[ hogar strašni @ 21.02.2012. 09:30 ] @
Rusija je odlučila da sustigne i prestigne SAD na vojnom polju! U tu svrhu, kako je najavio premijer Vladimir Putin, u narednoj deceniji biće uloženo 575 milijardi evra! Ipak, kako smatraju domaći analitičari, to verovatno neće biti dovoljno.
http://www.rg.ru/2012/02/20/putin-armiya.html
[ Lavlja_Jazbina @ 21.02.2012. 10:13 ] @
Tek mi je sada jasno koliko je MIR skupa stvar.Vise od 575 milijardi evra!
[ hogar strašni @ 21.02.2012. 11:01 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina: Tek mi je sada jasno koliko je MIR skupa stvar.Vise od 575 milijardi evra!

Pa s obzirom na apetite drugih prema Rusiji, cena je takva kakva je i nije velika.
Ako se šteta napravljena maloj Srbiji, bombardovanoj 99, procenjuje od 30 milijardi (gej 17) do 100 milijardi (tadašnja, aktuelna, vlast), za onoliku Rusiju sa njenim resursima cifra od 575 milijardi evra je smešna!
[ Lavlja_Jazbina @ 21.02.2012. 11:28 ] @
Pogresno sam se Izrazio-odgovorio.Zamisli tu lovu uloziti u taj MIR o kome svi virtuelno trabunjaju.
Evo mi dugujemo 23 mil.Krenes sa nulom,slonis kasu od politicara koji i ne znaju sta je to,uvezes biznismena
koji obavezno nije nase vere ii krenessssssss u novom pravcu.Naravno,da svi oooookolooo tako misle,na prvo mesto EU.
[ jericho1405 @ 21.02.2012. 12:18 ] @
Citat:
hogar strašni: Rusija je odlučila da sustigne i prestigne SAD na vojnom polju!

Kakav zatucani senzacionalizam koji nema blage veze sa realnoscu. Najobicnija paljevina likova koji ceznu za nekim srecnijim vremenima posrnule drzave.
[ hogar strašni @ 21.02.2012. 12:22 ] @
Citat:
jericho1405: Kakav zatucani senzacionalizam koji nema blage veze sa realnoscu. Najobicnija paljevina likova koji ceznu za nekim srecnijim vremenima posrnule drzave.

Prvo, zašto mene citiraš ako sam postavio link sa koga ide informacija?
Ja ništa ne tvrdim, prenosim deo teksta a ako ti je nerazumljiv, možda se potrudim da ti prevedem ceo tekst.
Za početak, ti meni prevedi tvoj post!
Hvala.
[ Nedeljko @ 21.02.2012. 13:14 ] @
Pitanje je na šta se ovde misli.

Rusiju sa onolikim nuklearnim potencijalom niko ne sme da napadne. U eventualnom ratu NATO protiv Rusije bi svi izgubili. To nije opcija.

Međutim, NATO se trti po raznim Srbijama, Libijama itd. a Rusija bi možda htela da više ne bude pasivni posmatrač i da sprovede svoj veto iz saveta bezbednosti. Za to nije potrebno biti jak ko Amerika jer Amerika sigurno neće ratovati protiv nekoga od koga nije bar 100x jača.

Bilo kako bilo, svakako da ovde ima tzv. obraćanja svom biračkom telu pred izbore. Ne vidim po čemu se to razlikuje od izjave američke ambasadorke u UN da "Kini i Rusiji preti međunarodna izolacija" zbog najnovijeg kinesko-ruskog veta. Ključna reč je "prestići" za šta svakako nije dovoljno uložiti u narednih deset godina onoliko koliko SAD inače ulože za dve godine.
[ Hapless joint @ 21.02.2012. 23:27 ] @
Mali je Putin da nazuje cipele velikoga druga Staljina.