[ Grajic @ 17.03.2012. 15:30 ] @
Prvo mi nije smetalo a sad me vec pomalo nervira,svaki put kad izlazim iz auta i kad se uhvatim za vrata drmne me struja nije jaka ali fino pecne .Doduse ujutro kad idem na posao i kad me malo protrese nesmeta mi lepo me razbudi ali posle mi ide na zivce.Ima li jos neko tih problema i imali resenja za taj problem.
[ cika dacha @ 17.03.2012. 15:42 ] @
auto mora da bude komplet cisto i elektricitet ce ti se smanjiti za 90% ! provereno!
[ Grajic @ 17.03.2012. 16:06 ] @
Juce sam oprao auto ,usisao prasinu i obrisao ga iznitra nisam primetio neku razliku.
[ milivoje t @ 17.03.2012. 16:27 ] @
promeni obucu, odecu ili patosnice, presvlake. pa vidi.
[ ludidzora28 @ 17.03.2012. 16:46 ] @
Prvo se uhvati za vrata pa onda stani na zemlju... i mene je ovih dana sibalo, mada sam ja petljao oko visokog napona, pa reko ima veze, al vidim na drugom forumu se isto zalio jedan moj zemljak.

Ja misllim da to imaju uticaja ove sunceve explozije.... salim se malo... :)
[ ctrl alt del @ 17.03.2012. 16:51 ] @
Verovatno imaš sintetiku na sedištima, gumene patosnice i nešto recimo vuneno na sebi. Dok si u kolima svojim pokretima se napuniš elektricitetom ko neki kondenzator i kad se prilikom izlaska uzemljiš - drmne te "struja". Obuci sutra nešto pamučno...
[ ludidzora28 @ 17.03.2012. 17:49 ] @
Ma da, sve zavisi od situacije... Zavisi i od obuce, primera radi, moju devojku malo pa malo zvizne na kvaku kada izlazi iz sobe, ili pipne mene, pa smo dosli do zakljucka da je krivac kauc + papuce koje nosi po kuci, izgleda dobro izolovane, i onda joj je to bilo zanimljivo par dana, pa me stalno peckala, nosa elektricitet sa sobom i trazi zrtve...
[ Milojkovic @ 17.03.2012. 23:04 ] @
Postavi ispod automobila traku koja ce da prazni staticki elektricitet i neces vise imati tih problema.
[ etjen @ 18.03.2012. 11:17 ] @
evo i ja da se prijavim. I mene ubi statički elektricitet, ali ne samo kad izlazim iz kola, već i kod kuće...
Mada, mislim da je to vezano za godišnje doba nekako, tj temperaturu ili vlažnost vazduha (to je jedino što mi iz dužeg posmatranja sebe i elektriciteta ima smisao :))
U potpuno istim situacijama, nekad me pecne a nekad ne... Različito je samo vreme.

Verovatno bi pomoglo ovo što je Milojkovic savetovao, ali je ružno
[ Predrag Supurovic @ 18.03.2012. 11:37 ] @
Stekni naviku da automobil dodirujes kljucem koji drzis u saci. I tada ce doci do praznjenja ali ti nista neces osetiti.