[ hogar strašni @ 21.02.2012. 09:21 ] @
Dramsku spisateljicu Biljanu Srbljanović policija je uhvatila dok je kupovala kokain od poznatog beogradskog dilera M. Stanojčića, poznatog kao Šone, saznaje „Alo!“!
Dramsku spisateljicu Biljanu Srbljanović policija je uhvatila dok je kupovala kokain od poznatog beogradskog dilera M. Stanojčića, poznatog kao Šone!
http://www.telegraf.rs/vesti/8...inom-preti-joj-3-godine-robije
[ Wajda.W @ 21.02.2012. 09:40 ] @
Mene u celoj prici najvise ovo nervira:

Citat:
Inače, ovaj diler je uhapšen tek 16. januara ove godine, i to tako što ga je sa „nesumnjivom sigurnošću“ prepoznala trećeokrivljena u ovom postupku, izvesna Aleksandra T

Zasto kada su nju uhvatili tada nisu i njega? Nego su ga pustili da ode i proda jos nekom...
[ sasa022 @ 21.02.2012. 09:55 ] @
Koliko nebuloza u kratkom tekstu....
Nekada se zapitam da li jedan covek ( "novinar" ) moze da napise toliko gluposti.

Sta su radili sud i policija,ako se zna da je to poznati diler ?

A i kod Cedice izgleda kriza,pa clanovi partije moraju da se snabdevaju na ulici.....

[ Pirossi @ 21.02.2012. 10:06 ] @
ako je kokain droga onda je Aca Lukas narkoman.
[ Vodomar @ 21.02.2012. 10:28 ] @
biljani se opet pojavio vanredni izvor prihoda...blago njoj

dve slike sa tih 'novina"

[Ovu poruku je menjao Vodomar dana 21.02.2012. u 11:46 GMT+1]
[ Wajda.W @ 21.02.2012. 10:44 ] @
Citat:
Pirossi: ako je kokain droga onda je Aca Lukas narkoman.

A kako bi ti nazvao kokain ako ne drogom?
[ deerbeer @ 21.02.2012. 11:33 ] @
Citat:
Wajda.W: A kako bi ti nazvao kokain ako ne drogom?

Jes ti cuo nekad za Klaudija Kaniđu ?
[ deki77 @ 21.02.2012. 11:40 ] @
Koliko znam ja a nisam corav ova druga slika je Cecina.Kada ulazi u sud..
Da je kojim slucajem info. tacan sve bi novine i mediji ovo slicno objavili,da nekazem bila bi to udarna vest.Za sad samo Alo i telegraf.Poznati po namestanju afera i blacenja javnih licnosti,bez trunke dokaza.Tu je dosta bilo i placenih "naslova"..koje kakvih pevacica koje se prepucavaju preko njih.Pa onda idu tuzbe,van sudsko poravnanje,a tiraz raste..
Ostaje da vidimo dal je sta tacno od ovog sto je napisano.(konfuzno)
[ Wajda.W @ 21.02.2012. 12:11 ] @
Citat:
deerbeer: Jes ti cuo nekad za Klaudija Kaniđu ?

A kakve to sad veze ima sa tim sto ja tvrdim da je kokain droga?

Vi mozda smatrate da je droga ono samo ono sto ubije coveka? Ako je tako onda imate vrlo povrsno znanje o drogi.
Droga je bilo koja supstanca da li prirodna ili sinteticka koja izaziva psiholoske i/ili fizicke promene ponasanja.
[ markolazarevic @ 21.02.2012. 12:20 ] @
znaci i alkohol.
[ andre2000 @ 21.02.2012. 12:25 ] @
Citat:
Wajda.W: A kakve to sad veze ima sa tim sto ja tvrdim da je kokain droga?

Očigledno nije :) Kaniđa je kralj koji je na pitanje da li je narkoman odgovorio da "ako kokain smatrate drogom, jeste, narkoman sam".
[ deerbeer @ 21.02.2012. 12:26 ] @
Citat:
Wajda.W: A kakve to sad veze ima sa tim sto ja tvrdim da je kokain droga?

Pa ima zato sto je on to prvi izjavio Ako je kokain droga onda sam ja narkoman
Pirossi se zeza malo ti se odma pecas

edit : pretece me andre2000
[ Pirossi @ 21.02.2012. 12:26 ] @
Citat:
markolazarevic: znaci i alkohol.

a ne, alkohol je po zakonu, bar do 22h.
a to što na putevima proizvede više žrtava nego bilo koja droga, to mačku o rep.
ali ne, akcize su slatke.

dakle budite dosledni, ili zabranite sve supstance koje menjaju svest ili dozvolite sve.
ili bar dekriminalizujte posedovanje a jurite dilere. dakle jurite Šoneta a ne Biljanu ili Coa Lukca.
[ sttevann @ 21.02.2012. 12:44 ] @
https://twitter.com/#!/leyakeller

Evo je na twitteru piše Biljana ceo dan, i sprda se.
Toliko o tome da je ova vest istinita.
[ Branko Santo @ 21.02.2012. 12:55 ] @
Ako cemo tako onda da zabranimo i kafu? :)
[ Wajda.W @ 21.02.2012. 13:00 ] @
I kafa i alkohol su droge, samo je u vecini zemalja to legalno. Kao i cigarete. Znaci legalna droga, ali i dalje droga.
Ja sam za to da se legalizuju sve droge, manje kriminala bi bilo. Ali ovo je neka druga tema, a ne za to. :)
[ burex @ 21.02.2012. 13:10 ] @
Citat:
A i kod Cedice izgleda kriza,pa clanovi partije moraju da se snabdevaju na ulici.....

Zar se nisu oni "rastali" odavno?
[ Java Beograd @ 21.02.2012. 14:03 ] @
Citat:
Branko Santo: Ako cemo tako onda da zabranimo i kafu? :)
I čokoladu, jer i ona deluje na psihičko stanje.
[ ArsenLupen @ 21.02.2012. 16:24 ] @
Prosto, legalizovati sve i klepiti PDV. Win-win situacija - em turizam, em od poreza 2 penzije mesecno da se isplate(ovo Krkobabicu treba podvaliti!), em Darvin resava problem selekcije. Ko je na gubitku??
[ burex @ 21.02.2012. 16:42 ] @
Citat:
Ko je na gubitku??

Mi. Pomahnitale bande narkosa koji kolju, pljačkaju, uništavaju porodice da bi došli do nove ture mi baš ne trebaju u životu.
[ Igor Gajic @ 21.02.2012. 16:51 ] @
@burex
S obzirom da bi dope bio legalan, bio bi jeftiniji i cistiji. Stoga manje izdataka, manja potreba za parama. Bilo je pokusaja u Engleskoj da se tako nesto ucini. Rezultat je bio smanjenje stope kriminaliteta na nekih 2% pocetnih brojki. Ali iz nekog razloga takva istrazivanja se retko objavljuju u medijima....

UPDATE

Citat:

Up to 80% of certain crime types, such as shoplifting and burglary, are thought to be drug related. Visibility of drug-related activity is also known to be an additional driver of fear. A key point to understand is that the best drug strategy depends on the maturity of the drug market in question. When a new drug enters the "market", it can be very effective to criminalise it and police it aggressively. However, once a drug has been around and in use for decades, criminal justice sanctions become much less effective, such as with addicts who have been on heroin for 20 years (or alcohol, in the case of the US prohibition).

At this point, a better strategy is to focus efforts on managing the harms. This may involve "legalising", or medicalising, the supply of long-established drugs to chronic users to undermine the criminal suppliers and to stop the person needing to steal or prostitute themselves to pay for the habit. International evidence suggests that such approaches can reduce associated crime by up to 60%.

http://www.guardian.co.uk/poli.../2010/mar/15/drugspolicy-drugs

[Ovu poruku je menjao Igor Gajic dana 21.02.2012. u 18:11 GMT+1]
[ Wajda.W @ 21.02.2012. 17:17 ] @
Slazem se sa Igorom.

Ljude koji zele da se drogiraju ne mozes spreciti u tome, oni ce to ciniti da li legalno ili nelegalno. Ovako bi bar to bilo dosta uredjenije, manje zaraza, ubistava i mafija zbog toga. Drzava bi imala vise koristi, dok sada samo pojedinci u drzavi imaju koristi od toga.

SIgurno da bi broj korisnika droge porastao, ali verujem da bi dosta ljudi imalo vecu svest o tome, vise bi se pricalo o tome i mislim da broj ovisnika ne bi mnogo porastao.

Sto se tice kriminala, siguran sam da bi se smanjio, samo pogledajte sta je bilo kada je u americi bila prohibicija alkohola.
[ a1200 @ 21.02.2012. 17:25 ] @
I sta se dogadja kad se takav lik na potencijalno jeftinom i lako dostupnom dopu raspadne u svojoj 35 godini i nije vishe nizasta. Ko ce da placa njegovo odrzavanje u zivotu jos nekih 30-tak godina, lecenje, nesposobnost usled mentalno-fizickog raspada? Ko ce da placa citave generacije koje ce zbog lakse dostupnosti i masovne upotrebe poceti da se drogiraju u nenormalnom broju jos u osnovnoj?

Sada pushe i piju masovno, zato sto je lako dostupno, a drogiraju se oni koji bas hoce to da rade... cenim da kad bi se stvar legalizovala - da bi broj ovih koji piju i pushe procentulano preshao na dope - sa mnogo gorim posledicama po zivot kasnije.
[ Wajda.W @ 21.02.2012. 17:29 ] @
Ja ne mislim da bi. Dope je mnogo opasniji i mislim da bi ga ljudi sa vise rezervacije prihvatili, za razliku od alkohola i pusenja.
[ Igor Gajic @ 21.02.2012. 17:36 ] @
Zavisi dosta od mentaliteta ljudi, medija, okruzenja u sustini. Recimo jos u doba SFRJ kada je drzava bila drzava i kada se znao ko kosi a ko vodu nosi, bilo je narkomana. Daleko manje nego sada.

Sada se ovde nude neki alternativni uzori i modeli ponasanja. Kriminalci i pevaljke su uzor mladih. Filmovi i serije koje propagiraju alkoholisanje, travu, i ostale droge se pustaju u udarnim terminima. Postoji nesto sto se zove subliminalni marketing, a industrija duvana ga koristi u ogromnim kolicinama. Takodje nekome odgovara sve veci haos u drustvu pa se guraju u prvi plan pevacice tipa Amy Winehouse koje se raspadaju od alkohola i droge, a njihov najgori sh*t od muzike se proglasava za hit sezone.

Ko ima i malo pameti znace da droge treba da zaobidje u sirokom luku. Recimo Holandija je legalizovala droge, i nema epidemije narkomana medju stanovnistvom. Doduse imaju najezdu vikend dzanki turista iz okolnih zemalja. Sto dosta govori o tome sta se desava kada se droga legalizuje u UREDJENOM, ZDRAVOM i NORMALNOM drustvu. Ovde da se to desi.... zaebano
[ BluesRocker @ 21.02.2012. 20:04 ] @
Citat:
a1200: I sta se dogadja kad se takav lik na potencijalno jeftinom i lako dostupnom dopu raspadne u svojoj 35 godini i nije vishe nizasta. Ko ce da placa njegovo odrzavanje u zivotu jos nekih 30-tak godina, lecenje, nesposobnost usled mentalno-fizickog raspada? Ko ce da placa citave generacije koje ce zbog lakse dostupnosti i masovne upotrebe poceti da se drogiraju u nenormalnom broju jos u osnovnoj?

Sada pushe i piju masovno, zato sto je lako dostupno, a drogiraju se oni koji bas hoce to da rade... cenim da kad bi se stvar legalizovala - da bi broj ovih koji piju i pushe procentulano preshao na dope - sa mnogo gorim posledicama po zivot kasnije.

Deci samo treba pokazati dugogodišnjeg pajdomana pa im ne pi palo na pamet da ikad probaju to g...o. Granica za kupovinu bi trebalo da bude 18-21 godina a ko proda maloletnicima rigorozne višegodišnje kazne (ne ispod zakonskog minimuma!). Kad se ne bude isplatilo dilovanje manje će biti navlačenja ljudi na drogu. Sigurno neće apotekar ići po kafanama i nuditi "drugarima" da probaju dobru stvar.
[ Wi-Fi @ 21.02.2012. 20:08 ] @
Citat:
burex: Mi. Pomahnitale bande narkosa koji kolju, pljačkaju, uništavaju porodice da bi došli do nove ture mi baš ne trebaju u životu.

To ni sada ne postoji, a ne da je 5-10x jeftinije...
Citat:
a1200: I sta se dogadja kad se takav lik na potencijalno jeftinom i lako dostupnom dopu raspadne u svojoj 35 godini i nije vishe nizasta. Ko ce da placa njegovo odrzavanje u zivotu jos nekih 30-tak godina, lecenje, nesposobnost usled mentalno-fizickog raspada? Ko ce da placa citave generacije koje ce zbog lakse dostupnosti i masovne upotrebe poceti da se drogiraju u nenormalnom broju jos u osnovnoj?

Ko kaze da ce neko da se raspadne u 35-oj?! Ja znam dvojicu koji su u 50-im i nisu ni blizu raspada, a na dopu su 25-30 godina...
Uostalom, heroin moze da se distribuira legalno, ali u malim kolicinama ili u odredjenim ustanovama/centrima...tako da maloletnici nema sanse legalno da dodju do istog, osim nelegalno - kao sto je (i) sad slucaj. A kazne onima koji nelegalno valjaju povecati na po 20-30 godina minimum i to je to.
Nema sanse da bi se % korisnika dopa nesto znatno povecao - niti je dop toliko popularan, niti je % sad veliki, jedino sto su upadljivi...
[ a1200 @ 21.02.2012. 21:01 ] @
Ja znam (poznavao sam iz vidjenja) decka koji je umro u 30-tim... propali zubi, mrshav, bled... neverovatna transformacija (konstantnog propadanja) za nekih 10 godina. Druga osoba, cerka od poznaika, jedva se izvukla (isto stanje), tako sto je isla na odvikavanje - davali su joj neke skupocene injekcije za blokiranje receptora... pa savetovanje kod psihijatra itd. Brdo love potroseno - ali sada je koliko toliko normalna... neke od posledica su idalje tu - tj. ta osoba vishe nikad nece biti ono sto je mogla da bude.

Imam bolju ideju - ajde odmah da se dignu te kazne na 20-30 godina minimum... pa da vidimo ko ce da prodaje dope u osnovnoj, ili nekom klubu - i bude "od ranije poznat policiji". Plus da recimo svaki inspektor dobije 2K evra za uhapsenog dilera... i 15 dana slobodno. Ne bi vishe smeli da spomenu rec, a ne da je valjaju - ali jbg. pare su u pitanju, od kojih deo kolaca imaju oni koji drze ovaj sistem i politicare u shaci - zato prave borbe i nema...
[ Wajda.W @ 21.02.2012. 21:22 ] @
@a1200 Tacno tako, nikad se nece poboljsati borba protiv droge niti legalizovati droga pa da vec kad ljudi ne mogu da se izbore s njom da uzmu neku korist od toga jer jednostavno ljudima koji mogu takvu odluku da donesu ona moze samo da skrati dzepove, ili ugrozi zivot. Ali je daleko vise ovih kojima bi samo skratilo dzepove.
[ Wi-Fi @ 21.02.2012. 21:51 ] @
Citat:
a1200: Ja znam (poznavao sam iz vidjenja) decka koji je umro u 30-tim... propali zubi, mrshav, bled... neverovatna transformacija (konstantnog propadanja) za nekih 10 godina. Druga osoba, cerka od poznaika, jedva se izvukla (isto stanje), tako sto je isla na odvikavanje - davali su joj neke skupocene injekcije za blokiranje receptora... pa savetovanje kod psihijatra itd. Brdo love potroseno - ali sada je koliko toliko normalna... neke od posledica su idalje tu - tj. ta osoba vishe nikad nece biti ono sto je mogla da bude.

To je do cistoce dopa... Ovi koje ja poznajem placaju 2-3x vise nego sto je redovna cena, i tako decenijama...razlike nema, da ih vidis, mislio bi da nikad u zivotu nisu ni pusili, a ne da se bodu...

Citat:
a1200: Imam bolju ideju - ajde odmah da se dignu te kazne na 20-30 godina minimum... pa da vidimo ko ce da prodaje dope u osnovnoj, ili nekom klubu - i bude "od ranije poznat policiji". Plus da recimo svaki inspektor dobije 2K evra za uhapsenog dilera... i 15 dana slobodno. Ne bi vishe smeli da spomenu rec, a ne da je valjaju - ali jbg. pare su u pitanju, od kojih deo kolaca imaju oni koji drze ovaj sistem i politicare u shaci - zato prave borbe i nema...

To je nemoguce, zato sto 90+ % korisnika (stariji od 18 godina) ne bi moglo legalno da dodje do dopa, a moralo bi... Pa bi imao ili ogroman broj ljudi u zatvoru a isti broj (kao i sada) dilera (jer bi stalno novi menjali stare - hint: arapi, azijci - i pored smrtne kazne, sve ih je vise) ili bi korupcija "pojela" sve pa bi imao kazne po 20-30 godina, a nikoga u zatvoru...
Citat:
Wajda.W: @a1200 Tacno tako, nikad se nece poboljsati borba protiv droge niti legalizovati droga pa da vec kad ljudi ne mogu da se izbore s njom da uzmu neku korist od toga jer jednostavno ljudima koji mogu takvu odluku da donesu ona moze samo da skrati dzepove, ili ugrozi zivot. Ali je daleko vise ovih kojima bi samo skratilo dzepove.

Zato i nema legalizacije, glupost/zatucanost + lobiranje mafija/klanova/grupa = $$$
[ ArsenLupen @ 21.02.2012. 22:26 ] @
Isto kao sto cenim da legalizacija u Srbiji najbezbolnije resenje, tako i likovima kao sto je a1200 i burex ne vredi objasnjavati. Isto tako, najsjajniji primer legalizacije nije Holandija vec Portugal!!!

Citat:
In 2001, Portugal became the first European country to abolish all criminal penalties for personal drug possession

http://en.wikipedia.org/wiki/Drug_liberalization#Portugal
[ burex @ 22.02.2012. 01:02 ] @
Citat:
ArsenLupen: tako i likovima kao sto je a1200 i burex ne vredi objasnjavati.

Čekaj bre, ko je tebi pišao u corn flakes jutros? Potapšao si se ponosno po ramenu i rekao sebi da si u pravu, ili šta? Tema je da Biljana Srbljanović šmrče belo, dakle ne govorimo o dva džointa u društvu i tura vopija. Naravno da postoje droge koje bi trebalo legalizovati, ali nemojte mi prdeti tu o pogodnosti heroina i PCPa i prodavati tu žvaku kao "životni izbor". Oni koji koriste to s**nje menjaju hemiju svog tela, menjaju svoje ponašanje i taj "izbor" više nije izbor nego potreba, i to veoma veoma brzo! Jedna greška u mladosti će nekoga da košta života! Znajući naše ponašanje prema supstancama i predmetima koji se ne smeju prodavati mlađim od 18god, takva "legalizovana" sranja bi vrlo brzo došla u školska dvorišta. Naravno, korisnici koji prežive će svakako da završe na klinici o našem trošku, a ako smo toliko liberalni da legalizujemo teške droge, što ne budemo dovoljno liberalni da svako plaća svoje medicinske troškove, pa nek' crknu narkosi ako nemaju da plate?

Eno vam tamo u mojoj okolini neki katolički molitveni dom + rehabilitacioni centar gde od zavisnika prave retarde prve klase, sklapaju ruke i bleje u prazno dok recituju gluposti a zapravo bi dali boolju da dobiju jedan udarac u venu, eno vam savetovališta i call centri, eno vam metadonske klinike gde zavisnike pokušavaju barem nekako da kontrolišu... i to samo zbog par zrnaca rastopljenih u prljavoj vodi.

Citat:
Wi-Fi: To ni sada ne postoji, a ne da je 5-10x jeftinije...

Onaj tipus što je držao prijateljevu ženu (prodavačicu) na nišanu i izjavio na sudu da "on ne zna ništa drugo da radi sa svojim životom" ne postoji? Sin ćaletovog prijatelja koji je bio 2 puta iza rešetaka, na kraju prebio svoju kevu i predozirao se pa završio život? Moj školski drug koji je trpao sranja u vene i krao pare od keve dok ga nisu našli sasušenog u sobi i konstatovali smrt? Prijateljevi rođaci koji su se nabadali sa nečim dok jedan od njih nije završio u bolnici, a drugi u mrtvačkom sanduku? Oni ne postoje? To što oni traže putem ilegalnih kanala svoje užitke je uglavnom posledica nečega drugoga, ali ako im damo da kupe sve što im treba u trafici, ne verujem da će odjednom da se prihvate odgovornosti i da počnu da cene svoj život! Od flaše rakije neko teško da može da crkne za jednu noć, od kutije cigara i zamotane trave još manje, da ne pričamo o čokoladi i kafi... ali od ovakvih hemikalija ima da ih jedna tura košta života. Sa takvim sranjima nema "uzeću samo malo"...
[ ArsenLupen @ 22.02.2012. 01:29 ] @
Realno me zabole za Srbljanovicku i sta ona tura u nos. A ode ti nasiroko. Evo ti prosto pitanje - sta bi to totalna legalizacija donela lose, a cega danas nema po ulicama? Zasad sto vidim - nista losije ne bi bilo. Mozda gresim.

Sutra saljem mejl Krkobabicu da me kandiduje za premijera, obecavam samo duplu penziju, nista od zakona ne diram osim totalne legalizacije. Da me vidis kad dobijem milion ipo gerijatrijskih glasova.

Edit: Ne salim se

[Ovu poruku je menjao ArsenLupen dana 22.02.2012. u 03:01 GMT+1]
[ kandorus @ 22.02.2012. 01:53 ] @
Često se ribe pecaju na udicu. Ali kad riba baci udicu volovi se upecaju. Cena udice? 2x60 evrića. Nije preskupo ako već treba upecatu vola za ražanj.
[ hogar strašni @ 22.02.2012. 08:26 ] @
Čanak: Što ne uze od stranke?

Političar Nenad Čanak je na Tviteru podelio i SMS koji je dobio: „Pa kad ide kod uličnih dilera umesto da ode do Stranke, pa lepo uzme na veliko, preko Sindikata...“

Dragan Brajović:
- E, Biljo... Pa nije svaka koka koka, neka je i petao, a te kukuriču iz džepa. Nova pozorišna predstava B. Srbljanović „Tona prođe, a gram nikako“.

Isidora Bjelica:
- Ajde reci pravo, koji će joj k... muž ako sama ide po mleko, hleb, kokain...

Ivan Ivanović:
- Mučenica, svaki put kad kine, izgubi 60 evra.

[ kandorus @ 22.02.2012. 09:38 ] @
Dalje bi moglo da se razgovara o potrebnom prosečnom broju udica koje riba treba da baci da bi se vo upecao. Za sada je to 2 udice.
[ jnk @ 22.02.2012. 11:26 ] @
Zaključak - pucajte se čistim dopom i posle 30 godina izgledaćete kao mladići.
[ burex @ 22.02.2012. 11:30 ] @
Citat:
hogar strašni: Čanak: Što ne uze od stranke?
Političar Nenad Čanak je na Tviteru podelio i SMS koji je dobio: „Pa kad ide kod uličnih dilera umesto da ode do Stranke, pa lepo uzme na veliko, preko Sindikata...“

Takođe je napisao:
Citat:
Ne opravdavam kršenje zakona od strane nekoga ko pretenduje na javno delovanje. Ali, ako se već na prvi pogled vidi sva ispolitiziranost napada i atmosfere medijskog linča (već je neko primetio da su samo njeni podaci dati u javnost u celini, i ime i prezime), da sada, za razliku od slučajeva Slobodana Miloševića, Vojislava Šešelja i sličnih, niko od "patriota" nije spomenuo prezumpciju nevinosti (jer, ne vidim da je bilo nekog sudjenja i presude), onda se protiv takvog odnosa mora pobuniti.

Nemam lične simpatije za dotičnu osobu, jedan jedini put kada smo se uživo sreli u nekoj TV emisiji se ponašala arogantno i neprijatno ne ističući ni jednu od pozitivnih osobina za koje sam čuo da ih ima. Ali, lične naklonosti nemaju ništa sa obavezom da se zaštiti integritet i pravo na ravnopravnost nekoga za koga se vezuju dva grama kupljenog kokaina pred onima koji morališu istovremeno nalazeći puno razumevanje za razne "patriotske" i "navijačke" grupe koje u vidu zanata trguju svim poznatim narkoticima u stotinama kilograma. Njima se imena ne objavljuju, nego samo inicijali. Oni nisu nikada nikoga pretukli ili namerno ubili, nego su uvek bili "u stanju smanjene uračunljivosti".

Da je pomodna narkofilija Biljane Srbljanović najveći problem vezan za narkotike u ovoj zemlji, Švedska bi nam zavidela a Švajcarska pukla od zavisti.

Nenad Čanak
http://www.twitlonger.com/show/g1ge82

Nego, Biljana Srbljanović podržava "beli glas" (misli se na prazan glasački listić, ha) tako da čak iako bi zašla u stranačke prostorije gde se "napaćena omladina drogira, kojih ima sve manje" (citat by Dnevnik 2 1998), ne bi dobila ni da zamasti brkove:
http://www.blic.rs/Vesti/Polit...-pokazujete-sta-mislite-o-njoj

Citat:
ArsenLupen: Realno me zabole za Srbljanovicku i sta ona tura u nos. A ode ti nasiroko. Evo ti prosto pitanje - sta bi to totalna legalizacija donela lose, a cega danas nema po ulicama? Zasad sto vidim - nista losije ne bi bilo. Mozda gresim.

Pa editovao si poruku, ali prvo si rekao da mi ne vredi ništa objašnjavati, a kada sam napisao malo više, onda ti je to previše za čitati... Nisi ni na šta odgovorio što sam ja napisao. Što se tiče tvog pitanja, totalna legalizacija bi lokalnim narkosima donela veoma lak i brz pristup njima omiljenim supstancama, degradirajući im zdravlje, što bi dovelo do mnogo bržeg uništenja života i porodice. Iako dotični praškovi i eliksiri postoje po ulicama danas, oni se veoma teško nabavljaju i mnogo su manje šanse da se nekom klinji koji je tek napunio 18god uvali taj otrov. Možda u nekim drugim državama bi takva vrsta legalizacije uspela gde su ljudi malo više odgovorniji, ali ovo je Srbija... garantujem da ovde ni legalizacija trave ne bi uspela jer bi lokalci pokosili sav kukuruz i posadili zelene travke, koje bi u paketićima uvaljivali u susedne države. Možda bi dobili nešto od "narkos turizma", ali to je totalno pogrešan način razmišljanja... u Somaliji možeš da zapališ i da šmrčeš šta hoćeš, što niko ne ide tamo? Ako će nam se turizam bazirati samo na osnovu jedne travke, mi nemamo turizam.

Ovo je država koja je morala da zabrani slobodnu prodaju bensedina, trodona i bromazepama jer ih je raja gustirala sa pivom nonšalantno. Sada se svi kao nešto uvlače apotekarima sa strane da bi dobili tu kutiju tabletica, ali barem više nema tako jednostavne zloupotrebe. Da si video facu jednog beskućnika koji me je izbečenih očiju i syebanog glasa pitao opušteno "i...imaš li trodona?"... bolest.
[ Wi-Fi @ 22.02.2012. 12:31 ] @
Sta se tesko nabavlja?! Pa svaki drugi klinac zna ko prodaje vutru, exere, speed/ice, malo manji broj zna i za distributere slicica (iako i oni prvi mogu da poruce kod svojih), dopa, jedino je malo teze naci belo (a i najskuplje je, jel'). Tako da...
[ kandorus @ 22.02.2012. 12:48 ] @
Teško da bi uz dop riba očuvala svežinu i drčnost (pa i naivnost) sve te godina i pri tome natovarila volove oko svog ribnjaka. Da je ribi dop trebao za ličnu upotrebu volovi ne bi dežurali pred ribnjakom već bi prepustili da se riba sama ušmrka i potone. Ovako su volovi radi udice od 120 evra morali da ofiraju svoju ribicu i svog soma.
[ ArsenLupen @ 22.02.2012. 13:09 ] @
Citat:
burex: Da si video facu jednog beskućnika koji me je izbečenih očiju i syebanog glasa pitao opušteno "i...imaš li trodona?"... bolest.

Nagledao sam ih se ne zna im se broj, radeci u odseku za alkoholizam i narkomaniju. Opet si otisao nasroko, i potvrdio da sve sto si nabrojao u vezi narkomana postoji i danas kad je totalna zabrana u toku. I ne znam koje si mi to pitanje postavio pa ja ne odgovorih. O pisanju u korn-fleks? Ima tu jos sto-sta za dodati, ali i dalje cenim da ti ne vredi objasnjavati...
[ ventura @ 22.02.2012. 13:29 ] @
Citat:
burex:
Da si video facu jednog beskućnika koji me je izbečenih očiju i syebanog glasa pitao opušteno "i...imaš li trodona?"... bolest.

Čekaj, startovao te neki klošar na ulici iz čista mira i pitao imaš li trodona??!?

Mislim, na šta treba da ličiš bi ti se tako nešto moglo desiti tek tako na ulici (pod uslovom da je istina)?

[ anon70939 @ 22.02.2012. 13:38 ] @
Citat:
Wi-Fi: Sta se tesko nabavlja?! Pa svaki drugi klinac zna ko prodaje vutru, exere, speed/ice, malo manji broj zna i za distributere slicica (iako i oni prvi mogu da poruce kod svojih), dopa, jedino je malo teze naci belo (a i najskuplje je, jel'). Tako da...

hm... verovatno zato sto nisam u tim vodama odavno, meni je jako tesko naci za travuljinu. Odnosno, nisam ni trazio, ali u mojoj okolini nema niko. I ljudi koji su ranije toga imali gomile, vise nemaju. Najverovatnije nezainteresovanost.
Ali dok sam bio srednjoskolac, ja ne znam ko je nije koristio. preko 50% ljudi koje poznajem u to doba su bar probali. Raslo je na sve strane...

Danas to vise nije bas tako. Bar u KGu...

Citat:
ventura: Čekaj, startovao te neki klošar na ulici iz čista mira i pitao imaš li trodona??!?
Mislim, na šta treba da ličiš bi ti se tako nešto moglo desiti tek tako na ulici (pod uslovom da je istina)?

hehehe, i mene interesuje :). Okaci fotku burex :)
[ burex @ 22.02.2012. 13:40 ] @
Citat:
ArsenLupen:Opet si otisao nasroko, i potvrdio da sve sto si nabrojao u vezi narkomana postoji i danas kad je totalna zabrana u toku.

Postoji i postojaće. Ono što ja tvrdim, ako već nisi uspeo da pročitaš (pošto idem naširoko, je l' te), jeste da je problem koliko će "sve to što sam nabrojao" biti više zastupljeno nakon legalizacije teških droga. Otkud ti to mišljenje da će se narkosi uhvatiti lične odgovornosti i odjednom prestati da kradu i prose za novi udarac, pa da će da postanu kao ti i ja, samo što se bodu u slobodno vreme? Droge tog tipa o kojima diskutujemo ne izazivaju samo psihičku, već i fizičku zavisnost, neke od njih unište ljudski mozak u roku od par godina.

Kada se npr. crack mogao lako nabaviti u USA, evo šta se desilo:
Citat:
The crack epidemic of the 80’s took it’s toll on the nations health. There was a 28-fold increase in cocaine-related hospital emergency room admissions from 1985 – 1989.

http://en.wikipedia.org/wiki/Crack_epidemic_(United_States)
Citat:
Between 1984 and 1994, the homicide rate for black males aged 14 to 17 more than doubled, and the homicide rate for black males aged 18 to 24 increased nearly as much. During this period, the black community also experienced an increase in fetal death rates, low birth-weight babies, weapons arrests, and the number of children in foster care. In 1996, approximately 60% of inmates incarcerated in the US were sentenced on drug charges.
[ burex @ 22.02.2012. 13:45 ] @
Citat:
ventura: Čekaj, startovao te neki klošar na ulici iz čista mira i pitao imaš li trodona??!?

Ma jok, lažem da bih tebi ugodio. Sedeo je iza jednog ćoška u centru Subotice na nekom ćebetu i startovao je svakog ko nije bio riba i ko je bio mlađi od 30 god... ne vidim potrebu da se praviš ludim i da tripuješ da se takve stvari ne dešavaju. Čovek je inače poznat bio lokalnoj populaciji i davali su mu neki za pivo, a neki za hranu... spavao je po hodnicima zgrada... ne znam da li je živ danas. Ali 'ebiga, možda lažem, takvo sam đubre od čoveka da se nikad ne zna...
[ Texas Instruments @ 22.02.2012. 13:48 ] @
I ja sam kao klinac, negde prva-druga godina gimnazije, imao situaciju da je mene i ortaka u sred bela dana startovao neki raspali narkos na ulici (sa sve zavojma po rukama) i pitao da li znamo gde ima da se kupi "belo" ili "žuto".
[ Wi-Fi @ 22.02.2012. 13:49 ] @
@ burex: ALI vec sad se sve moze lako nabaviti, pa nije neki ogroman broj ubistava i sl, a pogotovo ne ovako necega:
Citat:
Pomahnitale bande narkosa koji kolju, pljačkaju, uništavaju porodice da bi došli do nove ture mi baš ne trebaju u životu.

Mis'im...
A da je legalno, cena bi bila 5-10x manja - dakle, i da se poveca broj korisnika - situacija bi bila bolja, u najgorem slucaju ista...

@ CoyoteKG: Ne znam za KG, ali po Uzicu, Nisu sam cuo da ima, BG, NS, SU i sl. mislim da nije potrebno ni pominjati...
[ jnk @ 22.02.2012. 13:51 ] @
coyote: problem je što sad ako te uhvate da diluješ travu robija je minimum 3 godine iako nisi prethodno osuđivan. Pa računaj ako diluješ skank i imaš 4e po paketu i prodaš 10 paketa dnevno to je 1,200 eur mesečno. Ako te uhvate posle 6 meseci zaradio si ~7,000 eur ali ćeš ići 36 meseci u zatvor. Ako radiš 36 meseci za 250e neku fizikaliju zaradićeš 9,000 EUR. Poenta priče je da se diluje na veliko.
[ Wi-Fi @ 22.02.2012. 13:54 ] @
Upravo tako. S tim da obicno sitne, jos nepoznate (nisu privodjeni, lezali i sl.), sa 1-2-3 paketa pustaju uz neku prekrsajnu ako plate kaznu ili neki dobrotvorni prilog/donaciju/sta vec
[ burex @ 22.02.2012. 14:03 ] @
Citat:
Wi-Fi: @ burex: ALI vec sad se sve moze lako nabaviti, pa nije neki ogroman broj ubistava i sl, a pogotovo ne ovako necega

Ne može se TOLIKO lako nabaviti... ne znam sa kakvim si društvima bio u kontaktu, ali u mom okruženju sigurno nije lako da se neko počne pucati u venu i šmkrati bez da nije već u veoma sumnjivim krugovima neko vreme.

Citat:
Wi-Fi: A da je legalno, cena bi bila 5-10x manja - dakle, i da se poveca broj korisnika - situacija bi bila bolja, u najgorem slucaju ista....

Oni koji koriste raznorazne praškove i mrvice najverovatnije neće raditi nešto produktivno pa da mogu priuštiti sebi i tu jeftiniju cenu... ali iako bi se smanjio ili čak ostao isti tempo razbojništva uzrokovano narkomanijom, korisnika bi svakako bilo više, a to je pad u produktivnosti cele zemlje, veća tražnja za uslugama socijalnih službi, mnogo više poseta bolnicama i sl.
[ Wi-Fi @ 22.02.2012. 14:09 ] @
Pa nije bilo lako nabaviti crack ni na Lower Manhattan-u u odnosu na Brooklyn, ali je u Brooklyn-u bilo dovoljno lako (mada ne i lakse nego u Bronx-u)...
Ti koji sad koriste ni sad nista ne rade a mogu da priuste, tako da... Da ih bude i 5x vise, opet nece biti gore...

Btw. ta "crack epidemija" je uporediva sa danasnjom "epidemijom" meth-a, dakle speed/ice, sto u USA, sto i kod nas, u poslednjih par godina.
Jbg, gram speed-a 10e (kokain 50-60e) pa ide...
[ ArsenLupen @ 22.02.2012. 14:52 ] @
Citat:
burex: problem koliko će "sve to što sam nabrojao" biti više zastupljeno nakon legalizacije teških droga 

Nista sto 18% PDVa na pajdo nece resiti. Da zaposlis pandura na svakom cosku u Srbiji verujem da bi ostalo za duple penzije.

Citat:
Otkud ti to mišljenje da će se narkosi uhvatiti lične odgovornosti i odjednom prestati da kradu i prose za novi udarac, pa da će da postanu kao ti i ja, samo što se bodu u slobodno vreme? Droge tog tipa o kojima diskutujemo ne izazivaju samo psihičku, već i fizičku zavisnost, neke od njih unište ljudski mozak u roku od par godina.

Pa nece, ja to ni ne tvrdim, padjomani ce da pajduju kao sto rekoh, jedina razlika je sto diler nece biti Behrim nego mama drzava - sto povlaci novac u legalan tok i puni budzet - povuci paralelu sa kockom - ako hoces da dilujes platis neki mastan cip + 60% zarade + PDV i eto ga. Kao sto sad imas kladionice tako bi imao i pajdomanske kafice u kojima se sluzi cist pajdo(znaci bez primesa od kojih umire 98% heroinskih zavisnika), cist spric i igla(Hepatitis bi bio u nivou statisticke greske), panduri srecni jer pajdomane ne jure po haustorima i podrumima nego zadju u najblize registrovano mesto, podrazumeva se da ulazis sa licnom kartom, da kao i kladionica ne sme da bude 5km od najblize skole, opcije su nenabrojive.

Na stranu sto poznajem dugogodisnje, 20+ godina heroinske zavisnike sa fantasticnim karijerama, veoma ugledne ljude u svojim sredinama, istina sto ih je 10 puta manje nego ovih sto prose/kradu za sledecu dozu.

Razlika izmedju ovoga nabrojanog i te epidemije kreka u US je sto bi se ovde znalo ko uzima kes, i nista vise ni ne treba da bude.

[ burex @ 22.02.2012. 14:59 ] @
Dakle, legalizovano trovanje populacije.

"Suicide Booth" koncept anyone?
http://www.comedycentral.com/v...136575&title=suicide-booth
[ ArsenLupen @ 22.02.2012. 15:04 ] @
Populacija ce da se truje, hteo to ti ili ne. Manje zlo je legalizovano.
[ vladd @ 22.02.2012. 17:02 ] @
Cek sad, osim sto ste resili da u (sledecih) dvadesetak strana resite problem narkomanije u svetu, sta se zapravo desilo?

Neke novine pisu, elektronski mediji usijani, i za i protiv, i da jeste kupila i da je namestaljke, gospodja se sali, naravno bosle belog je zabole za planetu, borbeni politicari se ne oglasavaju(oni sto primecuju i broj komaraca u kampanji)..

Da li negde postoji neka zdrava i jasna indicija sta se zaista dogadja, ili su dve grupe spin majstora sudarile..udario junak na junaka?

Poz
[ herzog @ 22.02.2012. 18:03 ] @
Prvo : Zabrana jaca biznis i pravi posao za druge struke . Cak i za izmisljene struke (Npr:psihologija, koja je cak i logicki
oborena kao cista budalastina)
(Naravno, zabrana je selektivna i necemo Bilju videti iza resetaka, sto zbog njenih zasluga, sto zbog daljnjeg Epp-a . a ni njenog snabdevaca )

Drugo :
-Ako predpostavimo da je Holandija jedna uredjena drzava
gde je sve 100 posto legalizovano, na njenom primeru ocito vidimo
da je stopa ulicnog kriminala manja nego tamo kude je svasta zabranjeno,zbog navodne stetnosti.
(Ne zaboraviti na spekulaciju da su npr. heroin prepisivali ili cak davali bez recepta u apotekama shirom Amerike krajem 19-veka
a po preporucui lekara) Zarada svakojakog olosa je uslovilo da se sve daljnje guralo u smislu prvog scenaria

[Ovu poruku je menjao herzog dana 22.02.2012. u 19:43 GMT+1]
[ Igor Gajic @ 22.02.2012. 18:05 ] @
@vladd

Dok se ljudi zamajavaju oko gluposti, i tamo neke narkomanke, neke zestoke stvari prolaze neopazeno... Skretanje paznje sa daleko bitnijih stvari... Recimo tri banke u kolapsu i guranje ruku u stednju...
[ Sceka @ 22.02.2012. 18:09 ] @
Citat:
Igor Gajic: @vladd

...Skretanje paznje sa daleko bitnijih stvari... Recimo tri banke u kolapsu i guranje ruku u stednju...

O bitnijim stvarima se razgovara na drugoj nekoj temi, recimo u temi o tri banke u kolapsu i guranje ruku u stednju... Ako je nema, otvoris je sa naslovom za koji mislis da je odgovarajuci i "mirna Backa"!

Pozdrav!
[ Igor Gajic @ 22.02.2012. 18:14 ] @
Odnosi se na kolicinu paznje koja se u medijima poklanja njoj i tome sta se desava sa bankama.
[ Sceka @ 22.02.2012. 18:57 ] @
Citat:
Igor Gajic: Odnosi se na kolicinu paznje koja se u medijima poklanja njoj i tome sta se desava sa bankama.

Pa tema je o njoj a ne o bankama. Sta tu nije jasno?

Pozdrav!
[ milivoje t @ 22.02.2012. 19:39 ] @
Citat:
Wi-Fi: Pa nije bilo lako nabaviti crack ni na Lower Manhattan-u u odnosu na Brooklyn, ali je u Brooklyn-u bilo dovoljno lako (mada ne i lakse nego u Bronx-u)...
Ti koji sad koriste ni sad nista ne rade a mogu da priuste, tako da... Da ih bude i 5x vise, opet nece biti gore...

Btw. ta "crack epidemija" je uporediva sa danasnjom "epidemijom" meth-a, dakle speed/ice, sto u USA, sto i kod nas, u poslednjih par godina.
Jbg, gram speed-a 10e (kokain 50-60e) pa ide...
wi-fi vidim da si u toku sa aktuelnim drogama medju maldima, bar vise nego ja. kazes da je kod nas epidemija metamfetaminskih droga u posednjih par godina. ajde malo vise napisi o tome, za nas koji smo stariji i van tokova. koje su to droge, koji su nazivi, kako se konzumiraju, kakve su cene. jel ih masovno uzimaju klinci u srednjoj, kao nekada sto se satirala marihuana ?
[ Wi-Fi @ 22.02.2012. 22:51 ] @
E jbg, pa nije tolika epidemija... Vutra drzi primat i dalje (mada vise nego "u moje vreme"), i nista joj nije ni blizu, ali speed/ice imaju primat sto se tice ostalih (npr. exera i sl.). Rekao bih (po onom sto sam cuo/video) da su korisnici tu negde oko 17-18 i stariji (ne znam za mladje, sto znaci i ako ima - nije toliko rasprostranjeno).
Ne znam za druge nazive sem speed-a/ice-a, u prahu je, smrce se, belo je (a nije koka :D), cena je oko 10e ...
Nisam nesto upucen u efekte i sl. sem sto znam da redovni korisnici mogu po par dana da ne spavaju, budu malo aktivniji/voljni da rade i to je to.
Za vise ces morati da vidis po Google-u, Wikipedia-i i sl.
[ AleXandarZ @ 23.02.2012. 01:17 ] @
Glupse napisan clanak u novinama nisam skoro procitao.
[ herzog @ 27.02.2012. 14:41 ] @
http://www.vesti-online.com/Ve...-Srbljanovic--kokainska-drama-