[ milić_milan @ 25.01.2012. 10:51 ] @
Pozdrav svima... Potrebna mi je pomoc oko monopointa i eventualne zamene istog.Letos sam kupio audi 80 1.8 88 god.Na njemu je monopiont koji nije radio,tad u trenutku kupovine.Iz servisa koji samo radi karburatore su me uputili kod elektricara jer je instalacija koja vodi do tih nekih elektro motora na monopointu cela izgorela.Elektricar mi je savetovao da zamenim kompletan sistem,karburator i taj neki racunar.E da,nisam rekao da je i suva pumpa izgorela,tako da se i ona mora menjati.To sve skupa,taj karburator,racunar i pumpa je oko 200 e,barem ovuda i to polovno.Samo delovi,bez ugradnje.E sad,pronasao sam medjuplocu koja je radjena za golfa 1.8 8v i dvogrli weber.Kada sve izracunam,mnogo jeftinije cu da prodjem sa ugradnjom karburatora umesto monopointa.I da budem iskren,vise volim karburator nego novije sisteme.A takodje mislim da ovuda(Zlatibor) nema servisa koji bi mogao da tako nesto servisira.E sad,ja ne znam sta mi je najbolje raditi.Ugradio bih karburator ali ne znam koji.Video sam da ima razlicitih grla od,cini mi se 22 do 34.mislim na weberove karburatore.A o VW karburatorima nisam pronasao nista pohvalno na net-u,pa i ne razmisljam o njima.Koliko ce potrosnja porasti i kako ce se to odraziti na vucu motora?Bilo kakav savet ili slicno iskustvo ce biti od pomoci.Unapred hvala... |