[ AnjaNovak @ 19.03.2012. 19:28 ] @
HOLA! Može li mi netko reći o prezimenu Nikić? Netko nešto zna o tom prezimenu? Njegovu povijest? Nešto pametno? Nešto posebno? Nešto zanimljivo i interesantno? Bila bi jako zahvalna! Može na moj email? [email protected] Hvala :*
[ Leteci_usisivac @ 19.03.2012. 23:05 ] @
Nisam siguran kolko ti ovde ljudi mogu pomoći osim ukoliko su i sami tog prezimena i već istraživali. Mislim da je ovaj forum generalno bolje mesto baš za tvoje pitanje:

http://www.diskusije.net/istor...o-prezimena-vas-rodoslov-9069/
posto sam video tamo brdo takvih pitanja i odgovora.

Pozdrav

P.S. Nemam nikakve veze sa tim forumom da ne pomisli neko da reklamiram :)
[ wujaymarkoff @ 20.03.2012. 01:32 ] @
Nikici su poreklom iz Crne Gore, mesto Rovac blizu Berana. Prezime su dobili po pretku Niku, jednom od tamosnjih hajduka.
Dosta ih se migracijama naselilo po Bosni (ima i mesto Nikici blizu Tuzle) pa ima ih raznih veroispovesti, mada najvise Srba.
Pravoslavci koliko me secanje sluzi slave Djurdjevdan.

[ Black_eyed @ 20.03.2012. 07:52 ] @
Anja, ne ostavljaj javno svoju mail adresu, sada ima spam da krene...
[ New Village DC @ 20.03.2012. 15:19 ] @
Citat:
wujaymarkoff: Nikici su poreklom iz Crne Gore, mesto Rovac blizu Berana. Prezime su dobili po pretku Niku, jednom od tamosnjih hajduka.
Dosta ih se migracijama naselilo po Bosni (ima i mesto Nikici blizu Tuzle) pa ima ih raznih veroispovesti, mada najvise Srba.
Pravoslavci koliko me secanje sluzi slave Djurdjevdan.

Ja znam da su se neki Nikici nastanili u predleu podnozja Kopaonika (Brus ili Blace), koji su isto poreklom iz Berana (ili Rozaja , uglavnom tu negde). A kasnije neki prebegli na Kosovo, u Pomoravlje.

[Ovu poruku je menjao New Village DC dana 20.03.2012. u 16:41 GMT+1]