[ DaySleeper @ 09.02.2012. 18:24 ] @
Pozdrav svima!

Pitanje je jednostavno, nadam se da je i odgovor :)

Drugi auto u kuci nema potrebe da se registruje do aprila.
Registracija mu istice za nedelju dana.

Da li auto moze biti neregistrovan duze od mesec dana bez dodatnih troskova prilikom naredne registracije?

Auto ima nove tablice i bilo bi lepo da ostanu iste :)
[ Markoxxx @ 09.02.2012. 18:39 ] @
koliko se secam da je ranije bio rok mesec dana, a mislim da je i sad, trebalo bi da se odjave te tablice.. pa posle sve ponovo.. mada nisam siguran.
[ botr @ 09.02.2012. 19:18 ] @
Moraces da odjavis tablice. Rok je 1 mesec od isteka registracije.
[ Markoxxx @ 09.02.2012. 19:27 ] @
izgleda da je ipak tako, onda pred istek tih mesec dana registruj auto, a to ce biti sredina marta, tako da ce to biti jeftinije od toga sto si ti zamislio :)
[ bakara @ 09.02.2012. 21:01 ] @
Ja sam imao neregistrovan auto i duze od godinu dana i nisam morao da menjam (stare) tablice, e sad kako je po novom ne znam, ali moguce da se nista nije promenilo.
[ Zarko Silic @ 09.02.2012. 22:09 ] @
Tebi se to desilo slucajno jer sluzbenici nisu poznavali zakon.

I po novom i po starom 1 mesec nakon isteka vazenja registracije, vracaju se tablice. Osim toga, ukoliko se vozilo u tom periodu nije odjavilo, sledila je i prekrsajna prijava.
[ jnk @ 09.02.2012. 22:15 ] @
Postoji propis a postoji i praksa. U praksi u Beogradu ti auto moze biti neregistrovan 6 meseci bez posledica.
[ Zarko Silic @ 09.02.2012. 22:19 ] @
Znamo to da se nije postovao Zakon. Retki su oni koji su placali kaznu za neodjavljeno vozilo. Osim u izuztnim slucajevima kada je takvim vozilom nacinjen prekrsaj u saobracaju, ne verujem da je neko platio ovu kaznu.

Cisto sumnjam da ce drzava nekom oprostiti istek ove nove registracije, ali sve je moguce. Srbija je to.
[ bakara @ 09.02.2012. 22:21 ] @
Citat:
Zarko Silic: Tebi se to desilo slucajno jer sluzbenici nisu poznavali zakon.

I po novom i po starom 1 mesec nakon isteka vazenja registracije, vracaju se tablice. Osim toga, ukoliko se vozilo u tom periodu nije odjavilo, sledila je i prekrsajna prijava.

Nije slucajno, radio sam to vise puta, a nijednom cak nisam ni pitao nista za tablice, jednostavno odradim tehnicki i predam za registraciju.
pricam naravno o vozilu koje nije ucestvovalo u saobracaju i za stare tablice.
[ anon70939 @ 09.02.2012. 23:12 ] @
znam da je bila prica po starom da je vazilo da najvise mesec dana.
Pre par dana sam cuo od nekoga da po novom to vise ne vazi. Valjda zbog one nalepnice
[ jnk @ 09.02.2012. 23:52 ] @
Provereno moze po novom. Najjednostavnije je pitati ljude koji rade u agenciji za registraciju.
[ Lavlja_Jazbina @ 10.02.2012. 08:50 ] @
Ja sam cuo da posle mesec dana moras da ih vratis,pa nanovo.Validnost tih tablica je 7 godina.
Nece vise tolerisati da u tih 7 godina ukrades godinu a i vise.Cuo....
[ jnk @ 10.02.2012. 09:02 ] @
Ja ti pričam iz iskustva. Istekla je registracija, prošlo 3 meseca i posle produžena registracija najnormalnije bez menjanja tablica(prošle godine su izvađene nove jer su bile izgubljene).
[ Zarko Silic @ 10.02.2012. 09:40 ] @
A kako su mogle nove tanlice i registracija da isteknu 3 meseca kada je trenutno februar 2012, a prve nove su izdavane pocev od januara 2011.?

[Ovu poruku je menjao Zarko Silic dana 10.02.2012. u 10:53 GMT+1]
[ jnk @ 10.02.2012. 09:45 ] @
Pročitaj u zagradi šta napisah.
[ DaySleeper @ 10.02.2012. 09:53 ] @
Nakon jos malo raspitivanja, odlucio sam da vozilo prezimi bez registracije.
Javljam na prolece ishod, osim ako se u medjuvremenu auto ne proda :)

Hvala svima na odgovorima.
[ Zarko Silic @ 10.02.2012. 10:00 ] @
Citat:
jnk: Pročitaj u zagradi šta napisah.

Ne znam sta si hteo da kazes?

Pitanje je bilo jasno:

Da li se tablice vracaju ako prodje vise od mesec dana od isteka vazenja postojece (NOVE iz 2011.) registracije?

Odgovor je:

DA, tablice se moraju vratiti po clanu 274. ZOBS-a.

Kod ponovne registracije procedura je ista: sve novo, i tablice i saobracajna dozvola i nalepnica.
[ jnk @ 10.02.2012. 10:13 ] @
Registracija ističe u septembru. U martu prošle godine je izgubljena tablica pa je zamenjena sa novim tipom tablica. U septembru je istekla registracija a produžena u decembru bez zamene tablice niti bilo kakvih dodatnih troškova.
[ Zarko Silic @ 10.02.2012. 10:24 ] @
Pa cekaj sad, nevezano za ovu temu, zar nije prilikom vadjenja novih tablica dobio nalepnicu sa vazenjem od godinu dana, a ne samo do isteka vazenja stare registracije?

Zasto je to tako radio?

Zar nije logicnije da se to uradi na godinu dana a da se iznos osiguranja refundira?

Kod nas je ovako radjeno.
[ jnk @ 10.02.2012. 10:30 ] @
Kad izgubiš tablice i izvadiš nove, registracija ti važi dokle je i ranije važila, plaća se nova tablica, saobraćajna i nalepnica.
[ virus_crew @ 19.02.2012. 13:58 ] @
Upravo tako.
[ jnk @ 19.02.2012. 14:24 ] @
update: drugar nije produzio registraciju duze od mesec dana i iako je imao nove tablice ponovo su mu izdali nove i placao je izdavanje novih tablica i saobracajne. Tako da su poceli da primenjuju taj propis.
[ AleXandarZ @ 22.02.2012. 22:03 ] @
Danas sam imao taj problem posto tablice nisam vratio 4 meseca. Receno mi je da nisam bio u obavezi da posle mesec dana vratim tablice ali da je kasnije to pravilo promenjeno pa da opet postoji obaveza vracanja posle mesec dana. Videcu kako cu proci meni su registrovali auto, ali ne zna m da mi ne dodje neka kazna. To ne bi bilo bas dobro.
[ Dule 021 @ 24.02.2012. 19:42 ] @
Ja sam dans cuo da jedan saradnik produzio registraciju kamiona koji je vlasnistvo njegove firme i posto nije odjavio vozilo vise po isteku 30 dana sad mu pisali kaznu od 30k din!!!
Jel moguce da ce se i tako puniti budzet? I mi hocemo u EU gde cemo odrati jarca!
[ boban779 @ 24.02.2012. 19:56 ] @
Oduvek se placala kazna za nevracanje tablica ako se auto ne registruje duze od 30 dana nakon isteka registracije. Tom prilikom su se dobijale nove tablice.

Problem je postojao poslednjih godina u Beogradu jer vise nije bilo novih tablica pa su gledali kroz prste jer nisu imali odakle da vam daju nove tablice pa ni kaznu nisu naplacivali.

Sa uvodjenjem novih tablica sve se vratilo na staro.
[ mix-pop @ 25.02.2012. 09:11 ] @
Pozdrav svima, evo i ja se prikljucujem forumu.

Sta se desava ako kupim automobil koji nije registrovan duze od 30 dana, da li cu ja (kao novi vlasnik) platiti kaznu, ili ce kazna ici na ime bivseg vlasnika, odnosno prodavca?

[Ovu poruku je menjao mix-pop dana 25.02.2012. u 10:32 GMT+1]
[ Zarko Silic @ 25.02.2012. 09:52 ] @
Ako ce neko platiti kaznu, onda ce to biti onaj ko vozilo nije odjavio na vreme. Znaci, bivsi vlasnik.