[ sad_ste_face_jel @ 03.03.2012. 01:09 ] @
Primetio sam da i se i dalje vise koristi i distribuira Divx od Mkv-a zasto? kada je film u Mkv-u mnogo kvalitetniji od Divx-a a pritom i manje zauzima prostora.
[ superbaka @ 03.03.2012. 07:29 ] @
jesi li probao da analiziras taj .mkv fajl recimo Gspot-om i vidis od cega se sastoji?

mkv je kontejner (kao avi npr) u kome se nalazi fajl obradjen odredjenim video kodekom (divx recimo) i audio kodekom, plus jos neke stvari koje mogu da se ubace u taj kontejner... s obzirom da mesas te pojmove, probaj da konvertujes neki video fajl pomocu nekog konvertora u drugi format pa ces videti kako to funkcionise...
[ sad_ste_face_jel @ 03.03.2012. 15:37 ] @
Ja sam probao i konvertovao sam nekoliko filmova koji su bili u divx formatu (700 mb) u Mkv na 400 mb i nisam primetio nikakvu razliku jer je vec snimak ripovan ali zato da sam od originalnog DVD-ja napravio mkv rip bio bi znatno kvalitetniji nego divx.
[ superbaka @ 03.03.2012. 17:18 ] @
:)

opet nisi shvatio...

kada si konvertovao u .mkv, izabrao si neki kodek koji ce to da odradi (divx, divx5, h-263, MPEG-4 itd...), pa si namestao video size, pa aspect ratio, pa bitrate itd, i time si dobio izlazni fajl odredjenog kvaliteta i velicine sa .mkv ekstenzijom... svakim menjanjem ovih parametra dobio bi drugaciji izlazni fajl po kvalitetu i velicini... ne znam sta podrazumevas pod tim divx, pretpostavljam .avi, ali je ocigledno da nisi koristio ista podesavanja i kodeke u oba slucaja kada si dobijao toliku razliku u velicini i kvalitetu...
[ sad_ste_face_jel @ 03.03.2012. 18:36 ] @
Ne znam ja te kontejnere koje pominjes ja ti pricam za format avi i mkv.Mkv je mnogo kvalitetniji od avi ja sam za konvertovanje koristio kodek H.264(x264) koji dolazi uz program za zvuk aac koji takodje dolazi uz program.Nego sve je to nebitno ja sam hteo misljenje zasto je i dalje popularan avi format kada nula u odnosu na mkv naravno kad se obradi od Blu-ray-ja.
[ Goran Mijailovic @ 03.03.2012. 18:55 ] @
pa nije isto divx i H.264 ovaj drugi ima bolju kompresiju
[ tune @ 03.03.2012. 19:06 ] @
.

edit: .divx, DivX
da se zna sta je flasa a sta rakija
[ sad_ste_face_jel @ 03.03.2012. 19:36 ] @
Predpostavljam da za mkv koriste kodek H.264 pa je snimak u vecoj rezoluciji a i boljeg kvaliteta.Ali i dalje ne razumem zasto se i dalje forsira avi format kada je u vecini slucajeva slabijeg kvaliteta.
[ plague @ 03.03.2012. 20:05 ] @
Program u kome si radio verovatno koristi H.264 za MKV, ali ono sto mi pokusavamo da ti kazemo je da ti zapravo sam imas izbor koji ces koristiti(mozda ne u tom programu ali generalno) i da mozes i za .avi koristiti H.264 i dobiti video istog kvaliteta kao i taj tvoj MKV.

Znaci .avi i .mkv su samo pakovanja, sadrzaj moze biti razlicit, a moze biti i isti.

Citat:
You may come across all kind of file extensions and still the codec can be H.264:

*.avi - People also use .avi for H264 videos too!

*.mp4 - QuickTime use this format. Better than AVI as you can store AAC audio as well.

*.m4v - The standard file format for videos for iPods developed by Apple.

*.mkv - Matroska container - can support many video and audio formats.

*.h264 - Not commonly used, but you may download some video files with this extension name from Internet.
[ sad_ste_face_jel @ 03.03.2012. 20:42 ] @
Pa zasto onda ne prave BRrip u avi formatu nego sve u mkv? Ja do sada nikad nisam nasao neki BRrip u avi formatu a da je u velikoj rezoluciji i da zauzima recimo 500 mb.
[ plague @ 03.03.2012. 23:48 ] @
Citat:
Q: What are the advantages of matroska compared to AVI ?
A: The AVI container was originally introduced by Microsoft in the early 90s, and was designed as a very flexible A/V container format for the video and audio compression formats of those days. It is necessary to understand that AVI is only one ( but important ) part of a complete multimedia framework called 'Video For Windows' ( VfW ), offering programmers not only a container but also a complete set of API commands to be able to program their own video and audio codecs, using either the VfW or the ACM interface ( this was back from the days when Microsoft was still dedicated to sell their operating systems to people, instead of multimedia solutions as they are trying to do today with WMV, so they had to make their OS attractive to other programmers ).
Unfortunately this VfW framework cannot support many of the more advanced features that modern audio and video compression formats will offer, such as Variable Bitrate audio encoding ( VBR ), or Variable Framerate video encoding ( VFR ). Although AVI was extended with an additional standard called 'Open DML AVI' in the mid/late 90s, overcoming most of its very annoying limitations like the 2 GB file size limit, there is still no proper and spec compliant way to support modern compression formats like the excellent, opensource Ogg Vorbis audio compression format.

Matroska has overcome all those limitations and can support all known audio and video compression formats by design. To make sure it will also be capable of coping with the future standards it is based on a very flexible underlying framework called EBML, allowing to add more functionalities to the container format without breaking backwards compatibility with older softwares and files.
[ sad_ste_face_jel @ 04.03.2012. 00:17 ] @
Znaci u svakom slucaju mkv je barem po meni mnogo bolji od avi formata ali i dalje ne shvatam zasto je avi i dalje popularan? Jedino zbog DVD-playera mada i oni polako izlaze iz mode :)
[ plus_minus @ 04.03.2012. 01:20 ] @
Zato što se ljudima više sviđa da izgovaraju DivX nego li mkv.

Ima dakle i DivX fajlova koji su podjednako kvalitetni em iste veličine kao i mkv. Ali, pazi sad ovo.. :)
IMa ljudi koji OBOŽAVAJU da konvertuju i kompresuju video materijale, filmove itd.. a znaš šta još obožavaju?
Mnogo vole kada pritisnu pauzu dok gledaju neki film pa odu u toalet ili skoknu do frižidera na kratko,
pa se vrate za stolicu ili fotelju i vide sliku PAUZIRANU, dakle, taj jedan frejm koji je bio aktuelan kada su pritisnuli pauzu, stoji kao kristalno čista i jasna slika a ne zamagljeni prikaz .. koji ima i "echo" na ekranu.
Pa ga onda srežu na 1.5 gb... umesto na 300 megabajta.. i obavezno koriste Xvid.. neće ni da čuju za mkv. Osim ako ne pakuju nešto za mobile.
[ sad_ste_face_jel @ 04.03.2012. 02:49 ] @
Xvid ne mozes da poredis sa mkv i da hoces jer Xvid i mkv od 1.5 Gb to ti je nebo i zemlja! Mkv od 1.5 gb moze da bude 1080p a to ces tesko izvesti sa Xvid.Ajd nadji mi neki rip u avi formatu koji je podjednako dobar kao i mkv a da malo zauzima ja sam pokusavao ali bezuspesno.Skoro sam gledao jedan film koji je 1080p i zauzima negde oko 1.5 gb u mkv-u i slika je perverzija dok za taj Xvid bi trebao da zauzima 4 gb da bi dobio toliko na kvalitetu jer da je taj Xvid toliko dobar svi bi pravili BRripove u tom formatu a ne u mkv.
[ plus_minus @ 04.03.2012. 03:43 ] @
Nema veze. Ja i ovako i onako nisam ni kritičar a ni supermen pa da mi treba ne znam kakva slika da bi zadovoljio potrebe.
Extra dobar Xvid materijal i kao što napisah, pauziraš sliku i tu bez problema vidiš kvalitet. I šta će meni u životu bolje nego što daje i taj Xvid pa neka je i 400 puta gori od mkv-a?

Šta će mi kad je arsenal filmova i novih naslova sve gori i gori? :) A sve dobro sam odgledao i to u DivX formatu, uglavnom.
[ bachi @ 04.03.2012. 09:47 ] @
Čini mi se da dečko još uvek nije razumeo šta mu pričate.
[ Aleksandar Đokić @ 04.03.2012. 11:08 ] @
mozda zbog podrske i vremena kompresije
[ plus_minus @ 04.03.2012. 12:35 ] @
Citat:
bachi: Čini mi se da dečko još uvek nije razumeo šta mu pričate. :D

Nema veze, mi zato sada face. D:
[ sad_ste_face_jel @ 04.03.2012. 12:59 ] @
Vi ste se uhvatili za te kodeke a ja vam pricam moje iskustvo.Ja sam do skoro skidao filmove u avi formatu i jednom mi je drug prebacio neki film u mkv formatu i kada sam pogledao koliko zauzima mislio sam da od kvaliteta nema nista.Ali kada sam pustio film video sam da je slika znatno kvalitetnija od tadasnjih filmova u avi formatu koje sam imao.I od tada skidam filmove samo u mkv (BRrip) jer manje zauzimaju prostora a slika je kvalitetnija.Jer barem ja nisam nasao da neko konvertuje blu ray u avi format a da je snimak kvalitetniji od mkv i da manje ili isto zauzima.
[ Shadowed @ 04.03.2012. 13:13 ] @
Uhvatili su se kodeka zato sto kvalitet i velicina fajla zavise od kodeka i to je to.
Obicno se koriste odredjene kombinacije kodeka i kontejnera pa su zato kodeci sa boljom kompresijom cesce u mkv kontejneru.
Avi kontejner sa kodecima koji idu u njega se jos dosta koristi zato sto je podrska za njega zastupljenija (osim kompjutera, tu su i razni drugi player-i).
[ sad_ste_face_jel @ 04.03.2012. 13:34 ] @
U svakom slucaju za sada se vise koristi mkv kontejner za dobru kompresiju i bolju sliku.Ja nisam nalazio filmove u avi formatu a da je tako dobro zapakovan i da ima takvu rezoluciju kao mkv.Sad se prisecam kako sam skidao seriju CSI i da su mi za jedan serijal u avi formatu trebala dva DVD-ja,a sada ceo serijal zauzima 3.3 gb.Eto recimo ja pretezno skidam BRrip 720p u mkv i on najcesce zauzima od 450 do 800 mb a slika izuzetno dobra a kada bi skinuo u avi formatu (700 mb)nista posebno dok vec od 1.5 gb snimak nije los ali mnogo zauzima.
[ plus_minus @ 04.03.2012. 13:40 ] @
Citat:
sad_ste_face_jel: Vi ste se uhvatili za te kodeke a ja vam pricam moje iskustvo.Ja sam do skoro skidao filmove u avi formatu i jednom mi je drug prebacio neki film u mkv formatu i kada sam pogledao koliko zauzima mislio sam da od kvaliteta nema nista.Ali kada sam pustio film video sam da je slika znatno kvalitetnija od tadasnjih filmova u avi formatu koje sam imao.I od tada skidam filmove samo u mkv (BRrip) jer manje zauzimaju prostora a slika je kvalitetnija.Jer barem ja nisam nasao da neko konvertuje blu ray u avi format a da je snimak kvalitetniji od mkv i da manje ili isto zauzima.

Vidi, sasvim je smisleno to što ti pišeš i verovao ili ne, ja mislim da ne postoji više od 25 ljudi ukupno koji nisu čuli za mkv format, a imaju komp u kući i koriste ga manje-više svakoga dana.
Da se tvoj dragi mkv pojavio tada, to jest da je krenula promocija mnogo boljeg i space-friendly formata tada kada je hard disk od 160 ili 250 gigabajta bio pojam, sasvim drugačija priča bi bila.
Sada, 1tb pa ne jedan nego 2 takva.. 2 terabajta u računaru i ti očekuješ da će neko da se osvrne što jedan film ima 700 ili 1gb a drugi samo 300mb..
[ gilopile @ 04.03.2012. 13:42 ] @
I jos jedan razlog zasto se i dalje korist AVI je sto za vecu kompresiju i rezoluciju je potreban i bolji racunar, dok sa standardnim AVI formatom se moze gledati i na jednojezgrenom procesoru sa AGP kartom, a takvi su itekako jos u upotrebi sirom sveta i bice jos dugi niz godina, zasigurno.
[ mulaz @ 04.03.2012. 14:10 ] @
Kakve bre kompresije i kodeki stalno?

Mkv i avi su containeri... znaci nesto kao kesa iz prodavnice. Imas one tanke providne kese za voce/povrce, u koje mozes da stavis nekoliko stvari, odredjene tezine, a posle se pocepa. A imas i deblje kese, kao one kineske, u koje moze svasta da se upakuje.

Isto tako imas avi, koji je stariji, i ne podrzava stanardizirano ve nove funkcije, i tako je tu i mkv, koji podrzava vise funkcija, zato sto je noviji.

Isto tako mozes isti divx ili h264 film, da upakujes u .avi kesu, i u .mkv kesu. I kvalitet je naravno isti.

E sad, ako imas noviji film, koji u sebi sadrzi vise jezika, titlove i neki cover art, pa da ne bi sve to stajalo u odvojenim fajlovima, onda sve to upakuju u jedan .mkv file.
[ valerijan @ 04.03.2012. 14:48 ] @
Citat:
mulaz:Imas one tanke providne kese za voce/povrce, u koje mozes da stavis nekoliko stvari, odredjene tezine, a posle se pocepa. A imas i deblje kese, kao one kineske, u koje moze svasta da se upakuje.

Konačno par lepih reči o Kinezima...
[ Shadowed @ 04.03.2012. 15:06 ] @
Citat:
sad_ste_face_jel: U svakom slucaju za sada se vise koristi mkv kontejner za dobru kompresiju i bolju sliku.Ja nisam nalazio filmove u avi formatu a da je tako dobro zapakovan i da ima takvu rezoluciju kao mkv.Sad se prisecam kako sam skidao seriju CSI i da su mi za jedan serijal u avi formatu trebala dva DVD-ja,a sada ceo serijal zauzima 3.3 gb.Eto recimo ja pretezno skidam BRrip 720p u mkv i on najcesce zauzima od 450 do 800 mb a slika izuzetno dobra a kada bi skinuo u avi formatu (700 mb)nista posebno dok vec od 1.5 gb snimak nije los ali mnogo zauzima.

Dakle, problema, nema, nastavi da skidas mkv i sve super.
[ Milos911 @ 04.03.2012. 15:18 ] @
Citat:
plus_minus:Sada, 1tb pa ne jedan nego 2 takva.. 2 terabajta u računaru i ti očekuješ da će neko da se osvrne što jedan film ima 700 ili 1gb a drugi samo 300mb..
Naravno da hoce. Prvo, brdo ljudi reze filmove na dvd, tako da je mnogo bolje kad moze da se stavi 10 filmova od 400mb, nego 4-5 od 700-1gb...
[ plus_minus @ 04.03.2012. 16:06 ] @
Citat:
Milos911: Naravno da hoce. Prvo, brdo ljudi reze filmove na dvd, tako da je mnogo bolje kad moze da se stavi 10 filmova od 400mb, nego 4-5 od 700-1gb...

Tačno.

A pre toga drug član napisao.

Citat:
gilopile: I jos jedan razlog zasto se i dalje korist AVI je sto za vecu kompresiju i rezoluciju je potreban i bolji racunar, dok sa standardnim AVI formatom se moze gledati i na jednojezgrenom procesoru sa AGP kartom, a takvi su itekako jos u upotrebi sirom sveta i bice jos dugi niz godina, zasigurno.

Što je također tačno.

I daklem,.. Miloške.. uzmeš u obzir da drugari koji gledaju te diskove uglavnom imaju agp kartice i tek svaki treći ima ispravan dvd čitač koji hoće da se snađe sa izlizanim i isparanim dividi diskovima a la 'princo' 1x - 4x koji košta 20 dinara. Dolaziš do zaključka da se od svega toga pravi jedno smeće ili kutije ili jedna kartonska kutija gde ima tone srezanih diskova koji su prepuni filmova, gde niko nije provrteo jedan disk više od jedared. I to verovatno da bi ga iskopirao na hard.

Dakle, naravoučenje: Koristite fleške.
[ Milos911 @ 04.03.2012. 20:09 ] @
Fleske su skupe :P A ako cemo vec da gledamo trenutnu situaciju, nemaju svi brz net (pogotovu upload). Znaci, za dobro filesharinga, bolje je sto je kompresija veca. A to sto ne moze da se pusti na svakom kompu, jbg. Mislim da ce kako vreme prolazi to biti sve manje i manje bitno...
Miloške? :)
[ plus_minus @ 04.03.2012. 20:44 ] @
Šta bre skupe? :) Nisu skupe ni malo. 8 gb fleška, ne mora više, vredi ne za 2 nego za 3 dvd diska iako ima skoro pa kao za 2. A kamo li varijante od 32gb. Svako kod nas, i dalje, može da se snađe da ušteka koji dinar bar za jednu flešku od 8 eventualno od 16. :) Milos ti btw. piše u sklopu nicka, a gotovo svugde je normalno da svakog Miloša nazovu i Miloške ponekad, nadimak, itd.
[ Sceka @ 04.03.2012. 21:39 ] @
Na stranu sve ali ja ne razumem zasto uopste cuvati filmove, narocito mnogo filmova?! Pa sad bar ima sve sto postoji da se skine kad god hoces, i pored ove frke koja se zbila oko MU. Kad se racunica izvede, kako god okrenes - pucanje para da bi se filmovi cuvali. Znaci ne gledali nego cuvali na nekom DVD-u, HHD-u?!

Citat:
Milos911: ... nemaju svi brz net (pogotovu upload). ...

Ne razumem, zasto je bitan upload?

Pozdrav!
[ Milos911 @ 04.03.2012. 21:50 ] @
Citat:
Sceka: Na stranu sve ali ja ne razumem zasto uopste cuvati filmove, narocito mnogo filmova?! Pa sad bar ima sve sto postoji da se skine kad god hoces, i pored ove frke koja se zbila oko MU. Kad se racunica izvede, kako god okrenes - pucanje para da bi se filmovi cuvali. Znaci ne gledali nego cuvali na nekom DVD-u, HHD-u?!
Ne razumem, zasto je bitan upload?
Pozdrav!

Pa ne znam za tebe, ja skoro sve skidam sa torrent-a. A upload je bitan, zato sto isto to sto ja preuzimam od drugih, oni isto treba da preuzimaju od mene.
Zasto cuvati? Od zato sto mi se moze, do mozda jednog dana nece biti tako lako naci ono sto mi treba...
[ Sceka @ 04.03.2012. 22:00 ] @
Citat:
Milos911Pa ne znam za tebe, ja skoro sve skidam sa torrent-a. A upload je bitan, zato sto isto to sto ja preuzimam od drugih, oni isto treba da preuzimaju od mene.
Zasto cuvati? Od zato sto mi se moze, do mozda jednog dana nece biti tako lako naci ono sto mi treba...

Boldovano - ja skidam kao Premium i malo se zezam sa torentima. Skinem, odgledam, sacuvam nekoliko dana za burazera, komsiju, pa brisem.

Podvuceno - Aha, pa to je dobr razlog. Inace, ja sam na Internet-u od kad postoji kod nas (i pre toga, telefonom u Madjarsku... nebitno, jako dugo u svakom slucaju!) i sve je bolja i bolja situacija sto se filmova tice. Nikada ih nije bilo vise. Cak se digitalizuju i stari nemi crno beli filmovi. Skoro sam skinuo seriju filmova o Tarzanu, sa Vajsmilerom, eto - cak i to ima! Ne vidim ni jedan jedini razlog da bude manje nego danas, samo moze da bude vise! :)

Ali, ok, tvoje pravo da radis sta hoces postujem u svkom slucaju!

Pozdrav!
[ plus_minus @ 04.03.2012. 22:04 ] @
^^

Eeee, misliš da samo ti imaš komšije za bekap, a? heee.. nemaš, nemaš. Nemaš samo ti.
[ Sceka @ 04.03.2012. 22:30 ] @
Citat:
plus_minus: ^^

Eeee, misliš da samo ti imaš komšije za bekap, a? heee.. nemaš, nemaš. Nemaš samo ti.

He, he, he... dok je meni moga Internet-a ne treba mi bolji i veci bekap u zivotu! Nekada su bili spori komputeri, skupi diskovi, malo digitalizovanih filmova, da ne pricamo o serijama... Sad je sve drugacije, na Net-u ima svega kol'ko 'oces, nikakva varijanta ne moze zaustaviti pirateriju, samo se malo prolongira i to je to. Dok sam skupljao programe na diskovima nakupilo se tu oko 700 CD-a koje sam morao da bacim kad sam se preselio... Nikome to vise nije trebalo, ni meni samom, narocito je bilo glupo kad sam ukapirao da imam sve moguce instalacije za DOS, pa Win311... Kakva budalastina sa moje strane... :)

Pozdrav!
[ sad_ste_face_jel @ 04.03.2012. 23:20 ] @
Citat:
Shadowed: Dakle, problema, nema, nastavi da skidas mkv i sve super.

Ja cu nastaviti da skidam BRripove u mkv formatu jer smatram da su znatno kvalitetniji od avi formata.A to da moguce uraditi tu vrstu kompresije i sa avi formatom ne zalazim u to jer kao sto sam vec rekao da nisam naisao na BRripove u avi formatu a da zauzimaju isto mesta kao i mkv BRripovi.Moje pitanje je bilo zasto je avi format i dalje popularan kad su im ripovi znatno losijeg kvaliteta nego mkv ripovi a vi ste se uhvatili za kontejnere i kodeke a lepo sam rekao da nisam nasao takve ripove u avi formatu identicne formatu mkv.Jos nesto neko je napomenuo slabije masine(racunare) ja ne znam o kakvim on masinama prica pentium 2? Ja jedino nisam uspeo na mom starom racunaru da gledam BRrip 1080p inace 720p otvara bez problema mada opet te price o starijim racunarima to su retki slucajevi jer ljudi pretezno kupuju novije racunare jer im se ne isplati da kupuju delove za stare krseve.
[ plus_minus @ 04.03.2012. 23:26 ] @
A jel' tebi član "nekavambude" strahovito 'blizak rod' ili ja nešto umišljam?
[ sad_ste_face_jel @ 05.03.2012. 00:00 ] @
Citat:
Na stranu sve ali ja ne razumem zasto uopste cuvati filmove, narocito mnogo filmova?! Pa sad bar ima sve sto postoji da se skine kad god hoces, i pored ove frke koja se zbila oko MU. Kad se racunica izvede, kako god okrenes - pucanje para da bi se filmovi cuvali. Znaci ne gledali nego cuvali na nekom DVD-u, HHD-u?!

Oko toga i nisi bas u pravu.Ja sam recimo kolekcionar filmova i volim da gledam filmove i sad recimo gleda mi se neki film koji sam vec gledao i sta treba da radim da lutam od sajta do sajta i trazim ispravne linkove? To nije neko resenje mada opet zavisi i do coveka neko voli samo da odgleda film kada mu je dosadno ili sata vec a neko voli da cuva da nebi trazio po netu ili sta vec.
[ mulaz @ 05.03.2012. 00:45 ] @
Citat:
sad_ste_face_jel: Ja cu nastaviti da skidam BRripove u mkv formatu jer smatram da su znatno kvalitetniji od avi formata.A to da moguce uraditi tu vrstu kompresije i sa avi formatom ne zalazim u to jer kao sto sam vec rekao da nisam naisao na BRripove u avi formatu a da zauzimaju isto mesta kao i mkv BRripovi.Moje pitanje je bilo zasto je avi format i dalje popularan kad su im ripovi znatno losijeg kvaliteta nego mkv ripovi a vi ste se uhvatili za kontejnere i kodeke a lepo sam rekao da nisam nasao takve ripove u avi formatu identicne formatu mkv.

Bilokoji .mkv mozes da prepakujes u .avi i velicina ce da bude +/- 1mb, a kvalitet identican. Mkv NIJE kodek, i nema veze sa velicinom video dela i kvalitetom slike. Nikakve veze. Ni malo!

Novi bluray ripovi imaju u sebi titlove i slicne stvari. Ako hoces titlove u istom fajlu kao video, onda ti treba mkv, posto tega nema u .aviju (bar ne po standardu). Ako ti to ne treba, onda moze i .avi.

Kad bi procitao ovo sto smo napisali oni koji smo se "uhvatili" za kontejnere i kodeke, znao bi vec.
[ sad_ste_face_jel @ 05.03.2012. 00:54 ] @
Predpostavljam da pretezno prave ripove u mkv formatu zbog prevoda.Vi opet pominjete kontejnere i kodeke a ja cu opet reci nebitno sto se sa kodecima moze postici isto bilo to u avi ili mkv formatu ja pokusavam da vam kazem da su filmovi koji su ripovani u avi formatu najcesce losijeg kvaliteta nego ripovi u mkv formatu.Ako vi znate neki sajt gde prave ripove u avi formatu a da su podjednako kvalitetni kao recimo neki mkv 720p dajte da pogledam.
[ plus_minus @ 05.03.2012. 00:54 ] @
@mulaz

Moyne da si surov tako.. :/ mi smo face i bitni smo, mi nismo dobri kao on... ...pa da širimo samo istinu i prave informacije o dobrim.. Najboljim! ... formatima.
[ sad_ste_face_jel @ 05.03.2012. 00:59 ] @
Citat:
plus_minus: @mulaz

Moyne da si surov tako.. :/ mi smo face i bitni smo, mi nismo dobri kao on... ...pa da širimo samo istinu i prave informacije o dobrim.. Najboljim! ... formatima.

Ti jedino znas da provociras redom i zamisljas da si najpametniji ne vidim razlog zasto to radis ali necu obracati paznju.
[ plus_minus @ 05.03.2012. 01:18 ] @
A ipak ste rod.. ? Nisi mi odgovorio na lepo postavljeno pitanje.
I ovde niko ništa ne misli ozbiljno pa da se sad nešto ljutiš.. nemoj da se ljutiš.
Budobar. Opušten. Kao kotkuće. Što bi rek'o dudarim..

Jesi li čitao nekada Dudarima?
[ deedee6 @ 05.03.2012. 01:22 ] @
Citat:
plus_minus: A ipak ste rod.. ?

Mislim da nisu rod, nešto slabo daje minuse :)
[ plus_minus @ 05.03.2012. 01:36 ] @
Pa kako da daje minuse kada misli da smo face? :D
Ne ide da daje minuse kad je neko d fejs,.. pa da.

Nego, nije fer ni malo. Ja ga lepo pitam a on izbegava da odgovori.
Kao da će neko da ga pojede ako da potvrdan odgovor ili suprotno.
[ sad_ste_face_jel @ 05.03.2012. 01:38 ] @
Imate li vi nesto pametnije da kazete ili vam ovaj forum sluzi za sprdnju? Znate koja je tema ako zelite da odgovarate na tu temu odgovarajte jer ja nemam nameru sa vama da se raspravljam.
[ plus_minus @ 05.03.2012. 01:49 ] @
Ovaj deo foruma ponekad posluži za sprdnju, tu nema dileme, dok ostatak dela foruma služi da se odgonetnu muke i problemi ako neko od nas 'sprdaša' zna kako ili je voljan da ozbiljno učestvuje u otklanjanju problematike. :) A ne mora da bude problematika uvek, može da bude i samo diskusija na zabavnijem nivou. Bez da se bilo ko ljuti ili smatra da ga drugi mrrrrze iz petnjih žila zato što je postavljeno - pitanjce.
[ Black_eyed @ 05.03.2012. 06:46 ] @
Nasmejah se ovako rano ujutro... Džaba vi govorili o kontejnerima i kodecima, mkv bolji pa bolji...a šta da neko još ubaci priču koliko kompresija zvuka utiče na veličinu fajla.

[ superbaka @ 05.03.2012. 14:41 ] @
a sto ne bi zakljucali temu? kvalitetni odgovori su dati, decko nastavlja da troluje...
[ Sceka @ 05.03.2012. 14:44 ] @
@sad_ste_face_jel
Citat:
Oko toga i nisi bas u pravu.Ja sam recimo kolekcionar filmova i volim da gledam filmove i sad recimo gleda mi se neki film koji sam vec gledao i sta treba da radim da lutam od sajta do sajta i trazim ispravne linkove? To nije neko resenje mada opet zavisi i do coveka neko voli samo da odgleda film kada mu je dosadno ili sata vec a neko voli da cuva da nebi trazio po netu ili sta vec.

Prosle nedelje mi se gledao Avatar, opet. Nasao sam 1080p Extended verziju za 0,234 sekunde, skinuo za manje od 15 minuta, skinuo prevod za 0,12 sekundi, reimenovao ga da bude isti kao i film (trajalo je oko 3 sekunde, numem brze!), izvadio USB hard na koji skidam filmove i odneo ga u dnevnu sobu i ukljucio ga u LCD TV Full HD (sve ukupno oko manje od minut vremena u ril tajmu!) odgledao ga a za gledanje mi je bilo potrebno fascinantno mnogo vremena u odnosu na sve utroseno vreme od ideje da gledam taj film do pocetka gledanja!!!

@plus_minus
Citat:
A jel' tebi član "nekavambude" strahovito 'blizak rod' ili ja nešto umišljam?

Apsolutno ne umisljas. I mene bi interesovao odgovor na to pitanje. Sto neko rece "ne daje dovoljno minusa da bi sa sigurnoscu..." - parafraziram - sto je tacno ali samo to! Ostalo je sve u korist tvoje konstatacije, i stil pisanja i upornost navodjenja jednog te istog do iznemoglosti, ne osvrtanje na cinjenice koje mu se na najkulturniji moguci nacin serviraju na tacni, bezobzirno ignorisanje dobre volje svih da mu pomognu tako sto do tancina odgovaraju (vise puta, razni ucesnici!) na pitanje koje je postavio (odgovaraju kako na strucan tako i na "for dummies" nacin - pa sta ces bolje i vise od toga!!!)... :)

Ma nema veze, interesantno je dok je ovako pristojno - a dokle ce, ce vidjamo! :)

Pozdrav!
[ Shadowed @ 05.03.2012. 14:53 ] @
Citat:
Sceka: skinuo prevod za 0,12 sekundi

Trebao bi solidno da se potrudis i da pokrenes i zaustavis stopericu u tom periodu. Da skines i prevod izmedju te dve radnje - tesko vala.
[ Sceka @ 05.03.2012. 14:54 ] @
Citat:
Black_eyed: Nasmejah se ovako rano ujutro... Džaba vi govorili o kontejnerima i kodecima, mkv bolji pa bolji...a šta da neko još ubaci priču koliko kompresija zvuka utiče na veličinu fajla.

Ne videh ovo od mog silnog pisanija a vredi...

Ovako, "normalan" fajl, stereo 44.100Hz 16bit, u trajanju od oko 3 i po minuta, znaci prosecno trajanje POP numere, je oko 50-ak megabajta. Profesionalan rad na Audiu podrazumeva da se mix celokupnog audio dela za film radi na dva kanala, stereo 44.100Hz 16bit, ako nije rec o 5,1 sistemu. Ako je 3,5 minuta = 50-ak megabajta, koliko je onda dva sata filma? Da li to moze da stane na CD ili DVD?

:) Ali da ne bi napisao sledecih dvadesetak strana o tome (ili mnogo vise, a mogu!), ovde cu se zaustaviti, predpostavljam se na sveopste odobravanje auditorijuma! :)))

Pozdrav!
[ Sceka @ 05.03.2012. 14:59 ] @
Citat:
Shadowed: Trebao bi solidno da se potrudis i da pokrenes i zaustavis stopericu u tom periodu. Da skines i prevod izmedju te dve radnje - tesko vala.

Pa pazi, imam uzasno brz Internet a kada se na to doda cinjenica da sam vezbao kao lud i postao nenormalno brz u koriscenju stoperice... Toliko sam brz da sve vise verujem da su u pravu oni sto su izmerili one cestice koje se krecu brze od svetlosti. Ja, naravno, nisam bas toliko brz - ali sam blizu. Radim to nezamislivom brzinom, za sada, a trudicu se da budem "svakim danom u svakom pogledu sve brzi i brzi napredujem"! :)))

Pozdrav!

EDIT
Nemoj da brises ovo, keve ti, mnogo mi se dopada glupost koju napisah!!! :)))
[ plus_minus @ 05.03.2012. 15:02 ] @
Citat:
Sceka: @sad_ste_face_jel

Apsolutno ne umisljas. ....
...
....

99.99% sam siguran da je to on.
Ako nije on, onda je u pitanju pravi "Tyler" koji zna kako se pravi sapun.
[ sad_ste_face_jel @ 05.03.2012. 16:33 ] @
Citat:
superbaka: a sto ne bi zakljucali temu? kvalitetni odgovori su dati, decko nastavlja da troluje...

A sta cim neko da neki kvalitetan odgovor tema mora da se zakljuca? I po cemu ja to trolujem? Ja bih te zamolio da mi nadjes sajt gde postoje ti filmovi u avi formatu a da su BRripovi 720p i da zauzimaju kao i prosecni BRripovi u mkv formatu.Ja sam shvatio sta ste vi rekli ali vi ocigledno ne zelite da shvatite ono sto ja pricam da nisam nalazio BRripove u avi formatu koji su kvalitetni kao i vecina BRripova u mkv formatu.Vi kazete da je to moguce odraditi i sa avi formatom i u to ne sumnjam ali vi i dalje ne kapirate ono sto ja uzaludno ponavljam ali sta ja tu mogu.
Citat:
Prosle nedelje mi se gledao Avatar, opet. Nasao sam 1080p Extended verziju za 0,234 sekunde, skinuo za manje od 15 minuta, skinuo prevod za 0,12 sekundi, reimenovao ga da bude isti kao i film (trajalo je oko 3 sekunde, numem brze!), izvadio USB hard na koji skidam filmove i odneo ga u dnevnu sobu i ukljucio ga u LCD TV Full HD (sve ukupno oko manje od minut vremena u ril tajmu!) odgledao ga a za gledanje mi je bilo potrebno fascinantno mnogo vremena u odnosu na sve utroseno vreme od ideje da gledam taj film do pocetka gledanja!!!

Pa sta da ti kazem ti si fenomen kada si uspeo da za 0,234 sekunde nadjes avatar i skines ga za 15 minuta.Pre svega nemaju svi tako brz net no i to nije toliko bitno bitniji su linkovi koje ti izgleda nalazis uz pomoc nekih psihickih sposobnosti da li je to Telekineza ili sta vec ne bih znao samo da znas da je za nas smrtnike malo teze da neke filmove nadjemo bas zbog tih mrtvih linkova.
[ plus_minus @ 05.03.2012. 16:39 ] @
Citat:
Pa sta da ti kazem ti si fenomen kada si uspeo da za 0,234 sekunde nadjes avatar i skines ga za 15 minuta

A kakav je to problem da se uradi ako imaš link od 8++ mbps i ako poznaješ tastaturu dovoljno dobro? Nećeš baš za 15 minuta, ali za nekih sat vremena... taman skokneš do kuhinje.. obiđeš ostatak gajbe, da vidiš šta se dešava.. šta ima novo.... m?
[ Sceka @ 05.03.2012. 17:33 ] @
Citat:
sad_ste_face_jel:...nekih psihickih sposobnosti da li je to Telekineza ili sta vec ne bih znao samo da znas da je za nas smrtnike malo teze da neke filmove nadjemo bas zbog tih mrtvih linkova.

(Mocnim, dubokim, sugestivnim glasom!!!) Ooo, vi obicni smrtniciiiii! Samo da znate da sam zadovoljan kako zivite i raditeee. Samo tako nastaviteee... A ja idem da brzinom misli instaliram Windows 8 Consumer Preview pa javljam utiske, ali ne na ovoj temiiii... :)

Pozdrav!
[ valerijan @ 05.03.2012. 18:02 ] @
Ponovo se spominju Kinezi u pozitivnom kontekstu...
[ Black_eyed @ 05.03.2012. 18:12 ] @
Citat:
Sceka: Ne videh ovo od mog silnog pisanija a vredi...

Ovako, "normalan" fajl, stereo 44.100Hz 16bit, u trajanju od oko 3 i po minuta, znaci prosecno trajanje POP numere, je oko 50-ak megabajta. Profesionalan rad na Audiu podrazumeva da se mix celokupnog audio dela za film radi na dva kanala, stereo 44.100Hz 16bit, ako nije rec o 5,1 sistemu. Ako je 3,5 minuta = 50-ak megabajta, koliko je onda dva sata filma? Da li to moze da stane na CD ili DVD?

:) Ali da ne bi napisao sledecih dvadesetak strana o tome (ili mnogo vise, a mogu!), ovde cu se zaustaviti, predpostavljam se na sveopste odobravanje auditorijuma! :)))

Pozdrav!

Za potrebe diplomskog rada pre x godina sam pravio video snimke u laboratoriju, tada sam u VirualDub-u kompresovao fajlove. Elem, puštam ja kompresiju, drlja on i rezultat fajl manji možda za ~10%. Ništa ne kontam, kako bre ovi kucaju filmove u 700MB a ja tih par minuta sve nešto preko 100MB. Zovem drugara koji se tim bavio i pitam gde grešim, prošli mi sve opcije video kodeka, sve OK, a zvuk? pita on, ma nisam to ni gledao, kažem ja. Ajde stavi 128Kb MP3 pa probaj....E tada sam dobio nešto što je ličilo na normalnu veličinu fajla.
[ plus_minus @ 05.03.2012. 19:58 ] @
Citat:
E tada sam dobio nešto što je ličilo na normalnu veličinu fajla.

eeee.... a da si se samo setio da upotrebiš mkv format.. eeee.. ;)

Šta bi tek tada ispalo! Idi begaj.
[ sad_ste_face_jel @ 05.03.2012. 21:40 ] @
Citat:
plus_minus: eeee.... a da si se samo setio da upotrebiš mkv format.. eeee.. ;)

Šta bi tek tada ispalo! Idi begaj.

Primecujem da zelis da me isprovociras i ismevas ali ja sam ti vec rekao da sa tobom ne nameravam da ulazim u raspravu jer ko sta radi ti samo spamujes a posle sam ja spamer.Ja sam vam rekao da mi nadjete neki sajt gde mogu da skidam avi fajlove a da je a da je istog kvaliteta kao i mkv ripovi.Ja sam zapeo za mkv zato sto sada pretezno rade BR ripove u mkv formatu i kvalitetniji je od ripova u avi formatu barem od onih koje sam ja skidao od 700 mb.Objasnili ste da je moguce ostvariti iste rezultate i sa avi formatom samo su bitni kodeci.A ja vas pitam zasto onda ne prave BR ripove u avi formatu a vi pricate da sam spamer.
[ superbaka @ 05.03.2012. 22:38 ] @
prvo, sama premisa od koje polazis nije tacna (da su SVI BR ripovi u .mkv formatu bolji od .avi), a nemamo nameru da ti MI trazimo fajlove do piratskih izdanja da ti dokazujemo, nadji ih sam... u ostalom, mogu ja da izripujem dva filma i da unakazim taj .mkv, a napravim dobar .avi samo da bi ti pohebao tvrdnju...

drugo, moja je pretpostavka da oni koji pakuju u .mkv imaju malo vise znanja i interesovanja, pa se stoga i trude da koriste bolje kodeke, i nista drugo...

i trece, to o kvalitetu o kome pricas je tvoj subjektivni dozivljaj... par stvari koje sam nedavno skinuo u .mkv formatu nisam mogao da odgledam sa GOMPlayer-om, Media Player Classic i Zoom player-om... mogao sam sa WMP, ali bih morao da tweak-ujem da ocitam titlove... pored svih ovih, morao sam da skinem VLC da bih ih odgledao... imas li predstavu koji je % ukupne internet populacije nas koji kapiramo sta treba da uradimo da bismo odgledali te problematicne .mkv koje sam skinuo?! svi ostali bi rekli 'ne valja snimak' i potrazili drugi...
[ sad_ste_face_jel @ 05.03.2012. 22:57 ] @
Ja nebih znao zasto si ti imao problema sa pustanjem mkv-a kad sam GOMPlayer kada ne prepoznaje neki format on ti sam ponudi koji kodek treba da skines i to je to.Ja i ostali moji prijatelji koji razmenjujemo filmove barem nikad nismo imali problema sa tim a to sto si ti imao problema sa tim mozda se tako zadesilo ili pak ja i moji drugovi imamo toliko srece.A sto se tice fajlova koje ja trazim veruj mi da nisam uspeo da pronadjem zato sam se i obratio za pomoc.Ako ne zelis javno posalji mi privatnu poruku jer zelim da se uverim u tvoje tvrdnje da moja premisa nije tacna.A to sto si naveo da mozes da izripujes 2 filma i unakazis taj mkv trebao bi da budes malo precizniji jer nisi naveo koliko ce ta 2 filma zauzimati prostora koja ce biti rezolucija i drugo.
Ja skidam mkv ripove zato sto su kvalitetnije odradjeni neko vecina ripova u avi formatu.Da li nisam dovoljno vest u nalazenju dobrih BRripova u avi formatu ili su jako redji nebih znao.

[Ovu poruku je menjao sad_ste_face_jel dana 06.03.2012. u 00:08 GMT+1]
[ Jovan 1988 @ 06.03.2012. 02:18 ] @
sad_ste_face_jel@
Znam odgovor na tvoje cuveno pitanje.
Ja prezirem mkv,i to zbog sledeceg M-metroseksualni K-kvalitet V-videa.I zato uvek koristim avi,bez obzira koliko zauzima.
A imam utisak da i ceo svet na internetu tako razmislja.I sta sad.Nista...
Salu na stranu...
Stvarno ne razumem u cemu je tvoj problem.Skidaj sta hoces da skidas,gledaj sta ti se gleda.Uvek imas moguci izbor.Zanimalo te je zasto ljudi i dalje koriste avi umesto da totalno izumre,i da svi krenu da koriste mkv.Ljudi su ti dali vise odgovora ali ti si uporan,neki su poceli i da se sprdaju sa ovom temom i sa tobom.Ne znam zasto ti smeta avi toliko?
Budi mi pozdravljen i ne brini se,slobodno skidaj mkv,prezivece avi i bez tebe...

[ plus_minus @ 06.03.2012. 05:33 ] @
Citat:
sad_ste_face_jel: ....
Ja sam vam rekao da mi nadjete neki sajt gde mogu da skidam avi fajlove a da je a da je istog kvaliteta kao i mkv ripovi.
....
....

Mhm.. dobro. A jel' znaš ti da je skidanje filmova, piraterija, ovo, ono.. jel' ti znaš da je to zabranjeno, kažnjivo i tome slično?
[ sad_ste_face_jel @ 06.03.2012. 14:25 ] @
Citat:
Jovan 1988: sad_ste_face_jel@
Znam odgovor na tvoje cuveno pitanje.
Ja prezirem mkv,i to zbog sledeceg M-metroseksualni K-kvalitet V-videa.I zato uvek koristim avi,bez obzira koliko zauzima.
A imam utisak da i ceo svet na internetu tako razmislja.I sta sad.Nista...
Salu na stranu...
Stvarno ne razumem u cemu je tvoj problem.Skidaj sta hoces da skidas,gledaj sta ti se gleda.Uvek imas moguci izbor.Zanimalo te je zasto ljudi i dalje koriste avi umesto da totalno izumre,i da svi krenu da koriste mkv.Ljudi su ti dali vise odgovora ali ti si uporan,neki su poceli i da se sprdaju sa ovom temom i sa tobom.Ne znam zasto ti smeta avi toliko?
Budi mi pozdravljen i ne brini se,slobodno skidaj mkv,prezivece avi i bez tebe...

Ja sam uporan kad znam da sam siguran u to sto pricam.Na netu mozes da nadjes gomilu sajtova gde mozes da skidas BRripove i DVD ripove u mkv formatu.Dok u avi formatu pretezno mozete da nadjete DVD ripove i to je to.To su cinjenice za koje ja smatram da su tacne e sad ako postoji neki sajt gde se mogu naci ti BRripovi u avi formatu mozda cu promeniti misljenje ali do tada ostaje kako ostaje.

[ superbaka @ 06.03.2012. 16:49 ] @
evo sad sam na upit 'torrents blueray rip avi' dobio brdo linkova, ali mislim da to tebi nista ne znaci...
[ sad_ste_face_jel @ 06.03.2012. 17:21 ] @
I meni je covek poslao ali posto su meni torenti i rapid zakljucani od strane isp-a opet nista.
[ bobiska @ 06.03.2012. 19:46 ] @
Pročitao sam samo poslednju stranu i ne mogu da verujem šta se priča...svako je dao doprinos proizvoljnom mišljenju koje se kosi sa činjenicama.
Citat:
e sad ako postoji neki sajt gde se mogu naci ti BRripovi u avi formatu mozda cu promeniti misljenje ali do tada ostaje kako ostaje.

Dakle, otkucaj u pretrazi bilo kog torrent trackera "BRRip" i izaći će 99,99% avi-ja, a ostatak je mp4, eventualno u nekom promilu ima i mkv.
Kod mkv varijante, u nazivu fajla/releise-a, stoji BluRay ili HDTV uz obavezno x264, izuzeci se ne važe osim što ima i avi-ja sa BlueRay u naslovu.
Kod regularno ripovanog filma, ako su fajlovi iste veličine, mkv fajl neprikosnoveno vlada kvalitetom tj. rezolucijom i tu nema spora. Niko normalan sa brzim netom, velikim HDD-om, velikim full HD tv-om i 2 grama mozga, neće da skida dvd ripove od 700 MB i da tvrdi da je zbog toga izuzetno pametan i da je u pravu i da ne voli mkv jer je to...pa se navode neke nebuloze...može da skida i da voli, ali ako se hvali time, onda...
I da dam na kraju odgovor na naslov teme, konkretno. Dakle ja, koji naravno, gledam sve filmove u 1080p i naravno da su mkv, podržavam i postojanje avi verzije, tj. divx, jer mi je nekada taj format neophodan za:
- Kada prevodim filmove, SubtitleWorkshop je u svađi sa kombinacijom titl+mkv, pa onda skinem divx, prevedem film, a za to vreme skidam HD verziju koju kasnije gledam prilikom provere titla.
- Kada nema mkv-a, tj hdrip-a.
- Kada hoću na brzinu nešto da skinem i pogledam jer mi je nebitan audio-vizuelni ugođaj.
- Kada me neko ko nema blage veze šta valja, zamoli da mu skinem neku nebuloznu romantičnu komediju
[ since1986BC @ 06.03.2012. 20:31 ] @
off topic?

Tolika diskusija a nikako da se razjasne neke stvari, za koje uzgred i nije bila potrebna diskusija već samo malo web pretrage.

Video container
http://en.wikipedia.org/wiki/Video_container

Video codec
http://en.wikipedia.org/wiki/Video_codec

Jako korisna strana, sa dosta "podnaslova" na ovu temu - Multimedia Container Formats
http://desktopvideo.about.com/od/glossary/g/mediacontainer.htm

Za više, tražiti: comparison of container formats
[ sad_ste_face_jel @ 06.03.2012. 23:59 ] @
Citat:
since1986BC: off topic?

Tolika diskusija a nikako da se razjasne neke stvari, za koje uzgred i nije bila potrebna diskusija već samo malo web pretrage.

Video container
http://en.wikipedia.org/wiki/Video_container

Video codec
http://en.wikipedia.org/wiki/Video_codec

Jako korisna strana, sa dosta "podnaslova" na ovu temu - Multimedia Container Formats
http://desktopvideo.about.com/od/glossary/g/mediacontainer.htm

Za više, tražiti: comparison of container formats

U redu priznajem da nisam znao da je za odredjenim kodecima moguce izvesti isto sto i sa mkv formatom.Ali ono glavno sto sam hteo da kazem je: Da se trenutno mnogo vise prave ripovi sto u 1080p sto u 720 p u mkv formatu!.Znaci nebitno sto je to moguce postici i sa avi formatom ja vam pricam cinjenice a sada neka prica ko sta hoce da sam ja spamer da ne znam da nadjem film i td.Znaci pretezno se prave BRripovi u mkv verziji e sad da li je to zbog prevoda koji je se pretezno ubacuje u mkv fajl ili ne na to ne mogu da vam odgovorim.
Citat:
bobiska: Pročitao sam samo poslednju stranu i ne mogu da verujem šta se priča...svako je dao doprinos proizvoljnom mišljenju koje se kosi sa činjenicama.

Dakle, otkucaj u pretrazi bilo kog torrent trackera "BRRip" i izaći će 99,99% avi-ja, a ostatak je mp4, eventualno u nekom promilu ima i mkv.
Kod mkv varijante, u nazivu fajla/releise-a, stoji BluRay ili HDTV uz obavezno x264, izuzeci se ne važe :) osim što ima i avi-ja sa BlueRay u naslovu.
Kod regularno ripovanog filma, ako su fajlovi iste veličine, mkv fajl neprikosnoveno vlada kvalitetom tj. rezolucijom i tu nema spora. Niko normalan sa brzim netom, velikim HDD-om, velikim full HD tv-om i 2 grama mozga, neće da skida dvd ripove od 700 MB i da tvrdi da je zbog toga izuzetno pametan i da je u pravu i da ne voli mkv jer je to...pa se navode neke nebuloze...može da skida i da voli, ali ako se hvali time, onda...
I da dam na kraju odgovor na naslov teme, konkretno. Dakle ja, koji naravno, gledam sve filmove u 1080p i naravno da su mkv, podržavam i postojanje avi verzije, tj. divx, jer mi je nekada taj format neophodan za:
- Kada prevodim filmove, SubtitleWorkshop je u svađi sa kombinacijom titl+mkv, pa onda skinem divx, prevedem film, a za to vreme skidam HD verziju koju kasnije gledam prilikom provere titla.
- Kada nema mkv-a, tj hdrip-a.
- Kada hoću na brzinu nešto da skinem i pogledam jer mi je nebitan audio-vizuelni ugođaj.
- Kada me neko ko nema blage veze šta valja, zamoli da mu skinem neku nebuloznu romantičnu komediju :)

Izgleda da si ti shvatio sta ja pokusavam da kazem ali njima ja to ne mogu da objasnim jer oni uporno ponavljaju da je to moguce izvesti i sa avi formatom(sto ne osporavam) ali problem je sto su ti ripovi redji a mislim i da mnogo vise zauzimaju od klasicnih BRripova u mkv formatu.Dakle u pocetku su odmah mogli da kazu da je to sve do nacina ripova a ne do formata sto su i oni pricali ali ja ih priznajem nisam razumeo jer oni nisu objasnili zasto su tako redji BRripovi u avi formatu i takodje da manje zauzimaju nego filmovi u mkv formatu.Poenta jesta da je sve to moguce izvesti i u avi formatu ali cinjenica je da se takvi ripovi mnogo manje prave.Zbog cega? Moje misljenje je zbog titlova jer se na vecini BRripova u mkv formatu nalaze titlovi drugo objasnjenje ja nemam.
[ Aleksandar Đokić @ 07.03.2012. 08:08 ] @
vau, ti i dalje pricas o "avi formatu" :), svaka cast,

isto kao kad bih ja sad raspalio o fudbalu ovde, a ne znam ni koliko igraca igraju to cudo,

edit:

http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_Video_Interleave
[ Sceka @ 07.03.2012. 12:26 ] @
Citat:
sad_ste_face_jel: Izgleda da si ti shvatio sta ja pokusavam da kazem ali njima ja to ne mogu da objasnim jer oni uporno ponavljaju da je to moguce izvesti i sa avi formatom(sto ne osporavam) ali problem je sto su ti ripovi redji a mislim i da mnogo vise zauzimaju od klasicnih BRripova u mkv formatu.Dakle u pocetku su odmah mogli da kazu da je to sve do nacina ripova a ne do formata sto su i oni pricali ali ja ih priznajem nisam razumeo jer oni nisu objasnili zasto su tako redji BRripovi u avi formatu i takodje da manje zauzimaju nego filmovi u mkv formatu.Poenta jesta da je sve to moguce izvesti i u avi formatu ali cinjenica je da se takvi ripovi mnogo manje prave.Zbog cega? Moje misljenje je zbog titlova jer se na vecini BRripova u mkv formatu nalaze titlovi drugo objasnjenje ja nemam.

Ovo me je oraspolozilo danas! Svaka cast na kolicini kontradiktornosti upotrebljenoj na ovako malom broju reci! :) Izvinjavam se na Off-u ali je tesko izdrzati a da se ne prokomentarise genijalnost besmisla!!! :)

Pozdrav!
[ superbaka @ 07.03.2012. 14:18 ] @
otvaranje teme

Citat:
Primetio sam da i se i dalje vise koristi i distribuira Divx od Mkv-a zasto? kada je film u Mkv-u mnogo kvalitetniji od Divx-a a pritom i manje zauzima prostora.

a kad mu sve lepo objasnis, onda negde u pola price ide ovo

Citat:
Na netu mozes da nadjes gomilu sajtova gde mozes da skidas BRripove i DVD ripove u mkv formatu.Dok u avi formatu pretezno mozete da nadjete DVD ripove i to je to.To su cinjenice za koje ja smatram da su tacne e sad ako postoji neki sajt gde se mogu naci ti BRripovi u avi formatu mozda cu promeniti misljenje ali do tada ostaje kako ostaje.

ovo je samo jedan odlomak, ponavlja se vise puta...

jesam li ja lud ili nas ovaj pravi budalama?!
[ Shadowed @ 07.03.2012. 14:24 ] @
Nisi lud, pa ti vidi :)
[ sad_ste_face_jel @ 07.03.2012. 14:27 ] @
Ne nego ti mene uporno pravis na budalu i ne znam koga zavaravas tim pricama da se vise ripuju filmovi u avi formatu a ne u mkv.Cak i ti Bd ripovi koji se prave u avi formatu ako se ne varam pretezno zauzimaju oko 1.5 gb dok se mkv u toj velicini ripuje 1080p.I nemoj opet da pominjes kodeke jer sam ukapirao sta si hteo da kazes ali ti mene izgleda ne kapiras.Pod ovo "Primetio sam da i se i dalje vise koristi i distribuira Divx od Mkv-a zasto?" Mislio sam na srpske sajtove gde mozete naci filmove.
[ plus_minus @ 07.03.2012. 14:28 ] @
@superbaka

Nisi. Ne sekiraj se.

On je prosto i jednostavno otkrio čari .mkv ekstenzije i toliko je srećan i ushićen zbog toga da više nije u stanju pola stvari da rezonuje na prirodno predviđeni način.
Džaba sve što mu pričaš, pišeš, dokažeš, daš hint. M-m. Dok ga ne popusti, lakše će ti biti Mrkonjića da nateraš da se sam zatvori u ćeliju nego li ovog da raztrezniš.

Još mesec dana će on ovako. Znači, kad totalno zabatali i svu higijenu zbog konvertovanja, nadgledanja i kasnije procene rezultata na ekranu, e onda će stati.
[ Sceka @ 07.03.2012. 15:00 ] @
Citat:
sad_ste_face_jel: Ne nego ti mene uporno pravis na budalu...

Haaa...khm. nhm... Hahm........ Zamalo se ne ugusih od smeha! Pa ipak je ovo onaj sto je mene optuzio da ga pravim na budalu a ja obecao da ga vise necu praviti na budalu i to sam obecanje odrzao, njemu hvala, vise ga nisam pravio na budalu - sta on sam sebi radi nije moje da sudim!!! :)

Zato je i ovaj novi nalog odgovarajuceg imena! :)

Pozdrav!
[ mulaz @ 07.03.2012. 15:23 ] @
Citat:
sad_ste_face_jel: Ne nego ti mene uporno pravis na budalu i ne znam koga zavaravas tim pricama da se vise ripuju filmovi u avi formatu a ne u mkv.Cak i ti Bd ripovi koji se prave u avi formatu ako se ne varam pretezno zauzimaju oko 1.5 gb dok se mkv u toj velicini ripuje 1080p.I nemoj opet da pominjes kodeke jer sam ukapirao sta si hteo da kazes ali ti mene izgleda ne kapiras.Pod ovo "Primetio sam da i se i dalje vise koristi i distribuira Divx od Mkv-a zasto?" Mislio sam na srpske sajtove gde mozete naci filmove.

Ajde kazi mi sta tacno se nalazi u .avi fajlu i sta tacno se nalazi u .mkv fajlu? da vidim dal si procitao bilosta sa wikipedie i ovog threada :)
[ sad_ste_face_jel @ 07.03.2012. 15:37 ] @
Citat:
plus_minus: @superbaka

Nisi. Ne sekiraj se.

On je prosto i jednostavno otkrio čari .mkv ekstenzije i toliko je srećan i ushićen zbog toga da više nije u stanju pola stvari da rezonuje na prirodno predviđeni način.
Džaba sve što mu pričaš, pišeš, dokažeš, daš hint. M-m. Dok ga ne popusti, lakše će ti biti Mrkonjića da nateraš da se sam zatvori u ćeliju nego li ovog da raztrezniš.

Još mesec dana će on ovako. Znači, kad totalno zabatali i svu higijenu zbog konvertovanja, nadgledanja i kasnije procene rezultata na ekranu, e onda će stati.

Ja filmove ne konvertujem jer zasto konvertovati film iz avi u mkv kad necu dobiti na kvalitetu jedino na megabajtima.Lakse mi je da odmah skinem takav film u mkv 720p i da uzivam a ne da skidam dvd ripove u avi formatu koji sosijeg kvaliteta a i vise zauzimaju.A vi te avi ripove nalazite i skidajte ih za 0.3300 sekundi ja nisam te srece.
[ sad_ste_face_jel @ 07.03.2012. 15:42 ] @
Citat:
mulaz: Ajde kazi mi sta tacno se nalazi u .avi fajlu i sta tacno se nalazi u .mkv fajlu? da vidim dal si procitao bilosta sa wikipedie i ovog threada :)

Ti izgeda ne razumes o cemu ja pricam ? Vise nije rec o kodecima kontejnerima i slicno.Ja ne znam po koji put rebam da ponovim da sam shvatio da je sve sto je moguce odraditi sa mkv formatom moguce i sa avi formatom.Ali problem je sto su takvi ripovi u avi formatu redji a i mislim da vise zauzimaju od mkv-a.Znaci moguce je to odraditi i sa avi formatom ali su redji.Jel sam dovoljno jasan ili prelazite u sprrdnju?
[ Shadowed @ 07.03.2012. 15:58 ] @
OK, dobro, redji su. I sta sad?
[ mulaz @ 07.03.2012. 16:08 ] @
Citat:
sad_ste_face_jel: a i mislim da vise zauzimaju od mkv-a.

Ako tako mislis, izgleda nisi shvatio sta je kodek a sta container.
[ sad_ste_face_jel @ 07.03.2012. 16:08 ] @
Pa eto nista? Pa barem od tebe kao administratora se ocekuje da normalno komuniciras a ne da postavljas neka nebulozna pitanja.Mene zanima zasto je takva situacija na srpskim sajtovima zasto vise guraju avi dvd ripove kad mogu da postavljaju bolje kompresovane filmove da ne kazem mkv posto ocigledno vi kao da prezirete taj format.Ja ga koristim iz razloga koje sam mnogo puta naveo a vi ponavljate kodeke pa kodeke pa u redu shvatio sam poentu a vi ne shvatate sta ja pricam.
[ plus_minus @ 07.03.2012. 16:12 ] @
Citat:
sad_ste_face_jel: Ja filmove ne konvertujem jer zasto konvertovati film iz avi u mkv kad necu dobiti na kvalitetu jedino na megabajtima.Lakse mi je da odmah skinem takav film u mkv 720p i da uzivam a ne da skidam dvd ripove u avi formatu koji sosijeg kvaliteta a i vise zauzimaju.A vi te avi ripove nalazite i skidajte ih za 0.3300 sekundi ja nisam te srece.

Ma de, ne konvertuješ ti sad .. aha. Hajde, nije lepo da nas lažeš.
[ sad_ste_face_jel @ 07.03.2012. 16:12 ] @
Citat:
mulaz: Ako tako mislis, izgleda nisi shvatio sta je kodek a sta container.

Ne nego ti citas preko redova ja sam mnogo puta rekao da pronadjete neki sajt ali da nije torent ili rs (jer mi je blokiran)gde mogu naci brripove u avi formatu a da zauzimaju od 500 do 700 mb.Ja ne kazem da to nije moguce izvesti sa avi formatom vec da in ne mogu naci u takvoj velicini i u tom formatu dok je sa mkv-om drukcija situacija.
[ mulaz @ 07.03.2012. 16:20 ] @
Citat:
sad_ste_face_jel: Ne nego ti citas preko redova ja sam mnogo puta rekao da pronadjete neki sajt ali da nije torent ili rs (jer mi je blokiran)gde mogu naci brripove u avi formatu a da zauzimaju od 500 do 700 mb.Ja ne kazem da to nije moguce izvesti sa avi formatom vec da in ne mogu naci u takvoj velicini i u tom formatu dok je sa mkv-om drukcija situacija.

Nisam ni ja ideo BMW-a sa zlatnom polugom na zadnjem sedistu, ali sam video takvog yugo-ta u 'die hard 3'. Ajde mi pronadji sad BMW-a da ima zlatnu polugu na zadnjem sedistu, pa da je ta onako velika, od nekih 10-20kg. Zasto onda ljudi uopste voze BMW-e, kad u yugo moze zlatna poluga, a bmw-a sa zlatnom polugom jos nisam video.

E sada, ako je jugo/bmw container, i poluga unutra vidoe kodiran sa nekim kodekom, dodjes do ovoga smo dosli do onoga sta ti svi pricamo vec 5 stranica, a ti ne slusas i nije ti jasno.
[ sad_ste_face_jel @ 07.03.2012. 16:33 ] @
Do cega dodjem? Do avija od 700 mb sa nikakvim kvalitetom ili tamo neki od 1.5gb?Ja ti uporno pricam neke stvari a ti mi pricas vrste kodeka i kontejnera.I uporno ti pricam da je mnogo lakse naci brrip u mkv formatu nego u avi formatu a ti mi solis pamet sa zlatnim polugama.Ja ti uporno pricam da se sve vise ripovi prave u mkv formatu dali zbog prevoda ili neceg drugog ne znam a ti opet pominjes kodeke i kontejnere pa bre ja ne znam kako drukcije da ti objasnim.
[ plus_minus @ 07.03.2012. 17:06 ] @
Citat:
Ja ti uporno pricam da se sve vise ripovi prave u mkv formatu dali zbog prevoda ili neceg drugog ne znam

E, eto. Priznao si da ne znaš. I? Ko je u pravu sad? Njih nekoliko što ti to pišu svo vreme ili ti koji kako napisa ne znaš...? Ja bi rekao oni.
[ Sceka @ 07.03.2012. 19:10 ] @
Citat:
sad_ste_face_jel: Ne nego ti citas preko redova ja sam mnogo puta rekao da pronadjete neki sajt ali da nije torent ili rs (jer mi je blokiran)gde mogu naci brripove u avi formatu a da zauzimaju od 500 do 700 mb.Ja ne kazem da to nije moguce izvesti sa avi formatom vec da in ne mogu naci u takvoj velicini i u tom formatu dok je sa mkv-om drukcija situacija.

Kako se to cita preko redova?

Boldovano - necu da ti nadjem takve sajtove, cuvam ih samo za sebe a ima ih neverovatno puno. Jednostavno i sebicno - nedam te sajtove tebi!

Podvuceno - pa budi malo uporniji, nemoj samo da se oslanjas na druge, nece se niko sazaliti pa uraditi to umesto tebe. Vidis kako sam ja bezosecajan, mozda su i drugi tak'i?!

Ono sto je najbitnije: zasto ti je blokiran torent i rs, kako ti je blokiran?!

Pozdrav!
[ plus_minus @ 07.03.2012. 19:50 ] @
^^

Donešena je skoro odluka od strane tvoraca ACTE da svi osim .mkv gurua mogu videti pojedine sajtove i koristiti pojedine servise.
[ sad_ste_face_jel @ 07.03.2012. 20:17 ] @
Citat:
Boldovano - necu da ti nadjem takve sajtove, cuvam ih samo za sebe a ima ih neverovatno puno. Jednostavno i sebicno - nedam te sajtove tebi!

Au e sad necu moci da spavam sto ti sebicno neces da mi posaljes linkove naprosto ne znam sta cu sa sobom.
Citat:
Podvuceno - pa budi malo uporniji, nemoj samo da se oslanjas na druge, nece se niko sazaliti pa uraditi to umesto tebe. Vidis kako sam ja bezosecajan, mozda su i drugi tak'i?!

Lele pa sad malo i kompleks da mi nabacis?
Citat:
Ono sto je najbitnije: zasto ti je blokiran torent i rs, kako ti je blokiran?!

A sta je tu najbitnije? Zasto bi ja morao sad o tome da raspravljam kad sam lepo rekao da mi je ISP blokirao i to je to zasto uopste ulaziti u diskusiju po tom pitanju kao da to nesto menja u ovoj temi.
[ Sceka @ 08.03.2012. 12:27 ] @
Citat:
sad_ste_face_jel: A sta je tu najbitnije? Zasto bi ja morao sad o tome da raspravljam kad sam lepo rekao da mi je ISP blokirao i to je to zasto uopste ulaziti u diskusiju po tom pitanju kao da to nesto menja u ovoj temi.

Zato sto je to mnogo bitno da bi se svatila sustina osnove, odnosno, najbitnije!

Znaci, zasto ti je ISP blokirao, sta ti je blokirao, odakle se sad javljas, ko si ti, jesli li ti onaj za koga mislim/mo da jesi?!

Pozdrav!
[ sad_ste_face_jel @ 08.03.2012. 14:25 ] @
Citat:
Sceka: Zato sto je to mnogo bitno da bi se svatila sustina osnove, odnosno, najbitnije!

Znaci, zasto ti je ISP blokirao, sta ti je blokirao, odakle se sad javljas, ko si ti, jesli li ti onaj za koga mislim/mo da jesi?!

Sta ti zamisljas da cu ja ovde da se tebi jadam sto mi je isp zakljucao torente?Ti ces nesto da mi objasnjavas haha ajd iskulitaj malo.
[ mulaz @ 08.03.2012. 14:28 ] @
http://www.bigbuckbunny.org/index.php/download/

evo ti, full hd i avi file

je dovoljno?
[ since1986BC @ 08.03.2012. 14:44 ] @
Citat:
Zasto Divx umesto Mkv?

Odgovor je vrlo prost: Jer je prihvaćen i nametnut kao standard pa je široko rasprostanjen.
Ako pogledaš mogućnost emitovanja putem kućnih DVD player-a sve će ti se samo kasti.
Jeste da raste broj onih koji imaju mogućnost iščitavanja i emitovanja .mkv kontejnera, ali je Divx mnogo duže na tržištu i mnogo je više
onih koji mogu emitovati Divx.

Uz par upita Guglu, sve ovo bi bilo skoro kao na tacni. Ali eto i ovo je neko servirao.

edit: umesto "Divx" citaj ".avi" kako bi bilo u kontekstu diskusije.

[Ovu poruku je menjao since1986BC dana 08.03.2012. u 17:32 GMT+1]
[ mulaz @ 08.03.2012. 15:24 ] @
divx je kodek, mkv je container

opet mesate babe i zabe
[ Sceka @ 08.03.2012. 20:02 ] @
Citat:
sad_ste_face_jel: Sta ti zamisljas da cu ja ovde da se tebi jadam sto mi je isp zakljucao torente?Ti ces nesto da mi objasnjavas haha ajd iskulitaj malo.

Evo iskulirao sam malo. Znaci, zasto su ti je ISP zakljucao Torrent-e?

Pa cu onda ja nesto da ti objasnim, 'ocu keve mi.

Pozdrav!
[ sad_ste_face_jel @ 08.03.2012. 21:34 ] @
Citat:
since1986BC: Odgovor je vrlo prost: Jer je prihvaćen i nametnut kao standard pa je široko rasprostanjen.
Ako pogledaš mogućnost emitovanja putem kućnih DVD player-a sve će ti se samo kasti.
Jeste da raste broj onih koji imaju mogućnost iščitavanja i emitovanja .mkv kontejnera, ali je Divx mnogo duže na tržištu i mnogo je više
onih koji mogu emitovati Divx.

Uz par upita Guglu, sve ovo bi bilo skoro kao na tacni. Ali eto i ovo je neko servirao.

edit: umesto "Divx" citaj ".avi" kako bi bilo u kontekstu diskusije.

[Ovu poruku je menjao since1986BC dana 08.03.2012. u 17:32 GMT+1]

Dobro jeste na neki nacin nametnut ali zato mnogo vise rasprostranjen sto je u mom slucaju i glavni razlog zasto skidam filmove u mkv formatu jer su sajtovi preplavljeni gomilom filmova raznih zanrova ali i zato sto pretezno filmove ubacuju na mediafire pa mogu da skidam bez dezuranja za kompom i upisivanje recaptcha.
[ plus_minus @ 08.03.2012. 22:32 ] @
^^

Jesam li ja tebe dobro razumeo da ti uglavnom koristiš mkv format?
Čini mi se da si pomenuo negde nešto oko tog formata baš u ovoj temi...
[ zmej @ 08.03.2012. 22:55 ] @
Vi se jos lozite sa ovim klincem, oko toga sta je bolje, mkv ili divx!!!!!
[ plus_minus @ 08.03.2012. 22:57 ] @
Kao prvo, to je mkv klinac..
[ since1986BC @ 09.03.2012. 15:06 ] @
I nije mkv ili divx vec mkv vs. avi :)
[ sad_ste_face_jel @ 09.03.2012. 23:31 ] @
Dobro naucnici nije divx nego avi to vam je ono nije sija nego vrat.Ja sam svoje rekao a sad ko ce sta da skida bas me nesto briga.Samo da vam kazem da i dalje nastavite da skidate dvd ripove u avi formatu i nemate problema ja cu nastaviti da skidam brripove u mkv formatu i to je to kom se ne svidja mkv neka trazi brrip u avi formatu jes da ce se mozda malo namuciti ali nema veze.
[ plus_minus @ 10.03.2012. 09:03 ] @
^^

Citat:
Ja sam svoje rekao ....

More, ja mislim da ti još mnogo toga imaš da nam kažeš... da nas naučiš.. uputiš..
[ Sceka @ 10.03.2012. 18:48 ] @
Citat:
sad_ste_face_jel: Dobro naucnici nije divx nego avi to vam je ono nije sija nego vrat.Ja sam svoje rekao a sad ko ce sta da skida bas me nesto briga.Samo da vam kazem da i dalje nastavite da skidate dvd ripove u avi formatu i nemate problema ja cu nastaviti da skidam brripove u mkv formatu i to je to kom se ne svidja mkv neka trazi brrip u avi formatu jes da ce se mozda malo namuciti ali nema veze.

Kako god, mi bar skidamo i to brzom brzinom i koliko god hocemo, za razliku od tebe kojem je zabranjeno - sta ono bese i zasto te otkacio ISP?!

Pozdrav!
[ sad_ste_face_jel @ 10.03.2012. 19:55 ] @
Citat:
Sceka: Kako god, mi bar skidamo i to brzom brzinom i koliko god hocemo, za razliku od tebe kojem je zabranjeno - sta ono bese i zasto te otkacio ISP?!

Pozdrav!

Pa kad skidas brzom brzinom skidaj full blu ray filmove nemoj neke ripove da se brukas ipak brzina je to.
[ Sceka @ 10.03.2012. 20:14 ] @
Citat:
sad_ste_face_jel: Pa kad skidas brzom brzinom skidaj full blu ray filmove nemoj neke ripove da se brukas ipak brzina je to.

Pa to i radim, jel' ti krivo sto ti ne mozes? Imam brz Internet, jako odlican kompjuter, terabajte mesta na hardovima, kao sto mozes videti koristim najnoviji OS, ISP mi nikada nista nije zabranio ili blokirao... ima se - moze se, pa i vise. Nego kad pomenuh, zasto ti je ISP blokirao pristup...?!

Pozdrav!
[ sad_ste_face_jel @ 10.03.2012. 21:06 ] @
Taman posla da mi je krivo kamo srece da svi imamo brz net.Ja nemam brz net ali mi je racunar ''dobar'' prosle godine je vredeo 50 hiljada sada mozda manje od 40 ali nije mi krivo sam sam zaradio taj novac niko mi ga nije kupio pa da se udaram u grudi.
[ Sceka @ 10.03.2012. 21:47 ] @
Citat:
sad_ste_face_jel: ...ali mi je racunar ''dobar'' prosle godine je vredeo 50 hiljada sada mozda manje od 40 ali nije mi krivo sam sam zaradio taj novac niko mi ga nije kupio pa da se udaram u grudi.

Dinara ili eura?

Pozdrav!
[ popusicko @ 11.03.2012. 08:46 ] @
U cilju pomirenja zaracenih strana imam jednostavno resenje.
Fajlu kojeg ste skinuli sa neta,nebitno da li je .mkv ili .avi promenite extenziju po zelji.
Svaki novi player moze da pusta i jedno i drugo,pa kome se vise swidza .avi neka ga tako drzi
a kome se vise svidja .mkv neka ga tako cuva.
Totalno je nebitno da li je na kraju .konj ili .avi ako ga otvorite u novijem video plyeru.
[ sad_ste_face_jel @ 11.03.2012. 13:08 ] @
Citat:
popusicko: U cilju pomirenja zaracenih strana imam jednostavno resenje.
Fajlu kojeg ste skinuli sa neta,nebitno da li je .mkv ili .avi promenite extenziju po zelji.
Svaki novi player moze da pusta i jedno i drugo,pa kome se vise swidza .avi neka ga tako drzi
a kome se vise svidja .mkv neka ga tako cuva.
Totalno je nebitno da li je na kraju .konj ili .avi ako ga otvorite u novijem video plyeru.

Ma sve je to ok da na netu nalazim brripove u avi formatu ili kontejneru kako god ja bi skidao u avi a posto mkv preovladava ja skidam njega pa sada neka oni preziru mkv i neka pricaju da je suprotno da vise ima brripova u avi formatu kako god samo mogu da porucim ljudima da ne skidaju dvd ripove u divx i ostalim losijim obradjenim snimcima nego strogo 720p jer oni zauzimaju isto a i manje od klasicnih divx ripova.
[ KrkaCiC @ 15.03.2012. 01:00 ] @
E bas sam se nasmejao
Moze li neka peticija telekomu pa da "doticni" clan dobije odblokirani pristup torentima i da skida *.avi fajlove,pa da ih krsti u *.sadsamfaca ekstenziju
[ sad_ste_face_jel @ 04.04.2012. 01:09 ] @
Primetio sam da se i dalje koriste DivX i XviD kontejneri ili kako vec a x264 se pokazao znatno bolji u cemu je fora?
[ plus_minus @ 04.04.2012. 01:21 ] @
Fora je u tome što x264 dolazi iz istog izvora odakle i mkv format.
[ cyBerManIA @ 04.04.2012. 01:33 ] @
Pitanje u rangu zasto se proizvode i dalje delovi za yuga kad je najnoviji BMW mnogo kvalitetnije auto.

Fora je u tome da bi neko mesec dana cekao odgovor koji je dobio najmanje 300x, a za to vreme mogao da prostudira sve + izvede zakljucak zasto se i dalje koristi.
http://www.elitemadzone.org/t447061-0-Zasto-Divx-umesto-Mkv

predlazem lock..
[ bachi @ 04.04.2012. 08:03 ] @
Heh, pa čoveku i posle 6 stranica nije ništa bilo jasno, pa mukica ponovo otvorio temu.