[ pisac @ 01.04.2012. 01:29 ] @
Evo kako izgledaju Biciklističke staze u Bugarskoj: Ima još zanimljivih staza: http://fishki.net/comment.php?id=110126 |
[ pisac @ 01.04.2012. 01:29 ] @
[ bachi @ 01.04.2012. 14:46 ] @
A čemu se MI smejemo? Kamo sreće makar tako da imamo. Osim ono malo jada i bede od Ade Ciganlije do Keja, stari grad nema ništa! Novi Beograd je ok, ali sve ostalo je užas. Naravno, južnije od Beograda je još tužnije, a ne znam kakvo je stanje u Vojvodini, ali sigurno nije Amsterdam.
Tako da, još jednom pitam, čemu se MI smejemo? [ pisac @ 01.04.2012. 16:23 ] @
Pa čemu se smejemo... smejemo se tome da je bolje da staze i nemamo nego da budu ovakve i da se negde u nekoj birokratskoj administraciji vodi da ih kao imamo
Uostalom, to je komedija apsurda, nema šta da se objašnajva [Ovu poruku je menjao Shadowed dana 01.04.2012. u 17:38 GMT+1] [ Shadowed @ 01.04.2012. 16:40 ] @
Citat: bachi: Naravno, južnije od Beograda je još tužnije, a ne znam kakvo je stanje u Vojvodini, ali sigurno nije Amsterdam. Ne znam za ostale gradove, ali u Novom Sadu je mnogo bolje nego u Beogradu i mnogo losije nego sto bi trebalo da bude. [ Braksi @ 01.04.2012. 17:29 ] @
za tvoje obavestenje, Beograd je malo brdovit (ako izuzmemo NBG) i ja nikad nisam video neko masovnije koriscenje biciklova u BG.
Medjutim, nacin kako NS to ima uredjeno je nesto na cemu bi mu pozavideli i mnogi u Evropi. Sta ti konkretno mislis da bi se tu trebalo uraditi u NS ? Meni jedino pada na pamet grejanje staze da se zimi ne bi ledila, sve ostalo je ok. [ dava @ 01.04.2012. 18:04 ] @
Hahaha, je'l ovo staza za neko takmičenje?!
[ bachi @ 01.04.2012. 21:09 ] @
@Braksi
Beograd jeste brdovit, ali to ne znači da ne treba da ima biciklističke staze, pogotovo na većinskim ravnim delovima, a jedan od njih jeste od Kneževca, preko Rakovačkog puta, do Ade. http://www.facebook.com/Biciklisticka.staza A ne da svaki put sebi skraćujem po pola sata života kada vozim bajs rakovačkim putem u strepnji da me neka bahata dalabu ne pokupi. Uostalom, ako ja ovako debeo mogu da se penjem uz brda (tipa lisičara, Borskom uz Banjicu), možete i vi. :D [ bachi @ 02.04.2012. 09:09 ] @
Evo i na google mapsu kuda bi išla ta staza: http://url.bachi.in.rs/aX
Ali ne, državi svakako jeste u interesu da kupuješ preskupo gorivo i/ili bus plus, nego da postoji infrastruktura za bicikliste. Ne daj bože da neko slučajno ide bajsom na posao... [ bakara @ 02.04.2012. 10:19 ] @
Citat: pisac: Pa čemu se smejemo... smejemo se tome da je bolje da staze i nemamo nego da budu ovakve i da se negde u nekoj birokratskoj administraciji vodi da ih kao imamo :-) Uostalom, to je komedija apsurda, nema šta da se objašnajva :D Ti izgleda bas nisi vozio biciklistickim stazama po Bgdu? Imamo i mi obillazenje oko drveta, staze preko visokih ivicnjaka i sl. pa je u nekim delovima prakticnije voziti kolovozom. A najveci biseri su mi one rampe na semaforima koje pre sluze da se slome biciklisti nego da se za njih neko drzi. [ herzog @ 02.04.2012. 10:51 ] @
ja sam gledao da ima dosta sportskihudruzenja Biciklista Bgd-a
ali to je mozda drugacije, ti su ljudi ipak skloniji snalazenju od obicnih biciklista. Sto se tice NS, ima stakla i rupa, pa to je JE evropa Bodo Hombak pakt za stabilnos [ axone @ 02.04.2012. 11:35 ] @
Znam da je u blokovima(Gandijeva) pra par godina kad sam intenzivno vozio bajk bio ovaj slučaj da bus stanica(tačnije onaj reklamni pano na njoj) stoji nasred bicikl. staze.
Pisao sam nekoj gradskoj službi o tom problemu i na kraju su skroz skinuli stanicu(možda su u međuvremenu postavili) a ostala je samo ona zelena bandera sa tabelom buseva. Mislim da je problem uzan trotoar na tom delu. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|