i raspasti.Taj Evro koji su izmislili i on ce da pukne pa ce tek tada nastati haos.A to da ce Srbija ici prema rusiji to nece da bude dok su ovi na vlasti.Kao sto je i Velja pricao kada je Tadic bio na sastanku sa Putinom on ga je pitao sta Srbiji treba? A on mu je odgovorio gasno postrojenje u Tuzli.A Putin mu je odgovorio da to gasno postrojenje treba Evropskoj uniji a ne Srbiji i toliko od toga.
[ Odin D. @ 05.02.2012. 13:19 ] @
Citat:
nekavambude: kada je Tadic bio na sastanku sa Putinom on ga je pitao sta Srbiji treba? A on mu je odgovorio gasno postrojenje u Tuzli.

Aha, znaci Karlobag-Ogulin-Virovitica-Tuzla-Jare-i-Pare...
[ nekavambude @ 05.02.2012. 16:23 ] @
Ne razumem te nebuloze koje pises ja sam rekao kojom se ovi Srpski politicari bave.I toliko im je stalo do te EU ali na zalost to se nece desiti.Jos pokusavaju i Putina da prevare nekim gasovodima koje vise trebaju Evropskoj Uniji.Svi dobro znaju kakve nebuloze pricaju ovi iz EU.Prvo su trazili ''ratne zlocince'' pa ce Kosovo (samo sto oni to nece da kazu javno).Ekad i Kosovo dobiju verovatno ce se setiti jos necega (mozda pocne i Vojvodina da trazi svoju drzavu i tako sve dok totalno ne razbucaju ovu zemlju).Bukvalno EU uslovljava Srbiju zasto Srbija ne sklapa poslove sa ostalim zemljama zar neko treba da im preti sa clanstvom EU ? To je debilizam i mi zbog toga ispastamo jer ispadamo robovi EU jer moramo sve da radimo po njihovom.
[ Odin D. @ 05.02.2012. 17:21 ] @
Citat:
nekavambude:(mozda pocne i Vojvodina da trazi svoju drzavu i tako sve dok totalno ne razbucaju ovu zemlju)

Mozda svi bjeze iz Srbije zbog vas: tebe, tvog oca, tvog brata, prije vas njih hiljadu i poslje vas jos hiljadu...
[ nekavambude @ 05.02.2012. 17:39 ] @
Mozda beze zbog takvih koji pisu i govore Jekavicom posto su oni kao i Crnogorci jedno veliko pleme i svi su na visokim mestima u drzavi pa starosedeoci ne mogu ni posao da nadju od njih.
[ Odin D. @ 05.02.2012. 18:17 ] @
Mozda. Ko bi ga znao....
[ Prokleta_Nedelja @ 06.02.2012. 10:36 ] @
Citat:
Mozda beze zbog takvih koji pisu i govore Jekavicom posto su oni kao i Crnogorci jedno veliko pleme i svi su na visokim mestima u drzavi pa starosedeoci ne mogu ni posao da nadju od njih.

Znaš li šta rade "starosedeoci" u 7 ujutro?
Gledaju crnogorce i bosance kako idu na posao.

Izgovori da nema posla u Srbiji jer su doseljenici sve zauzeli, su glupi i smiješni. Sposoban i posvećen čovjek lako prelazi preko prepreka. Ostali traže izgovore u ovakvima kao što sam ja.

Iste komentare sam čuo i u znatno manjim sredinama od Beograda. Kada sam se doselio u Banja Luku, neka kafe kuvarica je komentarisala da je njen sin bez posla jer pridošlice zauzeše sva radna mjesta. Nije razmislila da je njen sin nezaposlen zato što je stao na srednjoj mašinskoj školi i što nije prstom mrdnuo da nešto bitno promjeni.

Istina je da smo mi jedan jadan narod, koji se podijeli u 20 grupa i podgrupa na regiji od 100km2.
Užičanima smetaju Kragujevčani (ili Čačani) ne sjećam se baš, ali mi nije ni bitno, U Crnoj Gori bokeljima smetaju budvani, srbijancima smetaju crnogorci, bosancima se opet niko ne raduje...

Ovome gore smeta što se govori "Jekavicom" iako je to književni jezik. Ja ne čuh nikad u bosni od nekog srbina da mu smeta ekavski...

A svi zajedno smo jad da ga nema...

[ vladd @ 06.02.2012. 14:56 ] @
NIsi bas u pravu, ali ne moze to niko da ti pojasni prostim kuckanjem i ispisivanjem teksta na forumu, to je nesto sto moras sam da dozivism na dovoljno razlicitih mesta, pa da spontano dodje do promene misljenja.

Dosljaci dolaze kao horde, dodje jedan, zakaci kanap, a onda sa tim kanapom stize bulumenta. I nevazno je ko je zavrsio srednju, visu ili sta god, vazno je da je iz klana..

Poz
[ Odin D. @ 06.02.2012. 15:22 ] @
^ Tako je braco Srbi! Krivi su drugi Srbi!
[ nekavambude @ 08.02.2012. 01:05 ] @
Citat:
vladd: NIsi bas u pravu, ali ne moze to niko da ti pojasni prostim kuckanjem i ispisivanjem teksta na forumu, to je nesto sto moras sam da dozivism na dovoljno razlicitih mesta, pa da spontano dodje do promene misljenja.

Dosljaci dolaze kao horde, dodje jedan, zakaci kanap, a onda sa tim kanapom stize bulumenta. I nevazno je ko je zavrsio srednju, visu ili sta god, vazno je da je iz klana..

Poz

Ja o tome i pricam kakvo prelazenje prepreka kad ti sad za sve treba debela veza.Ti crnogorci kad odes kod njih na more gledaju te kao da si im poubijao celu familiju ali zato kada oni dodju u Srbiju oni se sepure voze dobra kola i rade u firmi gde mu je ujka sef.Nemam nista protiv njih ljudi imaju veze a mi koji nemamo mozemo samo da skuckamo ili da zajmimo pare da bi nekog podplatili da bi nam dao posao.
[ vladd @ 08.02.2012. 09:42 ] @
Neka se sepure, njihova stvar.

Ne smeta mi niko ko je sposoban i funkcionalan. Ono sto smeta je KRITERIJUM. Pre ce zaposliti, angazovati svog retardiranog RODJAKA, nego nekog sposobnog.

I to zauzimanje zona aktivnosti, sa idiotima i bangavom rodbinom je ono sto narusava celokupno drustvo. Takve orgaizacije su rak rane, mesta nepotizma i nesposobnosti, realan problem.

I kakav prosperitet ocekujemo sa hordama glupavih i bangavih rodjaka, koji su okruzili jednog, mozda uspesnog i sposobnog..a najcesce je obicna slihtara, cinkara i pokvarenjak.

poz
[ Odin D. @ 08.02.2012. 13:44 ] @
^ I to sve rade samo oni koji pricaju ijekavicu?
[ vladd @ 08.02.2012. 14:04 ] @
Oni su najprepoznatljiviji, a u znacajnoj meri su sveprisutni..

Ja sam rodjen u BG-u, i moj deda, i nemam "osvajacke" pretenzije na Beograd.

Smatram da ako nekoga stranka dovuce u Beograd, na funkciju, ne mora da tegli i vozaca sa porodicom iz svog sela. Bar za Beograd. Jos jedna porodica bez stana, covek u stresu, ne poznaje stotinu puta veci i slozeniji teren..

Banalan primer. Za sta ne treba neko "ekspertsko" znanje.

Razumem ja teznju da se krene na bolje, za svakog pojedinca, ali ne razumem zelju da se u novoj sredini pravi brlog iz kojeg se "pobeglo"..

Poz

[ Odin D. @ 08.02.2012. 15:23 ] @
^ Mozda je to zbog letargicnih starosjedelaca. Kad bi manje sjedili, a vise se angazovali oko svoje starosredine, mozda bi je sacuvali.
Opste je poznato iz istorije - kad kod se neko uljeni i prepusti letargiji - naidju odnekud horde zivahnijih koji zgaze i spale sve pred sobom i podsjete uspavane da nije dobro predugo obitavati u letargiji.

Sto se tice "najprepoznatljivosti" i "sveprisutnosti", ja u tom tvom Bg-u jos nijednom nisam naisao na nesposobnu salterusu ili drzavnog sluzbenika koji prica ijekavicu. A to su mjesta na koja se prima po rodbinskoj/partiskoj liniji.
A sa druge strane srecem dosta ijekavaca na gradjevini, fizikalisanju i uopste poslovima na kojima je potrebno raditi za platu.

Mada, mozda ti starosjedis u nekom drugom Bg-u, nekom mozda jos starijem...
[ timotic @ 08.02.2012. 15:24 ] @
Citat:
Odin D.: ^ I to sve rade samo oni koji pricaju ijekavicu?

Da, covjece.

Ne samo sto im uzimamo poslove i zivotni prostor, nego i je8emo njihove zene.
[ Prokleta_Nedelja @ 09.02.2012. 10:04 ] @
@Vladd
Migracije stanovništva su najnormalnija pojava koja se konstantno odvija. To je neprekidan proces. Tvoj deda je možda živjeo u Beogradu ali se neko od tvojih predaka morao jednom doseliti i sa sobom povesti dio rodbine. Osim ako ne smatraš da je tvoja loza u Beogradu od postanka života.

Ljudi idu za poslom, traže bolji život. Tvoj predak je to davno radio, nastanio se u Beogradu i sad neki hoće da kažu "puj pik, ovo je moje, nemoj da se više niko doseljava i mene ugrožava".

Oni iz manjih sredina se više potpomažu u beogradskoj džungli nego "starosjedioci" iako sam protiv primanja na posao nekoga SAMO ZATO što je u rodbinskoj vezi sa direktorom.
Vozač kojeg si gore pomenuo, smatra da mu je to prilika za bolji život. Funkcioner koji ga je unajmio, je vjerovatno prijatelj sa vozačem a prijatelji se pomažu :) Biti vozač ne zahtjeva neke posebne vještine i znanja tako da je i vozač iz unutrašnjosti dobar koliko i svaki drugi.

Mnogo stanovništva iz unutrašnjosti Srbije i okoline (BiH, CG, Kosovo, Hrvatska...) se preselilo u Beograd. Konkurencija za posao je sve jača.
Važi pravilo "adaptiraj se ili umri"

jbg, ako si dobar u svom poslu, naći ćeš posao i bez veza. Ako nisi - ostaje ti da kukaš na ostale što nisu gori od tebe.

A ovakvih migracija bi bilo znatno manje da su u manjim mjestima održana radna mjesta, razvijena privreda i slično.
[ HeYoo @ 09.02.2012. 13:00 ] @
Beogradjani bi trebali da naprave zid, uvedu propusnice i radne dozvole za proverene.
[ Odin D. @ 09.02.2012. 13:28 ] @
^ Al' ne svi, nego samo oni pravi starosjedioci koji su se svojom zaslugom tu rodili i oni cijom su se zaslugom njihovi djedovi tu doselili i kojima po mjestu rodjenja pripada vise nekih prava u okolini tog mjesta nego sto im daje ustav i zakon.
[ Prokleta_Nedelja @ 09.02.2012. 13:44 ] @
1. Definišite "beograđane". Koji je to uslov da bi se neko zvao beograđaninom?
2. Heraldika kaže da tri koljena treba da se rode na tom području pa se tek onda smatra da je treće koljeno sa tog područja. Znači beograđani čiji se deda (i mamin i tatin) rodio u bgd. Obzirom da je ovakvih premalo, otvoren sam za predloge kako bi trebalo da se definiše "beograđanstvo".
3. HeYoo - ako nekako ti podpadaš pod beograđane koji imaju tri koljena u ovom gradu onda bi stvarno trebao zid podići oko Beograda.
4. Beograd ne bi bio to što je danas da nema konstantnog priliva stanovništva.

Najviše volim ove što pljuju po drugima, a zaboravili su odakle su im mater i otac došli. Svoje selo i porijeklo ne mogu da nađu ni u teoriji.
[ nekavambude @ 09.02.2012. 19:15 ] @
Pazi ne pljujem ja po njima ja pricam istinu.Sto znaci da su mnogo slozniji narod za Krajisnike mi nije krivo ali Crnogorci sto se duvaju kao da su neko i nesto a poticu iz tamo nekog plemena no nema veze i Kraisnici su dosli sto se kaze iz brda ali su nebeski ljudi i radnici barem koliko ja znam.
[ Prokleta_Nedelja @ 09.02.2012. 23:07 ] @
Vidi ovako, sve generalizacije su pogrešne, uključujući i ovu.
[ nekavambude @ 10.02.2012. 14:17 ] @
Nije to nikakva generalizacija to je cinjenica i istina a ti sad pricaj sta hoces bas me i briga ako si Crnogorac to ti je to.Ljudi danas samo uz jaku vezu mogu da se zaposle ili uz dobro podmicivanje sad ces da mi pricas neke nebuloze da Crnogorci nisu krivi sto se ne moze doci do posla? Ja znam u kakvoj drzavi zivim i kakva je situacija a te tvoje price da se svako moze snaci moze ali jedino da ide u stranu zemlju da radi ako nema pare da potplati nekog direktora za posao.
[ Odin D. @ 10.02.2012. 14:56 ] @
^^ Pa ako par desetina 'iljada ljudi mogu da jasu 7-8 miliona, mozda nije nesto u redu sa ovim milionima...

U mojoj ulici ima jedan Crnogorac, kovac za ove gvozdene ograde i tako to. Radi covjek po vazdan i uvijek ima posla, ali mu fali pomocnika. Dobro placa, ali treba raditi.
Ovi iz komsiluka sto su kod njega radili povremeno kazu da je sve ok, i pare su ok, nego im je prljavo da rade sa metalom, umaste se, moraju se tusirati svaki dan, radionica je to - nije fotelja, cekic umjesto penkale.. i tako. Rade mjesec dana da zarade za 3 mjeseca lezanja i onda leze 3 mjeseca i bistre politiku, pa kad to potrose - onda opet...

Ako si zainteresovan mogu ga pitati da te primi, pa da se malo uvalis u crnogorsku firmu, i to za dzabe - ne moras nikome nista placati, jos ce tebi platiti za rad.
On je bas zainteresovan za ove sto izgaraju od zelje da rade.
Sta kazes, a?
[ HeYoo @ 10.02.2012. 15:22 ] @
Oce covek u drzavnu sluzbu, a tamo samo po crnogorskoj liniji primaju :D
Pre sto godina sam Beograd je bio palanka sa 50k stanovnika, a sad se najdalje unuci doseljenika brane od najezde "brdjana". Ludilo

[ Prokleta_Nedelja @ 10.02.2012. 15:24 ] @
Odine oteo si mi riječ iz usta. Ako malobrojni crnogorci mogu tako da vrte 7 miliona ljudi onda nešto nije u redu sa njima.

Citat:
Nije to nikakva generalizacija to je cinjenica i istina a ti sad pricaj sta hoces bas me i briga ako si Crnogorac to ti je to.Ljudi danas samo uz jaku vezu mogu da se zaposle ili uz dobro podmicivanje sad ces da mi pricas neke nebuloze da Crnogorci nisu krivi sto se ne moze doci do posla? Ja znam u kakvoj drzavi zivim i kakva je situacija a te tvoje price da se svako moze snaci moze ali jedino da ide u stranu zemlju da radi ako nema pare da potplati nekog direktora za posao.

Nisam crnogorac, bosanac sam. U stvari sve ti je to isto.
Danas se uz jaku vezu zapošljavaju samo oni koji nemaju kvalitet da se sami izbore za radno mjesto. Crnogorci nisu Srbiji krojili ovu socijalno-ekonomsku politiku ali je lakše reći da je za situaciji u Srbiji i regionu kriv neko treći.

Srpskoj ekonomiji su više naškodili takvi što kukaju kako je neko treći kriv nego bilo koji doseljenik koji se trudi i radi.

Posao može i bez podmićivanja i veza. Osim naravno, ako nemaš nikakvo znanje/vještinu da ponudiš poslodavcu.
[ Odin D. @ 10.02.2012. 15:35 ] @
Citat:
Prokleta_Nedelja: Posao može i bez podmićivanja i veza. Osim naravno, ako nemaš nikakvo znanje/vještinu da ponudiš poslodavcu.

Pa on ocigledno pod poslom, tj. radnim mjestom smatra tzv. "drzavnu sluzbu" i to jedan narocit vid nje - a to je mjesto na kome sjedis, ne radis nista, a i ne znas nista da radis - a primas platu.

A poslova na kojima se prima zarada, tj. na kojima primljene pare trebas zaraditi - imas koliko hoces, ali ti poslovi ocigledno ili nisu u domenu njegovog interesovanja ili njegovih sposobnosti.
Evo ja mu nudim radno mjesto, kod Crnogorca, dobro placeno, ali radno, ne neradno, i jos se ne javlja...
Reko' bi coek da ce mi otkinuti rukav koliko kuka za poslom, ali ga nema...
[ nekavambude @ 10.02.2012. 16:27 ] @
Citat:
Nisam crnogorac, bosanac sam. U stvari sve ti je to isto.
Danas se uz jaku vezu zapošljavaju samo oni koji nemaju kvalitet da se sami izbore za radno mjesto. Crnogorci nisu Srbiji krojili ovu socijalno-ekonomsku politiku ali je lakše reći da je za situaciji u Srbiji i regionu kriv neko treći.

Srpskoj ekonomiji su više naškodili takvi što kukaju kako je neko treći kriv nego bilo koji doseljenik koji se trudi i radi.

Posao može i bez podmićivanja i veza. Osim naravno, ako nemaš nikakvo znanje/vještinu da ponudiš poslodavcu.

Ajde bre ne lupaj gluposti eto recimo u rudnicima 99% sefova,nadzornika su ti Crnogorci i Bosanci o cemu ti pricas? Ne traba ti veza? Pa to ako zivis u nekom virtuelnom svetu ovako nije sigurno.Kad bude primanje za rudnik prijave se njih 300 a primaju 20 i sta mislis da prolaze oni sa boljom skolom? sve da nije prolaze vezare.Tu tvoju filozofiju pricaj nekom tvom Bosancu.Kakva Srpska ekonomija kad to ne postoji.Mi kukakamo a oni sto su dosli oni su svi dobili posao zbog jakih skola?Pfff ne budi smesan koliko u Srbiji postoje ljudi sa jakim skolama pa nigde ne rade jer nemaju vezu niti para da ga neko progura.

[Ovu poruku je menjao nekavambude dana 10.02.2012. u 17:38 GMT+1]
[ HeYoo @ 10.02.2012. 17:05 ] @
Zasto se onda ne uclanis u odgovarajucu partiju pa se tako proguras ako te vec interesuje zivot pijavice. Jbg ni to ne pada s neba.. moras se dati. Lako je kukati na svet oko sebe
[ Odin D. @ 10.02.2012. 17:09 ] @
@nekavambude

Pusti suplju pricu, oces li ti onaj posao gore sto ti nudim ili neces?
[ nekavambude @ 11.02.2012. 00:21 ] @
Citat:
HeYoo: Zasto se onda ne uclanis u odgovarajucu partiju pa se tako proguras ako te vec interesuje zivot pijavice. Jbg ni to ne pada s neba.. moras se dati. Lako je kukati na svet oko sebe

U koju stranku da se uclanim? Svi oni nesto serendaju jedni protiv drugih a i dalje sve ide kao sto je i bilo.Oni u intervijuima,mitinzima,skupstini samo sto ne pocnu jedni drugima oci da vade a ovamo krkaju zajedno.A to sto se tice kukanja jeste lako a sta se desava po tom pitanju ? Koliko ja znam i Crnogorci i Bosanci imaju svoju drzavu jer su to i sami trazili pa sta onda traze u Srbiji?Crnogorci mogu da uvode neke takse Srbima koji idu na more a ovde niko nista ne preduzima.Tako da ako tako nastave nece me cuditi da ispadne situacija kao na Kosovu da Crnogorci ili Bosanci traze svoju drzavu unutar Srbije.
[ Prokleta_Nedelja @ 11.02.2012. 08:34 ] @
Citat:
Koliko ja znam i Crnogorci i Bosanci imaju svoju drzavu jer su to i sami trazili pa sta onda traze u Srbiji

Baš si dobro rekao "Koliko JA znam",
a fakat, ne znaš baš mnogo.

Prije nego što počneš tako da laprdaš i da se blamiraš, pročitaj na sekund kako je Bosna postala država. Nisu to srbi iz bosne htjeli, zato je i bio rat. Tako da bosanci (srbi iz Bosne sa kojima ti imaš neki problem) nisu sami tražili da imaju državu van Jugoslavije ili sad, Srbije.

Citat:
Crnogorci mogu da uvode neke takse Srbima koji idu na more a ovde niko nista ne preduzima.

Ako ti smeta crnogorska taksa, jednostavno nemoj da ideš na more kod njih. Nema razloga da se neko nešto "preduzima" u Srbiji.

Uglavnom tvoje neznanje je blamirajuće.
Srbi iz Bosne uglavnom neće državu unutar Srbije već žele da se Republika Srpska pripoji Srbiji.

Žalosno je što srbi iz Bosne gledaju na Beograd kao na glavni grad, maticu srpsku, a neki kao ti i dalje imaju takve stavove zato što su nesposobni da u datim okolnostima obezbjede sebi posao.

Ne možeš se braniti neznanjem i nesposobnošću da nađeš sebi posao. Niko ti nije kriv.
[ nekavambude @ 11.02.2012. 11:19 ] @
Citat:
Prokleta_Nedelja: Ako ti smeta crnogorska taksa, jednostavno nemoj da ideš na more kod njih. Nema razloga da se neko nešto "preduzima" u Srbiji.

Uglavnom tvoje neznanje je blamirajuće.
Srbi iz Bosne uglavnom neće državu unutar Srbije već žele da se Republika Srpska pripoji Srbiji.

Žalosno je što srbi iz Bosne gledaju na Beograd kao na glavni grad, maticu srpsku, a neki kao ti i dalje imaju takve stavove zato što su nesposobni da u datim okolnostima obezbjede sebi posao.

Ne možeš se braniti neznanjem i nesposobnošću da nađeš sebi posao. Niko ti nije kriv.

Jesi li ti svestan svojih nebuloza koje izgovaras? Sta Crnogorci mogu Srbima da zabadaju kolac a Srbi Crnogorcima ne ? Mnogo si ti pametan nema sta zbog takvih ce se i ova drzava raspasti!Tako su i za Kosovo pricali pa eto gde su dogurali zamazuju ljudima oci nekim pricama o pregovorima a Albanci se pregradjuju.A jelte Bosanci nisu hteli drzavu a ko je hteo Muslimani? A Crnogorci ko je kod njih trazio drzavu Albanci?I molim te prestani da lupas vise o toj skoli jer AKO NEMAS VEZU MOZES SAMO DA GLEDAS ILI DA BEZIS IZ DRZAVE! Te nebuloze ne treba ti veza pricaj nekom ko nema pojma o nicemu ja veoma dobro znam da ti trenutno u Srbiji za bilo koji posao treba debela veza.
[ Odin D. @ 11.02.2012. 13:25 ] @
Citat:
nekavambude: ja veoma dobro znam da ti trenutno u Srbiji za bilo koji posao treba debela veza.

A jel' to treba svima ili samo tebi ili kako?
[ ArsenLupen @ 11.02.2012. 13:35 ] @
Citat:
Prokleta_Nedelja:Žalosno je što srbi iz Bosne gledaju na Beograd kao na glavni grad, maticu srpsku, a neki kao ti i dalje imaju takve stavove ...

Ovo sam i ja primetio. Da ljudi tamo znaju kakva se mrznja gaji ovde, drugacije bi razmisljali... A primera koliko hoces. Najsveziji sam video kod koleginih klinaca kako se igraju rata, pa se dele na Nase i Bosance.
[ jericho1405 @ 11.02.2012. 14:46 ] @
Citat:
nekavambude: A jelte Bosanci nisu hteli drzavu a ko je hteo Muslimani?

Ti ne poznajes najelementarnije stvari, a pokusavas da se bavis mnogo slozenijim problemima. Batali druze.
[ Sceka @ 11.02.2012. 14:59 ] @
Citat:
ArsenLupen:... Najsveziji sam video kod koleginih klinaca kako se igraju rata, pa se dele na Nase i Bosance.

Pa ne mislis valjda da su klinci krivi za to? Mislim, tako mi je zazvucala recenica u trenutku dok sam citao. Kao da ta koleginica nema veze sa tim nego klinci k'o klinci, "sta znaju deca sta je 100 kila"...?! :)

Pozdrav!
[ nekavambude @ 11.02.2012. 15:06 ] @
Pa sta vi zamisljate da je Srbija i dalje bratstvo i jedinstvo? Po vama trebaju svi Bosanci i Crnogorci da dodju u Beograd i da lepo zive.Jer je normalno Beograd a to sto su ostala mesta u Srbiji zapostavljena nema veze.Pominjete mrznju nije to mrznja nego nepravda u ovoj korumpiranoj drzavi.Da ima posla za sve bas mene briga neka navale i Rumuni a posla nema pogledajte malo te njihove statistike koliko registrovanih ima koji su ne zaposljeni.I sta ce te vi meni da pricate kada recimo odeljenje od 20 ucenika zavrsi skolu za elektricara po vama ispada da bi svi trebali da nadju posao? E pa to u realnom zivotu nije tako jer za pojedina radna mesta ili moras da cekas nekog da ode u penziju ili da dobije srcani udar.
[ Odin D. @ 11.02.2012. 15:21 ] @
Citat:
nekavambude:  E pa to u realnom zivotu nije tako jer za pojedina radna mesta ili moras da cekas nekog da ode u penziju ili da dobije srcani udar.

Pa ne moras ti bas za ta pojedina da se uvatis ko pijan plota.
Ima raznih drugih. Eno ja ti gore nudim odlican posao, a ti eskiviras.
[ nekavambude @ 11.02.2012. 16:08 ] @
A sta tebi je normalno da pukovnik radi u rudniku takodje veterinar? To vam je istinita cinjenica dokle je ova zemlja dogurala.Da veterinar i pukovnik rade u rudniku!A pritom da bi dosli do rudnika takodje trebaju da imaju debelu vezu.Jednom radniku je urgirao ministar rudarstva da bi ga primili.E toliko o tome da ti je potrebna samo skola.
[ ArsenLupen @ 11.02.2012. 16:38 ] @
Citat:
nekavambude:E toliko o tome da ti je potrebna samo skola.

Tacno, ima nesto i u znanju! A ako ti se Odinov predlog ne svidja, jedan od ovih sa klipa se ozenio pa otisao na medeni mesec, traze zamenu, ne treba ni skola ni veza, dovoljno je samo da ih pratis:

[ Sceka @ 11.02.2012. 18:59 ] @
^ :))) Ovo je odlicno, svaka im cast a i tebi, odlican primer kao i propratni tekst! :)

Pozdrav!
[ nekavambude @ 11.02.2012. 19:13 ] @
Citat:
ArsenLupen: Tacno, ima nesto i u znanju! A ako ti se Odinov predlog ne svidja, jedan od ovih sa klipa se ozenio pa otisao na medeni mesec, traze zamenu, ne treba ni skola ni veza, dovoljno je samo da ih pratis:

Slusaj ako citiras citiraj ceo tekst ja sam ti rekao da ti u Srbiji skola ne pomaze ako nemas VEZU!
A u cemu je vas problem? Ja nisam dao oglas za posao i nemojte da se pravite vi maloumni ako vec niste u ostalom sta vredi pricati bilo sta kad samo pisu Crnogorci i Bossanci.
[ Igor Gajic @ 11.02.2012. 19:20 ] @
Ili veza ili da si drug clan partije. To nije simptomaticno za srbiju(namerno malim slovom) vec i za republiku srpsku. Ako si u stranci imas posao, ako ti je mozda neko od roditelja slucajno u drugoj partiji gubis posao, politicki nepodoban.

Dolazimo do stanja u kome je posao privilegija, tj. treba se pomuciti i placati veze i raditi besplatno da bi se doslo do posla, a posle toga raditi samo za naj najosnovnije potrepstine. I jos treba da budemo srecni sto ga imamo. Jbt. toga nije bilo ni u robovlasnickom drustvu !!!

Doduse, ima par profesija gde bez znanja ne mozes da dobijes posao, ali takvih struka je jako malo, i broj zaposlenih u tim strukama je jako mali u odnosu na celu ekonomiju.
[ Sceka @ 11.02.2012. 19:44 ] @
Citat:
Igor Gajic:... Jbt. toga nije bilo ni u robovlasnickom drustvu !!!

Doduse, ima par profesija gde bez znanja ne mozes da dobijes posao, ali takvih struka je jako malo, i broj zaposlenih u tim strukama je jako mali u odnosu na celu ekonomiju.

Boldovano - Tacno, toga nije bilo u robovlasnickom drustvu, tamo je privilegija bila ostati ziv!

Podvuceno - Nikako se ne bih slozio sa ovim ali... ako ih je par ne bi bilo tesko da se nabroje, pa ako ti nije tesko...

Pozdrav!
[ nekavambude @ 11.02.2012. 19:46 ] @
Citat:
Igor Gajic: Ili veza ili da si drug clan partije. To nije simptomaticno za srbiju(namerno malim slovom) vec i za republiku srpsku. Ako si u stranci imas posao, ako ti je mozda neko od roditelja slucajno u drugoj partiji gubis posao, politicki nepodoban.

Dolazimo do stanja u kome je posao privilegija, tj. treba se pomuciti i placati veze i raditi besplatno da bi se doslo do posla, a posle toga raditi samo za naj najosnovnije potrepstine. I jos treba da budemo srecni sto ga imamo. Jbt. toga nije bilo ni u robovlasnickom drustvu !!!

O tome ja i pricam a oni mene prave na budalu dovoljna je samo skola.To jeste tako ali po inostranim zemljama i ako imas i fakultet za tu struku on te stavi na probni rad pa kako se pokazes malo ulizivanja,prekovremeni rad i radis a ovde ovo je katastrofa koliko dece samo zavrse skolu u struci a to verovatno nece nikad ni raditi u zivotu.
[ nekavambude @ 11.02.2012. 19:53 ] @
Citat:
Podvuceno - Nikako se ne bih slozio sa ovim ali... ako ih je par ne bi bilo tesko da se nabroje, pa ako ti nije tesko...

Pa recimo doktori mada ih i u Srbiji ima sacuvaj i sakloni.A vi ovde mesate praksu i skolu sto je velika greska neko moze da procita brdo knjiga kako se zavaruju materijali a da nema pojma kako se to radi u praksi.Eto recimo ja znam jednod metalostrugara koji se vise razume nego pojedini inzenjeri.
[ Sceka @ 11.02.2012. 20:27 ] @
Citat:
nekavambude: ...Eto recimo ja znam jednod metalostrugara koji se vise razume nego pojedini inzenjeri.

A u sta se to razume vise? :)

Citat:
nekavambude: O tome ja i pricam a oni mene prave na budalu dovoljna je samo skola.To jeste tako ali po inostranim zemljama i ako imas i fakultet za tu struku on te stavi na probni rad pa kako se pokazes malo ulizivanja,prekovremeni rad i radis a ovde ovo je katastrofa koliko dece samo zavrse skolu u struci a to verovatno nece nikad ni raditi u zivotu.

He, he, he... Ovo ti je dobro! I sta kazes, "malo ulizivanja" i to je to?! Pa lepo ti to pokazujes svoju svest i poimanje o radnom mestu. Ja te ne bih zaposlio ni da moram, pravo da ti kazem, naj iskrenije! Mozda nije ni cudo sto nikako ne mozes da nadjes posao.

Pozdrav!
[ ArsenLupen @ 11.02.2012. 20:27 ] @
Citat:
nekavambude: Slusaj ako citiras citiraj ceo tekst ja sam ti rekao da ti u Srbiji skola ne pomaze ako nemas VEZU!

Nije tacno. Ne moze prostije. I sto uopste pricas kad pisu samo bosanci i crnogorci?
[ nekavambude @ 11.02.2012. 20:51 ] @
Citat:
ArsenLupen: Nije tacno. Ne moze prostije. I sto uopste pricas kad pisu samo bosanci i crnogorci?

Pa jeste tacno itekako je tacno.Dobro tebe je verovatno zaposlio neki rodjak tako da nemam nameru da se natezem sa tobom.
Citat:
He, he, he... Ovo ti je dobro! I sta kazes, "malo ulizivanja" i to je to?! Pa lepo ti to pokazujes svoju svest i poimanje o radnom mestu. Ja te ne bih zaposlio ni da moram, pravo da ti kazem, naj iskrenije! Mozda nije ni cudo sto nikako ne mozes da nadjes posao.

Ja se ne ulizujem nikom to ulizivanje je neophodno ako imas konkurenciju pa tako da nije me briga sta bi drugi mislili dok me ne prime za stalno posle evo mu lisko.Na ulizivanje sam mislio da mu se malo podvuces pod kozu a ne da ga oralno zadovoljavas.I da drukas ostale radnike.
[ Sceka @ 11.02.2012. 21:05 ] @
Citat:
nekavambude: Ja se ne ulizujem nikom to ulizivanje je neophodno ako imas konkurenciju pa tako da nije me briga sta bi drugi mislili dok me ne prime za stalno posle evo mu lisko.Na ulizivanje sam mislio da mu se malo podvuces pod kozu a ne da ga oralno zadovoljavas.I da drukas ostale radnike.

Pa sve bolje i bolje! I ti se cudis sto nemas posla, sto ne mozes da nadjes posao a razmisljas tako da bi bilo gre'ota zaposliti te i nekome ko ima normalan stav povodom radnog mesta ne omoguciti ga!!! Verovatno te ljudi na keca provale pa zato i ne mozes da nadjes posao. Samo za tvoju informaciju jer izgleda da to ne znas, niko, ponavljam, niko ne voli ulizivace i uvlakace, i jos jednom, niko ne voli takve ljude! Ako se ispostavi da je neko od zaposlenih takav, onda se iskoriscava do maksimuma ne dajuci mu za to nikakav benefit a pri tom pada sve nize i nize u ocima poslodavca. Takvi ljudi se u preduzecima/firmama nazivaju ljigavci. Ali, samo ti nastavi, mozda otkrijes jos neku svoju "dobru osobinu"! :)

Pozdrav!
[ nekavambude @ 11.02.2012. 21:13 ] @
Sta ti znas o meni pa pricas sve bolje od boljeg? Niko ne voli? Sigurno privatnik izuzetno ne voli kad ostanes prekovremeno to je jedno cudo koliko ne vole.Da bi uopste odlucio da se "ulizujes" gazdi moras prvo videti kakav je covek ako se i prekovremen rad smatra za ulizivanje onda ok ali to je sve dok ne dobijes neko poverenje od gazde jer ako gazda vidi da moze imati poverenja u tebe normalno da ce te zadrzati za radnika.Znaci moras da se dokazes kao dobar radnik ja to zovem ulizivanje a ne da vucem sefa za rukav,drukam radnike i td..
[ Sceka @ 11.02.2012. 21:28 ] @
Citat:
nekavambude: Sta ti znas o meni pa pricas sve bolje od boljeg? Niko ne voli? Sigurno privatnik izuzetno ne voli kad ostanes prekovremeno to je jedno cudo koliko ne vole.Da bi uopste odlucio da se "ulizujes" gazdi moras prvo videti kakav je covek ako se i prekovremen rad smatra za ulizivanje onda ok ali to je sve dok ne dobijes neko poverenje od gazde jer ako gazda vidi da moze imati poverenja u tebe normalno da ce te zadrzati za radnika.Znaci moras da se dokazes kao dobar radnik ja to zovem ulizivanje a ne da vucem sefa za rukav,drukam radnike i td..

To se ne zove ulizivanje! Ali je indikativno tvoje "prilagodjavanje" pojmu "kako obezbediti posao"! Znaci, po tebi, prvo provalis kakav je poslodavac, sta mu pija pa onda ti tako?! Tako si rekao, to su tvoje reci. A to je ulizivanje, uvlakackog oblika, i nista vise! Druge stvari se traze od zaposlenog, sasvim druge. Ali ti nikada nisi radio a kamo li da si bio poslodavac pa ti to i ne moze biti jasno. Zato i razmisljas u fazonu "Kako mali Perica zamislja rad i radno mesto". Pa ok, moze i tako, ali nemoj onda da se zalis sto nema posla za tebe i tebi slicne! :)

Pozdrav!
[ nekavambude @ 11.02.2012. 21:52 ] @
Ti okreces tekst kako tebi odgovara sta bilo sta da kazem ispada da sam ulizica.Jos me pravi malo na budalu da nigde nisam radio.Ti sve shavatas bukvalno prema tome sta ja ima tebi da objasnjavam.
[ Sceka @ 11.02.2012. 22:46 ] @
Citat:
nekavambude: Ti okreces tekst kako tebi odgovara sta bilo sta da kazem ispada da sam ulizica.Jos me pravi malo na budalu da nigde nisam radio.Ti sve shavatas bukvalno prema tome sta ja ima tebi da objasnjavam.

Ma ok, nemoj odmah da se ljutis. Evo necu vise da te "pravim na budalu", keve mi! Nisam te ni do sada pravio na to, mada vidim da si mislio da te pravim na to! Izpardonjavam se ali stvarno mi nije bila namera da na to pravim, mislim na budalu! Necu vise, malo mi je zao, mislim to sto mislis da te tako pravim na to ali sta da se radi, pogresno si me razumeo. Ok, idemo dalje, da ne trolujem vise! :)

Pozdrav!
[ vladd @ 12.02.2012. 10:39 ] @
Da odmah razbijem jednu iluziju, ne moze metalostrugar da zna nesto vise(pretpostavka je o obradi materijala, a ne o fudbalu) od inzenjera.
O cemu Sceka seiri, a ne razjasnjava

Da ne detaljisem, trajace predugo, samo ukratko,sve sto metalostrugar nauci je posledica tehnoloske obrade proizvoda. I moze indirektno da poveze neke procese, ali ne poznaje sustinu, onu koju inzenjer poznaje. Niti to moze da primeni na recimo "nepoznati" materijal, sa kojim se nije susretao.

Jednostavno je druga kolicina i kvalitet informacija.

I da, skola je vazna, samo zbog upliva partijskog zaposljavanja, nije dovoljno "samo" zavrsiti skolu, vec i sa kojim prosekom..kriterijum je jako visoko..

Poz
[ nekavambude @ 13.02.2012. 14:46 ] @
Pa nije ni dovoljno da samo lekar zavrsi skolu i odmah sve zna nego mora da ide na specijalizaciju ali nekima ni to ne vredi pa zaborave gazu pa tako zasiju coveka.Znaci to neko je zavrsio za inzenjera i on odmah zna sve u svojoj struci to su vase predpostavke jer je sistem obrazovanja toliko pao da je to cudo.Provlace i decu koja ne znaju ni da citaju i takvi zavrse skolu kao da ce im to nesto znaciti.Jednostavno te price skola znaci sve vazi van Srbije a ovde tesko znaci morate da imate vezu da bi ste se zaposlili.Taj metalostrugar za koga sam pricao zna bolje nego pojedini inzenjeri zato sto ima mnogo vise prakse nego sto taj inzenjer ima godina.Isto tako profesionalci koji voze kamione oni voze godinama i poznaju svoj posao i nije to polozis za kamion i prikolicu i teraj vec moras imati iskustvo da bi to radio.Ja ne znam zasto toliko uporno pricate da veza nije potrebna da dodjem i ja u toj zemlji iluzije da trazim posao.Ja sam vam napomenuo situaciju za rad u rudniku to vam je tipican primer od njih 300 biraju se 20 u tu se unapred zna ko je prosao.
[ ArsenLupen @ 13.02.2012. 17:27 ] @
Citat:
nekavambude: Ja ne znam zasto toliko uporno pricate da veza nije potrebna da dodjem i ja u toj zemlji iluzije da trazim posao.Ja sam vam napomenuo situaciju za rad u rudniku to vam je tipican primer od njih 300 biraju se 20 u tu se unapred zna ko je prosao.

Nisi reprezentativan primerak brale. Ja nadjoh 4 posla, bez veze i poznanstva. Cak su mi jednom i sa biroa nasli. Jedan sa preporukom ali cenim da ti to ne priznajes. A mozda nisam ni ja reprezentativan.
[ nekavambude @ 13.02.2012. 23:27 ] @
Pa koji su to poslovi? kazi ti meni za sta ti to danas ne treba veza koga god sam upoznao svako je nasao posao preko veze niko nije zakucao samo na vrata i oni mu dali posao to jednostavno nije tako jer da jeste niko se nebi zalio da nema posla.
[ Prokleta_Nedelja @ 14.02.2012. 09:34 ] @
Upravo tako: nisi reprezentativan.

Ja gotovo nikad nisam bio bez posla.
Nekad sam radio manje plaćene, nekad bolje.
Ni za jedan nisam imao vezu.

Evo ovaj poslednji, na kom trenutno radim je dobro plaćen. Nema veze, samo dođeš na razgovor, daju ti zadatke pa ako znaš znanje - prođeš. Onda ide probni period od par mjeseci i na kraju ugovor na neodređeno.

U firmi rade, bosanci, makedonci, slovenci, srbijanci... ma baš nikog nije briga koja si stranka, odakle dolaziš ili ko ti je tata. Bitno je samo da li znaš da odradiš posao brzo i kvalitetno.

Kada je bio konkurs, bilo je oko stotinjak kandidata. Ukupno nas je prošlo troje. Neko od njih bi rekao da se ne može bez veze zaposliti, a ja bih rekao da njima treba da se malo izvježbaju u struci u kojoj žele da nađu posao.

E sad, poslovi u kojima se ne gleda znanje i iskustvo već koja si stranka, ko ti je otac, jesi li dao pare itd su uglavnom poslovi na "državnim jaslama". Srpski san - zaposliti se u državnoj firmi.

Dobar vodoinstalater, električar, inženjer, programer... svi mogu naći posla. Ne može svako u državnoj firmi, ali može u privatnoj. Svakome treba dobar stručnjak.

@nekavambude - šta si završio? Koja si struka? Koliko imaš godina iskustva? U čemu si usko specijalizovan?

sve su to pitanja koja ti određuju koliko lako/teško ćeš naći posao.
[ Odin D. @ 14.02.2012. 09:40 ] @
Citat:
Prokleta_Nedelja: U čemu si usko specijalizovan?

Pa napisao je gore vec vise puta: - u ulizivanju i da ga neko pravi na budalu.
[ nekavambude @ 14.02.2012. 16:47 ] @
Citat:
Prokleta_Nedelja: Upravo tako: nisi reprezentativan.

Ja gotovo nikad nisam bio bez posla.
Nekad sam radio manje plaćene, nekad bolje.
Ni za jedan nisam imao vezu.

Evo ovaj poslednji, na kom trenutno radim je dobro plaćen. Nema veze, samo dođeš na razgovor, daju ti zadatke pa ako znaš znanje - prođeš. Onda ide probni period od par mjeseci i na kraju ugovor na neodređeno.

U firmi rade, bosanci, makedonci, slovenci, srbijanci... ma baš nikog nije briga koja si stranka, odakle dolaziš ili ko ti je tata. Bitno je samo da li znaš da odradiš posao brzo i kvalitetno.

Kada je bio konkurs, bilo je oko stotinjak kandidata. Ukupno nas je prošlo troje. Neko od njih bi rekao da se ne može bez veze zaposliti, a ja bih rekao da njima treba da se malo izvježbaju u struci u kojoj žele da nađu posao.

E sad, poslovi u kojima se ne gleda znanje i iskustvo već koja si stranka, ko ti je otac, jesi li dao pare itd su uglavnom poslovi na "državnim jaslama". Srpski san - zaposliti se u državnoj firmi.

Dobar vodoinstalater, električar, inženjer, programer... svi mogu naći posla. Ne može svako u državnoj firmi, ali može u privatnoj. Svakome treba dobar stručnjak.

@nekavambude - šta si završio? Koja si struka? Koliko imaš godina iskustva? U čemu si usko specijalizovan?

sve su to pitanja koja ti određuju koliko lako/teško ćeš naći posao.

Od sto su prosli samo vas 3 pa eto pravi primer kako se zaposljavaju Bosanci i Crnogorci uz pomoc veze! Nenene ne treba ti veza to smaraj nekog drugog mene ne mozes tim glupostima.
[ Sceka @ 14.02.2012. 21:59 ] @
Citat:
nekavambude: Od sto su prosli samo vas 3 pa eto pravi primer kako se zaposljavaju Bosanci i Crnogorci uz pomoc veze! Nenene ne treba ti veza to smaraj nekog drugog mene ne mozes tim glupostima.

Pa nisu to gluposti! Covek lepo pise i prica svoje iskustvo. Jedno od svojih izkustava. I sta tu ima lose a narocito da mu se tako obracas, covek lepo i kulturno a ti ironicno i nazivas njegove iskrene reci glupostima! Pa drskost sa tvoje strane je vec dobro poznata ali malo preterujes, da to sasvim blago tumacim!

Nego, lepo te covek pitao pa zasto mu ne odgovoris nego vrdas vredjanjem? Znaci:
Citat:

To su bila pitanja koja i mene, a verujem i sve nas, zanimaju?! Odgovori na to pa mozda i bude neki posao da ti se ponudi. Nista ne obecavam, samo kazem da je moguce da se nadje neki posao ali je osnova da se zna odgovor na ova pitanja!

Pozdrav!
[ nekavambude @ 14.02.2012. 23:41 ] @
Ma neka laze on nekog drugog sve da nisu ga izabrali zato sto je imao jaku skolu.Imao je vezu i gotova stvar...Sto bi ja vama pricao koju sam skolu zavrsio ja sigurno ovde necu da trazim posao jer je ovo skup ljudi koji misle da je sve u Srbiji savrseno da nema kriminala,korupcije sve je kao u nekom idealnom svetu to ce mozda biti zli za 20 godina.
[ Sceka @ 15.02.2012. 13:29 ] @
Citat:
nekavambude: Ma neka laze on nekog drugog sve da nisu ga izabrali zato sto je imao jaku skolu.Imao je vezu i gotova stvar...Sto bi ja vama pricao koju sam skolu zavrsio ja sigurno ovde necu da trazim posao jer je ovo skup ljudi koji misle da je sve u Srbiji savrseno da nema kriminala,korupcije sve je kao u nekom idealnom svetu to ce mozda biti zli za 20 godina.

Eto, vidis kako si bezobrazan, nicim izazvano! Kazes coveku koga ni ne poznajes, nista ruzno ti nije rekao, kulturan po svim pitanjima... da laze?! Pa kako te nije sramota, samo to kazi, imas li ti uopste malo casti u sebi ili je sve to stvar nedostatka kako domaceg vaspitanja tako i formalnog obrazovanja? Mozda je tebe sramota sto nemas nista od skole ili sto nemas neku strucnost ili sto nemas neko iskustvo u radu, bilo cemu? Pa ne treba da te sramota, nije sramota nemati zavrsenu skolu, sramota je tvoje ponasanje i ophodjenje prema ljudima koji ti nista nazao nisu ucinili, to je sramota! Niko ti nece zameriti sto nisi zavrsio neku skolu, ja prvi necu da ti zamerim! Ali ce svi da ti zamere, i zameraju ti, za tvoje ponasanje!

Pozdrav!
[ Odin D. @ 15.02.2012. 13:39 ] @
Ovdje bi trebalo otvoriti jos jedan podforum - Ultra-bezobrazni, posto ni UMZ ne moze da adekvatno handluje sve slucajeve koji se ovdje pojavljuju...
[ nekavambude @ 15.02.2012. 23:10 ] @
Citat:
Sceka: Eto, vidis kako si bezobrazan, nicim izazvano! Kazes coveku koga ni ne poznajes, nista ruzno ti nije rekao, kulturan po svim pitanjima... da laze?! Pa kako te nije sramota, samo to kazi, imas li ti uopste malo casti u sebi ili je sve to stvar nedostatka kako domaceg vaspitanja tako i formalnog obrazovanja? Mozda je tebe sramota sto nemas nista od skole ili sto nemas neku strucnost ili sto nemas neko iskustvo u radu, bilo cemu? Pa ne treba da te sramota, nije sramota nemati zavrsenu skolu, sramota je tvoje ponasanje i ophodjenje prema ljudima koji ti nista nazao nisu ucinili, to je sramota! Niko ti nece zameriti sto nisi zavrsio neku skolu, ja prvi necu da ti zamerim! Ali ce svi da ti zamere, i zameraju ti, za tvoje ponasanje!

Pozdrav!

E i to me bas nesto zabole levo plucno krilo laze i on i ti ja nisam kriv sto mi tata nije Crnogorac ili Bosanac pa da olako nadjem posao.Te vase fore sa skolom hvalite se pred rodbinom mozda vam obezbede mesto zamenika direktora.
[ timotic @ 16.02.2012. 13:51 ] @
Citat:
nekavambude: E i to me bas nesto zabole levo plucno krilo laze i on i ti ja nisam kriv sto mi tata nije Crnogorac ili Bosanac pa da olako nadjem posao.Te vase fore sa skolom hvalite se pred rodbinom mozda vam obezbede mesto zamenika direktora.

Ne budi tako siguran.
[ nekavambude @ 16.02.2012. 14:25 ] @
Citat:
timotic: Ne budi tako siguran.

Siguran sam 100 % i u to ne moze niko da me ubedi da se Crnogorci i Bosanci zaposljavaju bez veza kad se dobro zna kako oni funkcionisu dovoljno da znas jednog pa taj zna jos jednog i eto posla a te price o skoli pricajte maloj deci jer skola bez veze za zposljenje vam ne vredi nista jer tako funkcionise ova vlast ako imate nekog da vas progura mocicete da nadjete posao ako nemate ili skupljajte pare ili se dzabe vucite po prijemima za radno mesto ali sigurno necete imati srece da od njih 100 biraju troje i da vas izaberu to je nemoguca misija ako nemate vezu.
[ ArsenLupen @ 16.02.2012. 14:35 ] @
Citat:
nekavambude: Siguran sam 100 % i u to ne moze niko da me ubedi da se Crnogorci i Bosanci zaposljavaju bez veza kad se dobro zna kako oni funkcionisu dovoljno da znas jednog pa taj zna jos jednog i eto posla ...

Ko li tebi drma kavez...

A da se nazovezem na Timoticevu pretpostavku;

Citat:
U istorijskim izvorima Vuckovici se pominju 11.10. 1389 godine,gdje se pominje neki Vukosav Vuckovic iz Bosne...

http://www.trazimo.info/read.asp?kat=1&id=789

Tako da, pravac Drzavna Sisa i pokazi im ovo, ima odmah da ides u penziju. Generalsku.
[ plus_minus @ 16.02.2012. 14:50 ] @
Citat:
nekavambude: Siguran sam 100 % i u to ne moze niko da me ubedi da se Crnogorci i Bosanci zaposljavaju bez veza kad se dobro zna kako oni funkcionisu dovoljno da znas jednog pa taj zna jos jednog i eto posla a te price o skoli pricajte maloj deci jer skola bez veze za zposljenje vam ne vredi nista jer tako funkcionise ova vlast ako imate nekog da vas progura mocicete da nadjete posao ako nemate ili skupljajte pare ili se dzabe vucite po prijemima za radno mesto ali sigurno necete imati srece da od njih 100 biraju troje i da vas izaberu to je nemoguca misija ako nemate vezu.

Baš lepa rečenica, samo, ne bi ja to tako. "Turio" bi još bar 2 tačke i par zareza. Ne mora baš uvek, samo jedna rečenica.
Probaj sledeći put, ima da ti uzmu mišljenje u obzir, svi do jednog - na potpuno drugačiji način.
[ nekavambude @ 16.02.2012. 15:53 ] @
Citat:
plus_minus: Baš lepa rečenica, samo, ne bi ja to tako. "Turio" bi još bar 2 tačke i par zareza. Ne mora baš uvek, samo jedna rečenica.
Probaj sledeći put, ima da ti uzmu mišljenje u obzir, svi do jednog - na potpuno drugačiji način.

BaSMeNeBrIgAdATeBiUdOvOljAvAmPrAvOpIsPoStOSiPoZnAtPoSvOjIMdElImANaOvOmFoRuMu.
[ timotic @ 16.02.2012. 17:50 ] @
Je l' to bosanski il' crnogorski?
[ deedee6 @ 16.02.2012. 18:09 ] @
Citat:
timotic: Je l' to bosanski il' crnogorski?

Eto, i kako da onda nadje neki posao...
[ plus_minus @ 16.02.2012. 19:01 ] @
Citat:
nekavambude: BaSMeNeBrIgAdATeBiUdOvOljAvAmPrAvOpIsPoStOSiPoZnAtPoSvOjIMdElImANaOvOmFoRuMu.

Aj, aj, aj...

Ne samo meni - šampione.

PS: sledeći put probaj sa - base64_encode();, manje ćeš da se mučiš.
[ nekavambude @ 16.02.2012. 19:14 ] @
Citat:
plus_minus: Aj, aj, aj...

Ne samo meni - šampione. :D

PS: sledeći put probaj sa - base64_encode();, manje ćeš da se mučiš.

Ma ti si opasan mozak Srbije bez tebe mozemo samo stvari da pakujemo.
[ plus_minus @ 16.02.2012. 22:34 ] @
Opet ti fale 2 zareza.... ccc.
[ Sceka @ 16.02.2012. 23:09 ] @
Citat:
plus_minus: Opet ti fale 2 zareza.... ccc.

Nemoj da ga pravis na budalu, nema smisla, a i ne zna on to niti razume! :)))

Pozdrav
[ nekavambude @ 17.02.2012. 00:31 ] @
Citat:
plus_minus: Opet ti fale 2 zareza.... ccc.

To ti svoju decu uci o pravopisu ako ih budes imao mada ne verujem takvi bolesnici se sete za to tamo oko 50-te godine.
[ plus_minus @ 17.02.2012. 01:47 ] @
^^

Sada ti fali više od samo 2 zareza.
[ nekavambude @ 17.02.2012. 14:31 ] @
Citat:
plus_minus: ^^

Sada ti fali više od samo 2 zareza.

Ja sam ti rekao te fore provociranja kod mene ne funkcionisu pa ti sad mozes da ismevas kog hoces mene neces uspeti.
[ Intensity @ 17.02.2012. 15:04 ] @
^ I opet ti fali vise od 2 zareza XD
[ vladd @ 17.02.2012. 21:08 ] @
Welcome to machine