[ Wi-Fi @ 27.01.2012. 17:18 ] @
http://www.blic.rs/Vesti/Drust...an-posiljkom-postar-u-policiji
genijalno
[ superbaka @ 27.01.2012. 18:11 ] @
Citat:
- Poštar koji je uručio pošiljku nije privođen od strane interventne patrole policije, već je svojim službenim vozilom došao u službene prostorije policijske uprave i u svojstvu građanina dao izjavu. Prilikom davanja izjave poštar nije imao primedbi na
postupanje policije - navodi se u saopštenju policije.

"jeste, ja sam slon, ne ne ne, nisam ja zirafa, slon sam, samo me ne tucite vise"...
[ squirll @ 27.01.2012. 20:59 ] @
Odkud panduru 600e za telefon? Ljudi rade za 200e mesecno a on daje za jedan telefon toliko.
[ anon142305 @ 27.01.2012. 21:45 ] @
Srpska posla/policija, nista cudno...
[ Jbyn4e @ 27.01.2012. 21:48 ] @
Citat:
squirll: Odkud panduru 600e za telefon? Ljudi rade za 200e mesecno a on daje za jedan telefon toliko.

Možda mu žena dobro zarađuje...
[ SlobaBgd @ 27.01.2012. 22:15 ] @
Citat:
squirll: Odkud panduru 600e za telefon? Ljudi rade za 200e mesecno a on daje za jedan telefon toliko.

Pa šta misliš, što su štrajkovali?
[ bubalo @ 28.01.2012. 01:19 ] @
On je u policijskoj stanici proveo više sati, a oslobođen je nakon intervencije jednog visokog funkcionera SPS-a iz Čačka koga je pozvala direktorka Pošte u Čačku, posle saznanja da je bez osnova uhapšen jedan radnik Pošte i zamolila za pomoć.

Direktorka Poste je ladno pozvala "nekog" iz sps da urgira u MUP !
Mislim nista novo.
[ a1200 @ 28.01.2012. 01:33 ] @
^^^
"Čačanska policija negirala je da je poštar bio uhapšen."

He, he... ustvari crva nije ni bilo... ludilo...
[ bakara @ 28.01.2012. 11:56 ] @
Kako god, sad su u centru paznje postar i policajac umesto da jure onoga ko je pokusao prevaru...

Inace ova vrsta prevare je prilicno ucestala u zadnje vreme.
[ Flo33 @ 28.01.2012. 13:49 ] @
Ne pise da li je prevara preko malih oglasa, ili on line shopa?
[ Sceka @ 28.01.2012. 14:08 ] @
Klasicna "Blicovska" vest. Naslov, bombastican, koji sami na neki nacin demantuju pri kraju clanka a usput umesaju direktorku Poste iz Cacka i rukovodsvo Poste iz Cacka i nekog nepoznatog ali funkcionera SPS-a?! :))

Da nije smesno bilo bi jako smesno! :) Kao i uvek, novinari rade svoj posao, jedan deo svog posla, napisu vest, zadovolje svoj broj redova za taj dan i to je to. Ostatak svog posla ih ne zanima jer to niko ne trazi! A ostatak je i provera podataka koje objavljuje, kontakt - licni - sa ucesnicima dogadjaja, pregled napisanog texta radi trazenja gresaka, kako slovnih tako i frazirunga, stila, logike price... i jos puno elemenata koji moraju da se urade pre nego sto se sam text prosledi uredniku koji mora da ga procita, koriguje, odobri... Ali, koga to zanima u danasnje vreme, imas koliko toloko korektno interesantan naslov i "vozi Misko"! :)))

Pozdrav!
[ Dexic @ 28.01.2012. 16:27 ] @
Mene isto zanima pored toga odakle cajku 600e za telefon i...
sta ce njemu tako skup telefon???? Pa to ni fenseri ne kupuju online :)
[ jnk @ 28.01.2012. 17:53 ] @
Ne mogu reci da mi je zao pandura.
[ bakara @ 28.01.2012. 18:11 ] @
Citat:
Dexic: Mene isto zanima pored toga odakle cajku 600e za telefon i...

a sto bi tebe bilo briga koliko on daje za telefon?
Ko da ti polazes nekom racun za to koliko ti placas telefon...

Citat:
jnk: Ne mogu reci da mi je zao pandura.

Desilo se da je prevaren pandur, a to je mogao biti bilo ko, ovde je naravno samo problem sto je pandur zloupotrebio duznost.
Mada bi ja ovde prvo voleo da vidim tog sto je prevaru napravio pa tek posle pandura da odgovara za zloupotrebu sluzbenog polozaja.
[ ArsenLupen @ 28.01.2012. 18:29 ] @
Kakvi bi tek komentari bili da je umesto pandura neki preduzetnik/privatnik, ne mogu ni da zamislim...
[ Sceka @ 28.01.2012. 18:31 ] @
Citat:
Dexic: Mene isto zanima pored toga odakle cajku 600e za telefon i...

A mene jedino to ne zanima. Naime, inace me ne zanima kako ko zivi svoj zivot, koliko para ima, na koji nacin zaradjuje, kako ih trosi, sta jede, koji broj odece i obuce, kako im se zovu deca, gde je bio juce, za koga ce glasati... To je neciji zivot koji nemam pravo da osudjujem, istrazujem, branim... Jedino me zanima moj zivot, kako da ga unapredim, poboljsam, obogatim... Osim toga me zanima zasto novinari pisu ovakve i slicne stvari? Zar nema bezbroj interesantnih tema, neuporedivo interesantnijih nego sto je neki sluzbenik policije i njegovo eventualno ponasanje?! :)

A sta ce inace ljudima tako skup telefon? Ja sam prosli telefon kupio za 600 eura, pre 4 ipo godine. Do skoro sam imao nameru da kupim Samsung Galaxy S2 ili iPhone 4S medjutim dok sam trkeljisao Internet za podacima o ta dva modela dosao sam do zakljucka da gubim vreme u principu. Jedino sto mi je bitno, u stvari, je da ima slova dovoljno velika da mogu da procitam SMS bez upotrebe naocara. Sve ostalo je meni potpuno nepotrebno ali i nebitno. Svaki koji zadovoljava uslov da slova budu dovoljne velicine ima mnogo vise mogucnosti nego sto meni treba! Sve bih ih probao jer sam po prirodi znatizeljan a narocito kad je tehnika u pitanju, i onda bi koristio telefon za telefoniranje i SMS. Tacka. Bacanje para? 100%, ili kako neki to dramaticno kazu 1.000%! :) Cim sam to skontao, okrenuo sam oglase i kupio telefon za 160 eura, polovan. Kraj.

Ostaje da se odgovori na tvoje pitanje, a mene isto to interesuje, sa pocetka mog prethodnog pasusa: A sta ce inace ljudima tako skup telefon?! :) Obzirom da je to cist Off Topic i ne ocekujem odgovor. :)

Pozdrav!
[ a1200 @ 29.01.2012. 07:11 ] @
Postoji i mogucnost da se inspektor licno zna sa prodavcem, i da je s' njim vishe puta radio... pa onda veruje na rac da mu je ovaj bas poslao pravi model. U tom slucaju, khm, postar ili neko iz poste je osoba koju treba pricepiti...
[ anon142305 @ 29.01.2012. 09:09 ] @
Citat:
squirll: Odkud panduru 600e za telefon? Ljudi rade za 200e mesecno a on daje za jedan telefon toliko.

Citat:
Dexic: Mene isto zanima pored toga odakle cajku 600e za telefon i... sta ce njemu tako skup telefon????

S jedne strane imate policijsku torturu nad nevinim gradjaninom,
a vama su zanimljivije karakteristike mobilnog telefona?!?

[ Dexic @ 29.01.2012. 14:09 ] @
Na torturu smo navikli (ako je uopste bilo torture), ali da cajk daje 600e za telefon porucen online... tu nesto ne stima. (mislim, ko uopste veruje online porudzbini toliko skupog telefona??)
[ Wi-Fi @ 29.01.2012. 14:45 ] @
Pa neka vrsta torture je i samo hapsenje na licu mesta i privodjenje (ako je posiljka citava/kompletna, kakve veze postar ima).
A sto se tice online kupovine, ako pricamo o radnjama, ja sam npr. narucio par desktop i laptop racunara, ukupna suma par stotina k, ne vidim problem. A ako su u pitanju oglasi i sl. - jedan primer - pre nekoliko dana dosao ortak iz US, doneo iPhone 4S i Air, prodao ih u roku od par sati od kacenja na oglase. Jbg, valjda ljudi imaju poverenja (posto u 99% slucajeva ne mogu da provere pre preuzimanja/placanja), ili se nadaju da ih neko nece za*ebati
[ Dexic @ 29.01.2012. 15:01 ] @
To je ta razlika... ako je poverljiva firma, bilo ko moze da ode i pogleda kod njih u izlogu telefon i tamo da kupi.
Ako je neki oglas, a platis taj telefon unapred??? Mislim... taj neko nije ni da ima pravo glasa a kamoli da bude cajko :) Zato mislim da je ovo prvo i nelogicno je da se poruci online TELEFON. (kompjuter ne mora da se gleda, lako je kvantifikovati ga - telefon/TV/monitor nemaju kvantifikaciju vec kvalifikaciju i treba ih pogledati)
[ Java Beograd @ 29.01.2012. 17:11 ] @
A otkud znate da poštar nije otvarao pošiljku, i zamenio telefon ?

Ja lično imam i te kako negativnih iskustava sa lopovima iz pošte !
[ anon142305 @ 29.01.2012. 17:24 ] @
Citat:
Java BeogradA otkud znate da poštar nije otvarao pošiljku, i zamenio telefon ?

Ne znamo, kao sto to ni pandur ne zna, pa je resenje da on podnese prijavu, pa onda da sud utvrdi sta se desilo,
a ne ovako, da hapsi i ko-zna-sta-sve-da-se-desi postaru u policijskoj upravi,
samo zato sto to pandur moze, bez straha od krsenja pravila i zakona,
jer ce mediji cutati, a stoka trpeti.

[Ne sareni poruke!]

[Ovu poruku je menjao bakara dana 29.01.2012. u 18:45 GMT+1]

Cuj, sareno! Sve crno, kao i citirana poruka!

[Ovu poruku je menjao IUOP_1 dana 29.01.2012. u 19:10 GMT+1]
[ Dexic @ 29.01.2012. 17:41 ] @
Sta bi sa "nevin dok se ne dokaze da je kriv"?
Ovde je "zirafa je, sve dok ne prizna da je slon" ;)
[ bakara @ 29.01.2012. 17:50 ] @
Citat:
Dexic: To je ta razlika... ako je poverljiva firma, bilo ko moze da ode i pogleda kod njih u izlogu telefon i tamo da kupi.
Ako je neki oglas, a platis taj telefon unapred??? Mislim... taj neko nije ni da ima pravo glasa a kamoli da bude cajko :) Zato mislim da je ovo prvo i nelogicno je da se poruci online TELEFON. (kompjuter ne mora da se gleda, lako je kvantifikovati ga - telefon/TV/monitor nemaju kvantifikaciju vec kvalifikaciju i treba ih pogledati)

To u opste nije morao da bude policajac, mogao si da budes i ti (ili ja).
Post expresu se obicno ne placa unapred vec pouzecem, znaci tek kad primi, on je primio i odmah ustanovio da je prevaren, sta je trebao da radi? da cuti?
Neko bi mozda i cutao, on nije hteo, a imao je i (kakav - takav) nacin da trazi ko ga je prevario.

tebi ocigledno bode oci sto je policajac, a ne sto je zrtva prevare, meni je vise stalo da se kazni taj sto je pocinio prevaru pa tek onda policajac koji je tako reagovao.
[ Wi-Fi @ 29.01.2012. 19:20 ] @
Naravno da je veci problem policajac (jos inspektor) koji opusteno krsi zakon i PS, nego neki klosar-wannabe-prevarant...

@ Dexic: Ne kapiram kako je to telefon potrebno pogledati pre kupovine a notebook/netbook ne, no dobro
[ Dexic @ 29.01.2012. 19:41 ] @
Nema veze sto je policajac, bilo ko da je isto pitanje bih postavio :)
Nije bitno sta ce nekome fon od 600e, znam da ima ko hoce iPhone, njegovo pravo.
Nego, zasto tako nesto vredno porucuje iz oglasa?? Zasto ne ode u proverenu radnju, pogleda konkretan primerak i kupi.

Nisam video da je pouzecem, ja sam razumeo da je unapred platio :) To u sustini pojacava gornje pitanje.

@Wifi, isto pitanje je za bilo sta sto ima ekran (monitor, TV, laptop, telefon...)
[ pajaja @ 29.01.2012. 19:48 ] @
Ne znam odakle si zakljucio da je u pitanju oglas. Postoji brdo online prodavnica koje prodaju telefone.
[ bakara @ 29.01.2012. 20:14 ] @
Citat:
Wi-Fi: Naravno da je veci problem policajac (jos inspektor) koji opusteno krsi zakon i PS, nego neki klosar-wannabe-prevarant...

To da li je prekrsio zakon je diskutabilno jer nije on nikog uhapsio, on je prijavio ocigledno krivicno delo:

Citat:
Inspektor je, nakon što je potpisao da je primio paket, optužio poštara da je on kriv što nije dobio telefon kakav je naručio, a zatim je pozvao interventnu jedinicu policije koja je uhapsila poštara.

Citat:
Dexic:
Nego, zasto tako nesto vredno porucuje iz oglasa?? Zasto ne ode u proverenu radnju, pogleda konkretan primerak i kupi.

Nisam video da je pouzecem, ja sam razumeo da je unapred platio :) To u sustini pojacava gornje pitanje.

A zasto da ne poruci?
Jel posteno porucio i platio?
Pa valjda je normalno to sto je platio i dobije a ne da diskutujemo kako bi to neko od nas kupio na drugi nacin.
[ HeYoo @ 29.01.2012. 20:59 ] @
Ako pakovanje nije osteceno posta sa tim nema nikakve veze. Ispo je magarac, neko ga prevario.. moze da vija posiljaoca posto mu je to svakako u opisu posla.

Ako je pakovanje osteceno ima pravo da se zali posti, a ne da van svakog zakona maltretira doticnog jer je moguce da je neko drugi u lancu zgresio. Osim toga verujem da ima pravo na povracaj sume koja je naznacena kao vrednost posiljke.
[ Wi-Fi @ 29.01.2012. 21:04 ] @
Nema, to je u slucaju izgubljenog ili potpunog ostecenog paketa...
[ gigamg1 @ 29.01.2012. 21:08 ] @
Pandur uhapsio bez ikakvog dokaza postara a jadnadirektorica poste cimala veze u espeesu da puste postara...
Sve lepse i lepse...

[Ovu poruku je menjao gigamg1 dana 30.01.2012. u 20:16 GMT+1]
[ HeYoo @ 29.01.2012. 21:12 ] @
Pa ne znam detalje ali verovatno postoji procedura. U svakom slucaju ako je paket nije propisno spakovan (otvaran) mogao je na licu mesta proveriti sadrzinu ili jednostavno odbiti otkup takve posiljke.
[ Dexic @ 29.01.2012. 22:15 ] @
Citat:
bakara: A zasto da ne poruci?
Jel posteno porucio i platio?
Pa valjda je normalno to sto je platio i dobije a ne da diskutujemo kako bi to neko od nas kupio na drugi nacin.

Vise ocekujem da je prevara nego da dobije ono sto je platio.
[ Wi-Fi @ 22.02.2012. 14:31 ] @
Express usluga, a express resena i prevara
http://www.blic.rs/Vesti/Hroni...-interneta-prevarili-policajca
[ bakara @ 22.02.2012. 14:43 ] @
Citat:
Wi-Fi: Express usluga, a express resena i prevara
http://www.blic.rs/Vesti/Hroni...-interneta-prevarili-policajca

sto nisi okacio celu vest?
Citat:

Čačanska policija saopštila je danas da je uhapsila dvojicu mladića iz Sremske Mitrovice zbog sumnje da su prevarili čačankog policajca Dejana M. koji je preko interneta naručio mobilni telefon, a postekspresom dobio telefon manje vrednosti.

Slobodan C. (25) i Darko Č. (27) su osumnjičeni da su na internet sajt "Mobilni svet" postavili oglas za prodaju mobilnog telefona u vrednosti od oko 32.000 dinara, a nakon dogovora sa naručiocem, Slobodan C. je poslao pošiljku putem postekspresa dajući lažne podatke o pošiljaocu.
Nakon slanja vrednosnih paketa, Slobodanu C. je kurir pošte u Sremskoj Mitrovici, na ulici, bez utvrđivanja identiteta isplatio novac naručilaca tih paketa, navodi se u saopštenju policije.
Takođe se sumnja da su sva lica koja su učestvovala u prevari sarađivala sa jednom radnicom pošte čija se odgovornost utvrđuje i da su na taj način prevarili i oštetili više građana u Srbji.
Policija je navela da će Slobodan C. i Darko Č. biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Čačku.
Mediji su ranije objavili da je policajac, nakon što je dobio naručeni telefon, koji je bio mnogo manje vrednosti od onog koji je naručio, priveo u policiju kurira posteskpres pošte u Čačku koji mu je doneo paket i koji je u policiji zadržan više sati.
Taj kurir je potom izjavio novinarima da će tužiti policajca zbog pretrpljenog stresa.

Eto ipak se zavrsilo sve kako treba:
-prevaranti uhapseni i odgovarace za prevaru
-kurir poste tuzi policajca sto ga je privodio (mada su rekli da ga je interventna privodila a ne on)
[ Dexic @ 22.02.2012. 14:44 ] @
Ne znam zasto ali nekako mi je drago da je policajac reagovao kako je reagovao cak i da je stvarno zloupotrebio prava :D
[ Wi-Fi @ 22.02.2012. 14:45 ] @
^^jbg, lakse mi bilo samo link

@ Dexic: Pa tako je reagovao jer je njegovo dupe u pitanju, da je neko drugi - bilo bi "ne isplati se, mala je suma", "u postupku/istrazi je" (i tako par godina) i tome sl.
[ Dexic @ 22.02.2012. 18:42 ] @
Da :D
Zato porucis nesto, kazes da ti posalju kod cajkosa komsije, javis mu da gleda da to bude zlatna poluga i on sredi postara:)