[ deerbeer @ 04.04.2012. 11:57 ] @
Dakle treba mi mali savet oko izbora ili neka dosadasnja iskustva ako ih je neko imao : Nekako sam suzio izbor na 3 modela uzimajuci u obzir na mojih ~2m visine i prostor koji pruzaju . 1.) Fiat Multipla 2.) Opel Meriva 3.) Reno Scenic Fond je 4.5 - 5k eura . U opticaju su mi i benzinski i dizel motori s tim sto bih mozda i izbegao dizelase jer ne prelazim mnogo km-a godisnje (~9-10kkm fiat punto) a moguce je da ce ga zena poslovno dosta vise voziti . 1-2 godisnja putovanja na more i vikendi i praznici blizu bg-a . Koliko sam uspeo da saznam po forumima Multipla (za koju sam najvise zagrejan) 1.6 se nije bas pokazala (potrosnja i cesti kvarovi) mnogo je bolji 1.9jtd i cini mi se da ima jake cene u Nemackoj (posto imam semu kupovine auta odatle) u odnosu na druga 2 modela . Za Merivu uglavnom preporucuju vise 1.7 cdti nego 1.6 dok je 1.4 slabasan. Reno scenic dobar udoban i prostran , samo mi se ne svidja ona elektronika na tabli za koju sam cuo da crkava . U opticaju su 1.6 benz ili 1.5 dci . Ima li sanse da se nadje nesto pristojno a da cena odrzavanja ne krene exponencijalno da raste :) ili da se strpim ustekam vece pare pa onda da kupim ? Misljenja ? |