|
[ MyWay @ 10.02.2012. 17:11 ] @
| Ovo nije za tehnički (pod)forum, imam samo dilemu da li je za MZ ili UMZ :-)
http://www.b92.net/tehnopolis/...12&mm=02&nav_id=581580
Citat: Osim premijera Cvetkovića, u Radnu grupu su imenovani zamenik predsednika Vlade Srbije Ivica Dačić, ministar odbrane Dragan Šutanovac, ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković, ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković i predsednik Upravnog odbora Republičke agencije za elektronske komunikacije Jovan Radunović. Kakva šestorka stručnjaka za broadband. Naravno, svaki će imati po par savetnika (novi posao za @twiddle?), pa pomoćnika, pa pomoćna savetnika, iiiii eto Srbiji BB :-)
Edit: nije sa njuz.net nego b92.net :-) |
[ a1200 @ 10.02.2012. 17:14 ] @
Nego... nista dok se ne napravi Agencija... onda postaje ozbiljno...
:)
[ SlobaBgd @ 10.02.2012. 17:44 ] @
I neki pop na čelu Radne grupe!
[ jnk @ 10.02.2012. 18:08 ] @
Kakav drim tim... Sa sve Radunovicem on top. Sloba bi im pozavideo.
[ Sceka @ 10.02.2012. 18:15 ] @
Pa dobro, na stranu ti "strucni ljudi" koji su mala ali "odabrana" grupa strucnjaka, da li to znaci da mozemo ocekivati ono kao u Rumuniji bar - 100Ul 100DL za neke sitne novce?! Ili nemam pojma o cemu pricam jer to procitah u fazonu "Sto je babi milo - to joj se i snilo"? :)
Pozdrav!
[ jnk @ 10.02.2012. 18:19 ] @
Kakve veze imaju ovi ljudi sa uvodjenjem sirokopojasnog interneta i sta tu oni ima da dogovaraju? Tako nesto ne moze da izadje na dobro. Smrdi na uvodjenje komunizma.
[ Aleksandar Đokić @ 10.02.2012. 19:39 ] @
ahahahahaa... cirkus
[ bachi @ 10.02.2012. 19:50 ] @
Au ljudi, ako je deda mraz na čelu, rasprodaće i ovo malo infrastrukture što imamo. Eto nama nazad dialupa.
[ Binary Mind @ 10.02.2012. 20:17 ] @
LOL! Sve strucnjak do strucnjaka Nego gde su politiaci? Ne vidim ni jednog?
[ MyWay @ 10.02.2012. 20:51 ] @
Šalu na stranu, drim-tim će (slutim) imati zadatak da kroz izgrađenu mrežu prvenstveno EPS-a (bačene pare od kojih se neko ovajdio) progura saobraćaj vojske, policije, državnih institucija i lokalnih samouprava. Otud ovakav sustav.
Obzirom da najavljuju investicije u ovu oblast, verujem da radna grupa ima za zadatak da izabere najpovoljnijeg ponuđača. :-)
Što se tiče 'običnih' korisnika, verujem da su oni van mandata ove radne grupe (da ne ponavljam prvu rečenicu)
[ SStudio @ 10.02.2012. 21:07 ] @
Kao što neko reče dok ne oforme 13x i neku agenciju po redu, ne verujem im ništa.
A kad padne agencija, i još neki savetnik,mislim da će Islanđani biti bušmani za nas po pitanju brzine.
[ jnk @ 10.02.2012. 22:58 ] @
Citat: MyWay:
Obzirom da najavljuju investicije u ovu oblast, verujem da radna grupa ima za zadatak da izabere najpovoljnijeg ponuđača. :-)
nuba invest anyone?
Citat: MyWay:
Što se tiče 'običnih' korisnika, verujem da su oni van mandata ove radne grupe (da ne ponavljam prvu rečenicu)
Za sad.
[ Tyler Durden @ 11.02.2012. 07:39 ] @
hahahhaha, kakva ekipa....
koji su bili kriterijumi? broj tvitova? najorginalniji FB status?
cirkus, kao što neko reče...
[ vilyu @ 11.02.2012. 08:17 ] @
Smejali se mi, ili ne, upućenosti članova ove radne grupe u broadband, ovakav sastav ima i jednu veliku prednost. Članovi su na dovoljno visokim pozicijama da će to šta odluče biti sprovedeno. Sad u našu korist, ili na štetu, ostaje da vidimo.
[ bachi @ 11.02.2012. 08:33 ] @
S obirom na sastav ekipe, šta ti misliš, oće li biti na našu štetu ili štetu?
[ Tyler Durden @ 11.02.2012. 09:01 ] @
Citat: vilyu: Smejali se mi, ili ne, upućenosti članova ove radne grupe u broadband, ovakav sastav ima i jednu veliku prednost. Članovi su na dovoljno visokim pozicijama da će to šta odluče biti sprovedeno. Sad u našu korist, ili na štetu, ostaje da vidimo.
Neke eventualne odluke uopšte ne zavise od njih, nego od političke situacije u datom trenutku.
[ vladd @ 11.02.2012. 12:49 ] @
Samo fali Mrka, pa da bude pre roka. Koliko vidim, samo je Dacic sirokopojasan, nasuprot ostalima.:)
Ekipa je...da se smejes, a posle da places...
Poz
[ Odin D. @ 11.02.2012. 13:55 ] @
Citat: bachi: Au ljudi, ako je deda mraz na čelu, rasprodaće i ovo malo infrastrukture što imamo. Eto nama nazad dialupa.
Ja ne vidim sta ce kome uopste internet, pored RTS-a i novina...!?
[ Sceka @ 11.02.2012. 14:35 ] @
Citat: vilyu: Smejali se mi, ili ne, upućenosti članova ove radne grupe u broadband, ovakav sastav ima i jednu veliku prednost. Članovi su na dovoljno visokim pozicijama da će to šta odluče biti sprovedeno. Sad u našu korist, ili na štetu, ostaje da vidimo.
Mislim da si potpuno u pravu. Samo ne vidim kako bi mogli mi, obicni korisnici Intrnet-a, da budemo osteceni. Dovoljno je malo i skupo ovo sto imamo da gore od toga nece moci nikako. A "ekipa" je u fazonu "daj da, dok mozemo i to se racuna, uradimo nesto sto smo culi da je dobro i da dobijemo poene". A onda opet sudeci po imenima ekipe ide klasicna forma strucnog odlucivanja tipa "Sta je sad ovde najbolje? To? Toga kilo, ma ne, daj sve sto imas ali pazi da bude stvarno dobro, nemoj da komsija ima bolje, djavo će te odnese ako me za]ebes..."! Sto opet nama "obicnim" ljudima odgovara, zapravo je i dobro sto se ovakve face uzese da rese sirokopojasni Internet! Neko ko se stvarno razume u problematiku bi to otegao na bar deceniju rasprave o korisnosti, infrastrukturalnim aspektima, studije izvodljivosti bi se samo nizale jedna za drugom, konferecnije, seminari... Ovako, ljudi prosti, logicni, imaju sva sredstva koja postoje na raspolaganju (a i vise, ako treba, da se vidi da se ima!), lako resavaju i brzo realizuju, pa negde na jagnjetinu, vrucu, ispod sača a i ne mora, moze sa raznja a ako ima jaretine - jos bolje, cisto da se zamasti malo uspesno plasiran projekat sirokopojasnog, pa da legamo... :)
Pozdrav!
[ jnk @ 11.02.2012. 15:47 ] @
Sceko... Aj leba ti idi cisti sneg.
[ vladd @ 11.02.2012. 15:55 ] @
Ne, ne treba da cisti, dobru je opciju analizirao..
Samo dva postulata su bitna, da su ovi izabrani bas resili da naslone autoritete na efikasnost, i da li ce ono sto odaberu, biti realizovano u kvalitetnom pravcu, a ne u pravcu odabrane kompanije.
Cinjenica da bi eksperti razvukli pricu, osim ako im odgovorni ne skrate rok, sa opakom ucenom, mada se postavlja pitanje dobrog dela "eksperata", koji su proglaseni ekspertima, zbog simpatija odredjenih stranaka.
Mislim, i danas je bitno da li je ekspert iz ove ili one stranke, a ne da li je bolji ili losiji, u nekim slucajevima i da li je uopste ekpert...ili nicim izazvano proglasena "ekspertom" obicna partijska slihtara..
Poz
[ Sceka @ 11.02.2012. 18:03 ] @
Citat: jnk: Sceko... Aj leba ti idi cisti sneg.
Bio, cistio, i?! A ti, razmisli li bar malo? Nije tesko, lakse je od ciscenja snega, mada... nekome i nije, izvini! :)
Uf, poc'o sam k'o oni neki koji ovako odgovaraju na ovako nesto! Nema veze, ovo je pokazni primer kako ne treba reagovati, nikada. Nadam se da ce neko na kontu ovoga reci sebi "Ovako se ne odgovara na forumu jer je glupo, neinteligentno, klinacki. Ja ovako nikada ne bih, niti cu!"
Pa ako se desi to da neko tako reaguje znaci da nisam uzalud ovo pisao, inace je besmisleno! :)
Pozdrav!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|