Citat:
mozdasamjaamozdainisam: Sa vozackom iz druge zemlje si samo u nezgodnijem polozaju;
naime, iako imas nase drzavljanstvo, strana vozacka ima za posledicu da nas zakon smatra da zivis u inostranstvu (odakle ti inace strana vozacka).
U slucaju da napravis prekrsaj moras ili da placas na licu mesta (u kesu) ili u slucaju da je iole tezi prekrsaj odmah te privode.
Tako da ti je moj savet, da lepo izvadis i nasu vozacku (tj, zamenis stranu za nasu, a onda kad se vratis u inostranstvo kazes da si izgubio vozacku i izvadis duplikat strane vozacke). Onda, kada se vozis kod nas pokazujes nasu vozacku.
Pa nije bas tako, recimo mozes imati nase i bosansko drzavljanstvo, samim tim i jednu i drugu vozacku dozvolu(mada u Bosni kad polozis vozacki obavezno te pitaju da li imas srpsku vozacku i ako imas, traze da je predas, a ako kazes da nemas, onda nista).
Evo jedan primer, uzecu da sam ja u toj situaciji.
Znaci imam dvojno drzavljanstvo, imam obe vozacke. Vozim auto sa BIH tablama, sa BIH vozackom u Srbiji. Napravim prekrsaj, policajac trazi dokumenta, ja mu dam BIH dozvolu i saobracajnu i nasu licnu kartu. Samim tim sto imam SRB licnu kartu, smatra me kao SRB drzavljanina i tako me dalje tretira ne kao stranca.