[ anon70939 @ 17.02.2012. 22:22 ] @
Ne znam gde bih ovu temu otvorio, pa posto ovaj deo foruma najvise volim, neka bude ovde :)

Vec duze vreme razmisljam sta da stavim na zid. Odstampao bih na mat foliji, papiru i prelepio preko necega i postavio ovako na zid. Mozda na rigips koji bih odvojio od zida, a iza stavio spotove ili sta predlazete da je bolje od spotova.
E sad, nikako na netu da nadjem neku dobru sliku. Moze da bude i fotografija, ili mozda samo nekoliko boja, ili u ovom fazonu kao sto je na slici... Bukvalno nemam ideju. Naravno, treba da je u solidnoj rezoluciji. Mozda ne moram da stampam, mogao bih mozda i da iskatujem neku foliju i napravim kombinaciju od 2-3 boje.

Dajte predlog za neku fotku, koju bih mogao da skinem sa neta.

Namestaj mi je uglavnom crno beo. LCD crn televizor, crni podnostojeci KEF zvucnici, doduse polica za TV mi je tresnja, ali cu i to da prelepim folijom mozda. Sta bi bilo najbolje na zid. Trenutno su beli zidovi, planiram da krecim, pa se i tu dvoumim oko boje. Stan je jednosoban, pa mi ne treba nesto sto bi mi zatvorilo prostor

Ovako nesto mi se bas svidja. I i ja bih nesto slicno. Da uklopim sliku iz ovakva bar 3 dela ako ne i vise. Mozda bih neki cosak isekao nekako i uklopio mozda neki zidni sat, ali to bih naknadno.
[ bakara @ 17.02.2012. 23:01 ] @
Dobar predlog ^^ za playboy gajbu kakvu trazis
mani se drveca ....
[ millko @ 17.02.2012. 23:34 ] @
postoji varijanta printa na iveralu,staklu,keramici po vlatitoj zelji.sad,da li kod vas neko takvu vrstu printa ne znam.nekako mi ta folija ne ide bas na zid...a za sam izbor slike jeremy se ubio za boravka:)
[ anon70939 @ 17.02.2012. 23:36 ] @
:)
morate da napravite sprdnju... :)
[ ventura @ 17.02.2012. 23:46 ] @
@CoyoteKG:

Stavi brku na zid, i ribama gaće odmah same spadaju :)
[ Lavlja_Jazbina @ 18.02.2012. 08:13 ] @
To bi stavio direktno na zid,ili bi neki ram dosao u obzir.Ako printas,ja bi na ceradi.
Drugar je nesto isprobavao,recimo ram neke velicine /1x2m/pa je unutar stavio sa leve i desne
strane po 50x50cm jos jedan ram , koji je bio sa istim motivom slike samo sa delom gde je umetnut.
Licilo je na neki 3D fazon.Mislim da je bio neki most u pitanju.Nema ga u lokalu u ovom zimskom vremenu
da bi fotkao i poslao cisto da vidis kako je ispalo.
[ Lavlja_Jazbina @ 18.02.2012. 08:18 ] @
Ne znam koliki ti je zid,ali recimo beli klirit,print na foliji,a sve to osvetljeno sa nekim ledovima za reklame
ili neonkama.Slika recimo pogled sa beogradjanke ili avalskogtornja.Za sliku bi platio profi fotografa za nekom
bolesnom rezolucijom i detaljima.Isto tako bi printao na najsporijoj brzini.
[ MyWay @ 18.02.2012. 08:46 ] @
Citat:
ventura: @CoyoteKG:

Stavi brku na zid, i ribama gaće odmah same spadaju :)
Ideja ti je sjajna, samo što je brka (Ron) za edukovanije, možda malo matorije cice. Ne verujem da su mlađe imale prilike da vide njegov opus :-)
hint sa brkom: slika iz 3-4 dela vodoravno a ne uspravno s tim što se poslednji ( i njegov čuveni deo) vidi tek kad se razvuče krevet ;-)
[ Lavlja_Jazbina @ 18.02.2012. 09:16 ] @
CoyoteKG
Nemoj da te to sto ih zanima muska populacija,obeshrabri u nameri.
[ Bata @ 18.02.2012. 09:43 ] @
kada bih ja imao tu lepu priliku da se bakćem sa uređenjem životnog prostora, ja mislim da bih napravio nešto što liči na praznu kutiju !

1.zidovi - moja filozofija je Uvek i Samo Bela boja , sve drugo će kad tad da dosadi ili da bude demode, to jest dosadiće. a da ne pričam da se svetlost najbolje
prenosi i širi kada su zidovi beli.
2.što manje tekstila - to znači Nikako zavese, tepisi, itisoni, jastučići, stolnjaci, i one male prostirkice za komode, stočiće, televizor...
Zbog zdravstvenih razloga (prašina, grinje...), i zbog manje problema sa čišćenjem (baš me briga ako se nešto prospe, i sl.)
3.nameštaj što minimalniji i svrsishodniji - iz očiglednih razloga: lakše pomeranje, zauzeće što manje prostora. ormani što manji jer sam usvojio praksu da odeću koju ne nosim bacam.
4.nikakvi ukrasni i umetnički elementi - smetaju i moraju da se čiste, i kad tad dosade i postanu neprimetni, a i tako mi pažnju drže samo sadržaji koje
konzumiram kroz čitanje, zvučnike, i sa ekrana tv-a i kompjutera.

Odgovor na pitanje: pokušaj da iskoristiš one opcije u gugl pretrazi slika, gde možeš da odabereš da ti traži slike određene veličine i formata, i određenog kolorita, zatim određenim rečima zadaš i tematiku...

Ali iz moje lične filozofije, čiji sam deo gore opisao, ja smatram da to nema smisla jer zidovi nisu ekran računara, pa da na brzinu promeniš sliku kad ti dosadi stara.

P.S. sprijatelji se sa nekim gay-em , oni su poznati po estetičkoj kreativnosti (enterijer, eksterijer, moda...)
[ mrkii @ 18.02.2012. 09:49 ] @
Citat:
1.zidovi - moja filozofija je Uvek i Samo Bela boja , sve drugo će kad tad da dosadi ili da bude demode, to jest dosadiće. a da ne pričam da se svetlost najbolje
2.što manje tekstila - to znači Nikako zavese, tepisi, itisoni, jastučići, stolnjaci, i one male prostirkice za komode, stočiće, televizor...
Zbog zdravstvenih razloga (prašina, grinje...), i zbog manje problema sa čišćenjem (baš me briga ako se nešto prospe, i sl.)
3.nameštaj što minimalniji i svrsishodniji - iz očiglednih razloga: lakše pomeranje, zauzeće što manje prostora. ormani što manji jer sam usvojio praksu da odeću koju ne nosim bacam.
4.nikakvi ukrasni i umetnički elementi - smetaju i moraju da se čiste, i kad tad dosade i postanu neprimetni, a i tako mi pažnju drže samo sadržaji koje

Bravo, upravo si opisao moj stan sa tacnoscu od 95% :)
[ Marko83 @ 18.02.2012. 11:01 ] @
+1
Jos jedan
[ ventura @ 18.02.2012. 14:23 ] @
Citat:
Bata

Sorry, ali nemaju svi želju da žive u sterilnoj bolničkoj sobi...
[ Sceka @ 18.02.2012. 15:13 ] @
Citat:
Bata: kada bih ja imao tu lepu priliku da se bakćem sa uređenjem životnog prostora, ja mislim da bih napravio nešto što liči na praznu kutiju !

Odgovor na pitanje: pokušaj da iskoristiš one opcije u gugl pretrazi slika, gde možeš da odabereš da ti traži slike određene veličine i formata, i određenog kolorita, zatim određenim rečima zadaš i tematiku...

Ali iz moje lične filozofije, čiji sam deo gore opisao, ja smatram da to nema smisla jer zidovi nisu ekran računara, pa da na brzinu promeniš sliku kad ti dosadi stara.

P.S. sprijatelji se sa nekim gay-em , oni su poznati po estetičkoj kreativnosti (enterijer, eksterijer, moda...)

Ja bih se pridruzio ostatku ucesnika koji podrzavaju navedene tacke jer tako i sam razmisljam a tako je odavno uredjen moj dom. Bilo je problema sa suprugom, na pocetku, koja je reagovala potpuno isto kao Ventura, cak i dosta pre nego sto smo poceli da zivimo zajedno (ja sam po ovim tackama uredio moj prostor vec sa 20 godina zivota!). Medjutim, malo po malo - i vec petnaestak godina kad dodjemo iz neke posete nekom prijatelju vrlo cesto komentarise u stilu "Kako je zalim (domacicu kuce u kojoj smo bili), pa zena se satire dok cisti kucu, samo o tome mi je pricala! A i, brate, ne moze da se prodje normalno od namestaja!"! :)

Sto se tice pitanja i saveta za sliku. Necu da kacim nista ali podrzavam Venturu i njegov predlog samo obavezno zameniti brku njegovim partnerkama koje su dostojne da im se pridje sa svake strane pa tako i sa strane posmatranja na zidu!!! :)

Jos samo ovo: OVO BOLDOVANO, PODVUCENO, ZACRVENJENO - NI ZA ZIVU GLAVU, NE NIKAKO, NE DOLAZI U OBZIR...!!! :) Da se razumemo, nemam ja nista protiv njih, bar to je do sada je to svima jasno, mislim svima je jasno da ja te i takve "nemam nista protiv njih" ali NE NIKAKO!!! :)))

Pozdrav!
[ MyWay @ 18.02.2012. 15:54 ] @
Zidovi se mogu farbati više puta, ne samo jedanput - ne znam zašto se stalno spominje da će neka boja dosaditi?!
Postoji mnogo boja a pogotovo obrada zidova tako da teško da može bilo kome da dosadi - pregledajte npr samo Oikos pa vidite šta se sve može uraditi sa zidovima, a to je samo deo ponude koja je dostupna i na našem tržištu...
Citat:
Sceka: Necu da kacim nista ali podrzavam Venturu i njegov predlog samo obavezno zameniti brku njegovim partnerkama koje su dostojne da im se pridje sa svake strane pa tako i sa strane posmatranja na zidu!!! :)
A, ne. Venturina ideja baš sa Ronom Džeremijem je toliko sjajna i originalna da bih je definitvno iskoristio da imam momački stan (i momački život) :-)
[ kaćunčica @ 18.02.2012. 16:12 ] @
neki lepi fraktali ili nešto ovakvo
[ anon70939 @ 18.02.2012. 18:03 ] @
ta slika je lepa, ali je nekako tuzna

edit
Kad pomenu fraktale

[Ovu poruku je menjao CoyoteKG dana 18.02.2012. u 19:32 GMT+1]
[ ventura @ 18.02.2012. 19:03 ] @
Citat:
Sceka: Ja bih se pridruzio ostatku ucesnika koji podrzavaju navedene tacke jer tako i sam razmisljam a tako je odavno uredjen moj dom. Bilo je problema sa suprugom, na pocetku, koja je reagovala potpuno isto kao Ventura, cak i dosta pre nego sto smo poceli da zivimo zajedno (ja sam po ovim tackama uredio moj prostor vec sa 20 godina zivota!). Medjutim, malo po malo - i vec petnaestak godina kad dodjemo iz neke posete nekom prijatelju vrlo cesto komentarise u stilu "Kako je zalim (domacicu kuce u kojoj smo bili), pa zena se satire dok cisti kucu, samo o tome mi je pricala! A i, brate, ne moze da se prodje normalno od namestaja!"! :)

Ukusi su različiti, ali ako je primarna stvar lakoća održavanja stana, šta će vam onda bilo kakav nameštaj? Zašto ne spavati na dušeku na naduvavanje i u dnevnoj sobi sedeti na stolicama koje se sklapaju... Ono izduvaš dušek i samo obrišeš pod, a stolice izneseš na terasu i opereš crevom... Mislim, kakav je to argument?

Što se tiče ukusa, meni je ipak ovako nešto daleko privlačnije, toplije, prijatnije...

od recimo ovakve bolničke sobe pune ogledala i metala:

Mada je danas taj minimalistički nameštaj najjeftinija varijanta, a i najjednostavniji za opremiti stan kad nemaš ukusa, pa je onda instant izbor no.1 za mase... Ono, kad vidim danas čupavi tepih ili providne plastične stolice u kuhinji, prođe me jeza... Sve to što je danas ultramoderno će kroz par godina izgledati kao ona starudija iz sedamdesetih po starim stanovima, oni narandžasti lusteri i regali od zida do zida u dnevnim sobama... Svi ti ultra-moderni komadi koji se danas najbolje prodaju ujedno i najbrže zastarevaju... Obratite pažnju na šta liče stanovi kod ljudi koji su ih tako opremili pre samo 5 godina i biće vam sve jasno...
[ mrkii @ 18.02.2012. 20:28 ] @
Citat:
Mada je danas taj minimalistički nameštaj najjeftinija varijanta, a i najjednostavniji za opremiti stan kad nemaš ukusa, pa je onda instant izbor no.1 za mase... Ono, kad vidim danas čupavi tepih ili providne plastične stolice u kuhinji, prođe me jeza... Sve to što je danas ultramoderno će kroz par godina izgledati kao ona starudija iz sedamdesetih po starim stanovima, oni narandžasti lusteri i regali od zida do zida u dnevnim sobama... Svi ti ultra-moderni komadi koji se danas najbolje prodaju ujedno i najbrže zastarevaju... Obratite pažnju na šta liče stanovi kod ljudi koji su ih tako opremili pre samo 5 godina i biće vam sve jasno...

O ukusima ne vredi raspravljati. Meni je npr donja varijanta 1000 puta bolja.
Ja tu ne vidim mnogo uuuultra modernih komada namestaja, osim one fotelje ili sta li je vec. Nece to tako brzo izmodirati.
Druga varijanta nikad nece izmodirati i ostace zauvek kicasta. Mni to lici na sobu nekog grandovca koji je zeleo da bude moderan pa je kupio moderan - klasican - kic namestaj. Verovatno se teske duse ratosiljao goblena.
[ Sceka @ 18.02.2012. 20:33 ] @
Citat:
mrkii: O ukusima ne vredi raspravljati. Meni je npr donja varijanta 1000 puta bolja.
Ja tu ne vidim mnogo uuuultra modernih komada namestaja, osim one fotelje ili sta li je vec. Nece to tako brzo izmodirati.
Druga varijanta nikad nece izmodirati i ostace zauvek kicasta. Mni to lici na sobu nekog grandovca koji je zeleo da bude moderan pa je kupio moderan - klasican - kic namestaj. Verovatno se teske duse ratosiljao goblena.

Obzirom da znam dosta Grandovaca, mogu da potvrdim tvoje reci, u pravu si to predpostavljajuci! Tacno tako, to im je stil koji kopiraju jedni od drugih ali sa puno detalja, bas puno detalja, za moj ukus kicastih i besmislenih ali kazu da je to "odise stan/kuca visokim stilom! :)

Pozdrav!
[ Kenjee @ 18.02.2012. 21:11 ] @
Citat:
ventura: ...

Što se tiče ukusa, meni je ipak ovako nešto daleko privlačnije, toplije, prijatnije...

[ anon70939 @ 18.02.2012. 21:13 ] @
meni se ne svidja mi prvi ni drugi primer. Drugi pogotovo... A prvi mi opet izgleda bolnički hladno. Možda da je neka druga kombinacija boja... Mada svejedno. To ogledalo je odvratno, ti detalji po zidovima takođe... a ni ta fotelja i jastuk na trosedu nisu daleko

hahaha +1 za video :)
Tu ni Ron Jeremy ne bi radio
[ mrkii @ 18.02.2012. 21:35 ] @
@Kenjee
haha, pomislio sam bas to da postavim ali nisam mogao da se setim imena klipa.
Mrzelo me da trazim :)
[ Sceka @ 18.02.2012. 21:53 ] @
A sta mislite o ovome:
http://www.trojka.rs/vasar-tas...obilazak-svoje-kuce-video.html

Meni se dopada ceo intervju ali i kako je namesteno, a kad je izasao napolje... :)

Pozdrav!
[ ventura @ 18.02.2012. 22:08 ] @
Definitivno, ukusi su razliciti :)
[ HeYoo @ 18.02.2012. 23:18 ] @
Najbolje uposliti nekog ko ima s tim blage veze posto "osecaj" vrlo cesto omane. To sto se tice stilizovanog enterijera. Ako je bitna prijatana atmosfera onda zaebes sve stilizovane rezbarije, gipsane radove, kojekakve druge "bodeoko" egzibicije i skocentrises se na upotrebnu vrednost.
[ New Village DC @ 19.02.2012. 01:10 ] @
Citat:

Ovo na ovom klipu, i ono sto je dao Ventura na prvoj slici je po meni nebo i zemlja.

Na slici imamo, sklad, umerenost, toplu prijatnu atmosferu.

A ovo na ovom klipu bi trebalo da lici na to, samo juce :))

Sto se tice teme, zaista nemam konkretan predlog, ali sam jednom prilikom hteo da uradim nocnu panoramu Njujorka i stavim na zid iznad radnog stola, ali sam na kraju shvatio da bi mi ta fotografija brzo dosadila.

Mislim da sve to zavisi od afiniteta i licnog ukusa. Potrazi sto vise primera i dobro porazmisli kako bi sve to izgledalo.

Ja bih ovako birao:

-Ako mi treba nesto motivisuce, za radni prostor, onda neka dinamicna slika, grad sa puno ljudi, kretanje.
-Ako zelis mir, onda neka slika nekog pejzaza.
i sl.

Evo i nekih primera sa neta:
http://www.brownchair.org/teo-...ll-photos-on-world-culture.htm
http://www.juvandesign.com/int...wall-design-ideas-photos-2010/
http://www.google.rs/search?q=...MQsAQ&biw=1680&bih=900

Ili da ugradis neku veliku ultra tanku plazmu i da pustis slideshow :)))

[Ovu poruku je menjao New Village DC dana 19.02.2012. u 02:21 GMT+1]
[ New Village DC @ 19.02.2012. 01:35 ] @
Mogao bi i na ovaj nacin da pretrazujes: http://www.google.rs/search?q=...wQsAQ&biw=1680&bih=900

Izdvojio bih odmah: http://www.google.rs/imgres?q=...;ndsp=35&ved=0CKcIEK0DMOkB

http://files.myopera.com/mkrzy...08043/macbook_x-ray_hi-res.jpg

Na dalje ces sam :)
[ Bata @ 19.02.2012. 13:06 ] @
Bolnička soba !?
Da hoću tako nešto, onda bih rekao da pod i zidovi budu prekriveni vodonepropusnim materijalima, kao što su keramičke pločice,
sa diskretnim nagibom koji bi krv i druge telesne tečnosti usmeravao prema odvodnom otvoru u podu.
Krevet bi naravno trebao da bude sa točkićima i kaiševima za ruke i noge,
a prozori bi bili postavljeni iznad visine prosečne osobe, sa matiranim staklima. Vrata tapacirana, osvetljenje neonkama koje trepću...

Ja nemam smisla za uređenje enterijera, moji kriterijumi pri odabiru su uglavnom usmereni na praktičnost i tehnički kvalitet.
Naravno da mogu da primetim kada je nešto lepo uređeno, ali nemam pojma kako bih ja to uradio, to jest uklopio detalje, boje, raspored...

Svideo mi se primer kuće ovog glumca, ali ako ste odgledali taj intervju čuli ste da i on kaže da nije on sređivao. A jasno je valjda i da on to ne održava svojeručno,
a ni njegova žena, ni majka. Isto važi i za druge lepe fotografije soba koje su priložene na temi.

Tu je i važan faktor smislenosti: da li ćeš i koliko moći da uživaš u nečemu lepo sređenom ? Da li će ti tvoje obaveze i navike dati prilike
da u tom lepom provodiš dovoljno vremena ?
Šta ako ti je posao takav da si najveći deo dana ili godine van tog prostora ?
Šta ako ti je prostor premali, a broj članova domaćinstva preveliki da bi moglo da se "oseti" to što je lepo sređeno ?

Već je neko gore pomenuo i staru priču da održavanje lepo udešenog doma pada na grbaču ženi. U takvim slučajevima to nije lepo nego nepromišljeno i promašeno.

Ja mislim da u nedostatku smisla ili mogućnosti za uređenje , najbolje što pristojna osoba može da uradi je da se usredsredi na praktičnost,
a po pitanju dizajna da se drži svedenih formi, neopterećenih trenutnom modom ili kičom, zbog duže trajnosti takvog dizajna, i veće mogućnosti
uklapanja sa drugim stvarima.

To je neka filozofija tamnog odela i bele košulje.

P.S. zabavio me onaj snimak "Vuletovih nameštaja" , posebno mi se urezao detalj iz 01:24 !
[ anon70939 @ 19.02.2012. 14:14 ] @
Citat:
Bata:
Tu je i važan faktor smislenosti: da li ćeš i koliko moći da uživaš u nečemu lepo sređenom ? Da li će ti tvoje obaveze i navike dati prilike
da u tom lepom provodiš dovoljno vremena ?
Šta ako ti je posao takav da si najveći deo dana ili godine van tog prostora ?

Pa zar nije onda na kraju takvog dana lepo sesti u takvu prostoriju u kojoj ćeš uživati sa ženom uz kafu, čaj...?

Citat:
Bata:
Šta ako ti je prostor premali, a broj članova domaćinstva preveliki da bi moglo da se "oseti" to što je lepo sređeno ?

I to je razlog da se živi u špajzu? Koliko god da je malo, treba sebi napraviti ugođaj. I ne samo ugođaj u životnom prostoru, nego uopšteno u životu

Citat:
Bata:
Već je neko gore pomenuo i staru priču da održavanje lepo udešenog doma pada na grbaču ženi. U takvim slučajevima to nije lepo nego nepromišljeno i promašeno.

Moja žena više voli sređenost od mene. I ona više uživa u tome, nije joj teško da održava. Zbog "praktičnosti" treba da joj uskratim zadovoljstvo u sređivanju "našeg gnezda"? Pretpostavljam da nisi oženjen čim imaš takvo mišljenje.
[ Electronique Terminator @ 19.02.2012. 14:31 ] @
Citat:
CoyoteKG: Moja žena više voli sređenost od mene. I ona više uživa u tome, nije joj teško da održava.

Ne dao Ti BOG da ostaneš bez nje,

Video bi " Kompletnu uslugu " --održavanja kuče/stana.

(Jesi obrisao prašinu samo sa TV -a ili i sa svih 36 saksija cveća ? )

Kompilacija "Održavanja stana/kuće" je Neopisivo-Zanimljivo-Zamarujuća neistinost !

Ponekad " Farbanje-stvari" pomaže u "Pomeranju Konflikta" za/na dalje,,,
[ anon70939 @ 19.02.2012. 14:45 ] @
:)
Ja dok sam živeo kao momak, a to je do pre 2-3 godine, sam živeo u stančiću u kojem sam imao krevet, sto sa kompjuterom, par nekih stolica, ormar. i skoro da je to to.
Čak nisam imao ni sto za ručavanje, jer sam na njega smestio komp, pa sam tu i jeo.

Verujem da bi mi žena uvenula da živi sa mnom u takvom stanu :)

edit:
a da, imao sam i ogromne zvučnike, pojačalo, LCD tv :)
[ ventura @ 19.02.2012. 14:50 ] @
Aman ljudi pa vi o održavanju kuće pričate kao da je to svakodnevni posao od 8 sati dnevno!

Možda ima besposlenih i opsesivnih žena koje svaki dan po ceo dan nešto čiste i sređuju, ali da li je baš potrebno raditi generalku kuće/stana svaki dan?

Ja živim u stanu sa ženom, i nama svake druge nedelje dolazi žena u kuću da počisti (pri čemu se zadrži 4-6 sati), ona odradi to veliko spremanje - usisavanje kuće (tepisi+nameštaj), brisanje prašine, detaljno čišćenje WC/kupatila, ispegla dosta veša i šta ti ja znam... Van toga, spremanje sa naše strane se svodi na to da pospremiš sto iza sebe kad jedeš, staviš/izvadiš sudove u mašinu, baciš smeće u kantu a kesu sa smećem izbaciš ujutru kad kreneš na posao, plus peglanje koje radi žena... I pored toga, ne živimo u svinjcu, i sve je čisto i uredno... Dakle i da se sam baviš spremanjem mesečno ćeš utrošiti na to 8-12 sati + redovno da počistiš iza sebe jer nisi svinja... Tako da ne razumem gde vi to živite, i koliko vama (vašim ženama) ode vremena na spremanje stana.
[ Electronique Terminator @ 19.02.2012. 14:59 ] @
Citat:
ventura: ,,,nama svake druge nedelje dolazi žena u kuću da počisti (pri čemu se zadrži 4-6 sati), ona odradi to veliko spremanje - usisavanje kuće (tepisi+nameštaj), brisanje prašine, detaljno čišćenje WC/kupatila, ispegla,

Ti Si jedan od retkih Sretnika,

Realnost u Srbiji je NE-Uporedivo drugačija,
[ ventura @ 19.02.2012. 15:01 ] @
Citat:
Electronique Terminator: Ti Si jedan od retkih Sretnika,

Realnost u Srbiji je NE-Uporedivo drugačija,

Jesi pročitao i kraj tog pasusa?

Da nam ta žena ne dolazi, na to generalno spremanje kuće bi utrošili 8-12h MESEČNO. To ti je recimo da svake druge subote odvojiš jedno pre podne na spremanje... Da li je tih 8-12 sati mesečno toliko veliki problem?
[ plus_minus @ 19.02.2012. 15:05 ] @
@Electronique Terminator

A možda ga samo nije bilo sramota ili ga nije mrzelo da "grize gvožđe" onda kada su drugi ladili yaya.. ? Činjenica stoji da svaki normalan čovek, trezven, koji ima radne navike i zna nešto (bilo šta) da obavlja kako treba, uz manje/više truda i zalaganja, verovatno i odricanja u početku, može sebi jednog dana da priušti i kućnu pomoćnicu, pogotovo ako provodi ( i on i žena) više od 10 sati dnevno na poslu..
[ ventura @ 19.02.2012. 15:12 ] @
Citat:
plus_minus: @Electronique Terminator

A možda ga samo nije bilo sramota ili ga nije mrzelo da "grize gvožđe" onda kada su drugi ladili yaya.. ? Činjenica stoji da svaki normalan čovek, trezven, koji ima radne navike i zna nešto (bilo šta) da obavlja kako treba, uz manje/više truda i zalaganja, verovatno i odricanja u početku, može sebi jednog dana da priušti i kućnu pomoćnicu, pogotovo ako provodi ( i on i žena) više od 10 sati dnevno na poslu..

Da imaš spremačicu koja ti dođe 2 puta mesečno kao meni, to će te koštati tipa 3000 dinara.. I nije neka cifra za koju moraš biti posebno uspešan da bi mogao da priuštiš sebi... Da imaš nekoga ko je tu po čitav dan, e to je sasvim druga priča, ali ovo na dolaske i nije neka basnoslovna cifra...
[ MyWay @ 19.02.2012. 15:26 ] @
te su cifre validne pod uslovom da nemaš dece - tada se npr usisavanje pomera od dvonedeljnog do dvaput nedeljno, takođe i ostali troškovi rastu exponencijalno tako da spremačica u redovnoj varijanti poprima oblik luksuza..
[ plus_minus @ 19.02.2012. 15:26 ] @
@Ventura

Znam. Nego, jbg. on je jedan od većine kojoj i tih 3 hiljade (a razumem ga, nije skroz on sam kriv zbog toga, ima malo i do onih nedodirljivih) znače samo tako kada prođu ne više od 10 dana, od dana kada je primljena plata.. Mada, opet, nema tu posebno šta da se priča o kojekakvoj "sreći" ili razmetanju kada su kućne pomoćnice (starije žene, uglavnom, koje imaju jako malu penziju ili nemaju drugi izbor) u pitanju .. Pogotovo ako ti ne radiš ni za koga, već npr. imaš svoju firmu i drugi rade za tebe, a posao koliko - toliko isplativ.. Ne verujem da će onda bilo ko biti lud da se pored mali milion sitnih i većih obaveza baciti na trljanje pločica sa suprugom, onda kada ugrabi jedan ili pola slobodnog dana da samo malo iskulira i odmori ... jel' da? A te ženičke što im nije mrsko i rade takve poslove, ne moraju ni 3000 hiljade da koštaju..
[ valerijan @ 19.02.2012. 15:46 ] @
@CoyoteKG

1. koje KEF zvučnike imaš?

2. šta najčešće slušaš?

3. da li možeš da postaviš fotografiju stana koji relativno stilski liči na tvoj?

4. koliko bi bio spreman da uložiš novca?
[ anon70939 @ 19.02.2012. 17:02 ] @
1. Kef cresta 3. Nisu neka vrhunska klasa, ali ja sam prezadovoljan, s obzirom da sam pre toga znao samo za Genius :)
2. Ambijent, instrumental, rock... Žena komercijalu sa MTVa.
3. Stan mi je 36kvm. Nije sređen ni približno jednom od ovih ali se razmišljam o nekom pregrađivanju i sređivanju.
4. ne mnogo. tj. vrlo malo
[ valerijan @ 19.02.2012. 18:38 ] @
Tvoja početna fotografija je dobra, jer je ceo prostor rešen horizontalama. To je posebno dobro kod manjih stanova.

Takođe ideja sa Triptihom bi bila odlična. Formati koji blago odstupaju od kvadradnih, ali daju jasan položen pravogaonik kad se postave zajedno.

Pogledaj radove slikara Mark Rothko...(naravno mislim na one hladnije)

Mislim da bi svaki narativ/realizam na slikama/reprodukcijama smetao prostoru.

Da li imaš početnu ideju o koloritu?

[Ovu poruku je menjao valerijan dana 19.02.2012. u 20:25 GMT+1]
[ anon70939 @ 19.02.2012. 19:37 ] @
Nameštaj mi je uglavnom crno beo. Osim parketa na kojem nemam nikakav tepih, ali videću i neki tepih da uzmem.
Tako da nemam pojma da li i zidovi da mi budu takvi, ili neka druga življa boja
[ valerijan @ 19.02.2012. 20:29 ] @
npr.

(mislim samo na izbor boja, ne na fotografiju)

[Ovu poruku je menjao valerijan dana 19.02.2012. u 21:48 GMT+1]
[ Lavlja_Jazbina @ 19.02.2012. 20:38 ] @
Evo nekih slika koje bih ja stavio.
http://www.wallpapermenu.com/d...wall-wallpapers_3908_1280.html

http://thisoldhouse.typepad.co...d/2007/10/24/wandwallpaper.jpg

http://www.flickr.com/photos/filicudi/272591878/

http://www.film87.com/facilities/5/ sa posta ES-a

[ valerijan @ 19.02.2012. 20:44 ] @
Dobre su, zelena (boja, horizontale su dobre) je po mom mišljenju prejaka za mali prostor...

Treća i četvrta su koloristički odlične. Svedene.
[ Lavlja_Jazbina @ 20.02.2012. 06:25 ] @
Evo jos sa ES a

http://www.elitesecurity.org/t442942-0#3059791
[ Commandant Carlos @ 20.02.2012. 07:58 ] @

Nesto ovog tipa.

i ne bi se slozio da moderan namestaj zastari za par godina, to mozda vazi za jeftinije i kicastije varijante, dok za neku ozbiljniju pricu zna se sta se uzima.Evo par primera koj su vecni:

[ Java Beograd @ 20.02.2012. 08:14 ] @
^ Najviše mi idu na živce ovakve slike iz magazina. Brate, u onoj klonji kao da niko nik s*re, nit pi*a ! Znaš kakva će da bude tuš kabina posle samo jednog jedinog tuširanja ?
A tek one sterilne dnevne sobe ! Pa gde ćeš da popiješ kafu popodne, gde ćeš da spustiš flajku piva dok gledaš utakmicu ?
A najviše od svega mi ide na živce zid 5x5 m ceo od stakla ! Brate ima da se ispališ oko soma evra samo za grejanje te sobe, kad je napolju ispod nule. A kad je -20 ni teoretski ne možeš da je zagreješ !

Sve u svemu, koliko manekenke iz magazina imaju veze sa realnim devojkama i ženama, toliko i ove sobe i kupatila iz magazina imaju veze sa realnim stanovanjem !
[ Sceka @ 20.02.2012. 13:44 ] @
Citat:
Java Beograd: Brate ima da se ispališ oko soma evra samo za grejanje te sobe, kad je napolju ispod nule.!

Boldovano - samo ako bi bilo obicno staklo u pitanju, a to niko ne radi, narocito tu velicinu. Ako se ima dovoljno hiljada eura i kod nas moze da stigne "termo" (ili kako se vec zove...) staklo koje odlicno radi kako zimi tako i leti. Moj burazer (nije rodjeni) ima 3,5 x 2 metra u kuci na Zlatiboru, cesto zimi napada sneg nesto ispod pola stakla. Vise se oseca hladnoca na 2 samtimetra od stakla kod mene kuci (dupli prozori) nego kod njega, naizgled jedno tanko staklo! :)

Pozdrav!
[ anon70939 @ 20.02.2012. 14:07 ] @
OK za staklo. Postoje termo stakla.

Ali ajd kako ces ove staklene povrsine na tus kabini da ocistis?
Sto kaze Java dovoljno je jednom se istusirati i da to ne lici ni na sta... A glancati i ribati staklo posle svakog tusiranja je mazohizam.

Nisam ja u fazonu da mi gajba lici "na gajbe iz casopisa". Tj. nije da nisam, ali treba love za to
Mene je samo interesovala slika za zid, kako da okrecim i to je to
[ Java Beograd @ 20.02.2012. 14:08 ] @
Citat:
Sceka: Boldovano - samo ako bi bilo obicno staklo u pitanju, a to niko ne radi, narocito tu velicinu. Ako se ima dovoljno hiljada eura i kod nas moze da stigne "termo" (ili kako se vec zove...) staklo koje odlicno radi kako zimi tako i leti. Moj burazer (nije rodjeni) ima 3,5 x 2 metra u kuci na Zlatiboru, cesto zimi napada sneg nesto ispod pola stakla. Vise se oseca hladnoca na 2 samtimetra od stakla kod mene kuci (dupli prozori) nego kod njega, naizgled jedno tanko staklo! :)

Pozdrav!
Vidi, nesumnjivo je da postoje "termo" stakla sa mnogo boljom toplotnom neprovodljivošću nego obična stakla. Ali ipak, i najbolje termo staklo je mnogo, mnogo gore od običnog zida.
[ Java Beograd @ 20.02.2012. 14:10 ] @
Citat:
CoyoteKG: Sto kaze Java dovoljno je jednom se istusirati i da to ne lici ni na sta... A glancati i ribati staklo posle svakog tusiranja je mazohizam.
Ovo je za odlikaše. Ti jednom u klonju ili u tuš kabinu, a odmah za tobom neko od posluge - glanca ! Naravno, posluga broji bar desetak članova.
[ anon70939 @ 20.02.2012. 14:13 ] @
jel i pustaju vodu posle mene? :P
[ curveball @ 20.02.2012. 14:38 ] @
Evo riznice fotografija enterijera, verovatno ovde mozes da pronadjes i zanimljive primere slika za zid: http://www.houzz.com/photos/modern/living-room

P.S. Ako neko zna gde se u Beogradu mogu pronaci visedelne moderne slike kao na slici u prvom postu, neka javi. (osim onih jeftinih po trznim centrima)
[ valerijan @ 20.02.2012. 21:14 ] @
Citat:
CoyoteKG:Mene je samo interesovala slika za zid, kako da okrecim i to je to

Zid najsvetliji, a slika (ili fotografija) sa umerenim odnosom boja i blagim odstupanjem od boje zida...

Bilo bi dobro da barem malo usmeriš temu (i sugestije) komentarom: da li ti nešto (i šta) od dosadašnjih predloga svih korisnika ES-a delimično odgovara...
[ anon70939 @ 20.02.2012. 21:27 ] @
Od lavlje jazbine svidja mi se ova fotka ali ne znam kako bih je uklopio u ostatak
http://www.flickr.com/photos/filicudi/272591878/

Mada ranije sam imao neku ideju da mi jedan zid, taj iza TVa bude uradjen od kamena. Odnosno, nesto slicno ovome. Pa mi se to ucinilo da ima previse detalja, neravnina... ne znam ni kako da se izrazim. Jedino kad bih takav zid ukomponovao sa nekom velikom slikom.

Posle toga sam na jednom mestu video zid koji je kao isto od kamena, ali u stvari to je neki pesak sa komadicima kvarca. Onako blago neravan. Sa spotovima odozgo, taj kvarc bas lepo izgleda.

Onda kad sam cuo da su te stvari 50-100E/kvm odlucio sam se za klasicno bojenje zida u neku boju, a najgore je sto ni sam ne znam sta hocu.
Ili ipak da sacekam da za koji mesec pregradim ovu prostoriju, pa onda da fotografisem ono sto imam i fotografisem i okacim ovde.
[ Lavlja_Jazbina @ 21.02.2012. 03:53 ] @
mmmmmm,to sa kvarcom si i meni dao ideju da u poslovnom prostoru uradim nesto slicno.
Moracu na komadu gipsane ploce da nesto eksperimentisem sa mlevenim staklom i nekim lepkom,
recimo za graficare/transparentan/i onda nabacim staklenu prasinu+spot lampa.Treba ekperimentisati
i sa uglovima svetla.Moracu naci neke fotke bas tv i detalji oko njega,izgledaju bolesno.
Neke fotografije sa enterijerom zahtevaju disciplinu zivljenja+kucnu pomocnicu.Mada moras priznati
dodju drugari na gledanje lige sampiona i kreces,da li ste se izuli,nemoj da mi sedas na ugao kozne
garniture,prelomices je.Jao,stavi podmetac na taj stakleni sto,ostaju fleke.Ne ne semenke,moram da usisavam
gde na kraju utakmice pitas koji je rezultat.
[ valerijan @ 21.02.2012. 10:09 ] @
@CoyoteKG

ta fotografija je dobra (odličan je predlog) ali i "boluje" od nekoliko nedostataka:

1. kompozicija i format nisu dobri (pogledaj koliko su skladnije ostale fotografije istog autora sa linka koji je postavio Lavlja_Jazbina
(kamen je sabijen i sasečen, a nedostaje i prostor sa obe bočne strane.)

2. fotografisano je pod uglom, pa bi lomilo prostor. Stvaralo bi nepotrebnu tenziju...

3. realna je, pa razmisli da li bi ti odgovaralo da se motiv delimično stilizuje i oslobodi suvišnih detalja
(detalji su pozitivni za samu prirodu fotografije, ali ne za motiv na zidu u opisanoj sobi)

Kameni zid je kao što i sam kažeš: takođe prepun detalja, naglašava strukturu velike površine, pa po mom mišljenju nije baš najbolje rešenje.

Jednostavno: jede prostor, iako bi u nekom drugom okruženju bio OK.

p.s. podržavam sve komentare protiv sterilnog uređenja stana, ali ne i preterano ispijanje alkoholnih napitaka kao osnovni razlog
[ ventura @ 21.02.2012. 10:27 ] @
Citat:
Commandant Carlos:

Nesto ovog tipa.

Kapiram. Želiš jasno da staviš svima do znanja koliko si zajeban, i da sa tobom nema šale :)

Koliko godina treba da imaš da uopšte pomisliš da ovako nešto okačiš na zid dnevne sobe.

Citat:
Commandant Carlos:
i ne bi se slozio da moderan namestaj zastari za par godina, to mozda vazi za jeftinije i kicastije varijante, dok za neku ozbiljniju pricu zna se sta se uzima.Evo par primera koj su vecni:

Ne znam da li si upoznat sa brendovima koje si okačio, ali ona Moroso sofa košta reda veličine 15.000 evra...

Mislim, da, ovo neće da zastari kroz par godina, pogotovo ne kada se ukombinuje sa komadima poput Herman Miller Eames stolice koja je legendaran dizajn već 50 godina, i time dobiješ jedan van vremenski enterijer koji će uz male detalje izgledati savršeno narednih 30 godina... Međutim opremiti sobu takvim vanvremenskim enterijerom košta debelo u petocifrenom iznosu evra, a možda čak i u šestocifrenom... To su ove otprilike ove dnevne sobe koje si okačio, i koje ljudi imaju za uzor kada pokušavaju da urade nešto slično, a ne kapiraju da samo ta jedna lampa košta više nego čitav njihov nameštaj..

Dakle, kada se radi o nekim realnijim okvirima, gde se opremanje stana svodi na izbor iz Simpa ili Forma Ideale, tada je minimalistički stil čist promašaj, jer nema ništa neukusnije i jeftinije od čupavog tepiha i nameštaja od stakla i pločastih elemenata.

To je kao kad gledaš sliku Mercedesa, pa pokušaš da napraviš sličnu stvar za manje para, pa na kraju dobiješ trabanta i misliš kako si prošao odlično i kako ti je super auto..

[ MyWay @ 21.02.2012. 10:53 ] @
Citat:
ventura: Kapiram. Želiš jasno da staviš svima do znanja koliko si zajeban, i da sa tobom nema šale :)

Koliko godina treba da imaš da uopšte pomisliš da ovako nešto okačiš na zid dnevne sobe.
Hahaha - potpuno tačno.
Citat:
ventura: To su ove otprilike ove dnevne sobe koje si okačio, i koje ljudi imaju za uzor kada pokušavaju da urade nešto slično, a ne kapiraju da samo ta jedna lampa košta više nego čitav njihov nameštaj..
Nije problem samo nameštaj i cena, već prostor. Ovaj nameštaj osim dubokog džepa zahteva i prostor u kom će doći do punog izražaja (nekad i da dominira) i pravlino, prirodno osvetljenje uglavnom (najbolje je kad su ogromni stakleni prozori, bukvalno zidovi kroz koje imaš divan pogled na prirodu..). Zato to sve izgleda moćno na slikama i u katalozima, lepo u salonima a kad ga doneseš kući nemaš baš istovetni doživljaj..
[ kaćunčica @ 21.02.2012. 11:34 ] @
Ne znam ko bi mogao da se opusti i ŽIVI u onom Venturinom stilskom nameštaju! Tamo mogu da zamislim samo neke metuzaleme sa ispravljenim kičmama kako ispijaju čaj u pet.
Oni, kojima moderan nameštaj izgleda sterilno i prazno, treba da zamisle život u njemu - neko udobno izvaljen u trosedu, novine, voće, knjige, čaše, razne stvari sa upotrebnom vrednošću... U stilskom nameštaju nikako ne zamišljam običnog savremenog opuštenog čoveka, nego samo čekam iz kog će ćoška da izleti sobarica u crnom, sa polukružnom belom keceljicom.
[ ventura @ 21.02.2012. 11:39 ] @
Citat:
kaćunčica:
Ne znam ko bi mogao da se opusti i ŽIVI u onom Venturinom stilskom nameštaju! Tamo mogu da zamislim samo neke metuzaleme sa ispravljenim kičmama kako ispijaju čaj u pet.

Stilski nameštaj!?!

Da te potsetim, ovu sliku sam postavio:

Koji je ovo tačno stil? Luji XVI?
[ Shadowed @ 21.02.2012. 11:40 ] @
Citat:
kaćunčica: nego samo čekam iz kog će ćoška da izleti sobarica u crnom, sa polukružnom belom keceljicom.

Pa cekaj, onda i nije tako lose!
[ Java Beograd @ 21.02.2012. 11:47 ] @
Citat:
kaćunčica: Ne znam ko bi mogao da se opusti i ŽIVI u onom Venturinom stilskom nameštaju! Tamo mogu da zamislim samo neke metuzaleme sa ispravljenim kičmama kako ispijaju čaj u pet.
Oni, kojima moderan nameštaj izgleda sterilno i prazno, treba da zamisle život u njemu - neko udobno izvaljen u trosedu, novine, voće, knjige, čaše, razne stvari sa upotrebnom vrednošću... U stilskom nameštaju nikako ne zamišljam običnog savremenog opuštenog čoveka, nego samo čekam iz kog će ćoška da izleti sobarica u crnom, sa polukružnom belom keceljicom.
Stil nameštaja koji je Ventura postavio je IKEA XVI. A te sobarice, jel su to one poslovične "naivne francuske sobarice" ?
[ kaćunčica @ 21.02.2012. 12:02 ] @
Citat:
ventura: Stilski nameštaj!?!

Da te potsetim, ovu sliku sam postavio:

Koji je ovo tačno stil? Luji XVI?

Pa, ne baš stilski, ali, pogledaj ogledalo, fotelje, stolić, zidove... Naročito to kitnjasto ogledalo! (koje sobarica baš nije najbolje uglancala )
[ ventura @ 21.02.2012. 12:11 ] @
Kitnjasto ≠ Kič

Dakle kitnjasto ogledalo, lampa ili neki sličan detalj tu služi da malo razbije sliku i da nešto prostoriji kako ona ne bi bila sterilna. Ako primećuješ na ovoj slici dominira upravo to ogledalo. Sve ostalo je svedeno i blago neupadljivo, ništa ne dreči isuviše, niti 'bode oči'.
[ kaćunčica @ 21.02.2012. 12:20 ] @

O ukusima...
Meni je na toj slici lep trosed, lampe i svetlost. I bež boja. Kraj.
[ Commandant Carlos @ 21.02.2012. 13:25 ] @
@Ventura

Stvarno ne znam na koju sofu mislis (reci mi koja je pa cu naci informacije)? Samo sam u u pretrazivacu ukucao Divani e Divani, Natuzzi i za kupatila Porcelanosa izabrao slike veceg formata i to je to.Opremanje stana u tom fazonu (racunam takvu dnevnu sobu + kupatilo) mozda bi izaslo 20-30k max.Cak bi mogao da prodjes i sa 15k ako malo i ekonomises. Stvarno ne znam cene ali bila je neka ugaona garnitura slicna u Uscu.

Moras prizanti da bi za momacki stan legla kao...
[ mrkii @ 21.02.2012. 13:38 ] @
Citat:
Pa, ne baš stilski, ali, pogledaj ogledalo, fotelje, stolić, zidove... Naročito to kitnjasto ogledalo! (koje sobarica baš nije najbolje uglancala )

Sa naglaskom na obimne gipsane radove na zidovima i plafonu, ili sta su vec. :)
[ ventura @ 21.02.2012. 14:03 ] @
Citat:
Commandant Carlos: @Ventura

Stvarno ne znam na koju sofu mislis (reci mi koja je pa cu naci informacije)? Samo sam u u pretrazivacu ukucao Divani e Divani, Natuzzi i za kupatila Porcelanosa izabrao slike veceg formata i to je to.Opremanje stana u tom fazonu (racunam takvu dnevnu sobu + kupatilo) mozda bi izaslo 20-30k max.Cak bi mogao da prodjes i sa 15k ako malo i ekonomises. Stvarno ne znam cene ali bila je neka ugaona garnitura slicna u Uscu.

Natuzzi sofe ti idu od 3-4-5+ hiljada evra za 'starter' modele... Odaberi neku veću dimenziju ili pravu kožu, i eto tebe na 10+ hiljada evra samo za sofu...

Takođe oko onih kupatila... Granitne zidne obloge i podovi koje si okačio su tipa par stotina evra po kvadratu... Sanitarije.. Tu stvarno možeš da nabiješ koliko god hoćeš, ali da kažemo neki bolji brand, samo glava od tuša košta 500+ evra... Sve u svemu, za kupatilo poput ovoga ti treba otprilike budžet koji si predvideo za opremanje celog stana... Baci pogled na AquaButique kupatila, to je u tom nekom fazonu, a pogledaj cifre:

3.50 m2, 9650 evra

4.87m2, 18476 evra

(pri tome su ovo sve neke minijature od kupatila, ni govora o kupatilima kao što si ti okačio...)

Mislim, možeš ti kupovati i sve jeftinije.. Ne mora Natuzzi ili Moroso, može i Forma Ideale ili Simpo.. Ne moraš neko fancy kupatilo, može i Zorka Šabac sanitarije itd itd... Ali tu se vraćamo na onu moju priču, kako to na kraju sve izgleda, i ono poređenje sa trabantom...
[ anon70939 @ 21.02.2012. 14:04 ] @
i meni to izgleda kao KIČ.
Al jbg, nisam fensi gastarbajter rođen u nekom snobovskom ogruženju, pa da mi treba da glumim u Srbiji neko ludilo.
[ Sceka @ 21.02.2012. 14:15 ] @
Citat:
kaćunčica: O ukusima...

O ukusima se itekako moze raspravljati. Tu varijantu su izmislili, mislim na varijantu "o ukusima se ne raspravlja" oni koji nisu imali vise argumenata u raspravi. Kad se za nekoga kaze da nema ukusa u oblacenju to je potpuno tacno jer se u obzir uzimaju cinioci koji su pokazatelji dobrog ili loseg stila oblacenja. Pokazatelji su bazirani na pravilima koja se donose na bazi visevekovnog izucavanja sklada izmedju boja, oblika i materijala kao i vremenske distance civilizacijskog napretka. Sve je to uslovljeno ineligencijom, interesovanjem i stepenom obrazovanosti. Ne moze da se ocekuje da neko ko je neuk po pitanju formalnog obrazovanja razume sliku koja je bilo kakvog sadrzaja osim onog koji je lako razumljiv nivou svesti koju takva osoba poseduje, a nivo svesti je u direktnom odnosu sa nivoom obrazovanja coveka. Pa tako, na primer, svaka slika koja nije "fotorealisticna" zahteva malo vise obrazovanja od osmogodisnje skole da bi se razumela a prilicno vise da bi se u potpunosti svatila. Tako da sledeci to vrlo lako dolazimo do toga da je rasprava o ukusima vrlo moguca, cak i potpuno normalana, sto se i u ovoj temi moze videti. Odjednom se javljaju pojedinci koji ne ucestvuju u temama koje ih ne zanimaju ali se ovde jave sa veselim entuzijazmom u diskutovanju. Ali i sa primetnim znanjem sudeci po recenicama i onome sto kazu, ukazujuci na pojmove, detalje... koje neki koji se inace "nenormalno" puno javljaju na ostalim temama verovatno i ne razumeju pa ih i ne komentarisu ali iz istog razloga i ne ucestvuju u diskusiji.

Znaci, samo sam malo zagrebao tematiku ali nije tema takva pa necu vise, samo sam zapazio da se pogresno koristi fraza "o ukusima se ne raspravlja", odnosno, ne koristi pogresno nego je sama fraza pogresna, pa sam hteo da dam moju malu opservaciju toga! :)

Pozdrav!
[ tdusko @ 21.02.2012. 14:29 ] @
Mnogo varijanti ima kako urediti svoj zivotni prostor i to sta ce kome da se svidi zavisi od mnogo faktora. Moze se oko nekih stvari raspravljati tipa kvalitet, funkcionalnost, raspored itd dok oko nekih stvari definitivno nema rasprave. Gledam ovu Venturinu dnevnu sobu i skroz kapiram da nekome to moze da se svidi. Nista napadno, lepo slozene boje, vidi se i sa slike da je kvalitet korektan i da nece da se raspadne za 2 meseca. Meni se recimo ne svidja zato sto volim drugi fazon i smatram da u ovakvoj dnevnoj sobi nema mesta mojoj licnosti, karakteru i svemu onome kako ja zamisljam svoj zivot. Kao sto neko ne vidi sebe da radi svaki dan u odelu i kravati tako ja sebe ne vidim u ovoj sobi.

Ono sto meni vise pase i kako sam ja uredio svoju dnevnu sobu nedavno dosta lici na ovu sa slike:

Znaci, ne podnosim tepih po celoj sobi i to kad vidim imam utisak da je ispod beton ili zemlja pa je neko zbog toga stavio tepih svud redom. Volim da je tepih prijatan jer zena i ja obozavamo da igramo karte na patosu pa zato volim da je mekano :). Obozavam crno-bele kombinacije namestaja tako da sam sa slike umesto staklenog stola stavio beli sto i super se uklopilo. Da preduhitrim Javu pre nego sto krene da se buni da nema mesta za pivo :), dodao sam stocic umesto ovih kocki, ali kocke su tu jer ne mogu da zamsilim da gledam TV bez da dignem noge na nesto :)

http://www.spaced.com.au/living-room-design-ideas/
[ Commandant Carlos @ 21.02.2012. 14:39 ] @
@Ventura

Nisi bas objektivan ti sa cene 3-4k za sofu ode na 10+, medjutim ako nesto uhvatis na popustu mozes proci i sa 2-3k (samo me nemoj terati da ti nadjem cene na netu). nije smisao kupiti najskuplju koju ti ponude.Ako tako gledas imas namestaj i za 100k i sta onda ovu od 10k ako kupis ima da se osecas kao u trabantu?

a evo i kupatila koja su dobra (moderna kvalitetna) a ipak solidna sa cenom i to na sajtu koji si predlozio, dok se ti odmah uhvatio za najskuplje.

Cena: 3.160.00 €
http://www.akvabutik.com/Glavn...upatila-SK-10448-139-prod.html

3.644.53 €
http://www.akvabutik.com/Kupatilo-Topalovic-9056-139-prod.html

3.704.00 €
http://www.akvabutik.com/Glavn...13112011JC-10460-139-prod.html

6.885.00 €
http://www.akvabutik.com/Kupatilo-Loj-9054-139-prod.html

8.155.00 €
http://www.akvabutik.com/Glavn...patila-ADJ-10421-139-prod.html

8.500.00 €
http://www.akvabutik.com/Glavn...kupatila-VT-8850-139-prod.html

P.S. I nisi mi rekao koja je Moroso sofa

@tdusko

Ovaj sto i stolice tako deluju jadno i jeftino kao da su ispale iz Simpa:)
[ anon70939 @ 21.02.2012. 14:53 ] @
ovaj put moram da se ne slozim sa scekom :)

Taj stil sto se svidja Venturi, to ne znaci da on nema ukusa. Jednostavno, takav mu je stil.
Sto kaze tdusko, sebe ne mogu da zamislim u takvom okruzenju.

Dok mi se ovo iz tduskovog primera fenomenalno svidja. Taman parket, beli zidovi, odlicno osvetljenje. I crno beli namestaj. Pored toga, ova njegova garnitura mi izgleda mnogo udobnije nego venturina.
U venturinom okruzenju ne mozes da se izvalis i dignes noge na onaj stocic od milion maraka. Vec moras da sedis po PS-u i budes fin i kulturan.
Opet, tduskov tepih, "čupav" što ventura nikako ne voli, odlično izgleda, a prijatelji mi kažu da se lako održava. Ja nekad iz dosade, kada više ne znam šta ću sa sobom, kad ne mogu da gledam film iz fotelje ili kreveta, onda se izvalim na tepih i naslonim na kervet.

eto, ovu temu sam osnovao zbog slike, i te dve slike na zidu su odlične. Zid nije prazan, a opet nisu previše upadljive.
Ta vaza sa tim grančicama isto je odlična. Jednoličan izgled, jedna boja, nema previše detalja.
Ne znam ni kako da objasnim. Ceo stan nije previše nacifran detaljima, a opet ih ima dovoljno da ne izgleda sterilno.
Taj ogromni prozor... Jednog dana kada budem živeo u kući, valjda ću moći da ga priuštim :)

Znači, to su različiti ukusi, i načini življenja. A ne neukost.
[ Commandant Carlos @ 21.02.2012. 14:56 ] @
@CoyoteKG

A da li si razmisljao nesto u fazonu Andy Warhola ali da ne budu tako prenaglasene boje nego sliku da propustis kroz filtere, i naravno razdvojis slicice kao sto si i razmisljao.
[ ventura @ 21.02.2012. 14:59 ] @
@tdusko:
Izuzetno lep prostor, pogotovo veza sa dvorištem, ogromni prozori i balkonska krila...

@Commandant Carlos:
Ok su ta kupatila koja si naveo, samo obrati pažnju da je kvadratura tih kupatila manja od kvadrature tuš kabina u kupatilima koje si ti stavio na fotkama... Dakle, dizajnerski elementi koji imaju smisla u kupatilu od 20+ kvadrata uglavnom fizički ni ne mogu da stanu, a kamoli da imaju smisla u kupatilu od 3.5 kvadrata.
[ Sceka @ 21.02.2012. 15:10 ] @
Citat:
CoyoteKG: ovaj put moram da se ne slozim sa scekom :)

...Znači, to su različiti ukusi, i načini življenja. A ne neukost.

Samo da dopunim nesto sto sam previdom ispustio u predhodnom postu.

Ne treba mesati "meni se to svidja" i neukost i nedostatak ukusa! To su veoma razliciti pojmovi. I ja mnoge stvari radim samo zato sto mi se tako svidja. Nemam tepih ni u jednoj prostoriji u stanu samo zato sto mi se tako svidja a u dnevnoj sobi ima opravdanje po svim merilima dobrog ukusa da se postavi mali tepih, na primer. O tome ja govorim.

I zato mi i nije jasno kad procitam neke stvari. Zar nije jednostavnije reci "meni se tako svidja" umesto "ukusi su razliciti". Ukusi su razliciti kad je hrana u pitanju ali samo ako se analiziraju namirnice. I kad je hrana u pitanju neki ukusi su verifikovani od ljudi kojima je to posao, ucili su skole za to, kao fantasticni iako se meni licno ne svidjaju. Ja ne volim skoljke ali to je moje licno osecanje koje mogu da interpretiram samo kao "meni licno se ne svidja" ali nikako da su skoljke neukusne! :)

Pozdrav!
[ Commandant Carlos @ 21.02.2012. 15:32 ] @
@Ventura

A ne ne ne sve je u dimenzijama, kad su tako mala kupatila 3,5m2 koristis manje tus kabine 750x750mm do kod povrsina 4,5-6 mozes ugurati i vece dimenzije 800 (1200)x1200 (1600) sve zavisi od konfiguraciej prostora.Dok kod povrsina 20+ pravis kabinu ili kadu dimezija dovoljnih da primi tebe i pet bludnica.

Pravi smisao latinske izreke je: o ukusima nema rasprave zna se sta je lepo a sta ne.Tako sam bar cuo od jednog profesora estetike kad sam, pokusao pred njim da se pravim pametan. Zatim sam se pretvorio u gumici i zbrisao.
[ ventura @ 21.02.2012. 15:55 ] @
Citat:
Commandant Carlos: @Ventura

A ne ne ne sve je u dimenzijama, kad su tako mala kupatila 3,5m2 koristis manje tus kabine 750x750mm do kod povrsina 4,5-6 mozes ugurati i vece dimenzije 800 (1200)x1200 (1600) sve zavisi od konfiguraciej prostora.Dok kod povrsina 20+ pravis kabinu ili kadu dimezija dovoljnih da primi tebe i pet bludnica.

Sve se slažem, ali to nema veze sa onim raskalašnim kupatilima koje si okačio, niti su dizajnerski elementi iz njih primenjivi na kupatilo od 3.5m2

[ mrkii @ 21.02.2012. 15:55 ] @
@TDusko
Super. To je to. Par komada namestaja i puuuno prostora.
Naravno ovo je ogromno i za vecinu nedostizno ali to je princip.
A siguran sam da se moze naci slican namestaj po povoljnoj ceni. Naravno ne tog kvaliteta ali sta da se radi.
Ne dopadaju mi se jedino lampe i porodicna slika kod tv-a.
[ MyWay @ 21.02.2012. 16:39 ] @
Citat:
mrkii: @TDusko
Super. To je to. Par komada namestaja i puuuno prostora.
Naravno ovo je ogromno i za vecinu nedostizno ali to je princip.
A siguran sam da se moze naci slican namestaj po povoljnoj ceni. Naravno ne tog kvaliteta ali sta da se radi.
Ne dopadaju mi se jedino lampe i porodicna slika kod tv-a.
Kao što već rekoh ključni elementi efekta koje slike postižu su:
- ogroman prostor
- ogromna količina prirodnog osvetljenja (bukvalno zid u staklu)

Čovek je lepo napisao da ima jednosoban stan, dakle 30-40m2 max i nekoliko prozora, moguće je i da je jednostrano orijentisan.
[ valerijan @ 21.02.2012. 17:19 ] @
tdusko je izabrao odličnu kombinaciju boja i odnosa: zida i jednostavno izvedenih slika.

Lock!?!

[ anon70939 @ 21.02.2012. 18:05 ] @
evo dimenzija stana kad smo se već toliko raspričali :)

Odavde prvom prilikom leti taj kauč, taj okrugli sto kojeg ne mogu da smislim. A na žalost moraću se odreći i stola za kompjuter, iako sam ga pravio za mene :). Sada previše mesta zauzima. Mašina za sušenje će ići u kupatilo na mašinu za veš

Prioritet mi je da pregradim i uglavim francuski ležaj kako znam i umem. Vikendom volim da spavam, a žena ustaje u 7h kao vampir. Kad dođem sa posla takođe moram bar sat vremena da dremnem, ali opet buka. To mi je navika još pre braka, ali evo već 2 i po godine ne mogu da nađem taj mir.

U prilogu je i cdr sa realnim veličinama, koga baš baš interesuje

[ ventura @ 21.02.2012. 18:27 ] @
A gde ti je ovde kupatilo?
[ anon70939 @ 21.02.2012. 18:44 ] @
pa nije bitno u ovoj prici. Iza "komodice za TV"
Kupatilo i predsoblje nisam nacrtao.

edit:
ovde su dva primera kako nameravam da pregradim, ali ne mogu da se odlucim.
Prva varijanta je sa vecom spavacom sobom, a druga sa vecom dnevnom sobom.
Samo sto bih kod prve varijante, mozda ovu komodu za TV zamenio sa nekom ugaonom i stavio u cosak, da bih mogao da uglavim jos neku fotelju

[Ovu poruku je menjao CoyoteKG dana 21.02.2012. u 20:10 GMT+1]
[ Commandant Carlos @ 21.02.2012. 19:11 ] @
e da budem prvi sa predlogom

malo pojasnjenje, za buducu sobu stavio bi klizna vrata, sto ti ne treba.Jedi na pultu imaces osecaj kao da su u pabu a i zeni mozes davati napojnice i stipati je do mile volje.

e sad ja bi u kuhinji napravio male izmene , samo mi reci koliko je visok frizider? naime ispod sanka bi stavio donji kuhinjski element a ne njegovom mestu bi dosao sporet.Tako da tim pozicioniranjem mogao bi pomaci sank skoro do sudopere ostavljajuci prostor samo za zenu dok kuva, cak bi i frizider mogao doci ispod sanka a onda na njegovo mesto da stavis sporet.Tako neku akrobaciju da izvedes kako bi ostavio minimalni prostor za kuhinju a maksimizirao dnevni boravak.

i jos jedna stvar kolike su dimenzije kreveta kad se rasklopi mozda bi mogao povuci zid da bi povecao dnevnu sobu a tad bi morao menjati prozore.

P.S. kako za zakacim cdr file, i nesto mi ne ubacuje slika kao pre pa moram ovako- duduk sam za ovakav forum

[Ovu poruku je menjao Commandant Carlos dana 21.02.2012. u 20:23 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Commandant Carlos dana 21.02.2012. u 20:24 GMT+1]
[ ventura @ 21.02.2012. 19:13 ] @
Ova levo varijanta koju si nacrtao je nekako najlogicnija za taj prostor, samo smanji širinu šanka, jer ti je tih 80cm dovoljno i za kuhinjski sto a kamoli za šank...
[ Commandant Carlos @ 21.02.2012. 19:22 ] @
Vec si dao svoje resenje:)

elem, ne treba da smanjuje sirinu sanka, moze ka izvesti u dva nivoa jedan da sluzi za jelo a drugi za spremanje hranje nesto ovog tipa

ovu drugu varijantu bi morao doraditi da izgleda lepse, da poveca razliku u visini i smanji sirinu gornje ploce( nesto sira nego na gornjoj slici)
[ mrkii @ 21.02.2012. 19:43 ] @
@Commandant Carlos
Odlican predlog.

Ja bih mozda uzeo u obzir i sledecu varijantu za spavacu sobu:
- normalna vrata koja se otvaraju ulevo
- garderober iza vrata (tako moze da stane i veci garderober ako treba a i ne volim kada je kompletan zid pokriven elementima)
- kompj. sto naspram kreveta, pored prozora (naravno ako ima mesta kad se rasklopi krevet)
- krevetac pored kreveta u gornjem desnom uglu

Za dnevnu sobu (ako imas lcd ili plazmu) ne bih stavljao policu radi velike ustede prostora vec bi tv zakacio na zid i povezao ga sa kompjuterom iz spavace sobe preko hdmi (koji ce ti dvd ako imas kompjuter)
[ Sceka @ 21.02.2012. 19:49 ] @
@CoyoteKG - Meni se najvise dopada tvoja "desna" varijanta jer za spavanje i ne treba vise mesta i samo se spava a dneva soba bi ti bila dovoljno velika da moze da se sredi kako hoces. Nikako ne bih stavljao nista u prostor za spavanje koji treba da sluzi samo za spavanje i sex. Sta ce tu kompjuter?

Mana toga je miris kuhinje koji bi, eventualno, po nekada ulazio u spavaci deo ali i to moze da se resi na dosta nacina.

To ja tako gledam na to, moje misljenje! :)

Pozdrav!
[ mrkii @ 21.02.2012. 20:01 ] @
Evo i mali predlog za dnevnu i kuhinju ako zelis da ne gledas iz dnevne kako se kuva i udises isparenja iz kuhinje u velikoj meri.
Naravno pitanje je velicine prostorija i namestaja. Kod mene sam uradio nesto slicno i super je ispalo.
[ anon70939 @ 21.02.2012. 23:03 ] @
@Commandant Carlos
Pazi. Klizna vrata ne bih stavio, zbog zvucne izolacije. Ako bih stavio ova vrata kao na slici, zauzimaju isto mesto kao ova iz hodnika. Doduse ne mogu istovremeno da otvaram i prolazim kroz jedna i druga, ali koliko puta dnevno mi treba za to? Namerno sam stavio da se otvaraju u tu stranu, zbog eventualnog ubacivanja namestaja u sobu.
U jednoj temi sam pre nekoliko meseci postavio pitanje o zvucnoj izolaciji, i secam se da mi je sceka tu pomogao :).

Jako su mi bitne tri stvari. Mir i tisina u toj spavacoj sobi, kolika god da je. Da nema mirisa nikakvih. Nekako mi je bedak kad zabranim prijateljima da puse kad dodju kod nas, a oni ne mogu da ukapiraju da mi i spavamo i jedemo i kenj*** na zalost skoro u istoj prostoriji. Jos kad se pusi u stanu u kojem se mesec dana ne zapali ni jedna cigareta... Zena obavezno skida posle njih zavese, posteljinu, pola garderobera i ponovo pere.

I treca stvar, potreban mi je kutak za racunar. Na slici levo sam mislio da mi kuciste stoji sa druge strane zida, a da provucem samo kablove. Dosta toga bih ucio, i ranije sam ucio, ali mi je sada problem, jer zena non stop po kuci se vrzma, postavlja mi pitanja, i ne mogu da se koncentrisem. Odlutam. Naravno nije verovatno razlog to, ali bih voleo da ga eliminisem. Posto ne mogu da imam u ovako malom stanu svoju radnu sobu, ne bi bilo lose da se uglavim u spavacu.

A da, i cetvrta stvar, jos bitnija od svega. HOCEMO FRANCUSKI LEZAJ SA DORMEO DUSEKOM.... Polomih se ja zadnjih 10-15 godina po raznim kaucima, i sad jos i kad smo se uzeli, zadnje 3 godine, non stop po kaucima. Slomljen sam kad ustanem ujutru. Navikao sam, ali mi treba neki lezaj normalan.
Ovaj kauc koji smo kupili, je lepuskast, odlican, zicano jezgro... ali opet je kauc. Dali smo skoro 400E za njega, samo da bi bilo sto udobnije.
Tako da kad kupimo francuski lezaj, ostaje nam taj kauc, i zao mi je da bacim te pare, da ga se otarasim. Inace bih to najradije i stavio bih ugaonu garnituru. To bi bila najbolja opcija.
Pored toga, kad mi dodje brat ili otac iz Kikinde, a nisu jos ni jednom dosli, jer nemam gde da ih smestim, ovamo u ovoj drugoj prostoriji imali bi ovaj kauc da spavaju na njemu. Na garnituri, ne znam kako bi to izgledalo.

@ventura, i ja mislim da je ova levo varijanta logicnija. Ali ovako kad gledam, cini mi se da ce mnogo mala dnevna soba da mi bude. OK, moze to lepo da se sredi. Taj sankic da se ukrasi, ti zidovi, da izgleda bas lepo, ali mi se cini da ce biti mnogo mala soba.
S druge strane, ova desno varijanta... sta kad dodje beba? Gde da je smestimo, kad ce jedva da stane francuski lezaj :(. Mada voleo bih veliku dnevnu sobu kao na slici desno. Na papiru izgleda kao da bi se to sve lepo skockalo kao na slici levo, ali... kad bacim ovako oko... nekako mi izgleda premalo.

I za sank se slazem da moze da bude manji. Doduse mislio sam da od njega napravim donje elemente koji ce biti okrenuti prema kuhinji, i radni deo iznad tih elemenata, a pored toga, odnosno iznad drugu plocu koja bi bila sank, na kojem bi se jelo. Nesto kao na ovoj drugoj slici, samo drugacijih dimenzija i oblika.
Jeste da glupo zvuci, jesti na sanku... ali sad kad pogledam ovaj drljavi okrugli sto sa samo 4 stolice da mi oduzima cetvrtinu stana... zabole me. Jedem pola sata dnevno sve ukupno, necu da mi to oduzima ostatak dana.

@mrki... i ja sam mislio o varijanti na zid da stavim LCD. Ali jbg, imam tu i pojacalo, CD player, Tuner... Ovako mi je lepo spakovano sve u policu. Mada mozda bih nasao neko drugo mesto i za to. Nego polica je poklon od taste za mladence, pa me mrzi da ubedjujem zenu da treba da se izbaci :)

@Sceko... i ja se slazem da je za spavanje dovoljno samo to. Ali me nervira sto kad odem na posao, mirisem na narodnu kuhinju. Sva garderoba mi se usmrdi od kuvanja. Nije to strasno, ali meni bas smeta, posto sam najblizi samom sebi :). Pored toga, kad neko zapali 2 cigare, isto, kao da dim ne ide nigde drugde, nego bukvalno u ormar.

@mrki, opet :). Ugaona garnitura za sad ne. Nemam novca. Pored toga, sto i stolice za rucavanje, bih skroz izbacio, i napravio lepuskastu dnevnu sobu. To mi se ne svidja.
Pored toga, jako mi je bitan polozaj zvucnika. Kada sedim na kaucu, da budu pravilno rasporedjeni. Da ne budu "malo u levo" , ili iza police sa cvecem, ili bilo gde.

Verujem da preterujem sa zahtevima, u ovako malom prostoru... al valjd acu se nekako izboriti :)
Al se raspisah...
[ Lavlja_Jazbina @ 22.02.2012. 06:42 ] @
Citat:
mrkii: Evo i mali predlog za dnevnu i kuhinju ako zelis da ne gledas iz dnevne kako se kuva i udises isparenja iz kuhinje u velikoj meri.
Naravno pitanje je velicine prostorija i namestaja. Kod mene sam uradio nesto slicno i super je ispalo.

Citiram te zbog boldovanog,a pitam CoyoteKG.Ti sa slike na zidu dodje do kompletnog uredjenja stana.Jel to stos tema.
[ anon70939 @ 22.02.2012. 07:17 ] @
Ne. interesovala me prvo slika. Ovo pregradjivanje planiram za 2-3 meseca da odradim.
U pocetku tema je bila sprdnja.
Posle toga su se davali primeri za ogromne gajbetine, pa sam morao da pokazem koliko je ova moja velika.

[ Commandant Carlos @ 22.02.2012. 07:38 ] @
Nije glupo da jedes na sanku, u stvari ja ne znam kad sam zadnji put jeo za stolom, cak kad odem i kuci kod roditelja uvek se parkiram ispred tv i jedem sa posluzaonika tako i ovde kod mene gde sad zivim.Takav je stil zivota i nema tu mnogo pametovanja. A sak je tu da bi prostor kuhinje i dnevne sobe spoijo u jednu celinu i time dao osecaj veceg prostora, jedina caka je u izboru dizajna i boja kuhinje kako bi dobio dizajn koji je uvek moderan.I pazi kod kuhinje nemoj da ides sa jakim bojama (crvena, ljubicasta,...) one brzo zastare, ma koliko se trenutno cinile moderne. Kupi neki casopis da bi ukrao ideju (bravocasa, kuca stil,...) ili prosetaj do par dobrih salona slikaj i mozgaj.Plus moj ti je savet da pustis zeni da ona odluci konacnu varijantu, veruj mi ma koliko god se trudio uvek ce prebaciti da je moglo nesto bolje :)

Nije tema bila sprdnja, sucelili smo misljenja predloge, mora da dodje do debate, nekad da cujes sto ti se i ne svidja ali ko zna na kraju ce se doci do resenja ili makar nazreti ideja.I pazi od svakog gore ogromnog primera stana ti mozes ukarsti makar neki detalj ( bila to i rucka za kuhinjski element ).I to je inace bila uopstena prica, posle kad si dao konkretan zadatak svi su se na to orjentisali.
[ Lavlja_Jazbina @ 22.02.2012. 10:07 ] @
Ne,i meni se svidja.Malo bockam CoyoteKG u sali.Mora se reci bez da se drugi uvrede da VENTURA ima smislai i da je temu zakuvao i
stavio sa svojim komentarom o stilovima u pravom smeru.Mada inace ima kvalitetne postove na forumu.
[ anon70939 @ 22.02.2012. 10:58 ] @
jes, ali me prvo smorio sa ku*onjom :). Cak sam pitao Bakaru da obrise temu, ali nije 'teo

karlose, verovatnocu na opciju sa sankom. Za sada da kupujem drugu kuhinju nema sanse. Trenutno je neka obicna, doduse nova, ali bele boje. Ivice i vrata su ravne, tako da to lako mogu da prelepim folijom kojom hocu. Vidim da je ekstra moderno kombinovati zelenu i narandzastu, ali meni se to ne svidja :)
[ Sceka @ 22.02.2012. 14:12 ] @
Citat:
CoyoteKG: ...
A da, i cetvrta stvar, jos bitnija od svega. HOCEMO FRANCUSKI LEZAJ SA DORMEO DUSEKOM.... Polomih se ja zadnjih 10-15 godina po raznim kaucima, i sad jos i kad smo se uzeli, zadnje 3 godine, non stop po kaucima. Slomljen sam kad ustanem ujutru. Navikao sam, ali mi treba neki lezaj normalan.
...

Kad uzimas "francuski lezaj" moj predlog je da uzmes King size a ne Queen size. Obicno se ne vodi racuna o tome ali je jako znacajno za nocni odmor. Koristan link:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bed_size

Boldovano - Pa sad, pitanje je zbog cega si slomljen ujutru? Od lezaja koji si platio 400 eura?! Bice da je nesto drugo u pitanju ali mi pristojnost nalaze da se ne izrazim pravilno po tom pitanju a i zadire u intimu tako da ne bih o tome ali ako je ono sto ja mislim - i treba da si slomljen! :)

Pozdrav!
[ MyWay @ 22.02.2012. 16:04 ] @
Citat:
Sceka: Kad uzimas "francuski lezaj" moj predlog je da uzmes King size a ne Queen size. Obicno se ne vodi racuna o tome ali je jako znacajno za nocni odmor. Koristan link:
King ili Queen size imaju veći značaj samo ukoliko su osobe 'gabaritne'. Kvalitet i sastav dušeka i jastuka su ti što utiču na noćni odmor.
[ mrkii @ 22.02.2012. 16:06 ] @
Citat:
Kvalitet i sastav dušeka i jastuka su ti što utiču na noćni odmor.

Dormeo duseci su moja najbolja investicija u zdravlje.
[ Sceka @ 22.02.2012. 18:59 ] @
Citat:
MyWay: King ili Queen size imaju veći značaj samo ukoliko su osobe 'gabaritne'. Kvalitet i sastav dušeka i jastuka su ti što utiču na noćni odmor.

Ne slazem se ali da ne sirimo u tom pravcu...

Pozdrav!
[ anon70939 @ 22.02.2012. 19:24 ] @
mrzi me da vikipedisem :), ali kupujem prvo dormeo ovaj

Uploaded with ImageShack.us

pa tek onda razmisljam o krevetu u koji cu da ga uklopim :P. dal ce da bude 180 sirina ili 200... meni je svejedno. gde je 180, tu je i 200. A sigurno da je bolje da vece. Doduse zena i ja koristimo svega metar sirine krveta, al nema veze. Ona nekako uvek se nadje na mojoj strani, a a u cosku. Za pocetak ce dusek i na podu da stoji ako treba :)
[ Sceka @ 22.02.2012. 20:01 ] @
Citat:
CoyoteKG: ... A sigurno da je bolje da vece. ...

Slazem se u potpunosti sa ovim citiranim! :)

Ja sam promenio 3 kreveta dok nisam napokon nasao krevet na kom dusek dolazi do izrazaja. Predhodna dva i ovaj treci su bili k'o nebo i zemlja. Ovaj treci ima neke drvene letvice koje su na na svojim gumenim nosacima posebno za svaku letvicu i nisu "kao gusenica" nego bas posebno za svaku. Imao je i prethodni (i imao je to gumeno sa strane "kao gusenice" pa se letvice na krajevima uvlace) ali jednostavno nije tako udobno bilo kao na ovom. Nazalost, radnja vise ne postoji vec godinu dana a nemam pojma gde su papiri, naravno, ne znam koja je marka. Jedino znam da je neka strana firma u pitanju.

Pozdrav!
[ anon70939 @ 22.02.2012. 21:38 ] @
mislim da dormeo "leči sidu" :). I nadoknadjuje te nedostatke o letvicama...
[ MyWay @ 22.02.2012. 21:54 ] @
Vidi, koliko sam razumeo ti, kao i svi mi imaš dva ograničavajuća faktora: manjak prostora i manjak para. Zato smatram da treba optimizovati veličinu kreveta i dušeka. Ovo može da ti bude vodič ka izboru optimalnih dimenzija:
[att_img]

Zato nemoj uzimati (nepotrebno) najveći dušek, već potrebnih dimenzija a eventualnu razliku u parama upotrebi da kupiš kvalitetniji dušek. Npr, ako već želiš Dormeo, možeš razmisliti o Silver varijanti umesto onog kog si prikazao..
[ Lavlja_Jazbina @ 23.04.2012. 21:10 ] @
MAlo da osvezimo ako koyote nije zavrsio.